ماسک مرطوب کننده پوست خشک:
پوست را تمیز کنید و بعد با مقدار کمی کرم یا روغن زیتون آن را خوب چرب نمایید. پنبه ای به ضخامت انگشت را در آب نرم (آب بدون نمک، که صابون در آن به آسانی کف می کند) یا در آب مقطر تر کنید و بر روی پوست بمدت نیم ساعت قرار دهید. در این مدت چشمها را باز نگه دارید.
روی پنبه را می توان با پلاستیک پوشاند و روی آن حوله قرار داد. این کمپرس پوست را مرطوب و با طراوت می کند.
ماسک روغنی:
پارچه را در روغن نباتی (روغن زیتون) گرم مرطوب نمایید و بر روی پوست صورت و گردن قرار دهید در صورتی که ماسک را با کاغذ مخصوص یا حوله بپوشانید تاثیر آن بیشتر است. در هر نیم استکان روغن یک قاشق چای خوری عسل و یک قاشق چای خوری محلول علف بابونه اضافه نمایید(محلول باید گرم باشد) یعد از 10 تا 15 دقیقه ماسک را بردارید و پوست را با لوسیون تمیز و بعد با حوله خشک کنید .این ماسک برای گرم کردن و طراوت بخشیدن پوست خشک و چروک مفید است. به جای روغن نباتی می توان از کرم تغذیه کننده استفاده نمود.
ماسک زرده و عسل روغنی:
یک زرده تخم مرغ، یک قاشق چای خوری عسل رقیق و یک قاشق چای خوری روغن زیتون گرم شده مخلوط کنید بعد از استفاده ماسک را با پنبه روغنی تمیز کنید و پوست را با آب سر بشویید، این ماسک برای پوست های چروک و خشک و نرمال مفید است.
ماسک هویج و شیر:
این ماسک برای پوست های خشک مناسب است. قبل از استفاده پوست را با کرم یا روغن زیتون چرب نمایید. یک قاشق چای خوری سرشیر را با یک قاشق چایخوری آب هویج مخلوط کنید و بر روی پوست بمالید. بهتر است که ماسک را با جوشیده علفهای گیاهی بشویید.
ماسک شیر و کلم:
برگهای تازه کلم را خوب خرد کنید و در شیر بجوشانید و بمدت 20 دقیقه در روی پوست بگذارید و سپس با آب گرم و بعد با آب سرد بشویید.
ماسک از برگ کاهو:
برگهای کاهو را ریز ببرید، بکوبید و با روغن زیتون مخلوط کنید سپس یک قاشق چای خوری آب لیمو به آن اضافه کنید.
ماسک کدوی سفید:
کدو مسمای خام را ورق ورق ببرید و بر روی پوست صورت و گردن بگذارید و بمدت 20 دقیقه نگاه دارید. سپس صورت و گردن را با لوسیون تمیز نمایید.
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:25 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
ماسک از زاج سفید و سفیده تخم مرغ: ماسک سفیده و لیمو: هویج را رنده کنید و روی پوست بگذارید. آب هویج برای پوست های چرب، جوش دار و رنگ پریده مفید است. آب هویج را با سفیده تخم مرغ تا وقت کف کردن هم بزنید اگر محلول رقیق است به آن آرد اضافه کنید تا به غلظت خامه برسد.
