تربیت رسانه‌ای به سبک بیل گیتس

این روزها دیدن کودکان و نوجوانانی که ساعت‌های خیلی طولانی، به صفحات نمایش گوشی‌ها و تبلت‌هایشان خیره شده‌اند، خیلی عادی شده.

گاهی والیدن اصلا عامدانه، گوشی و تبلت برای فرزندان خود می‌خرند که آنها را ساکت کنند و به صورت غیرمستقیم از انجام برخی از وظایف مهم‌تر مادری و پدری شانه خالی کنند و یا از هزینه‌های گران‌تر، پیشگیری کنند.

بسیاری از والدین امروزی هیچ نظارتی بر نحوه کاربری فرزندان خود ندارند و مثلا تلاش نمی‌کنند وب‌گردی مفید، اپ‌های محتوایی خوب یا ای‌بوک‌های خوب را به آنها معرفی کنند. بنابراین اگر کودکان شانش بیاورند و فقط به مطالب سرگرمی‌زا بسنده کنند و به دام سایت‌های مبتدل نیفتند، باز هم وقت مفیدی را که می‌توانند صرف ورزش، آموختن مهارت‌های هنری و تحصیل کنند، از دست می‌دهند.

همین ۳ روز پیش بیل گیتس با نشریه میرر مصاحبه‌ای داشت که در آن گفته بر نحوه کاربری فرزندانش نظارت مستقیم داشته است.

فرزندان بیل گیتس، الان بین ۱۴ تا ۲۰ سال شن دارند. اما او تا زمانی که ۱۴ سالشان نشده بود، اجازه استفاده از گوشی موبایل را به آنها نداده بود.

و حتی حالا هم آنها اجازه ندارند که همه وفت از گوشی‌های موبایل استفاده کنند. آنها در هنگام شام، وقتی که خانواده پای میز شام گرد می‌آیند، اجازه ندارند که از به صفحات نمایش خیره شوند.

و برای اینکه به موقع به خواب بروند، ساعت مشخصی توسط بیل گیتس، تعیین شده و بعد از این ساعت مقرر، باز هم حق استفاده از گوشی‌ها را ندارند.

گیتس به آنها عادت داده که با گوشی‌های هوشمند خود به نحو شایسته‌ای تکالیف خود را انجام بدهند و با دوستان خود در ارتباط باشند.

بنابراین نباید تصور کنید که یک نماد فناوری همه اعصار با ثروت ۸۶٫۹ میلیارد دلاری، کودکانش را آزاد گذاشته که هر طور می‌خواهند زندگی کنند. این کودکان در خانه ۱۲۵ میلیون دلاری گیتس، باید از نظام و دیسیپلین خاصی پیروی کنند!

اما این نظم و مقررات، جنبه قابل پیشبینی دیگری هم دارد:

کودکان گیتس، علیرغم اینکه گاه تمایل به استفاده از محصولات شرکت اپل داشته‌اند، از محصولات ویندوزی مثل گوشی‌های ویندوزی استفاده می‌کنند. هم مادر آنها -ملیندا گیتس- در مصاحبه سال ۲۰۱۳ خود و هم پیش‌تر از آن خود گیتس در مصاحبه با نشریه ووگ، به این واقعیت اشاره کرده بود.

منبع به نقل از یک پزشک