پنج شنبه 31 اردیبهشت 1394  ساعت 12:06 AM | | نوشته ‌شده به دست تارنمای گیمی | ( نظرات 0 )
با تدوین شوای عالی فضای مجازی؛

آیین‌نامه نشر دیجیتال بازی‌های رایانه‌ای تدوین می‌شود

شناسهٔ خبر: 2583178 -
نخستین جلسه کمیته تدوین آیین‌نامه نشر دیجیتال بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد. این آیین‌نامه پس از تدوین در شورای عالی فضای مجازی مطرح و بعد تصویب، لازم‌الاجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه کمیته تدوین آیین‌نامه نشر دیجیتال بازی‌های رایانه‌ای روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴ در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد.

 ذبیح اله فیض آبادی، مدیر عامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در جلسه مصوبات کمیسیون ارتقاء محتوای مرکز ملی فضای مجازی که در زمینه تدوین آیین نامه مختلف مربوط به بازی‌های رایانه ای توسط بنیاد برگزار شد، گفت: برنامه ملی بازی های رایانه‌ای سال گذشته تدوین شد و بندهای آن در شورای عالی فضای مجازی مورد بحث قرار گرفت و با تغییرات مختصری تصویب شد.

وی ادامه داد: در زمینه یاد شده به لحاظ اجرا نیاز به تدوین برخی آیین نامه‌های اجرایی بود که بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای متولی ۱۵ مورد از آن شد که با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، آیین نامه‌های مربوطه را تهیه و برای تصویب به کمیسیون ارتقای محتوا ارسال خواهد شد و پس از تصویب جنبه اجرایی خواهد یافت.

فیض آبادی با بیان اینکه در جلسه نخست قرار است آیین‌نامه نشر دیجیتال بازی‌های رایانه‌ای با همفکری حضار تدوین شود گفت: با توجه به ظرفیت‌های داخلی بنیاد قرار شده جلساتی با سایر نهادها و ارگان‌های مرتبط با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شود تا این آیین نامه با همفکری و مساعدت آنها تدوین و اجرایی شود.

مدیر عامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با یادآوری اینکه از ۱۵ آیین‌نامه مطرح شده در سال گذشته حدود ۲۲ جلسه کارشناسی در شورای عالی فضای مجازی و ۱۱ جلسه در کمیسیون ارتقای محتوا برگزار شد، افزود: در نهایت قرار شد آیین نامه‌های لازم تدوین و در برنامه سال جاری قرار گیرد که از این جمله می‌توان به نشر دیجیتال، حمایت، توزیع فیزیکی و مواردی از این قبیل را نام برد.

وی ادامه داد: آیین نامه‌های یاد شده پس از تدوین در شورای عالی فضای مجازی در کمیسیون ارتقای محتوا مطرح و پس از تصویب و براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای تمامی وزارت خانه‌ها و سازمان‌های مختلف لازم الاجرا می‌شود.

حسن کریمی قدوسی قائم مقام بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای نیز در ادامه به اهمیت رسیدگی به نشر دیجیتال اشاره کرد و گفت: به همین جهت موضوع جلسه نخست را نشر دیجیتال انتخاب کرده‌ایم چرا که در شرایط فعلی بیش‌ترین اهمیت را دارد.

وی با بیان اینکه برای مصوبه ساماندهی توزیع دیجیتال، در واقع یک جلسه تدوین آیین نامه خواهیم داشت، افزود: جلسه یاد شده در مدت یک ماه به صورت جلسات هفتگی برگزار خواهد شد.

قائم مقام بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به موارد تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: یکی از بندهای مصوبه، سازوکار اعطای مجوز به سایت‌ها و نرم‌افزارهای توزیع دیجیتال است به طوری که امکان نظارت مستمر بر آنها توسط دستگاه‌های نظارتی فراهم شود.

وی افزود: طراحی ساز و کار جهت بررسی صحیح درخواست‌های ارسالی توسط توزیع‌کنندگان دیجیتالی مجاز جهت دریافت مجوز به ازای هر بازی از بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، طراحی سازوکار جهت اطلاع و کسب آمار به‌روز و دقیق از عناوین بازی‌های رایانه‌ای توزیع شده، طراحی سازوکار جهت تشویق و ترویج استفاده بیش‌تر از فضای‌های ایمن و دارای مجوز داخلی از دیگر بندهای تفاهم‌نامه است.