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:23 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات1 ]
با ماسک چاودار (گندم سیاه) از لکه های پوستتان خلاص شوید: در خانه برای خودمان ماسک تهیه کنیم: تخم مرغ، عسل، ماست جز موادی هستند که تقریبا در هر خانهای می توان آن ها را به راحتی یافت. اما این بار ما آن ها را برای تهیه غذا به کار نبرده و این مواد را در تهیه ماسک های زیبایی استفاده خواهیم کرد. آماده اید؟ خوب پس شروع می کنیم! ماسک مغذی به دلیل داشتن روغن بادام و زرده تخم مرغ می تواند پوست شما را به خوبی تغذیه کرده و به مثابه پوست کودکان در آورد. این نوع ماسک مغذی را ماهی یک بار می توانید استفاده کنید. مواد لازم برای تهیه ماسک مغذی: طرز تهیه: استفاده و کاربرد این ماسک اللخصوص در ماههای گرم و بعد از حمام های آفتاب ایده ال است. در نتیجه تاثیر نرم کننده عسل و گلیسرین این ماسک می تواند میزان رطوبت پوست را افزایش دهد. مواد لازم برای تهیه ماسک التیام بخش: - 1 عدد لیموی بزرگ طرز تهیه: مواد لازم برای تهیه ماسک: طرز تهیه: - 1 قاشق سوپ خوری نمک دریا طرز تهیه: ماسک کدو: ماسک هویج: ماسک کاهو: ماسک موز: ماسک سیب: ماسک هلو: ماسک خیار: ماسک سیب: گیاهان دیگری که در امر زیبایی مورد استفاده دارند: برگ نعنای آب پز: بخار گل سرخ:
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:22 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
اشعه ماورا بنفش خورشيد اثرات ثابت شده ای بر روی افزايش انواعی از سرطانهای پوست تـسـريع و تـشـديد پـيري چروک پوست و بـدتـر شــدن بـرخـی از بيماريهای پـوسـتی و ايجاد و تشديد لک صورت و کک و مک دارد. ضد آفـتابـهای فـيزيكي: توجـه: استـفـاده از ضد آفتابها به معـنی ایمنی 100% نـیـست و باید سایر موارد محافظتی را رعایت نمود.
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:21 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
لک صـورت يا ملاسـما يک عـارضه پوستی شـايع بخصوص در دختران و خانمهای جوان مي باشد اين عارضه بصورت لکه های قهـوه ای تا خـاکستری تيره بر روی گونه ها؛ پيشانی و چانه ديده مي شود. شـايعـترين سنين بروز آن 20 تا 30 سالگی است و در خانمها از آقـايان مي باشد. عـلت های زيادی در ايجـاد آن نقـش دارند ولي ثابت ترين علـت را اشعـه ماورابنفش خورشيد مي دانند. يعنی هميشه اين علت باضافه علل ديگر را در ايجاد لک سهيم مي دانند.
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:19 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
آكنه يا جوش يک اختلال پوستی مي باشد که در سنين نوجوانی شروع و تا آخر جوانی همراه افراد درگير مي باشد درمان بيشتر جنبه كنترل جوش صورت به منظور بهبودي موقتي تا ما داماي كه تحت درمان دارويي قرار دارند و به منظور جلوگيري از بوجود آمدن جوشگاهاي عميق مي باشد. يکـــی از عارضـــه های جــــــوش صــــــورت باقـــی ماندن لکه در آن ناحيه به علت التهاب و فــعال بودن سيسـتم دفـاعـی بدن در آنجا مي باشد. جـوشـهايی که بيشـتر دستـــکاری شــوند احـتمال بوجـود آمـدن لکه بيشتر است. در ضمن افراد با رنگ پوست تيره تر لکه ناشی از جوش در آنها بيشتر است. درمان اين عارضه در حقــيقـت درمــان جـوش مي باشد. يعـنــی با درمان جوش بعلت کم شدن التهاب احتمال بوجود آمدن لکه کم مي شود. درمان قاطـعی برای از بين بردن اين نوع لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست اين لــکه ها از بين مي روند. البته بعضــی از داروهای موضعی اين طول زمان را کاهش مي دهند که از آن جمله مي توان از ژل های حاوی AHA نام برد اين ژل حاوی اسيدهای ميوه مي باشد و باعث تسهيل در پوسته ريزی طبيعی پوست مي شوند و به اين خاطر پوست جوان و شاداب مي ماند. از نظر علمي و آنچه در کتب علمي - پزشکي موجود است هيچ نوع غذا و خوراکي در ايجاد و تشـديد جــوش صورت دخـيل نيسـتند؛ ولي بر اساس طـب قـديـم و گـفته افرادي کـه جــوش صورت دارند بعضـي از خوراکيـها در بدتر کردن جـوش صورت دخيل می باشند و پرهـيز از اين خوراکيها باعث بهبودي در جوش مي شود. از جمله غذا و خوراکيهايي که باعث اين علت مي شوند شامل غذاهای چرب، تنقلات، خرما، کشمش، محصولات دريايي (ماهي و ميگو)، بعضي از ميوه جات (موز، کيوي، خرمالو) و غيـره. بهـترين راهکار پرهـيز از مواد غذايي و خوراکيهايي است که فرد اظهار مي کند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر مي شود.
