آنچه باید بدانیم ولی نمی دانیم!

اطلاعات طلایی، شخصـیتی ممتاز

چه پرنده ای را دوست دارید؟

 یا تابه حال با این نکته فکر کرده اید که از نظر شما چه نوع حیوان یا حیواناتی زیباتر قوی تر مغرور تر و... هستند و اصولا کدام یک از آنها باشخصیت شما بیشتر هماهنگی دارند؟

بله دانشمندان و اساتید دانشگاه هاپکینز جدیدا به این نتیجه رسیده اند که نوع نگرش و در واقع دوست داشتن شما در خصوص یک حیوان بویژه پرندگان می تواند بازگو کننده بسیاری از حقایق در مورد شخصیت شما باشد. حالا کمی فکر کنید وببینید که چه نوع پرنده ای را بیشتر می پسندید؟!

شاهین

مقتدرو توانا هستید.معمولا با مهارتی که درکاره و رفتارتان دارید می توانید از موانع بسیار سخت عبور کنید ودر نهایت زرنگی این کار را به گونه ای به انجام می رسانید که چندان انرژی خود را به هدر ندهید!

مرغابی

برای رسیدن به هدف هر رنجی را تحمل می کنید اما با این حال برای شما هدف وسیله را توجیه نمی کند گاهی بی دقت می شوید وضررهایی را نیزمتحمل ! با این حال گویا رنج کشیدن برای هر کاری در ذات شماست و از آن استقبال می کنید.

قمری

طبیعتا آرامش طلب هستید واز یک زندگی عاشقانه لذت می برید و بندرت از آن خسته می شوید بردبار سازگار ودر عین حال جذاب هستید و این خصلت ها باعث می شوند مردم پسند باشید.

سینه سرخ

شمایک برونگرای خونسرد هستیدکه طبع گرم خود را معمولا پنهان می کنید.بسیار خانواده دوست هستید هرچندگاهی کمی ستیزه جو میشوید امادر دل دیگران جای دارید.زرنگ حساس و گوش به زنگ هستید.ذاتا فردی اجتماعی و خونگرم هستید چون معتقدید در جمع به نوعی به احساس امنیت می رسید که افراد در جای دیگر نمی توانند آن را بیابند.بسیار منظم و اهل ورزش هستید و این خصلت را با هیچ چیز دیگر عوض نمی کنید.

بلبل

معمولاقبل از اینکه دیده شوید صدایتان به گوش می رسد. و همیشه حرفی برای گفتن دارید هرچند بعضی ها اعتقاد دارند که حرفهای شمابه عمل نمی رسد به هر حال همیشه مانند بلبی خوشخوان موقعیت حرف زدن را برای خود به وجود می آورید.

مرغ ماهیخوار

شخصیتی رنگی و پرزرق و برق دارید که همیشه مشتاق رویارویی است و از این کار لذت می برید مهمترین مسائل پیرامون خود رابه مرور و با خونسردی حل و فصل می کنید. بسیار حساس و تیز هوشید و دیگران را به خود جذب می کنید.

کلاغ

خیلی گیرا پر انرژی و مقاوم هستید و همچنین باهوش در نتیجه در حل مشکلات بسیار ماهر و زبردست می باشید عاشق رقابت بوده و از طبیعت جنگل و اصولا محیطهای بکر طبیعی بسیار لذت می برید.

عقاب

شخصیتی بسایر قابل احترام دارید. هیچ گاه به دنبال کارهای بیهوده نیستید و می توانید تنها با نگاه گیرا و نافذ خود مخالفان خویش را بر سر جایشان بنشانید و این نقطه قوت شخصیت شماست. بخش بسیار قوی و ممتاز شخصیت شما آن است که قادرید از جنبه های ناچیز و مادی فراتر رفته و ماورای آن را نیز ببینید!

قو

همانند قو مغرور و سربلندید و شخصیتی پیچیده دارید با اینکه در ظاهر شخصی بسیار آرام و راحت هستید اما در باطن برای سازگار کردن خود با محیط اطراف و سرعت دنیای مدرن بسیار تلاش می کنید. بندرت عصبانی می شوید و سعی می کنید با همه در تفاهم و تعامل کامل باشید.

دارکوب

سختگیر و سخت کوش هستید با طاقتی بسیار بالا برای حمایت از ایده های و عقایدتان به راحتی خواستار حمایت دیگران می شوید.برخی اوقات به نظر حواس پرت می آیید اما این فقط ظاهر شماست و در باطن شما چیز دیگری هستید.

باز

ذهن هوشیارتان به شما این امکان را میدهد که از یک موضوع به موضوع دیگری بپرید بدون اینکه تمرکز خود را از دست بدهید. با اراده بسیار بالا روی اهداف خود متمرکز می شوید و از آنچه در اطرافتان می گذرد آشفته و مضطرب نمی شوید.

حواصیل

جذاب و متفکرید و معمولا تنها و منزوی به نظر می آیید در عبور از مسیر زندگی ممکن است در باتلاق هم گرفتار شوید اما آنقدر محکم و استوارید که از این مشکلات موفق بیرون می آیید.



[ جمعه 24 دی 1389  ] [ 3:54 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

افزودن دکمه های کمکی به Title Barویندوز 7

 

امکانات برنامه eXtra Buttons
Always on top – این گزینه پنجره ی مورد نظر شما را همیشه بروی تمامی پنجره های دیگر قرار می دهد.



[ سه شنبه 21 دی 1389  ] [ 8:08 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

مرورگرهای اینترنتی و درصد استفاده از آنها
توسعه دهندگان وب همیشه یک دغدغه ثابت دارند؛ آن ها دوست دارند که همیشه از آخرین و مدرن ترین امکانات مرورگرها استفاده کنند اما از طرفی هم باید این نکته را مدنظر داشته باشند که ممکن است بخش بزرگی از کاربران اینترنت از نسخه های قدیمی مرورگرها استفاده کنند و همین باعث ایجاد خیلی از محدودیت ها در کارشان می شود. با این وجود خیلی خوب است که بدانیم چه تعداد از کاربران، از آخرین نسخه اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، گوگل کروم، اپرا و یا سافاری استفاده می کنند.

برای این که مطمئن شویم اعداد و ارقام بروز هستند پایه را بر حسب آمار به دست آمده از چهار روز ابتدایی ماه نوامبر قرار می دهیم تا بتوانیم تصویر معقولی از وضعیت فعلی داشته باشیم. اطلاعات، برگرفته از سایت StatCounter هستند که بر اساس آمار بازدیدکنندگان ۳ میلیون وب سایت به دست آمده اند.

آخرین نسخه مرورگرها در حال حاضر اینترنت اکسپلورر ۸.۰، فایرفاکس ۳.۶، کروم ۷.۰، سافاری ۵.۰ و اپرا ۱۰.۶ هستند.

۹۱ درصد کاربران کروم از نسخه ۷.۰ استفاده می کنند.
۸۱ درصد کاربران فایرفاکس از نسخه ۳.۶ استفاده می کنند.
۷۷ درصد کاربران اپرا از نسخه ۱۰.۶ استفاده می کنند.
۷۱ درصد کاربران سافاری از نسخه ۵.۰ استفاده می کنند.
۶۰ درصد کاربران اینترنت اکسپلورر از نسخه ۸.۰ استفاده می کنند.

 

و به طور کلی سهم تعداد کاربران اینترنتی که از آخرین نسخه رسمی این ۵ مرورگر استفاده می کنند ۷۱ درصد است. این که ۷۱ درصد کاربران از آخرین نسخه مرورگرشان استفاده می کنند، می تواند خبر خوبی برای طراحان و توسعه دهندگان وب باشد. در واقع دانستن این موضوع برای وب سایت هایی که همیشه سعی داشته اند از آخرین امکانات و قابلیت های مرورگرها استفاده کنند، امیدوار کننده خواهد بود.

و اما اینترنت اکسپلورر! از تعداد کاربرانی که با مرورگر اینترنت اکسپلورر کار می کنند ۲۵ درصد هنوز از نسخه ۷ و ۱۴ درصد از نسخه ۶ استفاده می کنند. آیا مایکروسافت با انتشار اینترنت اکسپلورر ۹، قادر خواهد بود تا کاربرانش را برای ارتقاء مرورگرشان متقاعد کند؟


[ سه شنبه 21 دی 1389  ] [ 8:07 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

50 ترفند در اینترنت اکسپلورر internet explorer
1- وقتی ماوس را روی تصویری از یك صفحه وب می بریم، خط جدیدی به نام lmage Bar ظاهر می شود كه دارای آیكون هایی برای ذخیره چاپ، ارسال از طریق Email و باز كردن فولدر My Picture (شاید برای این كه ببینیم آیا قبلاً تصویر را ذخیره كرده ایم یا نه) می باشد.
اگر معمولاً تصاویر را ذخیره نمی كنید و فكر می كنید lmage Bar مزاحمت ایجاد كرده ، می توانید از طریق منوی Tools ،گزینه Internet Options و صفحه Advanced آن را غیر فعال كنید. در این صفحه، به قسمت Multimedia بروید و علامت گزینه Enable lmage Toolbar را بردارید.

