[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:47 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:46 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
دست دادن محكم:
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:45 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:44 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:43 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:42 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:39 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:38 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
برای پاسخ دادن یکی از جواب های زیر رو انتخاب کنید:
[ یک شنبه 17 بهمن 1389 ] [ 6:37 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
آیا می دانید گوشت بوقلمون دارای چه فواید و مضراتی برای بدن می باشد ؟
فردی كه دستش را دراز كرده و سپس دستانش را به طریقی می چرخاند كه دستش بالا و كف دستش پایین قرار می گیرد، سعی در توفق و برتری جویی دارد. این نوع دست دادن اغلب اوقات در موقعیت های سیاسی و دیپلماتیك كاربرد دارد.
دست دادن بسیار محكم:
نشانگر شور و اشتیاق و سلطه گری است. بی تردید میتوان فهمید چه كسی اینجا فرمان میدهد.
دست دادن شل:
فردی كه تنها انگشتان دستش را دراز میكند و یا دستهایش مانند ماهی شل است، می گوید: مایل نیستم به من دست بزنید، من صمیمیت را دوست ندارم. همچنین آن نشانه ضعف، انقیاد و مطیع و تسلیم بودن نیز میباشد. هر گاه آقایی در یك موقعیت كاری از این دست دادن استفاده میكند امكان دارد چنین برساند كه قصد دارد مخفیانه اعمال نفوذ در موقعیت نماید.
دست دادن با هر دو دست:
هرگاه از دست چپ برای در برگرفتن و پوشاندن دستهای فشرده شده استفاده گردد، دست دادن دستكش وار نامیده شده و راستی و صمیمیت زیاد را می رساند مانند یك در آغوش گرفتن كوچك و ظریف.
حركت انگشت:
ضربه آهسته، مضراب زدن و یا ریتم یكنواختی را با انگشتان نواختن، دلالت بر بی تابی و ناشكیبایی دارد. یك حركت نمادین گریز میباشد. انگشتان عمل راه رفتن را گرچه بدن بی حركت است انجام میدهند.
دستهای پنهان:
این ژست مرموز و آب زیر كاهانه است. فرد میگوید: مایل به گفتگو با شما نمیباشم. خصوصا در مورد دستهایی كه عمیقا در جیب ها فرو شده باشد جایی كه برای تماس و گرفتن دست و یا هر گونه رابطه صمیمانه وجود نخواهد داشت.
دستها به روی زانو:
وقتی كف دستها به طرف بالا باشد، شخص گشاده رو و پذیرا می باشد. وقتی كف دستها پایین باشد ممكن است پای فریبكاری و تعرض در میان باشد.
مناره كردن انگشتان:
هنگامی كه فردی انگشتان خود را به هم فشرده و چانه و دهان را روی سر انگشتان قرار میدهد نشانگر تفكر عمیق است. مانند زمانی كه شخص به امید شنیدن جواب می باشد. همچنین حایلی است برای محافظت كردن از قفسه سینه، پایین صورت و دهان.
مشت پوشیده شده با دست باز:
فرد در این حالت خشمگین است اما می كوشد كه آرام بماند. به اصطلاح خود را كنترل كند.اما مراقب این فرد باشید چون امكان دارد هر موضوع كوچكی منجر به آن گردد كه كنترلش را از دست بدهد.
پرتاب دست:
شخصی كه می خواهد عقایدش را به اجبار تحمیل كند ممكن است دستش را بطرف شنونده و جلو پرتاب كند. درحالت پرخاشگرانه خفیفتر تنها از انگشتان استفاده میگردد.
قلاب كردن دستها پشت سر:
این یك ژست متكبرانه میباشد. خصوصا زمانی كه فرد به عقب تكیه داده باشد. او میگوید: من آنقدر بر شما سلطه دارم كه نیاز به دفاع كردن از خودم ندارم.
بازی كردن با حلقه ازدواج:
این علامت عصبی بودن و نشانگر آن است كه مشكلی در ارتباط وجود دارد. خصوصا زمانی كه فرد همزمان در مورد همسرش در حال صحبت كردن میباشد.
تكان بیقرار دستها:
این تلاش بدن برای رهایی می باشد. هورمون آدرنالین در حال ترشح شدن است اما فرد نمی داند چگونه رهایی یابد. كلنجار رفتن با سر آستین پیراهن و یا جواهر آلات روی مچ به دیگران میگوید كه: شما احتیاج به توجه دارید. در كافه این عمل جایز و مناسب است اما در جلسات كاری منحرف كننده و موجب حواس پرتی میگردد.
