توليد ملي در نوروز 91
تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی سرلوحه زندگي در سال 91 
مدیر ویلاگ
نويسندگان

فرمود: «رحم اللَّه امرا عمل عملا فاتقنه»؛ رحمت خدا بر آن انسانى كه كارى را انجام بدهد و آن را متقن انجام بدهد، درست انجام بدهد. اين آينده‌نگرى است، غير از امروز. شما امروز ببينيد در دنيا كمپانى‌هائى هستند صد سال است اينها دارند كار ميكنند، صد و پنجاه سال است دارند كار ميكنند و محصولاتشان در دنيا فروش ميرود. اسم اينها كافى است كه جنس را تو بازار رائج كند؛ به خاطر اينكه درست كار كردند، خوب كار كردند، مشترى مطمئن است به اينها. شما ميگوئيد كه ما سفارش كنيم به مردم كه توليدات داخلى را مصرف كنند. من كه خب چند سال است دارم سفارش ميكنم؛ بنده كه بارها گفته‌ام، منتها اين با شعار درست نميشود. خب، بله يك مقدارى مردم حالا يك اعتمادى بكنند، يك اعتنائى بكنند به حرف ما، به خاطرى كه مثلاً ما گفتيم، بروند يك مقدارى چه كنند؛ اين يك بخشى از قضيه است. يك بخش ديگر هم مربوط به كيفيت است. خب كيفيت را بايد بالا برد؛ كيفيتها را بايد بالا برد.




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:23 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

يكى از آفات موجود اجتماعى ما كه ريشه‌ى آن، ميراث دوران طاغوت و دوران ظلمانىِ گذشته است، همين است كه افراد، دلبسته‌ى به توليدات بيگانه باشند. يك وقت توليد داخلى نداشتيم؛ يك وقت توليد داخلى، توليد غير قابل مصرفى بود؛ امروز اينجورى نيست؛ امروز توليدات داخلى، توليدات مرغوب و مطلوب است. در عين حال يك عده‌اى خوششان مى‌آيد كه بگويند فلان نشان خارجى روى لباسشان هست يا روى وسيله‌ى خوراكى‌شان هست؛ اين يك بيمارى است؛ اين بيمارى را بايد علاج كرد. اين كار، توجه نكردن به اين است كه ما در اين مملكت داريم زندگى ميكنيم و از نعمتهاى الهى بر اين كشور داريم برخوردار ميشويم. آن وقت پولى را كه در اين كشور به دست مى‌آوريم، ميريزيم توى جيب يك كارگر خارجى، به زيان يك كارگر داخلى. اين معنايش اين است كه ما به نياز داخل، به كارگر داخل كه دارد زحمت ميكشد و جنس توليد ميكند، بى‌اعتنائى ميكنيم، ميرويم سراغ كارگر خارجى. اين خيلى عادت بدى است.  در سال جهاد اقتصادى، به نظر من يكى از قلمهاى مجاهدت اقتصادى مردم اين است كه بروند سراغ كالاى ساخت داخل؛ آن را بخواهند. البته اين طرف قضيه هم اين است كه كالاى ساخت داخل بايستى قانع‌كننده باشد؛ بايستى دوامش، استحكامش، مرغوبيتش جورى باشد كه مشترى را قانع كند؛ اين هر دو در كنار هم، يك كار لازم و واجبى است.




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:22 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

فراوانى و ارزانى چيز خيلى خوبى است، اما از آن مهم‌تر و بهتر، رشد صنعت داخلى است؛ قوام گرفتن صنعت داخلى است. اين درست نيست كه ما به دلائل گوناگونى كه غالباً هم دلائل واهى است، دروازه را به روى واردات باز كنيم. من بارها به مسئولين- مسئولين گوناگون در بخشهاى مختلف دولتى- گفتم: اگر فلسفه‌ى شما، منطق شما براى افزايش واردات و تسهيل وارداتِ ساخته‌هاى صنعتى اين است كه مى‌گوئيد كيفيت مصنوعات داخلى بايد بالا برود، خب فشار را روى اين بخش بگذاريد. سياستهائى وجود دارد كه مى‌شود وادار كرد، مجبور كرد توليدكننده‌ى داخلى را به اينكه كيفيت را ارتقاء بدهد. بدترين گزينه براى بالا بردن كيفيت داخلى اين است كه ما راه را براى مصنوعات خارجى باز كنيم؛ اين، بدترين گزينه است. گزينه‌هاى بهترى وجود دارد براى اينكه ما كيفيت را بالا ببريم.




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:20 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

ما مى‌خواهيم كشور ثروتمند بشود؛ ما مى‌خواهيم سرمايه‌گذارى در بخشهاى توليدى در كشور عموميت پيدا كند. امروز ثروتمندان زيادى در كشور ما هستند كه برخوردار از ثروتند؛ اين ثروت را مى‌توانند در سرمايه‌گذاريهاى سودمند و افتخارآفرين به كار بزنند؛ هم براى خودشان سود دارد، هم براى مردم سود دارد و هم مايه‌ى رضاى خدا مى‌شود؛ سرمايه‌گذارى ثروتمندان در كارهايى كه به توليد كشور و به افزايش محصول در درون كشور- با بهره‌دهى بالا- منتهى مى‌شود، يك عبادت و يك ثواب است. اين راه باز است؛ مى‌توانند سرمايه‌گذارى كنند، توليد ثروت كنند؛ مديريت كشور هم مراقبت كند كه همه‌ى طبقات برخوردار بشوند و طبقات ضعيف هم بتوانند از فرصتها استفاده كنند تا از ضعف خارج بشوند؛ همه توانايى پيدا بكنند.




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:20 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

من با سوغاتى خريدن مخالف نيستم، اما با اين بازارگردى‌ها چرا؛ خيلى بد است. يك عده‌اى عطش بازارگردى دارند؛ اينها ملت شما را، مردم شما را سبك ميكند؛ حيف است. ميروند يك جنسهائى را ميخرند، غالباً هم جنسهاى بى‌كيفيت از كشورهاى دوردستِ سودجو كه با همان كمپانى‌هاى داخل آن كشور ميزبان بندوبست دارند. براى حجاج جنس بدلى و بى‌كيفيت درست ميكنند مى‌آورند توى اين بازارها ميريزند، شما هم ميرويد اين ارز خودتان را و عِرض خودتان را ميريزيد براى اينكه اين كالاهاى بى‌كيفيت را خريدارى كنيد. امروز در كشور ما خوشبختانه كالاهاى داخلى با كيفيت خوب، متنوع، زيبا، ساخته‌شده‌ى دست كارگر ايرانى - برادر خودتان - فراوان است. بعضى‌ها قبل از اينكه سفر مكه بروند، سوغاتى‌هاى سفر را در اينجا ميخرند - كار خوبى است - نگه ميدارند؛ بعد كه برگشتند، همانهائى را كه در بازار شهر خودشان تهيه كرده‌اند، به عنوان سوغاتى ميدهند. هديه‌ى سفر است ديگر، خوب است. اين كار، خيلى كار خوبى است.




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:18 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

بايد به طرف مصرف توليدات داخلى رفت. وقتى مى‌خواستند ساختمان اجلاس بين‌المللى را بسازند- ساختمانى كه امروز ما پُزش را مى‌دهيم- مهندسان آن اينجا آمدند. من به آن‌ها گفتم تصميم قطعى بگيريد كه در اين ساختمان هيچ مصالح خارجى به كار نرود. فقط در آخرِ كار در بخشى از كارهاى صوتى و الكترونيكى و استفاده از موكت نسوزى كه در داخل نمى‌توانيم توليد كنيم، از توليدات خارجى استفاده كردند. اين ساختمانِ به آن عظمت، نود و چند درصد مصالحش از توليدات داخلى است. بنده در قضيه ساختِ آن ساختمان چند بار قاطع اين موضوع را گفتم و ابلاغ كردم كه رفتند و دنبال كردند و شد. ما مى‌توانيم؛ اين همه توليد داخلى داريم: چينى، بلور و كارهاى چوبىِ به اين خوبى داريم، كه باز آقايان و بخصوص اين شركتها از خارج مى‌آورند!




