توليد ملي در نوروز 91
تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی سرلوحه زندگي در سال 91 
مدیر ویلاگ
نويسندگان

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت اله خامنه ای در پیام نوروزی خود 1391 را سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیدند. معظم له با تحلیلی جامع از وضعیت ایران و جهان سال 90 را سالی پرحادثه در سطح جهان و منطقه دانستند و در یک جمع بندی دقیق نتیجه گرفتند که ایران اسلامی به سوی پیشرفت و تعالی پیش می رود و تمامی کشورهائی که اهداف بدی نسبت به سرزمین عزیز ما داشته اند خود گرفتار مشکلات و ناآرامی های فراوان گشته اند. در سال گذشته دیکتاتورهای مصر، یمن و لیبی سرنگون شدند ، ملت مظلوم بحرین اکنون بیش از یک سال است که با دست خالی در برابر دژخیمان پادشاه مستبد آن سرزمین و مزدوران سعودی مقاومت سرسختانه ای از خود نشان می دهد. دشمن درجه یک امت اسلامی یعنی رژیم سفاک صهیونیستی که زمانی ادعا می کرد شکست ناپذیر است در محاصره قرار گرفته و ابهت دروغین آن از بین رفته است. ملت مسلمان و انقلابی ایران علیرغم تبلیغات بسیار گسترده عوامل استکبار و تهاجم فراوان ماهواره ها و رسانه های ضد انقلاب با اقتدار زاید الوصفی به حیات طیبه خود ادامه می دهد و بحمداله در ماه های بهمن و اسفند حضور ده ها میلیونی خود را در راه پیمایی 22 بهمن و انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی به جهانیان نشان داد. حضور حداکثری مردم در انتخابات 12 اسفند آن هم بالای 64 درصد پاسخ کوبنده ای به هیاهوی دشمنان انقلاب اسلامی ایران بود.

همچنین حضور با نشاط پژوهندگان و افسران جبهه علمی و پیشرفت های خیره کننده در دانش هسته ای ، پزشکی ، نظامی و صنعتی نشان داد که شرایط ما تداعی کننده پیروزهای بدر و خیبر است. در سال گذشته تهدیدها و تحریم های دشمنان اسلام به حد نهایت خود رسیده اما چون رهبر حکیم و فرزانه ما با درایت و هوشمندی پیش بینی این تهدیدات و تحریمات را داشتند و سال گذشته را سال جهاد اقتصادی نامیده بودند بحمداله آثار این تحریم ها به حداقل رسید و دشمنان به این نتیجه رسیدند که توان مقابله با رشد فزاینده علمی و پیشرفت های سیاسی و اقتصادی ایران را ندارند. البته دشمن از انقلاب سیلی خورده است و نمی تواند تحلیل درستی از ایران اسلامی داشته باشد و طبیعی است که چون توان تهاجم نظامی را ندارد لذا به شبیخون فرهنگی و تحریم های بیشتر اقتصادی روی خواهد آورد. به همین دلیل مقام معظم رهبری در سال جدید مساله مهم تولید ملی، کار و حمایت از سرمایه ملی را مهم ترین مساله اعلام فرمودند. این مساله تکلیف و مسئولیت آحاد مردم به خصوص دولتمردان را در جهت اجرای فرامین رهبر حساس و فراوان نشان می دهد. باید تولید داخلی مورد توجه عموم باشد و خرید تولیدات داخلی به عنوان یک ارزش تلقی گردد. ادارات و سازمان ها داخلی نباید به خرید از کالاهای خارجی که مشابه ایرانی دارد روی بیاورند و در این خصوص می باید ضوابط و دستورالعمل های مناسب تهیه و ابلاغ گردد. البته مسئولین امر نیز باید مشکلات و مسائل کارخانجات و کارگاه های تولید را از نزدیک بررسی و نسبت به رفع موانع تولید مطلوب اقدام نمایند. در واقع مثل دوران دفاع مقدس که دشمن می خواست از محاصره اقتصادی حربه تهدیدی داشته باشد اما با هدایت های امام خمینی و ابتکارات خلاق جوانان ایرانی آن را به یک فرصت تبدیل کردند حال نیز از تجارب گذشته حداکثر استفاده به عمل آورده شود. کار و کارگری نیز از منظر اسلام باید تبیین و تشریح شود و جوانان تحصیلکرده را باید به سوئی هدایت نمود که به جای پشت میزنشینی به کار و فعالیت های بدنی راه پیدا نمایند و بالاخره مساله مهم دیگر حمایت از سرمایه های ایرانی است. هم اینک ده ها میلیارد دلار از ثروت ایرانیان در خارج از کشور هدایت شده و سرزمین های کوچکی چون قطر و امارات از این سر مایه های بزرگ بهره می برند. راستی چرا؟ دلیل آن روشن است و صاحبان این ثروت ها اعتمادی برای به جریان انداختن آن در ایران ندارند که دولت باید آسیب شناسی کند، مشکلات و موانع سرمایه گذاری را برطرف و انشاء اله با رعایت رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری در سال جدید انشاء اله شاهد رشد همه جانبه در این خصوص باشیم



[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 5:29 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

پيش از اين در سال 90 كه به عنوان سال جهاد اقتصادي نام گذاري شده بود به عنوان يك مصداق و شيوه برخورد با اين نامگذاري نمادين حكيمانه، ما در دانشگاه هاي علوم پزشكي به جهاد علمي پرداختيم چرا كه جهاد علمي يك راه ميانبر و مسيري نافذ و پرتلاش است كه به فتح قله هاي علمي و سرآمدي علمي منتهي مي شود.
  جهاد علمي به خودكفايي، خودباوري و عزت نفس در عرصه هاي علمي منتهي شده و همه اين ارزشها به كمك نيروي انساني توانمند دانشگاهي فراهم مي شود.
ما به اعتبار ارزشهاي متعالي خود و تجربه هاي ارزشمندي كه در دوران هاي مختلف تاريخي بدست آورده ايم به اين باور رسيده ايم كه جوانان كشور، سرمايه هاي فكري و معنوي و دانشگاهي، نخبه هاي ايراني و نيروي پر تلاش دانشگاهي، از يك سرمايه بسيار عظيم فكري و معنوي و مسئوليت هاي كاري برخوردار است و اين نيروي توانمند هر آنچه تكليف باشد را براي دستيابي به استقلال خودباوري و خودكفايي بكار مي گيرد.
وي يادآور شد: نمونه هاي زيادي را در سه دهه پس از انقلاب اسلامي از حضور به هنگام اين نيروي انساني فرهيخته و توانمند شاهد هستيم . چه بسيار مشكلات و معضلاتي كه بدستان دانشگاهيان حل شده است كه نمونه اي از آن در دوران جنگ تحميلي و مشكلات ناشي از جنگ بود كه نيروي انساني ايراني توانستند به بهترين شكل اين مسائل را حل كنند.
در دوران پس از دفاع مقدس هم علي رغم سرعت توسعه و تحولات تكنولوژي، اقتصادي و فرهنگي، نيروي كار پا به پاي اين تحولات پيش آمد و براي آينده هم براي اينكه، كامل ترين خدمات از سوي اين نيروي انساني ارائه شود برنامه ريزي هايي كاملي انجام شده است.
تحقق كامل نقشه جامع علمي كشور، نقشه جامع سلامت، برنامه پنجم توسعه مرهون تلاش نيروي انساني دانشگاهي است و اميدواريم كه با توجه به پيشينه اي كه در اين زمينه وجود دارد، همگام با ساير بخش هاي كشور به فتح قله هاي علمي كشور پيش برويم.




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 4:01 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 2

نامگذاري سالجاري از سوي مقام معظم رهبري در راستاي سند چشم انداز 20 ساله كشور، الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، برنامه پنجم توسعه و دهه پيشرفت و عدالت،موجب توسعه و رونق اقتصادي ايران اسلامي خواهد شد، در گفتگوي تلفني به خبرنگار روابط عمومي گفت: بايد با تحقق اين شعار به سمت استفاده بيشتر از توليدات داخلي گام برداريم و به عنوان يك فرهنگ عمومي در جامعه مطرح گردد.
پياده سازي و تاسيس شركت هاي دانش بنيان به تقويت توليد ملي كمك بسزايي خواهد كرد.
ارج نهادن به توليدات ملي و دانش بنيان مي تواند گام موثري در جهت اعتلاي اهداف دانشگاه بردارد.
در كشور ظرفيت و پتانسيل هايي وجود دارد كه مي تواند با جهت گيري مناسب منجر به پيشرفت ها و مكانيسم هاي خوبي و همچنين تبديل به محصول شود.
اگر از اساتيدي كه در اين حوزه خدمت مي كنند به گونه اي خاص تقدير و تشكر شود مطمئناً به عنوان يك ارزش مي تواند مطرح شود و اين نگاه اثرگذار باشد.
بايد در تمامي جهات به آن نگاه ويژه شود و تمام توان خود را در اين راستا به كار گيريم.
وي ادامه داد: بايستي براي تقويت توليد ملي خريدهاي دولتي انجام شود به گونه اي كه تجهيزات و لوازم پيشرفته كه نياز است را با حمايتهاي دولتي و وام هاي كم بهره در راستا بهره وري هدايت كرد و با اين كار ادامه راه را ميسر ساخت.  
  سال جديد سالي سرشار از موفقيت، همراه با پيشرفت و ترقي روزافزون براي همكاران دانشگاهي و ملت ايران باشد.




