شنبه 1 اسفند 1388  ساعت 7:56 AM
‌كاهش هزينه‌ها با بهسازي مصرف انرژي

همواره جنبه‌هاي اقتصادي و منفعت‌هاي مالي عوامل مهمي در ايجاد انگيزه براي حفظ محيط زيست و مصرف بهينه انرژي بوده است.

جنبه‌هاي اقتصادي بهسازي مصرف انرژي، به عوامل زيادي بستگي دارد كه محل زيست، ميزان نيازمندي به گرمايش و سرمايش و نيز بهايي كه براي انرژي پرداخته مي‌شود از جمله اين عوامل هستند.
بررسي‌ها نشان مي‌دهد،‌ استفاده از روش‌هاي بهينه‌سازي مصرف انرژي مي‌تواند در طول زماني حدود 5‌‌‌سال يا كمتر در صورت استفاده از گاز و يا نفت،‌ هزينه خود را جبران ‌كنند.
اما اگر از گرمايش برقي استفاده مي‌كنيد، اين جبران هزينه،‌ عموما بسيار سريع‌تر خواهد بود و اگر خودتان روش‌هاي بهينه‌سازي مصرف انرژي را به كار بريد هزينه‌ها زودتر جبران مي‌شوند،‌ زيرا هزينه مربوط به دستمزد كارگر حذف مي‌شود.
براي استفاده از روش‌هايي كه براي بهبود و افزايش بازده انرژي لازم است بايد از يك برنامه‌ريزي مدوني پيروي كرد.
به عنوان مثال با تعويض پنجره‌ها و عايق كاري هنگام نوسازي خانه براي زماني طولاني مي‌توان از هدررفت انرژي از منافذي كه منجر به خروج بخش بزرگي از انرژي مي‌شوند جلوگيري كرد كه اين كار بسيار عاقلانه‌تر از روش‌هاي ثانويه جهت بهسازي مصرف انرژي است.
مثلا اگر خيال داريد ديوار آشپزخانه خود را برداريد و آن را وسيع‌تر كنيد و يا مي‌خواهيد براي توسعه اتاق خواب اصلي منزل، از يك شيرواني بزرگ‌تر استفاده كنيد، همزمان سعي كنيد بهره‌وري انرژي را افزايش دهيد. مثلا ديوارهاي جديد را عايق كاري كنيد و براي پنجره‌ها از عايق‌هايي با بازده خوب، استفاده كنيد.
هنگامي كه ديوارها را برميداريد، از به‌‌هم‌ريخته بودن وضع منزل استفاده كنيد و اقدامات ديگري نيز براي افزايش بازده انرژي انجام دهيد.
هزينه اين تغيير به سرعت جبران مي‌شود، زيرا مثلا ديگر نيازي به نصب يك سيستم گرمايشي مجزا و يا توسعه سيستم فعلي خود، نخواهيد داشت.

زهرا فرضي


 نگاشته شده توسط مسعود محمدابراهيم نظرات 0 | لينک مطلب


شنبه 1 اسفند 1388  ساعت 7:55 AM
‌راهكارهاي مفيد و كم‌هزينه براي فصل سرما

با آغاز فصل سرما توجه خانواده‌ها به كنترل سيستم‌هاي تهويه و گرمايشي منزل بيشتر مي‌شود، چرا كه نياز به افزايش راندمان اين وسايل از ضروريات كنترل مصرف انرژي بوده كه به‌سادگي از كنار آن نمي‌توان گذشت.