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:18 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
اشعه ماورا بنفش: اشعه مادون قرمز:
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:16 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
هر مويي به طور طبيعي سالم و زيباست ولي زندگي روزمره آلودگي ها استرس ها و پرتو هاي ماوراء بنفش نور خورشيد موجب تخريب ساختمان و بخصوص ريشه موها مي شوند به اين ترتيب ظاهر موها آسيب ديده و شانه كردن آنها مشكل مي شود. براي بازگرداندن زيبائي طراوت و درخشش به موها بايد از فرآورده های بهداشتي آرايشي مو استفاده نمود. چند توصيه در راستاي مراقبت از مو: صابونهاي دست و بدن براي شستشوي موي سر مناسب نيستند براي اين منظور فقط از شامپو استفاده كنيد.
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:15 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
گوناگونی و تنوع در انواع پوست به علت نژاد (مانند: سياه - سفيد - زرد - قهوه ای) و به علت ارثی و محيطی ( پوست: خشک - چرب - معمولی و مخلوط) نياز به مراقبتهای گوناگون بسته به نوع پوست دارد.
[ سه شنبه 19 بهمن 1389 ] [ 4:14 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
در حقيقت موخوره با اصطلاحی که در عام آن را به عنوان بيماری مي دانند منافات دارد. در حقيقت اين يک آسيب مو توسط خود فرد مي باشد از جمله اين آسيبها مي توان از زدن برس بطور خشن به موها يا استفاده از رنگهای مو به طور مکرر و آسيب به مو توسط سشوار مي باشد و هيچ نوع عامل قارچی يا ميکروبی در ايجاد آن نقش ندارد. برای از بين بردن موخوره بايد روش شانه زدن را اصلاح نمود به اين صورت که بايد برای شانه کردن از شانه و يا برس غير فلزی و بطور خيلی ملايم استفاده کرد چون در حقيقت موخوره يک آسيب فيزيکی به مو مي باشد. همچنين قيچی کردن انتهای موها و مصرف شامپوهای نرم کننده و حالت دهنده مي تواند از ايجاد موخوره جلوگیری کند و در درمان آن موثر باشد.
سفیده تخم مرغ را بهم بزنید و یک قاشق چای خوری زاج را (که در عطاری ها فروخته می شود) به آن اضافه کنید و در نیم استکان آب حل نمایید.
پارچه نرمی را در این محلول تر کنید و بمدت 10 تا 16 دقیقه بر روی پوست نگه دارید.
سفیده را هم بزنید تا کف کند، در وقت هم زدن مقدار یک قاشق چای خوری آب لیمو را قطره قطره به آن بیفزایید، این ماسک برای پوستهای نا هموار و پر لک و چرک استفاده می شود. اگر پوست خشک یا نرمال باشد باید حتما قبل از استفاده از ماسک با کرم یا روغن زیتون چرب شود.
ماسک از گل همیشه بهار:
یک قاشق چای خوری محلول الکلی گل همیشه بهار را با نیم قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید پارچه نرم را در این محلول تر نمایید و بمدت 10 تا 15 دقیقه بر روی پوست بگذارید.
ماسک هویج:
ماسک گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی را رنده کنید یا قاچ قاچ ببرید و بر روی پوست قرار دهید. غده ترشحی را باریک و پوست را خوشرنگ می کند.
ماسک هویج و سفیده تخم مرغ:
ماسک زرد آلو:
زرد آلو را له کنید، پوست آن را بگیرید و به نسبت یک به یک با ماست مخلوط کنید.
ماسک کلم:
برگهای کلم را از چرخ گوشت بگذرانید و با سفیده تخم مرغ خوب مخلوط کنید.
ماسک انگور:
چند حبه انگور را بکنید و با آب آن صورت را مالش دهید و بعد از 15 تا 20 دقیقه با آب سرد صورت را بشویید.