2 – بعضی از سایت های عكس های دیجیتالی دارای تصاویری با وضوح و كیفیت بالا هستند، ولی اگر عكس در پنجره مرورگر جا نشود تولید دردسر می كند. در صورت مواجهه باتصویری كه به علت بزرگ بودن آن نتوانستید تمام عكس را یكجا در صفحه مشاهده كنید، به جای این كه صفحه را به بالا یا پایین (یا به چپ و راست) اسكرول كنید،كمی صبر كیند تا 6IE اندازه آن را برای شما تنظیم كند. اگر ترجیح می دهید عكس را در اندازه واقعی خود ببینید، ماوس را به گوشه پائین در سمت راست برده و روی دكمه مربوطه كلیك كنید.

3 – وقتی تصویری را از طریق پست الكترونیك می فرستید، می توانید آن را كوچكتر كنید تا سریعتر به مقصد برسد. در این راستا، می توانید وضوح 480×640،600×800 یا 768×1024 را انتخاب و كاری كنید كه تمام تصاویری كه می فرستید كوچكتر شوند. دوستانی كه به صورت تلفنی با اینترنت ارتباط دارند حتماً از این توجه شما ممنون خواهند شد.

4 – اگر برای خود صفحه وبی را دست و پا كرده اید و از ایده ظاهر شدن خط ابراز تصاویر و تشویق بازدیدكنندگان به ذخیره تصاویر شما خوشتان نمی آید، می توانید این خط ابراز را برای تك تك تصاویر یا همه آنها غیر فعال كنید، برای این منظور با دستور خط ابراز را به طور كامل از كار بیندازید و یا خط GALLERYIMG=”no” را در برچسب های IMG خود اضافه كنید.

5 – خط ابراز Lmage برای تصاویر كمتر از 130×130 پیكسل ظاهر نمی شود،به همین دلیل برای ذخیره این نوع تصاویر باید از همان روش مرسوم كلیك راست استفاده كیند.

IE6 6_ ابزارهایی بهتری برای كار با كوكی ها دارد تمام امكانات موجود را می توانید از صفحه Privacy كادر محاوره Internet Options كه از طریق منوی Tools باز می شود مشاهده كنید . به علاوه، بد نیست سری به آدرس http://www.w3.org/P3P بزنید و اطلاعات بیشتری درباره P3P قوانین زیر بنایی برای اولویت های حفظ حریم خصوصی كه مایكروسافت ابزارهای جدیدش را بر اساس آنها بنا نهاده به دست بیاورید.

7 – بعضی كوكی ها مفید هستند . مثلاً سایتهای فروشگاهی از جمله Amazon.com به كمك این كوكی ها از خریدهای شما مطلع شده و محصولات جدید را به شما پیشنهاد می دهند، یا سایت Microsoft Support با استفاده از آنها اطلاعات كاملی از جستجوهای اخیر شما به دست می آورد. این كوكی ها به كوكی های «شخص اول» موسومند. كوكی های طرف سوم از وب سایتی متفاوت طرف سوم پدید می آیند كه معمولاً جنبه تبلیغاتی دارند مثل Double Click یا AOL این شبكه های تبلیغاتی برای بسیاری از سایت های وب تبلیغات می كنند، پس می توانند بفهمند كه شما به كدام یك از این سایت ها سر زده اید. اگر دوست ندارید چنین اطلاعاتی درباره شما در جایی نگهداری شود، IE6 می تواند كوكی های تمام شركت های طرف سوم، یا شركت هایی كه تعهدی در رعایت حفظ اطلاعات خصوصی شما نمی دهند را مسدود كند.

8 – وقتی IE پیامی ظاهر می كند مبنی بر اینكه كوكی خاصی را بپذیرد یا رد كنید، به IE بگوئید این كوكی را برای دفعات بعد در خاطر خود حفظ كند تا هر دفعه مجبور نباشید كوكی های همان سایت را قبول یا رد كنید.

9 – با تعیین سطح امنیتی مناسب برای خود می توانید مشخص كنید كه چه نوع كوكی هایی را دوست دارید دریافت كنید. برای این منظور، از طریق منوی Tools، گزینه Internet Options صفحه Privacy و دكمه Settings اقدام نمائید. پیش فرض این سطح امنیتی Medium است، كه كوكی های طرف سومی را مسدود می كند كه یا از هیچ قانونی برای حفظ اطلاعات خصوصی تبعیت نمیكنند یا از اطلاعات معرفی كننده شما بدون كسب اجازه از خود شما بهره برداری می نمایند. سطح Medium كوكی های شخص اول را كه از اطلاعات معرفی كننده شما بدون كسب اجازه از خود شما استفاده می كنند می پذیرد، اما در پایان جلسه آنها را حذف میكند.

10 – سطوح امنیتی در خصوص حفظ حریم خصوصی در شش دسته ارائه می شوند كه از پذیرش تمام كوكی ها تا رد تمام كوكی ها متغیرند . به علاوه، چهار استراتژی از پیش تعیین شده ارائه می شوند كه می توانید برای پذیرش یا رد انواع كوكی ها مورد انتخاب قرار دهید.

11 – اگر هیچ یك از این سطوح رضایت شما را جلب نمی كند، روی Advanced و پس از آن Override automatic cookie handling كلیك كنید . سپس می توانید كوكی های شخص اول و سوم را قبول یا مسدود كنید و یا از IE بخواهید هر دفعه از خود شما سوال كند.

12 – كادر محاوره Advanced علاوه بر كوكی های شخص اول و سوم، از كوكی های «جلسه ای» هم سوال می كند؛ یعنی كوكیهای موقتی كه فقط تا زمانی نگهداری می شوند كه حداقل یكی از پنجره های IE باز باشد. این كوكی ها خطری ندارند، زیرا بعد از قطع ارتباط و بستن برنامه IE به كلی حذف شده و در نتیجه سایت نمی تواند بعدها به آنها مراجعه كند.

13 – اگر نظرتان درباره سایتی خاص تغییر كرد و خواستید به آن اجازه ساخت كوكی در كامپیوتر خود را بدهید، می توانید به صفحه Per Site Privacy برگشته و آن را از لیست حذف كنید.

14 – اگر می خواهید برای سایت های Favorite خود استثناء قائل شوید، از طریق منوی Tools كادر محاوره Internt Options را باز كرده و به صفحه Privacy بروید. سپس روی دكمه Web Sites و پس از آن Edit كلیك كنید. در این حالت، URL هایی را وارد كنید كه می خواهید كوكی ها از آنها«همیشه» قبول یا رد شوند.

15 – اگر سایتی هیچ حرفی از خط مشی خود در حریم خصوصی بازدیدكنندگان نزده یا خط مشی آن باتنظیمات و اولویت بندی شما مطابقت نداشته باشد، آیكون كوچكی به شكل یك چشم باعلامت ایست در خط وضعیت (پائین پنجره) ظاهر می شود كه با كلیك مضاعف روی آن، گزارشی تحت عنوان Privacy Report به نمایش در می آید كه ضمن نشان دادن تمام محتویات آن صفحه، لیستی از كوكیهای ارسالی از طرف آن سایت و پذیرش یا عدم پذیرش آنها از طرف شما نمایش داده می شود. اگر چنین آیكونی را ندیدید، از منوی View گزینه Privacy Report را انتخاب كنید.

16 – تنظیمات مربوط به حریم خصوصی شما فقط در وب سایت هایی عمل می كنند كه در منطقه امن اینترنت تعریف شده باشند. اگر سایتی را در منطقه سایت های معتمد (Trusted) قرار دهید، IE تمام كوكی های آن سایت را پذیرفته و اجازه خواندن كوكی ها را از كامپیوتر شما به سایت می دهد و اگر سایتی را در منطقه سایت های «ممنوعه» (Restricted) بگذارید، IE تمام كوكی های ارسالی آن سایت را بر می گرداند.