کریمی به تبصره آیین نامه اشاره کرد و توضیح داد: مدیران تارنماها که قصد دارند بازی خود را به صورت رایگان منتشر کنند باید با تایید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای نسبت به این کار اقدام کنند.

ساماندهی سایت‌هایی که بازی‌های کپی را به صورت رایگان و خرید پستی عرضه می‌کنند، پلتفرم‌های عرضه بازی، سایت‌های عرضه کننده بازی‌های ارجینال و سایت‌های عرضه کننده سریال بازی‌های ارجینال از دیگر مواردی است که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.

قائم مقام بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای حمایت از تولیدات داخلی را مهم ارزیابی کرد و گفت: در این زمینه عوارض برای بازی‌های خارجی، سهم مارکت‌ها برای بازی‌های ایرانی، توجه به بازی‌های ایرانی نیز در آیین نامه در نظر گرفته شده است.

یادآور می‌شود نخستین جلسه کمیته تدوین آیین‌نامه نشر دیجیتال بازی‌های رایانه‌ای روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴ با حضور مهندس ذبیح‌اله فیض آبادی مدیر عامل بنیاد، حسن کریمی قدوسی قائم مقام بنیاد، قیطرانی نماینده کارگروه و تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، محمودیان و میرزایی نمایندگان کارگروه بازی‌های رایانه‌ای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، اصغرپور نماینده انجمن ناشرین بازی‌های رایانه‌ای، مهدی اصل عضو هیئت موسس انجمن بازی‌سازان رایانه‌ای، امیری معاون نظارت و ارزشیابی، احمدی معاون برنامه ریزی و توسعه، کردمیهن رییس ستاد مبارزه با بازی‌های غیر مجاز رایانه‌ای و حسینی بلوچی کارشناس حقوقی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در محل بنیاد برگزار شد.

 



پنج شنبه 31 اردیبهشت 1394  ساعت 12:06 AM | | نوشته ‌شده به دست تارنمای گیمی | ( نظرات 0 )
مدیر انستیتو ملی و مرکز رشد بازی‌سازی؛

خانه‌ بازی‌سازان ایران تشکیل می‌شود

شناسهٔ خبر: 2584379 -

مدیر انستیتوی ملی و مرکز رشد بازی‌سازی از تشکیل خانه‌ بازی‌سازان ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، میرحسین حسینیان، به معرفی بخش‌های مختلف تولید یک پروژه‌ بازی پرداخت و افزود: تولید بازی نیازمند نقش‌هایی چون طراح بازی، هنرمند، برنامه‌نویس و شاخه‌های گوناگون دارد.

وی درادامه به ادغام انستیتو ملی و مرکز رشد بازی‌سازی و شکل گرفتن "خانه‌ی بازی‌سازی ایران" اشاره کرد و توضیح داد: به زودی تغییراتی نیز در سیلابس درسی رشته‌های خانه بازی‌سازی ایران و ساختار آموزشی ایجاد می شود که در این زمینه به‌زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

به گفته حسینیان سیلابس آموزشی پروژه محور خواهد شد به نحوی که دانش پژوهان رشته‌های مختلف در طول دوره تحصیل خود ملزم به ارائه 3 پروژه‌ بازی‌ رایانه‌ای به ترتیب با زمان‌های 6، 14 و 36 هفته‌ای خواهند بود.

مدیر انستیتوی ملی و مرکز رشد بازی‌سازی به  مزیت رویکرد یاد شده اشاره کرد و گفت: در سیلابس آموزشی دانش پژوهان به مرور با روند ساخت پروژه‌ با مقیاس‌های به ترتیب کوچک، متوسط و بزرگ آشنا شده و احتمال به سرانجام نرسیدن تیم‌ها به دلیل تخمین اشتباه مقیاس پروژه تا حد زیادی کاهش می‌یابد که این امر در طولانی مدت منجر به ذخیره‌ سرمایه مالی و زمانی آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین یک استاد راهنما، از چهره‌های موفق و سرشناس صنعت بازی‌سازی کشور، تیم‌ها را در طول زمان انجام پروژه‌ها هدایت و راهنمایی می‌کند این در حالی است که هر یک از دانش پژوهان نیز پس از ثبت نام در خانه بازی‌سازی از همان ابتدا یک استاد راهنمای شخصی خواهند داشت که روند پیشرفت آن‌‌ها را در طول تحصیل بررسی می‌نماید.

