آنچه باید بدانیم ولی نمی دانیم!

اطلاعات طلایی، شخصـیتی ممتاز

ده ترفند برای افزایش طول عمر CDها

 با پیشرفت تکنولوژی جایگزین‏های متعددی برای CD جهت ذخیره اطلاعات به وجود آمده است. شاید به همین دلیل هم است که حفظ و نگه داری از CDها چندان جدی گرفته نمی‏شود. اما چه بخواهیم و چه نخواهیم روزانه با آن‏ها سر و کار داریم و هنوز زمان زیادی تا فراموشی آنها باقی مانده است. در نتیجه همچنان سالم نگه داشتن آنها اهمیت زیادی دارد. در این ترفند قصد داریم به معرفی 10 راهکار در جهت افزایش طول عمر CDها بپردازیم.

1- CD را با DVD-ROM اجرا نکنید؛ این کار به این علت است که سرعت چرخش DVD-ROM بسیار بیشتر از CD-ROM است و این کار باعث خش‏دار شدن CD خواهد شد.
2- CDها را از پشت روی هم قرار دهید؛ اگر CDها را از طرف قابل استفاده روی هم قرار دهید به علت شیشه‏ای بودن سطح، به سرعت خش‏دار خواهد شد.
3- از پاک کردن CD با لباس و حوله خودداری کنید؛ پاک کردن CDها با منسوجات به شدت باعث کاهش عمر CDها خواهد شد. برای تمیز کردن CD‏ها از دستمال کاغذی بدون کرک و یا سایر دستمال‏های نرم استفاده کنید.
4- از نوشتن با ماژیک‏های غیر استاندارد روی CDها خودداری کنید؛ ماژیک‏های غیر استاندارد به تدریج در بافت CD فرو رفته و باعث استهلاک سریع CD خواهد شد.
5- از تماس مکرر دست‏ها با CDها خودداری کنید؛ شیارهای دست  و کثیفی‏های سطح دست در تماس با سطح CD باعث تخریب سطح شیشه‏ای آن خواهد شد.
6- از قرار دادن CDها در هوای آزاد و کیف‏های نامرغوب خودداری کنید؛ این کار خیلی زود CD را نابود می‏کند.
7- بلافاصله بعد از اتمام کار با CD، آن را از CD-ROM خارج کنید؛ در صورتی که CD در CD-ROM باقی بماند در هر بار ورود به My Computer یا هنگام خاموش و روشن کردن سیستم، محتوای CD بازخوانی خواهد شد.
8- از زدن برچسب به جای نوشتن روی پشت CD خودداری کنید ؛ با اینکار CD-ROM برای خواندن CD تعداد دور بیشتری را می‏زند و خود به خود CD مستهلک خواهد شد.
9- از دستگاه‏های خش‏گیر و پمادهای خش‏گیر حدالامکان استفاده نکنید؛ در صورتی که خش‏هایی کوچک و کم روی CDها مشاهده کردید، استفاده از ابزارآلات مذکور به هیچ‏وجه برطرف کننده نیست و ضمن برداشت کردن یک لایه از روی CD، خش‏های جدیدی نیز روی CD وارد خواهد کرد.
10- از تهیه CD‏های رنگی و نامرغوب ارزان قیمت با مارک‏های ناشناس خودداری کنید؛ CDهای رنگی به دلیل ساختار غیر استاندارد خود عمر کوتاهی دارند.همچنین CDهای ارزان نامرغوب حتی با رعایت 9 شرط بالا باز هم عمر کوتاهی خواهند داشت.



[ جمعه 3 دی 1389  ] [ 8:45 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

در اکسپلورر کلید F1 را هرگز فشار ندهید! (تا هک نشوید)

 مایكروسافت درباره آسیب‌پذیری جدیدی كه ممكن است توسط هكرها برای نصب ویروس در رایانه قربانیان مورد استفاده قرار بگیرد، به كاربران اینترنت اكسپلورر هشدار داد.


به گزارش ایسنا، این حفره امنیتی به شیوه كار VBScript مایكروسافت با فایل‌های كمكی ویندوز در اینترنت اكسپلورر مربوط است اما برای اجرا شدن حمله، كاربر قربانی باید كلید F1 را فشار دهد.
 
