اگر فکر میکنید زمستان را بدون سرماخوردگی و بیماری نمی توان سپری کرد سخت در اشتباهید. درست است که در فصل سرما آنفلوانزا و سرماخوردگی بسیار رایج است و هر کسی ممکن است به این بیماریها مبتلا شود اما با انجام چند کار ساده به راحتی میتوانید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت و بیمارهای زمستانی را از خود دور کنید.
دکترها بیشتر از هر کس دیگری در احاطهی میکروبها و ویروسها قرار دارند. مدام در حال معاینهی بیمارانی هستند که سرما خوردهاند یا آنفلوانزا گرفتهاند. اگر پای صحبت پزشکان بنشینید حتماً یک تجربهی مشترک دارند: این که بارها پیش آمده بیماران توی صورتشان عطسه کردهاند و حتی بزاق بیمار محترم داخل چشمشان رفته است. شما تصور کنید در این شرایط چطور میشود که دکترها سالم میمانند؟ باید بدانید دکترها برای کاهش احتمال بیمار شدن خودشان تکنیکهایی دارند که آنها را از شر باکتریها حفظ میکند. برای آشنایی با این تکنیکها با ما همراه باشید.
دستهایتان را بشویید و به صورتتان دست نزنید
آیا میدانید هر کدام از ما روزانه حدود 3000 مرتبه صورتمان را لمس میکنیم. تصور کنید اگر دستهایمان آلوده باشد چه اتفاقی میافتد. یکی از اولین درسهایی که پزشکان میگیرند این است که به طور مرتب دستهایشان را بشویند و دست به دهان، بینی و چشمانشان نمالند. این اعضا به راحتی میکروبها را انتقال میدهند. برای همین توصیه میکنیم شما هم دستهایتان را به طور مرتب شستشو دهید. استفاده از صابون اختیاری است. چون صابونها دستها را خشک میکنند و باعث تحریک و خشکی پوست میشوند.
هر روز پروبیوتیک مصرف کنید
پروبیوتیک ها علاوه بر این که سلامت روده ها و کلاً دستگاه گوارش را بالا میبرند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با سرماخوردگی و آنفولانزا مقابله میکنند. نتایج پژوهشی که در سال 2009 در مجلهی Pediatrics به چاپ رسیده است نشان میدهد کودکانی که به مدت 6 ماه هر روز پروبیوتیک مصرف میکنند کمتر به بیماریهای ویروسی مبتلا میشوند. همچنین مدت بیماری آنها کوتاه تر بوده و نیازشان به آنتیبیوتیکها نیز کمتر است. بنابراین هر روز ماست پروبیوتیک مصرف کنید.
مصرف قند را کاهش دهید
مواد غذایی شیرین یا محصولاتی که از آرد تصفیه شده (بدون سبوس) تهیه میشوند قند خون را بالا میبرند و به این ترتیب به سیستم ایمنی بدن آسیب میرسانند. تا جایی که میتوانید مواد غذایی کامل و سرشار از فیبر مصرف کنید. مصرف هلههولهها و نوشیدنیهای شیرین را کاهش دهید چون سیستم ایمنیتان را ضعیف خواهند کرد.
سیگار نکشید
سیگار کشیدن باعث عفونت و آسیب مجاری تنفسی میشود. این «دودزای کوچک» سیستم ایمنی بدن را ضعیف و مخاط دهان و ریه ها را در برابر عفونت و بیماری آسیب پذیر میکند. هر کدام از این آسیبها دلیل خوبی برای ترک سیگار است. اگر تصور میکنید به تنهایی نمیتوانید سیگار را ترک کنید با پزشک مشورت کنید تا راحتتر از شر این «بدبوی بیماری زا» راحت شوید.
به طور مرتب ورزش کنید
اگر جزو افرادی هستید که از ورزش فراری هستید بهتر است تجدید نظری در رفتارتان داشته باشید. محققان آمریکایی در سال 2006 پژوهشی روی دو گروه از زنان دچار «اضافه وزن و چاقی مفرط و خانه دار و یائسه» انجام دادند. یک گروه از این زنان شرکت کننده به مدت یک سال پنج روز در هفته و روزانه به مدت 45 دقیقه ورزشهای سبک انجام دادند. در حالی که گروه دوم هیچ ورزشی در برنامهی روزانهشان نداشتند. بعد از مدتی یعنی در سه ماههی آخر پژوهش محققان مشاهده کردند زنانی که ورزش نکردهاند سه برابر بیشتر در معرض روماتیسم قرار گرفتند. در هر سن و سالی که باشید و وزنتان هر چه باشد روزانه چند دقیقه ورزش سبک انجام دهید.