دست زدن به كراوات:
این رفتار مردانه می گوید:می خواهم تاثیر خوبی از خودم بجا بگذارم. این روش اوست كه می خواهد به شما بفهماند شدیدا" در تلاش است تا خوشنودتان سازد.
دست كشیدن در میان موها:
وقتی افراد نمی دانند چه چیز باید بگویند اغلب اوقات دستشان را میان موها می كشند. ناظری كه قادر است زبان بدن را متوجه شود آگاه است كه فرد در مورد كاری كه می خواهد انجام دهد و یا چیزی كه میخواهد بگوید تردید دارد.
این افراد به دو دسته تقسیم می شوند:
یك گروه خانم هایی هستند كه به هر دلیل خواستار پاك كردن خالكوبی هستند. شایع ترین علت این خواهش، پشیمان شدن بیمار است. در تحقیقی مشاهده شده كه حدود 70 درصد افراد، ساعتی بعد از خالكوبی از این عمل خود پشیمان می شوند.
آقایان چطور؟
دسته دوم آقایانی هستند كه به هر دلیلی روی بدن خون خالكوبی انجام داده اند و اكنون یا به دلیل پشیمانی خواستار پاك كردن آن هستند و یا به دلیل قوانین استخدام در سازمان های نظامی و ... .
باید توجه كرد كه معمولا پاك شدن خالكوبی توسط لیزر نیاز به چند جلسه درمان دارد و بیمار باید صبر داشته باشد و به پزشك متخصص پوست خود اعتماد كند.
كلا چه روش هایی برای پاك كردن خالكوبی و تاتو وجود دارد؟
روش های متعددی برای برداشتن و پاك كردن خالكوبی وجود دارد، شامل : جراحی و بریدن ناحیه حاوی خالكوبی و سپس دوختن ناحیه؛ درم ابریژن مكانیكی (در این روش از یك وسیله جهت سایش پوست استفاده می شود)؛ میكرودرم ابریژن(با پاشیدن پودرهای كریستال اكسید آلومینیوم ، پوست به طور سطحی تراشیده می شود و فقط برای خالكوبی های سطحی كاربرد دارد)؛ سل ابریژن (از نمك برای تراشیدن پوست استفاده می شود)؛ خارج كردن شیمیایی رنگ توسط یك خمیر خاص؛ سرمادرمانی (جراحی با سرما) یا كرایوتراپی؛ استفاده از اسیدهای شیمیایی و سرانجام لیزردرمانی شامل لیزرهای لایه بردار مثل اربیوم و co2 و لیزرهای غیر لایه بردار.
بهترین روش كدام است؟
از میان روش های فوق برخی می توانند جوشگاه های بدی ایجاد كنند و نتیجه خوبی را از نظر زیبایی به همراه نداشته باشند. پزشكان متخصص پوست، بهترین روش را لیزر درمانی می دانند.
چه خالكوبی هایی راحت تر پاك می شوند؟
هر چه خالكوبی سطحی تر و قدیمی تر باشد، راحت تر پاك می شود. هر چه رنگ به كار رفته حرفه ای تر باشد، پاك كردن آن سخت تر است. برخی رنگ ها مثل سیاه، و آبی و قهوه ای بهتر از رنگ هایی مثل قرمز قابل پاك شدن با لیزر هستند.
بهترین لیزر برای این كار چیست؟
بهترین لیزرها برای پاك كردن تاتو، لیزرهای كیوسوییچد است، زیرا بدون ایجاد جوشگاه از طریق تكه تكه كردن قطعات رنگ موجود در پوست، سلول های ایمنی پوست را در بلعیدن و زدودن رنگ خالكوبی كمك می كنند.
باید توجه كرد كه معمولا پاك شدن خالكوبی توسط لیزر نیاز به چند جلسه درمان دارد و بیمار باید صبر داشته باشد و به پزشك متخصص پوست خود اعتماد كند.