طبق اعلام مایكروسافت، تحلیل‌های انجام گرفته نشان داده در صورتی كه كاربران این كلید را فشار ندهند، آسیب‌پذیری مذكور قابل بهره‌برداری نخواهد بود. به دلیل نیاز به فشردن كلید F1 اجرا شدن این نوع حمله دشوار دانسته شده اما حملات مبتنی بر وب در طی چند سال گذشته منبع عمده انتشار نرم‌افزار مخرب شناخته شده‌اند.

این حفره جدید كه در ویندوز 2000، ویندوز XP و ویندوز سرور 2003 قابل بهره‌برداری است، توسط یك محقق امنیتی كشف شده كه جزئیات آن را چند روز قبل در اینترنت منتشر كرد.
 
مایكروسافت اطمینان داد كه این حفره در هیچ حمله آنلاینی مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است اما مشخص نكرد این آسیب پذیری را در دور بعدی به‌روزرسانی امنیتی‌اش ترمیم کرده یا خیر.


[ جمعه 3 دی 1389  ] [ 8:43 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

خطرناکترین کارهای آنلاینی که می توان انجام داد

  محققان مرکز خدمات ایمنی اینترنت Cyber Defender با بررسی خطرناکترین فعالیتهایی که می توان به صورت آنلاین انجام داد به توضیح چگونگی محافظت در برابر این خطرات پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، تا چه اندازه به فعالیتهای آن لاینی که انجام می دهید، وب سایتهایی که به آن مراجعه می کنید و حتی لینکهایی که در صفحات اینترنتی بر روی آن کلیک می کنید توجه دارید؟

شاید نتوان گفت تمامی فعالیتهای آن لاین می توانند برای رایانه، کاربر و حریم خصوصی کاربر مخرب و خطرساز باشد اما به طور قطع تعدادی از این فعالیتها هستند که انجام آنها به تنهایی می توانند مشکلات بزرگ و گاه غیر قابل جبرانی را برای کاربران به وجود آورند.

خطر اول:
فعال کردن گزینه "ورود من به سیستم را ثبت کن" (Keep me signed in) در رایانه های عمومی

راه محافظت:
- ساده ترین راه حل این است که اگر از رایانه شخصی خود استفاده نمی کنید، هرکز این گزینه را فعال نکنید.

- درباره رایانه های محل کارتان محتاط باشید زیرا تنها تا زمانی که در محل کارتان باشید در اختیار شماست و بقیه روز می تواند در دسترس دیگران باشد و دیگران نیز می توانند تمامی اطلاعات شخصی شما را به راحتی برای خود ارسال کنند.

- اگر از مکانی عمومی به وب سایتهای مانند گوگل، آمازون و یا ای-بی وارد شده اید، در پایان کار از خروج از وب سایت  اطمینان حاصل کنید. (Sign out)

- برای حفظ حریم خصوصی خود پس از پایان کار با رایانه تاریخ مرورگر اینترنتی خود را پاک کنید.

- برای جلوگیری از کنترل فعالیتهای آن لاین خود می توانید از حالت "پنهانی" مرورگر خود استفاده کنید. این حالت در اینترنت اکسپلورر 8، InPrivate Browsing و در کروم گوگل New Incognito Window نام دارد.

- هرگز هیچ رمز عبوری را بر روی مرورگر خود ذخیره نکنید، حتی اگر مرورگر از شما این را بخواهد زیرا افرادی دیگر می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.

خطر دوم:
به روز نکردن ویندوز، جاوا، ادوبی ریدر، ادوبی فلش

راه محافظت:
- برنامه های جاوا، فلش و ریدر در صورت به روز رسانی نشدن به دلیل نقصهای ایمنی، مسئول بسیاری از آلودگی های رایانه ای هستند. ساده ترین راه خلاصی از چنین آلودگی هایی به روز رسانی دائمی این چند نرم افزار است، فلش برای به روز رسانی به صورت خودکار از شما تقاضا می کند اما برای به روز رسانی جاوا کاربر باید به صورت روزانه اقدام کند. همچنین ادوبی ریدر نیز از سیستم به روز رسانی خودکار برخوردار است.

- از به روز رسانی سیستم عامل ویندوز اطمینان حاصل کنید. یکی از راه های این کار قرار دادن تنظیمات ویندوز بر روی به روز رسانی خودکار است. این کار رایانه و نقاط ضعف ایمنی سیستمهای عامل را کمتر در دسترس هکرها قرار خواهد داد.

