دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

مرصاد و روزهای سخت اسارت

 

لحظات به سختی درحال سپری شدن بود «جبار» و «عبدالرحمان» دو نگهبان خپل عراقی بیشتر از نگهبان‌های دیگرخوشحال بودند لذا دائما می‌گفتند کار ایران دیگر تمام شده است و به زودی جمهوری اسلامی ایران متلاشی خواهد شد.

مرصاد و روزهای سخت اسارت

به گزارش دفاع پرس از مازندران، یادداشت احمد دواتگر از آزادگان هشت سال دفاع مقدس به مناسبت  سالروز عملیات مرصاد به دفتر خبرگزاری دفاع مقدس درمازندران ارسال شد که در ادامه می‌آید:

مدتی بود از وضعیت ایران اطلاعات چندانی نداشتیم و دائما نگهبان‌های اردوگاه اخبار ضد و نقیضی را در خصوص اوضاع سیاسی و نظامی ایران مطرح می‌کردند.

هیچکس به درستی نمی دانست در ایران چه خبر است حتی وقتی برخی از اسرای تک زبیدات و یا سومار را به اردوگاه ما «۱۲ تکریت» انتقال داده بودند؛ آنها نیز صحبت‌هایی را مطرح می‌کردند که به نوعی نشان می‌داد شرایط جنگ به نفع جمهوری اسلامی ایران نیست. روزهای آخر جنگ یعنی اواخر تیر ماه بود که خبر غیر منتظره و باورنکردنی پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران را شنیده بودیم.

شنیدن پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران موجب شده بود که عراقی‌ها خوشحال به نظر بیایند در حالی که شنیدن این خبر تلخ برایمان بسیار سخت بوده است و ...

تا آنجا که ذهنم یاری می‌کند چهارم مرداد ماه ۱۳۶۷ شادی عراقی‌ها رنگ و بوی خاصی به خود گرفته بود تا جائی که نگهبان‌های اردوگاه در پوست خود نمی‌گنجیدند. برخی از اسرا توانسته بودند از زبان‌شان حرف بکشند به همین سبب خیلی زود پی به علت شادی کاذب از سوی عراقی‌ها؛ برده بودیم.

در ابتدا باورش برای‌مان سخت بود با خودمان می‌گفتیم شنیدن قبول قطعنامه مصیبتش کم بود حالا کار به جایی رسیده که منافقین نیز برعلیه رزمندگان اسلام وارد عملیات شده‌اند؟

لحظات به سختی درحال سپری شدن بود جبار و عبدالرحمان دو نگهبان خپل عراقی بیشتر از نگهبان‌های دیگر خوشحال بودند لذا دائما می‌گفتند کار ایران دیگر تمام شده است و به زودی جمهوری اسلامی ایران متلاشی خواهد شد و ...

شنیدن این جملات آن هم در شرایطی که منبع قابل اعتمادی برای بدست آوردن اطلاعات نداشته باشی بسیار آزار دهنده بود، از این رو این موضوع سخت آزارمان می‌داد.

سعی می‌کردیم به هر طریقی که شده از طریق نگهبان‌های عراقی اطلاعاتی هر چند مختصر از ایران بدست آوریم اما می‌دانستیم آنها حقایق را نخواهند گفت و تلاش دارند تا از این طریق وضعیت روحی و روانی بچه‌ها را به هم بریزند اما با همه این تفاسیر می‌شد از لابلای صحبت‌های آنها تا حدودی اطلاعات بدست آورد.

دو روزی از حمله سراسری منافقین از محوراسلام آباد غرب نگذشته بود که سختگیری نگهبان‌های عراقی خصوصا از بعد از ظهر روز ششم مرداد ماه خبر خوشی را نوید می‌داد.

در واقع هر وقت نگهبان‌های اردوگاه خشونت بیشتری نسبت به اسرا به خرج می‌دادند می‌دانستیم حتما خبری شده است. به عنوان مثال هر وقت که رزمندگان اسلام در جبهه‌ها ضربات سنگینی بردشمن وارد می‌کردند، کمر؛ دست و پای اسرا ضربات بیشتری از کابل دشمن را تحمل کرده؛ و در این وضعیت اعضای بدن بچه‌ها از ضربات کابل برق، شیلنگ آب، و ..... نوازش داده می‌شد و در واقع عراقی‌ها از این طریق انتقام خودشان را از ما می‌گرفتند.

همه منتظر بودیم تا ببینیم چه اتفاقی افتاده است تا اینکه بعد از یکی دو روز نگهبان‌های عراقی به شکست عملیاتی که منافقین نام آن را فروغ جاویدان گذاشته بودند، اعتراف نمودند.

با شنیدن این خبر بچه‌ها به یکدیگر تبریک می‌گفتند. تبریک از این بابت که منفورترین گروه در نزد ملت ایران به امید اینکه این بار می‌توانند تا خود تهران پیش بروند، با فراخوان مزدوران خود در سراسر جهان آنها را وارد عملیاتی کردند که به اعتراف خودشان بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شده بودند و این موضوع زمانی برای ما مشخص گردید که شبکه منافقین که از تلویزیون عراق پخش می‌؛ رسما به این مهم اعتراف نمود.