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 3:59 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 1



  تحقق توليد ملي ، حمايت از كار و سرمايه ايراني را نيازمند عزم و انگيزه اي جهادي دانست.
 دست يابي به خود كفايي در توليدمحصول با كيفيت و تجاري را يكي از نيازهاي اساسي كشور دانست و يادآورشد: عنواني كه رهبري فرزانه انقلاب 'توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني' براي سال جاري انتخاب كرده اند، مسيري مناسب براي دست يابي به خودكفايي در توليد و اقتصاد است.
بايد فرهنگ استفاده از كالاهاي ايراني در ميان مردم نهادينه شودافزود : حمايت از توليدات انواع كالاهاي داخلي نيازمند فضاسازي وسيع فرهنگي در سطح جامعه است.
نهادينه سازي فرهنگ استفاده از كالاهاي داخلي را مستلزم توليد محصولات با كيفيت دانست و گفت: در صورتي كه چنين كالاهايي توليد شده و مردم به ارزش كالاهاي ايراني پي ببرند، عرصه توليد نيز فعال تر از گذشته و در نهايت نظام اقتصادي كشورپوياتر خواهد شد.
نهادينه سازي فرهنگ استفاده از كالاهاي داخلي و ارتقا كيفيت محصولات ايراني را در گرو تعهد و تلاش توليدكنندگان و درك صحيح نياز مصرف كنندگان دانست و  كيفيت توليد بايد به طور مداوم مورد توجه توليدكننده قرار گيرد و به صورت مستمر  افزايش يابد .




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 3:30 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

مشاور عالی رهبر انقلاب و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره علت نامگذاری سال‌ها از سوی عالی‌ترین مقام نظام اسلامی گفت:ایشان بیشتر سال‌ها را با یک نامی مشخص کرده‌اند که به نظر می‌رسد فلسفه‌ این کار جلب توجه مردم به یک ارزش و همین‌طور در نقطه‌‌ مقابل آن به یک مشکل است.

 

 غلامعلی حدادعادل در گفت‌وگویی درباره این‌که چرا عالی‌ترین مقام نظام اسلامی نامگذاری سال‌ها را پی می‌گیرند؟ اظهار کرد: نوروز لحظه‌ای عزیز برای ایرانی‌هاست. همه‌ مردم ما با هر سلیقه‌ای تحویل سال و نوروز را مهم می‌دانند. در تاریخ ایران همیشه بالاترین مقامات کشور هم نوروز را جشن می‌گرفته‌اند. در انقلاب اسلامی نیز نوروز با پیام رهبری نظام آغاز می‌شود؛ چه در زمان حضرت امام رحمه‌الله و چه امروز در دوران رهبری آقا. ایشان بیشتر سال‌ها را با یک نامی مشخص کرده‌اند که به نظر می‌رسد فلسفه‌ این کار جلب توجه مردم به یک ارزش و همین‌طور در نقطه‌‌ مقابل آن به یک مشکل است. بر این اساس رهبری با اطلاعات و گزارش‌هایی که از سراسر کشور دریافت می‌کنند، مطالعات و تجربه‌ای که دارند، درک و دریافتی که از معارف اسلامی و قرآنی و مفاهیم انسانی دارند و نیز اشرافی که به مسائل کشور دارند، هر سال ملت را به یک موضوع توجه می‌دهند.

وی درباره این‌که آیا جنس نام سال، جنس فرهنگ عمومی است؟ خاطرنشان کرد: دقیقاً چنین است. در واقع از میان همه‌ ارزش‌ها و جهت‌گیری‌های مطلوب، رهبری یک ارزش را برجسته می‌کنند و در صدر قرار می‌دهند و توجه همگان را به آن جلب می‌کنند. این در واقع نوعی اعتلای فرهنگ عمومی جامعه است که از وظایف رهبری است. همان‌طور که می‌دانیم، در جامعه‌ ما اشکال کم نیست. البته محاسن بسیاری هم وجود دارد. مردم ما حسن‌های بسیاری دارند و جامعه‌ ما عیب‌هایی هم دارد. رهبری همیشه معتقدند باید در کنار حسن‌ها، عیب‌ها را هم گفت؛ همین‌طور که برعکس آن را هم تأکید می‌کنند و کسانی را که فقط عیب‌جویی می‌کنند و چشم بر محاسن می‌بندند، سرزنش می‌کنند.

وی ادامه داد: انتخاب نام سال قبل از این‌که بخواهد یک وظیفه‌ اجرایی مشخصی روی دوش دولت و دستگاه‌ها بگذارد، یک پدیده‌ اجتماعی است. یعنی جنس این کار بیش از آن که دولتی باشد، اجتماعی است و به همین دلیل همه نسبت به آن وظیفه دارند.

مشاور عالی رهبر انقلاب اظهار کرد: رهبری برای بیان عیب‌ها از نقطه‌ مقابل آن‌ها استفاده می‌کنند و آن حسنی را که توجه به آن می‌تواند عیب‌ها را برطرف کند، نام سال قرار می‌دهند. مثلاً در جامعه بی‌انضباطی اجتماعی وجود داشته و ایشان روی انضباط اجتماعی تأکید می‌کنند. یا وقتی بخواهند با تنبلی مقابله کنند، همت مضاعف را برمی‌گزینند. یا وقتی بخواهند اعتماد به نفس را تقویت کنند، صحبت از نوآوری و شکوفایی می‌کنند. وقتی می‌خواهند به پرکاری و عشق به کار تأکید کنند، وجدان کار را اعلام می‌کنند. یا مثلاً ارزش‌هایی مانند رفتار علوی، نهضت حسینی و امثال این‌ها را که اثرگذار بوده است.

وی درباره دو نظریه‌ انتقادی درباره‌ نام سال مبنی بر این‌که نام‌گذاری سال وقتی اعلام می‌شود که از نظر اجرایی دستگاه‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اند و بودجه را بسته‌اند. به همین دلیل آن نام سال در ساختار نظام وارد نمی‌شود و یک عده هم می‌گویند این نام سال تنها حالت شعاری دارد، خاطرنشان کرد: اهمیت نام‌گذاری سال به این است که کسی از آن مطلع نباشد و اعلام یکجا و یکباره‌اش موضوعیت دارد. یعنی اگر از سه ماه مانده به پایان سال مسوولان کشور بدانند که قرار است نام سال آینده چه باشد، دیگر این شکل اعلام از ببن می‌رود و لطف و بدیع بودن آن زایل می‌شود؛ مثل بقیه‌ حرف‌ها. مگر در بقیه‌ سال صحبت از ارزش‌ها نمی‌شود؟ این هم می‌شود یکی از آن‌ها. این است که نباید انتظار داشت که از قبل همه بدانند امسال سال چه خواهد بود. یعنی کتمان این موضوع قابل فهم است. من یک ‌بار خدمت آقا عرض کردم که خوب است شما به بعضی‌ها بگویید تا لااقل برنامه‌ریزی کنند. ایشان خیلی از این پیشنهاد استقبال نکردند. رهبری بیشتر می‌خواهند این موضوع در اذهان تثبیت شود و جزء فرهنگ عمومی جامعه شود و برای آینده ذخیره شود.

وی ادامه داد: بنابراین بیشتر وظیفه‌ دستگاه‌ها توضیح شعار سال و نام سال و تبلیغ آن و جلب توجه به سوی آن است. مقصود این نیست که حالا یک اقدامات پر خرجی صورت بگیرد و مثلاً ده‌ها میلیون تومان خرج کنند و همایش برگزار کنند و در یک حلقه‌های بسته‌ای مقالات بخوانند تا خروجی آن یک کار محدود شود. نام سال بیشتر برای این است که جامعه و به‌ویژه جوانان در فضای یک شعار و یک نام تربیت شوند. هر کسی که دلش به حال کشور می‌سوزد و می‌خواهد این کشور بهتر پیشرفت و رشد کند، وظیفه دارد که آن نام و آن شعار را توضیح دهد. در واقع تمرکز ملی روی یک مفهوم مثل نام سال باعث می‌شود که آن مفهوم عمیق‌تر در اذهان مردم جای بگیرد. نکته‌ مهم این است که رهبری وقتی هر سال یک شعاری را مطرح می‌کنند، به این معنی نیست که شعار سال قبل تاریخ مصرفش تمام شده است؛ خشت روی خشت گذاشته می‌شود تا بنای اخلاق عمومی ساخته شود.

حدادعادل درباره این‌که آیا مخاطب اصلی را توده‌ مردم می‌داند، گفت: بله. من یادم هست سالی که آقا آن را سال نوآوری و شکوفایی نامیدند، بعد از عید در اولین جلسه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع مطرح شد و همه خیلی خوشحال بودند و استقبال کردند و بر اهمیت این سال تأکید کردند. صحبت از این شد که حالا دستگاه‌ها چه وظایفی دارند. یکی از اعضای شورا پیشنهاد کرد که ما یک دبیرخانه‌ای در کنار دبیرخانه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی یا در دل دبیرخانه‌ موجود برای این شعار تشکیل دهیم و از همه‌ دستگاه‌ها بخواهیم که تا فلان تاریخ همه‌ نمونه‌های نوآوری و اسناد نوآوری خود را برای ما برسانند. بنده مخالفت کردم و گفتم از این کارها هیچ خروجی مفیدی درنمی‌آید. فرض کنید یک اداره‌ای هم یک وانت اوراق برای شما فرستاد و اسمش را گذاشتند نوآوری. شما چه‌کار می‌کنید؟ آن‌جا گفتم که بنده معتقدم غرض رهبری این نیست که از این نوع کارهای اداری صورت بگیرد، بلکه غرض این است که تمام دستگاه‌هایی که با عموم مردم سر و کار دارند، حقیقتِ این موضوع را تشریح کنند و ضرورتش را بیان کنند و نیاز کشور را توضیح دهند و آثار زیانبار فقدان آن را بیان کنند.

