دستور رهبری برای زیارت اربعین


علیرضا پناهیان:
ادامه مطلب
چند پیوند مربوط به علوم انسانی دوستان
گزارش هماندیشی «دولتسازی اسلامی» + تصاویر
تجارت با کشورهای مستضعف در اقتصاد اسلامی
سیاست ما در معرض کشش سکولارشدن قرار گرفته است/دانشگاه امامصادق(ع) تحقق بخش یک سبک جدید در علم دینی در قرن حاضر است
آشنایی بیشتر با مفهوم انقلاباسلامی و فرهنگ و تمدن در کتاب «والعصر» + لینک خرید
جلسه هماندیشی با موضوع «دولتسازی اسلامی» برگزار می شود
گزارشی از برگزاری اولین پیشنشست همایش گذر از علوم سیاسی غربی به علوم سیاسی اسلامی + تصاویر
کتاب «راز دیدار علم» دریچهای به حدیث عنوان بصری منتشر شد
جزوۀ «فلسفه علوم انسانی اسلامی»
ادامه مطلب
لعن خلفا در احادیث نیست
یکی از مهم ترین نقاط تفرقه آمیز بین شیعیان و اهل سنت، موضوع لعن خلفاست که برخی از افراطیون شیعه و رهبران انگلیسی - آمریکایی آنها (فرقه شیرازی ها)، بر خلاف نظر مراجع عظام تقلید شیعه و رهبر انقلاب اسلامی، اقدام به انجام آن می کنند.
به گزارش ماسال نیوز، اسلام ملکی معاف کارشناس ارشد علوم حدیث دانشگاه امام صادق (ع) با طرح این سوال که «آیا در احادیث معتبر اهل بیت (علیهم السلام) توصیه شده که در خفا و غیرعلنی لعن کنیم؟» نوشت:
در پاسخ پاسخ به این سوال باید گفت: اولا «برائت از ظالمان» از مسایل قطعی در اسلام و تشیع است. یعنی ما به عنوان یک مسلمانِ پیروِ قرآن و اهل بیت(ع)، همواره و در هر زمانی باید موضع قاطع قلبی و عملی در مقابل سران ظلم داشته باشیم. باید از «همه سران ظلم از آغاز تاریخ تا پایان تاریخ» بیزار باشیم. این بیزاری طبق شرایط زمانی و مکانی و محیطی که داریم باید در گفتار، رفتار و عملکرد ما به نحو متناسب متجلی باشد. لعن کردن تنها یکی از جلوه های این نفرت مقدس است که در جای خود و با آداب خود باید انجام شود. ظاهرا هدف اصلی از «برائت» اینست که پیرو یا مؤید ظالمان نشویم و در قبال مسأله حق و باطل بی اعتنا و بی تحرک نباشیم بلکه به تضعیف باطل و تقویت حق بپردازیم.
در این موارد، احیانا نامه ای از معصوم(ع) می رسید و این افراد را با ذکر نام طرد و لعن می فرمود تا مردم از آنان پرهیز کنند. هدف از این «لعن خاص» این بود آنها نتوانند خود را به امام(ع) بچسبانند و مردم را گمراه کنند. ویژگی غالیان این بود که وقتی با مردم عادی برخورد می کردند سخنان باطل خود را به معصومان(ع) منتسب می کردند و می گفتند ما از دوستان خاص امام(ع) هستیم و امام(ع) ما را کاملا تأیید می فرمایند و اسرارشان را به ما می گویند.
در واقع عقاید کفرآمیز و شرک آلود خود را به عنوان سخن معصومان(ع) و اسرار تشیع ترویج می کردند. لذا ائمه(ع) مجبور بودند برای دفع تهمت از خود و نیز برای روشنگری افکار عمومی علنا آن افراد را با ذکر نام لعن کنند. اگر امام(ع) آن افراد را با ذکر نام لعنت نمی فرمودند ادعاهای باطل آنها منسوب به امام معصوم(ع) می شد. بنابراین لعن با ذکر نام درباره غالیان (افراطیهای شیعه که عقاید غلوآمیز و شرک آلود را به عنوان عقاید سری ائمه(ع) ترویج می کردند) صادر شده و موارد متعددی دارد (2).