این در حالی بود که آنها هیچگاه احتمال این شکست سنگین را نمی دادند آنقدر به این حمله وحشیانه خود امیدوار بودند که حتی نفر دوم سازمان منافقین یعنی مریم رجوی لقب رئیس جمهور ایران را به خود داده بود و شعار مزخرفی هم که برای این موضوع به ظن خود انتخاب کرده بودند این بود:

مریم مهرتابان  رئیس جمهورایران

آری این مزدوران نه تنها به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته بودند بلکه بسیاری از اعضای کادر رهبری خود را نیز از دست داده و پس از این شکست بود که در کادر رهبری این گروه اختلافات جدی پدیدار گردید و این اختلافات تا به امروز ادامه دارد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 6 مرداد 1395  ] [ 1:20 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهدای طلبه و روحانی به عنوان الگو به مردم معرفی می شوند

 

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان های استان تهران گفت: هدف از برگزاری یادواره شهدای طلبه و روحانی در ورامین، معرفی این ستارگان نورانی به عنوان الگویی کامل به جوانان است.

شهدای طلبه و روحانی به عنوان الگو به مردم معرفی می شوند

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، حجت الاسلام سید محسن محمودی اظهار داشت: ستاد برگزاری مراسم یادواره شهدای طلبه و روحانی شهرستان ورامین با حضور جمعی از مسئولان و فعالان تبلیغی و فرهنگی تشکیل شده است.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان های استان تهران افزود: همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) به عنوان رییس مذهب شیعه، یادواره شهدای طلبه و روحانی در ورامین برگزار می شود.

وی ادامه داد: در این مراسم که با حضور مسئولان و خانواده معظم شهدا و ایثارگران در مسجد صاحب الزمان(عج) ورامین برگزار خواهد شد، از خانواده شهدای طلبه و روحانی تجلیل به عمل می آید.

امام جمعه موقت ورامین اضافه کرد: هدف از برگزاری یادواره شهدای طلبه و روحانی در ورامین، تجلیل از مقام شامخ شهدا و معرفی این ستارگان نورانی به عنوان الگویی کامل به جوانان و آینده سازان ایران اسلامی است.

وی بیان داشت: بدون تردید آشنایی هر چه بیشتر جوانان و نوجوانان با شهدای انقلاب اسلامی از جمله شهدای طلبه و روحانی، می تواند در گسترش و بسط فرهنگ شهید و شهادت موثر باشد.

محمودی گفت: همچنین مردم شهرستان ورامین در روز شهادت امام صادق(ع) و همزمان با سالروز دفن پنج شهید گمنام در منطقه، مسیر مسجد صاحب الزمان(عج) تا گلزار شهدای گمنام را به صورت عزاداری طی خواهند کرد.

منبع:مهر


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:11 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری برنامه‌های فرهنگی به مناسبت سالگرد عملیات غرورآفرین مرصاد و روز ملی کرمانشاه

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه گفت: برنامه‌های متعدد به مناسبت سالروز عملیات مرصاد در استان برگزار می‌شود.

برگزاری برنامه‌های فرهنگی به مناسبت سالگرد عملیات غرورآفرین مرصاد و روز ملی کرمانشاه

به گزارش دفاع پرس از کرمانشاه، سرهنگ مرادعلی محمدی در نشستی خبری با اشاره به اینکه مراسم سالگرد عملیات غرورآفرین مرصاد و روز ملی کرمانشاه سه‌شنبه 5 مرداد ماه ساعت 9:30 در سالن امام خمینی(ره) با سخنرانی سردار شادمانی برگزار می‌شود، گفت: مراسم جشن عملیات روز سه‌شنبه ساعت 21 با حضور خواننده نسل جوان حامد زمانی در سالن امام خمینی(ره) کرمانشاه برگزار می‌شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه بیان داشت: مراسم دیگری بمناسبت سالگرد عملیات غرورآفرین مرصاد روز دوشنبه چهارم مرداد ماه ساعت ۱۹ در یادمان این عملیات با حضور کاروان‌های راهیان نور سراسر کشور برگزار می‌شود.

محمدی از پخش مستند برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی در شبکه استانی کرمانشاه خبر داد و گفت: برگزاری مراسم عملیات غرروآفرین مرصاد در شهرستان اسلام‌آباد غرب در روز سه‌شنبه پنجم مرداد ماه نیز از دیگر برنامه‌های این ایام است.

محمدی افزود: برپایی ایستگاه‌های صلواتی در سطح شهر، سرکشی از خانواده شهدای این عملیات، برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مدت یک هفته و برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی در یکم مرداد ماه از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده بود که به مناسبت سالروز عملیات مرصاد در شهر کرمانشاه اجرا شد.