واکسن آنفلوانزا بزنید
بحث و جدلهای زیادی در خصوص واکسن آنفولانزا وجود دارد اما اگر کارتان طوری است که زیاد سوار مترو، اتوبوس و غیره میشوید یعنی کلاً زیاد با مردم سر و کار دارید بهتر است واکسن بزنید. اگر در این خصوص شک دارید اول با پزشک مشورت کنید و بعد اقدام به دریافت این واکسن کنید. در حالت کلی واکسن آنفلوانزا ایمنی شما را در برابر بیماریهای زمستانی بالا میبرد.
ادامه مطلب
[ شنبه 2 دی 1391 ] [ 12:47 AM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
توصیه هایی به خانم های خانه داری كه می خواهند كدبانو باشند این توصیه ها خانه شما را متفاوت خواهد كرد :
[ شنبه 2 دی 1391 ] [ 12:45 AM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات1 ]
[ شنبه 2 دی 1391 ] [ 12:44 AM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
در مطالعاتی که در سال 1976 آغاز شد، 20000 مرد و زن 20 تا 93 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیق گسترده شامل بررسی بیماری های قلبی، بیماری های ریوی، دمانس (زوال عقل)، صرع، نارسایی قلبی و ایست تنفسی در خواب (آپنه) بود.
1 - برای از بین بردن بوی غذا در خانه آبلیموی تازه را درون یك لیوان آب حل كرده و با كمك افشانه آن را در هوا اسپری كنید.
2 - می توانید چوب دارچین را در دو لیوان آب بجوشانید و اجازه دهید بوی آن در خانه پخش شود. این یك خوشبو كننده طبیعی و آرامش بخش است.
3 - استفاده از عودهای خوشبوی صندل، یاسمن، چوب و دیگر رایحه های طبیعی نیز برای از بین بردن بوی غذا یا خوشبو كردن فضای خانه بسیار مناسب است.
4 - این را بدانید كه عطر وانیل یكی از رایحه های مطبوعی است كه بیشتر خانم ها و كودكان از آن لذت می برند. استفاده از رایحه وانیل در خانه علاوه بر آنكه موجب خوشبویی خانه می شود، موجب افزایش اشتهای اعضای خانواده نیز می شود. كافی است پنبه ای را با عصاره وانیل آغشته كنید و درون یكی از دكور هایتان روی میز قرار دهید. این پنبه را می توانید روی میز ناهارخوری هم بگذارید.
5 - یك شیوه قدیمی برای خوشبوكردن كمد لباس ها، استفاده از گیاهان معطر مانند میخك، زنجبیل و دارچین درون كیسه ای نازك است. این شیوه عالی است فقط باید به طور دایمی گل های داخل كیسه را عوض كنید.
ادامه مطلب
ضعف شماره یک
شما نمیتوانید در برابر احساس گرسنگی مقاومت کنید
اصلاً نگران نباشید. شما تقصیری ندارید. احساس گرسنگی که دست خود آدم نیست یک نیاز طبیعی است و باید رفع شود. میان وعده ها برای کنترل اشتها و رفع گرسنگی کمک میکنند. البته منظورمان این نیست که 3 وعده غذایی کامل بخورید و علاوه بر آن میان وعده هم میل کنید.
ضعف شماره دو
وقت آشپزی کردن ندارید
هر چقدر هم که گرفتار باشید بالاخره میتوانید زمانی را برای پر کردن فریزرتان اختصاص دهید. اگر یخچال و فریزرتان پر از سبزیجات آماده و مواد غذایی لازم باشد به موقع هم میتوانید از آنها استفاده کنید. در این صورت میبینید که آشپزی چندان کار وقت گیری هم نیست. از قبل نخود فرنگی، لوبیا سبز، هویج خرد شده، سبزی سرخ شده، آب مرغ و غیره را آماده کرده و داخل فریزر بگذارید. در این صورت خواهید دید به عنوان مثال آماده کردن یک سوپ سبزیجات چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد. میتوانید آماده کردن مواد غذایی اولیه را آخر هفته انجام دهید تا در طول هفته راحت باشید. این روزها هم با وجود مایکروویو و فر و غیره پخت غذا چندان طول نمیکشد پس میبینید که خیلی هم سخت نیست.