وی افزود: رسانه‌هایی که در کشور با توده‌ مردم سر و کار دارند، (به معنی عام رسانه) چند دستگاه هستند. اول از همه صداوسیما، بعد مطبوعات، بعد کتاب، بعد فضای مجازی، بعد آموزش و پرورش که می‌تواند در هر سطحی این نام سال را توسعه دهد؛ مثلاً موضوع انشا شود و معلم‌ها ذهن دانش‌آموزان را برانگیزانند و قلمشان را به حرکت درآورند. روحانیت و خصوصاً اهل منبر و وعاظ، همچنین شعرا، نمایش‌نامه‌نویس‌ها، فیلمسازها، همه و همه ببینید چه طیف وسیعی مخاطب دارند. تمام کسانی که با مردم سر و کار دارند و پنجره‌شان رو به مردم باز می‌شود و کار نرم‌افزاری از جنس فرهنگی می‌کنند، وظیفه دارند متناسب با نوع کاری که می‌کنند، نام سال را برای توده‌ مردم پرورش و بسط بدهند و نتایج آن را بیان کنند تا در واقع از جنبه‌های منفی و مخالف ارزشی که مطرح‌شده، رسوب‌زدایی کنند و کاری کنند که خودِ این ارزش نهادینه شود؛ بنابراین انتخاب نام سال قبل از این‌که بخواهد یک وظیفه‌ اجرایی مشخصی روی دوش دولت و دستگاه‌ها بگذارد، یک پدیده‌ اجتماعی است. یعنی جنس این کار بیش از آن که دولتی باشد، اجتماعی است و به همین دلیل همه نسبت به آن وظیفه دارند.

وی با تایید این‌که بیشتر تمرکز انتخاب نام سال‌ها ارتقای فرهنگ عمومی است گفت: به نظر بنده وظیفه‌ اول رهبر انقلاب اسلامی، وظیفه‌ معنوی و فرهنگی است. همین‌طور که خود پیامبر گرامی اسلام فرموده‌اند؛ «إنّما بُعِثتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الأخلاقِ»، یعنی فرق جایگاه رهبری با جایگاه دیگر مسوولان نظام جمهوری اسلامی این است که وزن جنبه‌ فرهنگی در جایگاه رهبری بیشتر از وزن دیگر جنبه‌ها است. البته رهبری طبق قانون اساسی وظایف و اختیارات متعددی بر عهده دارد، ولی شأن اول رهبری این است که فرهنگ را که در جامعه‌ ما فرهنگ دینی و انسانی و اخلاقی است، گسترش دهند و عمیق‌تر کنند و در واقع از طریق «آدم نو» «عالم نو» بسازند: «آدمی در عالم خاکی نمی‌آید به دست عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی»

مشاور عالی رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: رهبری برای بیان عیب‌ها از نقطه‌ مقابل آن‌ها استفاده می‌کنند و آن حسنی را که توجه به آن می‌تواند عیب‌ها را برطرف کند، نام سال قرار می‌دهند. مثلاً در جامعه بی‌انضباطی اجتماعی وجود داشته و ایشان روی انضباط اجتماعی تأکید می‌کنند.

وی درباره این‌که اگر از نام سال به عنوان شعار یاد کنیم، آیا به اهمیت آن آسیب نمی‌زند؟ اظهار کرد: بالاخره شعار هم بد نیست. همین شعار «استقلال» که اول انقلاب می‌دادیم، مگر اثر نکرده است؟ همین غیرتی که در مردم در مسائل هسته‌‌یی در حال حاضر وجود دارد، از نتایج شعار استقلال است که اول انقلاب دادیم و هنوز هم می‌دهیم. این کار درستی است و اثر هم دارد. نکته‌ مهم این است که رهبری وقتی هر سال یک شعاری را مطرح می‌کنند، به این معنی نیست که شعار سال قبل تاریخ مصرفش تمام شده است؛ خشت روی خشت گذاشته می‌شود تا بنای اخلاق عمومی ساخته شود.

وی یادآور شد: اخیراً در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی اجتماعی در دستور کار کمیسیون فرهنگی-اجتماعی مجمع قرار گرفت. بنده پیشنهاد کردم که دبیرخانه‌ مجمع نام‌های سال را که رهبری در چند سال گذشته مطرح کرده‌اند، بررسی کند و از نام‌های مربوط به مسائل اجتماعی در تدوین سیاست‌های کلی استفاده کند. یعنی سیاست‌های کلی را گرایش بدهد و از جمله به سوی آن‌چه رهبری از طریق نام‌گذاری سال از جامعه خواسته‌اند. از این پیشنهاد استقبال شد و قرار شد این کار انجام شود. به نظر بنده جای این بحث در مجمع است، چون تدوین سیاست‌های کلی نظام پس از مشورت با مجمع تشخیص با رهبری است.




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 12:35 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 2

حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: فرهنگ سازی برای مصرف کالاهای ساخت داخل، نیازمند تفکر، مطالعه، نگاه عمیق، برنامه ریزی و در نظر گرفتن ابعاد روانشناختی اجتماعی این موضوع است که صدا و سیما و دیگر دستگاه‌های تبلیغاتی باید در این خصوص اهتمام جدی داشته باشند.

leader

 حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی 15 فروردین در دیدار جمعی از مسئولان کشور در سه قوه، همه مسئولان را به همدلی، همفکری، همکاری صمیمانه و تلاش جدی برای حمایت از تولید ملی و فرهنگ سازی عمومی در جهت آن فراخواندند و تأکید کردند: عید و آغاز سال جدید، باید زمینه ساز همت، فکر، نشاط، امید و انگیزه ای جدید برای ادامه پرشتاب تر حرکت رو به جلو کشور و برداشتن یک گام جدی و بزرگ در موضوع تولید ملی و داخلی، باشد.

رهبر انقلاب اسلامی، مبارک بودن سال برای مسئولین را منوط به انجام وظیفه و حرکت در مسیر اسلام دانستند و افزودند: اگر مسئولین با کار و تلاش جدی و مخلصانه خود، زمینه ساز جلب رحمت و لطف الهی شوند، قطعاً سال، بر مردم هم مبارک خواهد شد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در تبیین نامگذاری امسال بعنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی خاطرنشان کردند: جمع بندی از حرکت خوب کشور به سمت اهداف والا و امکانات و شرایط موجود و همچنین تمرکز بدخواهان نظام اسلامی بر مسائل اقتصادی، نشان می‌دهد که حمایت از تولید ملی یک نیاز ضروری در شرایط کنونی است.

ایشان با اشاره به تلاش همه جانبه جبهه استکبار برای تشدید فشارهای اقتصادی بر جمهوری اسلامی ایران افزودند: با وجود تدارک گسترده معاندان و مخالفان نظام اسلامی، مسئولان و جوانان کشور، با عزم و ایمان خود و هوشیاری و شناخت از امکانات و تلاش‌های دشمنان و همچنین سرعت عمل، همه امکانات و توانایی‌های داخل را به میدان خواهند آورد و جبهه استکبار را یکبار دیگر ناکام خواهند گذاشت.

رهبر انقلاب تأکید کردند: آشکارترین دلیل بر بی نتیجه بودن تلاش‌های جبهه استکبار، ناکارآمدی بیش از سی سال تحریم و فشار اقتصادی بر نظام اسلامی و پیشرفت و قدرت روزافزون ایران است.

ایشان یکی از لوازم حرکت همه جانبه در جهت حمایت از تولید ملی و مقابله با تلاش‌های جبهه استکبار را همکاری و همدلی مجلس و دولت برشمردند و به قوای مقننه و مجریه توصیه کردند: امروز کشور در عرصه‌های مختلف نیازمند تلاش، تحرک، نوآوری و ابتکار است که لازمه رسیدن به این هدف، همفکری، تدبیر و همراهی مسئولان بویژه در دولت و مجلس است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شکل گیری جبهه‌ای متشکل از استکبار، ارتجاع، سرمایه داران بزرگ، مفسدین، روسیاهان عالَم و سست عنصرهای دنباله رو، در مقابل نظام اسلامی خاطرنشان کردند: در طول بیش از سه دهه گذشته، تا بحال چندبار چنین جبهه‌ای برای به زانو درآوردن نظام اسلامی شکل گرفته است اما در هر یک از برهه‌ها، جبهه شیاطین شکست خورده و به نتیجه مورد نظر خود نرسید.

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: یکی از دلایل عمده شکست جبهه مخالفان و معاندان نظام اسلامی، وحدت و همدلی درونی کشور بوده است.

ایشان با تأکید مجدد بر لزوم حمایت عملی از تولید ملی و با اشاره به نقش عمده دولت در این موضوع و همچنین نقش تسهیل کننده مجلس در این خصوص ، افزودند: مجلس و دولت باید با همکاری صمیمانه برای حمایت از تولید ملی، گام های عملی بردارند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به وجود فرهنگ ناصحیح استفاده از کالای خارجی در جامعه، نقش صدا و سیما را در فرهنگ سازی استفاده از تولید داخل بسیار مهم ارزیابی و تأکید کردند: فرهنگ سازی برای مصرف کالاهای ساخت داخل، نیازمند تفکر، مطالعه، نگاه عمیق، برنامه ریزی و در نظر گرفتن ابعاد روانشناختی اجتماعی این موضوع است که صدا و سیما و دیگر دستگاه‌های تبلیغاتی، باید در این خصوص اهتمام جدی داشته باشند.

ایشان در پایان بار دیگر همه مسئولان قوای سه گانه را به تواصی به حق و صبر و استقامت، تلاش و خدمت همراه با نشاط و امید، کمک و یاری به یکدیگر و استمداد از خداوند متعال سفارش کردند.




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 12:26 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 2

مدیران استان آذربایجان شرقی با امضای میثاق‌نامه‌ای، حمایت قاطع خود را از فرمایش‌های مقام معظم رهبری در نامگذاری سال 1391 با عنوان «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» و عزم راسخ برای رشد سرمایه‌گذاری و توسعه و پیشرفت و آبادانی استان اعلام کردند.

در این میثاق‌نامه که روز سه‌شنبه به امضای آیت‌الله مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در استان، علیرضابیگی استاندار و شریفی رییس کل دادگستری استان به نمایندگی از مدیران آذربایجان شرقی رسید، بر رفع موانع محیط کسب و کار و حمایت کامل و همه‌جانبه از کار و سرمایه ایرانی تاکید شده است.

