جشن فرخنده فروردين
نويسندگان
علی جاویدپناه
لینک دوستان

هر روز، روز كارگر است.
اختصاص يك روز به كارگران شايد به لحاظ تشريفات و تعظيم باشد والّا هر روز روز كارگرى است و كارگران است بلكه عالم از كار و كارگر تشكيل شده است. اينكه ما يك روز اختصاص بدهيم به كارگر، مثل اين است كه يك روز را اختصاص بدهيم به نور، يك روز را اختصاص بدهيم به خورشيد. هر روز نور هست و روز نور است، هر روزْ روز خورشيد است؛ لكن شايد اين براى يك تشريفات و تعظيمى باشد، از اين جهت مضايقه نيست، لكن اگر واقع بينى باشد، كار و كارگر در تمام عوالم ماقبل طبيعت و عالم طبيعت و عوالم مابعدالطبيعه، كار و كارگر همه جاست و تمام موجودات عالم، چه موجودات قبل از طبيعت باشد و چه موجودات طبيعى باشد و چه موجودات بعد از طبيعت، همه از كارگر پيدا شده است، و كارْ نظير «وجود» است كه در همه شئون عالم دخالت دارد ..
عظمت و منزلت كار و كارگر.
عالم موجود شده است از فعاليت خدا، اجزاى عالم موجود شده است از فعاليتهايى كه بعضِ موجودات دارند. هيچ موجودى را شما نمى‏توانيد سراغ كنيد الّا اينكه كارگر و كار در او موجود است و خودش كار است. كارگرها هم كارند، از كار پيدا شده‏اند ..
ذرات موجودات در عالم- در عالم طبيعت- فعال هستند براى ايجاد همه موجوداتى‏

كه در اين عالم است؛ حتى جمادات، حتى اشجار، همه زنده‏اند، همه كارگرند كار احاطه دارد بر همه عوالم. از اول با كار عالم موجود شده است و كارگر مبدأ همه موجودات است. حق تعالى‏ مبدأ كارگرى است و كارگر است، فعال است. موجودات عالم غيب [كه‏] با فعاليت غيبى تحقق پيدا كرده‏اند، كارگرند. موجودات عالم طبيعت- هر جا كه شما ملاحظه كنيد، هر قشرى از اقشار را كه ملاحظه كنيد، چه موجوداتى كه به نظر ما در پست ترين مراتب وجودند مثل معادن و زمينها و جمادات و چه آنهايى كه بعد از اين مرتبه موجودند مثل نباتات، اشجار و چه آنهايى كه بعد از اينها موجودند مثل حيوانات و چه آن كه مافوق اينهاست مثل انسان- همه جلوه كارند و همه كارگر. كارگرها اينها را درست كرده‏اند. كارگرى بر همه موجودات احاطه دارد ..
عالم مابعدالطبيعه- در جنت و نار- هم از كار و كارگرى پيدا شده است. بهشت و دوزخ از كار انسان پيدا شده است. در كار انسان است كه يا عمل صالح است يا كار خوب است كه مبدأ تحقق بهشت است يا اعمال غيرصالح و فاسد است كه مبدأ دوزخ است. نبايد ما اختصاص بدهيم يك روزى را به كارگر به اعتبار اينكه اين روز حظّ كارگر، همين روز است. بله، مانع ندارد كه يك روزى را ما انتخاب كنيم براى كارگر كه بفهمانيم به عالم كه كار و كارگرى است كه همه چيز از اوست ..

 

موضوع : جايگاه كار وتلاش در آموزه هاي ديني

منبع :

صحيفه امام، ج7، ص171

صحيفه امام، ج7،ص172




 
 
[ شنبه 26 فروردین 1391  ] [ 5:31 PM ] [ علی جاویدپناه ]
نظرات 0

بدون تردید, در میان همه کارهای مفید و سودآور, عوامل مولد و برطرف کننده نیازهای اساسی انسان یعنی کشاورزی , دامداری و صنعت ,ازاهمیت ویژه ای برخورداراست زیرا, در حقیقت , کشاورزی , موجبات حیات بشری را را فراهم ساخته و براساس آن , جوامع ,استوار می گردد. صنعت نیز در دنیای کنونی ,ازاهمیت فراوانی برخورداراست , به طوری که زندگی بشر امروز, به گونه ای گسترده با آن پیوند خورده و زندگی به صورت مجموعه به هم پیوسته صنعتی در آمده است . بدینسان , کشاورزان و کارگران از آن جهت که زندگی را برای انسانها ممکن و سهل ساخته اند, حقوق بسیاری بر عهده انسانها دارند.