وی درباره برنامه‌های ورزشی این ایام گفت: برگزاری مسابقات ورزشی پاورلیفتینگ قهرمانی کشور از پنجم تا هشتم مرداد ماه، برگزاری مراسم‌های مختلف فرهنگی در مراکز نظامی سپاه، ارتش، انتظامی و مرزبانی استان و برگزاری همایش 1000 نفری باستانی‌کاران استان در استادیوم آزادی در پنجم مرداد ماه از جمله برنامه‌های ورزشی است.

محمدی اظهار کرد: در راستای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر عملیات مرصاد و روز ملی کرمانشاه هر سال ستادی تحت این عنوان تشکیل و برنامه‌های مختلفی توسط سازمان‌های نظامی به‌ویژه سپاه حضرت نبی اکرم(ص) و نهادها و مراکز فرهنگی و تشکلهای مردم نهاد برگزار می‌شود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:11 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مادر سردار شهید برزگر به دیدار فرزندش شتافت

 

مادر سردار رشید اسلام شهید شاپور برزگر بعد از سال‌ها چشم‌انتظاری با لبیک به ندای حق به دیدار فرزند شهیدش شتافت.

مادر سردار شهید برزگر به دیدار فرزندش شتافت

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مادر سردار رشید اسلام شهید شاپور برزگر بعد از سال‌ها چشم‌انتظاری با لبیک به ندای حق به دیدار فرزند شهیدش شتافت.

بنا بر این گزارش تشییع پیکر این مادر شهید فردا (دوشنبه)، ساعت 17 از مقابل مسجد محله معجز اردبیل با حضور مردم مؤمن، ولایتمدار و شهیدپرور اردبیل برگزار می شود.

بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با اعلام این خبر از عموم هموطنان استان اردبیل خواست تا به پاس قدردانی از مادر شهید برزگر در این مراسم حضور باشکوه داشته باشند.

گفتنی است که سردار شهید شاپور برزگر 22 آبان سال 36 در محله معجز اردبیل به دنیا آمد و در تاریخ 11 اردیبهشت 61 چند روز قبل از آغاز عملیات فتح‌المبین به جبهه اعزام شد. این سردار شهید  در عملیات والفجر یک فرماندهی گردان حبیب‌ابن مظاهر را بر عهده داشت تا اینکه در مرحله سوم عملیات والفجر 4 در ارتفاعات شیخ گزنشین در سمت مسؤول محور لشکر 31 عاشورا در منطقه  پنجوین خاک عراق در تاریخ 13 آبان 62 به فیض شهادت نائل شد.

منبع: میزان


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:10 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

فراموشی و تحریف دو عامل بزرگ تهدیدکننده حماسه دفاع مقدس است

 

فرمانده هشت سال دفاع مقدس از دو عامل فراموشی و تحریف به‌عنوان عوامل تهدیدکننده حوادث تاریخی یاد کرد و گفت: دفاع مقدس ما هم از این دو عامل مستثنی نیست.

فراموشی و تحریف دو عامل بزرگ تهدیدکننده حماسه دفاع مقدس است

سردار علیجان میرشکار از فرماندهان دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس در مازندران، با بیان مطلب فوق، تولید و ساخت مستند و فیلم‌های دفاع مقدس، برگزاری شب‌های خاطره و یادواره‌های شهدا را ازجمله عواملی دانست که مانع فراموشی حماسه بزرگ دفاع مقدس می‌شود.

میرشکار از تحریف به‌عنوان دومین عامل و خطر بزرگتر از فراموشی یاد کرد و افزود: اگر نتوانیم در ساخت و تولید مستند دقیق بشویم و آن‌طوری که اتفاق افتاده را بیان کنیم و یا آن‌چه که انجام شده را بد جلوه دهیم، خیلی بد است.

وی دفاع مقدس را حادثه‌ای دانست که شاید بعد از کربلا نظیرش را نداشته باشیم.

میرشکار افزود: اگر حرکت حضرت زینب(س) نبود، یقینا کربلا هم فراموش می‌شد و هم مورد تحریف قرار می‌گرفت.

وی با اشاره به اینکه حضرت زینب(س) بعد از کربلا چند ماهی بیشتر زنده نبود، بیان کرد: در مدت 40 روز اسارت، ایشان توانستند کربلا را زنده نگه دارند.

میرشکار ماندگاری حماسه کربلا را در شناخت و درک کامل آن توسط حضرت زینب(س) دانست و گفت: حضرت زینب(س) کربلا و حسین(ع) را خوب شناخت و توانست حماسه کربلا را خوب بیان کند.

این فرمانده دفاع مقدس اظهار کرد: درک درست ما از واقعیت‌های هشت سال دفاع مقدس و عظمت شهدا سبب ماندگاری این حماسه است.

