online stats ژرفای مصرف

جمعه 14 اسفند 1388  ساعت 11:00 PM
 
بازاريابي عبارت است از مجموعه اي از فعاليت هاي بازرگاني كه جريان كالايا خدمات را از توليد كننده تا مصرف كننده نهايي هدايت مي كنند. اين فعاليت شامل طيف وسيعي از اقدامات نظير خريد مواد اوليه، توليد، كنترل كيفيت، حمل ونقل و انبارداري، آماده سازي براي مصرف، انجماد، بسته بندي، تعيين قيمت، شناسايي مشتري، تبليغات، فروش و خدمات بعد از فروش مي شود.
    اگر به فرآيند بازاريابي كه در بالاذكر شد توجه كافي داشته باشيم ضايعات به اندازه خيلي زيادي كاهش خواهد يافت. با توجه به اينكه مصرف خام براي كليه محصولات اندك است و بايد سيكل طرح هاي صنايع تبديلي را طي كنند، همواره اينگونه محصولات از ناحيه توليدات نامناسب و بازاريابي غير اصولي آسيب پذير هستند.
    بسياري از اين طرح ها به دليل نبودن بازارهاي مناسب با شكست روبه رو مي شوند، زيرا اگر اين صنايع فروش خوبي نداشته باشد نمي تواند رشد مناسب داشته باشد و در نهايت به ركود مي رسد. بنا به خصوصيات منحصر به فرد مواد خام اين صنايع، فسادپذيري، فصلي بودن، تنوع كمي و كيفي، مساله بازاريابي براي محصولات آنها از اهميت ويژه اي برخوردار است و توجه به آن قطعا مي تواند ضايعات محصولات غذايي را كاهش دهد. با توجه به نكات فوق الذكر، وظيفه متخصصان بازاريابي در مورد ضايعات محصولات كشاورزي، تعيين و تشخيص مكان هايي در زنجير بازاريابي است كه ضايعات به ميزان زيادي رخ مي دهد و ارتباط موقعيت و وضعيت ضايع شدن محصول با كل زنجيره بازاريابي نيز بااهميت است.
    ضايعات در محصولات فاسدشدني در هر جايي از مزرعه تا مصرف كننده نهايي رخ داده و بستگي به درجه فاسد شوندگي محصول دارد. چون زنجير يا سيستم بازاريابي به عمليات ويژه حمل و نقل، ترابري و فعاليت هاي تجاري اطلاق مي شود و همبستگي نزديكي بين نوع و حجم ضايعات ايجاد شده براي يك محصول خاص و سيستمي كه اين محصول در آن به پيش مي رود وجود دارد.


 نگاشته شده توسط مهدی ذاکری نظرات 0 | لينک مطلب


.
جمعه 14 اسفند 1388  ساعت 10:59 PM
 
در بحث سند چشم انداز 20 سال تاكيد شده است كه ظرف 20 سال بايد اتكاي اقتصادي كشور به درآمدهاي نفتي كاهش يابد و كشور بايد حرف اول را در خاورميانه چه در بعد اقتصادي ، چه فرهنگي و چه مسائل زيست محيطي بزند. همچنين در اصل 44 به تقويت بخش خصوصي و تعاوني تاكيد شده تا با مديريت بخش خصوصي و نظارت دولت فعاليتهاي اقتصادي از رونق و بهره وري بالاتري برخوردار شود بنابراين مجلس نيز در زمينه تحقق اصلاح الگوي مصرف نگاهش دستيابي به اهداف سند چشم انداز ، قانون برنامه پنجم توسعه و اصل 44 قانون اساسي است. اصلاح الگوي مصرف بايد در بخش مسكن ساخت و سازها بايد به سمتي برود كه از هدر روي انرژي جلوگيري شود و يا در بحث نان كه همواره ارقام بالايي از ضايعات آرد و نان اعلام مي شود بايد با جايگزيني نانهاي صنعتي به جاي سنتي و همچنين به كارگيري شيوه هاي بهينه پخت نان از ضايعات جلوگيري كرد بنابراين مي بينيد كه مقوله اصلاح الگوي مصرف بسيار گسترده است و بخش هاي متنوعي را در بر مي گيرد . مجلس نيز در قالب طرح تحول اقتصادي و بحث هدفمند كردن يارانه ها كه بررسي آن در سال جاري دركميسيونهاي مجلس آغاز شده است بحث اصلاح الگوي مصرف را دنبال كند. وي تاكيد كرد: اصلاح الگوي مصرف نيازمند عزم ملي چه از سوي دولت و چه مردم است و تنها با همكاري همه جانبه مي توان چنين الگويي را پياده كرد.