حسینیان افزود: بحث انیمیشن که جای خالی آن به شدت در سیلابس انستیتوی بازی‌سازی احساس می‌شد، به رشته‌های هنر دو و سه بعدی اضافه خواهد شد و تعاملات گسترده‌تر با چپتر ACM SIGGRAPH تهران و برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های مختلف مشترک، موضوعی است که وعده آن داده شده است.

وی به دیگر تغییرات برنامه‌ریزی شده از جمله سخت‌تر شدن پذیرش دانش‌پژوهان اشاره کرد و گفت: این پذیرش با برگزاری آزمون‌هایی مرتبط با رشته مورد نظر آن‌ها همراه خواهد بود. همچنین ارتباط خانه‌ بازی‌سازی با ناشرها و سرمایه‌داران گسترش خواهد یافت تا پروژه‌های دانشجویی که از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند شانس ورود به بازار رقابتی را پیدا کنند و فرصتی نیز برای استخدام اعضای تیم‌ها فراهم شود.



چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394  ساعت 10:25 PM | | نوشته ‌شده به دست تارنمای گیمی | ( نظرات 0 )

یک بازی با ساختار افسانه و اسطوره ایرانی در حال تولید است؛

معرفی بازی افسانه ملک محمد

 

شرکت طرح برجسته، اقدام به تولید بازی رایانه ای در ژانر اکشن ماجرایی و درونمای کهن افسانه ای، با نام" افسانه ملک محمد" (سیب طلایی) کرده است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، ساختار بازی ملک محمد بر پایه افسانه و اسطوره بوده و این موضوع سبب شده تا بازی حاوی تصاویری از غول ها و شخصیت‌های خیالی باشد .

تولید کنندگان بازی‌های جدید خارجی، برای ایجاد تصاویری با کیفیت بالا در المان‌های محیطی و شخصیتی ، مدیریت در گیم پلی بازی و اجرای صحیح حرکات کاراکترها و انیمیشن‌های موجود، سعی کرده‌اند از تکنیک سینماتیک اینتراکتیو بهره برده و زمینه رضایت  بیشتر بازیکن را فراهم کنند.

شرکت طرح برجسته نیز از این قافله عقب نمانده و سعی کرده با پیاده سازی این تکنیک در بازی‌های داخلی ، نقصان بازی‌های ایرانی موجود در صحنه را جبران کرده و  سهم کوچکی از این صنعت را تامین کند.

محیط و المان های ساخته شده در این بازی و بافت های به کار رفته در آنها با کیفیت مطلوب ایجاد شده و سعی در بهینه شدن تصویر برای رضایت خاطر بازیکن شده است .

گیم پلی بازی به دو صورت مبارزات دو یا چند نفره و سینماتیک اینتراکتیو است. داستان بازی برگرفته از داستان های  کهن ایرانی بوده و برای بهتر و هیجان انگیز تر شدن بازی تغییراتی در روند داستان داده شده است .

بازی درچهار مرحله در حال تولید است که مرحله نخست آن مربوط به محیط داخل قصر و مرحله دوم بازی پس از گذشتن از جنگل ، ملک از دهانه چاهی وارد غار دیو می شود و در مرحله سوم از بازی دنیای فانتزی به نام دنیای سیاه است و مرحله آخربازی مربوط به قصر سیب طلا است.



چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394  ساعت 10:22 PM | | نوشته ‌شده به دست تارنمای گیمی | ( نظرات 0 )

امکان ثبت نام در «ارتش‌های فرازمینی» فراهم شد

 

نماینده جام جهانی بازی‌های رایانه‌ای در ایران اعلام کرد که امکان ثبت نام در مسابقات بازی ایرانی ارتش‌های فرازمینی به صورت رایگان فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سایت مکعب، نماینده جام جهانی بازی‌های رایانه‌ای در ایران، با توجه به هماهنگی‌های انجام شده با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و شرکت مکعب بازی ایرانی «ارتش‌‌های فرازمینی» به لیست رشته های حاضر در مسابقات اضافه شد.

این بازی در سبک اکشن اول شخص بوده و می‌توان آن را از لحاظ گیم پلی و سبک با بازی ندای وظیفه (CoD) مقایسه کرد.