17 – تعداد سایت هایی كه تاكنون نسبت به ارائه خط مشی خود در زمینه حفظ حریم خصوصی بازدیدكنندگان اقدام كرده اند بسیار كمتر از آن چیزی است كه باید باشد (اولین آمار 53 مورد را گزارش داد). این خط مشی باید نشان دهد كه سایت با اطلاعات كاربر چه خواهد كرد،كاربر چگونه می تواند از تعهدات سایت مطمئن شود، آیا كسی سایت را ضمانت می كند، در صورت تشكیك با چه كسی باید تماس بگیرید و او در این باره چه اقدامی خواهد كرد . سایتی كه بخواهد خط مشی خود را ارائه دهد باید آن را به دو زبان تهیه كند: یكی به زبان انسان برای مطالعه بازدیدكننده و دیگری به زبان XML برای مطالعه Internet Explorer.

18 – اگر واقعاً بخواهید كنترل كاملی روی كوكی ها داشته باشید، باید خواسته ها و اولویت های خود را به زبان XML در قالب یك فایل نوشته و از IE بخواهید از آن فایل به عنوان قانون شما در حفظ حریم خصوصی شما از طرف سایت ها استفاده كند. برای این منظور، از منوی Tools گزینه Internet Options را انتخاب و روی دكمه Import كلیك كنید. در سایت هایی از قبیل http://www.privacy.org/ چنین اولویت هایی به صورت از پیش تهیه شده ارائه می شوند كه شما را به مطالعه آنها دعوت می كنیم.

20 – اگر می خواهید برای وب سایت خود یك خط مشی حریم خصوصی تعریف و تنظیم كنید،از ویزارد Privacy Statement مایكروسافت در آدرس http://www.microsoft.com/privacy/wizard/ استفاده نمائید.

21 – اگر از سایت های مورد علاقه خود انتظار ارائه خط مشی حریم خصوصی را دارید، برای آنها email بفرستید، اگر همه مردم این خواسته را داشته باشند، سایت های بیشتری وادار به ارائه چنین خط مشی هایی خواهند شد.

22 – خیلی تعجب نكنید، شاید یك سایت وب اطلاعات شخصی شما را كاملاً مطمئن نگهداری كند، ولی چون خط مشی حریم خصوصی خود را ارائه نداده IE كوكی های آن را نمی پذیرد (البته با این فرض كه تنظیمات شما چنین چیزی را از IE خواسته باشد).

23 – اگر مطمئن نیستید كه چه تصمیمی در مورد كوكی ها بگیرید یا نمی دانید وسعت نشر آنها تا چه حداست، از IE بخواهید كه برای چند هفته ای پذیرش یا رد كوكی های طرف سوم رااز خود شما سوال كند، شاید تعجب كنید از این كه ببینید این همه سایت در حال ردگیری شما هستند.

24 – اگر تنظیمات حریم خصوصی خود را به نحوی تغییر بدهید كه تمام كوكی ها برگشت بخورند، وب سایت ها نمی توانند كوكیهای قبلی موجود در كامپیوتر شما را بخوانند.

25 – اگر می خواهید به بررسی كوكی هایی بپردازید كه قبلاً پذیرفته اید، از منوی Tools ،گزینه Internet Options را كلیك كرده و به صفحه General بروید،سپس روی Settings و پس از آن View Files كلیك كنید. كوكی ها در راس لیست فایل های اینترنتی موقت قرار دارند. برای خلاص شدن از دست یك كوكی، كافی است آن را از لیست مزبور حذف كنید.

26 – اگر می خواهید تمام كوكی های موجود دركامپیوتر خود را پاك كنید، از منوی Tools ،گزینه Internet Options را انتخاب و از صفحه General روی دكمه Delete Cookies كلیك كنید.

27 – تنظیمات مربوط به سطوح امنیتی منطبق محتوایی وب در IE6 فرق كرده اند، ولی اگر در نسخه قبلی IE تغییراتی را در مناطق امنیتی داده باشید، Setup آنها را حفظ كرده و یك منطقه تحت عنوان «سطح امنیتی سفارشی» برای شما می سازد.

28 – اگر دوست دارید بدانید چند تا سایت سعی می كنند كارهایی بكنند كه تنظیمات منطقه ممنوعه جلوی آنها را می گیرد، برای امتحان بعضی از آنها را به حالت Prompt تنظیم كنید و به دقت پیام هایی را كه بر روی صفحه ظاهر می شوند بخوانید.

29 –جدید نیست راه دیگری كه هكرها از طریق آن می توانند بدون این كه بدانید شما را به سایت دیگری بفرستند این است كه جهت حركت اطلاعاتی را كه خود شما در فرم های وب پر كرده اید عوض كنند. اگر می خواهید وقتی اطلاعات شما به سایتی می روند كه با آن چه در فرم تعیین كرده اید فرق دارد، از منوی Tools،گزنیه Internet Options را كلیك كرده و به صفحه Security بروید. سپس گزینه، Wam if submittal is being redirected را علامت بزنید. البته، توجه داشته باشید كه بعضی سایت ها ممكن است برای پردازش فرم های كاربران از خدمات یك شركت یا وب سایتی رایگان استفاده كنند كه این موضوع نگران كننده نیست.

30 – اگر وب سایتی مكان خود را عوض كند URL آن تغییر می یابد. برای جلوگیری از گم شدن بازدیدكنندگان ،این وب سایت هایی كه جابه جا شده اند از فرمانی موسوم به META REFRESH استفاده می كنند كه به طور خودكار مرورگر وب شما را بعد ازچند ثانیه به موقعیت جدید هدایت می كند. (معمولاً پیامی روی صفحه ظاهر می شود كه توضیح می دهد آدرس تغییر كرده و توصیه می كند Bookmark خود را به روز كنید). ولی هكرها هم می توانند با استفاده از فرمان فوق الذكر شما را به جای دیگری ببرند كه تحت كنترل آنها قرار دارد، پس حالا این اختیار را دارید كه این ویژگی را فعال كنید یاغیر فعال. حالت پیش فرض این ویژگی «فعال» در تمام مناطق است. به جز منطقه ممنوعه (Restricted) از منوی Tools ، گزینه Internet Options را انتخاب كرده و به صفحه Security روید. منطقه مورد نظر خود را انتخاب و روی دكمه Custom كلیك كنید تا كادر محاوره دیگری باز شود. در این حالت، گزینه Allow META REFRESH را خواهید دید كه اگر بخواهید می توانید آن را عوض كنید.

31 – اگر تا به حال به وب سایتی رفته باشید كه یك پنجره شناور را بر روی بقیه وب سایت ها باز می كند، چیزی را دیده اید كه به Iframe یا «فریم شناور» موسوم است. شاید فكر كنید Iframe بخشی از سایت جدید باشد. ول چنین نیست. برنامه نویسان وب میتوانند برای جلوگیری از سرقت Iframe توسط هكرها امكان كدنویسی در Iframe ها را ازكار بیندازند، ولی اگر آنها این كار را نكرده باشند، خودتان می توانید آنرا غیر فعال كنید. از منوی Tools، گزینه Internet Options را كلیك و در صفحه Security منطقه مربوطه راانتخاب كنید. سپس، روی دكمه Custom كلیك كرده و گزینه Launching Programs and Files in a IFRAME را علامت بزنید.

32 –جدید نیست بااستفاده از منطقه «سایت های ممنوعه» می توانید جلوی باز شدن پنجره های تبلیغاتی درسایتهای خاص را بگیرید. از منوی Tools،گزینه Internet Options را كلیك كرده و به صفحه Security بروید. سپس با انتخاب Restircted Sites روی دكمه Site كلیك و URL مربوطه را تایپ كنید.

33 - جدید نیست اگر كامپیوتر خود را به صورت اشتراكی با دیگران استفاده می كنید،احتمالاً دوست ندارید كه اطلاعات كارت اعتباری و سایر اطلاعات شخصی تان در فولدر TemporayInterent Files باقی بماند. برای این منظور، از منوی Tools، گزینه Internet Options راانتخاب كرده و در صفحه Avanced زیر قسمت Security ، گزینه Do not save encrypted page to disk راعلامت بزنید تا صفحاتی كه با http آغاز می شوند (از جمله فروشگاههای اینترنتی و صفحات بانك های اینترنتی) در دیسك شما ذخیره نشوند.

34 – اگر می خواهید همه چیز را از فولدر فایل های موقتی اینترنت پاك كنید، می توانید گزینه بعدی یعنی when browser is closed Empty Temporay Internet Files-Folder راعلامت بزنید و به علاوه فضای خالی بیشتری را در دیسك خود باقی بگذارید.

35 – آیا دوست دارید بدانید یك سایت وب با اطلاعاتی كه از خود ارائه می دهید چه می كند؟ از منوی View، گزینه Privacy Report را كلیك و URL سایت مورد نظر را تعیین كنید. سپس روی دكمه Summary كلیك كنید تا ببینید سایت مربوطه با اطلاعات شما چه می كند.

