هویزه
محدودیت مذهبی
«ما به توفیق الهى و به فضل الهى از محدودیّت اختلاف مذهبى عبور کردیم. ما همان کمکى را که به حزبالله لبنان کردیم که شیعه است، همان کمک را به حماس کردیم و به جهاد کردیم و باز هم خواهیم کرد. ما اسیر محدودیّتهاى مذهبى نشدیم؛ ما نگفتیم این شیعه است، این سنّى است، این حنفى است، این حنبلى است، این شافعى است، این زیدى است؛ ما نگاه کردیم به آن هدف اصلى و کمک کردیم و توانستیم مشت برادران فلسطینىمان را در غزّه و در مناطق دیگر تقویت کنیم و انشاءالله ادامه خواهیم داد.»
ادامه مطلب
صحیفه
وَالْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذى
اَغْلَقَ عَنّا بابَ الْحاجَةِ اِلاّ اِلَيْهِ،
فَكَيْفَ نُطيقُ حَمْدَهُ؟
اَمْ مَتى نُؤَدّى شُكْرَهُ؟!
لا، مَتى؟
و سپاس خداى را كه
درِ نيازمندى را جز بهسوى خود، به روى ما بست،
پس (با اين همه نيازمنديها) چگونه سپاسِ او را توانائى داريم؟
يا كى ميتوانيم حمدش را بهجا آوريم؟
نميتوانيم، كى توانيم؟
صحیفه سجادیه-براساس ترجمه مرحوم فیضالاسلام
ادامه مطلب
امر به معروف
در فريضه امر به معروف و نهى از منكر، گاهی یک بار تذکر دادن فایده ندارد، اما اگر دوباره بگوییم، احتمالا به نتیجه میرسیم. آيا يك بار تذكر دادن كافى است، يا بايد چندين بار تكرار كرد؟
همه مراجع: اگر در تكرار تذكّر، احتمال اثر مىدهد، بايد تكرار كند.
منبع: دفتر همه مراجع. (رساله دانشجويي، سيد مجتبي حسيني)
ادامه مطلب
برائت یا وحدت؟
مطرح کردن هفته برائت در مقابل هفته وحدت که مدتی است به راه افتاده و از سوی رسانههای مسموم تبلیغ میشود، یا کار آدمهای جاهل است یا خائن. جاهل بودنشان باید همان اول حل میشد، زیرا قرآن و سنت، وحدت را تایید و تاکید میکند و در اینباره کتابها و مدارک زیادی وجود دارد که اگر فردی واقعا سوال و ابهام داشته باشد، میتواند جواب خود را راحت بگیرد.
اما به نظر میرسد این موضوع- که بعد از 35 سال از انقلاب اسلامی و درست در زمان قدرت گرفتن اسلام ناب محمدی، آن هم در زمانی که هفته وحدت نامگذاری شده- مطرح شده است، بیغرض و مرض نباشد. شاید بعضیها میخواهند به هر قیمتی که شده خودشان را بزرگ کنند. مثل برادرِ حاتم طائی که وقتی دید همه برادرش را میشناسند، ولی او را نه، رفت و در آبِ زمزم ادرار کرد تا بلکه مشهور شود!
اما آیا شهرت یافتن اینقدر ارزش دارد؟ قرآن و اهلبیت را زیر پا میگذارند و آخرت خود را میفروشند، به قیمت مشهور شدن و آب به آسیاب دشمن ریختن!
ادامه مطلب
پیامبرشناسی برای کودکان
پیامبرشناسی برای کودکان
کتاب «محمد مثل گل بود» (نوشته غلامرضا حیدری، انتشارات بوستان فدک) برای کودکان پیشنهاد میشود. این کتاب علاوه بر آموزش سبک زندگی پیامبر (ص)، به رشد تفکر کودکان و پرورش هوش اخلاقی آنان کمک میکند. این کتاب به گونهای طراحی شده که کودکان، حضور پیامبر را در زندگی عادی خود حس کنند و به راحتی بتوانند از آن حضرت الگو بگیرند.
ادامه مطلب
رمان پیامبر
پیامبرشناسی با یک رمان خوب
کتاب رمان« آنک آن یتیم نظرکرده»
تالیف: محمدرضا سرشار، تهران: سوره مهر، چاپ هشتم، قطع رقعی، 630 صفحه
زندگی پیامبر ما آنقدر پرحادثه و پرکشش است که جدا از جنبه الهی و دینی آن، به خودی خود، میتواند موضوع یک داستان بسیار جذاب و پرهیجان باشد. آقای سرشار در این کتاب، با توصیف خوب و جزییات فراوانی که ارائه میکنند، علاوه بر حس و حال معنوی، خواننده به عصر ظهور اسلام میبرند و باورپذیری بعثت را دوچندان میکند؛ گویی آن روزگار را میبیند و در آن زندگی میکند و آنچه که باورش هست درباره پیامبر اسلام فقط یک باور معنوی و معتبر نیست. آنچه که در این اثر اتفاق میافتد وقایع کاملا ملموس، زنده، تاثیرگذار و حیاتبخش است.