مواد ذکر شده را تا وقتی که قوامی غلیظ پیدا کند در یک کاسه به خوبی به هم بزنید. این ملغمه را بر روی پوست صورت (به جز حدقه چشم ها) مالیده 15 الی 20 دقیقه به حال خود رها کنید. بعد با آب ولرم خوب بشویید. نتیجه تاثیر این ماسک بر پوست صورتتان را به صورت کاهش چین و چروک و پوستی صاف و براق مشاهده خواهید کرد.
- 3 قاشق سوپ خوری عسل
- کمی گلیسرین
آب لیمو و عسل را با حرکات سریع چنگال و یا هم زن به خوبی قاطی کرده و 15 گرم گلیسرین به آن اضافه کنید. تا زمانی که مخلوطمان قوام خاصی یابد آن ها را به هم می زنیم. ماسک تهیه شده را بدون ماساژ به صورت وگردنتان بمالید. 15 دقیقه صبر کرده و با آب ولرم ان ها را بشوئید. پوست شما به بهترین شکل مرطوب شده است.
- 1 عدد زرده تخم مرغ
- 1 کاسه ماست
- 1 قاشق مربا خوری روغن زیتون
- 5 قطره روغن هویج
زرده تخم مرغ را به همراه 2 قاشق مربا خوری ماست به هم بزنید. سپس روغن زیتون و روغن هویج را به آن اضافه کنید. این مخلوط را بر روی پوست صورت و گردنتان بمالید. 20 دقیقه صبر کرده و با آب ولرم بشوئید. این ماسک علاوه بر محافظت پوست شما در مقابل اشعه آفتاب و تسهیل درجه برنزه شدن پوست شما، خاصیت تغذیه و مرطوب کنندکی را نیز دارد.
- 3 قاشق سوپ خوری روغن زیتون
نمک دریا را ابتدا به قطعات کوچک تقسیم کرده و با روغن زیتون کاملا مخلوط سازید. حال وقت آن است که دوش ولرمی بگیرید. مخلوطی که آماده ساخته اید را با حرکات دایره وار بر بدنتان به همراه ماساز بمالید. این مخلوط را به خصوص در پاشنه ها، آرنج ها، و زانو ها مورد استفاده قرار داده و دقایق بعد با ولرم بشویید. در نتیجه اعمال این ماسک بر روی پوستتان سلول های مرده از روی پوست دور شده و پوست برای مراقبت های دیکر آماده می شود.
کدوی را در آب پخته و بعد از نرم شدنش حسابی له کرده به اندازه 2 قاشق سوپ خوری جدا می کنیم و با 1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون و یا روغن بادام هم می زنیم. این ملغمه را به صورت می مالیم. بعد از 20 دقیقه با آب ولرم می شوییم.
2 هویج متوسط را رنده کرده و با سفیده تخم مرغ خوب به هم بزنید. به این مخلوط 1 قاشق چای خوری روغن زیتون و یا شیر و هم چنین مقدار کمی نشاسته علاوه کنید. صورت و گردن خود را با این ماسک پوشانده و بعد از 30 دقیقه آن را با آب ولرم بشویید.
برگ های کاهو را ریز ریز کنید بر روی آن ها روغن زیتون و چند قطره ای آب لیمو اضافه کنید تا کمی چسبناک شود. این ماسک را بر روی صورتتان مالیده و 20 دقیقه بعد کم کم آن را ابتدا با آب گرم و بعد با سرد بشوئید. به جای کاهو در این ماسک می توان از ترب رنده شده و یا پوره سیب زمینی هم استفاده کنید.
1 عدد موز را بعد از له کردن با یک قاشق مربا خوری شیر و یا خامه به هم بزنید. این مخلوط را بر روی صورتتان مالیده و از 20 دقیقه صبر با آب ولرم بشویید.
بعد از رنده کردن سیبی 1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون، کمی شیر و یا خامه به آن علاوه کنید. سپس این مخلوط را بر صورت و گردنتان بمالید.
بعد از له کردن هلوی کاملا رسیده ای به آن آبی که در آن گل بابونه جوشانده اید کم کم اضافه کنید تا قوامی خمیری یابد. سپس این مخلوط را بر صورتتان مالیده بعد از 20 دقیقه انتظار با آب گرم بشویید.