افزون براین , دست یابی به کشاورزی و صنعت و صحیح پایه های استقلال کشور را تشکیل داده و می تواند سرنوشت سیاسی واجتماعی ملتها را دگرگون سازد. چه بسیاراز ملتهای که امروز, در عین گسترش و عظمت , براثر کمبود مواد غدایی محتاج دولتهای استعمارگر گردیده واصلی ترین شریان حیات و زندگی خود را به دست مستکبران سپرده اند. گره خوردگی این مساله , با سیاست های مریض ضداخلاقی ابرقدرتها, براهمیت خودکفائی در کشاورزی و صنعت می افزاید.

دراسلام , به این دو قشر, (کشاورز و کارگر)اهمیت بسیار داده شده است وانسانهایی که در راه تهیه معاش خود وانسانهای دیگر در تلاش اند, همانند مجاهدان در راه خدا به حساب آمده اند. ( الکاد علی عیاله کالمجاهد فی سبیل الله ) و زارعین گنجهای خداوند و بهره رسان به همه خلاق خداوند و موجودات دیگر معرفی گردیده اند. درارزش کار و کارگر همین بس که : پیامبراسلام , دست کارگر را می بوسد و بدین وسیله ارزش کار و کارگر را به نمایش می گذارد.

کشور عزیز ما که برخورداراز سرزمینهای بسیار وسیع کشاورزی می باشد, در رژیم ستمشاهی , براثر نفوذاستعمارگران و سیاستهای غلط حاکمان , کشاورزی از صحنه خارج گردیده بود و سرزمینهای وسیعی ,از بهترین زمینهای حاصل خیز, با تبدیل به ساختمان , ویلا, تا جایی که کشور ما با توان بهره دهی نان چندین کشور, خود, محتاج بیگانگان گردید.

امام امت , سالهای پیش از پیروزی , خطر نابودی کشاورزی را به ملت تذکر داده و خواستار قطع وابستگی از خارجیان گردید. بعداز پیروزی نهضت نیز, مرتب به ارزش نیروی مولد کارگر و کشاورز تکیه کرد و خواستار حمایت همه جانبه از کشاورز و کشاورزی و کارگر, در راستای خودکفائی اقتصادی کشور گردید:

دو قشراز ملت ستون کشور وانقلابند: یک قشر, کارگر که با مجاهدات پی گیر خود قبل ازانقلاب و بااعتصابات دامنه دار خود,انقلاب را به پیروزی رساند و بعدازانقلاب هم آنها هستند که با کوشش خود, و جهاد خود, در راه اسلام ,این انقلاب را به پیش می برند و قشر دوم کشاورزان اند. کشاورزان و کارگران اساس استقلال کشورند 39 .

[کارگران ازارزشمندترین طبقه و سودمندترین گروه , در جامعه ها هستند. چرخ عظیم جوامع بشری , با دست توانای کارگران در حرکت و چرخش است . حیات یک ملت مرهون کار و کارگراست] 40 .

[... در هر کشور, کارگر و کشاورزاساس آن کشور هستند.اساس اقتصاد کشور بسته به کار و کارگر و کشاورزاست]


موضوع : راهكارهاي حمايت از توليد ملي

منبع : پايگاه اطلاع رساني حوزه نت




 
 
[ شنبه 26 فروردین 1391  ] [ 5:23 PM ] [ علی جاویدپناه ]
نظرات 0

علاوه بر زیرساخت های تاریخی و اجتماعی، مدگرایی در بین جوانان از یک سری اصول و سازه های روان شناختی نیز تبعیت می کند و با انگیزه ها و نیازهای چندی در ارتباط است.

 

1 . تنوع طلبی و نوگرایی

جوانی، فصل تازه ای در زندگی و سرآغاز ورود انسان به جهان پرشور و رنگارنگ است که غرایز طبیعی در شکل دهی آن، نقش اصلی را بر عهده دارند. استقلال طلبی، تنوّع دوستی، هیجان خواهی، نقد گذشته و نوگرایی از جمله ویژگی های دوران جوانی است که به شدّت، رفتارهای جوانان را تحت تأثیر قرار می دهد. تمایل به امروزی شدن و نوگرایی به درجات مختلف در هر نوجوان وجود دارد و گواه نیاز وی به شکستن قالب های موجود، فاصله گرفتن از هنجارهای پیشین و رسیدن به هویّتی متمایز از کسانی که پیش از او بوده اند و همچنین گرایش به فاصله گرفتن از والدین است. این نیاز، زمانی که نمود بیرونی به خود می گیرد و در رفتار جوان منعکس می شود، به صورت مدگرایی ظاهر می گردد.

