1 - ابتدا، ماده سوخته را به بیرون از خانه منتقل کنید.
2 - پنکه یا کولر را روشن کنید تا به تهویه کمک کند.
3 - 15 تا 20 عدد میخک یا دارچین را در کمی آب در قابلمه ای به مدت نیم ساعت بجوشانید. این کار باعث از بین رفتن بوی سوختگی می شود. همچنین می توانید ۲ پیمانه سرکه سفید را با مقداری آب بجوشانید. این امر باعث جذب بوی سوختگی می شود. درگوشه هایی از منزل نیز پنبه آغشته به این مواد را قرار دهید.
4 - لیموترش را نازک برش بزنید و بگذارید در آب بجوشد تا بوی سوختگی از بین برود.
5 - اگر مایکروفر بوی سوختگی گرفته است، پس از تمیز کردن آب، پودر قهوه را در مایکروفر به مدت یک شب قرار دهید.
6 - برش های پیاز را در کاسه حاوی آب در چند قسمت منزل قرار دهید تا بوی سوختگی را به خود جذب کند.
7 - زغال جذب کننده بو است. بنابراین می توانید چند تکه از آن را در جاهای مختلف منزل قرار دهید.
ادامه مطلب
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:29 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:27 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:25 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:25 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:23 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:21 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:21 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:20 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 2 بهمن 1391 ] [ 8:19 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
انسان های زیادی سعی کرده اند این معادله دومجهولی را حل کنند .هیچ چیز برای یک تازه عروس ارزشمند تر از یک خود آموز ارتباط مناسب با مادر شوهر نیست.این بحث برای خانمهای جوان خیلی داغ است. وقتی به تالارهای گفتگوی خانوادگی سر میزنید، علاقهمندان زیادی را در آنجا میبینید.
اگر شما با همه افراد روابط خوبی برقرار میكنید و هنر ارتباط برقرار كردن را دارید، بعید نیست كه روابط خوبی نیز با مادر همسرتان داشته باشید زیرا ارتباط یك مهارت اجتماعی است. اما پیش از هر چیز خوب است مادرشوهر را بشناسید.
برای داشتن یک رابطه خوب و بدون تنش با مادر شوهرتان، لازم است بدانید او چه احساسی دارد و در ذهنش چه می گذرد.جملاتی که در زیر می بینید در ذهن خیلی از مادرشوهرها وجود دارند اما شاید هیچ وقت آنها را نشنوید.
1 - من سال ها خانم خانه بوده ام و همه از من فرمان می برده اند، خیلی دردناک است که زن دیگری بیاید و نقش مرا کمرنگ کند.
2 - او قبل از اینکه شوهر تو باشد، پسر من است.
3 - به نظر نمی رسد اعتماد به نفس بالایی داشته باشی، چون کوچک ترین نظر مرا نوعی انتقاد از خودت می دانی، بنابراین وقتی هستی خیلی مراقب حرف زدنم هستم.
4 - من هرسال روز تولدت را تبریک می گویم و برایت کادو می خرم، اما تو حتی تلفنی از من تشکر نمی کنی. امسال به خودم گفتم " دیگر بس است" اما ببین باز هم برایت کادو خریده ام. چه می شود کرد، شخصیت من همین است.
5 - ما مادر ها به بچه هایمان می گوییم " من خوشبختی و شادی تو را می خواهم"، و واقعاً هم همین طور است. اما چیزی که هیچ وقت نمی گوییم این است که " من هم دوست دارم شاد باشم."
6 - من در طول عمرم چندین خانه خریده ام و فروخته ام. چرا از من کمک و مشورت نمی خواهی؟
7 - من برای کنجکاوی و سردر آوردن از کار شما به دیدنتان نمی آیم، فقط می خواهم شما را ببینم و دیداری تازه کنم.
8 - اگر با پسرم حرف های خصوصی داشته باشم به خانه تان زنگ نمی زنم، با تلفن همراهش تماس می گیرم.
9 - خیلی خوشحالم که به پسرم اجازه می دهی روز مادر به دیدنم بیاید. واقعاً قدردان این هستم چون می دانم راه طولانی است و هزینه ها زیاد است.