 نگاشته شده توسط مهدی ذاکری نظرات 0 | لينک مطلب


.
جمعه 14 اسفند 1388  ساعت 10:57 PM

حاجيه خانم و جاج آقا هر دو بالاي 70 سال دارند و با 5 تا بچه و داماد و عروس و نوه ها كه هر كدام صاحب خانه و زندگي هستند، تعدادشان بيشتر از 30 نفر است. اگر خواهر و برادر هاي خودشان را هم با بچه ها و دامادها و عروس ها حساب كنند، فاميل بزرگي هستند كه سالي چند بار دور هم جمع مي شوند و مهم ترين بهانه اين دور هم جمع شدن غير از عروسي و خداي نكرده عزا، مراسم افطاري است. حاج آقا و حاج خانم در فاميل از همه بزرگ ترند و افطاري دادن ها از آنها شروع مي شود و هيچ كس را هم نمي توانند از فهرست حذف كنند. قبلاكه حاج خانم جوان تر بود و سالم تر، مهماني هاي افطار را كم كم و در طول ماه رمضان برگزار مي كرد، اما حالاكه ديگر جسمش ياري نمي كند، مهماني را يكجا برگزار مي كند: «2 سال است كه افطاري ها را بيرون خانه مي گيريم. اين باعث شده كه دوست و آشناها و همسايه ها هم به جمع اضافه شوند و در نتيجه 100 نفري هستيم. ما بزرگ تريم و همه از ما توقع دارند. براي افطاري غير از خرده ريزهاي رايج مثل نان و پنير و شله زرد، آش و سوپ و دو نوع غذا هم سفارش مي دهيم كه با هزينه جا، چيزي حدود 2 ميليون تومان مي شود.» اين رقم البته براي حاج آقا رقم زيادي نيست، چون او مغازه فرش فروشي دارد و اين رقم را مي گذارد به حساب ثواب صله رحم و افطاري. اما براي جوان ترهاي خانواده كه وظيفه خودشان مي بينند اين مهماني را جبران كنند، رقم سنگيني است.
    
    خيلي از آنهايي كه مي خواهند سنگ تمام بگذارند، سفره هاي خانگي به چشمشان نمي آيد و اين سال ها كه در رستوران هاي مختلف وعده مخصوص افطار جاي ويژه اي پيدا كرده، تجربه افطاري دادن بيرون خانه حسابي رواج دارد. بين رستوران هاي مختلف هم در ارائه منوي مخصوص افطار رقابت هست. بعضي جاها با چاي و نان و پنير افطاري را برگزار مي كنند و بقيه كار را با غذاهاي مرسوم خودشان تمام مي كنند، بعضي جاها هم مجموعه متنوعي دارند. آقاي «ب»، به خاطر ويژگي هاي شغلش كه يك كار تجاري است، هر روز با تعداد زيادي از آدم ها قرار ملاقات دارد كه در ماه رمضان خيلي از اين قرارها به موقع افطار موكول مي شود. او در تجربه چند ساله اش بيشتر جاهايي را كه افطاري خوب و مخصوص مي دهند، شناخته است: «منوي افطار از غذا جدا محاسبه مي شود. افطاري ساده به اضافه يك سوپ يا آش حدود 6000 تومان است و بعد معمولايك غذاي اصلي با مخلفات سفارش داده مي شود كه آن هم بسته به نوع غذا متفاوت است.» افرادي كه امكان پذيرايي از مهمان را در خانه ندارند، از اين گزينه استفاده مي كنند و بسته به ظرفيت رستوران مهمانان مورد نظرشان را دعوت مي كنند، هرچند اين كار تنها براي پايبندي به سنت افطاري دادن انجام نمي شود و رقابت حرف اول را مي زند و البته هر سال داستان هايي از مهماني افطار چهره هاي مشهور ورزشي، هنري و... به گوش مي رسد كه همه در رستوران هاي مشهور و گرانقيمت برگزار شده اند.
    
    سيده انسيه كياموسوي، كارشناس مذهبي مي گويد: «هدف از اين مهماني ها و افطاري ها، علاوه بر شاد كردن مومنان بخصوص فقرا، ايجاد انس و هماهنگي و اتحاد بين مسلمانان است؛ اما اگر سفره هايي كه هنگام افطار گسترده مي شود براي خودنمايي و چشم و همچشمي باشد و بي توجه به درماندگان و فقرا برگزار شود، جز گناه و دوري از حقيقت ثمري ندارد.»

