سه ماهه اول
در سه ماهه اول ـ که مهمترین زمان تشکیل جنین و بسیار آسیبپذیر است ـ برای رشد نیاز چندانی به انرژی فراوان ندارد. پس مواد نشاستهای مثل برنج ، نان و سیبزمینی و همینطور مواد پرانرژی چون روغن و کره چندان مورد نیاز نیست بلکه جنین از مواد ذخیره شده در بدن مادر به اندازه مورد نیازش دریافت میکند؛ اما مواد معدنی و ویتامینها در درجه اول لازم است، زیرا برخی از این مواد در بدن مادر ذخیره نمیشود و بهتر است مادر، روزانه از مواد حاوی این مواد مغذی استفاده کند. مصرف سیب و ماهی در سه ماهه اول توصیه میشود.در برخی تحقیقات دیده شده مصرف این مواد بر هوش جنین موثر است. مهمترین توصیه در این زمان آن است که مادر از خوردن داروها بدون اجازه پزشک خودداری کند و تا آنجا که ممکن است هیچگونه عکس رادیولوژی نگیرد.
سه ماهه دوم
در سه ماهه دوم و پس از آن به دلیل خونسازی در بدن جنین، نیاز مادر به آهن بشدت افزایش مییابد و باید از آهن مکمل به صورت دارو استفاده کند و در سهماهه سوم، میزان مصرف مواد انرژیزا مثل برنج، نان و روغن افزاش یابد، زیرا در این زمان جنین بیشترین رشد را دارد.نکته مهم دیگر، پیشگیری از صدمات ژنتیکی است. این صدمات در ۹۵ درصد موارد قابلپیشبینی نیست، و مادر باید قبل از حاملگی با مصرف قرص اسید فولیک از احتمال این صدمات بکاهد. مصرف این قرص از قبل از بارداری تا پایان سهماهه اول از بسیاری صدمات جنین مثل اختلالات رشد سستم عصبی نوزاد میکاهد.
سه ماهه سوم
خوشبختانه با استفاده از روشهای آزمایشگاهی و سونوگرافی میتوان بیش از ۹۰ درصد بیماریهای مادرزادی جنین را تشخیص داد و در هر مورد اقدام مناسبی کرد. سونوگرافی در ۱۰ تا ۱۴ هفتگی همراه با تستهای غربالگری که دو بار ـ ابتدا در ۱۰ تا ۱۴ هفتگی و دیگری در ۱۵ تا ۲۰ هفتگی ـ انجام میشود، بخوبی میتواند مشکلات ژنتیکی و مادرزادی جنین را نشان دهد.
یک سونوگرافی مجدد در ۱۸ تا ۲۰ هفتگی میتواند مشکلاتی که با آزمایشها و سونوگرافی اولیه دیده نشده است، نشان دهد البته اینروشها صددرصد بیماریهای جنین را نشان نمیدهد. در تمام این موارد باید دانست این روشها، روش غربالگری است؛ یعنی موارد مشکوک را نشان میدهد و برای تشخیص قطعی نیاز به روشهای پیچیده تشخیصی است.دکتر ثریا عالمی - جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان.
ادامه مطلب
[ یک شنبه 1 اردیبهشت 1392 ] [ 2:59 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
همه ما به اندازه کافی با مفهوم «خاک» آشنایی داریم. البته این آشنایی ربطی به بحث زمین شناسی ندارد و به این دلیل است که ما با «خاک» در زندگی امروزمان درگیر هستیم ...کافی است پرتویی از نور روی میز کارمان، فرش و سایل خانه بیفتد تا ببینیم خاک در خانه ما چه می کند! اما چاره چیست و با این مزاحم همیشه حاضر چه باید بکنیم؟
[ یک شنبه 1 اردیبهشت 1392 ] [ 2:57 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
موهای خشک، چرب، تیره، شورۀ مو و ریزش موها، مشکلاتی هستند که با استفاده از عصاره های گیاهی میتوان آنها را برطرف نمود...