10 - مادر تو رقیب من است. همیشه آخر هفته ها به دیدن او می روید و همیشه او را به خانه تان دعوت می کنید. با او راحت تر هستید و ... تنها کاری که من می توانم بکنم این است که دوستتان داشته باشم و گاهی از بچه تان مراقبت کنم. امیدوارم قدر این چیزها را بدانید.
11 - وقتی به خانه تان می آیم همه چیز را آماده می کنید، شام عالی، وسایل پذیرایی و ... . همه چیز آماده است. اما جای یک چیز خالی است: صمیمیت.
12 - یادت باشد سن و تجربه بر جوانی و مهارت برتری دارد، پس خیلی به خودت مغرور نشو.
حرف آخر...
همه ما طالب آزادی هستیم و دوست نداریم از کسی اطاعت محض کنیم. اما احترام گذاشتن، مدارا کردن و توجه کردن به خواسته های مادر همسر ، اطاعت و بردگی نیست.
بنابراین برای داشتن آرامش در زندگی بعد از ازدواج باید تفاوتهای بین مادر خود و همسر را بفهمیم و بپذیریم.
آگاهی پیدا کردن نسبت به خلق و خوها، خواسته ها ونیازهای مادر همسر از بروز بسیاری از مشکلات نه تنها جلوگیری می کند بلکه رعایت کردن هر کدام از این موارد می تواند به شکل گیری یک رابطه مثبت نیز بیانجامد.
اگر هرکدام از طرفین ( عروس و مادر شوهر ) نسبت به یکدیگر شناخت و آگاهی پیدا کنند از بروز رفتارهای حساسیت برانگیز خودداری می کنند.
رابطه میان عروس و مادر شوهر در بسیاری از اوقات آغشته به پیش داوری است. شاید اگر دختران جوان طوری تربیت نشوند که ذهنیت بدی از مادر شوهر داشته باشند بسیاری از مشکلات میان آنها و مادر شوهرشان بوجود نخواهد آمد.برای اینکه درست قضاوت کنیم هردفعه که قرار است مادر همسرمان را ببینیم باید ذهنمان را از رفتارها و حرفهای آنها پاک کنیم، فکر کنیم هر بار اولین باری است که آنهارا می بینیم . گذشته با تمام خوبی ها و بدی هایش تمام شده است.
ادامه مطلب
گاهی والدین بسیار آرام و خونسرد از قلدری و برخی رفتارهای فرزند خود بسیار تعجب می کنند. چنین والدینی اغلب تصور می کنند که فرزندشان نمی تواند با همسالان خود کنار بیاید و راه های برقراری ارتباط صحیح با بچه های دیگر را بلد نیست. به عنوان مثال فرزند آن ها در واکنش به نزدیک شدن یک کودک دیگر جیغ می کشد، موهایش را می کشد، او را هل می دهد و یا می زند. این رفتارها برای والدینی که نحوه صحیح برخورد با وی را نمی دانند، بسیار نگران کننده است.همه کودکان تا حدی در دوران رشد و تکامل خود نسبت به دیگران رفتارهای تهاجمی بروز می دهند.
کودکان نو پا به طور مداوم علت و معلول پدیدهها را امتحان میکنند. با خود میگویند اگر من این کار را انجام دهم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ کودکی که چشم خرس عروسکی اش را درمی آورد، می خواهد همین کار را با کودک دیگری بکند! کودکان نمی دانند قدرت خود را چگونه باید کنترل کنند و حتی با آن چه کنند. آن ها توان درک « علت و معلول » و توان درک « درد » دیگران را ندارند.
والدین می توانند کودک فعال خود را مدیریت کنند و مهارت های مورد نیازش را به وی آموزش دهند. این نکته ها شاید به بسیاری از والدین کمک کند که بتوانند کودک خود را در مواقع قلدری بهتر مدیریت و کنترل کنند.پیشگیری از قلدری کودکان باید از خانه شروع شود، بنابراین والدین باید از این لحاظ سرمشقهای خوبی برای فرزندانش باشند و آنها را انجام قلدری برحذر دارند.
برای بحث کردن با کودک درباره قلدری این نکات را رعایت کنید :
1 - به او توضیح دهید که قلدری و زورگویی کردن هرگز قابل قبول نیست.
2 - قواعدی را در باره رفتار پرخاشگرانه تعیین کنید، و این قواعد را به طور محکم و مداوم اعمال کنید.
3 -به کودک نشان دهید که برای به دست آوردن چیزی که میخواهد نیاز به تهدید کردن یا آزار دادن آنها نیست.
