آنچه باید بدانیم ولی نمی دانیم!

اطلاعات طلایی، شخصـیتی ممتاز

چک آپ کودکان قبل از ورود به مدرسه الزامیست

 

از قبل ورود کودکتان به مدرسه پیش بینی های لازم  را بکنید. برخی اقدامات را می‌توان از قبل انجام داد یا برای آنها برنامه ریزی کرد تا ورود به مدرسه، برای شما و فرزندتان بدون استرس باشد.

تقویم واکسن هایش را به روز کنید
ورود به مدرسه زمان مناسبی برای بررسی این است که آیا واکسن های کودک به روز شده اند یا نه. باید بدانید که اگر یک یادآوری را از دست داده اید، در اولین فرصت باید آن واکسن را تجدید کنید. واکسن زدن به فرزندتان، محافظت از او در مقابل بیماری های به طور بالقوه شدید است، البته این اقدام محافظت از سایر اعضای خانواده و همکلاسی هایش هم خواهد بود.

وزنش را کنترل کنید
پزشک به طور معمول این کار را انجام خواهد داد، اما اگر او این کار را نکرد، خودتان می‌توانید تغییرات شاخص تودۀ بدنی فرزندتان را محاسبه کنید. محاسبۀ این شاخص برای بزرگسالان به این ترتیب است: دو بار وزن را بر قد تقسیم کنید. سپس عدد به دست آمده را در منحنی سلامت کودک بسنجید. این راه راحت ترین روش برای پیشگیری از اضافه وزن بیش از حد کودک خواهد بود. در صورت وجود اضافه وزن، حتماً با پزشک تان مشورت کنید.

یک مراجعۀ کوچک به دندانپزشک
مراجعه سالیانه به دندانپزشک برای بررسی وجود پوسیدگی های احتمالی و البته برای کنترل محل قرار گرفتن دندان ها (شاید ارتودنسی لازم باشد) ضروری است. برای پیشگیری از پوسیدگی، با پیدایش اولین دندان های آسیا و تا سن 14 سالگی، شیارها و شکاف های موجود روی دندان پوشانده می‌شوند. در این روش نوع خاصی روغن برای بستن شکاف های موجود بر سطح فوقانی دندان ها، که محل مناسبی برای پیشرفت پوسیدگی است، روی آنها مالیده می‌شود.

بینایی کودک باید مورد سنجش قرار گیرد
خوب دیدن برای حضور در کلاس درس ضروری است، چرا که بینایی شرط اول یادگرفتن خواندن و موفقیت تحصیلی است. مراجعۀ منظم به چشم پزشک اقدام مناسبی برای اطمینان یافتن از سلامت بینایی فرزندتان است. توجه داشته باشید، گاهی اوقات تأخیرها در مراجعه به چشم پزشک بسیار طولانی می‌شوند. پس همین حالا برای گرفتن وقت ملاقات با چشم پزشک تان اقدام کنید. 

در صورت کوچکترین تردیدی به فکر کنترل شنوایی فرزندتان بیافتید
هر گونه کاهش شنوایی نیز برای یادگیری مضر و زیان آور است. در صورت کوچکترین تردیدی دربارۀ شنوایی فرزندتان، به متخصص گوش و شنوایی مراجعه کنید تا تست های ضروری شنوایی را انجام دهد.

گواهی پزشکی
این گواهی برای انجام تمرینات ورزشی در باشگاه ها ضروری است و توسط پزشک معالج تان صادر می‌شود. بنابراین پیش از ورود فرزندتان به مدرسه، مراجعه ای به پزشک برای دریافت این گواهی داشته باشید. و از همین حالا، به فرزندتان تأکید کند که یکی دو تا از ورزش های مورد علاقه اش را انتخاب کند. هدف از این کار این است که او ورزش محبوبش را به طور منظم انجام دهد. دربارۀ فعالیت های ورزشی که از سوی انجمن های مختلف پیشنهاد می‌شوند، مطالبی یاد بگیرید.

آموزش عادات درست
ریتم و مدت خواب: چند روز زمان نیاز است تا فرزندتان با ریتم زمان های مدرسه هماهنگ شود. قبل از ورود به مدرسه، فرزندتان باید یاد بگیرد که در ساعت های تعیین شده بخوابد و سر زمان های منظم از خواب بیدار شود. فراموش نکنید که تا 6 سالگی، یک کودک نیاز به 12 ساعت خواب شبانه و چرت بعد از ظهر دارد. در 13 سالگی، 9 ساعت خواب و در بزرگسالی 7:30 تا 8 ساعت خواب در روز ضروری است.

تلویزیون و کامپیوتر:
کمبود خواب منجر به اُفت تحصیلی می‌شود، و علت اصلی این کمبود خواب زمان هایی است که روبه‌روی تلویزیون یا پشت کامپیوتر سپری می‌شوند. مانیتورها باعث بی تحرکی فرزندان مان هم خواهند شد که در این صورت احتمال اضافه وزن را با خود به همراه می‌آورند. بهترین کار این است که نه تلویزیون و نه کامپیوتر در اتاق فرزندتان وجود نداشته باشد. ضمناً ضروری است که یک برنامه ریزی دقیق برای تنظیم زمان هایی به منظور تفریح و سرگرمی فرزندتان در نظر گرفته شود.

شستشوی دندان ها:
بهترین حالت این است که فرزندتان بعد از خوردن هر وعدۀ غذایی، دندان هایش را بشوید.اگر او در بوفۀ مدرسه چیزی بخورد، حداقل باید دو بار در روز یعنی بعد از صبحانه و قبل از خواب مسواک بزند. باید یاد بگرید که بعد از مسواک زدن دندان ها، نه شیرینی بخورد و نه نوشیدنی شیرین بنوشد! بعد از خوردن میانه وعده به او تأکید کنید که یک لیوان آب بنوشد. آب بدون اینکه جای مسواک زدن را پر کند، می‌تواند تکه های باقی ماندۀ خوراکی ها را که می‌توانند به دندان ها بچسبند و باعث پوسیدگی آنها بشوند، از آنها جدا کند.

شستشوی دست ها:
شستشوی دست ها قبل از غذا و بعد از خارج شدن از توالت کافی نیست. به فرزندتان تأکید کنید بدون اینکه دچار وسواس شود، به طور مرتب دست هایش را بشوید.
 
تغذیه:
حتماً مهم است که فرزندتان کی و چه می‌خورد. به عنوان نوشیدنی باید آب بنوشد، بین وعده های غذایی هرزه خوری نکند، و غذاهای سالم و متعادلی را در زمان های تعیین شده ، بخورد. حواستان باشد که صبحانه را نادیده نگیرد. هنگام میان وعده، مراقب باشید که خوراکی متعادلی بخورد، بهتر است این خوراکی از گروه لبنیات یا کمپوت باشد. نسبت به شیرینی ها، پیراشکی، تکه های شکلات، بیسکویت های چرب و دیگر شیرینی ها بدبین باشید.

ادامه مطلب

[ شنبه 23 دی 1391  ] [ 8:03 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

به زیبایی پس از زایمان اهمیت دهید

 

بعد از زایمان ماهیچه‌ های شكم كاملا شل می‌شوند و پوست اضافی زیادی باقی می‌ماند.برخی زنان با این كه وزنشان متناسب می‌شود و تقریبا به وزن پیش از بارداری و زایمانشان برمی‌گردند ولی تناسب بدنشان به هم می‌خورد و شكمشان تو نمی‌رود.
 
