تبیین چشم انداز صنعت گیم ایران در برنامههای بنیاد ملی بازیهای رایانهای

حدود 6 سال از فعالیت رسمی بنیاد ملی بازیهای رایانهای که از آن به عنوان متولی عرصه هنر –صنعت گیم کشور یاد می شود، می گذرد. مجموعهای که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس فرآیندی حرفهای و مبتنی بر خواست و نیاز جامعه و تاکید مسوولان بلند پایه کشور به ویژه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی تاسیس و راهاندازی شد.
این بنیاد با رویکرد – برنامه با محور اعتمادسازی، جریانسازی، فرهنگسازی، جایگزینی بازی ایرانی به جای تولیدات خارجی و توجه به ظرفیتهای بالقوه این مجموعه و تلاش در جهت بالفعل کردن این ظرفیتها در قالب برنامههای کوتاه، میان و دراز مدت وارد عرصه گیم شدند.
صنعت گیم به رغم قدمت چند دهه در دنیا، در ایران حوزهای جدید تلقی می شود و پیش از راهاندازی بنیاد ملی بازیهای رایانهای به عقیده بسیاری از صاحبنظران فعالیتها در این گستره ناچیز، پراکنده و غیرملموس بوده است.
حمایت از جریان تولید، شناسایی ظرفیتهای جدید، سیاستگذاری در حوزه اجرا و تبیین فرآیند عرضه تولیدات داخلی به همراه تدوین نظام ردهبندی سنی برای سالمسازی محصولات وارداتی و تولید داخل متناسب با گروههای مختلف مخاطب از برنامههایی است که در این سالها در قالب فعالیتهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای رخنمایی کرده است.
این بنیاد به رغم تنگناهای مالی بسیار، نبود ردیف بودجه مستقل و عدم تامین منابع مناسب، اکنون به عنوان مجموعهای کاملا تخصصی و حاکمیتی برای صیانت از حوزه گیم و فعالان این عرصه ایفای نقش میکند.
**برخی دستاوردها و فعالیتهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای:
• مطالعه و تدوین برنامه راهبردی و چشم انداز صنعت بازیهای رایانهای در افق ایران 1404
• حمایت از تولید، توزیع و عرضه بیش از 120 بازی رایانهای ایرانی
• صدوربیش از 4500 مجوز تولید، توزیع، موسسات، مسابقات و گیمنتها
• تدوین نظام ملی ردهبندی سنی بازیهای رایانهای ESRA
• تحلیل محتوا و ردهبندی سنی بیش از 2500 عنوان بازی رایانه¬ای داخلی و خارجی
• ساماندهی و مدیریت بازار مصرف بازیهای رایانه¬ای
• برنامهریزی و تولید محتواهای آموزشی با هدف ترویج فرهنگ استفاده صحیح از بازیهای رایانهای
...
ادامه مطلب