4 - انضباط را با تنبیهات غیرجسمی ایجاد کنید، مانند محروم کردن کودک از امتیازات
5 - وقتی تهاجمی رفتار می کند و به سمت کودکان دیگر حمله می برد، او را تنها نگذارید، کنارش بنشینید و حرکاتش را اصلاح کنید. وقتی با دست کودکی را هل می دهد، دستش را بگیرید و آرام روی دست کودک مقابل بکشید و به او یاد دهید که چگونه با دوستش رفتار کند.
6 - سعی کنید اسباب بازی های خشن را از دسترس او دور کنید. طبیعی است که اگر اسباب بازی خشن در دسترس او باشد، به بازی های خشن گرایش پیدا می کند.
7 - رفتارهای او را توضیح دهید. مثلا وقتی کودک دیگری را هل می دهد: « بگویید تو از دوستت عصبانی هستی چون اسباب بازی ات را گرفت ».
8 - او را تشویق کنید که احساساتش را به صورت کلمه بیان کند و نه با حرکت خشن. به عنوان مثال بگویید: وقتی عصبانی می شوی، بهتر است بگویی عصبانی هستم تا دیگران متوجه شوند. حتی کودکان کم سن و سال هم می دانند عصبانیت یعنی چه
9 - به دیگران بگویید که کودکتان تهاجمی رفتار می کند چون هنوز یاد نگرفته است احساساتش را به درستی بیان کند. تاکید کنید که بچه ها را دوست دارد و به تدریج یاد می گیرد که با بقیه مهربان باشد.
به خاطر داشته باشید که فراگیری مهارت های اجتماعی زمان زیادی می برد و صبوری، درک و هدایت شما، به کودک کمک می کند تا این مسیر را بهتر و سریع تر طی کند.
ادامه مطلب
در مایعات بدن انسان همانند جانوران، ترکیبات بسیاری وجود دارد که پیام هایی را به سایر افراد منتقل می کنند. مطالعات اخیر نشان داده اند که عرق انسان حاوی بسیاری از مواد شیمیایی است که پیام های عاطفی مختلفی را به اطرافیان منتقل می کند. در مورد اشک با توجه به این که فاقد بو می باشد، انتقال پیام به روش دیگری صورت می گیرد.
مردان قادر به تشخیص اشک از محلول نمک نیستند
تیم تحقیقاتی برای انجام این مطالعه، اشک زنان شرکت کننده در این تحقیق را که با دیدن یک فیلم غمگین گریه می کردند، جمع آوری نمودند و با انجام چندین آزمایش دریافتند که مردان قادر به تشخیص اشک واقعی از محلول نمک نیستند. بنابراین از محلول نمک به عنوان محلول کنترل در این مطالعه استفاده شد.
تعبیر مردان از زنان در حال گریه
در آزمایش بعدی، از مردان خواسته شد که محلول نمک (محلول کنترل) یا اشک را استشمام کنند. بدین صورت که پارچه آغشته به اشک یا محلول نمک در نزدیکی منافذ بینی مردان قرار داده شد، در حالی که تصاویر زنان در حال گریه بر روی صفحه ای به نمایش درآمده بود و مردان پس از نگاه کردن به این تصاویر باید تعبیر خود را از هر تصویر اعلام می نمودند.اشک و محلول نمک هیچ تاثیری در برانگیختن حس همدردی و غم مردان ندارد، اما در مردانی که با اشک واقعی زنان مورد بررسی قرار گرفته بودند، کشش و تمایل جنسی به طور قابل توجهی کاهش یافته بود.
اشک و نشانه های فیزیولوژیک برانگیختگی و تحریک جنسی
در مرحله بعد از مردان خواسته شد در حالی که اشک یا محلول نمک را استشمام می کنند، یک فیلم عاطفی را نیز تماشا کنند و سپس احساس خود را در طول تماشای فیلم بیان نمایند. در طول نمایش فیلم، علایم برانگیختگی جنسی از جمله دمای پوست بدن و ضربان قلب آنها نیز مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد که اشک هیچ تاثیری در حس همدردی مردان نداشت اما میل جنسی آنها با زهم کاهش یافته بود.