خیاری را رنده کرده و بر روی آن چند قطره آب لیمو بریزید. حال این مخلوط را بر صورت و گردنتان بمالید. 20 دقیقه صبر کرده و صورتتان را با دستمال مرطوبی پاک کنید. می توانید صورتتان را بشویید.
بعد از رنده کردن 1 و یا 2 عدد سیب بدان سفیده تخم مرغی که خوب به هم زده اید را علاوه کنید. مخلوط به دست آمده را بر روی صورت و گردنتان مالیده، 20 دقیقه صبر کرده و سپس با آب ولرم بشویید.
100 گرم برگ نعناع در قابلمه ای که نصف آن پر از آب جوش می باشد یک ساعت خیس کرده و آن را به شکل حمام برای رفع تورم وخستگی پاها استفاده کنید.
بر روی قابلمه پر از آب جوشانی که به ملایمت در حال جوشیدن است الکی ویا آبکشی را قرار دهید. حال بر روی قاعده الک و یا آبکش برگ های گل سرخ بریزید. می توانید صورتتان را تا 15 الی 20 سانتی متری گل برگ ها نزدیک کنید. یادتان نرود که مو هایتان را با حولهای بپوشانید. روغن فرار گل سرخ به شکل بخار بر روی پوست صورتتان نشسته و به آن شادابی خواهد بخشید.
با انعـکاس اشـعه از رسيدن آن به پـوسـت جـلوگـيري مي كنند هـر مانـع فـيزيكي کـه این عمل را انجام دهد از این گروه می باشد مانند پمادهای حاوی اکسید زینک که از نـفـوذ اشعـه به روش انـعکاس آن جـلوگیری می کند و یا مصرف کلاه لبه دار و حتی نقاب که مانع رسیدن اشعه به پوست می شوند را جز این گروه به حساب می آورند.
ضد آفتابهای شیمیایی:
این گروه از ضد آفتابها از طریق جذب اشعه از رسیدن آن به لایه های عمقی پوست جلو گیری می کنند.
عیار محافظتی ضد آفتابها:
مقـدار جذب اشعه توسط ضد آفتاب را مي گویند. هر چه این عیار بالاتر باشد مقدار جذب اشعه نیز بیشتر می شود. در آب و هوای ایران عیارمحافـظـتی بالاتر از20 نیاز می باشد. هر چه اشعه در ناحیه ای مستقیم تر بتابد باید عیار را بالاتر انتخاب کنیم. در مناطق جنوبی ایراناشعه مستقیم تر تابش دارد. هر نوع ضد آفتاب با هر عیاری بیشتر از سه ساعـت روی پوست موثر نیست و باید بعد از 3 ساعت تکرار شود. بیشترین مقدار اشعه در فاصله زمانی 10 صبح تا 3 بعد از ظهـر به زمین می رسد. در این فاصـله زمانی از قرار گـرفـتن بطـور مستـقـیم در برابر اشعـه آفـتاب اجـتـناب شود. افرادی که پوست روشن دارند بیشترین صدمه را از اشعـه می گیرند و نیاز است این افراد بیشتر مراقب باشند. در فعالیتهای روز مره از قبیل کوهنوردی - شنا - اسکی - فوتبال و غیره حتما" از ضد آفتاب استفاده شود. اکثر ضد آفتابها در آب محلول بوده و با شستشو و شنا یا تعریق پاک می شوند و باید مصرف آن تکرار شود.
در کـودکـان از سن 6 ماهـگی به بعـد براحـتی می توان از ضـد آفـتابهای شیمیایی استفاده کرد ترکیبات موجود در ضـد آفـتاب می تواند در بعـضی افراد حسـاسیت ایجاد کـند و باید نوع ضد آفتاب در این مواقع عوض شود. افرادی که جوش صورت دارند باید از ضـد آفـتابـهـای محلول و یا لوسیوناستفاده کنند؛ چون کرمها و پماد که چرب می باشند باعث بدتر شدن جوش صورت آنها می گردد.
استفاده از ضد آفتاب اثرات سوء براي پوست ندارد؟ مصرف ضد آفتاب هيچ گونه عوارضی ندارد و مفيد نيز مي باشد ولی انتخاب نوع و مارک ضد آفتاب و درجه محافظتی برای هر پوستی و منطقه ای بسيار مهم مي باشد.