عده ای از آرایشگر ها برای پاك كردن اشتباهات خالكوبی خود به رنگ های هم رنگ پوست متوسل می شوند. این درست است؟
این بزرگ ترین اشتباه است و با این كار مشكلات بیمار چند برابر خواهد شد، زیرا هنگام پاك كردن رنگ های هم رنگ پوست توسط لیزر، گاهی تغییر رنگ تیره صورت می گیرد و وضعیت از آن چه كه بوده بدتر می شود. برای برداشتن رنگ های هم رنگ پوست نیاز به لیزرهای لایه بردار یا روش هایی مثل لایه برداری با اسید است كه حتما باید توسط متخصص پوست انجام شود.
کلید موفقیت
وقتی ما احساس کنیم خوش شانس هستیم بر روی محیط و جهان هستی تاثیر می گذاریم . فکر ما احساس ما و باور های ما باعث می شود انرژی هایی در دنیا پخش شود که ما را به سمت خوش شانسی هدایت کند . و همین طور هم بدشانسی هر انسانی که معتقد است بسیار بد شانس است همیشه بدشانسی می آورد . بین افرادی که می شناسیم خیلی ها را می بینیم که به بدشانسی خود معتقد هستند و همچنان بد شانسی می آورند . بهتر است از این به بعد فکر کنیم خوش شانسیم .
برای اینکه کمتر از دست این بدشانسی فرضی رنج بکشید بهتر است در مقابله با مسائل ، طبق الگوی حل مسئله زیر عمل نمائید:
1 - مشکلات خود را دقیق تعریف کنید، و از نظر اولویت ، یکی که مهمترین است را مشخص کنید.
2 – تمام راههایی را که در جهت حل مشکل به فکرتان می آید یادداشت نمائید.
3 – با دوستان ، آشنایان، و متخصصین ( کسانی که اولا تجربه و علم دارند، ثانیا مورد اعتماد و اطمینان هستند) مشورت کنید و راه حل های آنها را نیز یادداشت کنید.
لطفا موفقیت خود را با هدفتان ارزیابی نکنید. بلکه موفقیت خودرا با تلاشتون اندازه گیری کنید.
4 – میزان توانایی ها و امکانات خود و دیگرانی که حاضر هستند به شما کمک کنند را لیست کنید.
5 – محدودیت ها، ضعف ها و احتمال شکست هر یک از راههایی را که یادداشت کردید، جلوی آنها بنویسید.
6 – از بین همه راهها، راهی که با توجه به توان و امکانات شما ، بیشترین احتمال موفقیت ، بهترین راه دسترسی و کمترین معایب و مشکلات را دارد، انتخاب کنید.
7 - مراحل پیمودن این راه را مشخص کنید و زمان بندی لازم برای هر مرحله را در نظر بگیرید. همچنین اقداماتی را که در هر مرحله نیاز است که انجام دهید مشخص نموده و آماده انجام آن شوید.
8 – وقتی در مسیر حل مشکل خود، تلاش می کنید یا در پی هدفی هستید، بیشتر روی تلاش و مسیری که حرکت می کنید، تمرکز کنید و به خاطر پیمودن راه، خود را تشویق کنید. لطفا موفقیت خود را با هدفتان ارزیابی نکنید. بلکه موفقیت خودرا با تلاشتون اندازه گیری کنید. مثلا اگر برای آزمون کنکور مطالعه می کنید، میزان ساعات تلاش ، برنامه ریزی و پیوستگی زحمات شما قابل تقدیر است و باید خود را به میزان این تلاشها تقویت و تشویق کنید، نه با نتیجه کنکور و رتبه قبولی خود در کنکور.
9 – در راه موفقیت، مرتبا میزان پیشرفت برنامه را بسنجید و نقاط ضعف آن را بر طرف کنید. انعطاف پذیری برنامه اگر در جهت انجام بهتر آن باشد، گام بلندی به سوی هدف خواهد بود.
اگر طبق فرایند حل مسئله عمل کنید، به زودی متوجه می شوید اکثر آن چیزی را که تحت عنوان شانس بد، تعبیر و تفسیر می کردید، همان تنبلی، بی برنامگی، عدم مشورت، عدم دقت، عدم تلاش، استمرار نداشتن، لذت طلبی افراطی و بلندپروازیهای شما بوده است.