وی گفت: سختی‌های این مسیر نباید مانع ادامه این حرکت شود؛ چرا که حضرت زینب وقتی سنگ می‌خورد کربلا را بیان کرد و کاری کرد که کربلا زنده بماند. 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:10 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روزشمار دفاع مقدس (4 مرداد 1395)

 

4 مرداد 1395 هجری شمسی برابر با 20 شوال 1436 هجری قمری و 25 جولای 2016 میلادی

روزشمار دفاع مقدس (4 مرداد 1395)

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی (4 مرداد 1395)

• دیدار مسئولان ایرانی با دبیرکل سازمان ملل پس از قبول قطعنامه 598 (1367 ه.ش)

• عملیات نصر در منطقه سردشت توسط تیپ 55 ویژه شهدا سپاه (1363 ه.ش)

• عملیات آزادسازی منطقه ترجان در محور بوکان – مهاباد توسط لشکر 52 قدس سپاه (1362 ه.ش)

• حمله به روستای قره باغ، غارت اموال روستاییان و شهادت چند نفر از اهالی این روستا در نزدیکی شهرستان تکاب توسط حزب منحله دموکرات (1364 ه.ش)

• شهادت شهید سردار علی هاشمی، فرمانده سپاه ششم امام صادق(ع) (1367 ه.ش)

• شهادت سردار یوسف قناعت (1367 ه.ش)

• شهادت محمدرضا خالصی، مسئول عملیات تیپ دوم لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) (1367 ه.ش)

• شهادت نوروزعلی ایمانی نسب فرمانده گردان ادوات تیپ دوم لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) (1367 ه.ش)

• انتخاب و معرفی رسمی شهید رضا چراغی به عنوان قائم‌مقام لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) از سوی شهید همت (1361 ه.ش)

• اشغال اسلام‌آباد توسط منافقین (1367 ه.ش)

• کشتار مجروحین در بیمارستان اسلام‌آباد توسط منافقین (1367 ه.ش)

• سالروز عملیات شهید چمران


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:09 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شاخ حمله کرگدنی منافقین را در «چهارزبر» شکستیم

 

رزمندگانی که به خواست خدا و طی یک سلسله اتفاقات خاص و کم نظیر، آماده‌ترین یگان حاضر در تنگه چهارزبر (مرصاد) بودند، توانستند سخت‌ترین ضربات را بر پیکر منافقین وارد آورند.

شاخ حمله کرگدنی منافقین را در «چهارزبر» شکستیم

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «شنیدم نقش تیپ قائم(عج) آن‌چنان بود که اگر نبود، ممکن بود دشمن تا کرمانشاه پیش بیاید؛ آنکه ایستاد تیپ قائم (عج) بود، این‌ها در تاریخ می‌ماند». این کلام مقام معظم رهبری به خوبی از نقش رزمندگان استان سمنان و تیپ قائم این استان در عملیات مرصاد پرده برمی‌دارد. رزمندگانی که به خواست خدا و طی یک سلسله اتفاقات خاص و کم نظیر، آماده‌ترین یگان حاضر در تنگه چهارزبر (مرصاد) بودند و توانستند سخت‌ترین ضربات را بر پیکر منافقین وارد آورند. سردار مهدی مهدوی‌نژاد جانشین معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح که در آن مقطع زمانی قائم مقام تیپ مستقل 12 قائم(عج) بود و به دلیل عدم حضور فرمانده این تیپ، فرماندهی رزمندگان سمنانی را در مرصاد برعهده داشت، ساعتی با ما به گفت و گو نشست و از چگونگی سد کردن قوای منافقین در چهارزبر گفت.


چطور شد که تیپ قائم توانست در هنگام حمله منافقین به عنوان یکی از اولین یگان‌ها خودش را به منطقه عملیاتی برساند؟
تیپ ما دو اردوگاه اصلی در جبهه‌های جنوب و غرب داشت. مقر اصلی ما در دزفول بود که به دلیل گرما و شرایط جوی منطقه غالباً فصول سرد سال بیشتر آنجا بودیم و دیگری اردوگاه صادقین که نزدیکی تنگه چهار‌زبر استان کرمانشاه قرار داشت. چون حمله منافقین در مردادماه رخ داد و در فصل گرما قرار داشتیم، بنده به همراه عمده نیروهای تیپ در اردوگاه صادقین بودیم.