علل ديگر:
۱) مصرف دارو بويژه داروهای هورمونی و بخصوص داروهای پيشگيری از حاملگی (بصورت قرص؛ تزريقي و يا کاشتني).... داروهای ديگر نيز در بروز آن نقش دارند، از جمله داروهای اعصاب.
۲) تغييـرات هورموني در بـدن از جـمله کـيستهاي متعـدد تخمــدان (pco) و يا بيماری غــده فوق کليوی.
با پيشگيری از تابش اشعه خورشيد بطور مستقيم بر روی صورت از ايجاد لک تا حد زيادی مي توان جـلوگـيري کرد. مصرف کرمهای ضد آفتاب بطور منظم با عيار بالاتر از 20 به فواصل هر ۳ ساعت و همچـنين اجـتناب ار تابش نور خـورشـيد بطـور مسـتقـيم بر روی صورت در افراد مستعـد از ايجـاد لک ميتوان پيشگيري نمود. برای از بين بردن لک با تجويز پزشک متخصص از کرمهای حــاوی هـيدروکـينون با در صد های گـوناگـون (نبايد بيشتر از6 تا 7 درصد باشد) مي توان اسـتفاده نمود.
روشـهای ديگـر در درمان لک صورت: لايه برداری ( peeling )؛ سايش پوست بوسيله مکانيکـي (dermabresion & salabresion) و لـيزر مي باشـد کـه بسـته به پوسـت افـراد انتخـاب مي شود. افـراد با رنگ چـشــم روشـن و مـوهـای روشــن مـقـــدار رنگـدانـه پـوسـتی کـمتری نسـبت بهمي باشـد برای پيشگيری و درمان اين افراد نياز مبرم به ضد آفتاب دارند.
يکی از درمانهاي لک صـورت همچـنان که قـبلاُ نيز گفته شد استفاده از پيـلينگ مي باشد. ولي اين روش مناسب همه افراد نمي باشد. چـون افراد با رنگ پوست تيره اصلاْ مناسـب پيلينگ نمي باشند. چــون يکی از عـوارض پيلـينگ خـود لک مي باشـد و شانـس ايجـاد لک در افراد با پوست تيره خيلی بالا است .
درمان ديگر لک صورت ليزر درماني مي باشد.
هيچکدام از روشهاي درمانی لک صورت دائمي نيست و در يک جلسه نيز انجام نمي گيرد و نياز به تجـديد درمان دارد و ادامه درمان دارد، زيرا استـعداد افراد براي ايجاد لک که با اين روشــهاي درمانــی برطرف نمي گردد. مصرف ضد آفتاب در افراد مستعد يک نياز حياتي در درمان و پيشگيری از لک ميباشد.
اول از همه بايد ديد که ضايعات واقعاً جوش هستند. چون خيلی از ضايعات پوستی شبيه جوش بروز مي کنند. جوش بيشتر در نواحی سبوره (نواحی از بدن که دارای غدد چربی فراوان مي باشد) ديده مي شود.
غدد چربی بطور طبيعی در تمام سطح پوست گسترش دارند و مسئول چرب نگه داشتن سطح پوست مي باشند. همچنين به علت دارا بودن بعضي مواد دارای خاصيت ضد ميکروبی و قارچی هستند. اين غدد در کف دست و پا و لـب وجود ندارند و بيشترين تراکم آنها در صورت، سر، سينه و قسمت بالای پوست مي باشد.
جوش بيشتر در صورت ديده مي شود و بصورت انواع شکلها از قبيل کومدون (جوشهای ريزی که بصورت سر سياه و سر سفيد ديده مي شوند)؛ پاپول (جوشهای برجسته و قرمز رنگ)؛ پاسچول (جوشهای چرکی) و بالاخره ناجول و کيست (جوشهای بزرگ و دارای عمق و مواد داخل آنها).
از بسته شدن دهانه خروجی غدد چربی بعلتهای گوناگون جوش بوجود مي آید. علتهای بسته شدن اين دهانه ها شامل:
۱) توليـد و ترشح زيادی چربی در اين غدد که خود اين مي تواند بعلت ارثی بودن يا عدم تنظيم هورمونی باشد. البته گاهی سطح هورمون در سطح طبيعی مي باشد ولی پوست به اين مقدار طبيعی نيز حساس است.
