ولایت فقیه در مشروطه
“… اما مهمتر از همۀ این مباحث نظری، رفتار سیاسی آخوند خراسانی است که در مشروطه به یادگار گذاشت. ایشان در مشروطه یک ولایت مطلقه از یک فقیه شیعه را بر اساس مصالح دین و کشور و مردم بهنمایش گذاشت:
۱- ایشان بیش از ده بار در مکتوبات سیاسی، خود را رئیس روحانی نهضت مشروطه نامیده است؛ در حالی که در هیچ انتخاباتی به این سمت برگزیده نشده بود.
۲- آخوند از پایگاه رهبری نهضت فراتر از فتوای شرعی، که البته از وظایف عمومی هر فقیه مجتهد است، «احکام» سیاسی صادر کرده است که در فقه شیعه از شئون فقیه جامعالشرایط و مبسوطالید بهشمار میآید. حکم خلع ید از مسیو نوز بلژیکی، حکم به حرمت معاملات موجب تقویت کفار و ضعف مسلمانان، حکم به بیاعتباری کلیۀ قراردادهای حکومت غاصب محمدعلیشاه در غیاب مجلس، حکم به فساد مسلک سیاسی سیدحسن تقیزاده و اخراج او از مجلس، حکم جهاد علیه متجاوزان روس و حکم تاریخی جهاد علیه ولایت جائرانۀ محمدعلیشاه و حرمت مالیات دادن به گماشتگان او که موجب اعادۀ دوبارۀ مشروطیت در ایران شد از نمونههای مشهور این احکام است.
۳- از همه جالبتر این است که ایشان ضمن واجب دانستن اطاعت از احکام سیاسی یادشده بر همگان، هرگونه مخالفت با آنها را موجب خارج شدن از جرگۀ مسلمانی دانسته است: «همۀ آن احکام واجبالامتثال است. هر کس تخلف نماید، از حکم صاحب شریعت امام عصر حضرت حجتالله (ارواحنا فداه) تخلف کرده است و از اسلام خارج است و بر مسلمین واجب است که چنین شخص را از دورۀ اسلام دور نمایند».
این دقیقاً مضمون همان روایاتی است که ولایت فقیه را اثبات میکند و امثال امام خمینی(ره) به آن استناد کردهاند. اگر آخوند حوزۀ امور عمومی را به مردم سپرده بود، هرگز نمیتوانست از جنبۀ فقهی این گونه سخن بگوید. آیا بهتر از این میتوان ولایت مطلقه برای فقیه قائل بود؟! …”
[ماهنامۀ زمانه، شمارۀ ۲۱ و ۲۲، بهمن و اسفند ۱۳۹۰، ص۲۵، «دایرۀ اختیارات فقیه در نظر و عمل آخوند خراسانی»، نوشتۀ حجتالاسلام مهدی پورحسین]
همچوناین:
(+) حاکمیت سیاسی فقیهان از دیدگاه آخوند خراسانی
(+) میترسم…
(+) ۹۱/۳/۱۹
(+) “کدام فقیه در صورت امکان استقرار ولایت فقیه، قائل به ترجیح ولایت فقیه بر گونههای دیگر حاکمیت نیست؟”
از: http://pichakesarbehava.com/?p=6731
ادامه مطلب
آخر صفر
وظیفه ما در برابر اعمال خرافی شب اول ربیع
وظیفه ائمه جماعات و متدینین در خصوص بدعتهای ایجاد شده در شب اول ربیع (کوبیدن درب مساجد و روشن کردن شمع جلوی آن) چیست؟
حضرت آیت الله خامنه ای: آقایان علماء اعلام - دامت افاضاتهم - و مومنین - ایدهم الله تعالی - با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب گردد، جلوگیری نمایند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی: سزاوار است ائمه محترم جماعات مردم را به سوی مراسم و توسلاتی دعوت کنند که در روایات معصومین(ع) وارد شده است وگرنه ممکن است افراد منحرف برای وهن مذهب هر روز امر تازه ای اختراع کنند و ناآگاهان را به سوی آن دعوت کنند. همیشه موفق باشید.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی: علمای اعلام باید مردم را آگاه کنند.
ادامه مطلب
نیایشی از صحیفه
نیایش
حَمْداً نُعْتَقُ بِهِ مِنْ اَليمِ ناراللَّهِ اِلى كَريمِ جِوارِاللَّهِ،
حَمْداً - نُزاحِمُ بِهِ مَلآئِكَتَهُ الْمُقَرَّبينَ،
وَنُضآمُّ بِهِ اَنْبِياءَهُ الْمُرْسَلينَ فى دارِالْمُقامَةِ الَّتى لاتَزُولُ وَ مَحَلِّ كَرامَتِهِ الَّتى لاتَحُولُ
[خدا را سپاس؛] سپاسى كه به آن از آتش دردناك خدا رسته، به جوار رحمتش رهسپار شويم.