گویا در شرایط خاص روزهای آخر جنگ، تیپ شما یکی از آماده‌ترین یگان‌های حاضر در منطقه عملیاتی مرصاد بود. این آمادگی از کجا رقم می‌خورد؟
 به نظر من خواست خدا بود تیپ قائم(عج) در آن شرایط از جهات مختلفی تقویت شود و بتواند عملکرد خوبی در مواجهه با منافقین داشته باشد. چند اتفاق خاص این بین افتاد که اگر دقت کنیم، دست خدا را پشت قضایا خواهیم دید. اول اینکه در فصل گرما قرار داشتیم و قاعدتاً نیروها در اردوگاه صادقین چهارزبر بودند. دوم اینکه بعد از پذیرش قطعنامه نیروهای حزب‌اللهی و بچه‌های پای کار جنگ که از تعبیر نوشیدن جام زهر توسط حضرت امام، رگ غیرت‌شان جوش آمد و به صورت خودجوش رهسپار جبهه‌ها شدند. یادم است یک یا دو روز بعد از قطعنامه از سمنان تماس گرفتند و گفتند تعداد زیادی از رزمنده‌ها داوطلب اعزام به منطقه هستند. پیش خودمان گفتیم خب الان که قطعنامه پذیرفته شده آمدن این جمعیت، نوشدارو بعد از مرگ سهراب است. منتها مخالفتی نکردیم و قرار شد که رزمنده‌ها به منطقه بیایند. از ما پرسیدند آنها را به قرارگاه دزفول بفرستیم یا چهارزبر که من گفتم به دلیل شرایط جوی و گرمای هوا به چهارزبر بیایند. به نظرم 29 تیرماه بود که این نیروها آمدند و مستقر شدند. تقریباً چهار گردان عملیاتی می‌شدند. با آمدن‌شان تیپ ما تقویت شد. از طرف دیگر یک سری مهمات قرار بود از پادگان دزفول به منطقه عملیاتی والفجر10 در شمالغرب منتقل شود که روز دوم یا سوم مردادماه، این محموله در مسیرش به اردوگاه رسید و چون هوا تاریک شده بود، من گفتم بمانید و صبح بروید که مصادف شد با حمله منافقین و به این ترتیب مهمات مورد نیاز ما در عملیات هم جور شد. نکته بعدی این بود که روز دوم مردادماه، کادرهای اساسی و مهم استان سمنان مثل شهید اخلاقی که آن مقطع مسئول عملیات لشکر 17 علی بن ابیطالب(ع) بود، آمده بود به ما سر بزند که وجود آنها و تجربیات خوبی که داشتند، کادر تیپ ما را تقویت کرد. یادم است دور چشمه‌ای بودیم و با رزمنده‌های قدیمی استان جلسه گرفته بودیم. حرف از شرایط بعد از پذیرش قطعنامه و این چیزها بود. در همین حال و هوا بودیم که خبر رسید منافقین حمله کرده‌اند.


از کجا خبر رسید که منافقین آمده‌اند؟ زمان دقیقش را به خاطر دارید؟
غروب روز سوم مردادماه بود که از قرارگاه تماس گرفتند و بنده و آقای خانی که معاونم بود مطلع شدیم منافقین از قصرشیرین وارد کشور شده‌اند. ما یک آمبولانس داشتیم که در آن بیسیم و تشکیلاتی داشتیم و بچه‌ها به آن آمبولانس فرماندهی می‌گفتند. یکی دو نفر از بچه‌ها را برداشتیم و با آمبولانس فرماندهی به سمت اسلام‌آباد رفتیم. گردنه چهارزبر را رد کرده بودیم که دیدیم در دشت حسن‌آباد درگیری است. (منطقه بین تنگه چهارزبر و تنگه حسن‌آباد معروف به دشت حسن‌آباد است) حتی به آمبولانس ما هم تیراندازی شد. فهمیدیم منافقین تا آنجا آمده‌اند. سریع برگشتیم و دو، سه تا گردان از نیروها را برداشتیم و به منطقه برگشتیم. گردان قمر بنی هاشم که از بچه‌های دامغان بودند را در زبر جلویی قرار دادیم و گردان سیدالشهدا(ع) به فرماندهی خدابیامرز حاج‌عبدالله عرب‌نجفی را هم در خط یا زبر دوم قرار دادیم. حول و حوش ساعت 10 شب بود که بچه‌ها با منافقین به شدت درگیر شدند.


در تاریخچه عملیات مرصاد آمده است که تنگه چهارزبر توسط رزمندگان با موانع طبیعی مسدود شده بود، سد کردن این تنگه کار بچه‌های شما بود؟ 
بله کار رزمندگان تیپ قائم بود. من باید این نکته را تصحیح کنم که قبل از رسیدن ستون اصلی دشمن به منطقه، ما یک سری از نیروهای زبده اطلاعاتی تیپ را به تلمبه‌خانه‌ای فرستادیم که در دشت حسن‌آباد قرار داشت. آنها با سرسختی خاصی با طلائیه‌داران ستون منافقین درگیر شده بودند. افرادی چون رضا نادری که از بچه رزمنده‌های قدیمی جنگ بود همان جا به شهادت رسیدند. از طرف دیگر بچه‌های گردان قمر بنی هاشم(ع) به فرماندهی آقای بینائیان در زبر یا خط جلویی هم خوب توانستند جلوی پیشروی سریع منافقان را بگیرند. در این طرف ما خط اصلی‌مان را تقریباً در جایی که اکنون تشکیلات یادمان عملیات مرصاد برپا شده، درست کردیم. چند دستگاه ماشین سنگین مثل لودر داشتیم که با آنها سنگ و خاک اطراف جاده را جمع کردیم و توانستیم خط مستحکمی را روی جاده اسلام‌آباد- کرمانشاه ایجاد کنیم. بعد از درگیری شدیدی که بچه‌های قمر بنی هاشم با منافقان داشتند، حدود ساعت 7 یا 8 صبح بود که عمده نیروهای دشمن به خاکریز ما رسیدند و مرتب خودشان به خط می‌زدند به امید اینکه آن را بشکنند و از جاده عبور کنند.


