اولویتی به نام روضه

این یادداشت از خواندنی‌ترین یادداشت‌هایم است که خیلی دوستش دارم. معمولا هم رفقا هر چند وقت یک بار سراغش را میگیرند. به دیوار اتاقم هم زده ام. یکی دو دقیقه مهمان باشید.

اگر هر شب، مجلس روضه برگزار کنید، حتی نیم ساعت، استقبال نمی‌شود. چرا؟ چون احساس نیاز نمی‌شود. در جبهه، چون احساس نیاز می‌شد، هر شب و همیشه روضه و هیات بود. فاصله خود را با شهادت چقدر می‌بینید؟ رزمندگان در جبهه، هر آن ممکن بود، شهید شوند. پس به روضه نیاز داشتند. روضه و هیات یک نیاز است. طوری زندگی کنید که نیازمند روضه باشید. «حیات» به معنویت نیاز دارد. باور کن! جنگ است و شما برای رضای خدا قلم برداشتی تا به جنگ دشمن بروی. هر مقاله، هر مصاحبه و هر پرونده، واقعا شروع یک جنگ با دشمن است. خیلی بیش‌تر از این‌ها اثر دارد. «مداد العلماء افضل من دماء الشهداء» حتی! اگر این‌طور شد، هر هفته جمکران رفتن لازم است. معنویت لازم است. واقعیت آن است که... اصلا می‌دانید چرا علوم انسانی مثلا اقتصاد امروز ما نمی‌تواند مشکلات خود را حل کند، ولی رزمندگان توانستند؟ مثلا فتح خرمشهر 1361 ناممکن بود، ولی شد. حل مشکلات اقتصادی خرمشهر امروز ناممکن نیست، اما نمی‌شود! استادان و مسئولان نمی‌توانند. چرا؟ چون بلاشک و لاشبهه، باید استاد اقتصاد ما شب‌زنده‌داری کند تا خدا مشکلات اقتصادی خرمشهر را حل کند! ما کم گذاشتیم. شما کم نذارید. برای خدا وقت بذارید، برای «حیات» وقت پیدا می‌شه. از خدا بخواهید!                                                                                    

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 30 مهر 1393  ] [ 11:54 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

برنامه ویژه هیات میثاق امشب برای حاجی مهدوی: پناهیان، کریم منصوری، میثم مطیعی

برنامه ویژه هیات میثاق با شهدای بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام 

وداع با حضرت آیت الله مهدوی کنی

امشب (چهارشنبه) پناهیان، کریم منصوری، میثم مطیعی


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 30 مهر 1393  ] [ 3:09 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

یک مربی فرهنگی تربیتی مسجدی

این متن را دیروز برای مسجدنما نوشتم. گفتم اینجا هم بذارم.

در سوگ پدری مهربان

امروز آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، پس از تحمل پنج ماه بیماری به ملکوت اعلی پیوستند.

امروز رهبری یک یار صدیق را از دست داد. امروز انقلاب اسلامی، یک مرد بزرگ برای روزهای سخت را از دست داد. امروز ثلمه‌ای به اسلام وارد شد که تا قیامت پر نمی‌شود.

امروز ما فقط یک عالم دینی یا یک استاد اخلاق را از دست ندادیم. امروز یکی از شاگردان امام روح‌الله عزیز را از دست دادیم که از مواضع راستین انقلاب اسلامی هیچ‌گاه عدول نکرد و تغییرات زمانه، او را دچار تزلزل عقیده نکرد. او تا آخر پای انقلاب ماند.

اما دست‌اندرکاران مسجدنما امروز، پدر معنوی خود را از دست دادند. ما جملگی شاگردان مکتب دانشگاه «امام صادق علیه‌السلام» او بودیم. ما او را ‌دیدیم که همه چیزش را فدای فرهنگ انقلاب اسلامی و تربیت کارگزاران و نظریه‌پردازان این نظام کرد. هفت سال پای درس زندگی او بزرگ شدیم. او برای ما نه تنها یک رئیس موفق دانشگاه، بلکه یک مربی فرهنگی تربیتی بود. چه بسیار نمازهای ظهر و عصری که به امامت او خواندیم. چه بسیار ظهرهای رمضان که برایمان اخلاق گفت. چه زود گذشت.