ادامه مطلب
شهید وحدت
فروردین ۸۸ نورعلی شوشتری ضمن حفظ سمت جانشینی نیروی زمینی سپاه مأموریت خود را در سیستان وبلوچستان آغاز بهکار میکند. روش او واگذاری امنیت جنوب شرق کشور به مردم خود آن منطقه بود و میگفت سلاح کافی نیست، بلکه باید به مردم این منطقه برای رفع مشکلاتشان در ابعاد مختلف نقشهای پررنگ داد.
...
ارتباطش چنان با مردم صمیمی شده بود که خیلی از آنها حتی شماره تلفن همراه شخصی او را هم داشتند. جریانهای وهابی و فتنهگران سبز در منطقه شروع به تبلیغات مسموم علیه وی کردند تا مردم بلوچ را از او دور کنند. ولی راه به جایی نبردند و هر روز سران طوایف و مردم به او نزدیکتر میشدند.
کار به جایی رسید که برخی از سران طوایف را که سالها بود باهم درگیر بودند، با واسطهگری سردار با هم آشتی کردند. برای همین بود که عوامل استکبار تنها گزینه باقی مانده در مواجهه با سردار شوشتری را ترور وی قرار دادند.
به مناسبت هفته وحدت (منبع: مشرق| ۱۶۳۶۹۲)
ادامه مطلب
درست است
اختلاف بین طرفداران دو عقیده بر اثر تعصبات، یک امری است که هست و طبیعی است، و مخصوص شیعه و سنی هم نیست... این اختلافات وقتی به سطوح پایین - مردم عامی – میرسد، به جاهای تند و خطرناکی هم میرسد؛ دست به گریبان میشوند. علما مینشینند با هم حرف میزنند و بحث میکنند؛ لیکن وقتی نوبت به کسانی رسید که سلاح علمی ندارند، از سلاح احساسات و مشت و سلاح مادی استفاده میکنند که این خطرناک است. در دنیا این همیشه بوده؛ همیشه هم مؤمنین و خیرخواهان سعی میکردند که مانع بشوند... از یک دورهای به این طرف، یک عامل دیگری هم وارد ماجرا شد و آن «استعمار» بود... چون جمهوری اسلامی برای اسلام است، برای امت اسلامی است، از وقتی جمهوری اسلامی تشکیل شد، این مسئله ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی از سوی استکبار روزبهروز تشدید شد... مسئله این نیست که شیعه یا سنی، عقاید یکدیگر را قبول کنند؛ نه، هر کسی عقیده خودش را دارد، هر کسی تابع استدلال است و به هر عقیدهای رسید، درست است. مسئله این است که اصحابِ عقاید مختلف، بایستی به وسوسه دشمن گوش نکنند، به جان هم نیفتند، با هم دشمنی نکنند.
امام خامنهای|25/10/1385
به مناسبت هفته وحدت
ادامه مطلب
امام روح الله از وحدت میگوید
اين يك بركت بزرگى است كه ما را و همه برادرهاى اهل تشيّع و تسنّن را يكجا جمع كرده و همهمان براى اسلام مىخواهيم كوشش كنيم. و بايد همه ما توجه داشته باشيم كه مبادا يك وقت تبليغى بشود كه در طول تاريخ تقريباً شده است كه ما را، برادرها را از هم جدا كردند. اهل سنت را با ما جدا كردند. ما را از آنها جدا كردند. بايد اينها را توجه بكنيم. بايد ما با هم برادر باشيم. نگذاريم ديگران بيايند همه چيزمان را ببرند و ما بنشينيم سرش دعوا بكنيم سر يك چيزى كه نبايد دعوا بكنيم... و خطبا هم در خطبههاى خودشان مردم را بيدار كنند. مردم را دعوت كنند به صلاح، دعوت كنند به اينكه اين توطئههايى كه در اطراف هست، الآن اين توطئهها براى محو اسلام است. بيدار كنند مردم را تا- ان شاء اللَّه- توفيق حاصل بشود.
صحیفه امام، ج13، ص: 439- سخنرانی در جمع روحانیان
به مناسبت هفته وحدت
ادامه مطلب