صفحه نخست تماس با ما RSS 2.0

درباره ما

به وب سايت الگوي مصرف خوش آمديد . براي شما لحظات خوبي را آرزو ميكنم . بنده رضا عبدالملكي ، دانشجوي رشته كامپيوتر از دانشكده فني دورود هستم . ما را از نظرات گرم خود محروم نكنيد . با سپاس .

مدير سايت :رضا عبدالملكي
 

آمار سايت

بازديد : 157314
كل مطالب : 612
كل نظرات : 21
بروز رساني: دوشنبه 24 فروردین 1394 
» کاربر: Admin

اين وبلاگ را صفحه خانگي خود كن ! به مدير وبلاگ ايميل بزنيد ! ذخيره كردن صفحه! اضافه کردن اين وبلاگ به علاقه منديها! لينک RSS

site map site map ror html site map
Add to Technorati

طراح قالب و سرور وبلاگ

 

از اصلاح تا تخریب الگوی مصرف برق

   

نويسنده: رضا عبدالملکی

دولت بزرگترین عامل اتلاف منابع کشور و عدم بهره برداری درست و مناسب و بهره وری بهینه از منابع و ظرفیتهای خدادادی کشور است و لذا تجدید ساختار و اصلاح و تغییر روش مدیریت ناکارآمد و کم بازده پر هزینه دولتی پیش درآمد اصلاح الگوی مصرف است. اجرای اصل ۴۴ مهمترین راهکار در این زمینه است که متاسفانه بدلیل طرح مسائل حاشیه ائی وانحرافی اجرای آن تا کنون معطل و معوق مانده است .
وقتی میلیاردها دلار درآمد سرشار ناشی از فروش منابع کمیاب وتجدید ناپذیر انرژی فسیلی صرف واردات کالاهای مصرفی و لوکس و غیر ضروری و دارای مشابه داخلی یا قابل تولید در داخل می شوند و مردم به مصرف هر چه بیشتر و ارزانتر کالاهای خارجی تشویق می شوند و تولید کننده و سرمایه گذار و نیروی کار داخلی به ورطه نابودی و نیستی کشیده می شوند ؛ آنگاه انتظار اصلاح الگوی مصرف از جامعه انتظاری عبث و بیهوده است.
اصلاح الگوی مصرف در همه موارد واز جمله در مورد برق نیازمند داشتن راهبرد و دید کلان و طرح وبرنامه دراز مدت ونقشه راه است. نداشتن نقشه راه سبب می شود تا دور خود بگردیم و علیرغم صرف وقت و سرمایه به هیچ نتیجه ائی نرسیم. نمونه این نوع حرکت های چرخشی و زیگزاگی و اقدامات یک بام و دو هوا و بی هدف وبدون نتیجه در همه جا واز جمله در صتعت برق کشور بوضوح قابل رصد است.
بعنوان نمونه در طی سال گذشته علیرغم بروز خاموشیهای گسترده و کمبود و جیره بندی برق در تابستان ؛ وزارت نیرو از طریق شرکت توانیر؛ شرکتهای توزیع برق را مکلف به تعویض کنتورهای ۵ آمپری مکانیکی قدیمی و نصب کنتور دیجیتالی سه تعرفه و افزایش قدرت انشعابات مذکور از ۵ به۲۵ و ۳۲ آمپر نموده است. تعویض کنتورهای قدیمی و نصب کنتورهای الکترونیکی و سه تعرفه امری مقبول و مفید در راستای اصلاح الگوی مصرف برق است. اما افزایش آمپراژ و ۶-۵ برابر کردن اجباری قدرت انشعابات برق و تقاضای مصرف مشترکین؛علیرغم نداشتن ظرفیت لازم در شبکه و علیرغم توصیه مشترکین به اصلاح الگوی مصرف و علیرغم عدم تمایل و عدم تقاضای مشترکین به افزایش قدرت و تحمیل هزینه های آن به مشترکین ؛ اقدامی تعمدی در جهت تخریب الگوی مصرف برق و تضییع حقوق مشترکین و مصرف کنندگان برق محسوب می شود.
در حالیکه می شد ضمن اجتناب از تحمیل افزایش قدرت قراردادی به مشترک و با نصب کلید های محدود کننده ؛ مشترکین را مخیر به افزایش قدرت به مقدار مورد نقاضا بصورت پله ائی و پرداخت هزینه های مربوطه و یا مدیریت مصرف و اکتفا به قدرت موجود نمود.
متعاقب این عملکرد نابجا در سال گذشته ؛ امسال در راستای شعار اصلاح الگوی مصرف نصب کنتورهای هوشمند یا قابل کنترل از راه دور جهت محدود سازی قدرت و تقاضای مصرف مشترکین در ساعات اوج مصرف در دستور کار شرکت توانیر قرار گرفته است. پروژه ائی که فاز پایلوت آن در شهر مشهد به اجرا درآمده و قرار است مناقصه خریداری گسترده این نوع کنتورها بزودی در سطح کشور برگزار گردد. بالاخره معلوم نیست شرکتهای تویع مستقل اند یا تابع دستورات توانیر. بطوریکه حتی نوع کنتور خریداری شده آنها را هم شرکت توانیر باید تعیین کند.
این در حالی است که اقدام به کاهش اجباری توان مصرفی مشترکین همچون اقدام به افزایش اجباری آن به مثابه تضییع حقوق مصرف کنندگان و تقض تعهدات شرکت های توزیع برق به مشترکین آنها و یک نوع اجحاف و کم فروشی به شمار آمده و از سوی دیگر اقدامی در راستای تخریب الگوی مصرف مشترکین محسوب می شود.