علاقه‌مندان برای برگزاری مسابقات اول شخص بر روی سایت می‌توانند در این رشته ثبت نام کنند و علاوه بر تجربه هیجان انجام این بازی خوب ایرانی از جوایز میلیونی نفرات برتر این رشته نیز بهره‌مند شوند.

یادآور می‌شود آخرین مهلت ثبت نام در مسابقات CUBE IV روز جمعه ۱۸ ام اردیبهشت ماه است.

 طبق خبرهای رسیده از تیم برگزاری مسابقات ESWC ایران مکان برگزاری مسابقات CUBE IV که نخستین قدم برای مسابقات امسال خواهد بود، در رواق هنری برج میلاد واقع در سمت راست ورودی اصلی برج خواهد بود



سایت
چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394  ساعت 10:20 PM | | نوشته ‌شده به دست تارنمای گیمی | ( نظرات 0 )

ورود داراوسارا به دنیای بازی رایانه‌ای/ در پی احیا عروسک‌ها هستیم

شناسهٔ خبر: 2568942 -
معاون تولید کانون پرورش از تولید یک بازی رایانه‌ای با حضور کاراکترهای دارا و سارا تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: قرار بود این بازی منتشر شود اما تولید آن یک سال دیگر نیز طول می‌‌کشد.

مهدی باقری، معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر از انتشار دو بازی رایانه‌ای از سوی این معاونت خبر داد و افزود: در «ایران‌شناسی»، دارا و سارا به نقاط مختلف ایران سفر می‌کنند و با آداب و رسوم، موسیقی، غذا و طرز لباس پوشیدن مردم هر منطقه آشنا می‌شوند. بچه‌ها هم با دارا و سارا سفر می‌کنند و شهرها و استان‌های مختلف سرزمین خود را می‌شناسند.

او همچنین به تولید بازی رایانه‌ای با عنوان «سبک زندگی» اشاره و بیان کرد: در قالب این بازی، بچه‌ها را به طور غیرمستقیم با مفاهیم دینی و ارزش‌های اخلاقی چون احترام به پدر و مادر و مهربانی و انسان‌دوستی آشنا می‌کنیم. یکی دیگر از بخش‌های این بازی رایانه‌ای، آشنایی با بازی‌های قدیمی چون «هفت سنگ» است که می‌تواند سه نسل را دور هم جمع کند.

مهدی باقری

به گفته باقری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکنون ۴۵ بازی رایانه‌ای تولید کرده که دو عنوان «سبک زندگی» و «ایران‌شناسی» نیز قرار بود تا پایان سال ۹۳ به فهرست این بازی‌ها افزوده شود اما به دلیل وجود پاره‌ای مسایل، تولید این دو بازی رایانه‌ای تا پایان سال ۹۴ به‌طول می‌انجامد.  

معاون تولید کانون پرورش فکری در پاسخ به اضرورت وجود یک نوع پیوست فرهنگی اشاره و بیان کرد: ما به دنبال احیای عروسک‌ها هستیم و می‌خواهیم یک پیوست فرهنگی بین تولیدات کانون وجود داشته باشد، یعنی علاوه بر نسل جدید عروسک های دارا و سارا که نمونه‌هایی از آن در نمایشگاه کتاب، ارائه می‌شود، فیلم، پویانمایی و کتاب دارا و سارا هم تولید می‌شود.

 



دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  ساعت 7:07 PM | | نوشته ‌شده به دست تارنمای گیمی | ( نظرات 0 )

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

ایران ظرفیت بالایی برای عرضه بازی‌های رایانه ای با کیفیت دارد

 

 

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم آغاز به کار پنجمین همایش ملی و یک روزه حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط  به ظرفیت بالای ایران در زمینه بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرد و گفت: در حالی که ایران ظرفیت بالایی برای عرضه بازی‌های رایانه ای باکیفیت و حتی قابل رقابت با نمونه‌های خارجی دارد اما به دلیل عرضه بی حد آثار خارجی با قیمت نازل در بازار متأسفانه هنرمندان این عرصه فرصتی برای عرض اندام ندارند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه این همایش در سخنانی ضمن خیرمقدم به مهمانان داخلی و خارجی گفت: از اینکه باردیگر این فرصت به دست آمد تا در جمع بخشی از جامعه حقوقی به بخشی از مشکلات حقوقی تولیدکنندگان آثار ادبی و هنری بپردازیم خوشحالیم.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان فیلم‌های سینمایی و آثار موسیقایی هم بسیارند که از عرضه آثار خود در شبکه‌های خارجی بدون ارائه حق پخش خود ناراضی هستند. در کنار اینها اما صنایع خلاق و کارآفرین فرهنگی کشور وضعیت مناسبی ندارند و کم رونق و نزدیک به رکود هستند؛ مانند بازی‌های رایانه‌ای.