اشک و عملکرد مغز
در آزمایشی دیگر همراه با استشمام اشک، عملکرد و فعالیت مغزی مردان نیز ارزیابی شد. نتایج نشان داد که با بوییدن اشک واقعی، فعالیت بخش هایی از مغز که به تحریک جنسی مربوطند، کاهش می یابد.
این تحقیق بسیار جالب نشان داد که رفتارهای ناخوداگاه انسان، پیام های بسیاری را به اطرافیان ارسال می کند. گریه کردن نیز موجب انتقال یک پیام شیمیایی به دیگران می شود، گرچه مکانیسم دقیق آن هنوز به درستی شناخته نشده است.
ادامه مطلب
به روشهای زیر عمل کنید و به زندگی خود رنگ و بوی تازه بدهید:
روزتان را با امید آغاز کنید
اگر یک حقیقت واقعی در مورد زندگی وجود داشته باشد، آن زندگی کردن بر اساس امیدها و انتظارهاست. بنابراین، هنگامی که از رختخواب بیرن می آیید، سعی کنید نخستین فکرتان این باشد که: « امروز اتفاق فوق العاده ای رخ خواهد داد ». به این ترتیب روز خود را با امیدهای مثبت بسازید.
برنامه ریزی و اولویت بندی کنید
یکی از رایج ترین منابع استرس در زندگی، فکر کردن به این است که کارهای زیادی برای انجام وجود دارند. به جای اینکه این مساله را برای خود بزرگ کنید و خودتان را آزار دهید، بهتر است کارهای خود را اولویت بندی کنید و بر اساس آن پیش بروید. به این فکر کنید که با انجام هر کدام از کارهای خود یک قدم به هدف و مقصود خود در زندگی نزدیک تر می شوید.
به دیگران هدیه بدهید
منظور از هدیه، یک کادوی رسمی و بسته بندی شده نیست. هدیه شما می تواند لبخند شما، کلمه ای برای تشکر یا قوت قلب دادن به کسی، ادب و احترام و حتی یک تکان سر دوستانه باشد. حتی می توانید به گدایی در شهر پولی کمک کنید. آسودگی خاطر بهترین راه برای تغییر است.
بحث های سیاسی و مذهبی را کنار بگذارید
بحث و گفت و گو در مورد مسایل سیاسی و مذهبی هیچ گاه پاسخ درست و شفافی ندارند و اصولا باعث خشمگین شدن مردم می شود زیرا نمی توانند چیزی را کنترل کنند. هنگامی که چنین بحث های پیش می آید بهترین کار این است که عقب بکشید و با گفتن یک جمله :«فکر کردن به این مسایل باعث سردرد من می شود» خود را از این شرایط خلاص کنید.
منفی به قضیه نگاه نکنیم
از آنجا که ما قدرت خواندن افکار دیگران را نداریم، بنابراین سخت است که پاسخ چرایی کاری که دیگران انجام می دهند را متوجه شویم. اینکه از رفتارهای عجیب مردم برداشت های بدی داشته باشیم و فکر کنیم از روی قصد و نیت بد آن کار خاص را انجام داده اند، فقط ناراحتی های زندگی را بیشتر می کند. بنابراین، برای آسودگی خاطر بیشتر و رها شدن از فازهای منفی بهتر است همیشه برداشت خوبی از کارهای دیگران داشته باشیم و منفی به قضیه نگاه نکنیم.
غذاهای پرانرژی میل کنید
گاهی نمی توانیم کارهای خود رابه آن خوبی که انتظار داریم انجام دهیم. در این حالت، بهتر است دست کم یک بار در روز خوراکی یا غذایی بسیار خوشمزه همچون یک تکه شکلات بخورید. از خوردن آن لذت ببرید و با همه وجود احساسش کنید.
نگرانی را از خود دور کنید
بزرگ ترین دشمن شادکامی، نگرانی است. نگرانی نیز در نتیجه فکر کردن به مسایلی پیش می آید که از کنترل ما خارج هستند. وقتی کاری را انجام داده اید، بدانید کار دیگری نمی توانید برای آن انجام دهید. سعی کنید بیشتر حواس خود را روی کارهایی متمرکز کنید که در دست انجام دارید نه کارهایی که تصور می کنید ممکن است پیش بیاید.