پس درگیری اصلی با منافقین در صبح روز چهارم مردادماه رخ داد؟
بله، منافقین سماجت زیادی داشتند که بتوانند از خط ایجاد شده عبور کنند. شاید هر 10 دقیقه یک بار خودشان را به خط می‌زدند و ما هم از خجالت‌شان درمی‌آمدیم. بچه‌ها بسیاری از ماشین‌های زرهی‌شان را زده بودند و دود و آتش منطقه را گرفته بود. من و شهید خالصی در یک بلندی که 100 متر با خط اصلی فاصله داشت ایستاده بودیم و شرایط منطقه را تحت نظر داشتیم. یک دفعه دیدیم یک استیشن و یک تویوتای دشمن توانسته‌اند از خط عبور کنند و به این سو بیایند. یک آرپی‌جی هم به سمت ما شلیک کردند که شکر خدا فقط کمی خاک و خل توی چشم‌های‌مان ریخت و اتفاق خاصی نیفتاد. من با شهید عرب نجفی فرمانده گردان سیدالشهدا(ع) تماس گرفتم و گفتم خط شکسته که منافقین به این طرف آمده‌اند؟ او گفت مگر از جنازه ما عبور کنند که بتوانند بیایند. در شلوغی درگیری‌ها این دو تا ماشین توانستند از مهلکه فرار کنند و به این طرف بیایند. گرم این صحبت‌ها بودیم که یکی از رزمنده‌ها که مهمات آورده بود، به سمت استیشن و تویوتای منافقین شلیک کرد و سرنشینانش که به نظرم یک خانم هم بین‌شان بود به درک واصل شدند و ما وسیله نقلیه‌شان را غنیمت گرفتیم که همین الان هم در سمنان است.


چه زمانی آثار شکست در چهره منافقین پیدا شد؟ 
عصر و شب همان روز چهارم دیگر ستون منافقین از هم پاشید. در این زمان بود که طرح اصلی عملیات مرصاد هم با بمباران بالگردهای هوانیروز و جنگنده‌های ارتش و حضور یگان‌های دیگر از رزمندگان رقم خورد و منافقین مضمحل شدند. بچه‌های ما از همان عصر و شب روز چهارم از بالای بلندی‌ها پایین آمدند و منافقین را روی جاده تعقیب کردند.


در برخورد نزدیکی که با نیروهای نفاق داشتید، چه مورد خاصی از آنها مشاهده کردید؟
ما مکالمات منافقین را از طریق بیسیم رصد می‌کردیم. آنها فارسی حرف می‌زدند و متوجه می‌شدیم چه می‌گویند. در اوایل درگیری وقتی که هنوز وضعیت‌شان خیلی بد نبود، درخواست مهمات می‌کردند و می‌گفتند اگر مهمات برسد خط را می‌شکنیم. کمی که گذشت و وضعیت‌شان بغرنج شد شروع کردند به فحاشی کردن به هم و حتی به فرماندهان رده بالای‌شان ناسزا می‌گفتند. وقتی آنها را با رزمندگان خودمان مقایسه می‌کنیم که برخی سال‌ها در شرایط سخت جنگ بودند و همیشه اخلاق را رعایت می‌کردند، به خوبی پی می‌بریم که منافقان با وجود آموزش‌هایی که دیده بودند، آن قدر روحیه نداشتند که چند ساعت جنگ سخت را تحمل کنند.


به نظر می‌رسد جبهه نفاق فکرش را هم نمی‌کرد که در چنین ورطه‌ای بیفتد؟
اگر از دید نظامی نگاه کنیم، منطقه غرب کشورمان به دلیل تنگه‌های متعددی که دارد اصلاً جای پیشروی سریع و بدون برنامه نیست. هر کسی کمی از اطلاعات جنگی داشته باشد این را به خوبی می‌فهمد. منافقین بدون اینکه زمین را مطالعه کنند، بدون اینکه بدیهی‌ترین اصول مثل تأمین جناح چپ و راست و پشتیبانی‌های لازم و... را رعایت کنند، با غرور خاصی قدم به قتلگاه‌شان گذاشته بودند. آنها در تحلیل‌های‌شان فکر می‌کردند ملت و رزمندگان ایران بعد از سال‌ها جنگ و خصوصاً پس از پذیرش قطعنامه دیگر توان جنگیدن ندارند و پشت سر نظام نخواهند ایستاد. با چنین تحلیلی بود که به اصطلاح «کرگدنی» و بدون حساب و کتاب سرشان را انداختند پایین و داخل خاک کشورمان شدند و همان طور که همه می‌دانیم در چهارزبر به دام افتادند و از بین رفتند.


حضرت آقا سخنی دارند که اگر تیپ قائم نبود چه بسا دشمن تا کرمانشاه می‌آمد.
بله کاملاً درست است. بعد از تنگه چهارزبر دشت باز می‌شود و اگر منافقین از آنجا عبور می‌کردند، راحت نمی‌شد جلوی‌شان را گرفت و تا کرمانشاه هم راه زیادی نمانده بود. بنابراین ارزش کار رزمندگان تیپ قائم در اینجا مشخص می‌شود که سر بزنگاه جلوی‌شان را گرفتند.