36 – راه پی بردن به هویت و اعتبار افراد در اینترنت بررسی گواهی نامه ها و امضاهای دیجیتالی است. از منوی Tools گزینه Internet Options را كلیك كرده و به صفحه Content بروید. سپس روی دكمه Certificates كلیك كنید تا گواهی نامه های امنیتی سایت هایی را كه بازدید كرده اید ببینید.

37 – یك تغییر خاص در تنظیمات منطقه امنیتی این است كه مانع از اجرای برنامه ها توسط جاوا اپلت هایی بشویم كه در سایت های قرار گرفته در منطقه ممنوعه وجود دارند. با این كار، نه تنها جاوا ازكار می افتد، بلكه كنترل های اكتیوایكس هم غیر فعال می شوند.
از منوی Tools ،گزینه Internet Options راانتخاب كرده و به صفحه Security بروید. حال Restricted Sites را انتخاب و روی Custom Level كلیك كنید. سپس ،گزینه Script Active X controls marker as save for scirpting را به حالت Disable تغییر دهید.

38 – آیكون Privacy نشان می دهد كه آیا سایت مورد بازدید در حال ارسال كوكی هایی است كه با تنظیمات Privacy شما مطابقت دارند یا نه. با كلیك مضاعف روی این آیكون، لیستی از كوكی هایی را كه نسبت به ارسال آنها تلاش شده تحت عنوان Privacy Report مشاهده كنید (این گزارش به علاوه، نشان می دهد كه تصاویر از كجا آمده اند). برای تغییر سریع تنظیمات مربوط به كوكی آن سایت، روی كوكی كلیك راست كرده و گزینه مورد نظر را انتخاب نمائید.

39 – در هنگام سازمان دهی و مرتب كردن Favorites، فقط یك فولدر رادر آن واحد می توانید باز كنید، مگر این كه تنظیمات موجود در صفحه Advanced كادر محاوره Internet Options را تغییر داده باشید، ولی برای جابه جا كردن یك لیست از Favorites مجبور نیستید از طریق دكمه Move the Folder عمل كنید، بلكه می توانید به روش Drag-and drop (همراه با كلید Ctrl، یا بدون گرفتن این كلید) استفاده نمائید. برای تغییر نام یك آیكون كلیك راست كنید یا با استفاده از Send to Desktop آن را بر روی Desktop ویندوز بیندازید.

40 – درحالی كه مشغول سفارشی كردن تنظیمات، ناحیه Search خود هستید، می توانید نحوه انجام جستجوها در خط Address (به قول مایكروسافت : Autosearch) رانیز مشخص كنید. تنظیمات این دو ناحیه یكسان بوده و از طریق منوی Tools، گزینه Internet Options و صفحه Advanced قابل دسترسی هستند. ناحیه Search فقط زمانی قابل سفارشی كردن است كه روی خط باشید، ولی دستكاری Internet Options در هر زمانی امكان پذیر است برای Autosearch هم فقط یك انتخاب وجود دارد و آن MSN است.

41 – اگر در ناحیه Search روی Customize كلیك و چند ماشین جستجوگر را انتخاب كنید، نتایج را از ماشینی می گیرید كه قبل از بقیه درلیست معرفی شده باشد. با كلیك روی Next ماشین جستجوگر بعدی مورد استفاده قرار می گیرد.

42 – اگرچه می توانید آیكن Internet Explorer را از سیستم خود پاك كنید، ولی این برنامه فقط یك قطعه نرم افزار نیست. ناحیه Folder همان خط Explorer است كه امكان گشت زدن در هارد دیسك كامپیوتر و وب را از یك پنجره فراهم می سازد. اگر درصدد بارگذاری یك فایل باشید و به دنبال فولدر خاصی می گردید، دكمه Folder راه سریعی برای این كار است . تا وقتی كه فولدری راازكامپیوتر خود انتخاب نكرده باشید، آیكون ها و منوهای IE را در این ناحیه خواهید دید.

43 – ناحیه History بهترین راه برای برگشتن به صفحه ای است كه می دانید قبلاً دیده اید ولی فراموش كرده اید آن را Bookmark كنید (اگر قرار باشد همه چیز را Bookmark بكنیم، لیست Favorites آن قدر بزرگ می شد كه استفاده از آن عملاً امكان پذیر نبود). با كلیك روی یك لینك یا كشیدن آن به ناحیه اصلی پنجره، آن را باز كنید. اگر می خواهید سایتی را به لیست Favorites منتقل كنید یا آن را در پنجره جدیدی باز نمائید. روی آن كلیك راست كنید. و یا كلید shiftرانگه دارید

44 – با انتخاب Hotmail به عنوان برنامه مدیریت پست الكترونیك از طریق صفحه Programs در كادر محاوره Internet Explorer و كلیك روی دكمه Mail واقع در خط ابزار، می توانید Hotmail را به IE خود بیاورید. ولی چنین كاری برای Instarnt/Messaging به این آسانی ها نیست. Messenger MSN با IE6 عرضه نمی شود، ولی درویندوز XP وجود دارد. با بارگذاری و نصب این برنامه از سایت مایكروسافت ، این آیكون رادر خط ابزار IE خود خواهید دید.

45 – اگر واقعاً مشكلی از طرف مناطق امن وجود نداشته باشد، فقط آیكن اینترنت در خط وضعیت ظاهر خواهد شد. با كلیك مضاعف روی این آیكون، كادر محاوره Internet Security Proprites را باز و سایتی را به منطقه «سایت های معتمد» اضافه كنید از آن جا كه امكان كشیدن URL به داخل كادر محاوره وجود ندارد، به خاطر داشته باشید كه قبل از كلیك URL صفحه را كپی كنید و سپس به انتخاب منطقه مورد نظر بپردازید . روی دكمه Sites كلیك كرده و URL را بچسبانید.

46 – با كلیك راست روی هر نقطه ای از خط ابزار، می توانید به سفارشی كردن آن بپردازید. در این راستا، می توانید فقط آیكون های استاندارد IE را برگزینید و یا آیكون هایی را به نمایش درآورید كه مربوط به برنامه های افزودنی از قبیل AOL Instant Messenger یا Net2Phone هستند. با انتخاب آیكون های كوچك جای بیشتری را روی صفحه باز می كنید، هر آیكون می تواند به همراه نوشته برچسب آن یا بدون نوشته برچسب ظاهر شود.

47 – چقدر سریع است؟
وقتی صفحه ای را از وب دریافت می كنید، آن چه موجب تاخیر در نمایش صفحه می شود بیشتر مربوط به تصاویر موجود در آن صفحه یا سرعت انتقال داده ها در مودم شماست، نه مدت زمان (ناچیزی) كه مرورگر برای تبدیل كد HTML به صفحه وب صرف می كند، حتی در صفحات پیچیده ای كه ده ها جدول تو در تو دارند ، Internet Explorer6 سرعت زیادی دارد و جاوا را هم با همین سرعت اجرا می كند. البته IE6 در نمایش صفحات ذخیره شده ای كه قبلاً دریافت كرده اید كمی كندتر (نسبت به IE5.5) عمل می كند، ولی در عوض در نمایش صفحاتی كه تصویر دارند باافزایش سرعت چشم گیری مواجه هستیم. بعض صفحات حتی با سرعتی دو برابر نسبت به گذشته بارگذاری می شوند.

48 – چقدر سریع است؟
اگر فكر می كنید IE6 كندتر عمل می كند، به تنظیمات «تاخیر در منو» در Registry نگاهی بیندازید. این تنظیمات باعث می شود فكر كنیم نسخه جدید كندتر پاسخ می دهد، به ویژه هنگامی كه به مشاهده منوهای تو در تو (از قبیل (Favorties می پردازیم. ویندوز همیشه مكث كوتاهی در این منوها می كند تا كاربر بتواند بفهمد چه می گذرد . سعی كنید سرعت منوها را بالا ببرید و ببینید آیا فرقی در نمایش صفحات وب می كند. با استفاده از برنامه Regedit كلید HKEY_CURRENT_USERControl Panel/Desktop\MensuShowDelay را پیدا كنید (یا اگر نیست ایجاد نمایید) و مقدار آن را به 100 (یعنی 100 میلی ثانیه) تغییر دهید. این مقدار می تواند هر عددی بین 0 تا 999 باشد برای اعمال تغییرات باید ویندوز را Restart بكنید.

49 – اگر گزینه Always trust content from this compary را به هنگام نصب یك كنترل اكتیوایكس علامت بزنید، در واقع تصریح كرده اید كه به گواهی نامه امنیتی آنها (به عنوان مدرك معتبر بودن شركت) اعتماد دارید. با كلیك روی دكمه Publisher حداقل ببینید به چه كسی اعتماد كرده اید.