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:17 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

بازرگانى كشور مى‌تواند در خدمت ترويج توليدات داخلى قرار گيرد. ما بحمد اللّه در بخشهاى مختلف اقتصادى و در اصناف مختلف، انسانهاى مؤمن، خدوم، علاقه‌مند و دلسوز زياد داريم؛ چرا بايد به اين انگيزه‌هاى پاك و مطهّر بدبين بود؟ همين اصناف و بازار كسانى بودند كه در دوران اختناق به اين نهضت كمك كردند. امام فرمود، اصناف بازوى قدرت‌مندِ نهضتند. همين‌طور هم بود؛ اين‌ها تلاش و مجاهدت كردند. تاجر و كاسب بازارى سرمايه‌ى خودش را در معرض تطاول مأموران بى‌انصاف رژيم سفّاك گذشته قرار داد، براى اينكه به مرجع تقليد و به دين خود و نهضت اسلامى كمك كند. اين‌ها را نبايد فراموش كرد. در ماههاى قبل از پيروزى انقلاب، صنعتگران و كارگران كشور بزرگترين ضربه را بر پيكر رژيمِ پوسيده‌ى سفّاك پهلوى وارد كردند. اين‌ها را نبايد فراموش كرد. در دوران جنگ، كارگران و بسيارى از صنعتگران ما، با فداكارى توانستند حركت صنعتى را در كشور از توقّف و ركود و مرگ نجات دهند. مردم، مؤمن و متعهّدند. مسئولان بايد با همان روحيه‌ى تعهد، علاقه‌مندى به مصالح مردم، توجه به مصالح عاليه‌ى انقلاب و پاك‌دامنى و پاك‌دستى، اين حركت عظيم را ادامه دهند.




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:16 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

چرا ما بايد نسبت به مصنوعات خودمان بى‌اعتناء باشيم؟ گذشت آن روزى كه وابستگان به دستگاه قدرت به دست خودشان، با بيانات زهرآگين خودشان تلقين مى‌كردند كه ايرانى قادر به توليد و ساخت نيست. آن‌ها ايران را عقب انداختند. آن‌ها به روح ابتكار و شوق كار در كشور لطمه زدند. انقلاب آمد وضع را عوض كرد. امروز جوانان ما پيچيده‌ترين كارها را دارند انجام مى‌دهند. اين همه زيرساخت در كشور به وجود آمده است براى كارهاى بزرگ، اين همه كارهاى پيچيده‌ى فنى با ذهن و ابتكار جوان ايرانى دارد انجام مى‌گيرد. مسئولين دنبال اين كارند. امروز بايد رو بياورند همه به سمت مصنوعات و توليدات داخلى؛ اين بايد يك فرهنگ شود. البته يك بخش مهم از اين هم مربوط مى‌شود به امنيت شغلى كارگران، كه اين هم بايستى همه به آن توجه داشته باشند؛ كارگر فارغ‌البال باشد؛ مطمئن باشد؛ امنيت شغلى داشته باشد. و كارفرما و كارگر، سرمايه‌گذار و كارگر، مدير كارگاه و كارگر دست به دست هم بدهند برادروار، كارها را پيش ببرند.




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:07 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

برای اجرایی ساختن شعار حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی ابتداءً نیازمند ایجاد باور ذهنی و فرهنگی و هماهنگی بین تمام اجزاء و عناصر کشور و همدلی همه مدیران نظام در تمام رده ها می باشیم تا عزم ملی ما مبنی بر تحقق شعار امام راحل(ره) « ما می توانیم » به فصیلت برسد.
هماهنگی در داشتن برنامه بین سیاست گذاران و مجریان و تولید کنندگان و مصرف کنندگان در بخش های مختلف می تواند راه را تسهیل نماید.
2- دولت با تشکیل بروکراسی اداری و اصلاح و حذف برخی مقررات زاید و دست و پا گیر و ساماندهی و اصلاح سیستم بانکی و فعال سازی وزارت تجارت و صنعت و معدن و گمرکات کشور می تواند تحریم ها را دور بزند و نقشه های استکبار جهانی بر علیه ملت ایران را ناکام بگذارد.
3- مجلس شورای اسلامی در جایگاه قوه مقننه با تصویب طرح ها و لوایح اثر گذار به حمایت جدی و همه جانبه از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی بپردازد مجلس باید بدون انفعال و جوزدگی و سیاست زدگی و صرفاً در راستای تحقق یک هـدف کلان پیش قدم شده و با کارشناسی و دقت نظر به تعبیر مقام معظم رهبری بـه ریل گذاری برای قوه مجریه بپردازد هر چند که مجلس شورای اسلامی (خصوصاً در دور هشتم) با تصویب برخی طرح و لوایح بنیانی قدم اولیه را در این مسیر برداشته است ولی این مسیر پر فراز و نشیب نیازمند رصد دائمی تحولات منطقه ای و جهانی می باشد و لذا لازم است با روزآمد ساختن قوانین و استفاده حداکثری از ظرفیت کارشناسی کشور همچون گذشته در میدان جهـاد اقتصادی پیش قـدم و پیش آهنگ باشـد که به نمونه هایی از آن اشاره می شود:
4-
الف- مجلس هشتم با تشکیل کمیسیون ویژه و کارگروه ها و طرح موضوع در کمیسیون های مرکز پژوهش ها، در نظر داشت لایحه هدفمندی یارانه ها در طول پنج سال و با رعایت همه جوانب و مصالح کشور و ظرفیت اقتصادی و عدم فشار بر مردم به ویژه دهک های کم درآمد، همراه با مشخص شدن جزئیات امر در قانون و ترسیم جداول افزایش قیمت ها به طور دقیق سامان یابد، هرچند که این قانون به طور کامل اجرایی نشد ولی باز مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 1390 با اصلاحاتی که در برخی از مفاد قانون اعمال کرد، سهم بخش های مختلف صنعت و کشاورزی را مشخص نمود.

ب- تصویب قانون مهم برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مجلس هشتم بین دو گزینه تصویب سریع لایحه و یا بررسی دقیق و کارشناسی آن، گزینه دوم را انتخاب کرد و بررسی آن حدود 10 ماه در مجلس طول کشید. صرف نظر از مشترکات برنامه اول تا پنجم توسعه به شرح ذیل می باشد:

1) عدالت اجتماعی، دفاع از حقوق و کرامت انسانی، تأمین اجتماعی، توزیع مناسب درآمدها، به دور از فقر و فساد و تبعیض.
2) جلب گسترده مشارکت مردم و مردمی کردن حوزه های اقتصادی و اجتماعی.
3) ایجاد فضای مناسب برای تحقق جهش بلند اقتصادی و اجتماعی.
4) تحقق دو شاخص پایه ای پیشرفت و عدالت و توجه به دین باوری و خود باوری.
5) ترسیم الگوی بومی و نقشه اسلامی- ایرانی به منظور حرکت شتابنده به سمت تحقق جامعه اسلامی اسوه و شاهد.

ج- قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان

د- قانون ایجاد مناطق جدید ویژه اقتصادی که به منظور رفع موانع رشد و توسعه و ایجاد رونق اقتصادی در برخی مناطق کشور به تصویب رسید

هـ- قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی

و- قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی

این قانون به منظور اجرای برنامه ها و سیاست های مدیریت کـارآیی انرژی با هـدف کنترل اتلاف انرژی در بخش های مختلف عرضه و تقاضا و حفظ ظرفیت صادرات انرژی کشور برای بلند مدت به تصویب رسید.

