تعطیلی هشت ربیع؛ خوب یا بد؟

درآمدی بر یک روز تعطیل
🔺از فرهنگ اسلامی تا شاهنشاهی

📌مجلس در یک بی تدبیری آشکار، تعطیلی ۸ ربیع، روز شهادت امام عسکری و در آستانه مراسم انحرافی عیدالزهرا را به اصرار برخی از مراجع، تصویب نموده، متن زیر نگاهی به برخی زوایای این اتفاق است.

🔸خیلی سخت است پذیرفتن این که تعطیلی ۸ربیع برای بزرگداشت مقام امام عسکری(ع) است. مثلا این سوال پیش می آید که چرا شهادت سایر ائمه تعطیل نشده؟ یا اگر تاکید خاصی بر امام عسکری(ع) بوده چرا ولادت ایشان را تعطیل نکرده اند؟!
این ها همه، گذشته از یک سوال اساسی تر است که مگر #تعظیم و #تکریم یک امام یا یک شخصیت، لازمه اش تعطیلی رسمی کشور است؟
و سوالاتی دیگر که همه قراینی می شود برای رد این فرضیه که این تعطیلی، هدفش بزرگداشت امام عسکری (ع) با هدف #شاد_کردن_قلب حضرت صاحب(عج) است!
بماند که تعطیلیهایی اینچنین، فرصتی است برای مسافرتهای تفریحی قشری کوچک اما پر سر و صدا که ضمنا تقیدی به حفظ بسیاری از حرمتهای فرهنگی جامعه را هم ندارند.
و بماند که شهادت هیچ معصومی، مناسکی از جنس عزاداری سیدالشهدا(س) را نداشته و ندارد که لازمه اش تعطیلی باشد و #تعمیم_مناسک سیدالشهدا به سایر معصومین و تلاش در این جهت از اساس خلاف سنت اهل بیت(ع) می باشد. مسلم است که کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا، به معنی لزوم جاری بودن روح #مبارزه با ظلم و بی عدالتی در همه روزها و همه مکانهاست نه این که هر روز یا برخی روزها در مناسبتهایی غیر از شهادت سیدالشهدا(س) ، در خیابانها دسته های عزاداری و علم و کتل و سینه زنی و زنجیرزنی روان شود.
و فهمیدن این حقیقت، دهها سال درس و بحث و خواندن صدها کتاب صرفی و نحوی و فقهی و اصولی نمی خواهد.
منحصر به فرد بودن عزاداری سیدالشهدا(س) در کلام و سنت ائمه(ع) روشن و هویدا است و خلق اصطلاحاتی مانند #عاشورای_فاطمی برای مشابه سازی عزاداری سیدالشهدا در مناسبت هایی نظیر فاطمیه و... خلاف فرهنگ و سنت و روایات ائمه(ع) است.
به بیان دیگر تعطیلی، تنها در روزهایی نظیر عاشورا و تاسوعا و اربعین و غدیر و فطر و قربان و مناسبت هایی نظیر نوروز و ۲۲بهمن که مناسکی خاص دارند منطقی است و در اغلب ولادت ها و شهادت ها که در شب و شام ولادت یا شهادت، امکان برگزاری مراسم فراهم است، تعطیلی روز ضرورتی ندارد.
از سوی دیگر، ضرورت کاستن از تعطیلی های فراوان کشور در سالهای اخیر بر نخبگان و عامه مردم پوشیده نیست.
پس چرا با همه این ها، روز ۸ربیع تعطیل رسمی میشود؟
۸ربیع، هرچند روز عزا است اما در سالهای اخیر الگویی تلفیقی از #عزاداری و #شادمانی به خود گرفته و این مدل در حال تبلیغ و گسترش است که شیعیان بایستی در ۸ربیع از ابتدای روز عزاداری کنند ولی در پایان روز ناگهان تغییر موضع داده و بساط عزاداری را به جشن و شادمانی تبدیل کنند! چرا؟! به مناسبت آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج)
و باز در اینجا این سوال مطرح می شود که در زمان کدام یک از امامان(ع) سابقه داشته که پیروانشان در شام شهادت امام قبلی برای آغاز امامت امام زمانشان جشن و سرور داشته باشند؟! و آیا این نوع #ذوق_زدگی ها، در غیر از دربار پادشاهان، در جای دیگری دیده شده که به فرزندی در سالروز یا یک روز پس از درگذشت پدرش شادباش بگویند؟!
هرچند رسوب #فرهنگ_پادشاهی و مشابه سازی ناخودآگاه و نادانسته اهل بیت(ع) با سلاطین در جامعه ای که قرنها با این #فرهنگ_عوام_زده و غیرمنطقی، قرین بوده عجیب نیست.
اما سبب دومی هم در تعطیلی ۸ربیع نمایان است و آن اقتضائات فرهنگ #غالی_گری است.
با مطالعه تاریخ حیات ائمه(ع) مشاهده می شود که ایشان در برهه های زمانی مختلف با طیفی از به ظاهر شیعیان درگیر بوده اند که از آنها با عنوان غالی تعبیر شده و صد البته که برخوردهای تند و شدید ائمه(ع) با غالیان در حافظه تاریخ ثبت است.
غلات کسانی بوده و هستند که برخی #جاهلانه و برخی عالمانه و #مغرضانه در اوصاف یا شئونات یا حتی برخی مناسک مرتبط با اهل بیت زیاده روی میکرده یا میکنند که این زیاده روی ها باعث ایجاد تصویری مخدوش از مکتب اهل بیت میشده یا میشود.
۹ربیع و مناسک خرافی و مجعول #عیدالزهرا نمونه ای از نمودهای رفتار غالیانه در قرون اخیر است. 
همانطور که جشن های شام ۸ربیع به مناسبت آغاز امامت امام زمان(عج) رفتاری غالیانه و مجعول است.
تعطیلی ۸ربیع به هر بهانه یا علتی که باشد قطعا بدون ارتباط با حداقل یکی از این دو عامل نیست: #عوام_زدگی و #غالی_گری!
عوام زدگی را با #روشنگری و ترویج و تبیین معارف اهل بیت(ع) می توان فروکاست اما برخورد با غالی گری به مراتب دشوارتر و پیچیده تر است چرا که غالیان معمولا از موضعی حق به جانب و طلبکار، این آمادگی را دارند که منتقدین یا مخالفینشان را با لحنی خشن، مسکوت یا حتی تکفیر کنند.
بیشتر مراقب غالیان و غالی گری هایشان باشیم
🔺 #الف_صف