خدایا ما را چو او در راه عقیده‌مان ثابت‌قدم بدار!


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 30 مهر 1393  ] [ 2:49 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

چند پوستر جدید از حاجی مهدوی

دیوز روز سختی بود. یعنی باورش سخت بود. ما به بازگشت حضرت آیت‌الله امید داشتیم، اما رفت.

متنی که در همین باره، برای مسجدنما نوشتم: (+)

امشب مجلس وداع حاجی مهدوی بزرگ است در مسجد دانشگاه امام صادق علیه السلام.

فردا هم حضرت آقا نماز می‌خوانند در دانشگاه تهران.

شنبه هم حضرت آقا برنامه دارن و یکشنبه عصر هم دانشگاه.

الفاتحه

پوسترهای جدید حاج حسین براتی (+) به همین مناسبت:

پوستر 50 در 70 (300 دی پی آی)

طرح زمینه (والپیپر)

پوستر A3 (300دی پی آی)



 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 30 مهر 1393  ] [ 10:40 AM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

شعر جدید دکتر بشیر به مناسبت ارتحال آیت الله مهدوی کنی

آقای دکتر حسن بشیر، استاد رشته فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام هستند. این استاد پرتلاش، ذوق ادبی خوبی هم دارند. پس از ارتحال حضرت آیت الله مهدوی کنی، (رئیس محترم دانشگاه امام صادق علیه السلام)، شعری به همین مناسبت سرودند که بدین وسیله منتشر میگردد.

برای استاد محبوب ما

حضرت آیت ا... مهدوی کنی به مناسب ارتحال ایشان

کوه را خاموش دیدم، سرو را در بادها   

اشک و غم آمیخت با هم، در دل فریادها

غصه و درد و غروب عشق در چشمان ما

آه از این نامهربانی، داد از این بیدادها

ما به صبر و خویشتن داری اگر چه شهره ایم

صبر ما لبریز گردیده است زین رخدادها

سال های سال پیمودیم راه آسمان

دست در دست کسی چون بوذر و مقدادها

لحظه ی هجران تو آمیخت با رنجی بزرگ

با کدامین غصه باید ساخت در میعادها

در سکوتی تلخ، در بُهتی عمیق و دردناک

دانش آموزان تو هستند با اُستادها

بار الها مهدوی را با علی (ع) محشور کن

 آنکه یاران را دهد در روز حشر امدادها

*****

دکتر حسن بشیر

تهران- سه شنبه، روز ارتحال

29/7/1393


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 30 مهر 1393  ] [ 1:17 AM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

برای مرد روزهای سخت انقلاب؛ استاد ما: حاجی مهدوی بزرگ

کاروان حسینی در راه کربلا و ما سیاه‌پوشان در انتظار محرمی دیگر بودیم و دعاگویان برای شفای استاد و پدر عزیزمان چشم به دستان شفا بخش حضرت اباعبدالله داشتیم که ناگهان خبری آمد؛ خبر آمد که یتیم شده‌ایم و چند روزی زودتر چشم‌هایمان تر شد و لباس عزا بر تن کردیم؛ حضرت آیت الله مهدوی کنی، آن یار دیرین امام و پدر معنوی دانشجویان بسیجی دانشگاه امام صادقعلیه‌السلام به لقاء الله پیوست. آن مجاهد نستوه که در کوران مبارزات طاقت‌فرسای انقلاب با تکیه بر معرفت عمیق اسلامی و در نور ایمان به خداوند یاری‌گر دین خدا بود و در این راه موج سختی‌ها و لطمات و تهمت‌ها از سد صبرشان عبور نکرد و همواره در سنگر سربازی ولی زمان ایستادگی کردند و شهادت‌طلبی را بر راحت‌طلبی ترجیح داده و لحظه‌ای از جهاد فی سبیل الله باز نایستادند. آیت الله مهدوی کنی بی شک استمرار مکتب فقهی فقهای گذشته و در عرصه‌ی سیاست نیز تابع اندیشه‌ی سیاسی امام خمینی (ره) بود.

