ابزار هدایت به بالای صفحه

غدیرنامه - آیا میدانید ... مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ - هر که من مولا و فرمانرواى اویم على مولاى او است، خدایا دوست بدار آن کس که او را دوست دارد، و دشمن دار آن کس که او را دشمن دارد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم)
غدیرنامه
آیا میدانید در غدیر خم تمام اصحاب به دستور پیامبر (صلی الله علیه و آله) حضرت علی (علیه السلام) را به لقب أمیر المومنین خطاب کردند؟
 
در مکه، جبرییل لقب «امیرالمومنین» را به عنوان اختصاص آن به علی بن ابی طالب علیه‌السلام از جانب الهی آورد، اگر چه این لقب قبلا نیز برای آن حضرت تعیین شده بود.
پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور دادند تا یک یکِ اصحاب نزد علی (علیه‌السلام) بروند و به عنوان «امیرالمومنین» بر او سلام کنند و «السلام علیک یا امیرالمومنین» بگویند، و بدین وسیله در زمان حیات خود، از آنان اقرار بر امیر بودن علی (علیه‌السلام) گرفت.
در اینجا ابوبکر و عمر به عنوان اعتراض به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: آیا این حقی از طرف خدا و رسولش است؟ حضرت غضبناک شد و فرمود: «حقی از طرف خدا و رسولش است و خداوند این دستور را به من داده است.»
 
 
منبع:
 
بحارالانوار: ج ۳۷ ص ۱۱۱ و ۱۲۰. عوالم: ج ۳:۱۵ ص ۳۹. کتاب سلیم بن قیس: ص ۷۳۰ ، به نقل از اسرار غدیر




نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 24 مهر 1392  ساعت 11:47 PM | نظرات (0)