جنتی با اشاره به ظرفیت بالای ایران در زمینه بازی‌های رایانه‌ای تصریح کرد: در حالی که ایران ظرفیت بالایی برای عرضه بازی‌های رایانه ای باکیفیت و حتی قابل رقابت با نمونه‌های خارجی دارد اما به دلیل عرضه بی حد آثار خارجی با قیمت نازل در بازار متأسفانه هنرمندان این عرصه فرصتی برای عرض اندام ندارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشریح شرایط حقوقی رعایت مالکیت فکری آثار فرهنگی تأکید کرد: صنایع خلاق و کارآفرین فرهنگی کشور وضعیت مناسبی ندارند و کم رونق و نزدیک به رکود هستند.

یاد آور می شود پنجمین همایش ملی و یک روزه حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط صبح امروز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت در تالار وحدت با سخنرانی وزاری فرهنگ و ارشاد و دادگستری و نیز صحبت‌های معاون دبیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری آغاز به کار کرد.

 

منبع : ircg.ir



پنج شنبه 10 اردیبهشت 1394  ساعت 7:16 PM | | نوشته ‌شده به دست تارنمای گیمی | ( نظرات 0 )

رئیس حوزه هنری قزوین در گفت‌وگو با تسنیم:

حوزه هنری قزوین در صنعت بازی‌های رایانه‌ای سرمایه‌گذاری می‌کند

خبرگزاری تسنیم: رئیس حوزه هنری قزوین گفت: حوزه هنری قزوین در راستای حفظ آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب در صنعت بازی‌های رایانه‌ای سرمایه‌گذاری می‌کند.

 

محمد کرم‌الهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین، اظهار داشت: بازی‌های رایانه‌ای راهی برای انتقال ارزش‌های انقلابی و دینی به نسل نوجوان است و باید مسئولان فرهنگی در این زمینه نیز ورود کنند.

وی با بیان اینکه حوزه هنری قزوین در بازار بازی‌های رایانه‌ای سرمایه‌گذاری می‌کند، افزود: استان قزوین در عرصه ساخت بازی‌های رایانه‌ای از ظرفیت پویایی بهره می‌برد که تاکنون از این متخصصان حمایت درستی نشده است و حوزه هنری در نظر دارد با سرمایه‌گذاری درست در این بخش با هجمه‌های نرم دشمنان مقابله کند.

رئیس حوزه هنری قزوین با بیان اینکه در دنیای امروز بازی‌های رایانه‌ای جایگاه مؤثری در ساخت فرهنگ جامعه دارند، عنوان کرد: باید با برنامه‌ریزی درست در جهت ساخت بازی‌های رایانه‌ای گام برداریم تا دشمنان اسلام در این عرصه نیز مأیوس شوند و نتوانند محصولات خود را با اهداف مختلف در بازار ایران توزیع کنند.

کرم‌الهی با اشاره به اینکه متخصصان زیادی در بحث بازی‌های رایانه‌ای با حوزه هنری قزوین همکاری می‌کنند، بیان کرد: تاکنون حوزه هنری قزوین در نظر دارد با ورود در حوزه بازی‌های رایانه‌ای با هدف ترویج فرهنگ انقلابی در بین جوانان سرمایه‌گذاری کند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر حوزه هنری قززوین در مرحله تحقیق است  و در آینده‌ای نزدیک مرکزی برای ساخت بازی‌های رایانه‌ای در استان قزوین ایجاد می‌شود.

رئیس حوزه هنری قزوین با تأکید بر اینکه امروز برای انتقال مفاهیم دینی و ارزش‌های انقلابی به نسل جوان و نوجوان باید از فناوری‌های جدید استفاده شود، گفت: ساخت انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای یکی از ابزارهای جذاب برای انتقال این مفاهیم به نسل نوجوان و جوان است که باید از آن بهره برد.

 

منبع:تسنیم



عناوین آخرین مطالب