۲) رشد ميکروب در دهانه غدد که باعث التهاب و بسته شدن اين غدد مي شوند.
۳) اختلال در کراتيني شدن (در تشکيل کراتين دهانه اختلال وجود دارد مثل افرادی که سوء تغـذيه يا رژيم غـذائي دارند که اسيدهای چرب ضروری در بدن آنها کـم مي باشد و يا به عـلتهای ديگری اين اختلال وجود دارد).
جوشهای صورت را نمي توان بطور کامل از بين برد ولی مي توان آنها را تحت کنترل در آورد.
درمان اين جوشها بستگی به نوع جوش انجام مي گيرد. در کل شستشوی مکرر نواحی جوش به ويژه با صابونهایی که اسيديته مي باشند و از خود بقايايي به جا نمي گذارند از تشکيل جوش جـديد تا حـد زيادی مـوثر هسـتند و در درمان نيز کـمک کـننده مي باشند. اين صابونها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضد جوش معرفی مي شوند. در درمان جوش از داروهای ضد باکتری (ميکروبي) نيز استفاده مي شود که بستگي به نوع جوش و گسترش آن دارد.
داروهای ديگری نيز بسته به نوع جوش در درمان مصرف دارند که اختصاصي مي باشند و از حوصله اين بحث خارج هستند.
افرادی که دارای جـوش مي باشـند بايد از مصـرف هر گـونه کـرم يا پـماد اجـتناب کنند چون باعث بدتر شدن جوشها مي گردند.
افرادی هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز مي باشد و در داخل اين منافذ بصورت سياه ديده مي شود. ترشح چـربی و در معرض هوای آزاد قرار گرفتن اين چـربي باعث اکسيد شدن آن مي گردد و به صورت سياه ديده مي شوند. برای از بين بردن آن مي توان از همان صابونهايي که گفته شد استفاده کرد و همچنين از اسکراب صورت نيز مي توان کمک گرفت.
داروهای موضــعی ديگر کـه کـمک کننده مي باشند: کرم و ژلــهای حاوی ويتامين ث و مشتقات ويتامين آ (کرم و ژل تره تينوئن).
دستگاه ماساژ بروس مخصوص برای پوست سر دارنده و می تواند از آنها استفاده کنید و لرزشی که در پوست ایجاد می نماید به بهتر کردن جریان خون در آن کمک می کند. مدت ماساژ با این وسایل 5 دقیقه است و در عوض روزانه 2 بار انجام می گیرد.
افرادی که موهای بلند دارند بروس ماساژور برقی مقداری از موها رو به همدیگر کلاف کرده و آنها رو می کشد. اصولا بهتر است بروس ماساژ در روی پوست ثابت نگه داشته شود تا لرزش ها آن به پوست سر منتقل شد و در حقیقت شبیه ماساژ با دست با حرکات سریعتر و با دامنه کوتاه تری همراه می شود. ماساژ با روغنهای مخصوص که بیشتر مبدا نباتی دارند در سالنهای آرایش معمول است.
به طوری که پوست سر را گرم می کنند و سپس روغن بادام شیرین و یا مشابه آن را گرم کرده و به موها و پوست سر می زنند. ماساژور با نوک انگشتان هر دو دست سر را از جلو به عقب ماساژ می دهد و فواصل انگشتان باید بلند شوند که باعث کشش موها نگردد در این حالت روغن های نباتی در ساختمان مو نفوذ بیشتری می کند لذا وضع ظاهری موها نیز بهتر می شود و این دلیلی است که مراجعین از این طریقه ماساژ بسیار رازی هستند ولی در حقیقت نه روغن بادام و نه گرم کردن آن و بلکه همان ماساژ با انگشتان ورزیده ماساژور است که فایده اصلی را به شخص می رساند.
وسایل الکتریکی:
اشعه ماورا بنفش و اشعه مادون قرمز از جمله وسایلی هستند که برای تحریک جریان خون در پوست سر و بهتر کردن نمو موها به کار برده می شود.