    


 نگاشته شده توسط مهدی ذاکری نظرات 0 | لينک مطلب


.
جمعه 14 اسفند 1388  ساعت 10:56 PM
 
اعتدال از ريشه عدل، به معني ميانه گيري مابين دوحالت يك چيز از نظر كمي و كيفي و تناسب برقرار كردن ميان آن دو است، چنان كه به روزها و شب هاي بهاري و پاييزي، كه به اندازه يكديگرند، «اعتدال بهاري و پاييزي» گفته مي شود. (1)
    برگردان فارسي اعتدال «ميانه روي» است كه بر پرهيز از افراط و تفريط در هر كاري اطلاق مي شود و واژه معادل عربي آن «اقتصاد» است كه در فرهنگ اسلامي كاربرد بيشتري دارد.
    ضرورت اعتدال
    نظام عالم براساس هندسه اي دقيق پي ريزي گشته است.
    جهان چون چشم و گوش و خط ابروست كه هر چيزي به جاي خويش نيكوست
    همه پديده هاي عالم از بزرگترين كهكشان گرفته تا كوچكترين ذرات اتم، از قانون عادلانه خلقت كه «حقيقت» ناميده مي شود- پيروي مي كنند، به تعبير امام علي(ع):
    «... بالحق قامت السموات و الارض فيما بين العباد»(2)
    آسمان ها و زمين در ميان بندگان، به حق برپا شده است. و در عين حال آفريننده حكيم «عالم تكوين» فرمانده تواناي «عالم تشريع» نيز هست؛ «و هوالذي في السماء اله و في الارض اله و هو الحكيم العظيم»(3)
    و او كسي است كه در آسمان خداست و در زمين نيز خداست و او بسيار با حكمت و دانش است. آفرينش انسان نيز از چنين قانوني پيروي مي كند و هرگز نارسايي و نوسان در اصل خلقت او وجود ندارد از او نيز خواسته شده كه هماهنگ با عالم آفرينش در صراط مستقيم «عدل و اعتدال» گام نهد و هيچ گاه به افراط و تفريط نگرايد. اميرمومنان(ع) مي فرمايد: «عليك بالقصد في الامور فمن عدل عن القصد جار و من اخذ به عدل»(4)
    بر تو باد به ميانه روي در كارها؛ هر كس از ميانه روي روي گرداند، ستم مي كند و هركس به آن چنگ زند، عدالت ورزد.
    نمونه هاي كاربردي
    اصل اعتدال، بايد به شكل كلي و فراگير بر سراسر زندگي فردي و اجتماعي انسان حاكم باشد و هميشه و همه جا افكار، كردار و گفتار او را دربرگيرد. اكنون سه محور يادشده را توضيح مي دهيم.
    الف- افكار
    منشا همه تصميمات آدمي، فكر و انديشه اوست؛ اگر فكر معتدل و مستقيم باشد، رفتار فرد راه اعتدال مي پويد و اگر انديشه به بيماري عدم اعتدال گرفتار شود، اعمال انسان نيز به آفت افراط و تفريط دچار مي شود.
    
    اميرمومنان(ع) - نقش كلي و حياتي انديشه را چنين بيان مي كند:
    «من فكر قبل العمل كثر صوابه»(5)
    هر كس پيش از اقدام انديشه كند، درستي عملش افزون مي گردد.
    و در سخني نغز و حكيمانه، به سنجش راستگرايي و چپگرايي با اعتدال انديشه پرداخته، مي فرمايد: «اليمين و الشمال مضله و الطريق الوسطي هي الجاده»(6)
    راست روي و چپ روي، گمراهي است و راه ميانه، راه زندگي است.
    اين راه ميانه، همان تفكر ناب توحيدي است كه در ميان كلاف هاي سردرگم، انديشه هاي خرافي كفر، شرك، دوگانه پرستي، تثليث، رهبانيت، جبر و تفويض، تناسخ، تجسم، ماديگري، گزافه پرستي و... با عنوان «صراط مستقيم» خودنمايي مي كند و همه موحدان حقجو را در خويش جاي مي دهد و به سر منزل مقصود- يعني قرب الهي- مي رساند.


 نگاشته شده توسط مهدی ذاکری نظرات 0 | لينک مطلب


.