البته «لعن با ذکر نام» درباره افراد بی اهمیت مثل عمر بن سعد، شمر و ابن زیاد که جزو مقدسات هیچیک از مذاهب اسلامی نیستند و لعن کردن آنها حتی اگر با ذکر نام باشد، موجب هیچ اختلاف یا کدورتی بین مسلمانان نمی شود در زیارت عاشورا ذکر شده و نه تنها هیچ اشکالی ندارد بلکه خوب است.
اما درباره هر شخصیتی که نزد گروهی از مسلمانان مقدس و محترم است و لعن کردن او موجب کدورت و تفرقه می شود، هرگز به «لعن کردن با ذکر نام» در هیچ روایت صحیح و معتبری توصیه نشده و در زیارتهای مأثوره نیز نیست.
بنابراین لعن درباره خلفای ثلاثه با ذکر نام توصیه نشده و همین که یک فرد شیعه به طور کلی همه سران ظلم در تاریخ را لعنت کند و از همه نفرت داشته باشد کافیست. البته روشنگری درباره عملکرد خلفای ثلاثه - بدون لعن با ذکر نام- لازم است.
شاید باورتان نشود که وقتی زیارتهای مورد توصیه ائمه(ع) را بررسی می کنیم می بینیم که حتی درباره شخص معاویه نیز فقط در زیارت عاشورا لعن صورت گرفته است و در سایر «زیارتهای مأثوره»، هیچگاه نامی از او برده نشده و هرگز با ذکر نام لعنت نمی شود.[3]
جناب ابوالقاسم حسین بن روح، سومین نایب خاص امام زمان(عج) حتی درباره تظاهر به لعن معاویه نیز بسیار سختگیر بود و احتیاط می کرد. شیخ طوسی در حالات جناب ابوالقاسم حسین بن روح آورده که وقتی مطلع شد شخصی که ایشان او را به کارِ دربانی گماشته بودند معاویه را لعن و دشنام گفته، او را اخراج کردند. از آن پس، آن شخص تا مدتها التماس می کرد که به سر کار خود برگردد، اما جناب حسین بن روح دیگر او را به خدمت قبول نفرمودند.[4]
[1] . به عنوان نمونه، ائمه(ع) مغیرة بن سعید (از غالیان شیعه در زمان امام باقر علیه السلام) را با ذکر نام لعنت فرموده اند. وی روایات دروغین از امام باقر(ع) نقل می کرد و عقاید غلوآمیز درباره ائمه(ع) را ترویج می کرد. رجال الکشی، ص223 تا ص228.
[2]. به عنوان مثال ائمه(ع)، «محمد بن أبی زینب » معروف به «ابوالخطاب» را با ذکر نام لعنت می فرمودند (رجال کشی، صفحه 290 تا 307).
[3] .لعن معاویه با ذکر نامش در میان زیارتهای مأثوره تنها در زیارت عاشورا وجود دارد. البته یک زیارت برای امام حسن(ع) نیز وجود دارد که در آن نیز معاویه با ذکر نام لعنت شده ولی این زیارت مأثور نیست یعنی از معصومان(ع) نقل نشده و در واقع توسط علما تألیف شده است. دعا یا زیارت مأثور، دعا یا زیارتی است که متن آن توسط معصومان(ع) إنشاء شده و علما آن را از معصوم(ع) نقل می کنند. اما دعاهایی که علما از پیش خود ابداع کرده اند و کلام معصومان(ع) نباشد غیرمأثور نامیده می شود. گفتنی است برخی از دعاها و زیارتهای رایج ، غیرمأثور هستند و توسط معصومان(ع) توصیه نشده اند مثل دعای عدیله و یکی از زیارتهای امام حسن مجتبی(ع).