از جمله مشكلات ناشی از سرمای زمستان، گرفتگی بینی است كه معمولا خود را با آبریزش، گرفتگی و عطسه نشان میدهد. این گرفتگی راه تنفس از بینی را مسدود میكند یا كاهش میدهد در نتیجه شما مجبور میشوید از دهان نفس بكشید و برخی دردسرها تازه از اینجا شروع میشوند. چرا كه هوای سرد زمستان به خاطر كاهش رطوبت بسیار خشك و سرد است و این سرما و خشكی وارد دهان و حلق میشود و علاوه بر خشكی دهان، گلودرد را به همراه دارد.
ایمن شدن در برابر سرما
بینی دمای هوایی را كه وارد ریهها میشود، تنظیم میكند. حتی زمانی كه در هوای سرد قرار میگیرید بینی تلاش میكند دمای هوای طبیعی ورودی به ریهها را حفظ كند. بنابراین در صورتی كه دمای هوا سردتر یا گرمتر از حد متعادل بینی باشد، باعث گرفتگی بینی و آبریزش مخاطهای آن میشود. سرما با افزایش و غلیظ شدن مخاطهای بینی و ریه باعث گرفتگی شده و در این شرایط بافت بینی تحریك و منجر به بروز واكنش حساسیتزا میشود.
درست است كه هوای سرد، گرفتگی بینی را ایجاد و تشدید میكند، ولی با رعایت اصولی میتوانید این وضعیت را بهبود ببخشید.
افزایش مخاط بینی یكی از علائم گرفتگی است. بدن همیشه مخاط داخلی را تولید میكند ولی سرما این مخاط را غلیظتر میكند. در این فصل مصرف مایعاتی از قبیل آب، چای و آبمیوه میتواند مخاط را روان و رقیق كند، بنابراین خروج آنها را آسانتر میكند و گرفتگی بینی از بین میرود. در نقطه مقابل میبایست از مصرف نوشیدنیهای گازدار كه راههای هوایی بینی را خشك میكند، خودداری كرد. كنترل هوای بیرون تحت كنترل ما نیست ولی حداقل میتوانیم هوای داخل منزل را در حد متعادل حفظ كنیم. از یك دستگاه بخور یا مرطوب كننده برای مبارزه با سرما و خشكی محیط استفاده كنید تا هوای تنفسی شما مرطوب و گرم شود.
گرفتگی یا احتقان بینی مشكل شایعی است كه افراد زیادی با آن درگیر هستند و معمولا با سرماخوردگی معمولی، عفونت سینوسی، آنفلوآنزا و حساسیت یا آلرژی در ارتباط است و ایجاد هر یك از این عوامل میتواند باعث بروز گرفتگی بینی شود. پیامد این حالتها انسداد بینی است كه باعث میشود فرد یا اصلا قادر به تنفس از راه بینی نباشد یا از راه بینی به سختی نفس بكشد. به طور كلی گرفتگی بینی زمانی رخ میدهد كه بافت داخل بینی و نیز عروق خونی كه در بینی قرار دارند، متورم شوند و حالت تنگی یا گرفتگی ایجاد كند.
جدیدترین بررسیها حاكی از آن است كه گرفتگی بینی میتواند علامتی از وجود آسم در بیماران مبتلا باشد. بنابراین چنانچه در طولانی مدت دچار گرفتگی بینی و آبریزش بینی هستید و علاوه بر آن، دچار خسخس سینه میشوید، در فعالیت بدنی در نفس كم میآورید و حتی در خواب دچار مشكل تنفسی میشوید، حتما به پزشك مراجعه كنید تا دقیق مورد بررسی قرار گیرید.
از آتش بیارهای معركه غافل نشوید
به طور معمول گرفتگی بینی بر اثر ویروس یا باكتری ایجاد میشود كه عمده ترین عوامل ایجادكننده این حالت سرماخوردگی معمولی یا زكام، آنفلوآنزا و عفونت ویروسی است ولی علاوه بر اینها مشكلات و عوامل دیگری هم در این امر نقش دارند.
مصرف غذاهای تند و پرادویه، حساسیت به برخی مواد غذایی همچون بادام زمینی و شیر از جمله حساسیتهای غذایی هستند كه ممكن است با مواجهه با آنها دچار گرفتگی بینی شوید.
استفاده از عطر و لوازم آرایشی و حتی قرار گرفتن در معرض چنین موادی نیز میتواند گرفتگی بینی را ایجاد یا تشدید كند. در این میان فراموش نكنید كه هرگز در معرض هوای خشك و دود سیگار و انواع دخانیات، گردهها و گل و گیاههای معطر قرارنگیرید.