سپاسى كه به آن شانهبهشانه مقربين از فرشتگان رفته، جا را بر آنها تنگ سازيم،
و به آن، در سراى جاودانى و جايگاه پر بركت هميشگى (بهشت) با پيامبران فرستادهاش گرد آئيم.
صحیفه سجادیه-براساس ترجمه مرحوم فیضالاسلام
ادامه مطلب
یک سفر عاشقانه
یک سفر عاشقانه
کتاب « پنجرههای تشنه: روزنوشتهای انتقال ضریح جدید امام حسین علیهالسلام از قم به کربلا»
مهدی قزلی، تهران: انتشارات سوره مهر، 332 صفحه، قطع پالتویی
خرید اینترنتی: manvaketab.ir
بسماللهالرّحمنالرّحیم
این حسین کیست که عالم همه دیوانهى اوست
این چه شمعی است که جانها همه پروانه اوست
اى شعله فروزان، اى فروغ تابان، اى گرمابخش دلهاى خلایق! تو کیستى با این شکوه و جلال، با این شیرینى و دلنشینى، با این هیبت و اقتدار، با اینهمه لشکر دلبههمراه، با غلغله فرشتگان که در کنار موکب تو با آدمیان رقابت میکنند؟ تو کیستى اى نور خدا، اى نداى حقیقت، اى فرقان، و اى سفینهالنجاه؟ چه کردهاى در راه خدایت که پاداش آن خدایىشدنِ هر آن چیزى است که به تو نسبت میرساند؟ بنفسى انت، بروحى انت، بِمُهجَهِ قلبى انت، و سلام الله علیکَ یومَ وُلِدتَ و یوم اُستُشهِدتَ مظلوماً و یوم تُبعَثُ فاخِراً و مَفخَراً. 29/2/93.
بسیار خوب و با ذوق و سلیقه نوشته شده است؛ و با نگاه هنرمندانه و کنجکاو و نکتهیاب. خواندم تا 28/2/93.
رهبر معظم انقلاب
ادامه مطلب
وقف در اندیشه رهبری
تولید ثروت برای وقف
امیرالمؤمنین اوقاف زیادی دارد... این اوقاف، املاک امیرالمؤمنین بود. امیرالمؤمنین این املاک را به ارث که نبرده بود، با کار خودش تولید کرده بود... بههرحال، تولید ثروت چیز خوبی است. اگر چنانچه در این تولید ثروت، قصد صرف او برای کار خیر، برای پیشرفت کشور، برای کمک به محرومان باشد، حسنه هم هست، ثواب هم دارد.
اگر از من سؤال کنند کسی ثروتی تولید کند برای اینکه 20 نفر یا 100 نفر انسان را که زندگیشان سرشار از محرومیت است، به نوا برساند، یا مثلاً فرض بفرمایید که 50 نفر را که در فلان شهر زندگی میکنند و در آرزوی یک بار زیارت قبر مطهر علیبنموسیالرضا در حسرتاند و نتوانستند بروند، اینها را با ثروتش به زیارت ببرد، این بهتر است یا با همین پولی که میخواهد با آن تولید ثروت کند، ده سال پشت سر هم عمره برود؟ بنده بهطور قطع و یقین و بدون هیچ تردید خواهم گفت اولی مقدم است. حالا هر سال عمره نرود. تولید ثروت فینفسه ممدوح است؛ اگر با نیت کمک باشد، آن وقت حسنه الهی هم هست.
به مناسبت روز وقف
ادامه مطلب
اندیشه امام
اينها ريشههايى است كه دنبال هر انقلابى هست و بايد هم تحمل كرد و تحمل در اين امر هم براى خداست. همانطورى كه رسول خدا(ص) آنقدر تحمل كرد در مكه و 10 سال آنقدر رنج كشيد، تازه وقتیکه تشريف آوردند به مدينه، كه رنجهاى مكه تمام شد؛ رنجهاى جنگهاى پيغمبر، آنهمه جنگ در مدت دهسالى كه در مدينه تشريف داشتند و آنهمه رنج كه اصحاب ايشان بردند، آنهمه رنج كه لشكر ايشان برد. اين حال براى ما اينقدرها تا حالا حاصل نشده است. آن رنجهايى كه براى رسول خدا حاصل شد كه در محاصره، سه سال در يك محاصره، به همه معنا بود كه حتى براى خوراك چيزى پيدا نمىكردند، آبشان، همهچیزشان، بايد از خارج با يك زحمتهايى بيايد، آن تا حالا در ايران بحمدالله، نشده است و ما بايد آن را الگوى خودمان قرار بدهيم.