[ یک شنبه 1 اردیبهشت 1392 ] [ 2:56 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
فروردین
[ یک شنبه 1 اردیبهشت 1392 ] [ 2:55 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
همان طور كه میدانید در نسخههای پیشین اندروید، برای استفاده از قابلیت تشخیص صدا و ارسال فرمانهای صوتی از جمله تایپ با گفتار، اتصال به اینترنت مورد نیاز بود، اما در نسخه جدید این سیستمعامل قدرتمند یعنی اندروید 1/4 كه Jellybean نام دارد (در فارسی به آن آبنبات پاستیلی و لوبیای ژلهای هم گفته میشود) میتوانید براحتی تمام اطلاعات مربوط به این قابلیت را دانلود كرده و بدون نیاز به اینترنت بهصورت آفلاین به استفاده از این ابزار بپردازید.
اگر میخواهید همهجا و در هر شرایطی بدون نیاز به اینترنت با حرف زدن، متون موردنظرتان را تایپ كنید یا با صحبت كردن به جستجو بپردازید، باید مراحل زیر را برای فعالسازی آفلاین این قابلیت به انجام برسانید:
1ـ به بخش Settings در تبلت یا تلفن همراهتان مراجعه كنید
2ـ در بخش تنظیمات، روی Language & input فشار دهید.
3ـ بخش Speech را پیدا كنید و Voice Search را انتخاب كنید.
4ـ از برقراری ارتباطتان با اینترنت مطمئن شده و در تنظیمات Voice Search روی گزینه Download offline speech recognition فشار دهید.
5ـ در این مرحله صفحهای با دو تب مشاهده خواهید كرد؛ تب اول یعنی Installed شامل زبانهایی است كه در حال حاضر روی دستگاه شما بهصورت آفلاین نصب شده است و تب دوم یعنی All نیز فهرستی از زبانهای قابل دانلود را در اختیار شما قرار میدهد. در این مرحله برای نصب زبان دلخواه خود باید پس از مشاهده آن در تب دوم، روی آن فشار داده و منتظر بمانید تا عملیات دانلود و نصب زبان تكمیل شود.
6ـ از این پس میتوانید براحتی و بدون نیاز به اینترنت از امكانات تشخیص صوت در تبلت یا تلفن همراه خود لذت ببرید.
[ یک شنبه 1 اردیبهشت 1392 ] [ 2:53 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
● از کجا می آید؟
راه حل هر چیزی در کشف علت وجودی اش است؛ اگر می خواهید با خاک در خانه تان بجنگید اول از همه باید بدانید این همه خاک از کجا می آید. خاکی که در خانه ماست دو منبع داخلی و خارجی دارد؛ یکی از مقصرهای اصلی و البته خارجی ورود خاک به خانه خود ما هستیم! ما خاک را با خودمان، لباس ها و وسایل?مان به خانه می آوریم حتی اگر دم در کفش هایمان را تمیز کنیم روی لباس?مان حتما گرد و غباری نشسته که به زودی بلند می شود و پا در خانه مان می گذارد. پس اولین راه تکان دادن لباس ها و وسایل?مان خارج از در ورودی خانه است که زیاد هم شدنی نیست.درز در و پنجره ها، ساختمان سازی های بیرون، دریچه های کولر و... هم متهم های ردیف های بعدی هستند که می توان با بستن درز در و پنجره و دریچه های کولر، تا حد زیادی از ورود خا ک به خانه جلوگیری کرد.
● پارچه گردگیری استفاده کنیم یا گردگیر؟
به جای استفاده از تی شرت قدیمی همسرتان یا گردگیر پَر رنگی از پارچه های میکروفیبر یا الکترواستاتیکی برای جمع کردن خاک استفاده کنید؛ می گوییم جمع کردن چون خاک به این پارچه ها می چسبد و مثل پارچه های دیگر دوباره بلند نمی شود و روی جای دیگر نمی نشیند بلکه مثل یک آهنربا برای خاک عمل می کند. بعد از گردگیری هم بهترین راه شستن و خشک کردن کامل این پارچه هاست. اگر به این نوع پارچه های گردگیری دسترسی ندارید بهترین گزینه برای شما پارچه خیس است.