تاباندن این اشعه به سر و حتی بدن در بهبود وضع موها موثر است.
این وسیله قوی نباید بدون اجازه دکتر به کار برده شود. در مواردی که کانون عفونتی در بدن وجود داشته باشد و یا در بیماران مبتلا به ناراحتی های کلیوی و ریوی به کار بردن این ممکن است بسیار مضر واقع شود.
در تمام بیمارانی که به ریزش مو و مخصوصا بعضی از بیماریهای حاد مبتلا هستند بسیار مفید واقع می شود.
به علت ایجاد گرما و گشاد کردن رگهای پوست مورد مصرف است ولی عیب آن خشک شدن موهای لذا در افرادی که موهای خشکی دارند به کار برده نمی شود و در آنهایی که موهای چربی دارند به کار بردنش آسان است و در مواردی هم قبل از تاباندن این اشعه مقداری روغن گیاهی به پوست و موهای می زنند.
بعد از تاباندن این اشعه پوست سرخ شده و پر خون می شود و شاید تاباندن اشعه ماورا بنفش بعد از این مرحله مفید واقع شود.
در هنگام شستشوي سر از كشيدن موها و چنگ زدن آنها خوداري كنيد ماساژ ملايم با سر انگشتان براي تميز شدن موها كفايت مي كند.
براي اينكه كف شامپو بخوبي تاثير كند بايد حداقل 2 تا 3 دقيقه روي سر باقي بماند پس از شستشو آبكشيدن موها با آب سرد موجب شادابي و درخشان تر شدن رنگ موها مي شود.
براي شانه كردن موها هرگز از برس هاي نوك تيز فلزي استفاده نكنيد.
در صورت استقاده از سشوار فاصله آن از موها نبايد كمتر از 20 سانتي متر باشد.
در هنگام شستشوي موها ماساژ ملايم پوست سر ترجيحا در جهت رويش موها توسط نوك انگشتان و يا يك برس نرم پلاستيكي با نوك گرد موجب تحريك گردش خون مويرگي در پوست سر و اطراف ريشه موها شده و در نتيجه سبب تقويت موها مي گردد.
دكلره كردن موها و استفاده از اسپري ها و حالت دهنده هاي مو سبب ضعف خشكي و شكنندگي موها مي شود حتي الامكان از مصرف اين گونه مواد خودداري كنيد.
توضيحی در رابطه با انواع پوست
پوستها بسته به ترشحات طبيعی و مرطوب کنندگی خود به 4 دسته تقسيم مي شوند:
پوســت چــرب: اين نوع پوست در بين نوجـوانان و جــوانان شـايع مي باشد. در اين نوع پوست ترشحات غــدد چــربی زياد مي باشد. افزايش ترشحات غـدد چربی به ارث و فعاليت هورمونهای جنسی مربوط مي شود.
پوســـت خشــک: در افراد با سنين بالاتر اين نوع پوست شايع مي باشد. به دليل کاهش ترشحات چربی و عدم فعاليت مرطوب کننده طبيعی پوست اين حالت از پوست ديده مي شود.
پوسـت طبيعی و نرمال: ترشحات چربی و فعاليت مرطوب کننده پوست در حد طبيعی مي باشد.
پوســت مخلوط: ترشحات چربی و مرطوب کنندگی در ناحيه ای از پوست با ناحيه ديگر فرق مي کند مثلا"در روی گونه خشک و در کنار بينی چرب مي باشد.
بسته به نوع پوست بهترين مراقبتهای روزانه عبارتند از:
1) انتخاب محصولات آرايشی و بهداشتی با در نظر گرفتن نوع پوست.
2) پاک کردن صورت از آلــودگــيهای محـيطی و ترشحـات پوســتی (عرق - چربی) و پوسـته ريزی طبيعی پوست.
3) استفاده از مرطوب کننده جهت اصلاح و کمک به مرطوب کننده طبيعی پوست.
4) محــافظت پوســت از نور خــورشيد جهــت حـذف رسيدن اشعه ماورا بنفش به پوست توسط ضد آفتاب (مکانيکی و يا شيميایی).
5) درمان هر نوع ناراحتی و ضايعات پوستی.