تلویزیون را خاموش کنید
بسیاری از خانه دارها هنگام انجام کارهای خانه تلویزیون را نیز روشن می گذارند تا صدایی در خانه وجود داشته باشد. اما بهتر است این کار را انجام ندهید زیرا بیشتر برنامه های تلویزیون حس ناامیدی و عدم رضایت از زندگی را به بیننده القا می کنند. آگهی ها تبلیغاتی نیز شما را ترغیب به خریداری کالاهایی می کنند که شاید واقعا به آنها نیازی ندارید. پس چرا همچون یک خریدار بی فکر عمل می کنید؟
روز خود را با شکرگزاری تمام کنید
سعی کنید پیش از اینکه به رختخواب بروید، دست کم یک اتفاق بسیار خوب در طول روز را برای خود یادداشت کنید. این می تواند خنداندن یک کودک یا کسب پول زیادی باشد. هرچه که هست، سعی کنید برای اتفاقات آن روز شکرگزار و قدردان باشید زیرا دیگر این روز تکرار نخواهد شد.
ادامه مطلب
ناکامی شدید, بی علاقگی به شغل, اوقات تلخی دایمی, گوشه و کنایه زدن, بهانه گیری و مخالفت از عمده ترین شاخص های فشار عصبی در محل کار هستند. این علایم می توانند در روابط شخصی و همچنین در روابط با دیگران آنچنان شما را دچار مشکل کنند که حتی وضعیت معیشت و سلامت شما را نیز در خطر بیندازند. یکی از بزرگ ترین چالش های زندگی, کشمکش میان کار و خانواده است.
تلاش شما این است که برای هر دو سنگ تمام بگذارید و گاهی اوقات به نظر می رسد قضیه, دوطرفه می لنگد.
سعی کنید برای حل چنین کشمکش هایی زیاد از خانواده هزینه کنید. اگر فرزندانی دارید, از ابراز احساسات خود به آنها واهمه نداشته باشید.
در اینجا به چند راه برای مسلط شدن و کنترل چالش های موجود در محل کارتان اشاره می کنیم. این راه ها را به خاطر بسپارید و هر روز تمرین کنید. پس از گذشت مدتی به راحتی می توانید در محل کارتان حاضر شوید و بدون هیچ ناراحتی به خانه بازگردید.
1 - در همه چیز تعادل را رعایت کنید
شاید شما هم زیاد این جمله کلیشه ای را شنیده اید اما هیچ وقت با خود فکر نکرده اید که منظور از تعادل و مراقبت چیست. این تعادل و مراقبت می تواند بهره گیری منظم و متعادل از غذا به ویژه صبحانه باشد. همچنین خواب و ورزش کافی برای بدن شما لازم است و نوعی مراقبت به شمار می رود.
2 - خوش برخورد باشید
در میان گذاشتن احساسات آشفته و نامطلوب با افرادی که مورد علاقه شما هستند اولین گام برای رفع آنهاست. از کار کردن در کنار افرادی که تفکر منفی دارند و احساسات منفی را در آدم ها تقویت می کنند, اجتناب کنید.
3 - مرخصی هایتان را نگذارید برای روز مبادا
هر فردی که برای نخستین بار مرخصی گرفتن در محیط کار را باب کرد یکی از عالمانه ترین کارها را انجام داد. بنابراین از مرخصی های استحقاقی استفاده کنید یا تعطیلات آخر هفته را خوش بگذرانید. هر هفته زمانی را به خودتان اختصاص دهید به طوری که طی آن به هیچ تلفنی جواب ندهید. تلویزیون را خاموش کنید و از سکوت اطراف تان لذت ببرید. شما می توانید این کارها را در روزهای کاری و استراحت های کوتاه هم انجام دهید.
4 - از مشاجره پرهیز کنید
از دعوا و مشاجره با دیگران بپرهیزید. هر وقت کسی با شما مخالفت می کند با او بحث نکنید. به اعصاب خود مسلط باشید و بر سر مسایل جزیی خون تان را کثیف نکنید. یک نکته دیگر را نیز در ذهن داشته باشید که حد و مرز خود را مشخص کنید و در صورت لزوم خیلی محکم اما دوستانه بگویید "نه".
5 - هدف دار حرکت کنید
اهداف کاری خود را مشخص کنید. کارهای خود را اولویت بندی کرده و پروژه های بزرگ را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید. نظم و ترتیب در کارها به رفع فشار عصبی کمک می کند.
