بخش عمده تخلفاتی که در صنایع غذایی انجام می شود، به وسیله مردم قابل مشاهده و شناسایی نیست و حتما باید آزمایشگاه های حرفه ای سازمان غذا و دارو آنها را رصد کنند، اما دکتر آراسب دباغ مقدم می گوید چند راه ساده وجود دارد که اگر در هنگام خرید به آنها توجه کنیم، تا حدود زیادی می توانیم محصول سالم را از ناسالم تشخیص دهیم. در این میان به 3 محصول پرمصرف که شبهات زیادی برای تشخیص سلامت وجود دارد (شکلات، عسل و روغن زیتون) اشاره می کنم:
شکلات مرغوب از کره کاکائو و پودر کاکائو درست می شود. گاهی برخی از تولیدکنندگان به جای کره کاکائو که گرانقیمت است، از روغن های گیاهی جایگزین استفاده می کنند و روی بسته بندی محصولشان درج می کنند. این کار تخلف نیست چون تولیدکننده یک محصول با کیفیت پایین تر و با قیمت ارزان تر تولید کرده و مصرف کننده می تواند آگاهانه آن را انتخاب کند.
اگر تولیدکننده روی محصول خود ننویسد که از کره کاکائو استفاده نکرده، تخلف است. معمولا به شکلات های قنادی کره کاکائو نمی زنند.
تخلف بعدی به این صورت است که پودر کاکائو کم و به جای آن شکر فراوان استفاده می کنند، باید دقت داشته باشید شکلات های باز عموما کره کاکائو ندارند و شکر فراوانی در آنها به کار رفته است. راه تشخیص این است که شکلات مرغوب در دهان بلافاصله آب می شود چون کره کاکائو در دمای 37 درجه ذوب می شود. درحالی که تصور عامه مردم این است که شکلات مرغوب باید سفت باشد و زود آب نشود.
بسیاری از شکلات های نامرغوب در آفتاب نیز آب نمی شود. از طرف دیگر، رنگ شکلات تقلبی کدر است ولی شکلات سالم براق است و چون شکر زیادی ندارد، باید ته مزه تلخی داشته باشد.
ادامه مطلب
[ یک شنبه 3 اسفند 1393 ] [ 1:29 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات1 ]
رئیس انستیتو تغذیه ایران در بیانات خود گفت: تنقلات شور و غذاهای کنسروی را می بایست از برنامه غذایی کودکان حذف کرد. نمکدان سر سفره نیاورید و از سبزی های خشک به جای نمک سفره استفاده کنید.
مجید حاجی فرجی توصیه هایی در مورد کاهش مصرف نمک به شهروندان داشت.
وی در توصیههایی برای کاهش مصرف نمک در کودکان بالاتر از یکسال گفت: بهتر است تا غذای خانواده با نمک کم تهیه شود.
رئیس انستیتو تغذیه ایران با بیان اینکه از گذاشتن نمکدان در سفره خودداری شود افزود: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک از سبزیهای معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون و ریحان، یا اقلامی همچون سیر، پیاز و آب لیموترش یا نارنج تازه استفاده شود.
وی نسبت به مصرف سوپهای آماده، سسها و محصولات فرآوری شدهای همچون فست فودها (پیتزاها، همبگر، سوسیس، کالباس و …) هشدار داد و تأکید کرد: مصرف این گونه غذاها باید در برنامه غذایی کودکان به حداقل برسد.
حاجی فرجی همچنین خاطرنشان کرد: از غذاهای کنسرو شده مانند کنسرو ماهی در برنامه غذایی روزانه نباید استفاده شود و مصرف انواع شورها و ترشیها در برنامه غذایی روزانه کاهش یابد.
وی به حذف تنقلات شور مانند فرآوردههای غلات حجیم شده، چیپس، چوبشور و سایر تنقلات کم ارزش و شور از برنامه غذایی کودکان اشاره کرد و گفت: از ذرت و جبوبات بوداده خانگی کم نمک مانند عدس برشته شده کمنمک و مغزهایی مانند گردو، فندق و بادام (خام و بدون نمک) به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه استفاده کنید.
رئیس انستیتو تغذیه ایران یادآور شد: از پنیر و دوغ کم نمک در برنامه غذایی روزانه کودکان استفاده کنید.
وی در مورد اینکه چگونه می توان میزان نمک مصرفی را کنترل کرد افزود: هنگام طبخ غذا مقدار نمک کمتری اضافه کنید و سر سفره از نمکدان استفاده نکنید.
حاجی فرجی ادامه داد: غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بستهبندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند و به همین دلیل بهتر است مصرف اینگونه مواد غذایی را محدود کنید.
وی بار دیگر تاکید کرد: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها، به جای نمک از سبزیهای تازه، سیر، آب لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و … استفاده کنید.
[ یک شنبه 3 اسفند 1393 ] [ 1:28 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
شکلات تلخ به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدهای بسیار، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی و سکته دارد.
در بررسی اخیر مشخص شد که این ماده غذایی مفید اثرات منفی بر سلامت جنین نداشته و شرایط روانی مادر را بهبود می بخشد. مادرانی که به دیابت، پرفشاری خون و مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی) مبتلا هستند، قبل از استفاده از شکلات تلخ و یا هر ماده غذایی دیگری با پزشک خود مشورت نمایند.
ادامه مطلب
ادامه مطلب