زمان بارداری پوست شكم درست مثل بادكنكی كه كاملا پر از باد شده،كشیده می‌شود و با به دنیا آمدن بچه،این بادكنك پر از باد،یكباره خالی می‌شود و نسبت به حالت اول و پیش از بارداری،پوست شل و كشیده‌ای پیدا می‌كند كه برای بیشتر خانم‌ها ناخوشایند است.
 
در برخی زنان خاصیت الاستیسیته پوست كم است و پوست هنگام بارداری خیلی زود دچار كشیدگی و خطوطی به نام استریا می‌شود كه در آن پوست شكم حالت خط خطی پیدا می‌كند. درحالی كه در برخی زنان خوش‌شانس،این خطوط اصلا ایجاد نمی‌شود.
 
علاوه بر این سایز شكم و وزن بچه هم در حین بارداری بسیار مهم است.در مادرانی كه زمان بارداری اضافه وزن زیادی پیدا می‌كنند و بچه‌های درشت‌ تری دارند یا مثلا بارداری دو قلو را پشت سر گذاشته‌اند،مسلما شكم بیشتر بزرگ می‌شود و پوست هم تحت كشش بیشتری قرار می‌گیرد ولی این به معنای غیرقابل برگشت بودن فرم طبیعی شكم نیست و فقط به سعی و تلاش بیشتر نیاز دارد.

چند كیلو را راحت كم می‌كنید
بعد از وضع حمل،تمام خانم‌ها تمایل دارند که به وزن قبل از بارداری خود برگردند و نگران هستند که این کار چه مدت طول خواهد کشید.بلافاصله بعد از زایمان،به دنبال تخلیه محتویات رحم و خون‌ریزی طبیعی،حدود 5 تا 6 کیلوگرم،وزن مادر کاهش می‌‌یابد.در طول 6 هفته اول بعد از زایمان، 2 تا 3 کیلوگرم دیگر وزن کاهش پیدا می‌‌کند که این کاهش وزن به علت از دست دادن مایعات از طریق ادرار است.
 
اکثر خانم‌ها در طی 6 ماه بعد از زایمان به وزن قبل از بارداری خود می‌‌رسند.عواملی که بر روند کاهش وزن بعد از زایمان تاثیر دارند شامل بارداری اول،‌شیر دادن به نوزاد،برگشت زود هنگام به سر کار خارج از خانه و ... می‌‌باشند.در طی 6 هفته اول بعد از زایمان نباید رژیم لاغری یا محدودیت انرژی داشته باشید زیرا بدن نیازمند انرژی است تا آنچه در زمان تولد نوزاد از دست رفته است،باز یابد و نیاز کودک تامین شود.تغذیه با شیر مادر،به طور معجزه‌آسایی باعث کاهش وزن نمی‌‌شود ولی به کاهش وزن کمک می‌‌کند.
 
جراحی تا یك سال ممنوع است
اگر شما هم دچار شلی و افتادگی شکم پس از زایمان شده‌اید و ورزش و رژیم مفید واقع نشده است، شاید به فکر جراحی پلاستیک شکم‌تان افتاده باشید ولی قبل از هر چیز باید بدانید،انجام عمل جراحی پلاستیک با توجه به فرصت کوتاهی که بعد از زایمان گذشته،امکان‌پذیر نیست و با خطرات مختلفی همراه است.بعد از زایمان حداقل باید یک سال صبر کنید.
 
وزنتان باید ثابت باشد و دوران شیردادن را نیز سپری کرده باشید.ورزش هم بسیار مفید و الزامی است ولی توجه داشته باشید که ورزش به بهبود ماهیچه‌ها کمک می‌کند نه به پوست.در ضمن توجه کنید که ماه‌ها بعد از زایمان،امکان جمع شدن پوست وجود دارد.استفاده کردن از کرم‌های آب‌ رسان به پوست و یا مرطوب کننده به جمع شدن شکم و پوست کمک می‌کند.
 
بستن شكم را فراموش نكنید
بستن شكم پس از زایمان به جمع شدن سریع‌تر آن كمك می‌كند.از قدیم هم این رسم در فرهنگ ما وجود داشته است که مادربزرگ‌ها به دختران خود می‌گفتند که پس از زایمان شکم‌شان را با یک پارچه محکم ببندد.ولی در سال‌های اخیر گن‌هایی به بازار آمده‌اند كه مخصوص همین كار هستند و شما می‌توانید آنها را پس از زایمان بپوشید.نكته اصلی استفاده صحیح از این گن‌ها است. 
 
در خواب،گن‌های بارداری نپوشید
برای اثر بخشی بیشتر حتما از سایز مناسب خود استفاده کنید و درصورت ایجاد درد و ناراحتی در هنگام پوشیدن آن در مورد انتخاب سایز صحیح مطمئن شوید.برای اطلاع از سایز دقیق خود به جدول سایز بندی این محصولات مراجعه کنید.دقت كنید كه حتما محصولاتی را بخرید كه مطابق اصول بهداشتی تولید شده و یك لایه کتان داخلی داشته باشند که در تماس مستقیم با پوست باشد و ایجاد حساسیت نکند.

ادامه مطلب

[ شنبه 23 دی 1391  ] [ 8:02 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

هنگامیکه آنتی بیوتیک ها بی اثر میشوند

مسئول بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان کرمانشاه بر خودداری از مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک‌ها در درمان عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی تاکید کرد و اظهار داشت: این قبیل داروها در درمان عفونت‌های ویروسی تاثیری ندارند.

دکتر حسین بیگلری در گفت وگو با (ایسنا)، با اشاره به شیوع سرماخوردگی یا عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی با آغاز فصل سرما، اظهار داشت: این بیماری‌ها می‌توانند در مکان‌هایی مانند خوابگاه‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها به سرعت ایجاد همه‌گیری کنند زیرا به راحتی از طریق ترشحات تنفسی قابل سرایت هستند. وی کوفتگی بدن، سردرد، عطسه، آبریزش و سرفه را از جمله علائم بارز بیماری سرماخوردگی عنوان کرد.

به گفته بیگلری، تعداد متنوعی از ویروس ها قابلیت ایجاد حالت سرماخوردگی در افراد را دارند. بیگلری راه اصلی در پیشگیری از عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی را رعایت بهداشت فردی و عمومی، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی به هنگام عطسه و سرفه، دفع بهداشتی دستمال کاغذی استفاده شده توسط فرد بیمار و خودداری کردن از روبوسی و دست دادن با شخص بیمار عنوان کرد.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه راهکار اصلی در درمان بیماری سرماخوردگی را استراحت در منزل و استفاده از مایعات گرمی همچون سوپ، فرنی و چای کم رنگ عنوان کرد و افزود: این دو راهکار در کاهش دوره بیماری بسیار تاثیرگذار است.

وی تصریح کرد: همچنین در درمان عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی باید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها خودداری کرد زیرا این قبیل داروها در درمان عفونت‌های ویروسی تاثیری ندارند.