6 - یک راه فرار درست کنید
منظور از ایجاد راه فرار چیست؟ ورزش کنید, کتاب بخوانید, یک سرگرمی پیدا کنید یا به کارهای دیگری بپردازید که با آنها احساس آرامش می کنید یا ذهن تان را از محیط کار دور می سازند.
7 - کمک بخواهید
اگر هیچ یک از این اقدامات, اعصاب خردی و فشار عصبی یا خستگی شما را برطرف نساخت برای یافتن راه حل به یک پزشک یا مشاور مراجعه کنید.
ادامه مطلب
کارشناسان در این مطالعه شش مطالعه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا دریابند که باور کردن استرس چه تاثیری روی قلب دارد. نتایج این بررسیها نشان داد افرادی که اظهار میکنند سطح بالاتری از استرس را دارند، 27 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی و عروق کرونری هستند.
متخصصان طب رفتاری در مرکز سلامت قلبی و عروقی رفتاری در دانشکده پزشکی دانشگاه کلمبیا در این مطالعه میگویند: درواقع هنگام فکر کردن درباره استرس، همان واکنش مشابه با زمان مواجه با یک عامل استرسزای خارجی در بدن بروز میکند. به بیان دیگر وقتی ذهن ما احساس میکند که باید واکنش نشان دهد یعنی زمانی که ما با یک موقعیت تنشزا مواجه میشویم، جسم ما نیز برای بروز عکسالعمل به این شرایط، آماده میشود.
ادامه مطلب
نور یکی از عواملی است که می تواند باعث کاهش ترشح هورمون خواب شود و در صورتی که نور اتاق خواب در طول شب بیش از اندازه باشد ممکن است حتی باعث عدم ترشح این هورمون شود و به این ترتیب اجازه خوابی راحت را در طول شب به شما ندهد.اولین دلیل برای خواب خوب شبانه میزان زیاد هورمون ملاتونین است. اما دلیل دیگر وجود ریتم های زیست شناختی در زندگی شبانه روزی است.
با اجرای چند روش ساده زیرمی توان خوابی راحت و بدون دغدغه داشت:
1 - کارها و فعالیتهای روزانه خود را تا چند ساعت قبل از خواب به پایان برسانید و هنگام خوابیدن همه آنها را فراموش کنید.
2 - پیش از آنکه زمان خوابتان فرا برسد سعی کنید به اموری بپردازید که ذهنتان را آرام کند و از مسائل و مشکلات روزانه فارغ سازد.
3 - سعی کنید یک تا دوساعت قبل از خواب از ورزشهای سبک و ملایم مانند پیاده روی استفاده کنید.
4 - حتما ساعت مشخصی را برای خوابیدن خود معین نمایید.
5 - از خوابیدن های طولانی و چرت زدنهای گاه و بیگاه در بین روز خودداری کنید.
6 - روزانه حداقّل بیست دقیقه ورزش نمایید.زیرا ورزش کردن موجب آرامش اعصابتان شده و باعث میشود در زمان خواب احساس بهتری داشته باشید.
7 - از پرداختن به بحث و جدل و مشغول شدن به امور ناراحت کننده در ساعات نزدیک به زمان خوابتان به کلی پرهیز نمایید.
8 - حداقّل دو ساعت قبل از خوابیدن از کشیدن سیگار پرهیز کنید.
9 - اگر قبل از خواب کتاب میخوانید حتما به مطالعه کتابهایی بپردازید که نیاز به تجزیه و تحلیل نداشته باشد و ذهن شما را مشغول و درگیر نسازد.
10 - هنگام خواب حتما محیط خانه را کاملا ساکت و آرام کنید و تلفنهای منزل و همراه خویش را خاموش نمایید.
11 - قبل از خوابیدن از تماشای فیلمهایی که موجب ایجاد استرس و نگرانی و تشویش در شما میگردند،خودداری نمایید.
12 - تختخواب یا تشکی که برای خواب و استراحت استفاده می نمایی باید نرم و راحت باشد.تختخواب سرو صدا ایجاد نکند وخیلی کوچک وباریک نباشد وتشک گود و فرو رفته و سخت و آزار دهنده نباشد.ملحفه ها و پتوها از جنس خشن و زبر و یا بیش از حد کلفت و سنگین ویا نازک و سبک نباشند.