● پارچه گردگیر مرطوب باشد یا خشک؟
پارچه گردگیر مرطوب بهتر از نوع خشک آن عمل می کند اما برای پاک کردن بعضی سطوح مثل چوب نمی توان از پارچه مرطوب استفاده کرد. برای حل این مشکل پارچه های گردگیری میکروفیبری تهیه شده که نوع مرطوب هم دارند. می توانید سطوح چوبی را با این نوع پارچه ها تمیز کنید.
● اول جارو بکشیم یا گردگیری کنیم ؟
بهتر است اول جاروبرقی بکشید و بعد گردگیری کنید چون با این راه دو سوم گردوغبارها را جمع می کنید و تنها یک سوم باقیمانده را با دست و پارچه جمع خواهید کرد. اما حتما از سر مخصوص این نوع جارو کشیدن که باریک است و پرز دارد، استفاده کنید.
● کی باید جنگ را شروع کرد؟
برای پایان هر جنگی باید قبل از شروع آن اقدام کنید. برای جنگ با گردوغبار ها هم باید همین کار را انجام دهید. فیلتر دستگاه تهویه هوای خانه را حتما هرازچندگاهی عوض کنید تا گردوغبار وارد خانه نشود، درزهای در و پنجره ها را بگیرید، بالکن خاکی خانه را بشویید و فرشی که دم در انداخته اید را هفته ای یک بار بشویید.
● کف زمین را چه کنیم؟
کف زمین، مبلمان، لبه پنجره ها و فرش تنها جاهایی نیستند که گردوخاک می گیرند بلکه خودشان یک تولیدکننده بالقوه گردوغبار هستند. چرا؟ به جنس مبل هایتان نگاه کنید. اگر پارچه ای باشند پرز دارند، اگر چرم باشند جذب کننده پرز و گردوغبار هستند. پرز فرش های خانه منبع تولیدکننده پرز در خانه است. بهترین راه پاک کردن گردوغبار، تمیز کردن زود به زود این وسایل و استفاده از فرش هایی با پرزهای کوتاه است.
● چند نکته
مهم ترین مواردی که در گردوغبار منازل یافت می شوند به جز ذرات معلق و گرده گیاهان می توان به پوسته های بدن انسان، کرک و پشم و بافت های اپی تلیال بدن حیوانات خانگی، ذرات معلق ناشی از فضولات یا پر پرندگانی که در قفس نگهداری می شوند، قارچ ها و از همه مهم تر هیره ها یا مایت ها اشاره کرد که به فراوانی و در حد غیرقابل شمارشی در گردوغبار وجود دارند و تک تک آنها به تنهایی یا مجموعه آنها می تواند باعث ایجاد حساسیت در افراد شود. این حساسیت فقط به آسم و آلرژی و حساسیت دستگاه تنفسی فوقانی محدود نمی شود بلکه می تواند باعث بروز آلرژی های پوستی نیز بشود. البته همه افراد به گردوغبار و سایر ذرات داخل آن حساس نیستند و ممکن است در یک خانواده فقط یک یا ۲ نفر در زمان خاصی حساس شوند و نسبت به این عوامل واکنش نشان دهند. به همین دلیل توصیه می شود سایر اعضای خانواده که حساس نیستند نظافت و تمیزی خانه را به عهده بگیرند. در عین حال توصیه می شود. ملحفه ها، روبالشی ها و روتشکی ها که افراد برای استراحت از آنها استفاده می کنند هفته ای یک تا ۲ بار شسته و حتما اتو شوند. اتو کشیدن در اینجا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در صورتی که اعضای خانواده دچار حساسیت و آلرژی هستند بهتر است الگوی محل زندگی را تغییر داد. به این معنی که بهتر است کمتر از فرش ، قالیچه و موکت استفاده کرد و کف خانه بیشتر از سرامیک، پارکت یا سنگ پوشیده شود تا تمیز کردن آنها به سهولت انجام شود در غیر این صورت باید فرش ها و قالیچه ها را سالی چند بار شست. می توان به جای آویزان کردن انواع پرده های پرچین، از لوردراپه یا انواع دیگر پرده هایی که به راحتی شسته می شوند استفاده کرد یا لااقل پرده های پرچین را سالی چندبار باز کرد و آنها را به خشکشویی داد. بهتر است انواع مبل های پارچه ای تغییر کند و از انواع چرمی استفاده شود.