اگر قرار باشد عملیات مرصاد را به یاد شهید یا شهدایی یادآوری کنید، این عزیزان کدام‌ها هستند؟
از رزمندگان غیر از تیپ اگر بخواهم نام ببرم، خدا بیامرز شهید شوشتری است که تلاش بسیاری در مرصاد کرد. ایشان در یک نواری که از خودشان برجای مانده گفته‌اند وقتی با یگان‌های حاضر در منطقه تماس گرفتم، اولین کسی که جوابم را داد، آقای مهدوی‌نژاد از تیپ 12 قائم بود. خدا رحمتش کند که در طول جنگ و همین عملیات زحمات بسیاری کشید. از رزمندگان خود سمنان هم خوب است یادی کنیم از شهیدان اخلاقی، خالصی و عرب‌نجفی. اخلاقی و خالصی در جریات تعقیب منافقین در روز اصلی عملیات به شهادت رسیدند. شهید اخلاقی یک شخصیت محبوب و محوری در میان رزمندگان استان بود که همه او را دوست داشتند.

 

منبع: روزنامه جوان


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:08 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

اهمیت نقش و حضور سپاه در عرصه‌ مقابله با اشرار و مفسدان

 

از آنجا که در برهه کنونی دشمن به دنبال نفوذ، فرسایش و استحاله انقلاب اسلامی است، اقدامات سپاه در خنثی‌سازی نفوذ دشمن و مقابله با شبکه‌های فساد اقتصادی در کشور می‌تواند مایه امیدبخشی و ضامن تداوم انقلاب اسلامی باشد.

اهمیت نقش و حضور سپاه در عرصه‌ مقابله با اشرار و مفسدان

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، ساعت چهار بامداد 31 تیرماه،یک تیم ترویستی در سَلْماس، توسط رزمندگان سپاه پاسداران منهدم شد. به گفته سرهنگ پاسدار علیرضا مدنی، فرمانده سپاه سلماس، در پی کسب اخباری درباره تیم اشرار ضدانقلاب جهت انجام عملیات خرابکارانه در منطقه، موضوع به سرعت در دستور کار نیروهای اطلاعات و عملیات سپاه شهرستان سلماس قرار گرفت.

پس از انجام اقدامات پیچیده اطلاعاتی و شناسایی و نیز تعقیب گام به گام اعضای این تیم، سرانجام نیروهای سپاه شهرستان سلماس در ساعت 4 بامداد مورخه 31 تیرماه در عملیاتی موفق، این تیم را زمین‌گیر کرد و ضمن انهدام کامل آن یک نفر از اشرار را نیز زنده دستگیر کردند.

چندی پیش نیز نیروهای سپاه در عملیاتی موفق حملات گروهک‌های ضدانقلابی کردی کومله و پژاک در غرب کشور را دفع کردند، قبل از آن نیز فتنه‌انگیزی گروه‌های مشابه در شرق کشور با اقدام به موقع و شجاعانه سپاهیان دفع شد. در همین راستا قابل ذکر است که سازمان اطلاعات سپاه نیز اخیراً برخی دست‌اندرکاران فساد در شبکه مالی و اقتصادی کشور را دستگیر کرده است. پیش از این نیز همین سازمان شبکه نفوذی در مطبوعات و رسانه‌های کشور را متلاشی کرد. ...

 همه این دست موارد نشانگر اهمیت نقش و حضور سپاه در عرصه‌های مهم پیش روی انقلاب است. درواقع، باتوجه به شرایط موجود، اقدامات سپاه، به عنوان حافظ انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، در پاسداری از مرزهای کشور و تأمین امنیت از چند جهت حائز اهمیت بسیار است:

1- اکنون که منطقه و محیط پیرامونی ما به شدت درگیر بحران است، سپاه نه تنها با ابتکار تمام و براساس رسالت ذاتی خود، مرزهای امنیت کشور را به کیلومترها دوردست‌تر از مرزهای کشورمان منتقل کرده است، بلکه در داخل نیز با هوشیاری تمام و رصد اقدامات گروهک‌های مختلف معاند، هرگونه تحرک آنها علیه امنیت ملی کشورمان را در نطفه خفه می‌کند. به عبارت دیگر، گروه‌های تروریستی که درصدد ایجاد بحران در کشور هستند و می‌خواهند حوادثی مشابه آنچه در عراق و سوریه اتفاق می‌افتد، در ایران نیز تکرار کنند، تنها با اقدام به موقع پاسداران حریم امنیت کشور است که موفق به این کار نمی‌شوند.

2-در شرایطی که دامنه اقدامات تروریستی به قلب اروپا نیز سرایت کرده است، مصون ماندن جمهوری اسلامی از حملات تروریستی و استحکام امنیت ملی کشورمان مدیون نقش‌آفرینی جهادی و انقلابی سپاه پاسدارن و دیگر نیروهای خدوم اطلاعاتی و امنیتی کشور است.