 

 

هیچ میدانی از عرصه‌های انقلاب اسلامی غیبت ایشان را به خود ندید. از سیاست تا فرهنگ و اداره کشور و از حوزه تا دانشگاه، همه شاهد خدمات ایشان بود. آیت الله مهدوی کنی فقیهی قدرتمند، عالمی روشن‌بین و سیاستمداری کهنه کار بود که با داشتن روحیه‌ای انقلابی و ولایی جایگاهی برجسته در نزد امام و رهبری، ‌نخبگان سیاسی و مردم داشت. ایشان همواره در بحران‌ها و محمل‌های حساس و تأثیرگذار نقشی برجسته و اثرگذار داشتند. بیانات و سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری خود تأیید بر این مدعاست.

 

جایگاه فقهی و سیاسی آیت الله مهدوی کنی بارها از سوی امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری مورد تأیید قرار گرفته است. علاوه بر این، جایگاه علمی، فقهی، ‌اخلاقی و سیاسی آیت الله مشکینی توسط شخص ایشان پر شد و توانست مجلس خبرگان را از حاشیه‌های رقابت‌های عرفی دور کند و آبی بر آتش باشد. شاید کمتر فقیه مبارز و مجاهدی را بتوان پیدا کرد که همانند ایشان از ابتدای مبارزات انقلاب اسلامی تا کنون ثبات قدم داشته و در تمام صحنه های حساس انقلاب و پیچ‌های تاریخی حضور داشته و از آزمون و امتحان‌های فتنه‌گون به سلامت و با صلابت و ثبات پای به بیرون نهاده باشد.

 

از طرفی دیگر بی شک گران‌بهاترین میراث ایشان، دانشگاه امام صادقعلیه‌السلام است که ثمره بصیرت و آینده‌نگری ایشان نسبت به انقلاب اسلامی‌ است. دانشگاهی با ‌‌هدف مرجعیت علمی در عرصه ی علوم انسانی اسلامی که ابداع ایشان در تلفیق دروس معارف اسلامی و علوم انسانی است و بی شک از مهمترین ثمره‌های آن، تربیت اشخاص متخصص و متعهد برای انقلاب اسلامی می‌باشد. دانشگاهی که هم اکنون نیز بعد از گذشت سی و دو سال از تأسیسش، از جایگاهی حیاتی برای انقلاب اسلامی برخوردار است. از خداوند متعال مسألت داریم تا توفیق قدردانی از این میراث گران‌بهای پدر مهربان خود را به دانشجویان و اساتید این دانشگاه، تفضل فرماید و این حرکت مبارک را به تایید و نصرت خود به مقصد نهایی برساند.


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 30 مهر 1393  ] [ 1:06 AM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

پدرمان رفت

این روزها ما امام صادقیها خودمان صاحب عزا هستیم. پدرمان رفت. فراقش را چه کنیم؟

وقتی آیت‌الله مصطفوی رفت، فکر کردم که چقدر از برکت وجود ایشان استفاده کردم؟ علمای اسلام که در دسترس ما بودند.

 
وقتی پیامک ارتحال آیت‌الله مهدوی کنی آمد، با خودم گفتم: نه! می‌خواستم باور نکنم. نشد.
 
آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی وقتی توانایی خود را در مناصب سیاسی اجتماعی کشورداری به اثبات رساند، در اوج از قدرت کناره‌گیری کرد و به حوزه فرهنگ پیوست. البته همیشه تاکید می‌کرد: امام به ما یاد داده آخوند سیاسی باشیم! و همیشه هم در عرصه سیاست، نقش‌آفرین بود، هر چند خودش را درگیر امور اجرایی دولتی نمی‌کرد. 
 
