هاشمی رفسنجانی به روایت موسویان
📝سیدحسین موسویان، عضو سابق تیم مذاکرهکننده هستهای و سفیر آلمان در دوران ریاست جمهورى مرحوم هاشمی به مناسب درگذشت ایشان در یادداشتی در CNN نوشت:
🔹«با وجود حمایت آمريكا از تجاوز صدام به ایران، در سال ١٩٨٩ وقتی که بوش رییس جمهور آمريكا و رهبران اروپایی برای آزادی گروگانهای آمریکایی و اروپایی دست نیاز به سمت او دراز کردند، او پاسخ مثبت داد و به محمود واعظی، وزیر کنونی ارتباطات، و من ماموریت داد تا این مهم را به سرانجام رسانیم. همه گروگانهای آمريكايی و اروپایی در مدت کوتاهی آزاد شدند، اما آمريكا به جای تشکر، فشارها به ایران را تشدید و فرصتی طلایی برای رفع خصومت در روابط واشینگتن- تهران را نابود کرد.
🔹با این وجود رفسنجانی با امضا قرارداد نفتی یک میلیارد دلاری ایران با کمپانی نفتی کونوکو در سال 1995، تلاش کرد که شانسی به بهبود روابط اقتصادی ایران و آمریکا بدهد که این تلاش او نیز با لغو قرارداد مذکور توسط بیل کلینتون رییس جمهور وقت آمریکا، ناکام ماند.
🔹هاشمی در دوران ریاست جمهوری خود با تمام ظرفیت برای بهبود روابط با اروپا تلاش کرد. همراه با گنشر وزیر خارجه آلمان در دیدار ٩٠ دقیقهای با آقای هاشمی درباره راههای دوستی ایران و کشورهای عرب همسایه خلیج فارس گفتوگو کردیم. آقای هاشمی به گنشر گفت که تهران برای ایجاد یک سیستم همکاری و امنیت جمعی با همسایگان خلیج فارس مشابه همکاریهای اتحادیه اروپا آماده است.
🔹گنشر با ذوقزدگی فوقالعادهای عازم واشینگتن شد و چندی بعد بطور خصوصی و با اظهار تاسف فراوان گفت که واشینگتن مخالفت کرده است. در آلمان سفیر بودم. آقای کهل صدراعظم آلمان علاقهمند به ایفای نقشی برای رفع خصومتهای آمریکا و ایران بود.
🔹آقای هاشمی جواب مثبت داد و آمادگی ایران برای همکاری مشترک علیه سلاحهای کشتار جمعی و تروریسم و ارتقاء حقوق بشر را به اطلاع کهل رساند.
🔹صدراعظم آلمان با ذوقزدگی کامل به واشینگتن سفر کرد و بعد از دو هفته، وزیر دفتر صدراعظم به من اطلاع داد که کهل با کلینتون صحبت کرده اما واشینگتن سرسختانه مخالفت کرده است.»
cnn.it/2iACl7e
—---------------—
🔴با مکتوبات همراه شوید:
https://telegram.me/joinchat/A7K4tDvB5VXtx-Rjvqcw3w