گونه هاي مقابله با فرقه هاي کج انديش در سيره امام رضا(ع) (1)

چکيده

مسلمانان پس از رحلت رسول اعظم(ص) و با توسعه سرزمين هاي اسلامي به فرقه هاي گوناگون تقسيم شدند و به تدريج انحرافاتي در عقايد آنها پديدار شد. ائمه عليهم السلام که جانشينان رسول خدا(ص) در ميان امت اسلامي هستند، به مقابله با اين انحرافات پرداختند و در زمان هاي مناسب، عقايد نادرست ايشان را بيان فرموده، مطلب حق را ادا مي کردند. امام رضا(ع) که در دوران خلافت مأمون (از طرفداران مکتب اعتزال) در پايتخت زندگي مي کردند، با فرقه هاي مختلف مواجه بودند، از جمله آنها فرقه هاي واقفيه، غلات، متصوفه، معتزله،مجبره و مفوضه بودند که اين مقاله به بيان شيوه مقابله آن حضرت با اين فرقه ها پرداخته است.
کليد واژه ها: فرقه هاي کج انديش، روش مواجهه امام رضا(ع)، غلات، واقفيه، معتزله، متصوفه، مفوضه.

 



ادامه مطلب

نوشته شده در تاريخ دوشنبه 29 شهریور 1389  ساعت 12:54 AM | نظرات (0)

راز آیینه‌ها

شفا یافته: فاطمه استا نیستی
متولد: 1344
اهل: كلات نادری
بیماریها: سرطان خون، فلج بدن، عفونت كلیه
در آیینه مقابل تصویر شكسته و رنجور زنی را دید كه هیچ شباهتی با او نداشت، رنگ پریده، رخساری تكیده و چین عمیقی كه زیر چشمان به گودی نشسته‌اش هویدا شده بود، چهره‌اش را پیرتر از آنچه بود نشان می‌داد.
با حسرت، آهی كشید و از آیینه رو گرداند، اما آیینه‌ای دیگر برابر با نگاهش ایستاده بود، با حیرت به عقب برگشت، باز هم آیینه‌ای، تصویر مضطربش را منعكس كرد. دور خود چرخید. چهار سویش را آیینه‌ها گرفته بودند. گویی زندانی آیینها شده بود. حس كرد آیینه‌ها به او نزدیك می‌شوند. زندانش تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌شد. تصویرش در میان آیینه‌ها تكثیر شده بود ، خواست تا از حصار آیینه‌ها بگریزد. خود را به آیینه‌ای زد، بی آن كه بشكند، درون آیینه گم شد، اما در آیینه‌های دیگر، تصویرهای تكراری‌اش به او خندیدند.



ادامه مطلب

نوشته شده در تاريخ دوشنبه 29 شهریور 1389  ساعت 12:54 AM | نظرات (0)

يک خبر غيبي

عبدالله بن مغيره گويد: من به مذهب واقفيه معتقد بودم که بعد از امام هفتم امامي نيست و با چنين اعتقادي براي انجام اعمال حج راهي خانه ي خدا شدم. وقتي به مکه رفتم درباره ي عقايد خود شک کردم. کنار کعبه رفتم و خود را به ديوار مقابل در خانه ي خدا کعبه چسباندم و گفتم : خدايا تو از خواسته من آگاهي مرا به بهترين مذاهب ارشاد فرما! در همانجا به قلبم افتاد که به محضر امام رضا عليه السلام بروم. به مدينه رفتم و راهي منزل او شدم تا به منزل آن حضرت رسيدم. به غلام او عرض کردم به مولايت بگو مردي از اهل عراق در خانه ايستاده است. ناگهان صداي آن حضرت را شنيدم که مي فرمايد: داخل شو! اي عبدالله بن مغيره داخل شدم. چون نظر امام بر من افتاد فرمودند: خداوند دعاي تو را مستجاب کرد و به دين خود هدايت فرمود.



ادامه مطلب

نوشته شده در تاريخ دوشنبه 29 شهریور 1389  ساعت 12:52 AM | نظرات (0)

نماز عيد قربان امام رضا عليه السلام

مأمون خليفه باهوش و با تدبير عباسي پس از آنکه برادرش محمد امين را شکست داد و از بين برد، و تمام منطقه ي وسيع خلافت آن روز تحت سيطره نفوذش واقع شد، هنوز در مرو(که جزء خراسان آن روز بود) به سر مي برد. که نامه اي به امام رضا (ع) در مدينه نوشت، و آن حضرت را به مرو احضار کرد. حضرت رضا عذرهايي آورد و به دلايلي از رفتن به مرو معذرت خواست. مأمون دست بردار نبود. نامه هايي پشت سر يکديگر نوشت، تا آن جا که بر امام روشن شد که خليفه دست بردار نيست. امام رضا از مدينه حرکت کرد و به مرو آمد. مأمون پيشنهاد کرد که بيا و امر خلافت را به عهده بگير. امام رضا که ضمير مأمون را از اول خوانده بود و مي دانست که اين مطلب صد در صد جنبه ي سياسي دارد؛ به هيچ وجه زير بار اين پيشنهاد نرفت.



ادامه مطلب

نوشته شده در تاريخ دوشنبه 29 شهریور 1389  ساعت 12:49 AM | نظرات (0)

تعداد صفحات :17      8   9   10   11   12   13   14   15   16   17