از‌اين‌رو بهتر است بدانيم توجه به نكاتي كه مي‌تواند در يك فهرست هميشگي جلوي چشمان ما باشد، براحتي مي‌تواند به ما در كنترل سيستم‌هاي گرمايشي و بهينه‌سازي مصرف انرژي در فصل سرما ياري رساند.
پوشيدن لباس گرم در منزل از جمله اقداماتي است كه باعث مي‌شود تا بدن شما نياز كمتري به افزايش دما در طول روز داشته باشد، ‌شما مي‌توانيد با تنظيم شعله بخاري و تنظيم دماي آبگرمكن و پكيج متناسب با نياز حرارتي فضاي خانه از اتلاف انرژي جلوگيري كنيد.
استفاده از پرده‌هاي ضخيم جهت كاهش اتلاف حرارتي از پنجره و بستن كركره و پرده در شب و باز گذاشتن آنها در روز به شما اين امكان را مي‌دهد كه از انرژي خورشيد تا حد امكان استفاده كنيد، چرا كه انرژي خورشيد به عنوان منبع انرژي تجديدشونده همواره در اختيار شماست.
بهتر است با آغاز فصل سرما درزهاي درها و پنجره‌ها را بازرسي كنيد. استفاده از نوارهاي درزگير جهت هوابندي درزهاي پنجره‌ها و در‌هاي ورودي منزل تاثير بسيار زيادي در جلوگيري از خروج هواي گرم و ورود هواي سرد دارد.
فراموش نكنيد كه بستن دريچه‌هاي كولر با استفاده از مسدودكننده مناسب نكته بسيار قابل توجهي است، دريچه‌هاي كولر همواره محلي براي ورود و خروج هوا هستند و كنترل اين منافذ در فصل سرما بايد حتما مورد توجه قرار گيرند. روي رادياتورها را نپوشانيد و از يك لايه فويل آلومينيومي در پشت رادياتور به منظور افزايش بازتاب حرارتي استفاده كنيد البته فراموش نكنيد كه سرويس و تميزكاري اين وسايل نيز بسيار اهميت دارد.
در صورت استفاده از شومينه تنظيم دماي آن روي 55 درجه و حصول اطمينان از مناسب بودن زاويه دريچه خروجي و در صورت امكان گذاشتن در شيشه‌اي در جلوي آن كه مانع خروج هواي گرم از فضا شود نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.
بسته نگه‌داشتن درهاي ورودي و در صورت امكان استفاده از پنجره‌هاي دوجداره يا استفاده از پرده در جلوي در و كنترل دودكش‌ها و كلاهك تعديل، لوله‌ها و اتصالات گاز جهت عملكرد مناسب و ايمن بخاري، آبگرمكن و پكيج نيز از ديگر نكاتي است كه شما را در بهينه‌سازي انرژي در فصل سرما ياري مي‌دهد.


 نگاشته شده توسط مسعود محمدابراهيم نظرات 0 | لينک مطلب


شنبه 1 اسفند 1388  ساعت 7:55 AM
اعطاي تسهيلات مالي براي اصلاح الگوي مصرف انرژي در 500 واحد صنعتي

خبرگزاري فارس: مشاور وزير صنايع از برنامه‌ريزي انجام شده براي معرفي 500 واحد صنعتي به سيستم بانكي جهت دريافت تسهيلات مالي به منظور پياده‌سازي الزامات اصلاح الگوي مصرف انرژي در اين واحدها خبر داد و گفت: تاكنون 10 واحد صنعتي براي دريافت اين تسهيلات به بانك صنعت و معدن معرفي شده‌اند.