بیگلری افزود: در درمان عفونت های ویروسی استفاده از داروهای نگهدارنده کمکی مانند مسکن های تب بر، استامینوفن و شربت های خلط آور نیز می تواند تاثیرگذار باشد. وی هشدار داد: مصرف آسپرین در درمان عفونت های ویروسی باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد، زیرا علائم سرماخوردگی، آنفلوآنزا و آبله مرغان در روز اول یکسان است و اگر بیماری فرد آنفلوآنزا و آبله مرغان تشخیص داده شود مصرف آسپرین موجب عوارض شدید کبدی در فرد مصرف کننده خواهد شد.

این پزشک عمومی اظهار داشت: درمان سرماخوردگی در افراد در معرض خطر مانند زنان باردار، سالمندان، بیماران مبتلا به آسم و بیماری های قلبی و عروقی مزمن و کودکان دچار سوء تغذیه باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد و در صورت نیاز برای درمان این افراد باید به پزشک مراجعه شود.

وی تصریح کرد: سرماخوردگی می تواند موجب شعله ور شدن عفونت‌های کهنه مانند سینوزیت و برونشیت در بدن فرد شود و این افراد ممکن است به درمان کمکی کامل‌تری جهت بهبودی خود نیازمند باشند.

وی در خصوص استفاده از واکسن آنفلوآنزا در پیشگیری از بیماری سرماخوردگی اظهار داشت: واکسن‌های موجود در بازار فقط در پیشگیری از آنفلوآنزا موثر بوده و در درمان سرماخوردگی نقشی ندارند. بیگلری اظهار داشت: بدن شخصی که از جای گرمی مانند حمام بیرون آمده و باد سرد به آن می‌خورد مستعد ابتلا به سرماخوردگی است و از آنجایی که ویروس سرماخوردگی در هوا پراکنده است احتمال سرماخوردگی شخص افزایش پیدا می‌کند.


ادامه مطلب

[ شنبه 23 دی 1391  ] [ 8:01 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

مراقب کمر فرزند خود باشید

 

آیا تا بحال به طرز نشستن فرزندتان پشت میز توجه کرده اید؟ آیا زمانی که در اتاق شان مشغول انجام کارهای شان هستند، درست سرجای شان مستقر می‌شوند؟ کیف مدرسه شان را چه طور حمل می‌کنند؟

کودکان هم باید مراقب کمرشان باشند
اگر این جملۀ همیشگی "صاف بنشین" را که بدون وقفه تکرار می‌کنیم، بی اثر باشد، طبیعی است. آیا واقعاً تا به حال به روشنی برای فرزندتان توضیح داده اید که صاف بنشین یعنی چه؟ خوب است بدانید که بچه ها هم اصلاً از این جملۀ تکراری خوش شان نمی‌آید.

بهترین کار این است که از او عکسی بگیرید و نشانش بدهید که همیشه چه طور می‌نشیند. در غیر این صورت می‌توانید در دو طرفش دو آینه بگذارید و از نیمرخش به او نشان بدهید که به چه شکل نشسته است.دو وضعیت وجود دارند که حتماً باید اصلاح شوند: 1. زمانی که بچه ها پشت میزتحریر شان (والبته میز غذا، پشت نیمکت کلاس و پشت میز بوفۀ مدرسه) نشسته اند و 2. موقعی که آنها کیف مدرسه شان را حمل می‌کنند.

نشستن پشت میز
اگر اشتباه نشستن و نادرست قرار گرفتن پشت میز تحریر هنگام انجام کار همیشگی باشد، در دراز مدت خطر ابتلا به کمردرد را برای کودک با خود به همراه دارد. سعی کنید که حداقل در خانه درست بنشیند و کمرش وضعیت سالمی داشته باشد. اگر او یاد بگیرد که در خانه درست بنشیند، احتمالش بسیار زیاد است که در جاهای دیگر (در مدرسه، هنگام تفریح و...) هم همین طرز نشستن را تکرار کند.
دو توصیه:
1)حواستان باشد که وسایلی که برای او انتخاب می‌کنید، متناسب با قد و قواره اش باشد، از جمله: صندلی های قابل تنظیم، ارتفاع مناسب میز (اگر لازم است زیر پایش چند کتاب بگذارید) و... .

2)مراقب باشید که بتواند پاهایش را روی زمین بگذارد، می‌توانید یک زیر پایی، جایی که پاهایش قرار می‌گیرند، بگذارید.

فرزندتان چه طور کیف مدرسه اش را حمل می‌کند؟
بهترین کیف های مدرسه، کیف های چرخدار هستند، مگر اینکه کلاسش در طبقه ای غیر از طبقۀ اول واقع شده باشد، در این صورت نباید کیف چرخدار داشته باشد، حتی اگر کشیدن کیف با یک دست، باعث عدم تعادلش بشود.

اما رایج ترین کیف ها، کوله پشتی ها هستند. این کوله ها باید به خوبی روی پشتش جای گیر بشوند و بندهایی چرمی داشته باشند که روی هر شانه اش بیندازد (واضح است که کوله پشتی را نباید روی یک شانه اش بیندازد!) علاوه بر این باید وزن متعادلی داشته باشند و این وزن متناسب با وزن کودک باشد. حتی می‌توانید کیف هایی خریداری کنید که روی شکمش قرار می‌گیرند، عموماً وزن کیف هایی که روی شکم واقع می‌شوند، بهتر تقسیم می‌شود، ضمناً کمر را هم عضله ای می‌کنند.

ادامه مطلب

[ شنبه 23 دی 1391  ] [ 8:00 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

وقتی كودكتان دندان در می آورد!!

 آیا گریه های كودكتان در شب شما را کلافه کرده است؟ برای اینكه متوجه شوید با لثه های دردناك كودكتان چكار كنید و چگونه از دندانهای تازه او مراقبت كنید این مطالب به شما كمك می كند.آبریزش دهان ، بی قراری و گریه كه در اثر دندان در آوردن ایجاد می شوند آغاز امتحان سختی برای والدین و خود كودك است. اما آیا می توان درد و ناراحتی هر دو طرف را كاهش داد؟
 
دندان در آوردن طبیعی چگونه است؟
زمان دندان در آوردن خیلی متغیر است و در بچه های مختلف فرق می كند اما معمولا در حدود 6 ماهگی شروع می شود. معمولا اولین چیزی كه رشد می كند دو برامدگی كوچك دندانی در لثه پایین است و بعد دو دندان بالایی رشد می كنند.
 
علایم معمول دندان در آوردن شامل این موارد هستند:
افزایش بزاق و آبریزش از دهان ممكن است دو ماه قبل از پیدا شدن اولین دندان شروع شود.
 
1.بی قراری و تحریك پذیری
 
2.تورم لثه ها
 
سعی در گاز گرفتن و جویدن اجسام سفت
بسیاری از والدین اعتقاد دارند كه دندان در آوردن موجب ایجاد تب و اسهال می شود ، اما محققان میگویند كه این تصور درست نیست. دندان در آوردن می تواند علائمی را در دهان و لثه ها ایجاد كند اما در سایر نقاط بدن مشكلاتی ایجاد نمی كند.
 
بهترین راه برای تسكین لثه ها ی ملتهب چیست؟اگر كودك شما ناراحت است این اقدامات ساده به شما كمك می كند.
 
1 - لثه كودك را به آرامی ماساژ دهید :
از نوك انگشت تمیز و شسته شده ، گاز مرطوب یا پارچه ی تمیز و مرطوبی برای ماساژ دادن آرام لثه كودك استفاده كنید. كمی فشار ملایم می تواند ناراحتی كودك را كاهش دهد.
 
2- یك دندان گیر تهیه كنید:
دندان گیر هایی كه از لاستیك نرم ساخته شده اند بهتر هستند. انواعی كه با مایع پر شده اند ممكن است در اثر فشار لثه كودك پاره شوند. اگر از شیشه كودك برای این منظور استفاده می كنید بهتر است آن را با آب پر كنید چون تماس مكرر با قند موجود در شیر و شیرخشك یا آبمیوه ممكن است منجر به پوسیدگی دندانها شود.
 
3- سرد كردن كمك می كند:
یك تكه پارچه سرد و مرطوب یا دندان گیر خنك می تواند تسكین دهنده باشد. مراقب باشید تا یخ زده نباشد كمی خنكی كفایت می كند چون سرمای زیاد هم می تواند بیش از اینكه مفید باشد آسیب زننده باشد. اگر كودك شما غذاهای جامد و سفت می خورد از غذاهای سرد استفاده كنید. ماست خنك پیشنهاد خوبی است.
 
4- آب دهان را خشك كنید:
افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دندان در آوردن است. یك دستمال تمیز در نظر بگیرید و دهان و چانه كودك را خشك نگه دارید تا از تحریك پوست پیشگیری كنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر كودك قرار دهید.
 
5- از داروها كمك بگیرید:
اگر كودك شما خیلی بی قرار ، تحریك پذیر و بدخو شده با پزشك مشورت كنید تا در صورت لزوم استامینوفن یا ایبوپروفن را به میزان لازم تجویز كند. از دادن آسپیرین و داروهای خودسرانه به كودك خودداری كنید.
همچنین از استعمال داروهای موضعی و بی حس كننده بر روی لثه خودداری كنید زیرا این داروها به وسیله بزاق شسته شده و قبل از اینكه روی لثه تاثیر كنند موجب بی حسی گلوی كودك می شوند و در مكانیسمهای طبیعی بلع كودك تداخل ایجاد می كنند.
 
چه زمانی به پزشك مراجعه كنید؟
دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی معمول كنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در كودك شما روی داد یا تب و یا علائم بیماریهای دیگری مانند تب و اسهال ایجاد شد به پزشك مراجعه كنید.
 
چگونه از دندانهای تازه كودك مراقبت كنید؟
هر روز با دستمال تمیز و مرطوب لثه ی كودك را تمیز كنید. این كار موجب پیشگیری از رشد باكتریها در دهان كودك می شود. بعد از اینكه دندان كودك بیرون آمد می توانید روزی یك بار از یك مسواك مرطوب كوچك با پرزهای نرم و ظریف استفاده كنید و نیاز به استفاده از خمیر دندان یا مواد دیگر نیست. تا حوالی 2سالگی و زمانی كه مطمئن شدید كودك قادر به بیرون ریختن آب از دهان شده است فقط باید از آب استفاده كنید. 
 
 باید به فكر معاینات دندانی كودك باشید:
انجمن دندانپزشكی آمریكا و آكادمی دندانپزشكی اطفال توصیه می كنند كه اولین ویزیت دندان پزشكی كودك شما قبل از یك سالگی و پس از بیرون آمدن اولین دندانها باشد. توجه داشته باشید كه كنترل سلامت دندانها و لثه ها در كودك شما بنیان سلامت دندانها و لثه ها برای تمام عمر اوست.


ادامه مطلب

[ شنبه 23 دی 1391  ] [ 7:59 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

دو گام اصلی برای داشتن یک ازدواج موفق

خیلی ها ازدواج را به یک هندوانه در بسته تشبیه می کنند اما واقعیت این است که به جز برخی موارد خاص و محدود که زیر یک سقف مشخص می شوند، انتخاب شما تا حدود زیادی به دقت تان بستگی دارد. این که از پیوندتان یک هندوانه سرخ و شیرین نصیب ببرید یا یک هندوانه نارس و بدطعم، تنها به میزان شناخت و توجه و حساسیت های شما نسبت به زنگ خطرها مربوط می شود.
 
در ازدواج شما دو گام را باید بردارید. اول طرف مقابل تان را غربال کنید تا علایم هشدار دهنده در او وجود نداشته باشد و در مرحله بعد، باید با او دنبال نقاط تفاهم و سازگاری بگردید. هر دو این گام ها برای داشتن یک زندگی مشترک موفق ضروری است.

مرحله اول : علایم خطر در ازدواج

1 - زخم حل نشده از رابطه عاطفی قبلی

2 - هرج و مرج در سبک زندگی :
یعنی بی نظمی، بی هدفی، نوسان شدید در تصمیم گیری ها.

3-ناتوانی در بیان خود و احساسات خود

4 - انواع اعتیاد :
اعتیاد به مواد مخدر، الکل، اینترنت، سرگرمی های خاص، گیم، فیلم و...

5 - رابطه مخدوش با خانواده :
یعنی یا وابستگی زیادی که طرف فکر می کند ادب در برابر خانواده دارد در حالی که استقلال ندارد و یا بی اعتنایی به خانواده خود.

6 - وضعیت اجتماعی نامعلوم :
مثلا تکلیف سربازی و شغل و دورنمای آینده اش نامعلوم نباشد، هنوز نداند می خواهد ادامه تحصیل بدهد یا ندهد، نداند دقیقا شغلش چیست و قرار است در آینده چطور درآمد داشته باشد و...

7 - هنوز نداند می خواهد کجای کره زمین زندگی اش را شروع کند.

8 - اگر در خود یا طرف مقابلتان این ویژگی ها را می بینید، دست نگه دارید. این خصوصیات چیزی نیستند که با مدارا، تلاش و صبوری و مهارت های ارتباطی شما بتوان کنترل شان کرد: خودشیفتگی، خودکم بینی و تایید طلبی، کمال طلبی، پارانویا و شکاکیت، شخصیت وسواسی، اختلال دو قطبی، اعتیاد به هیجان، اعتیاد به نت، رابین هود بازی، توجه طلبی.
 
مرحله دوم : تفاهم ها
اگر از مرحله اول به سلامت گذشتید، در گام دوم انتخابتان به این مسائل توجه کنید :

1 - تفاهم و صمیمیت نسبی :
تفاهم باید در مرحله اول در مسائل اعتقادی و اهداف و چشم اندازهای زندگی باشد و بعد در سلایق و علاقه ها.

2 -خوش آمدن فیزیکی :
باید ظاهر یکدیگر را بپسندید. برای هم جذابیت داشته باشید و از آن مهم تر حس کنید از دیده شدن در جمع با این همسر معذب نخواهید بود.

3 - به دل نشستن اخلاق و معاشرت طرف.

