آنچه باید بدانیم ولی نمی دانیم!

اطلاعات طلایی، شخصـیتی ممتاز

چگونه یاد بگیریم صبور باشیم؟

آنچه اهمیت دارد این است که همه چیز را خیلی بزرگ یا خیلی سریع نبینید، و از آن مهم تر این است که هدف هایی کاملاً دست یافتنی در شرایطی که نسبت به آنها شناخت خوبی دارد، برای خود تعیین کنید.

در شرایطی از تمام روزها که به شما مربوط نیستندبرای از دست ندادن صبر و شکیبایی در این موارد، کنترل زبان و تلاش در جهت مثبت بینی نسبتاً مفید هستند. یک نوبت انتظار طولانی می‌تواند زمان مناسبی برای صحبت کردن با فرزندتان که همراه تان است باشد، نگاه کردن به طرز لباس پوشیدن افرادی که در اطراف تان هستند هم، می‌‌تواند به سپری شدن زمان کمک کند.

اگر در خیابان هستید، چرا چشم های تان را برای دیدن محلی که در آن قرار دارید، خوب باز نمی‌کنید؟ ممکن است هزاران بار این محل را دیده باشد ولی به دقت به آن خیره نشده باشید. می‌توانم شرط ببندم که این بار جزئیات جدیدی را کشف خواهید کرد. وقتی که در انتظار وردود به سالن کنسرت هستید به جای شکایت از عدم برنامه ریزی و طول کشیدن صف انتظار، با کسی که کنارتان ایستاده صحبت کنید... حتی در شلوغی و ازدحام هم می‌توان با دیگران روابط دوستانه شکل داد!

اگر شرایط انتظار متأثر از اطرافیان شماست کودکی که شما را به دنبال خود می‌کشد، همکاری کُند، همسری که هیچ وقت آماده نیست در حالی که شما مدت زیادی منتظرش سرپا می‌ایستید، افراد سالخورده ای که حتی نمی‌توانند به خوبی صحبت کنند و... این موقعیت ها بسیار متعدد اند، موقعیت هایی که با خواست واقعی شما و احساسی که به اطرافیان تان دارید در تضادند، شما می‌خواهید همۀ کارها سریع تر پیش برود.

در این موارد، اگر شما بدانید که با این شرایط آرامش تان را از دست خواهید داد، با شخص مربوطه صحبت کنید و برای او توضیح دهید که در صورت بروز عصبانیت، با شما برخوردی نداشته باشد. اگر برای تان امکان دارد، طی مدت انتظار خودتان را سرگرم سازید. با این کار کمتر احساس می‌کنید که وقت تان تلف شده است.

واقع بین باشیدتصور نکنید که با دو یا سه حرکت صبور خواهید شد. تصور نکنید که یادآوری کند بودن یک شخص، شما را پیش می‌اندازد، یا طی چند روز دیگر نوزادتان شب ها گریه نخواهد کرد. واقع بین باشید، باید بدانید که نمی‌‌توانید همسرتان را تغییر دهید، به خاطر داشته باشید که خیلی از اتفاقات به شما بستگی ندارند، نهایتاً شما می‌توانید بعضی از چیزها را اصلاح کنید!

بنابراین، در مطرح کردن روش های جدید که تا حد ممکن شرایط را روان می‌کنند، شک نکنید. پیش رفتن در مسیر واقعیت، باعث آرامش یافتن احساس بی صبری و در نتیجه آرام و صبور شدن، می‌گردد.وقتی که چیزها به شما وابسته نیستند و شما نمی‌توانید هیچ کاری انجام دهید، رهایش کنید! راحت ترین کار این است که به خود بگویید حتماً این کار را انجام خواهم  داد اما به شیوه ای مؤثر و مفید.

شما منجی جهان نیستید، دخالت یا بی صبری شما هیچ چیز را در ذرات یک شی تغییر نمی‌‌دهد، بنابراین باید بدانید که حواستان را بر روی چیزهای عینی و حقیقی متمرکز کنید. علاوه براین، مواجهۀ رودر‌رو با نقایص و مشکلات را هم بیاموزید.