[4] . الغیبة، شیخ طوسی، ص386 و بحار الأنوار، مجلسی، ج51، ص357
ادامه مطلب
زیباترین جوان ایران در سال 38
به نقل از فارس، تصویر زیر، عکس زیباترین جوان ایران در سال 38 است که بر روی جلد مجلات آن سال منتشر شد. این تصویر متعلق به شهید «سید مجتبی هاشمی» است. او که بعدها به عنوان فرمانده گروه چریکی فداییان اسلام، با نیروهایی که لباس رزمشان، شلوار کردی و زیرپیراهنی بود، نه تنها قدرت ابتکار عمل را در آبادان از دشمن گرفت، که خوابهای شوم او را برای تصرف کامل اهواز به کابوس بدل کرد.
شهید سید مجتبی هاشمی، در شهریور 1319 در محله شاپور تهران به دنیا آمد. او سومین فرزند خانواده بود و در جوانی به سبب ظاهر، نظر هر بینندهای را به خود جلب میکرد، به طوری که در سال 38 به عنوان زیباترین جوان ایران شناخته شد. او برای استخدام به ارتش رفت اما جو حاکم بر ارتش را مناسب حالش نمیبیند و از آنجا بیرون آمد و به شغل آزاد روی آورد. او که در کنار کار، به ورزشهای باستانی و کُشتی نیز مشغول بود، در سال 42 به هیئتهای مذهبی پیوست و بارها به دلیل مبارزاتش، توسط نیروهای ساواک تحت تعقیب قرار گرفت.
آقا سید مجتبی، قبل از انقلاب، ازدواج کرد و با آغاز مبارزات مردم علیه شاه، کم کم زندگیاش رنگ و بوی سیاسی گرفت تا اینکه انقلاب به پیروزی رسید. در زمان ورود حضرت امام جزو نخستین افراد حلقه محافظان حضرت امام در کمیته استقبال قرار میگیرد؛ وی بعد از پیروزی انقلاب، جزو یکی از مؤسسین کمیته انقلاب اسلامی منطقه 9 بود.
او از سوی حجتالاسلام خلخالی مأمور به شناسایی و دستگیری ضد انقلاب شد و با آغاز غائله ضد انقلاب در غرب کشور، به پاوه رفت و اینجا بود که پایش به جنگ باز شد و با آغاز رسمی جنگ، جزو نخستین افرادی بود که خود را به جبهههای جنوب رساند. اما در این مسیر حدود 80 نفر از بچههای انقلابی را که از اعضای بیرون زده از ارتش پیش از انقلاب، اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر و کمیته انقلاب اسلامی سابق بودهاند را نیز با خود همراه کرد.
یک بار خواست با نیروهایش به جبهه برود که اتوبوس پیدا نمیکند. موضوع را به حجتالاسلام خلخالی اطلاع دادند، وی میگوید خود را با دو اتوبوسی که با آنها مواد مخدر حمل میشده و الان توقیف است، به جبهه برسانید و بعد که به مقصد رسیدید، راننده را آزاد کنید.
سید مجتبی هاشمی در سال 59 گروه فداییان اسلام را تشکیل داد و تا سال 61 و شکست حصر آبادان، بیش از 10 هزار نفر نیروی مردمی از سراسر کشور در قالب فداییان اسلام به فرماندهی او وارد جنگ شدند.
سید مجتبی، در این مدت در دو محور عملیاتی، زیر پل خرمشهر و جبهه ذوالفقاریه آبادان با تشکیل دو خاکریز به عنوان خط اول (الله) و خط دوم (علی) نیروها را سازماندهی کرد و به مدت یک سال در سرما و گرمای بالای 50 درجه با کمترین امکانات و تحمل رنج و مشقت زیاد، توانست سدی مقابل ماشین مجهز جنگی ارتش عراق ایجاد کند و با همرزمانش 300 شهید و 400 جانباز تقدیم اسلام کرد.
