از ابتدا بخوانید

@ebteda_ir
🔺آن رویِ جامعه‌شناسی!

نام #حمیدرضا_جلایی‌پور به‌واسطه‌ی فعالیت‌های حزبی و مطبوعاتی‌اش، پس از دوم خرداد 1376 بر سر زبان‌ها افتاد. او بعد از التهابات آن سال‌ها، وجهه‌ای علمی برای خود دست‌وپا کرد و شد چهره‌ای دانشگاهی. چند تألیف هم در حوزه‌ی جامعه‌شناسی دارد که توسط ناشران مطرح علوم انسانی، منتشر شده. 
وقتی در قاب تلویزیون و در برنامه‌ی #زاویه دیدمش، به اعتبارِ همان تألیفات جامعه‌شناختی و علمی‌اش، توقعم از برنامه بالا رفت. فکر می‌کردم خواهد توانست در موضوع برنامه (مطالبات جنبش دانشجویی) لااقل در حد و اندازه‌ی کتاب «جامعه‌شناسی جنبش‌های اجتماعی»اش چند کلمه حرفِ حساب بزند. اما مع الاسف آنچه شنیدم جز حرف‌های ایدئولوژیک، محافظه‌کارانه، اتوبوسی و زرد نبود. حیرت‌انگیزترین نکته اما در موضع‌گیری‌های جلایی‌پور (در مقام یک جامعه‌شناسِ مدعی) دفاع تمام‌قد او از صاحبان قدرت بود؛ جامعه‌شناسی، اساساً همواره ادعا داشته که سرِ ناسازگاری با قدرت داشته و ذاتش با «نقد قدرت» سرشته شده؛ و اگر روزی میان قدرت و جامعه‌شناسی همنوایی و همراهی پیش آمد، جامعه‌شناسی، دیگر جامعه‌شناسی نیست. اتفاقاً حضراتِ جامعه‌شناسی همچون جلایی‌پور، با تکیه بر همین اصل است که خیلی وقت‌ها با حاکمیت درمی‌افتند! وقتی دیدم دکتر جلایی‌پور دارد همانند یک هوادارِ دو آتشه از تمام مواضع دولتمردانِ دولتِ محبوبش دفاع می‌کند، قبل از هر چیز در صداقتِ جامعه‌شناسی شک کردم. جامعه‌شناسی و همراهی با قدرت؟! بالاخره جامعه‌شناس هستید یا سمپات قبایل سیاسی؟
پی‌نوشت: نفسِ حضور دکتر جلایی‌پور و همفکرانش در رسانه را باید به فال نیک گرفت. نباید این چهره‌ها را با ممانعت‌های محافظه‌کارانه، از دیده شدن و قضاوت شدن، محروم کرد. باید بیایند و حرف بزنند


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:23 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

صادق شهبازی و عزت‌الله ضرغامی

پایان قرار ده ساله ام با عزت الله ضرغامی

آبان ۸۵ شوراهای مرکزی وقت  تشکلهای دانشجویی به دیدار رئیس وقت صداوسیما عزت الله ضرغامی رفتند

در آن دیدار در قبال کلی گوییها با استناد به مطالبات رهبری صداوسیما را به خاطر دامن زدن به اشرافیگری، سرگرمیگرایی بیمحتوا، سطحی کردن مردم، پرداختن به مسائل بی اولویت، بیتوجهی به مسائل مردم و پرداختن به مسایل بیربط سیاسی و... نقد کردم. در قبال ادعاهای مسئولین صداوسیماهم که میگفتند ادم نداریم از امادگی کثیری از نیروهای انقلابی فرهنگی که پیش از برنامه صحبت کرده بودیم گفتم

در توضیح کارهای مسخره صداوسیما از جمله به مسابقه پرتاب موبایل و کیبورد که از صداوسیما پخش شده بود اشاره کردم و دراین بین خودکار از دستم رها شد و روی میز افتاد که به پرتاب خودکار معروف شد و تا ماهها در هرجمعی سخنرانی و تریبون ازاد و... میرفتم تعدادی خودکار بالا می امد و برنامه به پرتاب خودکار معروف شد.

در پشت صحنه برنامه هم بحثی بین من و آقای ضرغامی شکل گرفت
آقای ضرغامی هم مدعی شد این برنامه را بدون حتی یک دقیقه سانسور منتشر خواهد کرد و گفت آرزو میکند ده سال دیگر من را جایی ببیند که همین قدر انقلابی صحبت میکنم.

برنامه گذشت و صداوسیما در بیست و سی و هرشب در شبکه های مختلف تیزری از جلسه را به همراه خودکار من و خنده های ضرغامی پخش کرد و بعد یک هفته فیلم دیدار با سانسور صحبتهای من به ویژه تاکیدم بر امر رهبری بر همدان بر عدم پخش تبلیغ کالاهای خارجی منتشر شد.

در عوص تا ماهها هم بعضی از مردم در محیطهای مختلف تشکر میکردند. یادم هست ازجمله یک راننده تاکسی گفت اقا صداوسیما هی ماکروفر نشون میده خانوم و بچه هام میخوان من ندارم چکار باید بکنم؟

گذشت و گذشت تا آبان امسال قرار ده ساله ما به پایان رسید. در سخنرانیهایی این ماجرا را گفته بودم و بعضی تشکلهای دانشجویی تماس میگرفتند و پیشنهاد سخنرانی مشترک با ضرغامی میدادند و من به علت خانه نشینی اجباری این چند سال که بخاطر کنترل جمعیت نسنجیده انتهای دهه ۶۰ گرفتار شده ام، رد میکردم

خلاصه آقای ضرغامی
 بیش از ماه هم از قرار ما گذشت و نشد خدمت شما باشیم

گذر این ده سال خیلی من را تغییر داد
تازه فهمیدم انقلابی نبودیم و انقلابی عمل نکردیم
باید علاوه بر غربزده ها با محافظه کاران و محافظه کاری هم بیش از آنچه کردیم درگیر میشدیم

و اگر با محافظه کاران و مدیریت فرهنگی جمهوری اسلامی و مشخصا صداوسیما بیش از انچه کردیم درگیر شده بودیم احتمالا این همه عقبگرد در آرمانهای انقلاب، آشفتگی در جامعه، فتنه ۸۸، آسیبهای اجتماعی، برجام، چوب حراج زدن به کشور در برابر غرب و... روی نمیداد و بیعدالتی رسانه ای انقلاب را به لبه پرتگاه نمینشاند و توجیه گر وضع موجود نمیشد.

خلاصه دیدار ما میسر نشد ولی این روزها که صداوسیما دوباره در دست تیم شما افتاده و ان وضع ادامه یافته و شما هم درگیر و دار کاندید شدن و نشدن هستید زیاد به یاد ان قرار و فرصتهایی که برای نقد مدیریت فرهنگی جمهوری اسلامی از دست رفت میافتم

#محمدصادق_شهبازی


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:22 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

لازمه مودت

بچه سه ساله هم قبول ندارد!

حجت الاسلام قرائتی: بچه ام کوچولو بود، از من بیسکویت خواست. گفتم: امروز می خرم.

وقتی به خانه برگشتم فراموش کرده بودم. بچه دوید جلو و پرسید: بابا بیسکویت کو؟ گفتم: یادم رفت.

بچه تازه به زبان آمده بود، گفت: بابا بَده، بابا بَده.

بچه را بغل کردم گفتم: بابا جان! دوستت دارم. گفت: بیسکویت کو؟

دانستم که دوستی بدون عمل را بچه سه ساله هم قبول ندارد. چگونه ما می گویم خدا و رسول و اهل بیت او را دوست داریم، ولی در عمل کوتاهی می کنیم؟

منبع: حجت الاسلام قرائتی، سنگر باقیمانده، ویژه اردوی راهیان نور 91 دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، شماره یکم
#ولایت #حاج_آقا_قرائتی #اهل_بیت(ع) #کانال_اخلاقی_معرفت
کانال اخلاق‍ی «معرفت». https://telegram.me/marefatnab


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:21 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

یک مجموعه پوستر خوب

« #فضای_مجازی به اندازه #انقلاب_اسلامی اهمیت دارد»

🔶 35 عکس‌نوشت با کیفیت از « #فضای_مجازی در کلام #امام_خامنه_ای »

به کانال تلگرامی زیر مراجعه کنید.

@Narenjak_ir


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:20 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

چرا کتاب نمی‌خوانیم؟!

🔷 چرا #کتاب_نمی_خوانیم؟ 🔷
✍  تکمله ای از استاد اردوان مجیدی

🔸 #کتاب_نمی_خوانیم چون نظام آموزشی ما را اینطوری تربیت کرده است. 

🔸 #کتاب_نمی_خوانیم چون در مدرسه به ما یاد داده اند که کتاب اصلی فقط کتاب درسی است و بقیه فقط "فوق برنامه" و کار اضافی است؛ و اول درست را بخوان! 

🔸 #کتاب_نمی_خوانیم چون گفتند کتاب های اصیل حجمشان زیاد است و بچه ها خسته می شوند، و فقط منتخبی که  ماخودمان از بین آن ها انتخاب کرده ایم، به درد می خورد و بچه ها باید بخوانند و امتحان بدهند.

🔸 #کتاب_نمی_خوانیم، چون باور ما را اینطور شکل دادند که کتاب را که بخوانی بعدش باید امتحان بدهی و کلمه به کلمه و صفحه به صفحه اش را از تو می پرسیم، و اگر نتوانی جواب بدهی تحقیرت می کنیم و توی سرت می زنیم و ....

🔸 #کتاب_نمی_خوانیم چون به ما یاد دادند که شما خودتان نمی توانید کتاب بخوانید، معلمی باید که فصل به فصل کتاب را به شما بخواناند، تا شما شیر فهم شوید. وگرنه خودتان نمی توانید کتاب بخوانید و بفهمید. حتی یک ذره که جلوتر رفتند به ما فهماندند که کتاب در حد فهم شما نیست. باید به شما جزوه بگوئیم و دیکته کنیم و شما بنویسید، تا بتوانید در امتحانی که ما می گیریم موفق شوید. 

🔸 #کتاب_نمی_خوانیم چون به ما یاد دادند که ما لیاقت جستجو کردن و کشف کردن و کتاب خواندن و پیدا کردن و اینها را نداریم و کس دیگری باید این کارها را بکند و فقط به ما باید لقمه آماده و مطلب از پیش تعیین شده و جویده شده بدهند.

🔸#کتاب_نمی_خوانیم... چون نظام آموزشی اینطوری خواسته است.... و هر چه که شعار می دهند که کتاب بخوانید و مسابقه کتابخوانی و هفته کتابخوانی و جایزه کتابخوان حرفه ای و تقدیر از کسی که کتابخانه بزرگی دارد و .... همه اینها لفافه ای از دروغ برای پنهان کردن فاجعه ای که رقم زده اند، بیشتر نیست!

____________________________
✅ کانال #فکری_کنیم_برای_فکر:
🆔 @fekri_konim_baraye_fekr


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:19 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

چهار از سه نفر

فرير، طبيب و جراح كمپانی انگليسی هند شرقی كه در سال 1087 ه. ق از ايران ديدن كرده، در سفر نامه خود می نويسد: ايراني ها هر وقت بخواهند كيفور شوند، ترياك مصرف می كنند و در بين آنان ضرب المثلی وجود دارد كه می گويند: در كرمان از هر سه نفر چهار نفرشان ترياكی هستند! 

http://tabnakbato.ir/fa/news/57708/امروز-از-تاریخچه-استعمال-تریاک-بدانیم


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:18 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

آهستان از مسیح مهاجری و تحولش می‌گوید

راستش صبح شنبه‌ی به این قشنگی و البته زمستانی، آدم دوست دارد حالش خوب باشد و دنبال جار و جنجال نباشد اما نمی‌گذارند که! یک‌دفعه چشمت می‌افتد به تیتر مدیر مسوول مادام العمر روزنامه #جمهوری_اسلامی که فرموده‌اند:
"صداوسیما از خودش بپرسد چرا بسیاری از صاحبنظران حاضر نیستند در صداوسیما حاضر شوند؟"

و یادت می‌آید که این همان #مسیح_مهاجری است که روزنامه‌اش سالها پیش به صداوسیما اعتراض می‌کرد که چرا به جای پدران و مادران شهدا، از یک خواننده برای مراسم تحویل سال دعوت کرده‌اید؟! و البته منظورش استاد #شجریان بود!

بله آقای مهاجری عزیز. در راندن صاحب‌نظران و هنرمندان مملکت، نه فقط صداوسیما که اتفاقا شما هم استاد بودید و الان به روی مبارک نمی‌آورید ...
@ahestan_ir


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:18 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

پای درس دکتر اشتریان

❓ابهام مسئله، مهم‌ترین مشکل سیاست‌گذاری در ایران
🔶گزارشی از نشست روز سه شنبه، 30 آذرماه با موضوع مسئله شناسی فرهنگی امروز ایران

🔸دکتر اشتریان در ابتدای نشست، ضمن بیان اهمیت مسئله‌شناسی در فرایند سیاست‌گذاری، عمده‌ترین مشکل سیاست‌گذاری در ایران را ابهام مسئله دانست. ایشان مسئله‌شناسی را به دو مرحله مسئله‌شناسی «توصیفی» و «تحلیلی» تقسیم کرد و شاخصه‌های اساسی هر مرحله را با مثالی از مسئله «بی‌سوادی» در حوزه آموزش تبیین نمود.

🔸دبیر کمیسیون اجتماعی دولت، مسئله‌شناسی را امری ذهنی، نسبی و قراردادی معرفی کرد که بسته به ارزش‌های سیاست‌گذاران و ذی‌نفعان می‌تواند متفاوت باشد. وی در ادامه بحث، در پاسخ به پرسش دانشجویان، فرایند طرح مسئله تا تصویب سیاست‌ها در دولت را ترسیم کرد و سیاست‌گذاری را امری وابسته به قدرت و حاکمیت معرفی کرد و افزود: «به همین دلیل است که سیاست‌گذاری ذیل رشته علوم سیاسی تعریف شده است.»

🔸عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه «سیاست‌گذاری باید با مثال همراه باشد و سیاست‌گذاری موفق است که تجربه اجتماعی بیشتری داشته باشد.» مباحث ارائه شده را با مشارکت دانشجویان و از طریق طرح یک مسئله کاربردی در حوزه فرهنگ سیاسی مورد دقت و بررسی عمیق‌تر قرار داد.

🚩 @IsCCSSA


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:17 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

مدرسه طلاب و اقامتگاه دانشجویی

تقریبا هر روز از کنار این بنای عظیم که قرار است مدرسه طلاب شود می‌گذرم و به نگاه مردم توجه می‌کنم. حتی به نگاه متعجب طلاب و روحانیون. 
چند روز پیش روحانی نسبتا پیری مقابلش ایستاد و پایین تا بالایش را ورانداز کرد. بعد در حالی که لبخند پرمعنایی به لب داشت، سرش را پایین انداخت و رفت.
لابد با خود می‌گفت قدیمها که در حجره درس می‌خواندیم، این شدیم. حالا قرار است در این برج‌ها چه شویم؟!
@ahestan_ir

 

👆حکایت ماست و اقامتگاه‌های شش‌طبقه جدید دانشگاه امام صادق علیه‌السلام.

اقامتگاه‌های قدیمی دانشگاه به ترتیب، یک‌طبقه،‌ دوطبقه و سه‌طبقه بودند و ارتباط خوبی با طبیعت داشتند؛ حتی نوع معماری آن‌ها به‌گونه‌ای بود که ارتباطات انسانی ساکنان در اوج صمیمیت و تعامل برقرار می‌شد.


@Pavaraqi


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:16 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

درباره دانشگاه اما مصادق علیه‌السلام

من اگر قدرتی می‌داشتم به جای مبارزه با سوسک در رستوران دانشگاه، با کارهای خواسته یا ناخواسته دانشگاه در زمینه نابودی ارتباطات انسانی (شش‌طبقه بودن اقامتگاه) یا نابودی ارتباط با طبیعت (قطع بی‌رویه درختان و محو آثار طبیعت) «مبارزه» می‌کردم.

#پیشنهاد_یک_دانشجوی_نیمسال۲۴
(توجه: 😉این سوسک‌ها که خودشان چیز بدی نیستند؛ در فرهنگ ما بد است. مشاهده سوسک از آن جهت قابل توجه است که نشانگر برخی مسائل و بی‌دقتی‌هاست.)

@Pavaraqi


ادامه مطلب
[ سه شنبه 7 دی 1395  ] [ 8:15 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]