ادامه مطلب

[ دوشنبه 1 مهر 1392  ] [ 4:47 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

ریلکسیشن و تعاریف و فواید آن

ریلکسیشن یکی از روش های روان درمانی است که برای آرامش هوشیارانه و کنترل قوای عضلانی استفاده می‌شود. به بیان دیگر، ریلکسیشن روشی است که با استفاده از آن و به کمک یک سری تمرین نسبت به بدن تان و احساسات تان آگاه می‌شوید.

اگر ریلکسیشن هر روز انجام شود، چندین خاصیت دارد: استرس را کم می‌کند، باعث مدیریت بهتر جسم و روح می‌شود ، از مشکلات تنفسی پیشگیری می‌کند، تعداد دفعات حمله های آسم را کاهش می‌دهد، کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد و حتی عزت نفس را هم ارتقا می‌بخشد: در فازِ همراه با خویشتن و گوش دادن به بدن، به طور کلی فرد احساس بهتری در جسمش دارد...

نفس بگیرید، بیرون بدهید...طبابت های جایگزین که ریلکسیشن را مورد توجه قرار می‌دهند، بسیار زیادند، از جمله آنها می‌توان اشاره کرد به: یوگا، مدیتیشن، تایی چی، سورفولوژیی و غیره. با این حال، تکنیک های بسیار ساده ای وجود دارند که کمک می‌کنند شما در خانۀ خود به آرامش برسید. اولین روش: تنفس است! این روش، ساده ترین و سریع ترین راه برای تخلیۀ فشارهاست. تنفس را با فروبردن هوا و باد کردن شکم تان و بدون حرکت دادن بالاتنه انجام دهید، سپس چه با ثابت نگه داشتن و چه با داخل بردن شکم ، هوا را بیرون بدهید.

مقدار هوای تخلیه شده به طور قابل توجهی بیشتر از تنفس معمولی (تنفسی که با استفاده از قسمت بالای شش ها انجام می‌گیرد) است. این تکنیک بی واسطه باعث ترکیب بهتر اکسیژن با خون می‌شود، اما هر تأثیر دیگری که از این شیوۀ تنفس بر آرامش گفته می‌شود، بلوف است!
 
یافتن بدن خودروش دیگر  شامل اندیشیدن است، و آگاه شدن نسبت به وضعیت هایی است که ما روزانه در آنها قرار داریم. ناتالی پِرِتی، که متخصص سورفولوژی و مربی است، توصیه می‌کند که الزاماً در روز، زمان هایی را تبدیل به تمرین ریلکسیشن کنید. برای مثال: وقتی زیر دوش هستید با توجه زیاد، تمام قسمت های بدن تان را که صابون زده اید، بشویید.

هنگامی که در حال نوشیدن قهوه تان هستید، این کار را با طمأنیه و آرامش انجام دهید تا حس های ذائقه ای تان، از مایع داغ تأثیر بگیرند و دهان تان، مری تان و... تحریک شوند. هدف از این اقدامات این است که شما بدن خود را بیابید و احساسات تان را که به واسطۀ عادات غیر قابل مشاهده شده اند، کشف کنید. 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 1 مهر 1392  ] [ 4:46 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

تفاوت اضطراب و ترس در چیست؟

دکتر اکرم پرند روان شناس و مشاور در این باره به خراسان می گوید: آن چه عامه مردم از اضطراب می دانند، اضطراب فراگیر است که یکی از انواع اختلالات اضطرابی محسوب می شود. اختلالات اضطرابی دامنه گسترده ای از اختلالات روانی شامل انواع وسواس های فکری و عملی، اختلالات وحشت زدگی ، هراس ها یا ترس های مرضی و اختلالات اضطرابی ناشی از مصرف مواد مخدر یا الکل را تشکیل می دهد اما شایع ترین آن همان اضطراب فراگیر است که نگرانی مفرط و مداوم است.