4 - افقهای مشترک فلسفی و اهداف نزدیک به هم :
اگر یکی از شما آرزوی ادامه تحصیل و مهاجرت و تجربه فرصت های جدید و ریسک کردن داشته باشد و دیگری در رویای ثبات شغلی و زندگی آرام و بی دغدغه ای باشد، به مشکل برمی خورید. اهداف شما باید در یک زمینه مشترک باشند و تا حد امکان نزدیک به همدیگر.

5 - نقش های مشابه همسری در خانواده ها :
در خانواده های پدرسالار، مادرسالار یا مشارکتی، نقش های همسری تعریف متفاوتی دارند. این تعریف ها باید در خانواده شما و طرف مقابلتان به هم نزدیک باشد. در غیر این صورت ممکن است در تقسیم وظایف و انتظارات زن و مرد از همدیگر مشکل و تنش ایجاد شود. نقش زن و مرد عوض شود و دو طرف احساس کنند وظایف زیادی به آنها تحمیل شده یا طرف مقابل به اندازه کافی به آنها میدان نمی دهد.

6 - شباهت خانواده ها و امکان برقراری رابطه بین دو خانواده :
 این همان کفویت فرهنگی و اجتماعی است که باید بین خانواده شما و طرف مقابل تان وجود داشته باشد. خانواده های شما باید توان کنار آمدن با همدیگر و درک آداب، مقررات، نقطه نظرها و قوانین طرف مقابل را داشته باشند و در حداقل حالت، بتوانند به نقطه مشترکی در این زمینه برسند.


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 21 دی 1391  ] [ 7:41 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

تأثیر ظرفیت‌ های دوران كودكی بر شخصیت

 

با ظرفیت‌های شناختی و ذهنی و رفتاری فراوانی كه خداوند در دستگاه عصبی نوزاد انسان به ودیعه گذاشته است پا به دنیا می‌ گذارد اما این ظرفیت‌ها برای به فعلیت درآمدن نیازمند محیط مناسب، آموزش و تجربه است. برای نمونه، ظرفیت زبان‌آموزی در وجود هر كودكی وجود دارد، اما اگر در یك دوره حساس رشدی كه از یك تا چهار سالگی این ظرفیت فعال نشود، كودك دیگر هیچ گاه نمی‌تواند سخن گفتن را بیاموزد.

 كودكانی كه با محرك‌های مناسب و در محیط شایسته بار می‌آیند، یعنی پدر و مادر و اطرافیان با آنان وقت صرف می‌كنند، می‌گویند و می‌شنوند، آنچه را در اطراف آنان است می‌بینند و كتاب می‌خوانند از نظر هوشی و ذهنی بر كودكانی كه در محیط محروم و انزوا بار می‌‎آیند برتری دارند. نقش‌پذیری در شكل دادن به روحیه و رفتار كودكان و نوجوانان اهمیت زیاد دارد. به این موضوع در علوم رفتاری همانندسازی گفته می‌شود. یعنی كودك ویژگی‌های فكری و عاطفی و رفتاری افراد شاخص زندگی خود را می‌پذیرد و بی‌آنكه بداند شبیه آنان می‌شود.

به همین دلیل پدر خوب، پسر خوب را پرورش می‌دهد و مادر خوب نیز برای دخترش نمونه زن بودن، همسر بودن و مادر بودن می‌شود. اگر پدر و مادر در زندگی فرزند نقشی نداشته باشند، فرزند هویت مناسب پیدا نمی‌كند و اگر پدر و مادر بدرفتار باشند، فرزندی با هویت منفی و اجتماع‌ستیز را پرورش می‌دهند. گذشته همیشه به صورت دیدگاه‌های شخصیتی، در زندگی آینده فرد تجلی می‌كند.
 
در دنیای امروز علاوه بر پدر و مادر و آموزگاران، رسانه‌های گروهی بویژه تلویزیون بر شكل دادن خلق و رفتار كودك و نوجوان نقش دارند اگر نمونه‌هایی كه آنها تبلیغ می‌كنند شایسته باشند، كودك به وسیله همانندسازی با این نمونه‌های خوب، رفتار آنان را تقلید می‌كند اما اگر نمونه‌هایی كه در رسانه ظاهر می‌شوند نماینده گفتار و رفتار نادرست باشند مروج بی‌مسئولیتی، دروغ‌گویی، رفتارهای غیراخلاقی و قانون‌شكنی خواهند شد.

به همین علت ضروری است پدران و مادران از هم اكنون نه تنها به فكر اصلاح رفتارهای نامناسب خود باشند، بلكه در مورد كاربرد اینترنت و ماهواره و غیره مراقب باشند كه مبادا در اثر غفلت با فرزندی كج‌رفتار مواجه شوند. پدران و مادران آگاه، فرزندان آگاه به جامعه تحویل خواهند داد.

ادامه مطلب

[ پنج شنبه 21 دی 1391  ] [ 7:40 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

آموزش مسائل اقتصادی به کودکان

 

چه خوب است از زمان کودکی به فرزندانمان مسایل اقتصادی را آموزش دهیم.رابرت کیوفسکی نویسندهء کتاب « پدران پولدار، پدران فقیر » می گوید که آموزش مسایل اقتصادی به کودکان را باید از سن کم شروع کرد. او می گوید که تجربه نشان داده که اگر به کودکان اصول سادهء اقتصاد آموخته شود آن ها در بزرگسالی بهتر می توانند مسایل مالی خود را مدیریت کنند و کم تر پول خود را هدر می دهند، این ها توصیه های دکتر رابرت کیوفسکی برای در میان گذاشتن مسایل اقتصادی با کودکان و چگونگی طرح این مسایل است.
 
استفاده از چک های شخصی را به کودکان خود یاد بدهید
پول ماهانهء کودکان خود (پول توجیبی) آنها را به صورت یک جا پرداخت نکنید. به آنها بگویید که در طول یک ماه در آن حدی که شما در نظر گرفته اید اعتبار دارند. هر زمان که به پولی نیاز داشتند باید با یک کاغذ به شکل چک آن مقدار پول را دریافت کنند.
 
در صورتی که در یک ماه مبلغ مورد نظر آنها از مبلغی که شما در نظر گرفتید بیشتر شد به آنها توضیح بدهید که این پول را از حساب ماه بعد آن ها کسر خواهید کرد. اگر در این شیوه سخت گیری به خرج دهید آنها متوجه معنای واژه هایی چون اعتبار داشتن و بدهکار بودن خواهند شد .

از کودکان خود بخواهید که پس انداز کنند
کودکان و نوجوانان معمولا به راحتی پول خرج می کنند و علاقه ای به پس انداز کردن ندارند اما باید این مساله را به آنان آموخت که پس انداز کردن یکی از بهترین مسایل زندگی پیش روی آنهاست با هدف قرار دادن یک چیز مهم و دوست داشتنی برای کودکان، مثلا یک دوچرخه یا یک بازی کامپیوتری یا یک عروسک می توان پس انداز کردن را به آن ها آموخت.
 
کافی است به کودک تفهیم شود که برای خرید هر کدام از این موارد باید در هر ماه مبلغ مشخصی از پولش را کنار بگذارد و به آن دست نزند. برای تشویق کودک می توان پس از چند ماه باقی ماندهء پول را به عنوان جایزه به او داد.