برخی بیماریها همچون تب یونجه، سینوزیت مزمن و حاد، سردردهای خوشهای، سرخجه، سرخك، تورم غدد لنفاوی، مشكلات تیروئیدی و سیاه سرفه و التهاب ریه مستعدكننده گرفتگی بینی به شمار میروند.
و البته بارداری، استفاده از داروهای فشار خون و نیز استفاده از برخی انواع داروها، تغییرات هورمونی و بروز استرس میتواند شما را دچار احتقان بینی كند. اما برخی عوامل هم در خود بینی هستند كه عامل بروز گرفتگی میشوند. پولیپ بینی، انحراف بینی، وجود جسم خارجی در بینی و نیز استفاده بیشاز 3 روز از قطرهها و اسپریهای ضد احتقان بینی میتوانند این حالت را تشدید كند.
معمولا احتقان بینی همراه با گرفتگی است و اغلب فرد در این شرایط دچار آبریزش هم میشود ولی این امر همیشگی نیست. در موارد شدیدتر بیماری، فرد ممكن است با عفونت گوش، مشكلات خواب و حتی خرخر روبهرو شود. افرادی كه دچار گرفتگی بینی هستند گهگاه تو دماغی صحبت میكنند و حالت سرماخورده دارند. اكثر این بیماران به دلیل گرفتگیبینی معمولا با دهان باز تنفس میكنند و همین امر باعث خشكی دهان میشود.
اقدامات پزشكی در درمان گرفتگی
به طور كلی داروهایی كه معمولا برای درمان یا بهبود علائم به كار میروند انواع مختلفی دارند و در هر مورد پزشك بسته به شرایط بیمار و شدت بیماری آنها را تجویز میكند.
آنتی هیستامینهای خوراكی: این گروه از داروها معمولترین داروهایی هستند كه برای آلرژی استفاده میشوند. آنتی هیستامینها فعالیت هیستامینها را كه به عنوان مواد شیمیایی در زمان واكنش سیستم ایمنی نسبت به آلرژن ترشح میشوند، كاهش میدهند. ترشح هیستامینها منجر به بروز علائم رینیت آلرژیك میشوند. البته آنتی هیستامینها تسكین دائمی ایجاد نمیكنند و گرفتگی بینی را نیز كاهش نمیدهند، بلكه تنها بهطور موقت علائمی چون عطسه، خارش، ترشحات بینی و كهیرها را تسكین میدهند.
مهمترین عوارض جانبی این گروه از داروها خواب آلودگی است و آن هم به خاطر اختلال در عملكرد هیستامینهاست كه انتقال دهنده عصبی سلولهای مغزی به شمار میروند. پس در زمان مصرف، از انجام فعالیتهای مهمی كه نیاز به تمركز دارند، خودداری كنید. اضطراب، تهوع، كاهش میل جنسی، افسردگی، كاهش اشتها، لرزش، خشكی دهان، مشكل در دفع ادرار، ورم معده و سرگیجه از دیگر عوارض مصرف این داروها هستند.
از انواع آنتی هیستامینها میتوان به دیفنهیدرامین، كلرفنیرامین، آتاراكس، پریاكتین و فنرگان اشاره كرد. البته در میان این داروها، استفاده از دیفنهیدرامین به خاطر تأثیر سریع و مؤثر آن در مواقع اورژانسی مفیدتر است. افراد مبتلا به آب سیاه، زخمهای گوارشی، انسداد مجاری ادراری، بزرگی پروستات، آسم، بیماری مزمن ریوی، تیروئید پركار، فشار خون بالا و بیماری قلبی باید با احتیاط این دارو را مصرف كنند. در كودكان زیر 6 سال هم تنها با دستور پزشك قابل استفاده است.
البته نسل جدید آنتی هیستامینها مسكن نیست و خواب آلودگی كمتری نسبت به نسل اول ایجاد میكند، ولی باید تحت نظر پزشك مصرف شود. از جمله این نسل جدید از آنتی هیستامینها میتوان به زیرتك(سیتریزین)، آلگرا(فكسوفنادین)، كلارنیكس(دسلوراتامین) و كلاریتین(لوراتادین) اشاره كرد. در این میان زیرتك(سیتریزین) كمترین خواب آلودگی و اختلال روانی را ایجاد میكند و تنها علائم را تسكین میدهد. از علائم آن هم خواب آلودگی، خشكی دهان، خستگی در همه افراد و درد شكمی، سرفه، اسهال، سردرد و گلودرد در كودكان است. ضمن آنكه از مصرف مسكن ها، داروهای خوابآور و سستكننده عضلات همراه این دارو خودداری كنید.