او به فرهنگ پیوست و به اداره حوزه علمیه مروی و دانشگاه اسلامی امام صادق علیه‌السلام مشغول شد و با این سیره خود، بیش از هر چیز بر اهمیت فرهنگ تاکید کرد. گویند روزی وقتی از تصمیم یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برای نامزدی انتخابات میان دوره ای مطلع شد، چنان برآشفت که دیگران نگران سلامتی او شدند. آری، او اهل فرهنگ بود.
 
آری، او برای من بیش از آن که یک فعال سیاسی باشد، یک فعال فرهنگی تربیتی بود. او در عمل نشان داد فرهنگ بر سیاست مقدم است. این یار صدیق انقلاب اسلامی، زندگی خود را وقف فرهیختن و تربیت کارگزاران نظام اسلامی کرد. 
 
آری، ما امروز عزادار از دست دادن یک شخصیت فرهنگی هستیم.
 
برای شادی روحش، تداوم راهش، آینده دانشگاه امام صادق علیه‌السلام دعا کنید!
 
به سهم خود، این فقدان را به رهبر معظم انقلاب، خانواده ایشان، شاگردان آیت الله و امت حزب الله تسلیت عرض میکنم.

ادامه مطلب
[ سه شنبه 29 مهر 1393  ] [ 2:11 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

برگی از کارنامه منافقین!

فهم منافقین در فهم تاریخ اسلام به ویژه انقلاب اسلامی بسیار موثر و کلیدی است.

این مطلب را برای مسجدنما نوشتم. مطالب مسجدنما توسط جوانان مذهبی پاکار در مساجد (و جاهای دیگری نظیر دانشگاهها و...) سراسر کشور مورد استفاده قرار میگیرد؛ مثلا خودشون چاپ میکنند و در تابلو اعلانات نصب میشود یا برای تولید نشریه و بولتن استفاده میکنند. شما هم سری به مسجدنما بزنید:

masjednama.ir

دریافت
حجم: 86.2 کیلوبایت

معرفی کتاب

«عملیات مرصاد: پایانی بر دو ادعا» 

خیلی حرف است؛ روزی معتقد به اسلام باشی و یک روز علیه حکومت اسلامی شمشیر بکشی. سازمان مجاهدین هم‌چنین آدم‌هایی شدند. در دوران سیاه پهلوی اهل مبارزه بودند و با شاه و امپریالیسم می‌جنگیدند، به مرور به جایی رسیدند که مارکسیسم شدند و با اندیشه‌های التقاطی‌شان، خود را در دامان صدام یزید کافر دیدند. وقتی قطع‌نامه را پذیرفتیم و جنگ تمام شد، فکر کردند خبری است؛ فروغ جاویدان ترتیب دادند و از مرزهای غربی وارد شدند. «مرصاد» چنان انتقامی از آنان گرفت که عبرت تاریخ شد. پژوهشگر برجسته تاریخ معاصر، در این کتاب، در دو بعد فکری و تشکیلاتی، تحلیلی جامع و مختصر از این عملیات و رفتار منافقین می‌دهد.

تلفن تماس برای خرید کتاب: 23023273-021

  •  

 


ادامه مطلب
[ سه شنبه 29 مهر 1393  ] [ 1:40 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ ]

بسته پیشنهادی کتاب ویژه دهه اول عاشقی در ماه محرم

سنت معرفی کتاب یکی از سنتهای خوب است. تجربیات کتابخوانی خود را به دیگران انتقال دهیم و با هم تبادل نظر کنیم؛ ایده نویسنده را به چالش بکشانیم و فهم خود را افزایش دهیم. خلاصه متن زیر، بخشی از رایانامه یکی از دوستان است که در همین راستا به معرفی چند کتاب خوب ویژه ایام پرداخته است.
 
یکی از عاداتی که در ایام محرم داشتم، مطالعه موسمی بوده! یعنی همزمان با این ایام، کتبی رو که مرتبط با موضوع حضرت اباعبدالله علیه السلام و قیام ایشون بوده رو مطالعه میکردم. 

در میان کتبی که خواندم، چند کتاب بنظرم بسیار خوب و مفید رسید (تجربه شخصی است و ممکن است سایرین تجربه ای غیر از این رو داشته باشند)
 
معمولاً کتاب حماسه حسینی رو اکثر دوستان هم دانشگاهی در این ایام خوانده اند، ولی بنظرم مرور مجدد آن، بخصوص به صورت کامل و نه از روی خلاصه آثار، بسیار مفید است، بخصوص روضه هایی که شهید میخونند، بسیار اثرگذار است.
 
یکی دیگر از بهترین کتابهایی که در این ایام خوانده ام، کتاب «پس از پنجاه سال قیام امام حسین (ع)»، علامه شهیدی است. کتاب بسیار خوش قلم، مختصر و دارای قسمت های کوتاه و مستند و تحلیلی است از دوران پس از پیامبر تا شهادت حضرت. هر کس این کتاب رو نخونده، نصفه عمرش بر فناست!
 
کتاب «نسیم مبارک عاشورا»، مجموعه ای مختصر از بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با محرم و قیام امام حسین است، که بنظرم کتاب خوبی است و برای افرادی که میخواهند در رابطه با دیدگاه های رهبر پیرامون قیام امام حسین(ع) آشنا شوند، مقدمه خوبی است.
 
مجموعه کتاب های «سلوک عاشورایی»، آقا مجتبا تهرانی هم که در نوع خود بسیار عالیست، سوای از موضوعات بسیار مهم و زیبایی که ایشان در سخنرانی های ایام محرمشان داشته اند، برای بنده روش و سبک بحث ایشان نیز بسیار جذاب و درس آموز است، که بنده اسم این سبک را فقاهتی یا اجتهادی می نامم.
 
کتاب «فتح خون» هم برای بنده بسیار شیرین و پرخاطره بوده و هست. کتاب مشتمل بر 10 فصل است و متناسب با روزهای دهه اول محرم که وقایع تاریخی را با نثری عارفانه و عاشقانه از زبان راوی تکمیل کرده است. در یکی از سال های ابتدایی دانشگاه، در دهه اول محرم، هرشب قبل از خواب، همراه سید شهیدان اهل قلم، با این کتاب همسفر کاروان حضرت میشدیم.
 
کتاب «سلوک عزادار» هم از سید محمد شجاعی، کتاب خوبی است برای افرادی که به تعبیر ما هیئتی هستند! مراتب عزاداری برای حضرت را می آورد و بایسته های یک عزادار واقعی. 
 
کتب دیگری هم در این مناسب خوانده ام، ولی چون به دلم ننشسته است و یا نتوانسته ام با آنها ارتباط برقرار کنم، نمیخواهم آن ها را معرفی کنم.
 
معمولاً فایل این کتابها را هم میتوان در اینترنت پیدا کرد، ولی چون فرصت نکردم جستجو کنم، این زحمت رو خود دوستان بکشند!
 
التماس دعای مخصوص
یاحق

ادامه مطلب
[ سه شنبه 29 مهر 1393  ] [ 12:00 AM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]

مجموعه‌های طرح‌های گرافیکی محرم

افتخار دارم که با مسجدنما همکاری می‌کنم. مجموعه‌هایی از بهترین طرح‌های گرافیکی متناسب با محرم که به همت دوستانم در مسجدنما گردآوری شده‌اند، تقدیم شما باد. شما هم اگر مجموعه طرح‌های مناسبتی دیگری سراغ دارید حتما به مسجدنما معرفی کنید:

http://masjednama.ir/post/moharram-links

   

   

   

   

   


ادامه مطلب
[ دوشنبه 28 مهر 1393  ] [ 11:14 PM ] [ حمید درویشی شاهکلایی ]
[ نظرات0 ]