2 . مدگرایی و همانندسازی

همانندسازی در مکتب روانْ تحلیلگری به فرایندی ناهشیار اطلاق می شود که فرد، طی آن، ویژگی ها (نگرش ها و الگوهای رفتاری)ی فرد دیگری را برای خود سرمشق قرار می دهد و با تقلید از نگرش ها و ویژگی رفتاری وی احساس می کند که مقداری از قدرت و کفایت او را نیز به دست آورده است.(5)

منبع اصلی همانندسازی در دوران کودکی والدین هستند ؛ زیرا کودک، اولین و بیشترین برخورد را در زندگی با والدین خود دارد ؛ اما در دوران نوجوانی که فرد از والدینش فاصله می گیرد، الگوهایی را که خود را با آنها شبیه کرده است، از دست می دهد و در درون او خلأی به وجود می آید. چنین خلأی می باید از طریق یافتن الگوهای دیگر، یعنی از طریق همانندسازی های جدید با دیگری، پر شود.

به اعتقاد روانشناسان، همین خلأ و احساس ناامنی ناشی از آن باعث می شود که نوجوان در مسیر خود به راه حل هایی متوسّل شود که این راه حل ها از طریق همانندسازی با شخصیت هایی است که الگوی نوجوان قرار می گیرند. این شخصیت ها می توانند شخصیت های معروف گذشته، هنرپیشه های سینما، نوازندگان و آوازخوانان، و یا گروه های مختلفی مانند «هیپی»ها باشند و فرد، خود را از نظر ظاهری شبیه آنها ساخته، در شیوه لباس پوشیدن و طرز رفتار با آنان همانندسازی کند. به محض این که یک هنرمند یا ورزشکار لباسی را بپوشد و در صحنه ای ظاهر شود، جوانان با وی همانندسازی نموده، سعی می کنند به عنوان مُد، آن را در جامعه طرح کنند.

3 . رقابت و چشم و همچشمی با دیگران

انگیزه رقابت و چشم و همچشمی با دیگران، از دیگر عوامل پیروی از مُد در بین جوانان و نوجوانان محسوب می شود. این انگیزه، در همه افراد وجود دارد و به گونه های مختلف بروز می کند. رقابت اگر در زمینه های مثبتْ جهت داده شود، باعث پیشرفت و رشد و تکامل معنوی فردی می شود ؛ اما اگر جهتگیری آن به سوی امور مادّی و مُدپرستی باشد و فرد، سعی کند از لحاظ ظاهری (و مثلاً در سبک و شیوه لباس پوشیدن) از دیگران عقب نماند، سرانجامِ خوبی نخواهد داشت.(6)

4 . مدگرایی و التزام های ناشی از دوستی

یکی از عوامل پیروی از مُد در بین جوانان و نوجوانان، ترس و نگرانی از مجازات های خصوصا غیر رسمی از سوی دوستان است. لذا تحقیر و تمسخر ، پوزخند زدن و متلک گفتن اطرافیان و ترس از آن، باعث می شود که جوانان و نوجوانان از مُدهای رایج پیروی کنند.

5 . مدگرایی و جلب توجه دیگران

افرادی هستند که با تعویض و تغییر هر روزه لباس و آرایش خود و خریدن لباس های گران قیمت و مُدِ روز، در صدد جلب توجه دیگران برمی آیند. استفاده از لباس های چسبناک و برّاق و رنگارنگ، جوراب هایی شبیه تور ماهیگیری، کفش هایی با پاشنه های خیلی بلند، آرایش تُندی با رنگ های غیر طبیعی و... (که بیش از همه در بین جوانان و بخصوص دختران رایج است)، باعث جلب توجه دیگران شده، نگاه هایی را به خود معطوف می دارد.

6 . مدگرایی و تشخُّص طلبی

برتری جویی و تشخّص طلبی از دیگر عوامل پیدایش مُد در بین جوانان است. افرادی که خود را برتر از دیگران و مربوط به قشر مرفّه جامعه می دانند، سعی می کنند این برتری را در گویش، لباس پوشیدن، محیط آرایی و سبک آرایش و زیورآلات خود نشان دهند و لذا مُدهای جدید را مطرح می کنند.

تورْشتایْن وِبْلن (Thorstein veblen)مد را وسیله ای برای این که افراد، نشان دهند ثروتمند و با شخصیت و یا دارای اندیشه ای خاص هستند، می داند؛(7) لذا به محض این که مُدی در جامعه گسترده شد، اشراف زادگان و ثروتمندان به سراغ این مد جدید می روند ؛ زیرا مُد قدیمی دیگر آنها را از طبقات دیگر جامعه متمایز نمی کند.


موضوع : توليد ملي ، حمايت از كار وسرمايه ايراني

منبع : پايگاه اطلاع رساني حوزه نت




 
 
[ شنبه 26 فروردین 1391  ] [ 3:36 PM ] [ علی جاویدپناه ]
نظرات 0

نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نویدبخش تحرکی مضاعف و رو به جلو در پهنه اقتصادی کشور است؛ با این همه، اما گویا تیرگی روابط قوای مجریه و مقننه در همین روزها بر سر ماجرای نصب مدیر عامل جدید صندوق تامین اجتماعی و در پی آن اعلام وصول طرح استیضاح وزیر کار در هیئت رییسه مجلس، تا حدودی این امیدواری را کمرنگ کرده است حال آن که کسی شکی ندارد اولین بایسته در راه تحقق تولید ملی، وحدت ملی است آن هم از سوی دولتمردان و نمایندگان مجلس که باید دست در دست هم داده و با شناسایی آسیب‌ها و نقاط گره و کور اقتصاد کشور، بستر شکل گیری عملی شعار سال 91 را محقق کنند.این تنش های نوین بهاری البته به موضوع تامین اجتماعی ختم نمی‌شود، چه آن که بر سر زمان و نحوه آغاز فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز میان مجلس و دولت اختلافاتی پدید آمده است و این نگرانی جدی وجود دارد که خدای ناکرده بوی لجاجت سیاسی و اغراض شخصی از پی این اختلافات به مشام عموم برسد.مقام معظم رهبری اخیرا در دیدار جمعی از مسئولان کشور یکی از لوازم بسیار مهم حرکت همه‌جانبه کشور در جهت حمایت از تولید ملی و مقابله با تلاش‌های جبهه استکبار را همکاری و همدلی مجلس و دولت برشمردند و تصریح کردند: «امروز کشور در عرصه‌های مختلف نیازمند تلاش، تحرک، نوآوری و ابتکار است که لازمه رسیدن به این هدف، همفکری، تدبیر و همراهی مسئولان به ویژه در دولت و مجلس است».ایشان همچنین در این دیدار نوروزی، با تاکید بر این نکته کلیدی که یکی از دلایل عمده شکست جبهه مخالفان و معاندان نظام اسلامی، وحدت و همدلی درونی کشور است بیان داشتند: «مجلس و دولت باید با همکاری صمیمانه برای حمایت از تولید ملی، گام‌های عملی بردارند».پر واضح است صرف شعار سر دادن و سخنرانی کردن گرهی از مشکلات فرا روی اقتصاد کشور و تولید ملی باز نمی‌کند؛ چرا که این مهم نیازمند عمل است و در مقام عمل نیز بیش از هر چیزی، نیاز به همفکری و همدلی احساس می‌شود. «اصلاح الگوی مصرف»، «همت مضاعف و کار مضاعف»، «جهاد اقتصادی» و بالاخره «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» که در چهار سال اخیر در نامگذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری اهتمام به آنها مورد تاکید قرار گرفته است، زمانی شکل عینی به خود می‌گیرد که در پرتو وحدت و اعتماد ملی، مسئولان در کنار مردم آستین همت را بالا بزنند و همه توانمندی‌های داخلی را به میدان آورند وگر نه چه کسی است که نداند از رهگذر مشاجرات سیاسی، تعامل و تفاهمی ایجاد نمی‌شود که بتوان به واسطه آن، راهکاری برای حل مشکلات اندیشید و آن را با قوت به کار بست.به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب، منازعات بی‌جهت و دست به گریبان شدن در شرایطی که دشمنان از هر منفذی قصد نفوذ و ضربه زدن را دارند، تنها باعث خشنودی و جری شدن خصم می‌شود. امید آن که، در این وضع حساس همه مسئولان به خوبی قضایا را درک کنند و در ترتیب و اولویت امور اصلی و امور حاشیه ای به خطا نروند.


موضوع : توليد ملي ، حمايت از كار وسرمايه ايراني

منبع : روزنامه حمايت




 
 
[ شنبه 26 فروردین 1391  ] [ 1:49 PM ] [ علی جاویدپناه ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By Rasekhoon :.

تعداد کل صفحات : 50 ::      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >  

درباره وبلاگ

برخيز كه فخرهمت اقليم شويم/ در نزدخدا وخلق تكريم شويم/ فرمود ز توليد حمايت بكنيم/ تاشاهدمرگ طرح تحريم شويم/