صحيفه امام، ج14، ص: 315- سخنرانی درباره لزوم تحمل گرفتاریها
ادامه مطلب
یک حدیث
خطبه غدیر، شقشقیه پیامبر است. یعنی مجموعه درد دلهای رسولالله. بعضی جملههایش مو را به تن آدم سیخ میکند. اصلا آدم انگشت به دهان میماند که چرا پیامبر خدا مرتب یک جمله را تکرار میکند: «این حرف من نیست، حرف خداست.» آخر یکی نیست بگوید: «یا رسولالله! حرف شما با حرف خدا برای ما فرقی ندارد، چون ما تو را از خدا میدانیم.» اما هیچکس چنین نمیگوید. پس پیامبر باز هم تکرار میکند:
إِنَّ جَبْرئیلَ هَبَطَ إِلَیَّ مِراراً ثَلاثاً یَأْمُرُنی عَنِ السَّلامِ رَبّی- وَ هُوالسَّلامُ- أَنْ أَقُومَ فی هذَا الْمَشْهَدِ فَأُعْلِمَ کُلَّ أَبْیَضَ وَأَسْوَدَ: أَنَّ عَلِی بْنَ أَبی طالِبٍ أَخی وَ وَصِیّی وَ خَلیفَتی (عَلی أُمَّتی) وَالْإِمامُ مِنْ بَعْدی.
همانا جبرئیل سه مرتبه بر من فرود آمد از سوی سلام پروردگارم- که تنها او سلام است- فرمانی آورد که در این مکان بهپا خیزم و به هر سفید و سیاهی اعلام کنم که علیبنابیطالب برادر، وصی و جانشین من در میان امّت من و امام پس از من است.
انگار هیچ کس در آن دیار، ولایت رسولالله را- آنطور که شاید و باید- قبول ندارد. پس میتوان حدس زد که بعد از رسولالله چه بر سر آلالله بیاید. حتی میتوان حدس زد که در سالهای نه چندان دور، با زینت دوش پیامبر چه خواهند کرد... کافی است نگاهی به عاشورا بیندازید تا ببینید عاقبت نپذیرفتن ولایت ولیالله را...
ادامه مطلب
تاملی در قرآن
بعضیها از «شخصیت» افراد حساب میبرند و بعضی دیگر از «شخص» ایشان. مثلا تا وقتی پیامبر اعظم «محمد امین» بود، همه او را میستودند ولی وقتی «محمد رسول الله» شد، به تکذیبش پرداختند و مسخرهاش کردند! چون آن یکی شخص بود و این یکی شخصیت. بعدها هم که پیامبر به قدرت رسید و حکومت تشکیل داد، خیلیها مسلمان شدند و در ظاهر به او عشق ورزیدند ولی به محض این که از دنیا رفت، دو دستی افسار خلافت را چسبیدند و رهایش نکردند. انگار نه انگار که این شخصِ خدایی، یک شخصیتِ خدایی دارد و آن شخصیت را جز خودِ خدا، کسی به کسی نمیدهد. شاید به همین دلیل هم خدا در کتاب وحیاش مردم را از این اشتباه بزرگ هشدار میدهد:
وَ ما مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَ فَإِنْ ماتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلى أَعْقابِكُمْ وَ مَنْ يَنْقَلِبْ عَلى عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئاً وَ سَيَجْزِي اللَّهُ الشَّاكِرينَ (آلعمران، 144)
بدانيد كه محمد جز فرستادهاى كه پيش از او نيز پيامبرانی آمدند و درگذشتند، نيست. آيا اگر او بميرد يا كشته شود، به عقب باز مىگرديد و از دين خدا روى برمىتابيد؟ هر كس از آيين خدا روى برتابد، بداند كه اندك زيانى به خدا نمىرساند. البتّه همه روى برنتافتند، بلكه در ميان شما سپاسگزارانى نيز وجود داشتند، و به زودى خدا سپاسگزاران را پاداش خواهد داد.
آیا میدانستید این آیه را حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بعد از رحلت پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآله)، در خطبه فدکیه قرائت کردند؟
ادامه مطلب
پوستر/حضرت رسول
پوستر به مناسبت رحلت پیامبر:
در اندازه اصلی جهت نصب در تابلو اعلانات:
http://bayanbox.ir/view/7731480712860715663/%D8%B1%D8%AD%D9%84%D8%AA-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%B1.jpg
کاری از ما در مسجدنما: masjednama.ir
ادامه مطلب