ادامه مطلب
چه طور میتوان دربارۀ این عصاره ها آموزش دید و چه طور باید از آنها استفاده کرد؟
عصاره های گیاهی پشنهاد شده برای سلامت مو کدامند؟
عصاره های گیاهی که برای سلامت موها پیشنهاد میشوند، بسیار متعدد هستند. انتخاب آنها با خود شماست.
برای موهای خشک:
عصارۀ چوب صندل
عصارۀ مریم گلی
عصارۀ اسطخودوس
عصارۀ شمعدانی
و عصارۀ اکلیل کوهی
برای موهای چرب:
عصارۀ اکلیل کوهی
عصارۀ سرو کوهی
عصارۀ مریم گلی
عصارۀ درخت چای
عصارۀ گریپ فروت
عصارۀ درخت سرو
عصارۀ سدر
عصارۀ لمون گراس (علف لیمو)
عصارۀ شاهی
و عصارۀ اسطوخودوس
برای رفع شوره:
عصارۀ درخت چای
عصارۀ چوب صندل
عصارۀ برگاموت
عصارۀ اسطوخودوس
عصارۀ اکلیل کوهی
عصارۀ سدر
عصارۀ مریم گلی
و عصارۀ نعناع هندی
برای موهای تیره، شکننده و آسیب دیده:
عصارۀ مریم گلی
عصارۀ بابونه
عصارۀ لمون گراس
عصارۀ اسطوخودوس
عصارۀ چوب صندل
عصارۀ شمعدانی
عصارۀ لیمو
و عصارۀ اکلیل کوهی
چگونه باید از عصاره های گیاهی برای برای زیبایی موها استفاده کرد؟
شامپو زدن و شستشو
به طور منظم یک شامپو (ی ملایم و طبیعی) را که چند قطره از عصارۀ انتخاب شده از لیست را به آن اضافه کرده اید (10 تا 20 قطره عصارۀ گیاهی را در 10 سی سی شامپو بریزید)، مورد استفاده قرار دهید.
ماساژ موها
قبل از شامپو زدن موها، به آرامی پوست سرتان را با این ترکیب ماساژ دهید: عصاره ای را که انتخاب کرده اید با یک روغن پایه (روغن هستۀ انگور، روغن بادام شیرین، روغن زیتون و...) رقیق کنید، به نسبت یک قطره عصارۀ گیاهی برای یک قاشق سوپ خوری روغن پایه.
کاربرد
مانند مرحلۀ ماساژ، عصارۀ گیاهی را با یک روغن پایه رقیق کنید (1 قطره عصارۀ گیاهی در یک قاشق سوپ خوری روغن پایه).بهتر است مخلوط را شب قبل رقیق کنید، سپس برای استفاده از آن، ترکیب را درون گودی کف دست تان بریزید و به مدت طولانی روی پوست سر و موهای تان بمالید. بگذارید تمام مدت شب، این ترکیب روی سرتان بماند، سپس صبح روز بعد، موهای تان را بشویید و شامپو بزنید.ضمناً میتوانید عصارۀ گیاهی را به تنهایی و بدون رقیق کردن روی سرتان بمالید، برای این کار چند قطره عصارۀ رقیق نشده را روی نوک انگشتان تان بریزید و به سر و موهای تان بمالید، البته نباید در این کار زیاده روی کنید.
ادامه مطلب
فروردین نام نخستین ماه از فصل بهار و روز نوزدهم هر ماه در گاه شماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان فرورتینام، در پهلوی فرورتین و در فارسی فروردین گفته شده که به معنای فروردهای پاکان و فروهرهای ایرانیان است. بنا به عقیده پیشینیان، ده روز پیش از آغاز هر سال فروهر در گذشتگان که با روان و وجدان از تن جدا گشته، برای سرکشی خان و مان دیرین خود فرود می آیند و ده شبانه روز روی زمین به سر میبرند. به مناسبت فرود آمدن فروهرهای نیکان، هنگام نوروز را جشن فروردین خوانده اند. فروهران در ده روز آخر سال بر زمین هستند و بامداد نوروز پیش از بر آمدن آفتاب، به دنیای دیگر میروند.
اردیبهشت
اردیبهشت نام دومین ماه سال و روز دوم هر ماه در گاهشماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا اشاوهیشتا و در پهلوی اشاوهیشت و در فارسی اردیبهشت گفته شده که کلمهای است مرکب از دو جزء: جزء اول "اشا" از جمله لغاتی است که معنی آن بسیار منبسط است، راستی و درستی، تقدس، قانون و آئین ایزدی، پاکی.... و بسیار هم در اوستا به کار برده شده است. جزء دیگر این کلمه که واژه "وهیشت" باشد. صفت عالی است به معنای بهترین، بهشت فارسی به معنی فردوس از همین کلمه است. در عالم روحانی نماینده صفت راستی و پاکی و تقدس اهورامزداست و در عالم مادی نگهبانی کلیه آتش های روی زمین به او سپرده شده است. در معنی ترکیب لغت اردیبهشت "مانند بهشت" هم آمده است.
خرداد
خرداد نام سومین ماه سال و روز ششم در گاهشمار اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان هئوروتات ،در پهلوی خردات و در فارسی خورداد یا خرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو جزء: جزء هئوروه که صفت است به معنای رسا، همه، درست و کامل. دوم تات که پسوند است برای اسم مونث، بنابراین هئوروتات به معنای کمال و رسایی است. ایزدان تیر و باد و فروردین از همکاران خرداد میباشند. خرداد نماینده رسایی و کمال اهورامزداست و در گیتی به نگهبانی آب گماشته شده است.
تیر
تیر نام چهارمین ماه سال و روز سیزدهم هر ماه گاهشماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا تیشریه، در پهلوی تیشتر و در فارسی صورت تغییر یافته آن یعنی تیر گفته شده که یکی از ایزدان است و به ستاره شعرای یمانی اطلاق میشود. فرشته مزبور نگهبان باران است و به کوشش او زمین پاک، از باران بهره مند میشود و کشتزارها سیراب میگردد. تیشتر را در زبان های اروپایی سیریوس خوانده اند. هر گاه تیشتر از اسمان سر بزند و بدرخشد مژده ریزش باران میدهد. این کلمه را نباید با واژه عربی به معنی سهم اشتباه کرد.
مرداد
مرداد نام پنجمین ماه سال و روز هفتم هر ماه در گاهشماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا امرتات ،در پهلوی امرداد و در فارسی امرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از سه جزء:اول "ا" ادات نفی به معنی نه، دوم "مرتا" به معنی مردنی و نابود شدنی نیست و سوم تات که پسوند و دال بر مونث است. بنابراین امرداد یعنی بی مرگی و آسیب ندیدنی یا جاودانی. پس واژه "مرداد" به غلط استعمال میشود. در ادبیات مزدیسنا امرداد یکی از امشاسپندان است که نگهبانی نباتات با اوست.
در مزدیسنا شخص باید به صفات مشخصه پنج امشاسپند دیگر که عبارتند از:
نیک اندیشی، صلح و سازش، راستی و درستی، فروتنی و محبت به همنوع، تامین اسایش و امنیت بشر مجهز باشد تا به کمال مطلوب همه که از خصایص امرداد است نایل گردد.
شهریور
شهریور نام ششمین ماه سال و روز چهارم هر ماه در گاهشماری اعتدالی خورشیدی است. در اوستا خشتروئیریه، در پهلوی شتریور و در فارسی شهریور میدانند. کلمه ای است مرکب از دو جزء: خشتر که در اوستا و پارسی باستان و سانسکریت به معنی کشور و پادشاهی است و جزء دوم صفت است از ور به معنی برتری دادن وئیر یه یعنی برگزیده و آرزو شده و جمعاً یعنی کشور منتخب یا پادشاهی برگزیده . این ترکیب بارها در اوستا به معنی بهشت یا کشور آسمانی اهورامزدا آمده است. شهریور در جهان روحانی نماینده پادشاهی ایزدی و فر و اقتدار خداوندی است و در جهان مادی پاسبان فلزات. چون نگهبانی فلزات با اوستاو را دستگیر فقرا و ایزد رحم و مروت خوانده اند. روایت شده است شهریور آزرده و دلتنگ میشود از کسی که سیم و زر را بد به کار اندازد یا بگذارد که زنگ بزند.
مهر
در سانسکریت میترا، در اوستا و پارسی میثر و در پهلوی میتر و در فارسی مهر گفته میشود. که از ریشه سانسکریت آمده به معنی پیوستن. اغلب خاورشناسان معنی اصلی مهر را واسطه و میانجی ذکر کرده اند. مهر واسطه است میان آفریدگار و آفریدگان. میثره در سانسکریت به معنی دوستی و پروردگار و روشنایی و فروغ است و در اوستا فرشته روشنایی و پاسبان راستی و پیمان است. مهر ایزد هماره بیدار و نیرومند است و برای یاری کردن راستگویان و بر انداختن دروغگویان و پیمان شکنان در تکاپوست. مهر از برای محافظت عهد و پیمان و میثاق مردم گماشته شده است. از این رو فرشته فروغ و روشنایی نیز هست که هیچ چیز ار او پوشیده نمیماند. برای آن که از عهده نگهبانی بر آید اهورامزدا به او هزار گوش و ده هزار چشم داده است. مقام مهر در بالای کوه "هرا" است، انجایی که نه روز است و نه شب، نه گرم است و نه سرد، نه ناخوشی و نه کثافت .مهر از آنجا بر ممالک آریایی نگران است. این آرامگاه خود به پهنای کره زمین است یعنی مهر در همه جا حاضر است و با شنیدن آوای ستمدیدگان آگاه گشته به یاری آنان میشتابد.
آیین مهر در دین مسیح نیز مشهود است. ایزد مهر در اصل بجز ایزد خورشید بوده است اما بعدها آندو را یکی دانسته اند. مورخان یونانی مهر را به نام میترس یاد کرده اند و کر کرده اند که ایرانیان خورشید را به اسم "میترس" میستایند.از این خبر پیداست که در یک قرن پیش از میلاد مسیح آندو با یکدیگر مخلوط شده اند. نگهبانی ماه هفتم و روز شانزدهم هر ماه را به عهده ایزد مهر است.
آبان
در اوستا آپ در پارسی باستان آپی و در فارسی آب گفته میشود. در اوستا بارها "آپ" به معنی فرشته نگهبان آب استعمال شده و همه جا به صیغه جمع آمده است. نام ماه هشتم از سال خورشیدی و نام روز دهم از هر ماه را، آبان می دانند. ایزد آبان موکل بر آهن است و تدبیر امور و مصالح ماه به او تعلق دارد. به سبب آنکه "زو" که یکی از پادشاهان ایران بود در این روز با افراسیاب جنگ کرده، او را شکست داده، تعاقب نمود و از ملک خویش بیرون کرد، ایرانیان این روز را جشن می گیرند، دیگر آنکه چون مدت هشت سال در ایران باران نبارید مردم بسیار تلف گردیده و بعضی به ملک دیگر رفتند. عاقبت در همین روز باران شروع به باریدن کرد و بنابراین ایرانیان این روز را جشن کنند. آفتاب در این ماه در برج عقرب یا کژدم قرار میگیرد.
آذر
در اوستا آتر، آثر، در پارسی باستان آتر، در پهلوی آتر، و در فارسی آذر میگویند. آذر فرشته نگهبان آتش و یکی از بزرگتری ایزدان است. آریائیان(هندوان و ایزدان) بیش از دیگر اقوام به عنصر آتش اهمیت می دادند. ایزد آذر نزد هندوان ،آگنی خولنده شده و در "ودا" (کتاب کهن و مقدس هندوان) از خدایان بزرگ به شمار رفته است. آفت اب در این ماه در برج قوس یاکماندار قرار می گیرد.
دی
در اوستا داثوش یا دادها به معنی آفریننده، دادار و آفریدگار است و غالبا صفت اهورامزدا است و آن از مصدر "دا" به معنی دادن و افریدن است. در خود اوستا صفت دثوش (=دی)برای تعیین دهمین ماه استعمال شده است. در میان سی روز ماه، روزهای هشتم و بیست و سوم به دی (آفریدگار،دثوش) موسوم است. برای اینکه سه روز موسوم به "دی" با هم اشتباه نشوند نام هر یک را به نام روز بعد میپیوندند. مثلا روز هشتم را "دی باز" و روز پانزدهم را "دی بمهر" و....دی نام ملکی است که تدبیر امور و مصالح روز و ماه دی به او تعلق دارد.
بهمن
در اوستا وهومنه ،در پهلوی وهومن، در فارسی وهمن یا بهمن گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو جزء: "وهو" به معنی خوب و نیک و "مند" از ریشه من به معنی منش: پس یعنی بهمنش، نیک اندیش، نیک نهاد. نخستین آفریده اهورامزدا است و یکی از بزرگترین ایزدان مزدیسنا. در عالم روحانی مظهر اندیشه نیک و خرد و توانایی خداوند است. انسان را از عقل و تدبیر بهره بخشید تا او را به آفریدگار نزدیک کند. یکی از وظایف بهمن این است که به گفتار نیک را تعلیم می دهد و از هرزه گویی باز میدارد. خروس که از مرغکان مقدس به شمار میرود و در سپیده دم با بانگ خویش دیو ظلمت را رانده، مردم را به برخاستن و عبادت و کشت و کار میخواند، ویژه بهمن است. همچنین لباس سفید هم از آن وهمن است. همه جانوران سودمند به حمایت بهمن سپرده شده اند و کشتار در بهمن روز منع شده است. بنا به نوشته ابوریحان بیرونی جانوران سودمند به حمایت بهمن سپرده شده اند و کشتار در بهمن روز منع شده است. بهمن اسم گیاهی است که به ویژه در جشن بهمنجه خورده میشود و در طب نیز این گیاه معروف است.
اسفند
در اوستا اسپنتا آرمیتی، در پهلوی اسپندر، در فارسی سپندار مذ، سفندارمذ، اسفندارمذ، و گاه به تخفیف سپندار و اسفند گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو جزء: سپند، که صفت است به معنی پاک و مقدس، یا ارمئتی هم مرکب از دو جزء: اول آرم که قید است به معنی درست، شاید و بجا. دوم متی از مصدر من به من معنی اندیشیدن. بنابراین ارمتی به معنی فروتنی، بردباری و سازگاری است و سپنته آرمتی به معنی بردباری و فروتنی مقدس است. در پهلوی آن را خرد و کامل ترجمه کرده اند. سپندارمذ یکی از امشاسپندان است که مونث و دختر اهورامزدا خوانده شده است. وی موظف است که همواره زمین را خرم ، آباد، پاک و بارور نگه دارد، هر که به کشت و کار بپردازد و خاکی را آباد کند خشنودی اسپندارمذ را فراهم کرده است و آسایش در روی زمین سپرده به دست اوست و خود زمین نیز نماینده این ایزد بردبار و شکیباست و مخصوصاً مظهر وفا و اطاعت و صلح و سازش است. بیدمشک گل مخصوص سپندارمذ میباشد.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
بدون شک با انجام روش های زیر شگفت زده شده و شاهد نتایج باورنکردنی آن خواهید بود:
1- اجازه دهید متوجه شود چقدر وجودش برای شما اهمیت دارد.
2- حتی اگر با شما مخالفت می کند، باز هم به صحبت های او گوش دهید.
3- از او تقاضای کمک کنید.
4- به او بگویید که او را دوست دارید و به وجودش افتخار می کنید.
5- بگذارید برای خود سرگرمی داشته باشد.
6- به او اعتماد داشته باشید.
7- وقتی با هم بیرون می روید، درباره مشکلات صحبت نکنید.
8- بر روی اعمال خوب او متمرکز شوید.
9- به علایق او احترام بگذارید.
10- وقتی به منزل برمی گردد، خوشحال باشید.
11- اجازه دهید نیم ساعت بعد از کار استراحت کند.
12- به هیچ یک از اعضای خانواده اجازه ندهید به او بی احترامی کند.
13- در مقابل کسی که به او بی احترامی می کند بایستید.
14- از تلاشی که برای زندگی تان می کند قدردانی کنید.
15- در کارهای تان با او مشورت کنید.
16- برای رسیدن به اهدافتان با هم برنامه ریزی کنید.
17- بیش از اندازه کار نکنید، برای او نیز وقت بگذارید.
18- اگر مرتکب اشتباهی شد، او را ببخشید.
19- طوری رفتار کنید که به او نیاز دارید.
20- تمام اوقات فراغت او را با کارهای منزل پر نکنید.
21- مغرور نباشید و اشتباهات تان را بپذیرید.
22- وقتی دچار استرس است او را آرام کنید.
23- اگر مشغول صحبت با شماست، گوش کنید و با طرح چند سوال به او نشان دهید که کاملا به او توجه دارید.
24- به خاطر زحمتی که می کشد از او سپاسگزاری کنید.
25- به دلیل هر آنچه که هست به او افتخار کنید.
26- حرف های تان را با عشق بیان کنید.
27- وقتی با او هستید پرانرژی باشید.
28- از او انتظار نداشته باشید تمام وقتش را برای انجام کارهای شما صرف کند.
29- از اینکه فرد خوبی است ابراز خشنودی کنید.
30- حتی در غیاب او، جلوی دیگران از او به خوبی یاد کنید.
31- احساسات تان را با او در میان بگذارید ولی آن را به طور خلاصه بیان کنید.
32- حداقل سه مورد از کارهای خوبش را به او گوشزد کنید.
33- در مقابل دیگران به او افتخار کنید.
34- صبح ها با او بیدار شوید حتی اگر مجبور نباشید زود بیدار شوید.
35- در مواقع سختی پشتیبان او باشید.
36- او را در هر شرایطی بپذیرید و هرگز از خود نرانید.
37- وقتی عصبانی است به او گیر ندهید.
38- به او کمک کنید به اهدافش برسد.
39- به او کمک کنید عادات بدش را ترک کند.
40- دیگران را با او مقایسه نکنید.
41- از کارهایی که در منزل انجام می دهد، تشکر کنید.
42- پیش از تصمیم گیری های مهم با او مشورت کنید.
43- توانایی های او را دست کم نگیرید.
44- حرفتان را مستقیم بزنید و از حاشیه رفتن بپرهیزید.
45- حتی اگر از هم فاصله دارید، توجه تان را به او نشان دهید.
46- با او پی در پی دعوا و مشاجره نکنید.
47- با او مودب و مهربان رفتار کنید.
48- برای هر موضوعی او را سرزنش نکنید.
49- وقتی کار اشتباهی می کند، به او نگویید: به تو گفتم اینطوری می شود!
50- بر سر پول با او دعوا نکنید، او خود نسبت به این موضوع احساس مسوولیت می کند.
51- با او به پیاده روی بروید.
52- خوبی های او را بزرگ و بدی هایش را کوچک جلوه دهید.
53- از او انتظار نداشته باشید بتواند فکر شما را بخواند، او این توانایی را ندارد.
54- اگر می خواهید وسایل یا کاغذهایش را دور بیندازید، ابتدا از او بپرسید.
55- به تناسب اندامتان اهمیت دهید.
56- ظاهرتان را برای او بیارایید.
57- اگر از دست او عصبانی هستید، با او قهر نکنید.
58- بهترین دوست او باشید.
59- تنها به خاطر وجود خودش به او عشق بورزید.
60- با احترام با او رفتار کنید.
ادامه مطلب