ز- قانون اصلاح قانون نفت

به منظور توسعه صنعت نفت و گاز کشور و افزایش نظارت پذیری فرآیند استحصال تا بهره برداری و فروش و همچنان شفاف سازی روابط مالی حوزه نفت و گاز و تمهید شرایط تحقق مفاد قانون اساسی و سیاست های کلی نظام به ویژه اصل 44 قانون اساسی.

ح- قانون ارتقاء کیفی تولید خودرو و سایر تولیدات صنعتی داخلی

ط- قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات.

ی- تصویب قوانین مهندسین ناظر تولیدات کشاورزی و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و قانون نظام جامع دام پروری کشور.

ک- قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی که با هدف لزوم حمایت دولت از کسب و کارهای کوچک درون خانه و کمک به اقتصاد گروه های محروم به تصویب رسیده است و بر اساس این قانون دولت موظف است زمینه اشتغال متقاضیان مشاغل خانگی را فراهم آورد.

4- شعار حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی در بر دارنده یک معنای اثباتی است که به نوبه خود پایه و مقوّم این شعار به حساب می آید و آن عبارت است از اعتماد سازنده مثبت به فعالان بخش خصوصی، اعتماد به کسانی که برای مقابله با تحریم ها و خروج از بحران ها می توانند ابتکارات فراوانی را به خرج دهند. این اعتماد موجب می گردد تا فعالان بخش خصوصی از اعتماد به نفس کافی برخوردار شوند و این حس به نوبه خود روحیه جهادی را در تک تک عوامل مؤثر در این عرصه رقم خواهد زد.
5- برقراری ارتباط وثیق و همدلانه بین دو حوزه صنعت و دانشگاه نشانه عزم جدی مسئولان بر حمایت از سرمایه و کار ایرانی است حمایت از تولید ملی به معنای تقویت توان تولیدکنندگانی است که می خواهند در عرصه بازارهای بین المللـی با کالای ایرانـی حضور یابند تضمین کیفیت محصول و به روز بودن محصولات ما در زمینه های فنآوری و... موجب می گردد تولید ملی با پشتیبانی علمی و دانشگاهی توان رقابت و حضور در بازارهای جهانی را داشته باشد.
6- حمایت از تولید ملی به معنای توجه به استاندارد سازی محصولات داخلی و بالا بردن سطح اعتماد مردم در مصرف کالاهای تولید داخل است. آسیب شناسی بی توجهی مردم به مصنوعات داخلی و اقبال آنان به محصولات مشابه خارجی موجب می گردد تا ما برای تقویت حس مصرف کالای داخلی نسبت به تولید کیفی با بهره گیری از دانش و خلاقیت ایرانی بیش از گذشته حساس باشیم
7- یکی از مصادیق حمایت از کار و سرمایه ایرانی، ضرورت توجه جدی مسئولان اقتصادی کشور به توانائی ها و سرمایه ها و ظرفیت های اقتصادی ایرانیان مقیم خارج از کشور است.
حمایت از کار و سرمایه ایرانی به معنای ایجاد زمینه مناسب برای ورود سرمایه های ایرانی به بازار داخل است، پشتیبانی و رفع موانع سرمایه گذاری به معنای ایجاد امنیت و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است.
8- به کارگیری ظرفیت قانون صندوق توسعه ملی می تواند سهم بسزایی در حمایت و رونق تولیدات ملی ما داشته باشد.
9- فلش حمایتی ما باید به سوی تولیدات ملی با قابلیت صادرات به میزانی که محصولات ما قابلیت صادراتی داشته باشند. به همان نسبت ما در داخل کشور از ایجاد اشتغال پایدار و مولد و نشاط اقتصادی برخوردار خواهیم شد.
10- شعار تحقق حمایت از تولید ملی نیازمند ترویج جدی این تفکر ملی است و تا عزم ملی همه آحاد ملت فراهم نگردد دستیابی عملی به این شعار غیر ممکن است. فرهنگ سازی و ترویج این ایده برای چند سال پیاپی همراه با سیاست گذاری و اجرای شایسته قوانین مرتبط با این موضوع می تواند تحقق بخش منویات مقام معظم رهبری در قالب تعیین شعارهای سالانه نوروزی باشد




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 9:04 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

اینکه سال 91 با شعار تداوم «جهاد اقتصادی با رویکرد حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی نام گذاری شد

حاوی چند پیام است:

یکم: تعبیر به جهاد اقتصادی علاوه بر آنکه یک معنای ارزشی و مقدس را در اذهان و انظار متبادر می سازد، اشاره به نوع و جنس جنگ دارد. در ذهن عموم مردم مفهوم جنگ و جهاد با حضور تن به تن در جبهه و جنگ فیزیکی مترادف است و حال آنکه از قدیم الایام انواع جنگ های اقتصادی و فکری و مذهبی و... مطرح بوده که امروزه به آنها جنگ نرم و جنگ سخت اطلاق می گردد. بنابراین، تعبیر به جهاد اقتصادی بیانگر نوع جهاد ملت ایران می باشد.

دوم: در اینکه صحنه نبرد به صحنه جنگ اقتصادی تعریف شده است هیچ تردیدی وجود ندارد. مسئله اساسی و حیاتی امروز کشور ما به روایت دشمنان ما و شواهد تاریخی و قراین موجود جبهه اقتصادی دشمن بر این مسئله هم تأکید دارد و همین در مواضع متعدد تصریح نموده است که به جای حمله نظامی به ایران از حربه اقتصادی علیه ملت ایران و انقلاب اسلامی ایران بهره خواهیم برد. اینکه چرا دشمن جبهه اقتصادی را برگزیده است دلایل متعددی دارد که در این مختصر مجال پرداختن به آن نیست.

سوم: اهل اقتصاد و فعالان بخش خصوصی و تشکل های صنفی اقتصادی در حوزه های مختلف اقتصاد و صنعت و خدمات و تولید بایستی این تعبیر را ارج بنهند و برای عملیاتی ساختن آن به ارایه راه کار و الگو اجرایی طرح و ایده بدهند. زیرا به نظر می آید هیچ گاه تا به حال اینگونه از سرمایه و نیروی کار ایرانی حمایت صریح و روشن به عمل نیامده است.

چهارم: اینکه عملکرد مسئولان اجرایی کشور و قوای سه گانه کشور در سال 90 در حوزه جهاد اقتصادی چه بوده است، نیازمند بررسی همه جانبه و تفصیلی می باشد ولی این امر موجب نمی گردد تا از ارزیابی اجمالی آن صرف نظر نمود. واقعیت این است که علی رغم کارهای خوب و مفیدی که صورت گرفته است، با توجه به ظرفیت های موجود و قابلیت ها و استعدادهای ملـی و فرا ملـی، کـارنامه درخشانی از خودمان برجای نگذاشتیم و اگر برنامه ریـزی و هـدف گذاری صحیحی صورت می گرفت قطعاً شاهد دست آوردهای بالاتری می بودیم و کمتر فرصت سوزی می کردیم.

پنجم: مهم آن است که در ورای همه سخنرانی ها و نوشتارها و برگزاری مجامع و سمینارها روح مطلب و جهاد اقتصادی و را فهم نمائیم والاّ اگر رهبری مطلبی را بگویند و مطالبه ای را مطرح کنند و مسئولان کار دیگری انجام دهند معلوم است که هدف ما محقق نخواهد شد و امیدها به سراب تبدیل خواهند شد.