آموزش سه شیوهء پس انداز
پس از این که به کودکان شیوهء پس انداز کردن را آموختید به آنها بگویید که پس انداز کردن را می توان در سه بخش مجزا تعریف کرد. بهتر است برای آموزش این سه نوع پس انداز به کودکان از سه شیوه استفاده کرد. کیوفسکی این گونه پیشنهاد می دهد:
 
«بهتر است که برای کودکان سه فرم را در این گونه تعریف کرد، اول پس انداز طولانی مدت که بهتر است در این فرم کودکان پول معینی را در هر سال به شما بسپارند تا برای خرید وسایل مورد نیاز خودشان در آینده از آن استفاده کنند، در فرم کوتاه مدت می توان قلک یا جعبه ای به کودک داد تا پول هفتگی یا ماهانهء خود را در آن نگه دارد و خود مسوول دخل و خرج آن باشد.

در مورد سوم که در نظر گرفتن آن کاملا اختیاری است می توان از کودک خواست که پول های خرد و بسیار کم را که به نظرش ارزشی ندارند برای مصارف خیریه و اعانه دادن پس انداز کند، کودک با تمرین پس انداز کردن های این گونه مفاهیم اقتصادی زیادی را متوجه خواهد شد.

ادامه مطلب

[ پنج شنبه 21 دی 1391  ] [ 7:38 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

چگونه با همسر خسیسم رفتار کنم؟

طبق گفته روانشناسان خساست  یک نوع مشکل «روانی» روانی است زیرا افراد مبتلا به این اختلال روحی روانی در همه رفتارهایشان دچار خست و امساک هستند؛ حتی در ابراز احساسات و نشان دادن محبتشان به همسر، فرزندان و اقوام نزدیک.تلاش کردیم تا با خساست به عنوان یک مشکل روحی- روانی و تاثیر آن بر روابط زوجها و شیوه رفتار با همسر مبتلا به این اختلال روحی - روانی آشنا شویم.

خسیسها از دیدگاه علم
از نظر علم روان شناسی « سخاوت روح » یکی از ویژگی های مثبت روحی – روانی و رفتاری است که تقریبا در همه افراد - با اندکی تفاوت در میزان آن - وجود دارد. اما در برخی افراد این ویژگی رفتاری اجازه یا فرصت بروز و ظهور پیدا نمی کند و همین ناتوانی ، آنها را به فردی خسیس ( اسکروچ ) تبدیل می کند.

خساست در شیوه خرج و پس انداز کردن، رفتارهای فردی و اجتماعی، ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، گوشه گیری، امتناع از حضور در جمع، توجه بیش از حد به رفتارهای دیگران و بررسی رفتارهای آنها به قصد انتقاد و ... مشاهده می شود.

آنها حتی در ابراز احساسات هم خساست می کنند! به این مثال توجه کنید؛ مدیر مؤسسه ای از اینکه کارمندان اش به خوبی کار می کنند، آگاه است اما خساست او اجازه نمی دهد تا با پاداش مالی یا حداقل تشویق زبانی از همکاران اش تشکر و تقدیر کند.

در واقع « سخاوت » به صورت بالقوه در این فرد وجود دارد چون متوجه تلاش کارمندانش می شود ولی خسیس بودن او مانع از آن می شود که سخاوتمندی اش را نشان بدهد. این نمونه یکی از هزاران نمونه ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران به دلیل خساست است.

خانواده در سایه خست
شاید زمان مجردی، خساست مشکلات فراوانی را برای فرد خسیس ایجاد کند که مهمترین آن، جدا ماندن از جمع و تنها ماندن است. در واقع خساست اجازه نمی دهد اندکی از درآمد شخصیمان را صرف رفت و آمد یا خرید هدیه برای دیگران کنیم و در برنامه های دسته جمعی حاضر شویم. به این ترتیب، هر لحظه بیش از قبل از جمع فاصله می گیریم و در نهایت به فردی منزوی تبدیل می شویم. تا اینجای قضیه، فقط خودمان ضرر می کنیم؛ ولی بعد از ازدواج، وضعیت کاملا فرق می کند چون پای نفر دیگری هم در میان است.

بعد از تشکیل خانواده، خسیس بودن یکی از طرفین، به شدت بر روابط زوجین و رابطه آنها با یکدیگر تاثیر می گذارد؛ تا حدی که شاید به جدایی بینجامد؛ مگر آنکه هر دو نفر ( زن و شوهر ) مبتلا به مشکل خساست باشند تا بتوانند از بودن در کنار هم لذت ببرند. از مهمترین مشکلات زندگی افراد خسیس با خانواده (همسر و فرزندان) می توان به این موارد اشاره کرد:

1- ناتوانی در برقراری ارتباط عاطفی؛ این افراد حتی نمی توانند از ساده ترین کلمات محبت آمیز برای بیان احساسات خود استفاده کنند. جالب اینکه اگر هم از این کلمات استفاده کنند، آزادی و آرامش در رفتارشان دیده نشده و همیشه حالتی از گرفتگی و ناراحتی در رفتار آنها مشاهده می شود.

2- به نظر آنها خرید هر چیزی غیر ضروری است و بهتر است به جای آن در بانک پول پس انداز شود. خرید هدیه هم که اصلا محلی از اعراب ندارد و دور ریختن پول به حساب می آید. در مواقع اجبار هم پرداخت نقدی، بهتر از هر هدیه ای است.

3- فاصله عمیقی در روابط زن و شوهر دیده می شود؛ سایه دائمی خساست در زندگی مشترک، باعث جدایی آنها از هم می شود چون یکی از طرفین نمی تواند نیازهای عاطفی و روحی - روانی طرف مقابل را برآورده کند. بگذریم از اینکه رفع نیازهای دیگر به طور کامل از یاد رفته است.

4- ارتباط زن و شوهر به بحث ها و رفع نیازهای مالی محدود می شود. در نهایت نیز برای رفع هر نیاز- پس از یک جدال طولانی – باید همه افراد خانواده از چهارچوبی که فرد خسیس تعیین می کند، پیروی کنند.

5- والد یا والدین ( بسته به اینکه کدام یک به بیماری خساست دچار باشند ) همواره از رفتارها و تلاش های فرزندشان در هر زمینه ای ناراضی هستند. این نارضایتی از مسائل درسی تا کارها و رفتارهای روزمره آنها را شامل می شود. اما این والدین برخلاف والدین کمال گرا - که برای موفقیت فرزندشان هزینه کرده و آنها را همراهی می کنند - هیچ تلاش و کمکی برای پیشرفت بیشتر فرزندشان نمی کنند و فقط توقع دارند.

6- مردان یا زنان خسیس هر مسئله ای را با مسائل مالی می سنجند و « پول و درآمد » مهم ترین عامل تعیین کننده در زندگی آنهاست. مثلا معیار محبتشان، مبلغ، کیفیت یا نوع هدایای خریداری شده است، نه زیبایی این کار.

7- تصمیم گیری برای خرید هر وسیله ساده ای برای منزل باید با اجازه زن یا شوهر خسیس باشد. برای صدور این اجازه هم باید همیشه دلیل قانع کننده ای وجود داشته باشد؛ دلیلی که بتواند فرد خسیس را قانع کند. به این ترتیب، طرف مقابل از هر خریدی منصرف می شود.