بعد از شکست حصرآبادان، حضرت امام خمینی (ره) طی پیامی تشکرآمیز از زحمات رزمندگان فداییان اسلام تقدیر و تشکر کرده و گروه فداییان اسلام رسماً به کار خود در جبههها پایان داد.
فعالیتهای مبارزاتی پیش و پس از انقلاب شهید هاشمی علیه منافقین و ضد انقلاب، موجب شده بود که کینه او را به دل بگیرند و به هر طریقی در صدد از سر راه برداشتن او باشند. تا آنجا که در دوران حضور شهید هاشمی در جبهههای جنوب، چندین بار تلاش کردند در آبادان او را مورد هدف قرار دهند اما نتوانستند.
سید مجتبی هاشمی و خانوادهاش بارها از طرف منافقین، تهدید به مرگ شده بودند اما سید لحظهای از عزم خود برای یاری رساندن به جبههها فروگذار نکرد. او بعد از مدتی از جبههها برگشت و مغازه لباسفروشیاش را دوباره دایر کرد.
بالاخره، بعد از پخش اعلامیههایی که در آن نام آقا سید و چند تن دیگر از بچههای فداییان اسلام به نام افرادی که توسط منافقین اعدام خواهند شد، ذکر شده بود، عاقبت در آستانه ماه مبارک رمضان سال 64 شهید سید مجتبی هاشمی، از پشت سر هدف گلوله خشم منافقین قرار گرفت و به شهادت رسید.
ادامه مطلب
یک کتاب خوب برای سفر اربعین
کتاب راهنمای مصور سفر زیارتی عراق، بهترین کتابی است که در این باره نوشته شده:
دریافت بخشهای مختلف کتاب به صورت جداگانه:
ادامه مطلب
شعر جدید حامد زمانی برای هفته بسیج
بشنوید!
عنوان: نحن صامدون
خواننده: حامد زمانی
شاعر: علی فردوسی – حامد زمانی
دانلود با لینک مستقیم:
.: کیفیت خیلی عالی با حجم ۱۱٫۹ مگابایت
.: کیفیت عالی با حجم ۴٫۷۹ مگابایت
.: کیفیت خوب با حجم ۱٫۲۲ مگابایت
متن شعر:
ولایت اعتبار ما
شهادت افتخار ما
همین لباس خاکی است معنی عیار ما
به کوه طعنه میزند شکوه اقتدار ما
جهان نهاده است سر به حکم ذوالفقار ما
نفس نفس طنین غیرت است در گلوی ما
قدم قدم رهایی قدس آرزوی ما
بسیجیان جان به کف دلاوران کشوریم
که هر کجا و هر نفس مطیع امر رهبریم
طوفان غیرتیم
چون سیل میرسیم
فکر رهاییه بیت المقدسیم
ما در غلاف صبر پنهان چو آتشیم
لب تر کند ولی، شمشیر می کشیم
از جان گذشته اییم
در جنگ تیغ و خون
تا آخرین نفس نحن صامدون
بسیجیان حیدریم
فدائیان رهبریم
مدافعان حق در این نبرد نابرابریم
دلاوریم دلاوریم
تو قلب ما جایی نمیمونه برای ترس
از بس که دل هامون پره از غیرت و ایمان
ما پاسبان راه استقلال و آزادی
ما حافظ جمهوری اسلامی ایران
شرمنده ایم از خون اونهایی که جون دادن
تو قلب ما جایی برای ترس و ذلت نیست
ما از تبار قوم احلی من العسل هستیم
برای ما شیرین تر از شهد شهادت نیست
طوفان غیرتیم
چون سیل میرسیم
فکر رهاییه بیت المقدسیم
ما در غلاف صبر پنهان چو آتشیم
لب تر کند ولی، شمشیر می کشیم
از جان گذشته اییم
در جنگ تیغ و خون
تا آخرین نفس نحن صامدون
بسیجیان حیدریم
فدائیان رهبریم
مدافعان حق در این نبرد نابرابریم
دلاوریم دلاوریم
ادامه مطلب
موذیتر از همه
در سالروز جشن اخراج انگلیسیها (شش آذر 1390) مطرح شد:
«از همه موذیتر، انگلیسها هستند.»