جان کلام و حقیقت این نام گذاری، توجه و اعتماد به بخش خصوصی است. فراهم ساختن زمینه بالندگی و شکوفایی بخش غیر دولتی است، کاهش تصدی گری دستگاه های دولتی و شبه دولتی است، واگذاری کارها به معنای حقیقی کلمه به صاحبان و سرمایه گذاران و کارآفرینان و مدیران بخش خصوصی است، و این مطلبی است که متأسفانه زمینه و بستر فکری و فرهنگی آن در بین مدیران ما فراهم نگردیده است و لذا در اجرا گرفتار فراز و فرود می شویم.
اگر نقش فعال و مثبت بخش خصوصی در صحنه جهاد اقتصادی بخوبی تبیین شود، آنگاه تهدیدات دشمن در تحریم اقتصادی ملت ایران به فرصت های یگانه ای تبدیل خواهد شد که ایران را به شاخص های مهم تولید و رشد اقتصادی خواهد رسـانید. ولی متأسفانـه نگاه هـای ناقص و ناتمام به ظرفیت عظیم بخش خصوصـی و عدم واگذاری اجرای طرح ها به مردم موجب گردیده این استعداد بالقوه کشور رشد نکند و شکوفا نگردد. تجربه همه کشورهـایی کـه این مسیر را طـی نموده اند و علی رغم کمبودهای فراوان و مشکلات اقتصادی کمرشکن ناشی از جنگ های جهانی توانسته اند جزء کشورهای پیشرفته دنیا قرار بگیرند، نشان می دهد که واگذاری کارها به مردم و بخش خصوصی و هدایت و سیاست گذاری دولت در عرصه های مختلف می تواند کشور را شکوفا سازد.

ششم: واکاوی صحنه نبرد اقتصادی به ما می آموزد که دشمن برای دستیابی به اهداف خود خیمه فرماندهی را هدف قرارداده است و بدیهی است در صورت توفیق دشمن در انهدام و یا از کار انداختن اطاق فکر، جهاد اقتصادی سرنوشت دیگری پیدا خواهد نمود.

تجربه های در دسترس به ما می گوید نقشه های دشمنان چندان هم غیر قابل پیش بینی نیست، بازسازی مدل های به کار گرفته شده و آزمون و خطای انجام شده، استراتژی و تاکتیک دشمن را در جهاد اقتصادی در برابر ما می گذارد. آنچه سال گذشته در بازار ارز و سکه اتفاق افتاد به هیچ وجه یک قدم بی نظیر و خلاقانه و مبتکرانه نبود، امری بود که دلسوزان نظام و کشور، کتباً و شفاهاً آنرا به مسئولان متذکر شدند ولی متأسفانه توجه نکردند و حتی به راه حل های مستدل و منطقی ارایه شده در مقابله با بحران ارز و طلا بی اعتنایی نمودند و البته زمانی هم توصیه ها را به کار بستند که شاهد تأثیر فوق العاده آن در فرونشستن التهاب بازار طلا بودیم. انحلال سازمان مدیریت، تأخیر در ارایه لوایح بودجه سالانه، و نهایتاً تصویب دیر هنگام آن (ماه های فروردین و اردی بهشت سال بعد) پیام های غلطی را به دشمن منعکس می کند که موجب تجری او می گردد




[ یک شنبه 27 فروردین 1391  ] [ 8:50 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

با توجه به نامگذاری سال جدید به عنوان 'تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانیاجرای این امر در حقیقت راهبرد اصلی توسعه اقتصادی  خواهد بود .استقلال واقعی کشور زمانی محقق می شود که به کالای تولید داخل کشور متکی باشیم و برای انجام این مهم نیز راهی جز توجه به تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی ضامن امتداد مسیر جهاد اقتصادی است.باید با فرهنگ سازی و آموزش این مهم در مردم نهادینه شود و همه باید بدانند که با خرید کالای داخلی حتی اگر کیفیت آن از کالای خارجی کمتر باشد قدم مهمی را در شکوفایی اقتصاد کشور برخواهند داشت.

نتیجه حمایت مردم از تولیدات داخلی رفع معضل بیکاری است،و در ادامه و تکمیل کننده جهاد اقتصادی است و همه باید با یک حرکت جهادی، تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی را همچون گذشته سرلوحه کارهای خود قرار دهند.دولت برنامه های بسیار خوبی را در این راستای حرکت کلان اقتصادی کشور در سال گذشته تاکنون انجام داده است و قطعا در ادامه نیز این روند ادامه خواهد یافت.ولیدکنندگان داخلی نیز می بایست کالاهایی را تولید کنند که قابل رقابت با کالاهای خارجی باشد، یادآور شد: اولویت اهداف اقتصادی و توسعه‌ای ما تحقق برنامه‌های سند چشم‌انداز است که در آن پیش بینی شده است بسیاری از رتبه های برتر منطقه ای متعلق به ایران خواهد شد.ولید صادرات‌گرا به طور قطع، زمینه‌ساز تحقق منویات مقام معظم رهبری است، خاطرنشان ساخت: سازمان منطقه آزاد کیش برای تحقق این مهم تمام تلاش خود را برای بسترسازی توسعه صادرات  و حمایت از تولید ملی برای دسترسی آسانتر به بازارهای بین‌المللی به کار خواهد بست.

جذب سرمایه گذاری داخلی را ضروری و مهم عنوان کرد و گفت: معرفی قابلیتها و توانمندیهای جزیره کیش با تکیه بر فعالیت های موجود اقتصادی و گردشگری این منطقه در جذب منابع و سرمایه های داخلی موثر است.در این ارتباط برگزاری سمینارها، همایش ها و ... مهم است ولی کافی نیست، افزود: برای انجام این مهم باید برای رفع مشکلات تولید و سرمایه گذاری خصوصی و افزایش تولید داخلی راهکارهای عملی و مناسب را پیدا کرد و در کنار آن از اندیشمندان و نخبگان نیز کمک گرفت.




[ پنج شنبه 24 فروردین 1391  ] [ 9:57 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 4

سوالی که در اینجا مطرح است چرا «تولید ملی، حمایت ازک ار و سرمایه ایرانی؟» نکته اول این که فرایند تولید مبتنی بر حلقه «تولید، توزیع و مصرف می باشد» و حذف هر یک از این مولفه ها این فرایند را به هم می ریزد.
 
در سال گذشته و سال های قبل، انقلاب اسلامی چند مرحله را در عرصه سیاستی اقتصادی طی نموده است. دهه نخست انقلاب که دهه تثبیت نظام و نهاد سازی بود تحمیل جنگ، کشور را به سمت اقتصاد جنگی یا سیاست اقتصادی کوپنی سوق داد که مهمترین دغدغه دولتمردان، تهیه کالاهای اساسی و ضروری مردم و توزیع آن در سطح جامعه و در بین مصرف کنندگان بود.از آنجاییکه اقتصاد ایران در آن مقطع اقتصاد وابسته به خارج بود خیلی از کالاهای اولیه نظام نظیر گندم و صابون و... نیز وارداتی بود.
 
دهه دوم نظام دهه عبور از بحران وابستگی و حرکت در مدار توسعه بود که دولت وقت(دولت سازندگی) سیاست وابستگی مقارن با توسعه را اتخاذ نمود که برابر این سیاست صنایع مونتاژ بویژه در صنایع مادر تقویت و وابستگی همچنان باقی می ماند.
 
در این دهه جوانان دانشمند و تولیدکنندگان ایرانی با اتکال به عزم ملی و ایمان انقلابی خود در سایه صنایع مونتاژو با حمایت های نظام جمهوری اسلامی جرقه های حرکت در مدار خودکفایی را رقم زدند و اتفاقا در برخی کالاهای اساسی جشن خودکفایی نیز برپاشد، اما فضای فرهنگی حاکم و فرهنگ باقیمانده از قبل همچنان ایران را به استفاده از کالاهای خارجی و اعتماد بیشتر به غیر، سوق و صنایع مونتاژ و صنایع ملی داخلی در عین تولید با معضل فروش مواجه بودند که توسعه فروشگاه های زنجیره ای و تعاونی های مصرف کالا در ادارات و نهادها و فروش کالاهای قسطی به کارمندان و کارگران تا اندازه ای این مشکل را بطور موقت رفع نمود. آسیبی که این سیاست اقتصادی نصیب جامعه می نمود حرکت جامعه به سمت مصرف زدگی است.
 