به نظر شما زندگی ای که یکی از طرفین اختیار کامل دارد و دیگری هیچ اختیاری ندارد، به زندگی در زندان شبیه نیست؟

- رفتارها آزادانه نیست؛ ترس از بروز واکنشی نامطلوب از سوی فرد خسیس بر همه رفتارها و روابط سایه افکنده و آزادی عمل را از همه افراد خانواده - به ویژه همسر - سلب کرده است. این افراد در برآوردن نیازهای فردی شان هم امساک می کنند؛ تا حدی که سلامتی شان هم در معرض خطر قرار می گیرد.

روح و روان، اسیر امساک
بررسیها نشان می دهد « افسردگی » یکی از مهمترین اختلالات روحی - روانی است که فرد خسیس به آن دچار می شود. روان شناسان دلیل اصلی بروز این حالت را منزوی شدن آنها می دانند.

از طرفی عناد دائمی آنها با جمع، باعث تنها ماندن شان می شود و همین امر باعث تشدید افسردگی خواهد شد. در واقع عقاید آنها باعث می شود تا همیشه تنها بمانند؛ حتی اگر به ظاهر، دیگران آنها را طرد نکنند.

یکی دیگر از مشکلات روحی - روانی این افراد، « بی تابی و بروز حالت های هیجانی » است. نگرانی درباره همه چیز، به ویژه مخارج ( فقط فکرکردن به مخارج و نه خرج کردن واقعی )، آنها را به افرادی بهانه جو، بی تاب، ایرادگیر و... تبدیل می کند. این نکته را هم فراموش نکنیم که حالتی « تهاجمی و عصبی » در رفتارهای آنها دیده می شود که هم باعث آزار خانواده و هم باعث آزار خودشان می شود.

رفتارهای دیگری مثل حرص و ولع دائمی برای همه چیز، شک و تردید، حسابگری و خود محوری از دیگر اختلالات روحی - روانی افراد مبتلا به بیماری خساست است. این افراد فراموش کرده اند که تیر تیز رفتارهای نامطلوب و تهاجمی آنها، بیش از همه، روح و روان همسر و فرزندان شان را زخمی می کند.

با آنها چه کنیم؟
اول از همه به خاطر بسپاریم که بیماری همسر خسیس ما هیچ گاه درمان نمی شود؛ بنابراین فقط باید تلاش کنیم تا رفتار او را تعدیل و ترمیم کنیم. درمان قطعی ای برای این بیماری وجود ندارد؛ فقط با این شیوه ها می شود با او مدارا کنیم :

1- طبیعت افراد خسیس را باور کنیم و بپذیریم که به بیماری امساک و خساست بیمارگونه دچار هستند. این باور باعث می شود تا رفتارهای او برایمان قابل تحمل باشد.

2- مقابله به مثل نکنیم؛ این مقابله هیچ اثری جز تکرار رفتارهای نامطلوب او ندارد. حتی این رفتارها می تواند با شدت بیشتری تکرار شود.

3- پیش از خرید هر وسیله ای برای منزل با همسرمان مشورت کنیم. با وجود اختلاف نظر، مشورت کردن ضروری است تا پس از خرید با لجبازی او روبه رو نشویم. به این ترتیب، مانع از جنجال شده و زمینه سازی کرده ایم.

4- برای خرید های شخصی تنها برویم ولی قبل از بیرون رفتن از منزل، حتما به همسرمان اطلاع بدهیم تا احساس کنارگذاشته شدن به او دست ندهد. توافق کنیم که این تصمیم برای سلامت روحی- روانی هر دوی ما لازم است.

5- بعضی افراد مبتلا به خساست، تلاش می کنند تا این صفت نامناسب را اصلاح کنند. در این صورت با درک مشکلشان و تلاشی که برای ترک این صفت می کنند، به آنها کمک کنیم.

6-فراموش نکنیم نباید این افراد را مسخره کنیم یا دائم از آنها ایراد بگیریم. کنارشان باشیم تا با کمک هم به تدریج بر مشکل غلبه کنیم.

7- زمانی که از رفتار همسرمان غمگین و عصبی می شویم، ناراحتی مان را ابراز کنیم؛ البته نه با دعوا و جنجال بلکه به او توضیح بدهیم که از رفتارهای او ناراحت می شویم و خجالت می کشیم. این توضیح و ابراز ناراحتی ما به شکل منطقی، تلنگری برای تجدیدنظر در رفتارهای نامناسب اوست.

8- همان طور که اشاره کردیم، این افراد در ابراز احساسات نیز ناتوان هستند. در مقابل این ناتوانی، لجبازی و بی اعتنایی نکنیم اما طوری رفتار کنیم که طرف مقابل هم با کمی کم اعتنایی ما روبه رو شود. با کمی تغییر در رفتارهای گذشته خود می توانیم به راحتی تغییراتی در رفتار همسرمان ایجاد کنیم.

9- اگر فرزندمان از رفتار همسرمان رنجید، مقابله به مثل را به او یاد ندهیم. فقط به فرزندمان توضیح بدهیم که این عقیده پدر یا مادر توست و باید به عقیده آنها احترام بگذاری. فقط دفعه بعد طوری رفتار کن که با سرزنش او روبه رو نشوی.

10- افراد خسیس با وجودی که ممکن است سلیقه خوبی داشته باشند اما برای خرید هر چیزی، ابتدا به مبلغ آن توجه می کنند؛ بنابراین به جای دلخورشدن یا مسخره کردن همسرمان از او تشکر کنیم. همین که او هزینه ای را بابت خرید چیزی پرداخت کرده، کافی است. تشکر ما نوعی تشویق برای تکرار این رفتارهای مثبت و از بین رفتن برخی مشکلات رفتاری همسرمان است.

11- برای تقسیم دخل و خرج منزل، همفکری کنیم تا به تدریج تغییراتی در شرایط ایجاد شود.

12- با دوستان و آشنایان قطع رابطه نکنیم؛ این راه چاره نیست. با حفظ تعادل در رفت و آمدها این مشکل به تدریج برطرف خواهد شد.


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 21 دی 1391  ] [ 7:36 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

به این پسران میگویند بچه ننه!!!

برای این کونه افراد تنها زن مثال‌ زدنی ،مادرش است. از کوچک‌ترین فرصتی برای بودن در کنارش استفاده می‌کند و بدون اجازه او آب هم نمی‌خورد. در زندگی یک مرد بچه‌ ننه، هیچ تصمیمی بدون حمایت مادر گرفته نمی‌شود و رازی که مادرش از آن بی‌خبر باشد، وجود ندارد. اگر هنوز هم مطمئن نیستید که خواستگار یا همسرتان یک مرد بچه‌ننه است، از این تست کمک بگیرید و بعد از مطمئن شدن، از باید و نباید‌های رفتار با چنین مردی باخبر شوید.
 
از شما حمایت نمی‌کند؟
وقتی خانواده‌اش بی‌دلیل و منطق از شما انتقاد می‌کنند یا مسبب ناراحتی‌تان می‌شوند، از شما دفاع نمی‌کند و حتی جلوی دیگران، فورا حرف‌های مادرش را تکرار می‌کند و انتظار دارد که حق را به او بدهید؟ شما به حمایت همسرتان حتی در کوچک‌ترین لحظات زندگی نیاز دارید. گاهی ممکن است حق با شما نباشد و او هم سرزنش‌تان کند اما نیاز دارید که در مقابل دیگران انگشت اتهام را به سمت شما نگیرد.