سيدرضا فاطمي امين در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با بيان اينكه براي شناسايي واحدهاي مشمول شرايط دريافت تسهيلات مالي از انجمن صنايع مختلف نظرسنجي شده اظهار داشت: براي اصلاح الگوي مصرف انرژي در 50 واحد صنعتي تأمين اعتبار شده است.
به گفته وي متوسط اعتبار اعطايي به واحدهاي معرفي شده به سيستم بانكي 300 ميليون تومان است.
وي در تشريح آخرين تصميمات وزارت صنايع براي اصاح الگوي مصرف انرژي واحدهاي صنعتي گفت: وزارت صنايع در راستاي اصلاح‌ الگوي مصرف انرژي در واحدهاي صنعتي، سه راهكار را تدوين كرده كه در حال اجرا است.
فاطمي ادامه داد: اين راهكارها در سه بخش كم‌هزينه، با هزينه متوسط و با هزينه بالا تقسيم‌بندي مي‌شوند كه بخش زيادي از اقدامات لازم‌الاجرا در كارخانه‌ها در بخش اول خلاصه مي‌شود و هزينه اجراي آنها در هر واحد صنعتي كمتر از 10 ميليون تومان است.
وي نصب موتور تركيبي برق و حرارت را از جمله اين پروژه‌ها عنوان كرد و گفت: اجراي اين گونه طرحها براي بنگاههاي توليدي صرفه‌ اقتصادي داشته و از محل منابع مالي آن بنگاه‌ها نيز قابل تأمين است.
وي تصريح كرد: دسته دوم شامل اقدامات با هزينه متوسط است كه هزينه لازم براي اجراي آنها بين 10 تا 300 ميليون تومان برآورد مي‌شود و پروژه هاي اصلاح الگوي مصرف با هزينه بيش از 300 ميليون تومان در دسته اقدامات با هزينه بالا قرار مي‌گيرند.
به گفته فاطمي بيش از 70 درصد اقدامات لازم براي اصلاح الگوي مصرف انرژي در واحدهاي صنعتي در گروه اقدامات كم‌هزينه قرار مي‌گيرند، 25 درصد اين اقدامات با هزينه متوسط و پنج درصد بقيه نيز با هزينه بالا قابل اجرا هستند كه گروه آخر شامل برخي صنايع بزرگ مانند آلومينيوم مي‌شود كه ممكن است داراي تكنولوژي قديمي باشند.
وي توضيح داد: اقدامات دسته اول شامل نصب برخي تجهيزات جهت كاهش و مديريت مصرف انرژي است، دسته دوم شامل تعويض برخي ماشين‌آلات و دسته سوم شامل تعويض خط توليد كارخانه مي‌شود.
رئيس ستاد تحول صنايع و معادن در ادامه با بيان اينكه هم‌اكنون تمركز فعاليت وزارت صنايع بر روي دسته اول و دوم است، گفت: اقدامات دسته بندي شده در گروه سوم زودبازده نبوده و بايد به طور تدريجي در واحدها اجرايي شود.
وي با بيان اينكه واحدهاي صنعتي مي‌توانند با مراجعه به سايت ستاد تحول صنايع و معادن اطلاعات را در مورد راهكارهاي اصلاح الگوي مصرف دريافت كنند، گفت: آموزش مديريت انرژي يكي از اقدامات وزارت صنايع است كه در اين راستا طي چند سال اخير 2700 نفر آموزش ديده‌اند و به زودي نيز ثبت‌نام كارشناسان مكانيك و برق واحدهاي صنعتي براي فراگيري اين دوره‌هاي آموزشي آغاز خواهد شد.
وي همچنين برگزاري همايش و نمايشگاه خدمات بهره‌وري انرژي در 15 شهر را از ديگر برنامه‌هاي وزارت صنايع براي مديران بخش صنعت در راستاي اصلاح الگوي مصرف عنوان كرد و افزود: آموزش مديريت انرژي توسط سازمان گسترش و آشنايي مديران بخش صنعت توسط سازمان استاندارد انجام مي‌شود و علاوه بر اين، سازمان استاندارد نسبت به تأييد صلاحيت مشاوران انرژي نيز اقدام خواهد كرد.
فاطمي در ادامه با بيان اينكه هنوز اقدام اجرايي جهت اعطاي تسهيلات به واحدهاي صنعتي مشمول گروه سوم كه براي اصلاح الگوي مصرف انرژي خود نيازمند تسهيلات بالاي 300 ميليون تومان هستند، انجام نشده است گفت: تعداد اين واحدها محدود است، هرچند سهم آنها در مصرف انرژي كل صنايع بالاست ولي در مقابل با اجراي طرحهاي كاهش‌دهنده مصرف انرژي براي صنايع مشمول دسته اول طيف وسيعي از صنايع تحت پوشش قرار مي‌گيرند و صرفه‌جويي بالايي در مصرف انرژي صورت مي‌گيرد.


 نگاشته شده توسط مسعود محمدابراهيم نظرات 0 | لينک مطلب



  • تعداد صفحات :86
  •    
  •   
  • 77  
  • 78  
  • 79  
  • 80  
  • 81  
  • 82  
  • 83  
  • 84  
  • 85  
  • 86  
Powered By Rasekhoon.net