کلیه مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی، قضایی، انتظامی و امنیتی، خدماتی و حمایتی بر اساس این میثاق‌نامه مصمم شده‌اند تمام تلاش خود را همگام و همسو در راستای اصلاح فضای کسب و کار، افزایش تولید استانی و استفاده حداکثری از سرمایه‌گذاری در اقصی نقاط استان آذربایجان شرقی به کار گیرند.

این میثاق‌نامه به منظور بهبود فضای سرمایه‌گذاری، توانمندسازی بخش خصوصی و توسعه هرچه بیشتر این بخش در استان و همچنین ارتقای امنیت اقتصادی جهت رشد سرمایه‌گذاری، تولید، صادرات، اشتغال و اعتماد بین بخش خصوصی و دولت و نیز استفاده حداکثری از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده تنظیم و به امضا رسیده است.

در پایان این میثاق‌نامه اظهار امیدواری شده است با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه استان، نيروي كار و سرمايه‌هاي كوچك و بزرگ استاني، موجبات رشد و توسعه و پيشرفت آذربايجان شرقي و ايران اسلامي فراهم گردد.

زمان، زمان عمل است نه بهانه‌گيري

استاندار آذربايجان شرقي در حاشيه امضاي اين ميثاق‌نامه تاكيد كرد: نبايد اين ميثاق‌نامه تشريفاتي قلمداد شود بلكه مضمون آن بايد اعتقادي از عمق جان همه ما باشد و كليه مديران به واسطه دلبستگي به ولايت، ايستادگي و ثبات قدم خود را در حمايت از توليد داخلي به اثبات برسانند.

عليرضابيگي با بيان اين كه زمان، زمان عمل است نه بهانه‌گيري، افزود: ميثاق‌نامه نماد تلاش براي رسيدن به تعالي اقتصادي است كه تمام مديران استان خود را ضامن تحقق آن مي‌دانند.

وي خاطرنشان كرد: اين يك انتخاب نيست بلكه يك راه گريزناپذير براي موفقيت در عرصه جنگ اقتصادي است كه هم ملت، هم دولت و هم بخش خصوصي بايد خود را براي مديريت شرايط موجود و مقابله با سختي‌هاي اين مسير آماده كنند.

عليرضابيگي تصريح كرد: اعتقادات ديني ما نيز تقويت‌كننده اين ميثاق‌نامه است و مردم ما در طول تاريخ با تمسك به اين اعتقادات نشان داده است كه براي حفظ عزت و استقلال خود زير بار جور قدرت‌هاي ظالم نمي‌رود.




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 12:24 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 1

دشمن برای ضربه زدن به نظام و انقلاب از تمام جهات به ویژه عرصه اقتصاد وارد شده است.

ایران به الگوی جهانی تبدیل شده و یکی از مواردی که باید به دنیا صادر کنیم اقتصاد اسلامی است.در عرصه اقتصادی باید با یک تدبیر الگوی اقتصادی اسلامی را به جهان معرفی و به عنوان یک الگو در جهان معرفی کنیم.

مالیات جایگاه ویژه ای در نظام اسلامی دارد و پرسنل امور مالیاتی سربازان گمنام اقتصادی هستند که در این راستا خدمت می کنند .باید اقتصادمان را از نفت جدا کرده و تکیه بر این نعمت و سرمایه الهی نداشته باشیم و ضرورت دارد برای آیندگان نیز ذخیره کنیم

با توجه به نام گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری و شعارهای هر ساله ایشان متوجه می شویم که شعارها در حوزه اقتصادی است و این نشان از اهمیت داشتن این حوزه است..




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 12:15 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 1
خبرگزاری مهر: نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران با تشریح راهکارهای حمایت از تولید ملی و تحقق شعار سال، بر ضرورت دوری از آفت سیاست زدگی در عرصه اقتصاد تاکید کرد.

خداداد غیاثوند در رابطه با راهکارهای تحقق شعار سال در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: واقعیت این است که اقتصادی که بر پایه فروش نفت و واردات انواع کالا در70 سال گذشته پایه گذاری شده است نمی تواند در کوتاه مدت به یک اقتصاد تولید محور بر مبنای تولیدات صادراتی تبدیل شود.

چالشها را به فرصت تبدیل کنیم

وی ادامه داد: با این حال و با وجود همه چالشهای موجود همواره فرصتهای خواسته یا ناخواسته ایجاد شده است که هرگاه در صدد مدیریت و استفاده از آن فرصت برآمده ایم آن چالش را به یک فرصت تبدیل کرده ایم.

این فعال اقتصادی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد: برای تحقق شعار سال توجه به ابعاد مختلف ضروری است.

کوتاهی رسانه ملی برای ایجاد فضای تولید و کارآفرینی

غیاثوند بر ضرورت ورود همه جانبه رسانه ملی و رسانه های مختلف برای ایجاد فضای تولید و کارآفرینی تاکید کرد و گفت: متأسفانه تا به امروز برای این موضوع وقت گذاشته نشده و برخورد چالشی و جدی با عوامل مؤثر، مشکلات تولید و کارآفرینی و رونق تولید انجام نگرفته است.

وی با اشاره به موفقیت کشورهایی که در عرصه تولید زمان و انرژی گذاشته اند، گفت: با کمال تأسف باید پذیرفت که نه دولت و نه مجلس در عرصه تولید و رونق کسب و کار نمره قابل قبولی نگرفته اند.

ضرورت جلوگیری از نوسانات شدید در بخش های مختلف اقتصادی

نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران همچنین بر ایجاد ثبات اقتصادی و جلوگیری از نوسانات شدید در بخش های مختلف اقتصادی تاکید کرد و بیان داشت: کاهش نرخ سود بانکی برای تولید و واقعی کردن نرخ ارز چه در جهت کاهش و چه در جهت افزایش نرخ ارز از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که نمی توانیم سود بانکی و سپرده ها را تابع نرخ تورم بدانیم ولی در تعیین نرخ ارز دستوری عمل کنیم.

غیاثوند افزایش دوره بازپرداخت وامهای بانکی به تولید کنندگان آن هم به صورت پلکانی را خواستار شد و گفت: حمایت قاطع دستگاه قضایی از تولید و ایجاد فضای امن روانی و فیزیکی برای تولید کنندگان و تنظیم قوانین با محوریت سلامت اقتصادی از دیگر راهکارها در این زمینه است.

اصلاح قوانین کار، تجارت، بانکداری، مالیات و گمرک

وی اصلاح قوانین کار، تجارت، بانکداری، مالیاتی، گمرکی و سایر قوانین مرتبط با تولید با محوریت تقویت هدفمند تولید ملی، جلوگیری حداکثری از خریدهای خارجی دولت به عنوان بزرگترین وارد کننده کالا و ارتقاء سطح تکنولوژی و مدیریت تولید در کشور و ایجاد الزامات قانونی برای استاندارد سازی محصولات ملی را از دیگر ضرورت ها در این بخش برشمرد.

این فعال اقتصادی خواستار تغییر نگاه سنتی تولید کنندگان به روشهای صنعتی و افزایش بهره وری شد و بیان داشت: همچنین باید به تولید کنندگان در فرآیند تصمیم سازی در قانونگذاری و اجرا توسط مجلس و دولت توجه ویژه ای صورت گیرد.

دوری از سیاست زدگی در موضوع اقتصاد

غیاثوند همچنین ضمن تاکید بر دیپلماسی فعال اقتصادی در راستای ایجاد بازارهای جدید برای کالاهای ایرانی، دفاع قاطع از حقوق تجار ایرانی در خارج از کشور را خواستار شد.

وی افزود: ارتقاء کیفیت و کاهش قیمت تمام شده محصولات ایرانی توسط بخش خصوصی برای حضور رقابتی در بازارهای داخلی و خارجی از دیگر مواردی است که در راستای تحقق شعار سال باید مورد توجه تولید کنندگان داخلی قرار گیرد.

این فعال اقتصادی با تاکید بر محوریت سرمایه انسانی و مزیتهای اقتصادی در برنامه های توسعه تولید ملی، ادامه داد: همچنین دوری از سیاست زدگی در موضوع اقتصاد و برخورد عالمانه به جای برخورد سیاسی با مقوله اقتصاد به صورت مستمر از دیگر مطالبات تولید کنندگان است.

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ "تقصیرپذیری"

نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران همچنین بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ "تقصیر پذیری" به جای اپیدمی "تقصیر گریزی" در نزد مردم و مسئولین تاکید کرد و گفت: تا هر یک از ما سهم تقصیر خود را در شرایط کنونی نپذیریم در صدد اصلاح و تغییر روش خود بر نخواهیم آمد.

غیاثوند تصریح کرد: همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند هم مسئولین، هم بخش خصوصی و هم قوای سه گانه باید خود را مسئول بدانند تا در مسیر انجام اقدامات موثری در موضوع تولید ملی قدم بردارند.




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 12:03 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی در شرایطی که دشمنان نظام ما را تحریم کرده اند کار بسیار پسندیده ای است.

زنان به عنوان مدیر خانواده می توانند استفاده از کالای ملی و ایرانی را به عنوان یک فرهنگ برای همسر و فرزندان خود نهادینه کنند.

اساسا محور فرهنگ سازی در خانواده زنان و مادران هستند و اگر در این حوزه هم از فعالان عرصه تولید کشور حمایت کنند حتما ما به خودکفایی نزدیک می شویم.

در روند حمایت از تولیدات داخلی و عدم روی آوردن به محصولات خارجی به نوعی جلوی تورم و گرانی گرفته خواهد شد .