خطر سوم:
جستجوی شایعات درباره افراد مشهور یا موضوعات غیر اخلاقی

راه محافظت:
- محافظت از این خطر دیگر نیازی به فکر کردن ندارد. به دلیل اینکه این موضوعات مواردی هستند که هکرها از گرایش ناخواسته تعداد زیادی از کاربران اینترنتی به آنها آگاهی دارند. از این موضوعات برای حمله های جدید به رایانه ها به خوبی استفاده می کنند، پس ساده ترین راه حل این است که دور چنین وب سایتها و جستجوهای اینترنتی را خط بکشید.

- در صورتی که مجبور به جستجوی چنین مفاهیمی هستید، از بخشهای خبری سایتهایی مانند گوگل یا بینگ استفاده کنید زیرا این سایتها از وب سایتهای مرجع ارزیابی اولیه ای دارند و این می تواند از میزان احتمال آلوده شدن رایانه ها بکاهد.

- زمانی که قصد جستجو در گوگل را دارید از آدرس https://www.google.com به جای http://www.google.com استفاده کنید زیرا این آدرس اطلاعات مورد نظر شما را به لایه ای محافظت شده و رمزگذاری شده ارسال می کند . این روش نیز می تواند میزان آلودگی به ویروسهای رایانه ای را در این شرایط کاهش دهد.

خطر چهارم:
استفاده از BitTorrent برای دانلود نرم افزارها، برنامه های تلویزیونی و فیلمهای تحت قانون حق تکثیر

راه محافظت:
- فقط از وب سایتهای قانونی و رسمی دانلود مانند iTunes، Hulu و دیگر وب سایتهای قانونی استفاده کنید و به هر قیمتی از سایتهای تورنت یا سیلابی حتی اگر آلوده به ویروس نیز نباشند، استفاده نکنید. زیرا برخی از تبلیغات ارسال شده بر روی این وب سایتها می توانند بدون انجام کاری خاص از جانب کاربر، رایانه را آلوده کنند.

- اطلاعات و مطالب به سرقت رفته را دانلود نکنید.

- هرگز اطلاعات و مطالب به سرقت رفته را دانلود نکنید!!

خطر پنجم:
بازی آنلاین در هر وب سایتی

راه محافظت:
- در هنگام دانلود نرم افزارهای بازیهای رایگان بسیار احتیاط کنید زیرا اگر نرم افزار آلوده باشد می تواند رایانه را در خطر قرار دهد.

- اطلاعات ورود به بازی خود را در اختیار غریبه ها قرار ندهید. در واقع هیچ نوع اطلاعات شخصی یا غیر شخصی خود را در اختیار همبازی های آنلاین خود قرار ندهید زیرا در این صورت و در ساده ترین حالت دارایی های مجازی خود را از دست خواهید داد و در بدترین حالت پولهایتان به سرقت خواهد رفت.

- فریب حیله قدیمی "رازهای فارم ویل" را نخورید زیرا به این شکل یک ویروس تروجان را دانلود کرده اید و یا اطلاعات فیس بوک خود را در اختیار یک تبه کار مجازی قرار داده اید.

خطر ششم:
تنظیم نکردن بخش ایمنی فیس بوک و فعال گذاشتن گزینه قرار دادن اطلاعات در اختیار "همه"

راه محافظت:
- تنظیمات ایمنی فیس بوک را با دقت مطالعه کنید و اجازه ندهید بخش "دوست دوستانم" امکان دیدن اطلاعاتی از قبیل شماره تلفن، تاریخ تولد و دیگر اطلاعات خصوصی را داشته باشند. از تمامی چنین اطلاعاتی می توان برای جعل هویت شما بر روی کارتهای اعتباری دیگر استفاده کرد.

- تنها "دوستان" باید به لایه های شخصی تر اطلاعات شما دسترسی داشته باشند. از این رو در انتخاب "دوستان" خود دقت کنید.

خطر هفتم:
اتصال به شبکه های وایرلس ناشناخته

راه محافظت:
- در مکانهای عمومی مانند فرودگاه ها و هتلها مراقب اتصال به شبکه های وایرلس ناشناخته باشید. برای مثال در یک هتل از انتخاب یک شبکه شناخته شده و قانونی اطمینان حاصل کنید. زیرا در حالی که شما از محیطی به ظاهر ایمن و واقعی در اینترنت استفاده می کنید، هکرها می توانند شما را تحت نظر داشته باشند.