آنتی هیستامینهای استنشاقی: این دسته از آنتی هیستامینها در قالب اسپری و فاقد استروئید هستند و تا بیش از 12 ساعت به كاهش علائم كمك میكنند. مهمترین اسپری مورد استفاده قرار گرفته در این گروه آستلین (آزلاستین) است. این اسپریها در افرادی كه به آلرژنهای فصلی و مواد حساسیتزای محیطی واكنش نشان میدهند، بسیار مفید است ولی در كنار اینها ممكن است باعث سردرد، احساس تلخی دهان، اضافه وزن، درد عضلانی و سوزش بینی شود. بیماران كلیوی باید از مقادیر كم این دارو استفاده كنند و در صورتی كه قصد حاملگی دارید یا قرار است تحت جراحی قرار گیرید حتما با پزشك درخصوص مصرف این دارو مشورت كنید.
ضد احتقانهای خوراكی و استنشاقی: این نوع داروهای ضدحساسیتی، عروق خونی بینی را منقبض كرده و تولید مایعی را كه سبب انسداد سینوسها میشود، كاهش میدهد. دو نوع از ضد احتقانها عبارتند از سودافدرین و فنیل افرین. علاوه بر این دو نوع، نوع سومی هم با عنوان فنیل پروپانولامین وجود دارد كه به علت خطر بروز خونریزی مغزی مورد تأیید نیست. این ضد احتقانها برای درمان گرفتگی بینی و حساسیت افراد به گرده و نیز بهبود علائم ویروسی گرفتگی بینی و سینوزیت مؤثرند و مایع عفونی راههای هوایی را خشك میكند.
معمولترین ضد احتقانهایی كه در غالب موارد مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از: بكلومتازون، فلوتیكازون(فلوناز)، تریامسینولون، مومتازون، بودسونید، آتروهیست پلاس، پروفن و اوكسی متازولینها (مانند افدرین.)
ضد احتقانها با وجود فوایدشان عوارض جانبی هم دارند كه مهمترین آنها بیخوابی است كه درست برخلاف خوابآور بودن آنتی هیستامینها عمل میكنند. در واقع آنتی هیستامینها و ضد احتقانها عوارض جانبی دارند كه ضد هم هستند و بهترین روش مصرف، تركیب این دو نوع دارو با یكدیگر است كه در این صورت اثر داروها مضاعف میشود. از عوارض دیگر ضد احتقانها میتوان به ناآرامی، مشكل در دفع ادرار، سردرد و افزایش فشار خون اشاره كرد و بهترین زمان مصرف، چندین ساعت پیش از خواب است. استفاده بیش از 3 روز از این اسپریها باعث عود گرفتگی بینی و حتی تشدید این وضعیت میشود.
اسپریهای غیراستروئیدی بینی: از نخستین اسپریهای این گروه میتوان از سدیم كرومولین (نیزال كروم) نام برد. این اسپری، داروی بیخطری است كه زنان باردار با خیال راحت میتوانند از آن استفاده كنند. این دارو علائم آلرژی را كاهش داده و تنها ممكن است باعث تحریكپذیری بینی شود. بهتر است چند هفته پیش از شروع فصل آلرژی از آن استفاده كرده و پیش از مصرف، بینی را با محلول نمكی شستشو دهید تا راههای هوایی بینی را تمیز كرده و تماس دارو را با مخاط بینی بیشتر كند.
اسپریهای استروئیدی (كورتیكواستروئیدی) بینی: این نوع اسپریها به خاطر خنثی كردن علائم گستردهای از آلرژی مانند گرفتگی بینی، ترشحات پشت حلق، خارش و عطسه بسیار مؤثرتر از انواع دیگر هستند. اسپریهای استروئیدی التهاب بینی را كاهش داده و راه هوایی را باز میكند بنابراین تنفس از راه بینی راحت تر میشود. این داروها نیز مانع ترشح هیستامینها میگردند و چون براحتی جذب جریان خون نمیشوند، نسبت به استروئیدهای خوراكی عوارض جانبی كمتری دارند.