50 – امضاهای دیجیتالی و گواهی نامه ها فقط در صورتی مطمئن هستند كه افراد درستی آنها را داشته باشند و از وقتی Verisign گواهی نامه مایكروسافت را به كسی داد كه عضو مایكروسافت نبود (ولی چند كاغذ سربرگ دار از این شركت در اختیار داشت). باید یك درجه احتیاط را بیشتر كنیم. از منوی Tools، گزینه Internet Options راانتخاب كرده و به صفحه Advanced بروید. در قسمت Security دقت كنید كه گزینه Check for Publisher’s certificate revocation و Check for sever certificate revocation علامت خورده باشند.


[ سه شنبه 21 دی 1389  ] [ 8:05 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

انتقال اطلاعات از هاردى به هارد دیگر
یكى از كارهایى كه موقع تعویض هارد یا مواقع دیگر زیاد به آن نیاز خواهید داشت، انتقال فایل و برنامه ها از یك هارد به هارد دیسك دیگر است. البته اگر دوكامپیوتر در اختیار داشته باشید به راحتى با اتصال شبكه یا از طریق كابل پورت موازى (و حتى سرى) امكان اتصال دو كامپیوتر و مبادله دیتا بین آن دو وجود دارد. ولى اگر فقط یك كامپیوتر داشته باشید و یا مایل باشید كه انتقال دیتا با سرعت بالا انجام گیرد بهترین كار اتصال هار دیسك ها به یك كامپیوتر و مبادله دیتا بین آنهاست. جهت اجراى این كار باید كمى حرفه اى باشید و حواستان را جمع كنید. رایانه ها معمولا داراى یك هارد دیسك هستند.در اولین قدم بهتر است كه پارتیشن هاى هارد دیسك خودتان را نامگذارى كنید. تا بعدا درایو هاى هارد ها را به راحتى از همدیگر تشخیص دهید. مثلا یكى را hard1 و دیگرى را hard2 نام گذارى كنید.براى این كار به My Computer رفته و روى یك پارتیشن كلیك راست كنید.گزینه Properties را انتخاب كنید. در پنجره باز شده شما مى توانید نام پارتیشن را تغییر دهید. این كار را براى همه پارتیشن ها تكرار كرده و نام آنها را به خاطر بسپارید. حالا رایانه تان را خاموش كنید. شما هارددیسكى كه مى خواهید اطلاعات را از آن كپى كنید در اختیار دارید. همه هارد دیسكها به وسیله یك نوع كابل به مادربورد متصل مى شوند. در كنار اتصالات كابل نوارى به هارد دیسك محل اتصال فیش برق یا همان POWER قرار دارد. اما مهمترین نكته كه شما باید به آن دقت كنید جامپرها هستند. معمولا روى بدنه هارد دیسك ها چگونگى قرار گیرى جامپرها توضیح داده شده است. جامپر یك قطعه ریز است كه مى توان به وسیله آن تنظیمات یك قطعه سخت افزارى را به صورت فیزیكى تغییر داد. در جدول موجود روى بدنه هارد دیسك به دنبال وضعیت Slave بگردید. شما باید جامپر هارد دیسك دوم را با توجه به توضیحات این جدول به حالت Slave تغییر بدهید حالا در كیس (رایانه خاموش) را باز كنید. در كیس رایانه تان دنبال هارد خودتان بگردید. مشاهده مى كنید كه كابلى آن را به مادربرد متصل كرده است. این كابل از نوع نوارى بوده معمولا داراى دو جاى اتصال مى باشد. ممكن است این كابل هم به هارد دیسك شما و هم به سى دى رام متصل باشد. شما مى توانید از طریق همین كابل هارد دیسك دوم را به مادربرد متصل كنید. براى این كار مى توانید جاى اتصال دوم را از سى دى رام جدا كنید. به جاى آن هارد دیسك را به این قسمت متصل كنید.حالا شما ۲ هارد دیسك را از طریق یك كابل به مادربردرایانه تان متصل كرده اید. هارد دیسك رایانه شما به عنوان میزبان و هارددیسك دوم به عنوان مهمان به حساب مى آید حالا باید برق مورد نیاز را براى هارد دیسك مهمان تامین كنید. به نوع فیش POWER هارد دیسك دقت كنید. یكى از این نوع فیشها احتمالا در رایانه شما به صورت آزاد وجود دارد. این كابل ها همگى به سیستم اصلى برق رایانه متصل هستند. یكى از این فیشهاى آزاد را به هارد دیسك میهمان وصل كنید. حالا باید رایانه تان را روشن كنید. به محض روشن شدن رایانه كلید Delete را فشار دهید تا وارد تنظیمات مادربرد شوید. این منو ممكن است با توجه به نوع مادربرد متفاوت باشد. اما معولا در اولین منو تنظیمات هارد دیسك تعیین مى شود به منوى Standard Cmos Features بروید. معمولا به صورت پیش فرض مادربرد هاى جدید براى شناسایى هارد دیسكها در حالت اتوماتیك تنظیم شده اند. اگر این گونه نیست شما تنظیم این قسمت را به حالت Auto تغییر دهید تا مادربرد به به صورت خودكار هارددیسك ها را شناسایى كند. بعد از انجام این كار از این منو بیرون آمده و گزینه Save and Exit را انتخاب كنید. در صورتى كه تمام مراحل را درست انجام داده باشید رایانه شما مثل سابق عمل مى كند. ویندوز شما بالا مى آید. اما با رفتن به قسمت My Computer متوجه اضافه شدن پارتیشن هاى جدید مى شوید. پارتیشن هاى غریبه كه نامشان براى شما آشنا نیست همان پارتیشن هاى هارد دیسك مهمان هستند. حالا اطلاعاتى را كه لازم دارید بین دو هارد دیسك كپى كنید. دقیقا مانند زمانى كه روى هارد دیسك خودتان اطلاعات رااز یك پارتیشن به پارتیشن دیگرى كپى مى كردید. بعد از تمام شدن كارتان دوباره رایانه تان را خاموش كنید. شما حالا باید همه چیز را به حالت اول برگردانید. هارد دیسك میهمان را با جدا كردن كابل هاى مادر برد و برق جدا كنید. وضعیت جامپر روى آن را دوباره به حالت اول برگردانید. این حالت روى بدنه هارد دیسك با عنوان Master مشخص شده است. اگر محل اتصال دوم روى كابل قبلا به سى دى رام متصل بود دوباره آن را به همان وضعیت برگردانید. در كیس را هم كاملا ببندید.
توجه: هرگز با كامپیوتر روشن، هارد دیسك را به كامپیوترتان وصل یا از آن جدا نكنید.


[ چهارشنبه 15 دی 1389  ] [ 4:41 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات1 ]

نحوه مخفی کردن یک پارتیشن هارد دیسک کامپیوتر

[ چهارشنبه 15 دی 1389  ] [ 4:41 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

تبدیل عکس رنگی به یک عکس قدیمی و فرسوده
نرم افزار Adobe Photoshop قابلیت جالبی دارد، به این صورت که میتوانید عکس رنگی را که به تازگی گرفته اید با تنظیماتی ساده به عکسی قدیمی و فرسوده تبدیل کنید. برای نحوه یادگیری چگونگی این کار در این ترفند با ما همراه شوید.

در ابتدا فایل عکس خود را در فتوشاپ به وسیله File > Open باز کنید.
در اولین قدم باید عکس را از حالت رنگی خارج کنیم.
برای اینکار میتوانید عکس را تبدیل به Grayscale کنیم ولی با این کار کل عکس به حالت سیاه و سفید تبدیل میشود و برای اینکه بر روی عکس کار کنیم مجبوریم دوباره آنرا به RGB تغییر دهیم. برای ابنکه این کارها را انجام ندهیم از یک امکان دیگر فتوشاپ به نام Desaturate استفاده میکنیم.  برای اینکار از منوی Image گزینه Adjustment > Desaturate را انتخاب کنید یا کلیدهای Shift+Ctrl+U را بفشارید.
سپس به منوی فیلتر بروید و گزینه Noise > Add Noise را انتخاب کنید. برای مقدار Amount عدد 30 را وارد نماییدو گزینه Monochromatic را تیک بزنید و اطمینان حاصل کنید که Distribution بر روی Uniform تیک خورده باشد.
حالا کلید های Ctrl+L را بفشارید و یا اینکه از منوی Image گزینه Adjustment > Levels را انتخاب کنید. در پنجره ای که باز میشود در خانه اول Output Levels عدد 80 را وارد کنید.
سپس کلید Ctrl+U را بفشارید و یا اینکه از منوی Image گزینه Adjustment > Hue/Saturation را انتخاب کنید. در پنجره ای که باز میشود گزینه Colorize را تیک بزنید. سپس برای HUE مقدار 35 و برای Saturation مقدار 25 و برای Lightness مقدار 30- را وارد نماید.
حالا طرح ما آماده شد. فقط برای اینکه کمی عکس از حالت خشنی خود بیرون آید یک بار افکت Blur را از منوی Filter > Blur اجرا کنید.


