صفحه نخست تماس با ما RSS 2.0

درباره ما

به وب سايت الگوي مصرف خوش آمديد . براي شما لحظات خوبي را آرزو ميكنم . بنده رضا عبدالملكي ، دانشجوي رشته كامپيوتر از دانشكده فني دورود هستم . ما را از نظرات گرم خود محروم نكنيد . با سپاس .

مدير سايت :رضا عبدالملكي
 

آمار سايت

بازديد : 157605
كل مطالب : 612
كل نظرات : 21
بروز رساني: دوشنبه 24 فروردین 1394 
» کاربر: Admin

اين وبلاگ را صفحه خانگي خود كن ! به مدير وبلاگ ايميل بزنيد ! ذخيره كردن صفحه! اضافه کردن اين وبلاگ به علاقه منديها! لينک RSS

site map site map ror html site map
Add to Technorati

طراح قالب و سرور وبلاگ

 

واژگان مصرف

   

نويسنده: رضا عبدالملکی

امروز جنبه‌هاي منفي و ضداقتصادي مصرف را با تركيب «مصرف گرايي» يا «مصرف زدگي » بيان مي‌كنند و براي رساندن معناي مثبت و عادي اين پديده اقتصادي به همان كلمه «مصرف» بسنده مي‌كنند. البته واژه‌هاي ديگري چون استعمال، استفاده، كاربرد، هم معاني مترادفي براي اين كلمه هستند، اما استفاده از اين كلمات هريك جاي خود را دارد و نمي‌توان آنها را را به جاي هم به كار گرفت .
در فرهنگ اسلامي مصرف به طور عام معناي منفي ندارد و به مفهوم استفاده كردن از مواد و ابزار و وسائل مورد نياز زندگي است، اما براي موارد استفاده چه مثبت و چه منفي، چه در جاي خود يا خارج از قواعد معمول زندگي واژگان اختصاصي ديگري متداول است كه به خوبي بيانگر ابعاد و ويژگيهاي جنبي اين پديده اقتصادي كه گاه مجعد فرهنگي هم مي‌يابد، مي‌باشد .
البته در زبانهاي ديگر و از جمله فارسي براي رساندن معاني متفاوت يك لفظ گاه پيشاوند و پساوندهايي مي‌آورند و گاه با افعال ديگري معناي كلمه را كامل مي‌كنند .
در زبان عربي حالت و صفت هر عمل در خود واژه عينيت يافته و مي‌توان با به كارگيري آن واژه به صورت مجسم و مصور و مخيل حالت انجام فعل را نيز به ديگري انتقال داده به امثال ذيل حول همين مبحث دقت و تامل كنيم : تبذير : از ماده بذر انفاق كردن مال در جايي كه سزاوار نباشد و ياخرج كردن بي‌حساب و كتاب. اين كلمه بار منفي مصرف را خاطرنشان نمي‌سازد، آنچنانكه فرد كشاورز بذرها را بدون شمارش و براساس يك محاسبه كلي روي زمين مي‌پاشد، پاشيدن اموال و ثروت نيز به همين سبك و سياق، بدون مناط و مقررات خاص « تبذير»گفته مي‌شود .
لذا استعمال اين واژه خيلي شبيه واژه ديگري چون :

 

توليد 7.9 تن شلتوك در هكتار با كاهش 25 درصد مصرف آب

   

نويسنده: رضا عبدالملکی

 با وجود كاهش 25 درصدي مصرف آب در شاليزار، حدود 2 برابر ميانگين كشور شلتوك توليد كرديم در حالي كه ميانگين توليد شلتوك در كشور 4 هزار و 250 كيلوگرم در هكتار است، توانستم با وجود كاهش 25 درصدي مصرف آب، توليد را به 7 هزار و 917 كيلوگرم شلتوك در هكتار برسانم .  با كاشت برنج رقم طارم محلي در سطح 6 هكتار با استفاده از بذر سالم و سبك و سنگين كردن بذر، ضدعفوني بذر و برداشت شالي با دروگر و اجراي عمليات خاك‌ورزي و كاشت و داشت طبق توصيه مراكز تحقيقاتي كه توصيه به گفتن آن شده است و همچنين مديريت صحيح آب توانستم به عنوان كشاورز نمونه انتخاب شوم .

 اصول فني در خزانه و شاليزار را رعايت كردم، همچنين به جاي آبياري غرق‌آبي از روش آبياري تناوبي استفاده كردم و فاصله كاشت بوته‌ها 25 در 25 سانتي‌متر رعايت شد كه در هر كپه نشا 2 تا 3 جوانه كاشته شد، همچنين از تغذيه مناسب و متعادل و استفاده تقسيطي از كود به جاي مصرف يكباره كود آن را در 3 نوبت استفاده كردم . هر موقع زمين نياز داشت كود داده مي‌شود، همچنين به كارگيري روش مبارزه تلفيقي با آفات به جاي مبارزه شيميايي عليه آفات بيماري و علف‌هاي هرز و استفاده از تله‌هاي فرموني و زنبور تريكوگراما جهت مبارزه با آفت كرم ساقه‌خوار برنج و استفاده از دستگاه دروگر به جاي دستگاه سنتي از دلائل موفقيت ما است .


 

زباله يا طلاي کثيف

   

نويسنده: رضا عبدالملکی

مواد زائد جامعه که پس‌مانده ناخواسته زندگي بشري است ،خود موجبات مسائلي نظير انتقال بيماريها ، ازدياد حشرات موذي و موش، بو و منظره نامطبوع و گاهي اوقات آتش سوزي و تصادفات و صدمات بدني گرديده است. ازدياد جمعيت از يک طرف و افزايش توليد سرانه مواد زائد از خانه‌ها ، کارخانه‌ها و مؤسسات و تخريب و تغييرات در بناها و فضاهاي سبز و گياهان از طرف ديگر ابعاد مسأله را از نظر حجم مواد و مسائل حمل و نقل و دفع نهايي بصورت تصاعدي افزايش داده است ؛ زيرا دفع ميزان محدود مواد زائد آسان است ولي وقتي به هزاران تن در روز افزايش يافت ، مسائل پخش در محيط و بيماريهاي منتشره توسط مگس ، سوسک ، موش ، گربه ، سگ و مسائل ماشين‌آلات حمل  و نقل و هزينه تهيه وسائل انتقال و دفن يا دفع نهايي به طريق ديگر همگي در هم ضرب مي‌شود و ابعاد بهداشتي و اقتصادي مسأله به حالت وحشتناکي بزرگ و مشکل‌آفرين خواهند شد . عدم مديريت صحيح و مقررات صريح براي جمع‌آوري و دفع و بازيافت بيش از 38 هزار تن زباله در روز در ايران که تقريباً 76% آن مواد قابل تبديل به کود بوده و هزاران تن پلاستيک و کاغذ و کارتن را در بردارد ، اکنون به شکلي بي‌رويه به دل خاک سپرده شده و يا در حوالي شهرها پراکنده مي‌شوند که صرف‌نظر از خطرات بهداشتي زيانهاي اقتصادي کلاني را نيز در بردارند .