در واقع ما با حمایت از کار و سرمایه ایرانی نقدینگی را به سمت امور زیر بنایی ، صنعت ، کشاورزی و سرمایه گذاری در این عرصه ها و ایجاد اشتغال پیش خواهیم برد و موجب مهار تورم خواهیم شد که این امر منجر به رشد هر چه بیشتر اقتصاد کشور خواهد شد.




[ سه شنبه 29 فروردین 1391  ] [ 12:01 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 1

جهاد انواع مختلفی دارد مانند جهاد نظامی، جهاد علمی، جهاد اخلاقی، جهاد اقتصادی و يكی از انواع جهاد اقتصادی، توليد ملی و حمايت از كار و سرمايه ايرانی است كه امسال توسط رهبر معظم به اين نام، نام‌گذاری شده است.

برای رسيدن به سعادت دنيا و آخرت بايد در امور مادی و معنوی مجاهدت كنند تا اين‌كه حق جهاد را ادا نمايند،

جهاد اقتصادی يعنی همه دست‌اندركاران اقتصاد اعم از مسئولان و مردم بايد تلاش مضاعفی در رشد و پيشرفت اقتصاد كشورمان به‌عمل بياورند، افزود: اگرچه از ابتدای انقلاب تا الان هم كشور ما قدم‌های بزرگی در اقتصاد برداشته ولی اين حرك ،آرام بوده است اما بايد حركت دست اندركاران اقتصاد، تسريع شود و سرعت به خود بگيرد و به فرمايش رهبرمعظم انقلاب بايد حركتشان جهش پيدا كند تا به اهداف مورد نظر در اقتصاد و توليد ملی نائل آيند.

حاكميت عدالت اجتماعی در كل كشور و از بين رفتن محروميت از جامعه، از بين رفتن وابستگی كشور به نفت و عدم نياز به صادرات نفت، صادرات كالاهای ايرانی با كيفيت بالا به همه كشورهای جهان، قابل رقابت بودن كالای ايرانی با كالاهای خارجی درجه يك ، بی اثر شدن تحريم‌های جهانی عليه كشور، از بين رفتن تورم، گرانی، كمبود كالای خاص، توسعه آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه‌های علميه، مراكز فرهنگی وتوليد علم كشور، تحول عظيم در صنايع و معادن و كارخانجات، انقلاب در حوزه كشاورزی و دامداری، از بين رفتن بيكاری و اعتياد را از اهداف و آثار توليد ملی شمرده مي شود .

وجود روحيه جهادی در همه دست‌اندركاران اقتصاد كشور را يكی از ضروريات در جهاد اقتصادی، دانست و يقيناً در جهاد اقتصادی، موانع بزرگی سرراه پيشرفت اقتصادی ملت ما ظاهر خواهد شد كه فقط با روحيه جهادی و روحيه خستگی ناپذيری می‌توان اين موانع را برطرف كرد.

حمايت از توليد ملی، وجود روحيه جهادی در همه دست‌اندركاران اقتصاد كشور را يكی از ضروريات در توليد ملی عنوان كرد و افزود: آن روحيه‌ای كه در بسيجيان در دفاع مقدس بود بايد در متوليان اقتصاد كشور باشد.

دون ترديد در توليد ملی، موانع بزرگی سر راه پيشرفت اقتصادی ملت ما ظاهر خواهد شد كه فقط با روحيه جهادی و با روحيه خستگی ناپذيری می‌توان اين موانع را برطرف كرد، داشتن روحيه خودباوری و اين‌كه ماهم می توانيم پيشرفت كنيم و حتی از غرب جلوتر حركت كنيم يكی از ضروريات است.

داشتن روحيه جهادی نياز به سه عنصر شامل عشق به اسلام، رهبری، ولايت و عشق به خدمت‌گزاری خالصانه به مردم ايران اسلامی دارد كه با جهاد اقتصادی می‌توان گام‌های بزرگی برداشت.

جمله اهداف توليد ملی رسيدن به نقطه‌ای است كه اقتصاد كشورمان از بيماری تورم و گرانی كالا و غيره نجات خواهد يافت، حمايت از توليدات داخلی و نخريدن اجناس خارجی، صبر بر مشكلات اقتصادی و تحمل سختی‌های رياضت‌های اقتصادی، همكاری بازاريان و تجار با دولت، عدم احتكار اجناس، ‌سرمايه‌گذاری ثروت‌ها و درآمدهای خود در مواردی كه مورد نياز كشور است، حمايت از طرح‌های جهاد اقتصادی دولت و مجلس، قناعت و صرفه‌جويی در مصرف مواد غذايی، دارويی و انرژی ودوری از تبذير و ريخت و پاش، ساده برگزار كردن مراسمات عروسی و هزينه كردن پول‌های ريخت و پاش در نيازهای عروس و داماد، تحرك بيشتر كشاورزان ودامداران وتوليد كنندگان كالاهای ايرانی و دقت و همت كارگران كارخانجات در توليد بيشتر را از انواع مختلف حمايت‌های مردم در راستای تحقق شعار امسال ميباشد .

 

 




[ دوشنبه 28 فروردین 1391  ] [ 12:13 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 3

خبرگزاری فرانسه: اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای موضع ایران در برابر تهدیدات غرب را تقویت کرد

خبرگزاری فرانسه لحظاتی پس از پایان سخنرانی مقام معظم رهبری در شهر مقدس مشهد، این سخنان را بازتاب و گزارش داد آیت‌الله خامنه‌ای هشدار داد ایران هرگونه حمله از سوی آمریکا یا اسرائیل را پاسخ خواهد داد.

این خبرگزاری با پوشش این بخش از سخنان رهبری که ایران به دنبال ساخت بمب اتمی نبوده و نیست اما اگر از سوی دشمن خواه آمریکا یا رژیم صهیونیستی هدف حمله قرار خواهد گیرد به همان سطح، حمله آنها را پاسخ خواهد داد، افزود که اظهارات آیت الله خامنه‌ای موضع ایران در برابر تهدیدات غرب علیه برنامه هسته‌ای خود را تقویت کرد.

خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: رهبر ایران پاسخ به هرگونه حمله را حق ایران توصیف و اعلام کرد که بر اساس تعالیم الهی درصورتی که دشمن تجاوز را آغاز کند، شکست را در پیش رو خواهد داشت.

این خبرگزاری به نقل از مقام معظم رهبری افزود: "این سنت الهی است. ما به دنبال حمله یا تهاجم نیستیم بلکه به دنبال حفظ موجودیت و هویت جمهوری اسلامی هستیم."

آسوشیتدپرس: رهبر ایران تاکید کرد ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی نبوده و نیست

خبرگزاری آسوشیتدپرس با بازتاب سخنان رهبری ایران در حرم رضوی(ع) نوشت:" آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی که به طور زنده از شبکه دولتی ایران پخش می‌شد، با نام‌بردن از اسرائیل و آمریکا هشدار داد، ایران هرگونه حمله آمریکا و اسرائیل را به همان سطح پاسخ خواهد داد."

این خبرگزاری با اشاره به تهدیدات آمریکا و اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران افزود: "رهبر ایران تصریح کرد ایران بمب اتمی نداشته و قصد ساختن آن را نیز ندارد."

رویترز: رهبر ایران هشدار داد در هر سطحی که دشمن حمله کند ایران پاسخ خواهد داد

خبرگزاری انگلیسی رویترز طی خبری به پوشش سخنرانی مقام معظم رهبری در مشهد مقدس پرداخت.

این خبرگزاری به نقل از رهبر ایران نوشت: ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد و نخواهد ساخت اما در مقابله با تجاوز دشمنان چه از سوی آمریکا باشد یا رژیم صهیونیستی، برای دفاع از خود، در همان سطحی که دشمن به ما حمله کند، حمله خواهیم کرد.

رویترز ادامه داد که رهبر ایران در سخنرانی سالانه خود به مناسبت نوروز اضافه کرد: آمریکایی‌ها اشتباه بزرگی مرتکب می‌شوند اگر فکر کنند که با تهدیدها می‌توانند ملت ایران را نابود کنند.

این خبرگزاری انگلیسی در ادامه به تهدیدهای آمریکا و اسرائیل علیه ایران پرداخت و به مذاکره آتی ایران با گروه 5+1 نیز اشاره‌ای کرد.

رویترز در ادامه نوشت که رهبر ایران در سخنرانی خود به دستاوردهای هسته‌ای ایران طی 12 ماه گذشته از قبیل افزایش غنی‌سازی تا 20 درصد و ساخت میله‌های سوخت برای رآکتور تهران اشاره کرد.

این خبرگزاری انگلیسی اضافه کرد که رهبر ایران گفت: در شرایطی که دشمنان درباره سقوط ملت ایران و تحریم‌های سخت صحبت می‌کنند ایران تمامی این دستاوردها را بدست آورد.

دویچه‌وله: رهبر ایران تاکید کرد آمریکا در صورت حمله به ایران مرتکب اشتباه بزرگی می‌شود

پایگاه اینترنتی "دویچه‌وله" آلمان طی خبری کوتاه به انتشار بخش‌هایی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در مشهد مقدس پرداخت.

این پایگاه اینترنتی آلمانی نوشت: رهبر جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه (اول فروردین) در سخنان نوروزی خود در مشهد گفت: ایران در صورتی که مورد حمله قرار بگیرد در همان سطح پاسخ خواهد داد.

دویچه‌وله ادامه داد: آیت‌الله خامنه‌ای در این سخنان تأکید کرد که ایران در پی رسیدن به سلاح اتمی نیست، اما در صورت حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی از خود "در همان سطح" دفاع خواهد کرد. وی افزود، آمریکا در صورت حمله به ایران مرتکب "اشتباه بزرگی" خواهد شد.

بی‌بی‌سی: رهبر ایران با استناد به قرآن نوید داد حمله‌کنندگان به ایران شکست می‌خورند

پایگاه اینترنتی "بی بی سی" طی خبری به پوشش بخش‌هایی از سخنان مقام معظم رهبری در جمع مردم در مشهد مقدس پرداخت.

بی‌بی‌سی نوشت:  آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران تأکید کرد که کشورش در پی تولید سلاح اتمی نیست، اما اگر مورد حمله قرار گیرد، در همان سطح پاسخ خواهد داد.

این پایگاه اینترنتی ادامه داد: آقای خامنه ای در نخستین روز سال ۱۳۹۱ و در سخنرانی نوروزی خود در مشهد، با قرائت آیاتی از کتاب مقدس مسلمانان گفت که "قرآن به ما نوید داده است که اگر دشمن به شما حمله کرد، قطعا شکست خواهد خورد".او گفت که مردم ایران در فکر تهاجم و تجاوز نیستند، اما هستی، هویت، دین و "جمهوری اسلامی خود" را با تمام وجود دوست دارند.

بی‌بی‌سی اضافه کرد: رهبر ایران گفت که کشورهای غربی قصد دارند با اعمال تحریم های اقتصادی مردم ایران را از حکومت این کشور جدا کنند. به گفته او، این کشورها می دانند که ایران در پی تولید سلاح اتمی نیست و پرونده هسته ای ایران تنها بهانه ای برای فشار آوردن به حکومت جمهوری اسلامی است.

بر اساس گزارش بی‌بی‌سی ، آیت الله خامنه ای گفت: "ما به دلایل خودمان به هیچ وجه به دنبال سلاح هسته ای نیستیم. نه تولید کرده ایم و نه تولید خواهیم کرد. این بهانه است". رهبر ایران گفت که مشکل اصلی غرب با ایران به منابع نفت و گاز این کشور مربوط می شود. به گفته او، کشورهای غربی از نظر منابع انرژی دچار مشکل هستند و منابع نفت و گاز آنها در سال های آینده پایان خواهد گرفت در حالی که ایران از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز در صدر کشورهای جهان قرار دارد.

بی‌بی‌سی اضافه کرد که رهبر ایران گفت: "مسئله، مسئله هسته ای یا حقوق بشر نیست. مسئله جمهوری اسلامی است که مثل شیر در مقابل اینها ایستاده است".او در عین حال به کشورهای غربی توصیه کرد که به جای تقابل با مردم ایران، "محترمانه" با آنها رفتار کنند.

النشره: رهبر ایران به شکسته شدن هیبت آمریکا در جهان معتقد است

پایگاه خبری "النشرة" لبنان طی خبری به پوشش بخش‌هایی از سخنان مقام معظم رهبری در مشهد مقدس پرداخت.

این پایگاه اینترنتی نوشت که رهبر ایران هشدار داد که ایران به هر حمله در همان سطح پاسخ خواهد داد.

النشره نوشت: رهبر ایران که این سخنان را به مناسبت عید نوروز مطرح می‌کرد تاکید کرد که قدرت‌های استکباری سال گذشته با مشکلات متعددی به دلیل سرنگون شدن دیکتاتورهای منطقه و انزوایی که علیه اسرائیل تحمیل شده، مواجه شده‌اند.

این پایگاه اینترنتی لبنانی اضافه کرد که رهبر ایران گفت: پیشرفت علمی و فناوری که دانشمندان ایرانی آن را بدست آوردند بسیار بیشتر از آن چیزی است که در رسانه‌ها اعلام می‌شود.

النشره افزود که آیت‌الله خامنه‌ای گفته است که هیبت آمریکا در بسیاری از مناطق جهان شکست خورده و آمریکا با مشکلات متعددی مواجه است.

یدیعوت آحارونوت: رهبر ایران بر مقابله به مثل دربرابر حمله آمریکا و اسرائیل تاکید کرد

پایگاه اینترنتی رونامه صهیونیستی "یدیعوت آحارونوت" طی خبری به پوشش بخش‌هایی از سخنان مقام معظم رهبری در جمع مردم در مشهد مقدس پرداخت.

یدیعوت آحارونوت نوشت: "آیت‌الله علی خامنه‌ای" در سخنان روز سه‌شنبه خود گفت که در صورت تجاوز از سوی آمریکا یا اسرائیل، ایران از خود دفاع و اقدام متقابل انجام خواهد داد.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه نوشت که رهبر ایران تاکید کرد که تسلیحات هسته‌ای نداریم و نخواهیم ساخت اما در مقابله با تهاجم دشمنان چه از سوی آمریکا یا از سوی رژیم صهیونیستی باشد، برای دفاع از خود در همان سطحی که به ما حمله کنند، اقدام خواهیم کرد.

یدیعوت آحارونوت اضافه کرد که رهبر ایران در جمع هزاران نفر در مشهد گفت: آمریکا در حال ارتکاب اشتباه بزرگی است در صورتی که فکر کند با تهدید کردن می‌توانند ملت ایران را نابود کنند.

سی.ان.ان: رهبر ایران در میان شعار مرگ بر آمریکا از عظمت ایران سخن گفت

شبکه خبری سی.ان.ان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در آغاز سال نوی شمسی در حرم امام رضا(ع)نوشت: آیت الله خامنه ای در سخنرانی ابتدای سال خود از آمادگی ایران برای پاسخ به حمله آمریکا در  هر سطحی خبر داد.

سی.ان.ان با اشاره به سرداده شدن شعار مرگ بر آمریکا در میان سخنرانی مقام معظم رهبری نوشت: رهبر ایران غرب را ناتوان از هرگونه آسب زدن به دستاوردهای انقلاب اسلامی معرفی کرد و از عظمت ایران سخن گفت.

این شبکه خبری آمریکایی در ادامه گزارش خود آورده است: رهبر ایران در سخنان خود به این نکته اشاره کرد که ایران سلاح هسته ای نمی سازد و در آینده نیز نخواهد ساخت.

سی.ان.ان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مصرف کالاهای داخلی آن را به عنوان اصلی ترین راهبرد ایران برای مقابله با تحریم ها عنوان کرده است و از ضرورت همکاری دولت و با صنایع برای افزایش تولید داخلی عنوان کرد.

همچنین این شبکه خبری با اشاره به سخنان نوروزی اوباما، از افزایش تنش های آمریکا با ایران در سال نوی میلادی خبر داد.

العربیة: سخنان رهبر ایران موضع تهران در مقابله با غرب را تقویت کرد

پایگاه اینترنتی شبکه خبری "العربیة" طی خبری به پوشش بخش‌هایی از سخنان مقام معظم رهبری در مشهد مقدس پرداخت.

العربیه گفت که رهبر ایران اعلام کرد که ایران به هر حمله‌ای که از سوی آمریکا و اسرائیل صورت بگیرد، پاسخ خواهد داد.

العربیة ادامه داد که رهبر ایران تاکید کرده که ایرن به دنبال تسلیحات اتمی نبوده و آن را نخواهد ساخت اما اگر هرگونه حمله‌ای از سوی دشمنان چه آمریکا و چه رژیم صهیونیستی صورت گیرد، ایران در همان سطحی که مورد حمله قرار می‌گیرد، حمله خواهد کرد.

العربیة نوشت که این اظهارات رهبر ایران، موضع تهران را در مقابله با غرب در برنامه هسته‌ایش تقویت کرد.

پایگاه اینترنتی این شبکه خبری در ادامه نوشت که رهبر ایران با استناد به قران اعلام کرد که در صورتی که دشمن نخست به شما حمله کرد، قطعا شکست خواهد خورد.

العربیة نوشت که رهبر ایران گفت: این قانون خداوند است. ما به دنبال حمله و تجاوز نیستیم اما ما به ماهیت و هویت جمهوری اسلامی تعلق داریم.




[ دوشنبه 28 فروردین 1391  ] [ 12:13 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 1

رییس جمهور با بیان اینکه برنامه عظیم "مهر ماندگار" برای تكمیل و بهره‌برداری از تمام طرحهای بزرگ عمرانی، علمی، بهداشتی، صنعتی، فنآوری و كشاورزی و فرهنگی تهیه شده و آماده اجرا است، گفت: بنای دولت بر این است تا به گونه ای كار كند تا باری را بر دوش دولت بعدی نگذارد

احمدی نژاددکتر محمود احمدی نژاد در پیام نوروزی به مناسب حلول سال 1391 هجری شمسی با تبریک آغاز سال نو و عید نوروز به امام عصر(ع) که حقیقت بهار انسانی است، مقام معظم رهبری، ملت بزرگ ایران و ایرانیان در سرتاسر عالم که هستند، خانواده معظم شهیدان، ایثارگران و جامعه بشری، گفت: سال گذشته سالی پرفراز و نشیب و سرشار از شادكامی‌ها، شیرینی‌ها و پیروزی‌ها برای ملت ایران و جامعه بشری و در برخی موارد هم همراه با تلخكامی‌ها بود.

به گزارش «تابناک» رییس جمهور تصریح کرد: در سال 90 حركت پرشتاب ملت ایران در عرصه‌های گوناگون اقتصادی، علمی، صنعتی، فناوری و سیاسی گسترش پیدا كرد و به فضل الهی در سال 91 با سرعت بیشتر ادامه پیدا خواهد كرد.

دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه در سال 90 دهها هزار طرح عمرانی و پروژه‌های گوناگون در گوشه و كنار كشور به بهره‌برداری رسید و دستاوردهای علمی و فناوری‌ بزرگ در اختیار ملت قرار گرفت، اظهار داشت: در همین دوره اقدامات تحولی بسیاری برنامه‌ریزی شد كه از این بابت خداوند منان را سپاسگزارم و از همراهی و همدلی ملت بزرگ صمیمانه تشكر می‌كنم.