در دهه سوم انقلاب، خودباوری دهه گذشته دانشمندان در برخی صنایع محدود با تدبیر مقام معظم رهبری مبنی بر تولید علم و جنبش نرم افزاری سیر صعودی خود را با شتابی مثال زدنی پیش گرفت به نحوی که در چند سال اخیر سرعت تولید علم در ایران 14 برابر بیشتر از سرعت متوسط دنیاست و ما تقریبا در بیش از 80درصد تولید کالاهای اساسی و عمومی خودکفا شده ایم و این خودکفایی نه فقط در کمیت بلکه در کیفیت نیز است.
 
بسیاری از تولیدات داخل در رقابت با کیفیت کالاهای کشورهای صنعتی دنیاست به نحوی که برخی کشورهای صنعتی نظیر آلمان و فرانسه اجازه نصب برچسب کشور خود را به تولیدکنندگان داخل جهت عرضه کالا به بازار می دهند ضمن این که دریافت نشان استاندارد بین المللی ایزو 2001 و 2009 و ... خود معرف کیفیت کالاهای ایرانی است اما از آنجایی که افکار عمومی جامعه متاثر از مواضع فرهنگی و سیاسی جامعه می باشد گرایش برخی دولتمردان عرصه اقتصادی و تجار ایرانی برای وارادات بی رویه کالا از خارج و دست های پشت پرده فساد اقتصادی و تجاری متاسفانه بازار ایران را پر از کالاهای چینی، ترکیه، مالزی، پاکستان، فیلیپین و... نموده و افکار عمومی جامعه را به سمت خرید و مصرف این کالاها سوق داده است.
 
این شرایط آن قدر بر تولید کنندگان داخلی سخت آمد که برخی تولید کنندگان حتی به این رضایت دادند که دسترنج خود، فکر مهندس و تلاش کارگر ایرانی را با بر چسب خارجی به بازار عرضه نمایند؛ نکته ای که حضرت آقا از سر درد و تاسف در سخنرانی خود در حرم رضوی (1/1/91) یادآور شدند.
 
نتیجه این که حال که تولید کشورما چرخه فعال و پویا و قابل اعتمادی است بایستي با حمایت از کار و سرمایه ایرانی این فرایند را تکمیل و به ایرانی آباد بیندیشیم.
 
نکته دوم این که برابر برآورد کارشناسان خروج هر /000/000/40 ریال معادل 3174 دلار ارز (به قیمت هر دلار 1260 تومان) مساوی است با بیکار شدن یک ایرانی و شاغل شدن یک خارجی! یعنی شما اگر یک تلویزیون و یک یخچال خارجی به قیمت فوق بخرید یک کارگر ایرانی را بیکار و یک کارگر خارجی را مشغول بکار کرده اید.
 
دغدغه های بیکاری جوانان ایرانی و بحران شغلی که به تبع آن بحران های دیگری را به دنبال می آورد تقریبا دغدغه همه خانواده های ایرانی است و حل این معضل نیازمند عزم ملی، ایثار، از خود گذشتگی و فداکاری مي باشد.
 
منظور از فداکاری و ایثار در حل بحران شغلی بدین معنا نیست که من شغل خودم را به دیگری هدیه کنم بلکه با حمایت از کار و سرمایه ایرانی و خرید کالاهای ضعیف تر ایرانی از بخشی از خواسته ها و امیال خود به نفع یک جوان بیکار ایرانی بگذریم و تا یک پروژه زمانی (مثلا عزم ملی برای خرید کالاهای ایرانی موجود و مشابه خارجی تا 5 سال آینده) مهندس و طراح، سرمایه گذار و تولید کننده، کارگر و توزیع کننده را حمایت و تقویت نماییم که بی شک با تلاش مهندسین و دانشمندان ایرانی این اندک بی کیفیتی برخی تولیدات داخل رفع خواهد شد و معضل شغل و بیکاری نیز بی شک رفع می شود.
 
بعد از 5 سال و با رسیدن صنعت ایران به آن حد مورد نظر و تغییر ذائقه و سلیقه ایرانی و جلب اعتماد مردم، آنگاه کالای داخل و خارج با یکدیگر از نظر قیمت و کیفیت رقابت نموده و مردم نیز در استفاده و انتخاب آزاد باشند.
 
لازم به یادآوری است 9 ماه اول سال گذشته 72 میلیون دلار ارز از کشور برای خرید کالاهای غیر ضروری یا کالاهای مشابه نظیر خرید میوه جات، کالاهای لوکس، لوازم خانگی و... خارج شده است. اگر هر 3174 دلار مساوی است با ایجاد یک شغل برای خارجی ها و حذف یک شغل برای شهروند ایرانی پس در 9 ماهه سال گذشته تقریبا 22684 ایرانی به نفع خارجی ها بیکار شدند!!! و این برای جامعه ایرانی یک فاجعه است.
 
بیاییم همچون سال های جنگ و سال های سخت بعد از جنگ عزم خود را جزم كرده و برای ایرانی آباد بیندیشیم و در دهه پیشرفت و عدالت آسایش خود را با عدالت ایجاد شغل برای جوانان بیکار و عدالت سودرسانی برای سرمایه گذار ایرانی فراهم نماییم.
 
نکته سوم این که در کنار نقش آفرینی ملت که همواره در طول انقلاب جلودار و پیش رو بودند دولتمردان بایستی در ارتقاي کالا، واقعی نمودن قیمت کالای ایرانی در مقایسه با میزان کار و سرمایه آن و حمایت از مصرف کننده عزم خود را جزم و نظارت کیفی خود را به حداکثر برسانند تا مبادا همچون صنعت خودرو با گذشت این همه سال و حمایت ملی از آن و خرید خودروهای بی کیفیت تولید داخل، همچنان این صنعت در فضای دهه 70 و 80 کره جنوبی، ترکیه و چین سیر می کند و در عین حال با تعرفه سنگین و قانون سختگیرانه مردم را از خریدخودروی با کیفیت خارج محروم می نماییم. همچنین لازم است دستگاه های اداری کشور نیز مایحتاج خود را از تولیدات داخل فراهم نمایند.
 
http://snn.ir/news-13910114067.aspx




[ پنج شنبه 24 فروردین 1391  ] [ 9:52 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 3