- تنظیم حالت استفاده در اماکن عمومی از لپ تاپ، ایمنی بیشتری برای آن به ارمغان خواهد آورد و به اشتراک نگذاشتن فایلهای مختلف در اماکن عمومی می تواند این ایمنی را افزایش دهد.

خطر هشتم:
استفاده از یک رمز عبور برای تمامی فعالیتهای آنلاین

راه محافظت:
- به خاطر سپردن ده ها رمز ورود کار بسیار دشواری است و از این رو چیز عجیبی نیست که فردی از یک رمز عبور برای تمامی فعالیتهای آنلاینش استفاده کند. اما اگر همان یک رمز عبور نیز شناسایی شود کل زندگی آنلاین شما برای جهان آشکار خواهد شد.

- رمزهای عبور مختلف را برای کارهای مختلف نگه دارید. برای مثال رمز عبور ایمیل خود را متفاوت از رمز ورود به شبکه اجتماعی خود انتخاب کنید.

- مرورگرهای ویژه ای می توانند به شما در داشتن یک رمز ورود اصلی برای دسترسی به تمامی رمز ورودهایتان کمک کنند. به این شکل اگر برای خدمات مختلف آنلاین رمزهای متفاوتی داشته باشید تنها با به یاد سپردن یک رمز عبور می تواند تمامی آنها را در زمان نیاز مشاهده کنید.

خطر نهم:
تلاش برای گرفتن آی-پد، پلی استیشن 3 و یا دیگر ابزارهای الکترونیکی به صورت رایگان

راه محافظت:
- منطقی باشید، هرگز کسی یک آی-پد رایگان به شما نخواهد داد، پس فریبش را نخورید.

- از هر نوع بذل و بخشش آنلاین که هیچ برند مشهوری از آن پشتیبانی نمی کند روگردان باشید، حتی اگر این پیشنهاد تحت حمایت برندهای آنلاین باشد.

- به بسته نرم افزاری ایمنی به روز شده ای مجهز باشید زیرا نرم افزارها معمولا می توانند چنین پیشنهادهای تبهکارانه ای را ردیابی کرده و از فریب خوردن شما جلوگیری کنند.



[ جمعه 3 دی 1389  ] [ 8:42 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

چهار تنظیم امنیتی که هر کاربر گوگل باید بداند!

 تقریباً همه ما روزانه به شکلی از امکانات شرکت گوگل استفاده می‌کنیم و آن را یکی از مؤثرترین و امن ترین سرویس های اینترنتی می دانیم. اما در گوگل و سرویسهای مختلف آن هم تنظیماتی هستند که شاید ظاهراً مهم نباشند، اما اعمال هر کدام از آن‌ها به نوعی در استفاده بهتر و امن‌تر از سرویس های مختلف این شرکت، ضروری است.


1- پیش‌نمایش اتوماتیک تصاویر ضمیمه ایمیل‌های دریافتی از لیست دوستان تان را غیرفعال کنید

جی‌میل، به صورت پیش‌فرض، پیش‌نمایش تصاویری که از طرف افراد ناشناس و یا منابع نا مشخص برای شما ارسال شده باش را به شما نشان نمی‌دهد، اما از جولای ۲۰۰۹ کسانی که حداقل یک بار برایشان ایمیلی ارسال کرده باشید، در لیست تماس جی‌میل شما قرار می‌گیرند. حال اگر شما ایمیلی که شامل یک فایل تصویری ضمیمه باشد، از افراد لیست خود دریافت کنید، آن تصویر به نمایش در می‌آید.

برای اینکه این پیش‌نمایش را غیرفعال کنید، باید در جی‌میل خود به صفحه Settings مراجعه کرده و در برگه General در قسمت External Content گزینه دوم (Ask before displaying external content) را انتخاب کنید و سپس کلید Save را در پایین صفحه برای ذخیره تنظیمات فشار دهید.
 
بدین ترتیب پیش نمایش تصاویر ضمیمه تمامی ایمیل‌های تان تنها در صورتی به نمایش در می‌آیند که لینک Display images below را در بالای هر ایمیل کلیک کنید.
 