رییس جمهور با بیان اینکه برنامه عظیم "مهر ماندگار" برای تكمیل و بهره‌برداری از تمام طرحهای بزرگ عمرانی، علمی، بهداشتی، صنعتی، فنآوری و كشاورزی و فرهنگی تهیه شده و آماده اجرا است، گفت: بنای دولت بر این است تا به گونه ای كار كند تا باری را بر دوش دولت بعدی نگذارد و در حقیقت ما می‌خواهیم این فرصت برای دولت بعدی باقی باشد كه برنامه‌ و بودجه خود را خودش تنظیم كند و براساس برنامه‌هایی كه به تایید ملت ایران می‌رسد كارهایش را جلو ببرد و طرح‌های نیمه تمام مانع اجرای برنامه‌های دولت بعدی نشود.

دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه ایران باید با فكر، همت و دست ایرانی ساخته شود، تصریح کرد: امسال نیز همچون گذشته حمایت از تولید، صادرات ملی، سرمایه و كار ایرانی در دستور كار دولت است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: به فضل الهی تعهد دولت بر عدالت، خدمت، پاكی، مهرورزی و تعالی كشور عمیق‌تر و وثیق‌تر در سال 91 و در تمام لحظات و فعالیت‌ها جاری خواهد بود؛ ما همواره در كنار مردم، برای مردم و شریك شادی و غم مردم خواهیم بود.

دکتر احمدی نژاد در بخش دیگری از پیام خود نوروز را عید انسان و عید بازگشت به حقیقت انسانی و تجدید عهد با همه خوبی‌ها و اجتناب از همه زشتی‌ها برشمرد و گفت: نوروز یادآور بهار انسان است؛ امروز همه می‌دانند كه انسان بالاترین مخلوق خداست و استعداد و شایستگی آن را دارد كه جانشین خدا در زمین شود.

رییس جمهور با بیان اینکه خداوند همه استعدادهای الهی و صفات و اسماء خود را در فطرت انسان به امانت گذاشته است، اظهار داشت: استعدادهای الهی انسان بسیار شگرف و نامحدود است؛ قدرت، عقل، حكمت، خلاقیت، علم، تدبیر و درایت، عشق و آرامش، سلامت و پرستش و عزت و كرامت از استعدادهایی است كه به واسطه آنها انسان می‌تواند تجلی خداوند و ظرف معرفی او در این عالم بشود؛ انسان با شكوفایی این استعدادها می‌تواند آنقدر بزرگ شود كه جانشین خداوند در زمین گردد.

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه با نگاهی به تاریخ مشخص می‌شود كه انسان برای رسیدن به قله های کمال و تعالی هنوز در ابتدای راه است و در حقیقت بشریت هنوز فرصت شكوفایی كامل پیدا نكرده است، گفت: بهار انسانیت در راه است و باید بیاید و روشن است كه سعادت و كمال حقیقی رسیدن به مقام خلیفه‌اللهی و به نقطه‌ای است كه انسان از همه ظرفیت و استعدادهای الهی خود بهره‌برداری كند.

رییس جمهور با اشاره به دعای تحویل سال و اینکه همه به دنبال بهترین حال و نقطه اوج كمال هستند، گفت: این سوال مطرح است كه به راستی احسن الحال چیست و چه كسی از همة عقل، علم، حكمت، عشق، درایت، عدالت، هوشمندی، قدرت، خلاقیت و سلامت برخوردار است و در اوج پرستش قرار دارد؟ پاسخ روشن است؛ معلوم است كه همه اینها فقط و فقط در انسان كامل مجتمع است.

دکتر احمدی نژاد ادامه داد: انسان كامل نقطه اوج تجلی همه صفات و اسماء الهی و ظهور و بروز همه استعدادهای الهی انسان در عالم هستی است وهر كسی كه می‌خواهد به قله کمال و سعادت برسد، راه، راهنما، قله، یاور و الگو اوست.

دکتر احمدی نژاددر بخش دیگری از پیام خود به مناسبت آغاز سال 91 با اشاره به اینکه در این ایام عده‌ای از خدمتگزاران مشغول خدمت‌ هستند، تصریح کرد: بنده به نمایندگی از ملت ایران از همه كسانی كه ایام و لیالی نوروز را برای شادی، سلامتی و راحتی دیگران صرف می‌كنند، صمیمانه تشكر می‌كنم و از خداوند متعال مسألت دارم كه سال 91 را كه طلیعه آن همراه با بارش لطف الهی بود، سالی سرشار از رحمت و بركت و درك بهترین حال، عزت و سلامت برای همگان قرار دهد.

رییس جمهور با گرامیداشت یاد و نام امام راحل عظیم‌الشأن و شهداء، به ویژه شهدای هسته‌ای اظهار داشت: بیایید و بیاییم همه با هم با یاد خدا و عشق به امام عصر(علیه‌السلام) و خدمت و محبت به دیگران سالی پر از خوبی و زیبایی را آغاز كنیم.




[ دوشنبه 28 فروردین 1391  ] [ 12:10 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 2
       

تولید ملیدر کشورهایی که دولت، متکی به کار ملی است ارزش پول ملی تابعی است از نسبت درآمدهای ارزی حاصل از فروش کالا و خدمات به دنیا به مخارج ارزی ناشی از خرید کالا و خدمات از دنیا.

به عبارت ساده‌تر هر چقدر توان کشور در تولید و فروش کالا و خدمات بالاتر از تقاضای کشور برای کالا و خدمات وارداتی باشد، پول ملی تقویت می‌گردد و نرخ ارز کاهش می‌یابد و در صورتی‌که کشور وضعیت خوبی در تولید و صادرات نداشته باشد، پول ملی تضعیف و نرخ ارز افزایش می‌یابد و این افزایش موجب گرانتر شدن واردات و به صرفه شدن تولید داخل می‌شود و نتیجتا به رقابت‌پذیری تولید ملی کمک می‌نماید و منجر به بازتوانی تولید تضعیف شده می‌شود. پس در دولت متکی به کار ملی، ارزش پول ملی آئینه‌ای از قدرت تولید ملی خواهد بود.


ارزش پول ملی در اقتصادهای متکی به کار ملی
اما در کشورهایی که دولت‌های متکی به ثروت ملی بر سر کارند، ورود ارز حاصل از فروش ثروت ملی به چرخه ارزی کشور موجب مخدوش شدن ارتباط ارزش پول ملی با نسبت درآمدهای ارزی حاصل از تولید ملی به مخارج ارزی ناشی از مصرف ملی می‌شود (تصویر 2)؛ بنابراین ضعف و قوت تولید ملی اثر واقعی خود را بر ارزش پول ملی از دست می‌دهد. به عبارت دیگر هر چقدر درآمدهای ناشی از فروش نفت و گاز (البته درآمدی که مستقیما با تبدیل به پول ملی وارد اقتصاد کشور می‌شود) بالاتر باشد، اثر بیشتری بر تقویت پول ملی می‌گذارد و این اثر مستقل از اثر درآمدهای ناشی از کار ملی است؛ بنابراین در شرایطی مانند امروز در کشور ما که تولید در مقابل واردات به شدت ناتوان و آسیب‌پذیر شده است - و در شرایط نبود اثر درآمدهای نفتی بر پول ملی قطعا حفظ ارزش ریال در سطح فعلی امکان‌پذیر نمی‌بود - می‌بینیم که ارزش واقعی ریال با تکیه به دلارهای نفتی کماکان در حال
تقویت است.


ارزش پول ملی در اقتصاد متکی به ثروت ملی
توضیحات فوق تفسیر ساده‌ای است از این واقعیت اقتصادی که تراز بازرگانی خارجی کشور ما بدون احتساب نفت در طی سال‌های گذشته همواره منفی، اما تراز بازرگانی خارجی با احتساب نفت همواره مثبت بوده است و به دلیل قیمت‌های بالای نفت در طی 5 سال گذشته، تراز حساب جاری کشور نیز همواره مثبت بوده است؛ بنابراین مثبت بودن تراز حساب جاری گرچه به خودی خود نقطه قوت یک اقتصاد تلقی می‌شود، اما در شرایطی که تراز بازرگانی خارجی بدون احتساب نفت منفی است، مثبت بودن تراز حساب جاری موجب نرسیدن صدای خرد شدن استخوان‌های تولید ملی به گوش اقتصاد کشور شده است، یعنی در حالی که از توان تولید ملی دائما کاسته می‌شود، اما ارزش واقعی پول ملی بی‌توجه به آن دائما تقویت شده است.