[ چهارشنبه 15 دی 1389  ] [ 4:40 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

تمجيد

سلام.

داشتم تو پايگاه اينترنتي راسخون - یار همیشه همراه (راسخون) گشت مي زدم كه حالا بايد بيان كنم كه راسخون طي اين مدت واقعا خوش درخشيده البته به لطف حمايت هاي مالي اوقاف به هرحال كاري نداريم از كجا و چطوري فقط اينا متوجه شدم كه راسخون توسط افراد خبري اداره ميشه كه واقعا لياقت تشكر و قدرداني را دارا مي باشند.

در قسمت لينكهاي اصلي سايت يك تصوير اضافه شده (كاربران برتر 3 ماه سوم 89) در قسمت وبلاگ در ميان نام كاربري هاي راسخون و نام ان بزرگوارها نام كاربري من حقير هم به چشم مي خورد.كاري هم به اين ندارم.

فقط اينجا خواستم قدر داني كنم كه با اين لطف خودشون نشون دادند كه در راسخون واقعا ديده مي شويم و كل اين لطفها كه از طريق تيم راسخون به خصوص مسئول وبلاگها و روابط عمومي به ما مي شود باعث دلگرمي ما كاربران مي شود كه از همين جا دست گرم اين عزيزان(راسخوني ها) را به علامت تشكر مي فشارم .

بازديد كننده ارجمند وبلاگ من يه سوال داشتند كه چرا در مطالب تصوير بارگذاري نميكنم؟

دوستان عزيز بارگذاري نكردن تصوير در مطالب وبلاگ من بخاطر اين هست كه باز ديد كنندگان با سرعت اينترنت كم نيز تواناي استفاده راحت را از وبلاگ داشته باند و هميچنين مطلب نياز به تصوير نداره با توجه به اينكه مطالبي كه جهت اموزش است و نياز به تصوير داره تصوير مورد نظر را در مطلب ارسال كرده ام اما در كل سعي من در مطالبم در اين بوده كه ساده و روان كل منظور خود را انتقال بدم بدون نياز به توضيح تصويزي.

 

با تشكر از دقت شما.

masoud0098

 


[ یک شنبه 12 دی 1389  ] [ 3:30 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

بالا بردن سرعت پردازش اطلاعات ویندوز
Visual Effects افکت های بصری هستند که در درون ویندوز XP به طور پیش فرض گنجانده شده اند و شامل افکت های منوها ، سایه موس ، سبک های بصری موجود بر روی دکمه ها و سایه های آیکون ها می باشد. این افکت ها با این که کم هستند اما ممکن است بر روی سیستم های قدیمی به خوبی اجرا نشوند و علاوه بر آن از سرعت پردازش اطلاعات ویندوز بکاهند. پس در صورتی که چندان به زیبایی ویندوز خود اهمیت نمیدهید و سرعت ویندوز برای شما مهم تر این ترفندها را اجرا کنید. بدین منظور: ۱- بر روی My Computer راست کلیک کنید. ۲- Properties را انتخاب کنید. ۳- بر روی تب Advanced کلیک کنید. ۴- در زیر Profemance بر روی دکمه Setting کلیک کنید. ۵- در اینجا شما می توانید تمامی این افکت ها را کنترل کنید و به سلیقه خود آنها را غیرفعال کنید.


[ یک شنبه 12 دی 1389  ] [ 3:28 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

نحوه استفاده از فایروال ویندوز XP

امروزه از اینترنت در ابعاد گسترده و با اهدافی مختلف استفاده بعمل می آید . یکی از نکات قابل توجه اینترنت ، تنوع استفاده کنندگان آن در رده های سنی مختلف و مشاغل گوناگون است. در سالیان اخیر و به موازات رشد چشمگیر استفاده از اینترنت خصوصا" توسط کاربران خانگی ، مشاهده شده است به محض شیوع یک ویروس و یا کرم جدید ، اغلب قربانیان را کاربرانی تشکیل می دهند که فاقد مهارت های لازم در جهت استفاده ایمن از اینترنت بوده و دارای یک سطح حفاظتی مناسب نمی باشند . کاربران اینترنت همواره در تیررس مهاجمان بوده و همیشه امکان بروز حملات وجود خواهد داشت .
برای استفاده ایمن از اینترنت ، می بایست اقدامات متعددی را انجام داد . قطعا" استفاده از فایروال یکی از اقدامات اولیه و در عین حال بسیار مهم در این زمینه است . استفاده از اینترنت بدون بکارگیری یک فایروال ، نظیر بازنگهداشتن درب ورودی یک ساختمان است که هر لحظه ممکن است افراد غیرمجاز از فرصت ایجاد شده برای ورود به ساختمان استفاده نمایند . با نصب و استفاده از یک فایروال ، ضریب مقاومت و ایمنی کاربران در مقابل انواع حملات افزایش خواهد یافت .
شرکت مایکروسافت اخیرا" Service Pack 2 ویندوز XP را عرضه نموده است ( نسخه های Professional و Home ) . یکی از ویژگی های مهم SP2 ، نصب پیش فرض یک فایروال است.
فایروال ویندوز XP که از آن با نام ( ICF ( Internet Connection Firewall نیز یاد می گردد به صورت پیش فرض ، فعال می گردد. پس از فعال شدن فایروال ، شاهد بروز تغییراتی گسترده در رابطه با عملکرد ویندوز بوده و ممکن است برخی برنامه ها ، ابزارها و یا سرویس ها در زمان اجراء با مشکلاتی مواجه گردند (بلاک شدن برخی از پورت های استفاده شده توسط برنامه ها و یا سایر ابزارهای کاربردی ) .
در این مطلب قصد داریم به بررسی نحوه استفاده از فایروال ویندوز XP پرداخته و به برخی از سوالات متداول در این زمینه پاسخ دهیم . احازه دهید قبل از هر چیز با فایروال ها و جایگاه آنان در استفاده ایمن از شبکه های کامپیوتری ( اینترانت ، اینترنت ) بیشتر آشنا شویم .

فایروال چیست ؟
فایروال یک برنامه و یا دستگاه سخت افزاری است که با تمرکز بر روی شبکه و اتصال اینترنت ، تسهیلات لازم در جهت عدم دستیابی کاربران غیرمجاز به شبکه و یا کامپیوتر شما را ارائه می نماید. فایروال ها این اطمینان را ایجاد می نمایند که صرفا" پورت های ضروری برای کاربران و یا سایر برنامه های موجود در خارج از شبکه در دسترس و قابل استفاده می باشد. به منظور افزایش ایمنی ، سایر پورت ها غیرفعال می گردد تا امکان سوء استفاده از آنان توسط مهاجمان وجود نداشته باشد . در برخی موارد و با توجه به نیاز یک برنامه می توان موقتا" تعدادی از پورت ها را فعال و پس از اتمام کار مجددا" آنان را غیرفعال نمود . بخاطر داشته باشید که به موازات افزایش تعداد پورت های فعال ، امنیت کاهش پیدا می نماید .
فایروال های نرم افزاری ، برنامه هائی هستند که پس از اجراء ، تمامی ترافیک به درون کامپیوتر را کنترل می نمایند( برخی از فایروال ها علاوه بر کنترل ترافیک ورودی ، ترافیک خروجی را نیز کنترل می نمایند) . فایروال ارائه شده به همراه ویندوز XP ، نمونه ای در این زمینه است . فایروال های نرم افزاری توسط شرکت های متعددی تاکنون طراحی و پیاده سازی شده است . تعداد زیادی از اینگونه فایروال ها، صرفا" نظاره گر ترافیک بین شبکه داخلی و اینترنت بوده و ترافیک بین کامپیوترهای موجود در یک شبکه داخلی را کنترل نمی نمایند .

