رازها و سفارشات بسیار زیبای امام صادق(ع) به مفضّل

[حكمت محروم بودن عده ‏اى از چشم و گوش و عقل‏]

اى مفضل! در حال كسى كه از داشتن ديده محروم است، انديشه كن. بنگر كه چگونه در كارش نارسايى پديد مى‏ آيد. اين شخص قدمگاهش را نمى ‏شناسد، مقابلش را نمى‏ بيند، رنگها را از هم باز نمى‏ شناسد، زشت و زيبا را تفاوت نمى‏ دهد. اگر ناگاه بر گودالى مشرف شود آن را نمى‏ بيند، اگر دشمنى به او هجوم برد نمى‏ شناسدش. بدرستى توان كتابت و تجارت و صياغت (زرگرى، ريخته‏ گرى) ندارد. تا جايى كه اگر از ذهن و انديشه برخوردار نباشد همانند يك سنگ در حال سقوط است.

همچنين كسى كه نمى‏ شنود، نارسايى بسيار در كارش پديد مى‏ آيد. روح و لذت مخاطبه (گفت و شنود) و محاوره را از دست مى‏ دهد، از نغمه‏ هاى دلربا و الحان راحت افزا محروم است، براى مردم گفتگو با او بسيار دشوار و ملال ‏آور مى‏ شود. مانند يك غايب و مرده بدرستى از اخبار مردم ديگر آگاه نمى‏شود در حالى كه...


ادامه مطلب
[ سه شنبه 24 شهریور 1394  ] [ 4:57 PM ] [ ابراهیم شهری ]
[ عالی1 ]

چگونه مورد توجه امام زمان(عج) قرار بگیریم؟

چگونه مورد توجه امام عصر(عج) قرار گیریم؟

پاسخ: در قرآن و روایات به صورت صریح تاکید شده است که پس از برخورداری انسان از اعتقاد صحیح، نوبت به عمل می‌رسد و آنچه می‌تواند آدمی را به خدا و حجت او نزدیک و نزدیک‌تر کند، تلاش در راه انجام دادن وظایف(تعهد به واجبات و ترک محرمات الهی) است.

حضرت مهدی(عج) بر اساس  یکی از توقیعات رسیده از ایشان فرمودند:

«اگر شیعیان ما- که خداوند آنها را به اطاعت خویش موفق بدارد- بر ادای عهد و پیمان ما یک دل و همراه می‌شدند، هرگز سعادت دیدار ما از ایشان به تاخیر نمی افتاد».(1)

همچنین فرمودند:

«هر یک از شما به گونه‌ای عمل کند که به محبت ما نزدیک شود و از کارهایی که او را به خشم و غضب ما نزدیک می کند، برحذر باشد».(2)

این سخنان نورانی می‌رساند که


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 19 شهریور 1394  ] [ 10:58 AM ] [ ابراهیم شهری ]
[ عالی0 ]

رفتارهای ناهنجار نوجوانان

حسادت

حسادت یکی از شایع‌ترین واکنشی‌هایی است که از حدود دو سالگی آغاز می‌شود و با رشد کودک، ممکن است تا بزرگ‌سالی ادامه یابد و بر طبق الگوهای مختلف فرهنگی، به صورت‌های متفاوتی جلوه‌گر شود. کودکان معمولاً دوست دارند که سعادت وخوشی‌شان حالت انحصاری داشته باشد و هیچ‌کس نتواند سعادت و خوشی را از آن‌ها برباید. حسادت درکودک هنگامی ایجاد می‌شود که به اعتقاد وی، عاطفه یا محبتی را از دست داده باشد؛ او در این هنگام تن به حسادت می‌دهد و راه بدخواهی را برای آن کس که چنین نعمتی را از او ربوده است، در پیش  میگیرد.   

در الگوی حسادت، غالباً نوعی ...


ادامه مطلب
[ سه شنبه 17 شهریور 1394  ] [ 11:22 PM ] [ ابراهیم شهری ]
[ نظرات0 ]

رازهای زیبا و خواندنی از سفارشات امام صادق (ع) به مفضّل

[چگونگى تولد كودك، تغذيه، رشد دندان و بالغ شدن او]
آنگاه كه آفرينش او كامل گردد، بدنش سخت شود، پوستش بتواند با هوا سازگار آيد و ديده‏اش تاب ديدن نور به هم رساند، مادرش درد زاييدن گيرد و درد، چنان بر او سخت مى ‏آيد كه جنين از فشار درد بيرون مى ‏افتد. چون [از تنگناى رحم به پهناى جهان آمد و] متولد گشت، همان خونى كه غذايش بود، اينك با رنگ و بويى جز آنچه بود و در شكل غذايى ديگر، از پستان مادر سرازير مى ‏شود. اين غذا براى نوزاد از همه چيز سازگارتر است.

 


وقتى كه به دنيا آمد، زبان خود را به نشانه خواستن غذا بيرون مى‏ كند و پيرامون دهان می چرخاند.
آنگاه كه حركت كرد و به غذايى سخت و قوى نياز پيدا نمود تا تنش استحكام يابد، در هر طرف، دندانهاى آسيا سر برمى‏آورد تا غذا را بجود، نرم گرداند و براحتى فرو برد. پيوسته حالش اين گونه است تا آنگاه كه پاى در بلوغ نهد.
در اين وقت اگر مذكر است...


ادامه مطلب
[ سه شنبه 17 شهریور 1394  ] [ 2:51 PM ] [ ابراهیم شهری ]