13 - پرهیز از نوشیدن قهوه و یا سایر نوشیدنیهای گرم و شیرین کافئین دار
14 - خوردن یک عدد سیب و یا یک فنجان چای بابونه قبل از خواب میتواند بسیار آرامبخش، مفید و موثر باشد.
15 - از بالش مناسبی برای خوابیدن استفاده نمایید که متناسب با نیاز شما نرم یا سفت باشد.
16 - استراحت در اتاق کاملا تاریک آرامبخش تر است و سیستم عصبی شما میتواند بیشتر وبهتر استراحت نماید اما اگر عادت دارید تا ازچراغ خواب استفاده نمایید حتما از چراغ خوابی با نور ملایم استفاده کنید.
17 - از مصرف غذاهای سنگین و چرب و پرنمک در وعده غذایی شام خودداری نمایید.
18 - مصرف ویتامین های گروه B به داشتن خوابی عمیق و آرام کمک میکند.این ویتامین ها به طور طبیعی در جوانه گندم، موز، تخمه آفتابگردان موجود است. همچنین مصرف قرصهای ویتامین B۱ بسیار مفید و کمک کننده است.
19 - استفاده از سبزیجاتی مانند کاهو و اسفناج و کلم و….در وعده غذایی شام بسیار مفید است.
20 - گنجاندن موادغذایی ای که حاوی کلسیم و پروتیین هستند در وعده غذایی شام توصیه می شود.
ادامه مطلب
وقتی که پاییز و زمستان می شود، طول مدت روزها کوتاه شده و میزان تابش نور خورشید هم کم می شود ( هوای ابری )، لذا این هورمون بیشتر ترشح شده و ما را دچار خستگی و خواب آلودگی می کند.اختلاف ترشح ملاتونین بین تابستان و زمستان در خانم ها بیشتر از آقایان است و به همین دلیل، خانم ها بیشتر به افسردگی زمستانی مبتلا می شوند، آن هم خانم های جوان 20 تا 30 ساله.
همچنین افسردگی زمستانی در عرض های جغرافیایی بالاتر، بیشتر می افتد؛ یعنی هر چه که شما به قطب شمال بیشتر نزدیک باشید و نور محیط زندگیتان کمتر باشد، بیشتر احتمال دارد که به افسردگی زمستانی مبتلا شوید.در ایران هم، ساکنین مناطق کوهستانی ممکن است بیشتر دچار این عارضه شوند.
تاریکی را بکش!
فکر نکنید اگر در زمستان یا پاییز مبتلا به افسردگی شدید، حتما افسردگی زمستانی دارید و به آب و هوا ربط دارد.
نه، ممکن است شما همان افسردگی کلی را گرفته باشید و باید نزد روانشناس بروید و درمانش کنید. البته برای افسردگی زمستانی هم بهترین راه، مراجعه به متخصص است و درمان تحت نظر او.
برای درمان افسردگی فصلی، روشی به نام « نوردرمانی » وجود دارد که موثرترین روش درمان این نوع افسردگی است. در این روش، فرد افسرده را جلوی یک منبع نوری خاص می نشانند و این کار را چندین روز تکرار می کنند تا فرد حالش خوب شود.
سایر روش های مقابله با افسردگی زمستانی عبارتند از :
1 - پرده های خانه را کنار بزنید.
صبح که از خواب بیدار شدید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که پرده های اتاق را کنار بزنید تا نور بیرون به داخل خانه بیاید و فضای داخل خانه را عوض کند.هر چه نور خانه تان بیشتر باشد، کمتر افسرده می شوید.
2 - بیرون بروید.
به هر حال در روزهای پاییز و زمستان، نور محیط بیرون خانه از نور داخل خانه بیشتر است. پس لطفا از خانه بیرون بزنید و زیر آفتاب زمستانی که پشت ابرها قایم شده، قدم بزنید.
3 - سفر کنید.
ما در یک کشور نیمه بیابانی زندگی می کنیم و حتی در زمستان، در مناطق کویری و جنوب کشورمان آفتاب روی زمین پهن است.مسافرت پاییزه و زمستانه را در برنامه خود بگنجانید و اگر در شهرهای کم نور زمستانی زندگی می کنید، حتما به شهرهای جنوبی و یا کویری سفر کنید.
ادامه مطلب
1 - از صحبت کردن در باره اختلافات اجتناب می کنند و معتقدند مشکل خود به خود حل خواهد شد .