ضد احتقانها را با احتیاط مصرف كنید
ضد احتقانها باعث بالا رفتن قند خون در افراد مبتلا به دیابت میشوند و حتی ممكن است سبب افزایش فشار خون بشوند. بنابراین استفاده از ضد احتقانها در افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا توصیه نمیشود. همچنین بیماران كلیوی، افراد مبتلا به اختلالات صرعی، آسم، آب سیاه، بیماری تیروئید، مشكلات دفع ادرار ناشی از بزرگ شدن پروستات به خاطر تداخل ضد احتقانها با داروهای مصرفی در این بیماران و نیز تشدید وضعیت بیماری آنها نباید از این اسپریهای استفاده كنند.
زنان باردار و زنانی كه قصد حاملگی دارند باید پیش از مصرف این داروها با پزشك مشورت كنند. مطالعات صورت گرفته نشان میدهد ضد احتقانها ممكن است اثرات مخربی روی جنین بگذارند. همچنین اثرات این داروها وارد شیر مادر شده و به این طریق میتواند روی نوزادان شیر خوار اثر بگذارد. پس با احتیاط و تحت نظر پزشك اقدام به مصرف این قبیل داروها كنید.
درمانهای سنتی برای گرفتگی بینی
در بهبود علائم گرفتگی بینی در دسترسترین و سادهترین راههایی كه در زمانهای اولیه میتوان انجام داد، كارهای سادهای است كه با كمی حوصله میتواند شرایط شما را بهتر كند ولی اینها همگی به طور موقت هستند و برای درمانهای قطعیتر باید به پزشك مراجعه كنید. یكی از موثرترین درمانهای خانگی كه در دسترس همگان قرار دارد، بخور آب جوش یا آب جوش همراه با كمی روغن اوكالیپتوس و استنشاق آن است كه به گرفتگی بینی كمك زیادی میكند.
در روش دیگر نصف قاشق چایخوری سركه را به همراه نمك در یك فنجان آب ریخته بگذارید بجوشد. پس از سرد شدن از آن به عنوان اسپری خانگی استفاده كنید ولی در مصرف آن زیاده روی نكنید. همچنین میتوانید یك تا 2 قاشق تربچه رنده شده را با یك قاشق چایخوری عسل یا سركه سیب مخلوط كرده و آن را استنشاق كنید.
بوییدن بخار سركه سیبی كه در حال جوشیدن است هم انسداد بینی را باز میكند.
مخلوطی از آب به همراه چند قطره اورگانو (پونه كوهی) و بخور آن به میزان یك تا 2 بار در روز هم میتواند كارساز باشد. مصرف چایهای گیاهی مانند چای بابونه، زنجبیل، نعنا، بادیان و چای سبز اثرات درمانی در كاهش گرفتگی بینی دارند.
پیشنهاد دیگر برای رهایی از گرفتگی بینی این است كه محلول آب نمك را بجوشانید و پس از سرد شدن با یك قطره چكان، در هر سوراخ بینی 2 قطره از آن بچكانید و منتظر بمانید شوری آب را در حلق حس كنید. سپس در بینی خود هوا پر كنید. این عمل بینی را شستشو داده و گرفتگیهای خفیف را رفع میكند. در واقع نقش درمانی ندارد و از علائم آلرژی نیز جلوگیری نمیكند بلكه تنها علائم را بهبود میدهد.
انداختن دانههای هل روی ذغال داغ و استنشاق بوی آن هم یكی از بهترین راههای حل مشكل گرفتگی است.
فراموش نكنید كه گرفتگی بینی معمولا با دراز كشیدن تشدید میشود. بنابراین هنگام دراز كشیدن و خوابیدن سر خود را كمی بالاتر از بدن قرار دهید.
در نهایت هم استفاده از برخی اسپریهای فلفل و نیز تزریق ماده بیحسی كه نوعی كورتیزون محسوب میشود به اعصاب داخل بینی میتواند گرفتگی را كاهش دهد.
گرفتگی بینی شما از چه نوعی است؟
گرفتگی بینی معمولا به دو شكل در افراد ایجاد میشود. از شایع ترین عوامل گرفتگی بینی التهاب مخاط بینی است كه در دو حالت رینیت آلرژیك و غیر آلرژیك وجود دارد. رینیت آلرژیك همان طور كه از نامش پیداست نوع حساسیت زای گرفتگی بینی است كه معمولا با علائمی چون گرفتگی، آبریزش و احساس پری بینی، عطسه و خارش همراه است.