بدین ترتیب دیگر مجبور نیستید که حجم زیادی از وقت و پهنای باندتان را صرف خواندن ایمیل دوستانی بنمایید که علاقه خاصی به استفاده از عکس‌های با کیفیت بالا در ایمیل شان هستند. و البته با جلوگیری از نمایش عکس‌های با منبع ناشناس، یکی از باگ های بزرگ امنیتی سیستم تان را رفع نموده اید.

۲- قابلیت های Chat، Labs و Buzz را خاموش کنید

این سه سرویس گوگل که در جی‌میل قابل دسترس هستند، علی‌رغم مزایای شان، معایب زیادی هم دارند. برای مثال Labs با اینکه مجموعه‌ای کاربردی از ابزارها برای جی‌میل را در اختیارتان می گذارد، سرعت صندوق پست الکترونیکی شما را کم کرده و ممکن است شما را عصبی کند و چت هم که مرتب حواس شما را پرت خواهد کرد و حجمی از صفحه نمایش را هم اشغال می کند. از معایب گوگل باز هم که احتمالاً آگاه هستید و می‌دانید با وجود تغییراتی که گوگل در این سرویس داده، برای حفظ حریم خصوصی و لیست دوستان خود، بهتر است حداقل فعلاً از این سرویس صرفنظر کنید.

برای خاموش کردن گوگل باز و سرویس چت گوگل در جی‌میل، می‌توانید پس از ورود به جی‌میل، به پایین صفحه رفته و مطابق شکل، کلید های turn off chat و turn off buzz را بزنید. بدین ترتیب از شر پنجره چت خلاص می‌شوید و منوی Buzz که در زیر Inbox قرار دارد، ناپدید می‌شود. البته شما می‌توانید در صورت نیاز دوباره با مراجعه به این قسمت از صفحه جی‌میل و زدن کلید turn on این دو سرویس را به جی‌میل خود برگردانید.

اگر هم به نظرتان سرعت جی‌میل‌ کم شده یا حتی گاهی ارتباط آن قطع می‌شود، می‌توانید با خاموش کردن Labs به‌ بهبود این وضع کمک کنید. وقتی سرعت کم است اگر از لینک زیر برای باز کردن جی‌میل استفاده کنید، جی‌میل‌تان بدون Labs باز خواهد شد:

https://mail.google.com/mail/?labs=0#

با این لینک جی‌میل در حالت Safe Mode باز می‌شود. شما می‌توانید این آدرس را بوک مارک کنید تا از طریق آن به جی‌میل خود سر بزنید و سرعت و پایداری بیشتر جی‌میل را شاهد باشید.

۳-پاک کردن تاریخچه جستجوها و لاگین ها

اگر شما در گوگل یا جی‌میل یا هر کدام از سرویسهای این شرکت لاگین کرده باشید، گوگل جستجوهای شما را ذخیره کرده می‌کند. حتی اگر لاگین نباشید، این احتمال وجود دارد که گوگل مواردی را که قبلاً تایپ و جستجو کرده‌اید، پیگیری کند. با استفاده از آدرس زیر، شما می‌توانید تاریخچه جستجوهایی که در گوگل انجام داده‌اید را به کلی پاک نمایید:

https://www.google.com/accounts/DeleteService?service=hist

این قابلیت برای همه‌ی کاربران فعال است، اما اگر از طریق آن نتوانستید نتیجه مناسبی بگیرید، ابتدا وارد اکانت گوگل تان شوید و سپس این لینک را امتحان کنید:

http://www.google.com/history

در اینجا لیست کامل نتایج جستجوی خود را به تقکیک روز می‌توانید مشاهده و مدیریت کنید. قابلیت جالبی که گوگل برای این سرویس خود در اختیار کاربران قرار داده، ایست موقتی و حتی کامل این سرویس است. حتی شما می‌توانید این سرویس را برای مدت زمانی مشخص غیرفعال نمایید. همچنین می‌توانید با استفاده از کلید Remove Items در سمت چپ، برخی موارد را از لیست جستجوی خود حذف کنید.

در صورتی که شما جستجوهای خود را در حالتی که لاگین نبوده اید انجام می داده اید، به دنبال لینک Web history در گوشه سمت راست صفحه بگردید. در اینجا شما می‌توانید هر آنچه که گوگل در کامپیوتر (و مرورگر شما) پیگیری کرده، بیابید و نتایج را برای خودتان سفارشی کنید.

۴- مطمئن شوید که گوگل قابلیت https را برای شما فعال کرده باشد

قبلاً در نگهبان گفتیم که گوگل برای امنیت بیشتر کاربرانش شیوه ارتباط تمامی کاربران جی‌میل را از http به https تغییر داده است، اما متأسفانه مواردی مشاهده شده که این کار انجام نگرفته است. پس لطفاً حتماً از طریق صفحه تنظیمات جی‌میلsetting،این مورد راکنترل کنید تا مطمئن شوید که ارتباط تان با سرورهای گوگل به صورت امن است.


[ جمعه 3 دی 1389  ] [ 8:41 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

10 ترفند کاربردی در اینترنت اکسپلورر

 

ر اینجا قصد داریم تا 10 ترفند بسیار مفید در نرم افزار اینترنت اکسپلورر را به شما آموزش بدهیم. تمامی این ترفندها با ماوس نیز قابل دسترسی است؛ ولی اگر می خواهید سرعت بیشتری داشته باشید و وقت خود را هدر ندهید و خود را حرفه ای تر نشان بدهید این ترفند ها بسیار کارآمد خواهند بود.

1- با فشردن کلیدهای Alt+D مکان نما (Curser) قسمت ورود آدرس (Address Bar) را انتخاب می کند تا آدرس جدید را وارد کنید.

2- کلید های موجود در قسمت بالای نرم افزار را می تواند با کلیک راست و انتخاب Customize تغییر دهید و کلیدهای جدیدی همچون Edit برای نمایش کد صفحه و Size برای تغییر اندازه قلم های صفحه اضافه کنید.

3- به جای استفاده از کلید Back روی نوارابزار می تواند ازکلید Backspace کی برد استفاده کنید.

4- با فشردن کلید F11 محیط مرورگر به بزرگترین حد ممکن می رسد.

5- اگر زمانی نیاز دارید تا لینکی را بدون بازکردن توسط مرورگر ذخیره کنید روی آن کلیک راست کرده و گزینه Save Target As را انتخاب کنید.

6- با فشردن کلید Home همیشه بدون دردسر به ابتدای صفحه برمیگردید.

7- با فشردن کلید End به سرعت به انتهای صفحه تغییر مکان می دهید.

8- با فشار دادن کلید F4 آدرس هایی که در نوار آدرس تایپ کرده اید نمایش داده می شون.

9- برای قراردان میانبر یک صفحه روی Desktop روی صفحه کلیک راست کرده و گزینه Create Shortcut را کلیک کنید.

10- یک کلمه در نوار آدرس تایپ کنید و کلید های Ctrl+Enter را همزمان فشار دهید تا http://www و com. به صورت خودکار به طرفین آن اضافه شوند.

 



[ جمعه 3 دی 1389  ] [ 8:39 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

8 راه گریز از تبهکاران اینترنتی

 هکرها با هدف سوء استفاده های غیراخلاقی و تهدید کاربران به افشای اطلاعات محرمانه نسبت به سرقت این اطلاعات اقدام می کنند که نمونه این موضوع به وفور در کشور ما مشاهده می شود.

طبق آخرین آمارهای اعلام شده از موسسات جهانی بیش از 90 درصد پیام هایی که وارد پست الکترونیک کاربران می شود را هرزنامه ها تشکیل می دهند که تنها راه مقابله با این مسئله توجه به هشدارهای امنیتی متخصصان آگاه به امنیت اطلاعات و فرهنگسازی در این زمینه است.

به گزارش مهر، امروزه هرزنامه (اسپم) به پدیده ای بحرانی در دنیای اینترنت و کاربران شبکه تبدیل شده که در کشور ما با توجه به جدید بودن بحث جرائم رایانه ای، این هرزنامه ها نادیده گرفته می شود و کاربران توجه زیادی به آن ندارند.

پیشرفت چشمگیر هکرها و جاسوسان الکترونیک ، امنیت رایانه‌ها، شبکه‌های رایانه ای و حتی اطلاعات محرمانه اشخاص و سازمانها را به مخاطره انداخته به طوری که گفته می شود در ایران به دلیل عدم آشنایی و نبود آموزش های مدون 50 تا 60 درصد سیستم ها در خطر جاسوسی الکترونیک هستند.
 