در واقع نگرانی بدون منشاء اضطراب نامیده می شود، مثلا مادری که به محض خارج شدن فرزندش از منزل دایم نگران اوست و دچار اضطراب می شود. نکته این جاست که هراس ها دسته ای از اختلالات اضطرابی است که با اضطراب فراگیر توسط عموم اشتباه گرفته می شود. این دسته از هراس ها که به «فوبیا »معروف است ، منشاء دارد یعنی فرد از یک جسم یا موقعیت یا فضای خاص می ترسد و یا ممکن است از ارتفاع، آسانسور یا خون دچار هراس شدید شود.

 هم چنین ممکن است فردی دچار هراس های اجتماعی شود مثلا از حضور در جمع یا گفت وگو با دیگران هراس داشته باشد و مدت ها طول می کشد تا به بی دلیل بودن هراس خود پی ببرد. از این رو ترس ها در واقع زیرمجموعه اختلالات اضطرابی قرار می گیرد. اضطراب فراگیر شایع ترین نوع اضطراب محسوب می شود و ممکن است در درازمدت به اضطراب شدید، مزمن و بیمارگونه تبدیل شود.

بیشتر علایم اضطراب فراگیر به صورت واکنش های جسمی بروز پیدا می کند. تپش قلب، تعریق فراوان، احساس بی قراری و بی تابی و خستگی مفرط در بیشتر موارد قابل مشاهده است اما گاه علایم دیگری هم بروز می کند. مثلا ممکن است فردی به پرخوری یا کم خوری روی آورد و اگر به اضطراب مزمن تبدیل شود ممکن است فرد را پرخواب یا کم خواب کند. در بسیاری از مواقع کیفیت خواب فرد تحت تاثیر قرار می گیرد و او ممکن است وحشت در خواب را تجربه کند.

عوامل ایجاد اضطراب دکتر پرند با اشاره به این که اضطراب مانند دیگر اختلالات روانی منشاء درونی یا بیرونی دارد، توضیح می دهد: ژنتیک ازجمله عوامل درونی است که در ایجاد اضطراب نقش مهمی دارد. ویژگی های شخصیتی بعضی از افراد در ابتلا به اختلالات اضطرابی نقش دارد به عنوان مثال افراد کمال گرا بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به اضطراب قرار دارند زیرا همواره انتظارات و توقعات بالایی دارند و ممکن است نتوانند به آن ها برسند.


ادامه مطلب

[ دوشنبه 1 مهر 1392  ] [ 4:45 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

چند عادت خوب برای خوابی خوب

یک مؤسسه امریکایی بررسی های بر روی وضعیت های مرتبط با رختخواب، اتاق خواب و کیفیت خواب انجام داده است. این تحقیق، یک تحقیق علمی بسیار وسیع و به شدت علمی نیست و ما می‌توانیم چند نکتۀ خوب از آن بیاموزیم:

افرادی که هر روز رختخواب شان را مرتب می‌کنند، تقریباً شانس بیشتری برای بهتر خوابیدن دارند.ما زمانی که ملافه های مان به تازگی عوض شده باشند، بیشتر به سمت خوابی خوب متمایل خواهیم شد.بیشتر مردم ترجیح می‌دهند که برای خوابیدن، اتاق شان خنک، کاملاً تهویه شده و کاملاً تاریک باشد. این شرایط با توصیه های اغلب متخصصان هماهنگ است.

 رختخوابی خوب برای راحت خوابیدنبی خوابی نه تنها بر کیفیت زندگی که بر سلامت مان هم اثر می‌گذارد. سیستم دفاعی بدن و حافظه مان، بیشتر از بقیۀ اعضا، به خوابی تمام و کمال نیاز دارند. و اخیراً ثابت شده افرادی که کمبود خواب دارند، نسبت به بقیه استعداد بیشتری در افزایش وزن دارند. عادات مناسب برای خواب تان برگزیند و برای آنها تلاش کنید، واقعاً ارزشش را دارد ! حتی اگر رختخوابی که تهیه می‌کنید گران است، خیلی مهم نیست زیرا شما یک سرمایه گذاری ارزشمند برای سلامتی خودتان انجام داده اید.


ادامه مطلب

[ دوشنبه 1 مهر 1392  ] [ 4:44 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ]