شرح بیداری دل قسمت اول


🍃شرح بیداری دل
قسمت_اول

🔽می توان از ایام محرم و صفر بهترین بهره ها را در مسیر حرکت به سوی توحید برد، عزاداری و گریه های ما می تواند عاملی برای عرض نیاز به درگاه ملکوتی اهل بیت(علیهم السلام) باشد که ما محتاج آنان هستیم و آنان بی نیاز از ما
کسانی که استغراق تام در توحید دارند خودشان غنی هستند و مُغنی اند.

🔹ایشان به ما نیاز ندارند ما محتاجیم که از آسمان وجود آنان بر ما ببارد. همه گریه های اهل بیت(علیهم السلام) از روی محبت برای اهل توحید بلکه برای تمام عالم بشریت بوده است پس ما باید از این ایام محرم و صفر استفاده کنیم تا ایشان نیم نگاهی به ما کنند.
«اللَّهُمَ وَ الْحَظْنِي بِلَحْظَةٍ مِنْ لَحَظَاتِكَ تَنَوَّرْ بِهَا قَلْبِي‏ بِمَعْرِفَتِكَ خَاصَّةً وَ مَعْرِفَةِ أَوْلِيَائِكَ‏»
(بحارالأنوار، ج‏91، ص 96)

🌾صد ملک دل به نیم نظر می توان خرید 
خوبان در این معامله تقصیر می کنند🌾

🔸لحظه ای از لحظات و نگاهی از نگاه های ایشان سازنده است و دل را آباد می کند، وقتی دل آباد شد، ظاهر، باطن، دنیا و آخرت انسان نیز آباد می شود، اما اگر دل خراب باشد هر چه دنیا را هم بسازی، خرابه ای بیش نیست! لذا ظهور امام عصر(علیه السلام)  هم عالم و هم آدم را می سازد:
«وَ اعْمُرِ اللَّهُمَّ بِهِ بِلَادَكَ، وَ أَحْيِ‏ بِهِ‏ عِبَادَكَ»(البلد الأمين و الدرع الحصين، ص 83)

🔹تا انسان زنده نشود، کاخ و کوخ ساختن فایده ای ندارد. به قول مرحوم الهی قمشه ای:

🌾خندیم ما دیوانگان بر قصر و کاخ ِ خاکیان   
آن سان که می خندد فلک بر آشیان چلچله🌾

🔸پرستو، با سختی های فراوان و نشاطی غیر قابل توصیف تلاش می کند تا خاک و آبی پیدا کرده، گلی ساخته و از آن لانه ای بسازد. خانه گِلی پرستو کجا و مُلک عظیم لایتناهی عالم آخرت که خدای متعال به زنده دلان عنایت می کند، کجا؟!

🔹آدم خاکی نیز مثل چلچله از خاک و آب خانه می سازد، اما تا زمانی که انسان زنده نباشد همه عالم خرابه است، آبادی این عالم به آبادی دل است. اصلا داستان خلقت، داستان دل آدمی است! دل را برداریم خلقت معنایی نخواهد داشت. به قول علامه طباطبایی(ره):

🌾چه دارد جهان جز دل و مهر یار 
مگر توده هایی ز پندارها🌾

🔸عالم دو چیز دارد: دل و مهر یار! 
اگر این دو را از میان برداریم، عالم پنداری بیش نیست!
دل و مهر یار در محرم به اوج می رسد، محرم کار دل است و با دل سر و کار دارد.

🌾مهر خوبان دل و دین از همه بی پروا برد
رخ شطرنج نبرد آن چه رخ زیبا برد

تو مپندار که مجنون سر خود مجنون گشت
از سمک تا به سهایش کشش لیلا برد🌾

قانون عالم، قانون جاذبه و کشش هاست.

🔹همان گونه که در باغ و باغچه می توان هم گل و هم خار کاشت، در دل نیز می توان گل یا خار کاشت، اما خار کاشتن چه فایده و حاصلی دارد؟ در دل باید گل کاشت!

🔸این که رسول اکرم(صلی الله علیه و آله)  فرمودند: 
«الدُّنیَا مَزرِعَۀُ الآخِرَۀِ» دنیا کشت زار آخرت است، آیا مراد از این بیان، باغ و کشتزارهای عالم خاکی است؟ معلوم است که مراد حضرت این نبوده است! بلکه مزرعه خدا، دل های آدمیان است! ببین چه به دلت راه می دهی؟ کدام حرف در دلت بزرگ است؟ آیا حرف خودت یا حرف فلان آقا بزرگ است، یا حرف خدا؟

🔼«کَلِمَۀُ اللهِ هِیَ العُلیَاء» بالاترین کلمه حرف خداست، اگر حرف خدا به دل وارد شد، «هِیَ العُلیَاء» دل بالا می رود، آن قدر بالا که همه جا را فتح می کند و انسان فاتح و فَتّاح می شود، وقتی دل فاتح شد در عالم بیرون هم می توان همه چیز را فتح کرد، این دل است که عالم را فتح می کند. فتح دل یعنی اینکه دل را به دست خدا بدهی.
در این دل می توان کلام خدا را کاشت، می توان مهر کاشت...

استاد معظم حاج شیخ علی فروغی


اللهم عجل لولیک الفرج


[ جمعه 19 آبان 1396  ] [ 11:12 PM ] [ آقای علیزاده ]
[ نظرات (0) ]