 

اصلاح الگوی مصرف گاز با افزایش قیمت آن امكانپذیر است

   

نويسنده: رضا عبدالملکی

رئیس تحول و بهره‌وری شركت ملی گاز گفت: به دلیل پایین‌ بودن قیمت گاز مصرفی در كشور هر گونه اصلاح الگوی مصرف غیر ممكن است.
مهدی صالحی رئیس تحول و بهره‌وری شركت ملی گاز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، با اشاره به مصرف بهینه و صحیح گاز گفت: نحوه صحیح استفاده از گاز بستگی به مصرف‌كننده دارد، اما انتقال دانش استفاده صحیح، از مصرف گاز به عهده ما است.
وی با اشاره به موضوع بهره‌وری در داخل شركت ملی گاز تصریح كرد: شركت ملی گاز بنگاه اقتصادی نیست و توسعه شركت بر مبنای سود‌آوری تعریف نشده است به عنوان مثال وقتی ‌یك روستا، شهر یا‌ منطقه‌ای ‌گازرسانی می‌شود كه اصلاً موقعیت اقتصادی محسوب نمی‌شود و‌لی ‌بر مبنای صحیح اقتصادی ‌قرار گیرد اصلاً این كار نباید انجام شود.
رئیس تحول و بهره‌وری شركت ملی گاز در ادامه افزود: دولت‌ زمینه ایجاد رفاه برای مردم را فراهم كرده و خواهان رعایت عدالت اجتماعی سراسر در كشور است و در سطح كلان این مسئله موجب جلوگیری از مهاجرت به شهرها شده است.
صالحی‌ خاطر نشان كرد: پالایشگاه جم ‌كه حدود ۹۵ میلیون متر مكعب در روز ظرفیت تولید دارد در حال حاضر روزانه ‌۱۱۴ میلیون متر مكعب ‌تولید می‌كند و پالایشگاه خان گیلان با ظرفیت اسمی ۹۰ میلیون متر مكعب، با ظرفیت ۱۱۰ میلیون كار می‌كند.
وی خاطر نشان كرد: به هر میزان گازی كه ‌از شركت ملی نفت ایران به شركت ملی گاز منتقل شده است تا به حال پالایش‌ و بعضی از فازهای پارس جنوبی كه هنوز فعال نشده هر چقدر به شركت ملی گاز، تزریق گاز انجام شود، توانایی پالایش وجود دارد ‌اما روند مصرف گاز رو به رشد بوده و این باعث می‌شود كه همیشه تولید در طول این سال‌ها گذشته از مصرف عقب‌ بماند.
رئیس تحول و بهره‌وری شركت ملی گاز افزود: اگر در این زمینه فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف صورت گیرد ‌تا وقتی قیمت گاز پایین باشد، این امر غیر ممكن است، ‌مثلا وقتی مصرف‌كننده به راحتی و هزینه كمتر‌ نیاز خود را برطرف می‌كند چه لزومی بر هزینه كلان توسط مصرف‌كننده دارد كه ضریب عایقی منزل را بالا ببرد یا از یك سیستم پیشرفته استفاده كنید و اما این‌ مسائل در زمینه بهره‌وری باز دارنده است.
صالحی در پایان اظهار داشت: ‌به طور كلی سعی بر بهبود بخشیدن به سیستم‌های پالایشی است، اما با وجود تحریم‌های فعلی باید ظرفیت پالایشگاه‌ها افزایش یابد و با ارتقای سطح تحصیلات نیروی انسانی، نیروهای تحصیل كرده بیشتری به كار گرفته و این سبب افزایش بهره‌وری است.