با توجه به توضیحات فوق اکنون می‌توان دریافت که تثبیت نرخ ارز (و به عبارت صحیح‌تر کاهش نرخ واقعی ارز) یک سیاست ارزی مدیریت شده نیست، بلکه ریشه در خرج و تزریق دلارهای نفتی به بودجه‌های دولت طی چند سال گذشته دارد. به عبارت دیگر دولت به‌رغم تجربه اثرات بیماری هلندی بر اقتصاد کشور در طی دهه‌های قبل، توجهی به تشدید این بیماری نکرده و صدها میلیارد دلار درآمد نفتی را صرف بودجه‌های خود کرد؛ بنابراین برخلاف قاعده متداول در کشورهای دیگر که تنظیم یا حفظ ارزش پول ملی از وظایف بانک‌های مرکزی کشورها است، در کشور ما بانک مرکزی صرفا از نقطه‌ای که دیگر فروش دلارهای نفتی در بازار ارز کشور به قیمت‌های مقرر در بودجه سالانه میسر نیست دست به مدیریت بازار ارز می‌زند و آن هم با چاپ اسکناس بی‌پشتوانه و ارائه آن به دولت و افزایش ذخایر ارزی خود که این روش هم بلای تورم را به جان اقتصاد می‌اندازد و اگرچه نرخ ارز در ظاهر ثابت نگه داشته می‌شود، اما با لحاظ نمودن اثر تورم بالا به نوبه خود موجب کاهش نرخ واقعی ارز در کشور می‌شود. بنابراین به سادگی می‌توان دریافت که درمان این بیماری صرفا با دستکاری نرخ ارز میسر نیست. دستکاری نرخ ارز و افزایش آن مانند مسکن موقتی برای کاهش درد این اقتصاد بیمار است و علاج بیماری فقط و فقط «تبدیل دولت ثروت ملی به دولت کار ملی است.» به عبارت دیگر اگر درآمدهای نفتی وارد بودجه دولت نگردد و از آنجا به بازار ارز کشور سر ریز نشود، تنظیم نرخ ارز در بازار به توان تولید ملی گره می‌خورد و نتیجه آن خواهد شد که اگر تولید از واردات ضعیف‌تر باشد نرخ ارز افزایش و اگر تولید توانمند‌تر از واردات گردد نرخ ارز کاهش می‌یابد و این مهم در صورتی حاصل می‌شود که اولا دولت مقید به انضباط مالی و بودجه‌ای بیشتری گردد و ثانیا اندازه دولت کاهش جدی پیدا کند؛ یعنی به اندازه‌ای کوچک شود که توان اداره کشور را با درآمدهای ناشی از کار ملی (مالیات و عوارض ماخوذه از شهروندان و فعالیت‌های اقتصادی کشور) بیابد. دست‌اندرکاران اداره کشور باید بپذیرند که هیچ راه دومی برای نجات اقتصاد کشور وجود ندارد؛ بنابراین به جد در پی تحقق دولت کوچک و متکی به کار ملی باشند. فعالین اقتصادی هم با درک اهمیت این موضوع باید به‌جای اینکه فقط خواستار افزایش دستوری نرخ ارز باشند تمام هم و غم خود را به اصلاح ریشه‌های این معضل بدهند، زیرا قطعا دولت بزرگ و پرخرج محتاج فروش دلارهای نفتی در بازار ارز خواهد بود و در نتیجه آن چرخه معیوب تصویر شده در نوشتار فوق اجتناب‌ناپذیر می‌گردد. پس نتیجه می‌گیریم که نمی‌توان به افزایش دستوری نرخ ارز دل خوش کرد؛ چراکه هر گاه دولت خود را در آستانه کسری بودجه بیابد همه قول و قرارهای ارزی را به بوته فراموشی می‌سپارد. پس تا زمانی که در بر همین پاشنه می‌چرخد منافع دولت با منافع تولید ملی هم راستا نیست و چون هم راستا نیست هر اقدام و تصمیمی هم در رابطه با نرخ ارز پایدار نخواهد بود.




[ دوشنبه 28 فروردین 1391  ] [ 12:09 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 2

خامنه اینامگذاری سال‌ها توسط رهبر انقلاب اسلامی، آیت الله خامنه‌ای، رسمی نیکو است که به صورت هدفمند از سوی ایشان برای حل مشکلات اساسی ایران، بنا نهاده شده است. اگر در سال‌های نخست، سال‌ها بیشتر از روی مناسبت‌های مذهبی و به نام امام علی (ع) یا پیامبر اعظم مزین شدند، اما با تدبیر رهبری، اسامی کاربردی برای سال‌های اخیر اعلام شدند تا امسال که به نام تولید ملی نامگذاری شده است.

حمایت از تولید ملی، بخش نخست نام سال ۱۳۹۱ است. سالی که اگر در راستای نامگذاری‌اش به پیش رود، در پایان نتایج بسیار خوبی را برای ایران به دنبال خواهد داشت. اما برای تحقق این نتیجه چه کار باید کرد؟ اگر چه پاسخ گویی به این سوال خوب در حد و اندازه استراتژیست‌های بزرگ و اساتید دانشگاه و مدیران عالی رتبه است اما من نیز به سهم خودم و به اندازه فهمم باید به این سوال جواب بدهم تا بتوانم در راهی که رهبر انقلاب مشخص کرده است، قدم بردارم. به همین خاطر پیشنهادهای زیر را برای تحقق اهداف سال حمایت از تولید ملی مطرح می‌کنم.

1- خرید بدون قید و شرط همه از تولیدات ملی

حمایت از تولید ملی با استفاده بدون استثنای همه از این تولیدات محقق می‌شود. اگر اداره‌ای از تولید ملی استفاده کند اما اداره دیگری شان خود را بالاتر از این ببیند، و از تولیدات خارجی استفاده کند، به هدف نمی رسیم. این تولیدات از وسایل ساده مثل لوازم التحریر شروع می شود و تا خریدهای کلان ادامه می یابد. به نظر من رهبری و سران قوای سه گانه باید در این امر پیش قدم شوند و در گام نخست خرید هر گونه کالایی غیر ایرانی در بیت رهبری، نهاد ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه، ممنوع شود مگر در صورت نیاز اساسی. تشخیص این نیاز اساسی باید با کمیسیونی عالی در هر کدام از این نهادها باشد که تشکیل جلسه و تصویب گرفتن از آن به سادگی ممکن نباشد و تصمیمات آن توسط بالاترین شخص هر یک ازین نهادها موشکافانه بررسی شود.

2- ممنوعیت خرید از کالاهای غیر اساسی یا نیمه اساسی خارجی بدون معادل داخلی

بسیاری از کالاهای غیر اساسی یا نیمه اساسی خارجی که در داخل معادلی ندارند، به راحتی قابل ساخته شدن هستند اما به علت نداشتن بازار اولیه یا جا افتادن برند خارجی، در داخل صرفه ساخت ندارند. اگر خرید این کالاها که بالاخره باید جایگزین شوند، از خارج یا از نمایندگان داخلی شرکت خارجی ممنوع شود و به جای آن با تشریح نیازهای هر دستگاه و اداره و سازمان، تولیدکنندگانی که قابلیت تولید را دارند، دعوت به مشارکت شوند، بخش عمده ای از نیاز به آنها مرتفع خواهد شد.

3- قطع فوری تبلیغات کالاهای خارجی از صدا و سیما

انگیزه آزمندی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به قدری بالاست که در ایامی که یکی از برندهای خارجی در همه رسانه های مطبوعاتی و آنلاین به دلایل خاصی، ممنوع از تبلیغات اعلام شده است، بیشترین حجم تبلیغ این برند در صدا و سیما رخ می‌نمایاند. تبلیغات خارجی فارغ از سود و ضرر صدا و سیما، باید به سرعت از صدا و سیما تا حد ممکن محو شود. با حذف هر ثانیه تبلیغ خارجی، ده ثانیه تبلیغ مثبت به نفع کالاهای داخلی ایجاد می شود زیرا کالای خارجی با پول بیشتر وقت تبلیغات شبکه ها را می خرد و در ثانی ذائه مخاطب را نیز در دست می گیرد. شاید تنها فرمان مستقیم رهبری باعث قطع این تبلیغات مضر در صدا و سیما شود.

4- رفع فیلتر سایت های تحقیقاتی و علمی و ابزاری و خبری خارجی

تولید داخلی به دانش محتاج است. متاسفانه علی رغم این نکته مهم، کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، سایت های علمی، تحقیقاتی و خبری خارجی – که ابزار دست تولید کننده داخلی برای اطلاع از پیشرفت خارجی هستند – را فیلتر کرده است. سایت های مثل مجموعه ابزارهای وردپرس یا codex.wordpress.com یا سایت های علمی یا سایت های خبری خارجی، پس از فیلترینگ براساس رویه فعلی کمیته فیلترینگ، تنها با میل مجدد این کمیته از فیلتر در می آیند چرا که براساس این رویه باید صاحب سایت در ایران حضورا احراز هویت شود! و بعد محتوای مجرمانه را پاک کند. این رویه و عمل کمیته فیلترینگ عملا تولید کننده داخلی را که دسترسی به سایت های خارجی ندارد، در قفسی این بار ساخته داخل، حبس می کند. به نظر می رسد این مهم نیز تنها با دستور رهبری و تعیین کمیته ای مستقل و با اعضایی عمدتا جوان و به غیر از وابستگان نهادهای فعلی در کمیته فیلترینگ یا شورای فضای مجازی، ممکن باشد چرا که آقایان فعلی آن چنان در رویه خود فرو رفته اند که بیم آن می رود با تلنگر رهبری نیز، تکان نخورند!

5- مشخص کردن تولید واقعی از مونتاژ

نباید خودمان را گول بزنیم و تولید را با مونتاژ قطعات آماده یکی کنیم. کاری که خودروسازان کشور انجام می دهند. تولید واقعی باید واقعا حمایت شود و مونتاژ در پله ای پایینتر قرار گیرد.

6- جراحی موسسات تولیدی

بسیاری از مو سسات تولیدی کشور عملا با هزینه بالا و نیروی انسانی زیاد، وبال اقتصاد کشور شده اند. باید این موسسات در فرایندی با خونریزی و درد، جراحی شوند. این موسسات در پشت سپر جلوگیری از بیکاری کارکنان و کارگران پنهان شده اند که یک بیمه بیکاری مناسب، می تواند این سپر را در هم بشکند. در عین حال هزینه این بیمه کمتر از خسارتی است که نگهداری ازین موسسات به اقتصاد کشور می زند.

7- تشکیل انجمن های حمایت از مصرف کنندگان

انجمن های حمایت از مصرف کنندگان باید به سرعت تشکیل شوند و با استفاده از ابزار رسانه ای و قانونی، تولیدات خوب را از بد سوا کنند و مشخص کنند. این انجمن ها با نیروی داوطلبان به عنوان یک حرکت حقوق بشری، هم وجهه خوبی برای جمهوری اسلامی خواهند داشت و هم بار دولت را در بازرسی سبک می کنند.




[ دوشنبه 28 فروردین 1391  ] [ 12:08 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 2
.: Weblog Themes By RASEKHOON :.

تعداد کل صفحات : 11 ::      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >  

درباره وبلاگ


حمايت از توليد و سرمايه ملي وظيفه تك تك افراد جامعه است

آمار سایت
كل بازديدها : 40980 نفر
كل مطالب : 158 عدد
تعداد کل نظرات: 112 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ: یک شنبه 28 اسفند 1390 
آخرین بروز رسانی : شنبه 9 اردیبهشت 1391