صنعت نفت پرچمدار تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی

جمهوري اسلامي ايران با تحريم هاي اعمال شـــده عـلـيـــه صـنـعـــت نـفـــت خـــداحـــافـظـــي كــرده است.رويكردهاي وزارت نفت در سال 1391 كه از سوي مقام معظم رهبري سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني نامگذاري شده است تبيين شده است وتحريم هاي اعمال شده عليه صنعت نفت ايران شكست خورده و مانع رشد و توسعه اين صنعت نخواهد شد.امروز تحريم صنعت نفت از ديدگاه مخالفان تحريم سخت تلقي مي شود ولي با اطمينان و شناخت از توانمندي هاي داخلي مي گويم: صنعت نفت با تحريم خداحافظي كرده است.با كمك كاركنان صنعت نفت در سال 91 اهداف صنعت نفت را با شتاب بيشتر پيش برده و با نيروي توانمند، متخصص و متعهد داخلي، برنامه هاي خود را دنبال خواهيم كرد.با پيش بيني هاي صورت گرفته و حمايت هاي رئيس جمهوري و دولت و ساير مسئولان، سال 91 با مشكلات مالي كمتري رو به رو خـواهيـم بـود و بـا منـابع مالي جديد و مصوبه هاي مجلس اميدواريم از توانمندي‌هاي داخلي بيشتر استفاده كنيم.استفاده از منابع مالي بانك ها، صندوق‌هاي انرژي و اوراق مشاركت، از برنامه هاي صنعت نفت در سال جاري است.قانون جديد نفت براي كاركنان خبري خوب و اميد است كه سال 91 سالي پر از كار و تلاش براي رسيدن به اهداف صنعت نفت باشد.
 ‌دستاوردهاي صنعت نفت در سال جهاد اقتصادي
سال گذشته سال بسيار خوبي براي صنعت نفت بود و به لطف خدا موفقيت‌هاي بسياري براي اين صنعت حاصل شد.ديدار مقام معظم رهبري در آغاز سال 90 از عسلويه و در پايان سال از پژوهشگاه صنعت نفت، پيام مهمي براي دنيا داشت و مسئوليت سنگيني براي كاركنان صنعت نفت به دنبال دارد.ما بايد بتوانيم رضايت مقام معظم رهبري را با برآورده ساختن خواسته هاي ايشان از صنعت نفت كسب كنيم.در سال 90 اقدام هاي بسيار خوبي در صنعت نفت انجام شد كه امضاي قرارداد توسعه چند ميدان مشترك در پايان سال از جمله آنهاست.سند توسعه ساخت داخل براي بسياري از تجهيزات مورد نياز صنعت نفت تهيه و تعيين تكليف شده و براي ساخت داخل بسياري ديگر از كالاهاي نفتي، زمان مشخص كرده ايم كه بايد در آن تاريخ ها، كالاهاي موردنظر ساخت داخل شود كه در همين زمينه نيز، نقشه راه بخش عمده اي از فعاليت هاي پژوهش و فناوري تعيين شد.طرح تحول در صنعت نفت براي توليد، بعد از بحث هاي فني كه در شركت هاي توليدي صورت گرفت تعين تكليف شده و امروز ما مي دانيم كه در چه ماهي، در چه سالي و در چه ميداني چه ميزان توليد بايد داشته باشيم و نقشه راه شركت هاي توليدي كاملا مشخص شده است.در سال 90 بخشي از قانون نفت تصويب شد و اختيارهايي كه از سوي دولت به وزارت نفت داده شده، بي سابقه بود و زمينه خوبي فراهم شد كه بتوانيم در سال 91 كه از سوي مقام معظم رهبري سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني اعلام شد، به رشد و توسعه صنعت نفت بپردازيم.نامگذاري سال 91 از سوي رهبر معظم انقلاب، برنامه ريزي شده و دقيق صورت گرفت و با توجه به اين مفاهيم، اين نامگذاري با محاسبات بسيار دقيق انجام شده است.مسئوليت صنعت نفت در سال جديد بسيار سنگين است و اميدواريم توليد نفت و گاز در كشور امسال افزايش يابد و روند صعودي در توليد را شاهد باشيم.حمايت از توليد ملي در قالب ساخت تجهيزات مورد نياز صنعت نفت امكان پذير است، بخش بزرگي از توليدات صنعتي كشور به تامين نيازهاي صنعت نفت اختصاص دارد؛ به همين دليل سهم ايجاد اشتغال به واسطه صنعت نفت در مجموع كشور بالاست.
نقش وزارت نفت در تحقق شعار
<توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني>
درباره محورهاي سه گانه نامگذاري سال جاري از سوي مقام معظم رهبري بايستي گفت كه اين نام گذاري در واقع ادامه اهداف سال جهاد اقتصادي است، زيرا ما در سال 90 رويكرد توليد داخلي را تقويت كرديم و با برنامه ريزي هاي انجام شده، امسال نيز توليد ملي محور كار توسعه صنعت نفت است.همچنين درباره   كار و سرمايه ايراني نيز بايستي گفت: در نامگذاري امسال، حمايت از همه افرادي كه امكان سرمايه گذاري در كشور دارند و داراي سرمايه و توانمندي فني، دانش و فناوري، اقتصادي و مالي هستند، درمجموع مد نظر مقام معظم رهبري بوده است.وزارت نفت از همه افرادي كه توانمندي و سرمايه در اختيار دارند، براي حضور در صنعت نفت استقبال مي كند.درباره حمايت از نيروي كار نيز بايستي گفت: من بارها گفته ام و بر اين اعتقاد هستم كه نيروي انساني صنعت نفت داراي توانمندي هاي بسياري هستند. اگر بخواهيم در صنعت نفت تغيير ايجاد كنيم، به وسيله نيروي انساني امكان پذير خواهد بود نه تجهيزات؛ بنابراين از همه كاركنان صنعت نفت به ويژه كاركنان عملياتي مي خواهيم كه توجهشان به سوي توليد و سازندگي در نفت باشد.صنعت نفت داراي نيروهاي متعهد و متخصص بسياري است و درباره نيروهاي پيمانكار نيز با برنامه ريزي هاي انجام شده، از مديران خواسته شد در گام نخست تا پايان فروردين ماه وضعيت اين نيروها را تعيين تكليف كنند.تا پايان فروردين نيروهاي فوق ديپلم به بالا و ديپلم با 10 سال سابقه كار تبديل وضعيت خواهند شد و بقيه نيروها نيز در قالب تعاوني تبديل وضعيت خواهند شد.
سازمان جهاد خوداتكايي در صنعت نفت  ‌
همسو با منويات و تاكيدات مقام معظم رهبري مبني  بر خودكفايي كشور، سازمان جهاد خوداتكايي در صنعت نفت تشكيل مي شود.اين سازمان هم اكنون در صنعت نفت در حال تشكيل است و برنامه و جلسه هاي مختلفي با سازندگان و تامين كنندگان تجهيزات مورد نياز صنعت نفت در اين زمينه برگزار مي شود تا بر اساس برنامه زمان بندي به اهداف پيش بيني شده دست يابيم.با توجه به بازديد مقام معظم رهبري از صنعت نفت در ابتدا و انتهاي سال گذشته، ضروري است همه مديران صنعت نفت به مقوله داخلي سازي تجهيزات اين صنعت به عنوان يك ماموريت تكليفي توجه كنند.نفت به عنوان زيرساخت اقتصادي كشور به شمار مي رود و پس از انقلاب با تلاش همه متخصصان  وابستگي اين صنعت به كشورهاي بيگانه كمتر شد و به زودي با قطع كامل اين وابستگي، صنعت نفت كشور به صورت كامل ملي خواهد شد.بسياري از كالاهاي اساسي و حساس صنعت نفت تعيين تكليف و تهيه شده و با اين حركت پرشتاب به سمت داخلي سازي محصولات و قطع كامل وابستگي به خارج در حركت هستيم.سازندگان و پيمانكاران سرمايه‌هاي كشورند و براي خودكفايي در اين صنعت، بايد از اين سرمايه‌ها بهره گيريم. داخلي سازي و خودكفايي ايران در حوزه نفت و گاز، پتروشيمي و پالايش و پخش از اصلي ترين محورهاي صنعت نفت است و بايد به سمت نمونه سازي كالاهاي وارداتي مورد نياز و حياتي در اين صنعت برويم ضمن آنكه در اين مسير وجود سيستم يكپارچه صدور گواهينامه كيفيت كالا و تجهيزات در كشور ضروري است.به صرفه بودن، سرعت و كيفيت سه موضوعي  است كه در فرآيند بومي سازي، توليد كالا و تجهيزات داخلي مورد استفاده در صنعت نفت مورد تاكيد قرار گرفته است. در مسير خودكفايي صنعت نفت بايد به توانمندي شركت هاي ايراني اعتماد كرد، حتي اگر كيفيت كالاهاي توليد داخل نسبت به كالاهاي وارداتي از كشورهاي غربي كمي پايين تر باشد.