2 - واکنش های هیجانی و افراطی بروز می دهند؛ برای مثال با یکدیگر دعوا می کنند و درگیری های مکرر ایجاد می شود.اما به کارگیری هر یک از روش های گفته شده نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه تنش و نارضایتی را در خانواده بیشتر می کند و مشکلات و اختلافات روز به روز پیچیده تر می شود.
3 - اختلافات و تعارضات بین خود رابه صورت اصولی و منطقی حل می کنند. حل اختلافات زناشویی قواعد واصولی دارد که در ادامه به مهم ترین آن اشاره می شود:
1_ زمان و مکان مناسبی را برای صحبت در باره اختلافتان در نظر بگیرید
وقتی که خسته، گرسنه یا عصبانی هستید زمان مناسبی برای گفت و گو و حل مشکل نیست. همچنین در محیط های پر سر و صدا و یا در حضور دیگران به ویژه فرزندانتان از بحث کردن اجتناب کنید.
2_ احساس منفی خود را بیان کنید
گاهی اوقات زوجین هنگام اختلاف و مشکل به جای بیان ناراحتی و خشم خود، آن احساس را به نمایش می گذارند. مثلا اخم می کنند، حرف نمی زنند، داد و فریاد می کنند و... نکته مهم این است که اگر ناراحتی خود را به زبان نیاورید، همسرتان متوجه نمی شود که شما چه احساسی دارید.
3_ مراقب کلام خود باشید
تحقیر ، توهین، تهدید، سرزنش و پرخاشگری نکنید. اگر صدایتان بلندتر شده یا تند و با پرخاشگری صحبت می کنید کمی مکث کنید تا آرام شوید و سپس به صحبت هایتان ادامه دهید .
4_ اختلافات گذشته را به میان نکشید
آن چه که در شرایط معمول مانع از حل اختلاف می شود آن است که معمولا پس از بروز یک اختلاف، زوجین مشکلات قبلی و قدیمی را هم به میان می آورند. این موقعیت تنها باعث پیچیده تر شدن مشکلات می شود، طوری که دیگر هیچ راهی برای حل مشکل اصلی باقی نمی ماند. سعی کنید هر دفعه درباره یک موضوع بحث کنید و تنها روی آن موضوع تمرکز داشته باشید.
5_ مسئله ای که بر سر آن اختلاف نظر دارید را دقیقا مشخص کنید
مشکل اصلی را پیدا کنید و دقیقا بدانید که در باره چه موضوعی با همسرتان بحث می کنید و اختلاف اصلی چیست. بازکردن و تشریح مشکل به شما و همسرتان یک نمای کلی از مسئله می دهد. تعریف دقیق و روشن مسئله گام مهمی برای حل آن است.
6_ به خواسته های خود و همسرتان توجه کنید
دقت کنید هر دو چه می خواهید؟ هر دو نیازها و خواسته هایتان را بیان کنید. سعی کنید نظراتتان را به همسرتان تحمیل نکنید. مشکل را از زاویه دید همسرتان نیز ببینید و خواسته ها و نگرانی هایش را در باره مشکل موجود درک کنید.
7_ در باره این که چگونه هر یک از شما در ایجاد مشکل موجود سهیم هستید، صحبت کنید
بسیاری از زوجین در هنگام بحث کردن، سعی می کنند ثابت کنند که مقصر نیستند و حق با آنان است و علت مشکلات ایجاد شده همسرشان است و او مقصر اصلی است. دقت کنید هیچ مشکلی با متهم شناختن همسرتان حل نخواهد شد و تنها با این عمل او را در موضع دفاع قرار می دهید و اختلافتان پیچیده تر می شود. صادقانه سهم خود را در ایجاد و تداوم مشکل بررسی کنید و در باره آن با همسرتان صحبت کنید، این رفتار شما باعث می شود او نیز اشتباه های خود را در ایجاد مشکل راحت تربیان کند.
8_ مشخص کنید که هر یک از شما برای حل مشکل چه اقداماتی را انجام می دهد
به همسرتان نگویید او چه کار می تواند بکند، در عوض به او بگویید که چه کاری از دست خودتان ساخته است. سوالاتی مانند؛ " فکر می کنی چه کمکی از دست من بر می آید؟" و " دوست داری من چه کار کنم؟" کمک کننده است.
ادامه مطلب