انسانشناسی انتخابات دوازدهم ریاستجمهوری
انتخابات و غریزه؛ غلبه و تقدم غریزه جنسی بر گرسنگی/میلاد حاجی پروانه
:bulb: تحلیلی انسان¬شناختی بردوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نشان داد نیاز برای ارضا غریزه جنسی، بیشتر از نیاز برای غریزه گرسنگی است و بحران جنسی عمیقتر و فراگیرتر از بحران اقتصادی است. شاید مسئله غریزه جنسی در شهرهای بزرگتر نمود بیشتری داشت اما گمان میشد شهرستانها و شهرهای کوچک مسئله غریزه گرسنگی و به تبع آن فقر را دارند و این قرتی بازیها برای شهرهایی است که شکمشان سیر است. بزرگترین اشتباه جناح اصولگرایی و رئیسی این بود که باور داشتند نیاز به غریزه گرسنگی عمیقتر و فراگیرتر است در حالیکه روحانی، کمپینش را کم¬اعتنا به غریزه گرسنگی و مبتنی بر "ارضا راحت¬تر غریزه جنسی" طراحی کرد
روحانی غریزه جنسی را غریزه اصلی قرار داد و سپس غریزه قدرت را. کمپینش نشانه¬های آشکار و پنهانی در کنار هم قرار داد تا مخاطبانش پیامش را درک کنند و مخاطبانش هم به خوبی درک کردند. بارزترین فیدبک جریان سوتین¬های بنفش بود برای حمایت از ایشان.
کمپین روحانی، رنگ بنفش را که معروف است برای فیلم های پورن، انتخاب کرد.در سخنرانی های و فیلمهای تبلبغاتب بر روی مسئله شادی تاکید کرد. همه میدانیم که شادی در مختصات کنونی ایران، چه معانی را متبادر میکند و اینکه نباید شاد بودن را از مردم بگیریم چه معانی را متبادر میکند. تاکید چندباره بر اینکه نباید در زندگی مردم دخالت کنیم و بگذاریم آنطور که میخواهند زندگی کنند. و همه میدانیم بگذارم زندگی کنم، از دهه هشتاد اوج گرفت برای اینکه این ایده را جا بیندازد، حکومت و سیاست لازم نیست برای من کاری انجام بدهید، فقط برای ارضا غرایز من دست انداز ایجاد نکن. و همه میدانیم که دهه هفتادی ها و هشتادی ها به عنوان آینده ایران، چقدر این ایده را باور دارند و بر اساس آن عمل میکنند. گردهمایی آنان در کوروش و چند شهر بزرگ یادمان نرفته است. لازم نیست روحانی شعر ما گلهای خندانیم را بخواند تا نشان بدهد، آینده همراه اوست، او ایده آینده را پیشبرد و برنده شد.
روحانی این پیام را تولید و مبادله کرد که در دولتش امکان ارضای غریزه جنسی راحتر است. در این صورت میتوان راحت¬تر زندگی کرد. به همین خاطر بر روی خانواده و ازدواج تاکید نداشت چون امکان ارضا غریزه جنسی را محدود میکرد.
در حالیکه رئیسی بر روی سیاستهای خانواده و ازدواج تاکید داشت و به مخاطبان این پیام را مخابره میکرد که امکان ارضا غریزه جنسی محدودتر و البته سخت تر است.
روحانی هم در ترسیم چهره رئیسی، بر قاضی بودن وی، دست گذاشت که او "اهل بگیر و ببند" است دوست و هم تیمی اش اهل "لوله کردن". پس مراقب باشید که اینها میتوانند امکان ارضا غریزه جنسی را محدود میکنند دیدار رئیسی با تتلو از زاویه دید نگارنده اینگونه تفسیر میشود که راهی بود برای نقابله با چهره ای که روحانی از رئیسی ترسیم کرده بود. رئیسی میخواست بگوید من اهل بگیر و ببند نیستم، ببینید پذیرای تتلو هستم.
رئیسی به طور واضح غریزه گرسنگی را هدف قرار داده بود و اسم دولتش را کار گذاشته بود تا بتواند مشکل گرسنگی را برطرف کند. او خود را ناجی بحران اقتصادی معرفی میکرد. در حالی که احساس میکرد مردم در دریای گرسنگی در حال غرق شدن هستند. او معتقد بود 25 میلیون فقیر داریم. حال آنکه ارضا غریزه جنسی¬شان ضروری¬تر از گرسنگی بود.
همچنین آقای رئیس باور داشت که غریزه گرسنگی مقدم بر غریزه جنسی است به همین خاطر بعضی ها او را مارکسیست گرا خطاب کردند.
روحانی در گام دوم غریزه قدرت را امکان ارتباط و تاثیرگذاری بر دیگری است را برجسته کرد. در دولت روحانی امکان ارتباط راحت تر است. شعارهای گسترش پهنای باند اینترنت و مقابله با فرستنده محوری صداوسیما و از طرف دیگر شعارهای مبارزه با حصر و آنچه شادی را از جامعه میگیرد، کدهایی بود که مردم به خوبی آن را دریافت میکردند.
در حقیقت روحانی غریزه قدرت را مکمل غریزه جنسی قرار داد. چون امکان راحت تر غریزه جنسی نیاز به امکان ارتباط راحت تر دارد. اینترنت و آزادی در دسترسی به دیگری، شعارِ امکانِ راحتر ارضا شدن غریزه جنسی را باورپذیرتر میکند و امکان اعتماد به روحانی را بیشتر.
میلاد حاجیپروانه، دانشآموخته دوره چهارم کارشناسیارشد فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق است.
@Pavaraqi