3- همچنین از آنجا که در برهه کنونی دشمن به دنبال نفوذ، فرسایش و استحاله انقلاب اسلامی است، اقدامات سپاه در خنثی‌سازی نفوذ دشمن و مقابله با شبکه‌های فساد اقتصادی در کشور می‌تواند مایه امیدبخشی و ضامن تداوم انقلاب اسلامی باشد و از این رو، این اقدامات نیز در راستای مأموریت ذاتی سپاه قرار دارد.

نکته پایان اینکه درست به دلیل همین ایفای نقش‌های خطیر است که دشمنان انقلاب اسلامی خواهان انزوای سپاه و ایجاد محدودیت برای آن، به عنوان نیروی درونزای انقلاب، هستند. از این رو بر ماست که سپاه پاسدارن، این نعمت بزرگ الهی و این شجره طیبه‌ای که به دست الهی امام راحل پایه‌گذاری و با خون شهیدان آبیاری شد و اکنون به درخت تناوری تبدیل شده است، قدر بدانیم تا هم نقشه دشمن برای انزوای سپاه نقش برآب شود و هم این نهاد با هزم راسخ‌تر به ایفای مأموریت‌های جهادی و انقلابی خود بپردازد.

مصطفی قربانی-پایگاه بصیرت


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:07 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

۱۵۰ گلزار شهدا در استان یزد ساماندهی شد

 

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: ساماندهی ۱۵۰ گلزار شهدای استان پایان یافته است.

۱۵۰ گلزار شهدا در استان یزد ساماندهی شد

به گزارش دفاع پرس از یزد، مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد با اشاره به اینکه استان یزد سه هزار و 850 نفر شهید تقدیم انقلاب کرده است، اظهار داشت: گلزار شهدا به عنوان میراث معنوی ایران اسلامی شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران افتخارات خود را مدیون ایثارگری‌های شهدا و ایثارگران در طول سال‌های پس از انقلاب به‌ویژه هشت سال دفاع مقدس است، تصریح کرد: از جمله وظایف ما در قبال شهدا و ایثارگران، انتقال ارزش‌ها و رشادت‌های آنها به نسل جوان است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد با اشاره به اینکه 327 گلزار شهدا در سطح استان وجود دارد، تصریح کرد: از جمله اقداماتی که در سطح استان یزد در زمینه فرهنگ ایثار و شهادت صورت گرفته ساماندهی گلزارهای شهداست.

ابراهیمی گلزارهای شهدا را نمادی از فرهنگ ایثار و شهادت دانست و با تاکید بر اهمیت بهره‌گیری این گلزارها از فضا و ظاهری زیبا و مناسب، گفت: کار ساماندهی 273 گلزار شهدا در استان شروع شده است.

وی خاطرنشان کرد: از این تعداد کار ساماندهی 150 گلزار شهدا پایان یافته، ساماندهی 55 گلزار شهدا نیمه‌تمام مانده و 122 گلزار شهدا نیز ساماندهی نشده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد با اشاره به اهمیت مشارکت دستگاه‌های مختلف در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، ادامه داد: ساماندهی گلزار شهدا توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد همچنان ادامه پیدا می‌کند.


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:07 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری آئین رونمایی از سنگ مزار شهید صالحی در ابرکوه

 

مادر شهید جاوید الاثر "محمود صالحی" پس از 34 سال رضایت داد از سنگ مزار فرزندش رونمایی شود.

برگزاری آئین رونمایی از سنگ مزار شهید صالحی در ابرکوه

به گزارش دفاع پرس از یزد، در مراسمی با حضور فرماندار، نماینده ابرکوه در مجلس شورای اسلامی و  مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران، از سنگ مزار معلم شهید محمود صالحی رونمایی شد.

مادر شهید جاوید الاثر محمود صالحی که سال‌ها به انتظار بازگشت فرزندش بود سرانجام پس از 34 سال رضایت داد از سنگ مزار فرزندش رونمایی شود.

یکی از اساتید حوزه و دانشگاه در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام، شهادت را سعادت ابدی نامید؛ که خداوند متعال روزی بهترین بندگان خود می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم زنده نگه‌داشتن راه و رسم شهدا، از مسئولان خواست در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برنامه‌ریزی کنند.

شایان ذکر است، معلم شهید محمود صالحی سال 61 در عملیات رمضان شرکت کرد و پس از آن در لیست مفقودین دفاع مقدس قرار گرفت و هیچ خبری از وی اعلام نشد؛ تا اینکه پس از سقوط رژیم بعث عراق و تبادل کامل اسرا، شهادت ایشان تایید شد.

مادر داغدارش هیچ‌گاه هجرت فرزند برومند خود را باور نکرد و همواره منتظر بازگشت وی بود؛ تا اینکه سرانجام پس از گذشت این مدت طولانی اجازه داد از سنگ قبر شهید رونمایی شود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ دوشنبه 4 مرداد 1395  ] [ 12:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 80 ] [ 81 ] [ 82 ] [ 83 ] [ 84 ] [ 85 ] [ 86 ] [ 87 ] [ 88 ] [ 89 ] [ > ]