پول توجیبی می‌گیرد؟
آیا خواستگار‌تان هنوز از نظر مالی به خانواده‌اش وابسته است و حتی اگر شغلی دارد، دغدغه‌ای برای پس‌انداز و آینده‌نگری ندارد؟ چنین مردی احتمالا به پشتوانه خانوادگی‌اش دلگرم است و دوست دارد دیگران مسئولیت زندگی‌ او را بر عهده بگیرند. شما قرار نیست با یک مرد ثروتمند زندگی کنید اما کسی که به آن نیاز دارید، مردی است که از نظر مالی به کسی وابسته نباشد و برای ساختن یک زندگی مستقل تلاش کند.

منتظر نظر دیگران است؟
شما قرار است وارد یک وادی جدید شوید و تصمیم‌های جدی‌ برای آینده‌تان بگیرید، اما او همیشه برای گرفتن هر تصمیمی به نظر دیگران تکیه می‌کند. گاهی هم وقتی در مورد موضوعی صحبت می‌کنید، نظرش را ابراز می‌کند اما به محض مواجه شدن با مخالفت دیگران، تصمیم تازه‌ای می‌گیرد. اگر نامزد‌تان نمی‌تواند تنها با کمک شما تصمیمی برای آینده‌اش بگیرد، احتمالا در رده بچه‌ننه‌ها جا دارد. درست است که شما به مشورت با کسانی که تجربه بیشتری دارند نیاز دارید، اما قرار نیست اجازه دهید که دیگران برای همه زندگی‌تان تصمیم بگیرند.

مدام از نامزد قبلی‌اش می‌گوید
برای شما وارد شدن به یک زندگی تازه یعنی کنار گذاشتن همه تجربه‌های تلخ یا شیرین گذشته. اما او هنوز شادی یا خشم زندگی گذشته‌اش را فراموش نکرده است و مدام درباره نامزد قبلی یا تجربه‌های خواستگاری ناموفق قدیمی‌اش صحبت می‌کند. برای چنین مردی، بسیاری از گره‌های احساسی هنوز باز نشده‌اند و او نتوانسته با اتفاقاتی که برایش افتاده، کنار بیاید. چنین مردی هنوز عقده‌ها، خشم‌ها و ترس‌های حل‌نشده‌ای دارد و قرار است این کوله‌بار را با خودش به این رابطه بیاورد.

شما را با مادرش مقایسه می‌کند؟
از انتخاب لباس گرفته تا وسایل خانه، دوست دارد از مادرش الگوبرداری کند و شما را مدام با مادرش مقایسه می‌کند؟ در هر موردی که اظهارنظر می‌کنید، می‌گوید: « اما مادرم... » و شما را با این رفتار آزار می‌دهد؟ برای او تنها زن دنیا مادرش است و نمی‌تواند از راهی که این زن مثال‌زدنی نرفته، برود. او فقط حاضر است به یک شیوه زندگی کند؛ شیوه مادرش! اما آیا شما می‌توانید این سبک زندگی را بپذیرید؟

سنگ‌هایتان را وا بکنید!
اگر هنوز با چنین مردی پیمان ازدواج نبسته‌اید، بهتر است قبل از پاسخ مثبت، با او در این مورد صحبت کنید. برایش توضیح دهید که داشتن استقلال فکری، مالی و رفتاری تا چه حد برایتان مهم است و از اینکه دوست دارد به وابستگی‌اش پایان دهد مطمئن شوید. اگر او چنین شرطی را برای ازدواج پذیرفته، بهتر است مدت دیگری در دوره نامزدی بمانید و او را بیشتر محک بزنید و بدانید آیا به وعده‌هایش پایبند بوده و برای تغییر تلاش کرده‌است؟

عجله نداشته باشید
اگر با یک بچه‌ننه زندگی می‌کنید یا تصمیم‌تان را گرفته‌اید که به چنین خواستگاری جواب مثبت دهید، باید صبور باشید. این افراد به سادگی تغییر نمی‌کنند و در بسیاری از موارد، نسبت به تغییر کردن موضع می‌گیرند. باید بپذیرید که تبدیل کردن او به یک مرد مستقل اتفاقی نیست که یک‌روزه بیفتد و شاید سال‌ها برای تغییر شخصیت او به زمان نیاز داشته باشید.

خط پایان را بشناسید
از همان روز اول رفتارهای اینچنینی همسرتان، شما را آزار می‌داده و هر راهی را برای پایان دادن به آنها رفته‌اید؟ اگر با وجود این مرد زندگی شما هنوز تغییری نکرده‌است باید بپذیرید که او با همین ویژگی‌هایش شریک زندگی شماست. آیا می‌توانید او را بپذیرید و بدون تلاش برای تغییر در کنارش بمانید یا گمان می‌کنید که تحمل‌تان تمام شده و باید به این زندگی بی‌نتیجه پایان دهید؟!

شرایط را درک کنید
زندگی با چنین مردی آسان نیست. پس اگر برای ازدواج با او مصمم شده‌اید، بهتر است این واقعیت را بپذیرید. ممکن است برخی حرف‌ها، کارها و رفتارهایش عمیقا شما را آزار دهد، پس باید از همیشه صبور‌تر باشید. اگر او را با وجود این شخصیت پذیرفته‌اید، پس نباید با نشان دادن وابستگی فکری و اقتصادی‌اش به دیگران، آشفته و ناراحت شوید. در قدم اول او را همین‌طور که هست، بپذیرید و بعد برای تغییر تلاش کنید.
 
با خانواده‌ها وقت بگذرانید
ممکن است در آغاز راه فاصله گرفتن همسرتان از خانواده‌اش او را بترساند و نسبت به ادامه این شكل زندگی مردد باشد. پس هیجان‌زده عمل نکنید و تا زمانی که شرایط آرام‌تر شود صبر کنید. جدا کردن او از خانواده‌اش به قیمت بحث و قهر به شما کمکی نخواهد کرد. یادتان نرود به میان آمدن پای قهر، یعنی ناموفق بودن شما در حل مشکل.

با او حرف بزنید
احساس‌تان را به همسرتان بگویید و برایش توضیح دهید که چه رفتارهایی شما را آزار می‌دهد. او را از این موضوع که قصد ندارید رابطه‌اش را با خانواده‌اش قطع کنید مطمئن کرده و برایش توضیح دهید که دیگر مسئولیت خانواده خودش را برعهده دارد و باید حواسش به وظایفش باشد.

با مادرش دوست شوید
اگر همسرتان به مادرش وابستگی زیادی دارد، بهتر است ارتباط خوب و نزدیکی با مادرشوهرتان برقرار کنید. ممکن است گاهی نیاز داشته باشید که از طریق او روی همسرتان تاثیر بگذارید. از طرف دیگر زمانی که همسرتان ببیند با گارد بسته با مادرش برخورد نمی‌کنید، با آرامش بیشتری به سمت شما کشیده می‌شود و از اینکه شما هم مادرش را دوست دارید، احساس رضایت می‌کند.


ادامه مطلب

[ دوشنبه 18 دی 1391  ] [ 11:05 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]