به هیچ وجه=۱ امتیاز، تقریبا=۲ امتیاز، خیلی زیاد=۳ امتیاز
۱ـ من حامی رفاه و سلامتی او هستم.
۲ـ من با او رابطه پرشور و حرارتی دارم.
۳ـ میتونم در مواقع نیاز، روی کمکش حساب کنم.
۴ـ میتونه در مواقع نیاز، روی کمکم حساب کنه.
۵ـ مایلم اموال و دارایی هایم رو با او شریک بشم.
۶ـ از لحاظ عاطفی حمایتم میکنه.
۷ـ من هم از لحاظ عاطفی حمایتش میکنم.
۸ـ ارتباط خوبی با هم داریم.
۹ـ من براش ارزش زیادی قائلم.
۱۰ـ من به او احساس نزدیکی و صمیمیت میکنم.
۱۱ـ رابطمون خوب و راحته.
۱۲ـ احساس میکنم واقعا اونو درک میکنم.
۱۳ـ او هم واقعا منو درک میکنه.
۱۴ـ واقعا بهش اعتماد دارم.
۱۵ـ مسائل شخصی خودمو با او در میون میذارم.
۱۶ـ فقط با دیدن او هیجان زده میشم.
۱۷ـ طی روز مدام به او فکر میکنم.
۱۸ـ رابطمون خیلی رمانتیکه.
۱۹ـ اونو خیلی جذاب میبینم.
۲۰ـ اونو بسیار آرمانی میبینم.
۲۱ـ نمیتونم تصور کنم که شخص دیگه ای بجز او، منو اینقدر خوشحال کنه.
۲۲ـ ترجیح میدم تمام زندگیم رو در کنار او باشم.
۲۳ـ هیچ چیز دیگه مهمتر از رابطه من با او نیست.
۲۴ـ گفتگوی خودمونی با او رو به طور خاصی دوست دارم.
۲۵ـ در رابطه ما یک چیز جادویی وجود داره.
۲۶ـ من عاشق او هستم.
۲۷ـ نمیتونم زندگی رو بدون او تصور کنم.
۲۸ـ رابطمون خیلی احساسیه.
۲۹ـ وقتی فیلم رمانتیک میبینم به او فکر میکنم.
۳۰ـ درباره او رویاپردازی میکنم.
خوب حالا سوالات ۱۵ـ۱ را جداگانه جمع بزنید و سوالات ۳۰ـ۱۶ رو هم جداگانه.
۱۵ سوال اول مربوط به صمیمیته هرچه امتیاز شما به عدد ۴۵ نزدیکتر باشه صمیمیت شما با همسر یا دوستتون هم بیشتره و بالعکس.
۱۵ سوال دوم مربوط به شور و حرارت شماست هرچه امتیازتون به ۴۵ نزدیکتر باشه یعنی شور و حرارت زیادی بین شما وجود داره و بالعکس.
بوقلمون ؛ گوشتی با طعمهای مختلف
استفاده از گوشت بوقلمون چند سالی است كه در كشور ما افزایش یافته و اغلب آن را در قفسه مواد پروتئینی فروشگاههای بزرگ به صورت تكههای ران و سینه بستهبندی شده یا به صورت درسته در برخی مغازههای عرضهكننده گوشت مرغ میبینیم، اما سوال اینجاست، با توجه به قیمت بالای گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ، آیا وارد كردن این گوشت به برنامه غذایی مفید است؟
بوقلمون پرندهای از نژاد قرقاولان و بزرگترین و سنگینوزنترین پرنده خانگی است. گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است. 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه رانها قرار دارد. هریك از این گوشتها از نظر طعم و مزه باهم متفاوتند. گوشت سینه و بالها سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن كه اغلب در رانها یافت میشود، بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شكاری را دارد.
مراقب باشید
گوشت بوقلمون دارای مقدار كمی اگزالات است. بنابراین بیماران مبتلا به سنگ كلیه اگزالاتی باید در مصرف آن محتاط باشند.
این گوشت به دلیل حاوی بودن اسید آمینه پورین در مبتلایان به نقرس باید به میزان بسیار كممصرف شود.