آمارها نشان می دهد تبهکاران سایبری ماهانه به میلیونها رایانه در سراسر جهان حمله می کنند و تقریبا 10 درصد از آنها را آلوده می کنند.
 
تبهکاران سایبری به شدت در حال استفاده از بسته های ابزاری هستند که با هدف آلوده کردن رایانه های شخصی ساخته شده اند و از این رو می توانند اطلاعاتی که به صورت غیرقانونی به دست آمده را خریداری کرده و یا به فروش برسانند.
 
هکرها با هدف سوء استفاده های غیراخلاقی و تهدید کاربران به افشای اطلاعات محرمانه نسبت به سرقت این اطلاعات اقدام می کنند که نمونه این موضوع به وفور در کشور ما مشاهده می شود.
 
کارشناسان معتقدند که در ایران به دلیل عدم آشنایی با برخی ابزارها و روشهای هک و جاسوسی الکترونیک و نحوه مقابله با آن، آسیب پذیری سیستم های اطلاعاتی به مراتب بیش از دیگر کشورها است و همین امر لزوم فرهنگسازی درباره مقابله با نحوه دسترسی هکرها و جاسوسان الکترونیک به محتوای ایمیل ها، چت ها، نام های کاربری، کلمات عبور، وب سایت های مشاهده شده و شنود اطلاعات در شبکه های رایانه ای را در بردارد.

رعایت چندین نکته در مقابله با ایمیل های مخرب
رعایت چندین نکته از سوی کاربران اینترنت در هنگام کار با پست الکترونیک برای جلوگیری از آسیب های احتمالی در فضای مجازی ضروری به نظر می رسد:

1ــ کاربران باید از باز کردن فایل‌های ارسال شده (attachment) توسط ایمیل‌های ناشناس خودداری کنند زیرا ممکن است فایل‌ها حاوی برنامه‌های مخرب جهت سرقت اطلاعات شخصی یا از کار انداختن رایانه‌ آنها باشد.

2ــ بهترین راه برخورد با نامه‌های الکترونیک ناشناس حذف نامه‌ها و پیوست آنها است.

3ــ اگر کاربران پیام الکترونیکی از دوست یا همکار خود دریافت کردند که در بازکردن ضمیمه فایل تاکید دارد حتما قبل از باز کردن ضمیمه با فرستنده آن هماهنگی صورت گیرد.

4ــ کاربران باید از ذخیره کردن گذر واژه پست الکترونیکی خود خودداری کنند.

5ــ از باز کردن نامه‌های پست الکترونیک با عناوین نامشروع خودداری و سعی کنند از دادن اطلاعات شخصی و عضویت در این نوع گروه‌ها اجتناب کنند.

6ــ در اینترنت (فضای مجازی) سایت‌هایی هستند که با عضویت در آن تعدادی نامه الکترونیکی مشخصی را به فرد عضو شده می‌فرستد که فرد با باز کردن آن نامه‌های الکترونیک که حاوی پیغام‌های تبلیغاتی است و در ازای خواندن آن مبلغی از پنج سنت تا دو دلار در یک حساب تجاری که خود شرکت معرفی کرده واریز می‌کنند، اما هویت و چگونگی برداشت از حساب معرفی شده دارای وجود خارجی نیست. لذا نتیجه کار تنها اتلاف وقت کاربران و صرف هزینه‌های مربوط به اتصال اینترنت است.

7ــ فضای مجازی اینترنت سرشار از تبلیغات فریبنده است که کاربران را به پولدار شدن از راههای جدید در پوشش عناوینی همچون بازاریابی شبکه‌ای و تجارت الکترونیک وسوسه می‌کند که بسیاری از این تبلیغات که از طریق ایمیل کاربران ارسال می شود جنبه امنیتی داشته و سعی دارد اطلاعات شخصی کاربر را دریافت کند. بدون شک ورود کاربران به این بازی‌ها یک دسیسه هرمی بیش نیست که به پولدارشدن بازیگردانان منتهی می‌شود.

8ــ کاربران به نامه‌های الکترونیک ارسالی ناشناس که خبر برنده شدن مبالغ قابل توجهی پول را می‌دهند، توجه نکنند، این روش دامی برای کلاهبرداری از کاربر است.



[ جمعه 3 دی 1389  ] [ 8:36 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ]