به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

لینک های سایت

اشاره
سیراب شدن از مغفرت الهی

از دعاهای حضرت امام سجاد(ع) در روز عرفه این است:
«خدایا، مرا شاکر و صابر و در چشم خویش خوار و در نظر مردم بزرگوار گردان! خدایا، در همه کارها عاقبت ما را به خیر کن و ما را از خواری دنیا و عذاب آخرت نگهدار! خدایا، مرا به علم توانگر ساز و به حلم زینت بخش و به تقوا عزیز کن و به عافیت زیبایی ده!
خدایا، از زوال[1]نعمت و تغییر عافیت و غضب ناگهانی و همه چیزهایی که مایه ناخشنودی توست، به تو پناه می برم! خدایا، از اخلاق بد و اعمال بد و هوس های بد و بیماری های بد به تو پناه می برم! خدایا، سحرخیزی را بر امت من مبارک ساز!
خدایا، تو را به غیب دانی و قدرتی که بر آفرینش داری، سوگند می دهم تا هنگامی که زندگی را برای من بهتر می دانی، مرا زنده نگه دار و هنگامی که مرگ را برای من بهتر می دانی، مرا بمیران!
خدایا، از تو می خواهم ترس خود را در آشکار و نهان نصیب من کنی و در حال خشنودی و خشم، کلمه اخلاص را بر زبان من جاری کنی و در حال فقر و توانگری، میانه روی را شعار من سازی! خدایا! چنان که آفرینش مرا نیک کردی، سیرتم را نیز نیک کن!
خدایا، هرکس عهده دار کار امت من شد و بر آنها سخت گرفت، بر او سخت گیر و هرکس عهده دار کار امت من شد و با آنها مدارا کرد، با او مدارا کن!
خداوندا، یک لحظه مرا به خودم وا مگذار و چیزهای خوبی که به من بخشیده ای، از من باز مگیر!
خدایا، بر محمد و خاندان پاکش درود فرست؛ درودهای پربرکت و پاکیزه و فزاینده ای که صبحگاهان و شامگاهان در رسند و درود فرست بر ایشان و بر ارواح شان و کارشان را بر اساس تقوا فراهم آور و احوالشان را به سامان آر و ما را به رحمت خود در جایگاه امن و امان در کنار ایشان قرار ده، ای مهربان ترین مهربانان![2]
پیامبران در سرزمین عرفات
عرفات، نام جایگاهی است که حاجیان در روز عرفه (نهم ذی الحجه) در آنجا توقف می کنند و به دعا و نیایش می پردازند و پس از برگزاری نماز ظهر و عصر به مکه مکرمه باز می گردند. درباره وجه تسمیه آن چینن گفته اند: جبرائیل7 هنگامی که مناسک را به ابراهیم می آموخت، چون به عرفه رسید، به او گفت: «عرفت» و او پاسخ داد: آری. بنابراین، به این نام خوانده شد. همچنین، گفته اند سبب این نام گذاری آن است که مردم در این مکان به گناه خود اعتراف می کنند و برخی آن را به دلیل تحمل صبر و رنجی می دانند که برای رسیدن به آن باید متحمل شد؛ زیرا یکی از معانی «عرف»، صبر و شکیبایی و تحمل است.


منبع: اشارات - آذر ۱۳۸۸ - شماره ۱۲۷ - روز عرفه - روز نیایش
------------------------------------
پی نوشت:
[1]. زوال: از بین رفتن، نابود شدن.
[2]. منتخبی از دعای امام سجاد(ع) در روز عرفه، مترجم: حسین انصاریان.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 4:54 PM

راز وقوف در عرفات
امیر مؤمنان علی(ع) درباره راز وقوف در عرفات فرمود: «عرفات، خارج از مرز حرم است و مهمان خدا باید بیرون دروازه، آن قدرتضرع کند تا لایق ورود به حرم شود».[1]
از این رو، شب و روز عرفه دعاهای مخصوصی دارد که جزو فضایل برجسته و آداب مهم روز عرفه است.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 4:42 PM

خاطره ای جاوید
عید قربان، یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است. این روز، یادآور خاطره ای از زمان های بسیار دور است. درآن مبارک لحظه ای که پدر، فرزند خویش را برای لبیک به ندای ملکوتی حق، به قربانگاه می برد تا فرمان الهی را با تمامی وجود به انجام برساند. آری، آن پدر، پیامبر بزرگ الهی ابراهیم خلیل اللّه است و آن پسر، اسماعیل که هر دو تسلیم رضای حق شده، از تمامی هستی خویش در راه وصال به قُرب الهی خاضعانه می گذرند. آنها به همه پیروان خویش این درس بزرگ را به یادگار می گذارند که برای عروج و رسیدن به حق، باید اسماعیلِ وجود را قربانی کرد و عاشق واقعی شد؛ عاشقی که همه هستی را در راه معشوق فدا می کند تا رضایت او را فراهم آورد. عید قربان، عید فرصت هاست؛ فرصت تقرب به خداوند و پاکی نفس از آلودگی ها و تعلّقات دنیایی.
 

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 4:21 PM

عید قربان، فرصت ارتباط با خدا
عید قربان، فرصتی گران بها برای ارتباط با پروردگار است. انسان با نگرشی عمیق به این روز و با تفکّر و تأمّل در آن، می تواند این ارتباط را قوی تر نموده و با گام های محکم و استوار، جاده پرپیچ و خم زندگی را به درستی پشت سر گذارد. رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت اللّه خامنه ای برای استفاده از این فرصت ارزشمند چنین می فرماید: «مناسبت های بزرگ، به بهانه هایی برای مستحکم تر کردن رابطه قلبی و معنوی خود با خدای مهربان، رئوف، عزیز، حکیم و مقتدر است. منشأ همه قدرت ها در انسان در هر ذره ای از ذرات وجود، اراده الهی است. با این ارتباط معنوی، خود را به آن مرکز عظیم قدرت و عزت و حکمت، هر چه بیشتر مرتبط کنیم و بهره ببریم».
 

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 4:20 PM

خاطره ای جاوید
عید قربان، یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است. این روز، یادآور خاطره ای از زمان های بسیار دور است. درآن مبارک لحظه ای که پدر، فرزند خویش را برای لبیک به ندای ملکوتی حق، به قربانگاه می برد تا فرمان الهی را با تمامی وجود به انجام برساند. آری، آن پدر، پیامبر بزرگ الهی ابراهیم خلیل اللّه است و آن پسر، اسماعیل که هر دو تسلیم رضای حق شده، از تمامی هستی خویش در راه وصال به قُرب الهی خاضعانه می گذرند. آنها به همه پیروان خویش این درس بزرگ را به یادگار می گذارند که برای عروج و رسیدن به حق، باید اسماعیلِ وجود را قربانی کرد و عاشق واقعی شد؛ عاشقی که همه هستی را در راه معشوق فدا می کند تا رضایت او را فراهم آورد. عید قربان، عید فرصت هاست؛ فرصت تقرب به خداوند و پاکی نفس از آلودگی ها و تعلّقات دنیایی.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 3:56 PM

هنگام بازگشت از حج، در جحفه و محل غدیر خم، آیه ای نازل شد و بر اساس آن، پیامبر صلی الله علیه وآله مأمور به تبلیغ پیامی از سوی خدا به مردم شد؛ پیام مهمی که اگر رسول خدا صلی الله علیه وآله آن را نمی رساند، رسالت الهی را انجام نداده بود و آن پیام، وصایت و خلافت علی علیه السلام پس از پیامبر صلی الله علیه وآله بود.

این آیه که به «آیه تبلیغ» معروف است، چنین است: «یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیک مِنْ رَبِّک وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یعْصِمُک مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا یهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرِینَ».

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:16 AM

اشاره
حمید رحمانی

مباهله در لغت به معنای رها کردن و واگذاشتن است1 و در اصطلاح، زمانی که دو یا چند نفر در موضوعی اختلاف داشته باشند و هیچ یک حاضر نباشد نظر دیگری را بپذیرد، در یک جا جمع می شوند و به درگاه خدا تضرع می کنند و از خداوند می خواهند آن کس را که بر باطل است، رسوا کند و مورد لعن و مجازات خود قرار دهد.

واقعه مباهله در زمانی به وقوع پیوست که نبی اکرم(ص) در مدینه به تبلیغ دین اسلام و عرضه آیات الهی می پرداخت تا اصول و مبانی دینی را با تلاش های مستمرشان بنا نهند که کامل تر از ادیان پیشین، می خواست سعادت دنیوی و اخروی انسان ها را تضمین کند، به شرط آنکه مردم با بهره گیری از قوه تشخیص عقل و دلشان حقیقت و درستی را تشخیص دهند و دستورهای الهی آن را اجرا کنند.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:16 AM

زلال وحی
فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَکمُ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَکمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلی الْکاذِبِین. (آل عمران: 61)

هرگاه بعد از دانشی که به تو رسیده، کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم، سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم.

در آیه مباهله، دریایی از معارف و آموزه های ناب و انسان ساز نهفته است. این آیه به جز معرفی نزدیک ترین افراد به رسول گرامی، حاوی پیام های دیگری است که فهرست وار به آنها اشاره می شود:

1. استمداد از غیب، بعد از به کارگیریی توانایی های عادی؛

2. زن و مرد دوشادوش هم و در کنار همدیگر مطرح اند؛

3. اگر انسان به هدف خود ایمان داشته باشد، حاضر است حتی خود و نزدیک ترین بستگانش را در معرض خطر قرار دهد؛

4. آنچه در دعا کردن مهم است، انگیزه ها و شخصیت هاست، نه تعداد و کثرت جمعیت؛

5. در مجالس دعا باید کودکان را شرکت داد؛

6. دعا سلاح مؤمن است؛

7. استدلال را باید پاسخ داد، ولی مجادله و لجاجت را باید سرکوب کرد؛

8. اگر شما محکم بایستید، دشمن به دلیل باطل بودن عقب نشینی می کند؛

9. قوام و اساس دین به سبب همین چند نفر است وگرنه پیامبر می توانست خود شخصاً نفرین کند؛

10. خدا و پیامبر با این عمل به همه ما می فهمانند که این افراد یاران و نزدیکان رسول خدا(ص) در دعوت به حق و هدف او هستند وهمراه او آماده استقبال از خطر و ادامه دهنده حرکت اویند.1

1. http://www.hawzah.net.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:15 AM


1. ام‍ور ف‍ره‍ن‍گی م‍ج‍م‍ع ع‍اش‍ق‍ان ب‍قی‍ع، غ‍دی‍ر زلال وحی: خ‍طب‍ه غرا و ج‍اودان‍ه ح‍ض‍رت رس‍ول اک‍رم (ص)، در غ‍دی‍ر خ‍م، ق‍م، م‍ح‍دث، ۱۳۸۳، ۱۱۵ صفحه.

2. ش‍ج‍اعی، م‍ه‍دی، غ‍دی‍ر، ک‍می آن س‍وت‍ر...، ت‍ه‍ران، ت‍اس‍وع‍ا، ۱۳۷۹، ۳۸ صفحه.

3. خ‍زع‍لی، اب‍وال‍ق‍اس‍م، غ‍دی‍ر اقی‍انوس ولای‍ت، ق‍م، مؤس‍س‍ه ف‍ره‍ن‍گی ان‍ت‍ش‍ارات ح‍رم، ۱۳۷۹، ۴۸ صفحه.

4. ف‍رج ال‍ل‍ه، مح‍م‍درض‍ا، غ‍دی‍ر در اس‍لام، ت‍رج‍م‍ه: م‍ح‍م‍ود م‍ه‍دوی دام‍غ‍انی، ت‍ه‍ران، ت‍اس‍وع‍ا ‫، ۱۳۸۰، ‫ ۲۸۸ صفحه.

5. رض‍وانی، ع‍لی اص‍غ‍ر، آیات غدیر، قم، مسجد مقدس جمکران ‫، ۱۳۸۹، ‫۷۰ صفحه.

6. ـــــــــــــ، مفهوم غدیر، قم، مسجد مقدس جمکران، ۱۳۸۷، ۱۰۴ صفحه.

7. ـــــــــــــ، غدیر محور وحدت اسلامی، قم، مسجد مقدس جمکران ‫، ۱۳۸۸، ‫۶۴ صفحه.

8. س‍ت‍اد ف‍ره‍ن‍گی ت‍ب‍لی‍غی ب‍نی‍اد بی‍ن ال‍م‍ل‍لی غ‍دی‍ر، غ‍دی‍ر، خ‍ورشی‍د ولای‍ت، ت‍ه‍ران، دف‍ت‍ر ن‍ش‍ر ف‍ره‍ن‍گ اس‍لامی، ۱۳۷۹، ۷۲ صفحه.

9. صحاف، حاجی ابراهیم، جشن غدیر در قلب کویر، تهران، انتشارات تک ‫، ۱۳۸۴،۳۱ صفحه.

10. مجیدی نظامی، محمد، پرتوی از غدیر در کلام امیرالمؤمنین(ع)، تهران، انتشارات تک، ۱۳۸۵، ‫ ۱۲۰ صفحه.

11. دش‍تی، م‍ح‍م‍د، غ‍دی‍ر خ‍م: ت‍ح‍قی‍قی م‍س‍ت‍ن‍د پی‍رام‍ون ح‍ادث‍ه ب‍زرگ غ‍دی‍ر، ق‍م، مؤس‍س‍ه ف‍ره‍ن‍گی ت‍ح‍قی‍ق‍اتی امی‍رال‍م‍وم‍نی‍ن (ع)، ۱۳۸۲، ۱۶۰ صفحه.

12. م‍جی‍دزاده ه‍روی، غ‍لام‍رض‍ا، م‍ه‍ر غ‍دی‍ر، ت‍ه‍ران، م‍ه‍رآوران ‫، ۱۳۸۴،‫ ۳۲ صفحه.

13. م‍ه‍دوی ی‍گ‍ان‍ه، م‍رت‍ضی، زلالی از ک‍وث‍ر غ‍دی‍ر، ت‍ه‍ران، ان‍ق‍لاب اس‍لامی، م‍دی‍ری‍ت ام‍ور ک‍ت‍اب م‍رک‍ز ف‍ره‍ن‍گی س‍پ‍اه پ‍اس‍داران ، ۱۳۷۵، ۶۱ صفحه.

14. ان‍ص‍اری، م‍ح‍م‍دب‍اق‍ر، غدیر در قرآن، قرآن در غدیر (3 جلدی)، قم، دلیل ما، ‫ ۱۳۸۷.

15. م‍وس‍وی گ‍رم‍ارودی، م‍ص‍طفی، روش‍ن ت‍ری‍ن روز خ‍دا...، ت‍ه‍ران، ت‍اس‍وع‍ا، ۱۳۷۹، 53 صفحه.

16. ع‍ام‍لی، ج‍ع‍ف‍رم‍رت‍ضی، س‍تی‍ز ب‍ا آف‍ت‍اب: ت‍رج‍م‍ه ال‍غ‍دی‍ر و ال‍م‍ع‍ارض‍ون، ت‍رج‍مه: ح‍سی‍ن ش‍ان‍ه چی، ت‍ه‍ران، ت‍اس‍وع‍ا، ۱۳۸۰، ۱۱۸ صفحه.

17. س‍ل‍م‍انی کی‍اس‍ری، م‍ح‍م‍د، گستره غدیر، قم، مسجد مقدس جمکران‫، ۱۳۸۸، ۳۲ صفحه.

18. ن‍ج‍فی، م‍ح‍م‍دص‍ادق، واق‍ع‍ه غ‍دی‍رخ‍م و پ‍اس‍خی ب‍ه چ‍ن‍د سؤال ع‍قی‍دتی، ق‍م، ت‍پ‍ش، 1382، 24 صفحه.

19. م‍ح‍م‍دی‍ان، م‍ح‍م‍د، روای‍ت دری‍ا: ح‍دی‍ث غ‍دی‍ر از زب‍ان امی‍رال‍م‍وم‍نی‍ن(ع)، ت‍ه‍ران، م‍وس‍س‍ه ف‍ره‍ن‍گی دان‍ش و ان‍دی‍ش‍ه م‍ع‍اص‍ر، ۱۳۷۹، ۲۴۷ صفحه.

20. ی‍ث‍ربی ک‍اش‍انی، م‍ح‍م‍د، اکمال دین در غدیر، حقیقتی انکارنا پذیر، قم، مرکز تحقیق و نشر آثار فقهای امامیه، ‫ ۱۳۸۸، ‫ ۶۴ صفحه.

21. به‍دارون‍د، م‍ح‍م‍د م‍ه‍دی، گ‍ل‍ب‍ان‍گ غ‍دی‍ر، ت‍ه‍ران، پی‍ام آزادی، ۱۳۷۵، ۱۴۸ صفحه.

22. اسحاقی، سید حسین، غدیر، اکمال دین، قم، دفتر عقل، 1389، 190صفحه.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:13 AM

 

1. روز هجدهم ذی الحجه، در سرزمین غدیر چه حادثه ای رخ داد که این روز را برای ابد برترین عید ساخت؟

خدای سبحان در سوره مائده به رسول اکرم(ص)، می فرماید:

یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیک مِن رَّبِّک وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یعْصِمُک مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرِینَ. (مائده: 67)

ای پیامبر! آنچه از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شده، ابلاغ کن و اگر نکنی، پیامش را نرسانده ای و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه می دارد. آری، خدا گروه کافران را هدایت نمی کند.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:13 AM


( غدیر، چراغ هدایت و ریسمان ولایت است که همیشه و همه جا ما را به سوی خود فرا می خواند.

( دین خدا جز با رسالت و رسالت جز با غدیر و ولایت پایانی ندارد.

( غدیر، آغازی دیگر بر رسالت است و کلامی سبز بر جان پیامبر.

( غدیر، مظلومانه ترین واقعه تاریخ است.

( غدیر، فریاد رسای «الله اکبر» پیامبر است.

( غدیر، روز اکمال دین است.

( غدیر، توحید است و نبوت و امامت.

( غدیر، روز دگرگونی عالم است.

( غدیر، عید ملکوت و شادمانی آسمان و زمین است.

( غدیر، روز نیکی، مهربانی و برکت است.

( غدیر، ستاره ای است که قرن هاست گمگشتگان را از بیابان های خوف و بیراهه های گمراهی، به مقصد و مقصود راهنمایی می کند.

( غدیر، چشمه زلالی است که قرن ها، هزاران هزار کامِ تشنه را از کوثر معارف ناب سیراب می سازد و این چشمه، هماره ساری و جاری است.

( غدیر، میوه شیرین باغ رسالت و زینت بخش بوستان محمدی است.

( پرچم غدیر، همواره بر بلندای بام زمان در اهتزاز است.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:12 AM

شب عید غدیر، از شب های بسیار بافضیلت سال است و اعمالی ویژه دارد. سید بن طاووس در کتاب گران قدر خود با نام اقبال، برای شب عید غدیر، نمازی را با آدابی خاص آورده است. همچنین برای این شب، دعایی وارد شده [است] که خواندنش پاداشی بسیار دارد. در بخش هایی از این دعا می خوانیم:

پروردگارا! ما را آن گونه قرار ده که برای ولی تو، با هرکسی که با او علم دشمنی برافرازد، دشمن باشیم و هرکه او را دوست دارد، دوست بداریم و با این شیوه، ما اطاعت و فرمان برداری تو را آرزومندیم، ای مهربان ترین مهربانان! خدایا! عذاب و خشمت را بر کسی قرار ده که با ولی تو بستیزد، امامت او را آگاهانه نپذیرد [و] سرپرستی، ولایت و سبقت او را گردن ننهد.

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:12 AM

عید است، لب از غدیر خم تر سازید

با یاد علی، نفس معطر سازید

اکسیر مراد نیست جز ناد علی

با آن، مس قلب خویش را زر سازید

مست می عشق علی
امروز شد آشکار سرّ ازلی

گردید عیان، خدای را کیست ولی

برداشته شد خشت سر خمّ غدیر
شد مست، خلایق ز می عشق علی

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:11 AM


موسی غندی

گفت برخیز که از یار سفیر آمده است

به چراغانی صحرای غدیر آمده است

موج یک حادثه در جان غدیر است امروز

و علی چهره تابان غدیر است امروز

سید مصطفی ارنگ

سید مصطفی ارنگ

بیعت شیشه ای و آهن پیمان شکنی

داد از بیعت آبستن پیمان شکنی!

پس از آن بیعت پر شور، علی تنها ماند

و وصایای نبی در دل صحرا جا ماند

موج آن حادثه در جان غدیر است هنوز

و علی چهره تابان غدیر است هنوز

ادامه مطلب
یک شنبه 29 شهریور 1394  - 1:11 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 9

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 107739
تعداد کل پست ها : 730
تعداد کل نظرات : 18
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 23 دی 1390 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 20 دی 1400 

نویسندگان

www.ziaossalehin.ir