ضعف شماره سه
زمانی که استرس دارید بیشتر میخورید
بعضیا زمانی که استرس به سراغشان میآید معده شان به اندازه نخود میشود و تقریباً نمیتواند چیزی بخورد. اما خیلی از مردم در زمان ناراحتی، خستگی و فشارهای روحی به خوردن گرایش بیشتری پیدا میکنند. در واقع این افراد از روی گرسنگی به سمت مواد غذایی نمیروند بلکه صرفاً برای فرار از یک احساس ناخوشایند میخورند. اگر شما هم جزو این افراد هستید به هر روشی که شده هوای خوردن را از سرتان به در کنید.
زمانی که احساس خستگی میکنید به جای کند و کاو در یخچال به سوی اتاق خواب بروید و استراحت کنید. اگر روز بدی را گذراندهاید و فکر میکنید تنها با خوردن آرام میشوید با دوستی تماس بگیرید و درددل کنید یا وقایع روز را بنویسید تا احساساتتان تخلیه شود. اگر احساس افسردگی میکنید یک فیلم کمدی ببینید. خلاصه به جای رفتن به سراغ خوراکیهای مختلف که در این مواقع اغلب هلههوله هستند به نحوی سر خودتان را گرم کنید.
ضعف شمارهی چهار
خانواده شما به هیچ عنوان از سس و سرخ کردنیها دل نمیکنند
برای خانوادهتان تشریح کنید تغذیه سالم چقدر اهمیت دارد و تا چه میزان عادتهای غذایی آنها روی شما تأثیر میگذارد. از آنها بخواهید کمک کنند تا تغذیه سالمی در پیش بگیرید. توجه داشته باشید که در هر وعدهی غذایی حتماً یک مادهی غذایی مفید و سالم مصرف شود.
ادامه مطلب
همچنین ارتباط بین طول عمر و ورزش های مختلف مورد مطالعه قرارگرفت. محققان میزان مرگ و میر 1116 مرد دونده و 762 زن دونده را با افرادی که این ورزش را انجام نمی دادند، مقلیسه نمودند. مدت زمان دویدن در هفته و همچنین سرعت (آرام، متوسط و سریع)، فاکتورهای اصلی در نظر گرفته شدند.
اطلاعات 4 بار و در بین سال های 1976 تا 1978، 1981 تا 1983، 1991 تا 1994 و 2001 تا 2003 جمع آوری گردید. در طی 35 سال مطالعه و پیگیری، 122 مورد مرگ در بین افراد دونده و 10158 مورد مرگ در بین افرادی که نمی دویدند، ثبت شد.
محققان این طور نتیجه گرفتند که دویدن خطر مرگ و میر را در زنان و مردان به میزان 44 درصد کاهش می دهد و موجب افزایش طول عمر به میزان 6.2 سال در مردان و 5.6 سال در زنان می شود.
دویدن به مدت 1 تا 2.5 ساعت در هفته با سرعت کم یا متوسط و در طی 2 تا 3 جلسه، بیشترین اثر مثبت را به دنبال خواهد داشت.
نکته جالب این بود که میزان مرگ و میر در بین کسانی که به میزان متوسط، فعالیتی مثل دویدن داشتند کمتر از کسانی بود که فعالیت بدنی نداشتند و یا اینکه ورزش و فعالیت بسیار سنگین داشتد.
دویدن اثرات سودمندی بر سلامتی دارد، شامل:
- بهبود دریافت اکسیژن
- کاهش فشارخون
- افزایش حساسیت انسولین
- بهبود فعالیت قلب
- افزایش تراکم استخوان
- کاهش تجمع پلاکت ها
- کاهش خطر ایجاد لخته
- کاهش التهاب
- پیشگیری از چاقی
- بهبود عملکرد ایمنی
- بهبود سطح چربی های خون (افزایش کلسترول خوب یا HDL و کاهش تری گلیسریدهای خون)
- بهبود فعالیت های فیزیولوژیک بدن
- بهبود روابط اجتماعی و ارتقای سلامت روانی
ادامه . . .