 

اصلاح الگوی مصرف وتاویلها

   

نويسنده: رضا عبدالملکی

طی این چند سال اخیر که به طور معمول هر سال شعاری و هدفی را با نامگذاری رهبر انقلاب برخود داشته شاید کاربردی ترین این نام ها و هدف ها را بتوان همین نام امسال ( اصلاح الگوی مصرف ) نامید البته به فرمایش رهبر انقلاب نباید این برداشت غلط صورت بگیرد که این هدف مختص امسال می باشد ، بلکه امسال شروعی جدی در راستای گام برداشتن در این راه است . 
   طی این چند سال اخیر که به طور معمول هر سال شعاری و هدفی را با نامگذاری رهبر انقلاب برخود داشته شاید کاربردی ترین این نام ها و هدف ها را بتوان همین نام امسال ( اصلاح الگوی مصرف ) نامید البته به فرمایش رهبر انقلاب نباید این برداشت غلط صورت بگیرد که این هدف مختص امسال می باشد ، بلکه امسال شروعی جدی در راستای گام برداشتن در این راه است . اما آنچه که به طور ناخودآگاه از این نام در ذهن ما شکل می گیرد یک برداشت کاملا سطحی است یعنی صرفه جویی در موارد کمی ( سوخت ، آب ، ....... ) که البته همین موارد هم از مشمول این اصلاحات است اما آیا تمام مشکلات ما همین است .
جواب واضح است خیر ......
کشور ما از نظر منابع سوخت و آب و سرمایه در وضع مطلوبی است اما آیا مردم ما از نظر رفاه زندگی در وضع کاملا مطلوبی به سر می برند .
حال با یک مقایسه با کشورهای پیشرفته به این نتیجه می رسیم که چه بسا بسیاری از آنها از نظر برخورداری از منابع از ما بسیار ضعیف ترند ولی مردم آنها از رفاه مطلوبتری برخوردارند . می توانیم کشورهایی چون هلند ، دانمارک و انگلیس را مثال بزنیم .
به نظر می رسد که اگر ما با دیده ی ژرف تری بنگریم بزرگترین سرمایه این کشورها روی آن سرمایه گذاری کرده اند همان سرمایه انسانی است . به طور مثال بعد از جنگ جهانی دوم : آلمان چیزی جزء ویرانی برایش باقی نماند در انگلیس هم مردم روزگار خود را با سیب زمینی به سر می بردند در ژاپن هم اوضاع همین طور بود . اما در همان هنگام اوضاع مردم کشور ما بسیار مطلوبتر از این کشورها بود ولی آیا اکنون همین طور است ؟ شاید آنچه که باعث عقب افتادن ما در بسیاری از زمینه ها نسبت به همین کشورها شده است همان بهران سرمایه انسانی است . در این کشورها که می توانند الگوی مناسبی برای توسعه ما باشد بزرگترین سرمایه منابع انسانی اند . که با مدیریت درست بر منابع مادی و دیگر منابع چرخ توسعه خویش را به سرعت پیش می برند .