امام خامنهای- همین امروز
ادامه مطلب
بسته 39 مسجدنما هم آماده شد
به لطف حق تعالی بسته سی و هفتم تابلو اعلانات هم آماده دریافت شد. میشه اسم این بسته رو گذاشت بسته ویژه! چون از یک طرف یکی از مخاطبان عزیز مطلبی رو برای ما ارسال کردن که به واسطه اون یک صفحه به نام "ویژه" به بسته اضافه شد. صفحه ای که با محتواهای ویژه و موضوعات گوناگون پر میشه و منتظر نگاههای ویژه شماست. از طرف دیگه در بخش کلام رهبری به یک قضیه اشاره می شه که حضرت آقا از ما خواستن که به صورت ویژه به اون توجه کنیم. ایام ویژهی این هفته هم به یک واقعه تاریخی خیلی نزدیک اشاره میکنه که احتمالا کمتر ازش شنیدید. و در آخر معرفی کتاب این هفته همراه با یک مسابقه با جوایز ویژه است! پس این بسته ویژه رو از دست ندید...
ادامه مطلب
عربی به لهجه عراقی
برخی قواعد لهجه عراقی :
1. اعراب در هیچ لهجه ای (از جمله عراقی) وجود ندارد؛ چه در حروف (ابوعلی همیشه ابو علی می ماند : سلمت علی ابوعلی) چه در حرکات.
2. ساکن بودن پایان کلمات.
3. کلمات سه حرفی ساکن الوسط : اذا التقی ساکنان حرک اولهما بالکسر. مانند صَدر ---» صَدِر
4. کاف خطاب : مذکر کاف و مونث چ. مانند ابنَک (مذکر) – ابنِچ (مونث)
5. اعلال به حذف در لهجه نیست : شوف - گوم – روح
6. تبدیل آوایی : هر گافی قاف و هر چ ای کاف بوده است. (البته برعکسش همیشه درست نیست، قاف قرآن همان قاف تلفظ می شود)
7. جملات استفهامی : با «إش» و «ش» آغاز می شود، مانند :
شتگول : ای شیء تقول؟ - شترید : ای شیء ترید؟ - شسمک : ما اسمک؟ - اشلونک : ای شیء لونک؟
8. به جای فی ب استفاده می شود، مانند : بالباص، بالطریق.
9. نبود نبر همزه : رأس : راس – ذئب : ذیب – مؤمن : مومن.
10. تبدیل صاد به زاء : صغیر ---» زغیر
11. تبدیل قاف به کاف : وقت ---» وکت
ادامه مطلب
درباره تعامل با فضای مجازی
معلوم است که این فضا، هم خطرات جدیدی را برای ما به دنبال دارد، و هم امکانات جدیدی را برای رشد فردی و اجتماعی در اختیار ما قرار میدهد. اما نباید صرفاً منفعلانه برخورد کنیم؛ باید ضمن صیانت و محافظت از آنچه میخواهند از ما بگیرند، از فرصتهای این فضا استفاده کنیم. وقتی به فرصتهای فضای مجازی نگاه میکنیم، به سهولت درمییابیم چقدر جای این فناوری برای افزایش هدایت بشر و نجات انسانها خالی بود، و… شاید این فرصتها یکی از زمینههای پدید آمدن مقدمات ظهور باشد.
ادامه مطلب