[ چهارشنبه 23 فروردین 1391  ] [ 4:14 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0

 

 

شركت نفت مناطق مركزي ايران به عنوان يكي از 5 شركت عمده توليدي، شركت ملي نفت ايران مأموريت تأمين بخش عظيمي از گاز مورد نياز كشور را عهده دار است كه در حال حاضر با تأمين67 درصد گاز توليدي كشور، عمده‌‌ترين توليد كننده گاز مورد نياز كشور جهت مصارف شهري، صنعتي و صادرات گاز ايران به شمار مي آيد. در آغازين روزهاي سال 1391 كه از سوي مقام معظم رهبري به نام سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ي ايراني مزين شده است، از مهندس فكور؛ مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي ايران در خصوص رويكرد اين شركت در سال 91 سوالاتي پرسيديم و نيز در زمينه ي بومي سازي ساخت مواد بازدارنده سينتيكي هيدرات كه در اين شركت محقق شده است، جوياي اطلاعات بيشتر شديم تا از اين منظر به آگاهي خوانندگان دانش نفت برسانيم كه اين بومي سازي با چه هدفي صورت گرفته است و در كدام نقطه از محل فعاليت هاي شركت نفت مناطق مركزي به كار گرفته شده است:  ‌
با نگاهي به سال جهاد اقتصادي، بفرماييد رويكرد شركت تحت مديريت شما در سال 91؛ سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني به چه شكل خواهد بود؟
جـاي بسـي افتخار است كه در سال 1390 شركت نفت مناطق مركزي به خدمت رساني به ملت ايران اشتغال داشت، سال جهاد اقتصادي سال پرباري بود و دستاوردهاي زيادي را در آن به دست آورديم. به بيان ديگر مي توانم بگويم شركت ملي نفت مناطق مركزي از زمره ي شركت هايي بود كه توانست معناي دقيق سال جهاد اقتصادي را در سال جاري محقق كند. با عنايت به اين مهم كه فعاليت شركت در 14 استان كشور متمركز است و تا پايان برنامه چشم انداز به 19 استان گسترش خواهد يافت و همچنين مديريت توليد نفت و گاز از 73 مخزن، شامل 46 ميدان گازي و 27 ميدان نفتي را به عهده داريم، لذا ماموريت ويژه و مهمي در عرصه صنعت نفت و گاز كشور براي ما تعريف شده است، توليد از 10 ميدان نفتي و 14 ميدان گازي را انجام مي دهيم و براي توسعه بقيه اين ميدان‌ها در آينده برنامه ريزي كرديم و ماموريت خود را به شايسته ترين شكل ممكن از طريق تحقق سهم 67 درصدي در تامين انـرژي مورد نياز كشور به انجام رسانديم. رمز دسـت‌يـابـي بـه دسـتاوردهاي متعدد نفت مناطق مـركـزي را تـعـهـد و تـخـصص بالاي كاركنان و كارشناسان و حركت در مسير توسعه ساخت داخل و بومي سازي دانش فني و علمي در حوزه صنعت نفت به منظور خودكفايي كامل مي دانم كه اميدوارم در سال 91 نيز كه از سوي مقام معظم رهبري به نام سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ي ايراني مزين شده است، با توسعه ساخت داخل و بومي سازي دانش فني و علمي در صنعت نفت كشورمان از منظر تقويت پتانسيل و توانمندي هاي داخلي رسالت مهم خود را به انجام رسانيم و در راستاي تحقق خودكفايي جامع و كامل در اين عرصه، گام هاي ارزشمند روزافزوني با هدف اعتلاي صنعت بزرگ نفت ايران برداريم.
نـفت مناطق مركزي در سال 91 نويد چه دستاوردهاي نويني را دارد؟
 ‌جاي بسي افتخار است كه اعلام كنيم شركت نفت مناطق مركزي توانسته است براي نخستين بار ايران را وارد كشورهاي توليد كننده نفت سنگين در خشكي كند كه اين رويداد مي تواند سبب تقويت جـايـگـاه ايران در اوپك شود. اكنون ايران جزء كشورهاي توليد كننده نفت سنگين در خشكي ميان كشورهاي عضو اوپك شده است. تمام مراحل اجرايي اين طرح از سوي متخصصان داخلي انجام شده است و تلاشگران صنعت نفت توانسته اند بدون حضور شركت هاي خارجي به اين دستاورد مهم دست يابند. روش مورد استفاده در اين ميدان يك روش ابداعي و منحصر به فرد است و توانستيم با بهره مندي از دانش ايراني توليد را محقق كنيم. فازهاي اول و دوم اسفند ماه و زودتر از برنامه به توليد رسيدند و توليد در فاز اول به 6/3 و در فاز دوم به 6 هزار بشكه در روز رسيد كه در نوع يك ركورد بي نظير بود. هدف گذاري ما توليد 10 هزار بشكه اي از اين ميدان است كه به زودي به اين هدف دست خواهيم يافت.
ساخت مواد بازدارنده سينتيكي هيدرات به چه منظور بومي سازي شد؟
در پاسخ به اين پرسش بايد گفت كه ساخت مواد بازدارنده سينتيكي هيدرات به منظور جلوگيري از تشكيل هيدرات در خطوط لوله انتقال گاز و ميعانات گازي بومي سازي شد. توضيح بيشتر اين كه مواد بازدارنده سينتيكي هيدرات )KHI (‌ كه جهت جلوگيري از تشكيل هيدرات در خطوط لوله انتقال گاز استفاده مي شود، در كشور بومي سازي شد و در ميدان گازي تنگ بيجار مورد استفاده قرار گرفت.
مزاياي اجراي اين طرح را در صورت امكان تشريح نماييد.  ‌
ايـن پـروژه پـژوهشـي بـه مـدت دو سـال بـه كارفرمايي اين شركت و توسط يك شركت داخلي انجام و آزمايش ميداني آن در ميدان گازي تنگ بيجار با موفقيت به پايان رسيد كه علاوه بر دستيابي به بومي سازي تكنولوژي فوق در كشور براي اولين بار  و كاهش 30 برابري مصرف اين ماده در مقايسه با متانول ، صرفه جويي زيادي نيز در انرژي مصرفي تجهيزات تزريق مواد صورت گرفته است . همچنين اين ماده علاوه بر جلوگيري از تشكيل هيدرات در كاهش نرخ خوردگي تا حدود 50 درصد نيز مؤثر اسـت. مـيـزان تزريق متانول در خط لوله انتقال ميعانات گازي واحد تنگ بيجار حدود 110 ليتر در ساعت براي روز و 220 ليتر در ساعت براي شب اسـت. در حـالي كه ميزان استفاده شده از ماده بازدارنده سينتيكي  هيدرات تنها شش ليتر در ساعت است . هزينه تزريق ماده متانول در بازه زماني نه ماهه در ميدان گازي تنگ بيجار معادل شش ميليارد ريال كه در همين بازه زماني براي ماده بازدارنده سينتيكي هيدرات حدود يك ميليارد و 550 ميليون ريال برآورد مي گردد .براساس اين گزارش يكي از مشكلاتي كه مي تواند براي صنعت گاز مشكل آفرين باشد، ايجاد هيدرات در خطوط لوله انتقال گاز است كه خسارات جبران ناپذيري به صنعت وارد ساخته و باعث جلوگيري از انتقال سيال و صدمات مكانيكي به انتقال گاز و ميعانات گازي مـي‌‌شـود كـه استفـاده از مـواد بـازدارنده تشكيل هيدرات در خطوط لوله حائز اهميت است، بر همين مبنا در صنعت گاز كشور به منظور جلوگيري از ايجاد اين پديده، بازدارنده متانول تزريق مي شود كه نسبت به تكنولوژي فوق هم ميزان مصرف آن بالاست و هم نسبت به بازدارنده سينتيكي هيدرات صرفه اقتصادي نداشته و مشكلات عملياتي بسيار زيادي دارد . استفاده از مواد بازدارنده سينتيكي هيدرات )KHI(‌ اين ضعف را جبران مي نمايد و كارايي و عملكرد بالاي خود را نشان داده است .
بـومـي سازي ساخت اين ماده در شرايط كنوني تشديد تحريم ها چه دستاوردي را به همراه داشته است؟
در پاسخ به اين پرسش بايد گفت كه هم اكنون براي خطوط لوله شركت نفت و گاز پارس جنوبي ساليانه حدود 450 تن ماده )KHI(‌ به ارزش حدود  5/4 ميليون دلار از خارج تأمين مي گردد كه با جايگزيني ماده ساخته شده در داخل كشور به جاي نمونه خارجي ، ضمن برطرف شدن مشكل تهيه اين ماده در شـرايط تشديد تحريم هاي بين المللي عليه كشورمان، از خروج ارز از كشور نيز جلوگيري خواهد شد .