ضرورت استفاده از فایروال
یک سیستم بدون وجود یک فایروال ، در مقابل مجموعه ای گسترده از برنامه های مخرب آسیپ پذیر است و در برخی موارد صرفا" پس از گذشت چندین دقیقه از اتصال به اینترنت ، آلوده خواهد شد . در صورتی که تدابیر و مراقبت لازم در خصوص حفاظت از سیستم انجام نگردد ، ممکن است کامپیوتر شما توسط برنامه هائی که به صورت تصادفی آدرس های اینترنت را پویش می نمایند ، شناسائی شده و با استفاده از پورت های فعال اقدام به تخریب و یا سوء استفاده از اطلاعات گردد .
بخاطر داشته باشید با این که استفاده از فایروال ها به عنوان یک عنصر حیاتی در ایمن سازی محیط های عملیاتی مطرح می باشند ولی تمامی داستان ایمن سازی به این عنصر ختم نمی شود و می بایست از سایر امکانات و یا سیاست های امنیتی خاصی نیز تبعیت گردد . باز نکردن فایل های ضمیمه همراه یک Email قبل از حصول اطمینان از سالم بودن آنان ، پیشگیری از برنامه های جاسوسی معروف به Spyware و یا نصب برنامه های Plug-ins که با طرح یک پرسش از شما مجوز نصب را دریافت خواهند داشت ، نمونه هائی از سایر اقدامات لازم در این زمینه است .
فایروال ها قادر به غیرفعال نمودن ویروس ها و کرم های موجود بر روی سیستم نبوده و همچنین نمی توانند نامه های الکترونیکی مخرب به همراه ضمائم آلوده را شناسائی و بلاک نمایند . به منظور افزایش ضریب ایمنی و مقاومت در مقابل انواع حملات ، می بایست اقدامات متعدد دیگری صورت پذیرد :

نصب و بهنگام نگهداشتن یک برنامه آنتی ویروس
استفاده از ویندوز Upadate ( برطرف نمودن نقاط آسیب پذیر ویندوز و سرویس های مربوطه )
استفاده از برنامه های تشخیص Spyware
نصب Plug-ins از سایت های تائید شده
نحوه فعال نمودن فایروال در ویندوز XP
در صورت نصب SP2 ویندوز XP ، فایروال به صورت پیش فرض فعال می گردد . برخی از مدیران شبکه و یا افرادی که اقدام به نصب نرم افزار می نمایند ، ممکن است آن را غیرفعال کرده باشند .



برای آگاهی از وضعیت فایروال از پنجره Security Center استفاده می شود . بدین منظور مراحل زیر را دنبال می نمائیم :

Start | Control Panel | Security Center
انتخاب گزینه Recommendations در صورت غیرفعال بودن فایروال
انتخاب گزینه Enable Now به منظور فعال نمودن فایروال


در صورتی که ویندوز XP بر روی سیستم نصب شده است ولی SP2 هنوز نصب نشده باشد ، پیشنهاد می گردد که در اولین فرصت نسبت به نصب SP2 ویندوز XP ، اقدام شود ( استفاده از امکانات گسترده امنیتی و فایروال ارائه شده ) .
نسخه های قبلی ویندوز نظیر ویندوز 2000 و یا 98 به همراه یک فایروال از قبل تعبیه شده ارائه نشده اند . در صورت استفاده از سیستم های عامل فوق، می بایست یک فایروال نرم افزاری دیگر را انتخاب و آن را بر روی سیستم نصب نمود .

ضرورت توجه به امکانات سایر فایروال های نرم افزاری
فایروال ویندوز ، امکانات حفاظتی لازم به منظور بلاک نمودن دستیابی غیرمجاز به سیستم شما را ارائه می نماید . در این رابطه دستیابی به سیستم از طریق کاربران و یا برنامه های موجود در خارج از شبکه محلی ، کنترل خواهد شد . برخی از فایروال های نرم افزاری یک لایه حفاظتی اضافه را نیز ارائه داده و امکان ارسال اطلاعات و یا داده توسط کامپیوتر شما به سایر کامپیوترهای موجود در شبکه توسط برنامه های غیر مجاز را نیز بلاک می نمایند ( سازماندهی و مدیریت یک فایروال دوطرفه ) . با استفاده از این نوع فایروال ها ، برنامه ها قادر به ارسال داده از کامپیوتر شما برای سایر کامپیوترها بدون اخذ مجوز نخواهند بود . در صورت نصب یک برنامه مخرب بر روی کامپیوتر شما ( سهوا" و یا تعمدا" ) برنامه فوق می تواند در ادامه اطلاعات شخصی شما را برای سایر کامپیوترها ارسال و یا آنان را سرقت نماید . پس از نصب فایروال های دوطرفه ، علاوه بر تمرکز بر روی پورت های ورودی ( Incoming ) ، پورت های خروجی ( Outgoing ) نیز کنترل خواهند شد.

آیا می توان بیش از یک فایروال نرم افزاری را بر روی یک سیستم نصب نمود ؟
پاسخ به سوال فوق مثبت است ولی ضرورتی به انجام این کار نخواهد بود. فایروال ویندوز بگونه ای طراحی شده است که می تواند با سایر فایروال های نرم افزارهای همزیستی مسالمت آمیزی را داشته باشد ولی مزیت خاصی در خصوص اجرای چندین فایروال نرم افزاری بر روی یک کامپیوتر وجود ندارد . در صورت استفاده از یک فایروال نرم افزاری دیگر ، می توان فایروال ویندوز XP را غیر فعال نمود .

در صورتی که بر روی شبکه از یک فایروال استفاده می گردد ، آیا ضرورتی به استفاده از فایروال ویندوز وجود دارد ؟
در صورت وجود بیش از یک کامپیوتر در شبکه ، پیشنهاد می گردد که حتی در صورتی که از یک فایروال سخت افزاری استفاده می شود ، از فایروال ویندوز XP نیز استفاده بعمل آید . فایروال های سخت افزاری عموما" ترافیک بین شبکه و اینترنت را کنترل نموده و نظارت خاصی بر روی ترافیک بین کامپیوترهای موجود در شبکه را انجام نخواهند داد . در صورت وجود یک برنامه مخرب بر روی یکی از کامپیوترهای موجود در شبکه ، شرایط و یا پتانسیل لارم برای گسترش و آلودگی سایر کامپیوترها فراهم می گردد. فایروال ویندوز XP علاوه بر حفاظت کامپیوتر شما در خصوص دستیابی غیرمجاز از طریق اینترنت ، نظارت و کنترل لازم در رابطه با دستیابی غیرمجاز توسط کامپیوترهای موجود در یک شبکه داخلی را نیز انجام خواهد داد .
فایروال بر روی چه برنامه هائی تاثیر می گذارد ؟
فایروال ویندوز با هر برنامه ای که تصمیم به ارسال داده برای سایر کامپیوترهای موجود در شبکه داخلی و یا اینترنت را داشته باشد ، تعامل خواهد داشت . پس از نصب فایروال ، صرفا" پورت های مورد نیاز برنامه های متداول مبادله اطلاعات نظیر Email و استفاده از وب، فعال می گردند . در این راستا و به منظور حفاظت کاربران ، امکان استفاده از برخی برنامه ها بلاک می گردد . سرویس FTP ( سرویس ارسال و یا دریافت فایل ) ، بازی های چند نفره ، تنظیم از راه دور Desktop و ویژگی های پیشرفته ای نظیر کنفرانس های ویدئویی و ارسال فایل از طریق برنامه های ( IM ( Instant Messaging ، از جمله برنامه هائی می باشند که فعالیت آنان توسط فایروال بلاک می گردد . در صورت ضرورت می توان پیکربندی فایروال را بگونه ای انجام داد که پورت های مورد نیاز یک برنامه فعال تا امکان مبادله اطلاعات برای برنامه متقاضی فراهم گردد .

چگونه می توان فایروال را برای یک برنامه خاص فعال نمود ؟
در صورتی که فایروال ویندوز فعال شده باشد ، اولین مرتبه ای که یک برنامه درخواست اطلاعات از سایر کامپیوترهای موجود در شبکه ( داخلی و یا اینترنت ) را می نماید ، یک جعبه محاوره ای حاوی یک پیام هشداردهنده امنیتی فعال و از شما سوال خواهد شد که آیا به برنامه متقاضی اجازه مبادله اطلاعات با سایر برنامه ها و یا کامپیوترهای موجود در شبکه داده می شود و یا دستیابی وی بلاک می گردد . در این جعبه محاوره ای پس از نمایش نام برنامه متقاضی با ارائه سه گزینه متفاوت از شما در رابطه با ادامه کار تعیین تکلیف می گردد :

Keep Blocking : با انتخاب این گزینه به برنامه متقاضی اجازه دریافت اطلاعات داده نخواهد شد .

Unblock : پس از انتخاب این گزینه پورت و یا پورت های مورد نیاز برنامه متقاضی فعال و امکان ارتباط با کامپیوتر مورد نظر فراهم می گردد . بدیهی است صدور مجوز برای باز نمودن پورت های مورد نیاز یک برنامه به شناخت مناسب نسبت به برنامه و نوع عملیات آن بستگی خواهد داشت . در صورتی که از طریق نام برنامه نمی توان با نوع فعالیت آن آشنا گردید ، می توان از مراکز جستجو برای آشنائی با عملکرد برنامه متقاضی ، استفاده نمود .

Ask Me Later : با انتخاب گزینه فوق در مقطع فعلی تصمیم به بلاک نمودن درخواست برنامه متقاضی می گردد.در صورت اجرای برنامه ، سوال فوق مجددا" مطرح خواهد شد .

در صورتی که یک برنامه بلاک شده است ولی بدلایلی تصمیم به فعال نمودن و ایجاد شرایط لازم ارتباطی برای آن را داشته باشیم ، می توان به صورت دستی آن را به لیست موسوم به Exception اضافه نمود . لیست فوق حاوی نام برنامه هائی است که به آنان مجوز لازم به منظور فعال نمودن ارتباطات شبکه ای اعطاء شده است. برای انجام این کار می توان مراحل زیر را دنبال نمود :

Start | Control Panel | Security Center

کلیک بر روی Windows Firewall از طریق Manage security settings for

انتخاب Add Program از طریق Exceptions

انتخاب برنامه مورد نظر ( از طریق لیست و یا Browse نمودن )

پس از انجام عملیات فوق ، می بایست نام برنامه مورد نظر در لیست Exception مشاهده گردد. در صورتی که قصد بلاک نمودن موقت فعالیت ارتباطی یک برنامه را داشته باشیم،می توان از Cehckbox موجود در مجاورت نام برنامه استفاده نمود . برای حذف دائم یک برنامه موجود در لیست Exception ، می توان از دکمه Delete استفاده نمود .
کاربرانی که دارای اطلاعات مناسب در رابطه با پورت های مورد نیاز یک برنامه می باشند ، می توانند با استفاده از Add Port ، اقدام به معرفی و فعال نمودن پورت های مورد نیاز یک برنامه نمایند . پس از فعال نمودن پورت ها ، وضعیت آنان صرفنظر از فعال بودن و یا غیرفعال بودن برنامه و یا برنامه های متقاضی ، باز باقی خواهند ماند . بنابراین در زمان استفاده از ویژگی فوق می بایست دقت لازم را انجام داد . اغلب از ویژگی فوق در مواردی که پس از اضافه نمودن یک برنامه به لیست Exception همچنان امکان ارتباط آن با سایر کامپیوتر و یا برنامه های موجود در شبکه وجود نداشته باشد، استفاده می گردد .

آیا فایروال با بازی های اینترنتی کار می کند ؟
پاسخ به سوال فوق مثبت است و فایروال ویندوز قادر به باز نمودن پورت های ضروری برای بازی های اینترنت و یا شبکه محلی است . در این رابطه یک حالت خاص وجود دارد که ممکن است برای کاربران ایجاد مشکل نماید. در برخی موارد ممکن است پیام هشداردهنده امنیتی که از شما به منظور ارتباط با سایر برنامه ها تعیین تکلیف می گردد ، بر روی صفحه نمایشگر نشان داده نمی شود . همانگونه که اطلاع دارید اکثر بازی های کامپیوتری به منظور نمایش تصاویر سه بعدی بر روی نمایشگر و استفاده از تمامی ظرفیت های نمایش ، از تکنولوژی DirectX استفاده می نمایند . با توجه به این موضوع که پس از اجرای یک بازی ، کنترل نمایش و خروجی بر روی نمایشگر بر عهده بازی مورد نظر قرار می گیرد ، امکان مشاهده پیام هشداردهنده امنیتی وجود نخواهد داشت . ( در واقع پیام پشت صفحه بازی مخفی شده است ) . بدیهی است با عدم پاسخ مناسب به پیام هشداردهنده ، فایروال ویندوز امکان دستیابی شما به شبکه بازی را بلاک خواهد کرد . در صورت برخورد با چنین شرایطی در اکثر موارد با نگه داشتن کلید ALT و فشردن دکمه TAB می توان به Desktop ویندوز سوئیچ و پیام ارائه شده را مشاهده و پاسخ و یا واکنش مناسب را انجام داد . پس از پاسخ به سوال مربوطه می توان با فشردن کلیدهای ALT+TAB مجددا" به برنامه مورد نظر سوئیچ نمود .
تمامی بازی های کامپیوتری از کلیدهای ALT+TAB حمایت نمی نمایند . در چنین مواردی و به عنوان یک راهکار منطقی دیگر، می توان اقدام به اضافه نمودن دستی بازی مورد نظر به لیست Exception نمود ( قبل از اجرای بازی ) .

چرا با این که نام یک برنامه به لیست Exception اضافه شده است ولی همچنان امکان ارتباط صحیح وجود ندارد ؟ علت این امر چیست و چه اقداماتی می بایست انجام داد ؟
در صورت استفاده از یک فایروال سخت افزاری ، می بایست پورت های مورد نیاز یک برنامه بر روی آن نیز فعال گردند . فرآیند نحوه فعال نمودن پورت بر روی فایروال های سخت افزاری متفاوت بوده و به نوع آنان بستگی دارد . مثلا" در اکثر روترهائی که از آنان در شبکه های موجود در منازل استفاده می شود ، می توان با استفاده از یک صفحه وب پارامترهای مورد نظر ( نظیر پورت های فعال ) را تنظیم نمود . در صورتی که پس از بازنمودن پورت های مورد نیاز یک برنامه مشکل همچنان وجود داشته باشد ، می توان برای کسب آگاهی بیشتر به سایت پشتیبانی مایکروسافت مراجعه نمود .

آیا باز نمودن پورت های فایروال خطرناک است ؟
با باز نمودن هر پورت ، کامپیوتر شما در معرض تهدیدات بیشتری قرار خواهد گرفت . علیرغم باز نمودن برخی پورت ها به منظور بازی و یا اجرای یک کنفرانس ویدئویی ، فایروال ویندوز همچنان از سیستم شما در مقابل اغلب حملات محفاظت می نماید. پس از معرفی یک برنامه به فایروال ویندوز ، صرفا" در زمان اجرای این برنامه پورت های مورد نیاز فعال و پس از اتمام کار ، مجددا" پورت های استفاده شده غیرفعال می گردند . در صورتی که به صورت دستی اقدام به باز نمودن پورت هائی خاص شده باشد، پورت های فوق همواره باز شده باقی خواهند ماند . به منظور حفط بهترین شرایط حفاظتی و امنیـتی ، می توان پس از استفاده از پورت و یا پورت هائی که با توجه به ضرورت های موجود فعال شده اند ، آنان را مجددا" غیرفعال نمود ( استفاده از checkbox موجود در مجاورت برنامه در لیست Exception ) .

چگونه می توان صفحه مربوط به نمایش پیام های هشداردهنده امنتی فایروال ویندز را غیرفعال نمود ؟
در صورتی که فایروال ویندز را اجراء نکرده باشید و مرکز امنیت ویندوز (WSC ) قادر به تشخیص فایروال استفاده شده بر روی سیستم شما نباشد ، شما همواره یک پیام هشداردهنده امنیتی فایروال را مشاهده خواهید کرد . برای غیرفعال نمودن این چنین پیام هائی می توان مراحل زیر را انجام داد :

Start | Control Panel | Security Center

در بخش Windows Security Center ، بر روی دکمه Recommendation کلیک نمائید . در صورتی که دکمه فوق مشاهده نشود ، فایروال ویندوز فعال است )

انتخاب گزینه I have a firewall solution that I'll monitor myself

پس از انجام عملیات فوق ، ویندوز وضعیت فایروال را اعلام نخواهد کرد . رویکرد فوق در مواردی که از یک فایروال سخت افزاری و یا نرم افزاری خاص استفاه می شود ، پیشنهاد می گردد . بدین ترتیب مرکز امنیت ویندوز ، وضعیت فایروال را مانیتور نخواهد کرد .

و اما نکته آخر و شاید هم تکراری !
برای استفاده ایمن از اینترنت ، می بایست اقدامات متعددی را انجام داد . قطعا" استفاده از فایروال یکی از اقدامات اولیه و در عین حال بسیار مهم در این زمینه است . یک سیستم بدون وجود یک فایروال ، در مقابل مجموعه ای گسترده از برنامه های مخرب آسیپ پذیر است و در برخی موارد صرفا" پس از گذشت چندین دقیقه از اتصال به اینترنت ، آلوده خواهد شد . با استفاده از یک فایروال ، ضریب مقاومت و ایمنی کاربران در مقابل انواع حملات افزایش می یابد.



[ یک شنبه 12 دی 1389  ] [ 3:27 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]