[ چهارشنبه 23 فروردین 1391  ] [ 3:56 PM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 0
نظام اسلامي در روند تکاملي خود از مرحله استقلال سياسي گذر کرده و در دوران تعميق استقلال اقتصادي برنامه حراست از منابع نفتي را سرلوحه سياست هاي خويش قرار داده است و طبعاً با توجه به وابستگي غرب به اين منابع، دشمني نظام سلطه با جمهوري اسلامي ايران ابعاد پيچيده تري يافته است به ويژه آنکه برنامه ايران در زمينه حراست از منابع خويش، الگوي ديگر کشورها هم قرار خواهد گرفت.‏

روشن است که گذر از اين دوران سرنوشت ساز به تمهيد مقدماتي نياز دارد که عنوان يافتن سال 1390 به " جهاد اقتصادي" و سال 1391 به " توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني" را نيز مي بايست از منظر تدارک شرايط ضروري اين دوران تفسير کرد.‏

در تحليل اهرمهاي قدرت نظام سلطه جهاني، خصوصاً در عرصه اقتصادي، مي توان سه عامل را تأثير گذارتر از ساير علل شناخت که عبارتند از نخست: استفاده از منابع زيرزميني کشورهاي ديگر با بهايي کم، دو م به خدمت گرفتن علم و فناوري و سوم جديت در کار و تلاش و توليد. بر اين اساس طبيعي است که انحصار طلبان اقتصاد جهان، از ورود ايران" به حوزه علم و فناوري هاي پيشرفته" به همان اندازه احساس نگراني مي کنند که از برنامه ايران در زمينه حراست از منابع نفتي خود و سياست اقتصاد بدون نفت. با ريشه يابي علل توسعه اقتصادي غرب، اين نکته نيز به ذهن خطور مي کند که در مسير پيشرفت اقتصادي ايران نيز اين هر سه عامل بايد مورد توجه خاص قرار گيرد يعني منابع زير زميني و خدادادي ما، به جاي آنکه تنور نظام سلطه را گرم کند، سزاوارتر آن است که در خدمت توليد داخلي قرار گيرد و در عوض صادرات مواد اوليه، توليدات و مصنوعات خود را افزايش دهيم. همچنين پيشرفت اقتصاد کشور ما، همانند همه عرصه هاي ديگر پيشرفت، تنها با تکيه بر علم و فناوري است که مي تواند به جايگاه برجسته خويش در جهان دست يابد و نکته سوم آنکه بدون تعميق فرهنگ کار و تلاش و توليد، نبايد انتظار داشته باشيم اقتصاد کشور شکوفا شود.‏

هرچند در سال جهاد اقتصادي در طريق توجه به اقتصاد، تلاش هايي صورت گرفت اما کافي نبود و خصوصاً به توليد چنانکه بايد توجه نشد و بخش توليد از هدفمندسازي يارانه ها، سهمي را که در قانون پيش بيني شده بود  دريافت نکرد و در نتيجه تعدادي از واحدهاي توليدي تعطيل شد يا در آستانه تعطيلي قرار گرفت. اين مسئله و مواردي ديگر از جمله اجراي قانون هدفمند سازي با شتابي بيش از آنچه که قانون تعيين کرده بود و البته فشار تحريم هاي دشمن، موجب آن شده است که توجه به توليد در اولويت برنامه هاي سال 1391 قرار گيرد و مقام معظم رهبري سال جديد را سال توليد ملي و حمايت از کار و سرمايه ايراني نام نهادند.‏بيش از آنکه نيازي به تبيين وظايف دولت و مجلس و قوه قضائيه در ارتباط با مسئوليت سال جديد باشد، بايد از آنان خواست با عزم و اراده اي مصمم براي عينيت يافتن رهنمودهاي رهبر وارد صحنه شوند و نگذارند سليقه ها و ديدگاه هاي متفاوت، رابطه بازي، سوء استفاده ها و کاغذ بازي ها، مانع انجام مسئوليت ها شود.‏در سال هاي اخير يکي از مهمترين عواملي که ضربه کاري بر پيکر توليد داخلي وارد آورد، مسئله واردات قاچاق بود که چه بسا برخي دستگاه ها هم براي حل مشکلات مالي خويش، بي توجه به آثار مخرب قاچاق، در اين مقوله ورود پيدا کردند.

انتظار آن است که قوه قضائيه تمهيدات لازم را براي در اولويت قرار دادن اين مهم پيش بيني کند و در مسئله قاچاق و نيز ديگر مواردي که پيش نياز حمايت از توليد داخلي و سرمايه کار ايراني است، با اعمال قاطعيت بيشتري وارد شود.‏دولت نيز بايد اجراي تعهدات کليه دستگاه ها در برابر توليد کنندگان را با جديت پيگيري کند و علاوه بر آن سازو کارهاي لازم  براي نظارت بر کيفيت کالا و مصنوعات ايراني و استاندارد سازي آن تقويت شود تا اعتبار محصولات ايران روز به روز افزايش يابد.‏

مجلس شوراي اسلامي هم با تصويب قوانين حمايتي از سرمايه و کار ايراني، مسئوليت سنگين خويش را مي بايست ايفا نمايد و در عين حال از وظيفه نظارتي در اين عرصه غفلت نورزد.‏
اما همچنانکه مقام معظم رهبري تاکيد فرمودند :‏

‏"در تحقق شعار توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني همه مسئولند" و بخصوص در ارتباط با فرهنگ سازي، نياز به عزمي ملي احساس مي شود تا به تدريج مصرف کالاي خارجي نه تنها از وضعيت موجود يعني نوعي تفاخر، خارج شود بلکه بايد آثار اين اقدام که تضعيف موقعيت کارگر داخلي و سرمايه داخلي به موازات آن تقويت سرمايه دار و کارگر خارجي مي باشد تشريح گردد تا جز در مواردي که جنس مشابه داخلي وجود ندارد مصرف کالاي خارجي به يک ضدارزش تبديل شود.‏
در گسترش فرهنگ حمايت از کالاي داخلي، طبعاً رسانه ها و خصوصاً رسانه ملي، رسالتي سنگين دارند و به موازات آن بايد سياست هاي روشني در عدم تبليغ کالاهاي خارجي اعمال کنند. همچنين انتظار مي رود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ديگر دستگاه هاي ذيربط از جمله شهرداري ها، در حمايت از توليدات داخلي و عدم تبليغ کالاهاي خارجي، اصولي شفاف تعيين کنند و چهره زيباي شهرهاي کشور را با تبليغات کالاهاي بيگانه نيالايند.‏ آموزش و پرورش نيز در راستاي سياست هاي سند چشم انداز بايد روحيه کار و توليد و نيز افتخار به ايراني بودن را از کودکي در دانش آموزان اين مرز و بوم تقويت کند تا نسل آينده، نسلي پر تلاش و توليد کننده تربيت شود و در توليد ملي ايفاي نقش کند؛ نسلي که در عين حال از مصرف کالاي بيگانه کراهت داشته باشند و بدين ترتيب ضرورت ايجاب مي کند که آموزش و پرورش توليد ملي را به عنوان سرفصل تربيت اقتصادي نسل آينده در برنامه ريزي هاي خود قرار دهد.‏



[ چهارشنبه 23 فروردین 1391  ] [ 8:16 AM ] [ سعید اورعی قدیری ]
نظرات 2
.: Weblog Themes By RASEKHOON :.

تعداد کل صفحات : 11 ::      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >  

درباره وبلاگ


حمايت از توليد و سرمايه ملي وظيفه تك تك افراد جامعه است

آمار سایت
كل بازديدها : 40996 نفر
كل مطالب : 158 عدد
تعداد کل نظرات: 112 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ: یک شنبه 28 اسفند 1390 
آخرین بروز رسانی : شنبه 9 اردیبهشت 1391