تغيير بينش و حضور قلب در نماز
يکي از عوامل رواني مؤثر بر حضور قلب، نوع بينش و نگرش نمازگزار نسبت به نماز است. هر فردي تعريف خاصي از نماز دارد و با ديد ويژه اي به عبادت مي نگرد. نوع اين ديدگاه در حضور قلب تأثير زيادي دارد که در ادامه چند قسم آن را برمي شماريم:
هديه انسان به خدا
هديه کلمه اي است که بار عاطفي ويژه اي دارد و انسان ها براي نشان دادن محبتشان به يکديگر هديه مي دهند. در عين حال، انتخاب هديه بسيار مهم است.به همين دليل، همه مي کوشند هديه شان ماندگار و خاطره آفرين باشد. هديه گيرنده يا هديه دهنده نيز خيلي مهم است و بر حساسيت اين امر مي افزايد. گاهي حساسيت هديه دادن از هديه گرفتن بيشتر است، آن هم در شرايطي که گيرنده هديه داراي جايگاه مهمي باشد. در اين شرايط انتخاب هديه، خيلي مشکل است. اگر هديه گيرنده هديه را بپذيرد، هديه دهنده احساس غرور مي کند.
ادامه مطلب
یک شنبه 5 بهمن 1393 | றojdeh
نظرات(0)
ادامه مطلب
ترک نماز و پيامدهاي آن
پيشتر آثار و فوايد نماز را بر شمرديم، در اين قسمت پيامدهاي ترک نماز را بررسي خواهيم کرد:
بدون شک تمام آثار مثبتي که نمازگزاران در پرتو نماز از آن برخوردار مي شوند، افراد غير نمازگزار از آن بي بهره اند و اين بديهي ترين اثر ترک نماز است.
برخي از آثاري که در قرآن و احاديث براي روگرداني از ذکر حق و نماز به آن اشاره شده است، عبارت است از:
1- زندگي سخت (معيشت ضنک)
انساني که نماز به پا ندارد، در حقيقت رشته حيات معنوي (که حيات واقعي است) را از خود قطع کرده و به تبع آن مدد الهي و استعانت از او را از دست داده است و همين امر موجب ناآرامي و پوچي او مي شود و طبعا وجود طوفان ها و صخره هاي مهيب مشکلات زندگي، آرامش و قرار را از او خواهد گرفت و چه بسا در برخورد با موانع محکم، زندگي او از هم پاشيده، رشته هستي اش از هم بگسلد؛ قرآن مي فرمايد:
« و من اعرض عن ذکري فإن له معيشه ضنکا؛ (1)
و هر کس از يادکردن من روي بگرداند پس او را زندگي سختي خواهد بود. »
ادامه مطلب
یک شنبه 5 بهمن 1393 | றojdeh
نظرات(0)
ادامه مطلب
نقش نماز در زندگي زوج هاي جوان
اگر بپذيريم که نحوه آغاز هر راه بر نحوه تداوم آن تأثير دارد، بزرگداشت نماز در ابتداي زندگي مشترک، مي تواند آغاز مبارک و فرخنده اي ببراي تمامي جريان زندگي باشد.
در زندگي فرازهاي باشکوهي براي روح آدمي وجود دارد که لازمه زيستن افتخارآميز است و هر فردي به ميزان برخورداري از اين فرازها مي تواند به انسانيت خويش مفتخر باشد. انس با نماز بهترين نقطه عطف زندگي است و هرگاه زوج هاي جوان چنين پيوندي با خداوند داشته باشند، هرگز غبار ملال و خستگي بر وجودشان نمي نشيند.
با توجه به جوان بودن جامعه ايراني و با توجه به اين که شايد ازدواج سبب تقويت دنياگرايي شود و دين داري را تضعيف نمايد، به بررسي نقش نماز در زندگي زوج هاي جوان مي پردازيم.
ادامه مطلب
یک شنبه 5 بهمن 1393 | றojdeh
نظرات(0)
ادامه مطلب
سهل انگاري و سبک شمردن نماز، و رياکاري در آن
در آيه 4تا 6 سوره ي ماعون مي خوانيم:
فويل للمصلين- الذين هم عن صلاتهم ساهون- الذين هم يرائون.
«واي بر نمازگزاراني که: نماز خود را بدست فراموشي مي سپارند، آنها که ريا مي کنند».
شرح کوتاه:
در آيات فوق از دو چيز در نماز، شديداً نهي کرده است:
1- فراموشکاري و غفلت در اصل نماز.
2- رياکاري در نماز.
ادامه مطلب
یک شنبه 5 بهمن 1393 | றojdeh
نظرات(0)
ادامه مطلب
حكمِ نماز و روزه مسافر در عصر جديد (4)
سپس مى نويسد: (لا ريب فى الاكتفاء بالسير عن التقدير. ولو اعتبرت المسافة بهما و اختلفا فالاظهر الاكتفاء فى لزوم القصر ببلوغ المسافة باحدهما و احتمل جَدّى فى بعض كتبه تقديم السير لأنه اضبط و لان الاصل الذى اعتمد عليه المصنف فى تقدير الميل و هو مناسبته لمسير اليوم يرجع اليه و ربما لاح من كلام الشهيد فى الذكرى تقديم التقدير و لعلّه لأنه تحقيق و الآخر تقريب.)92
بى گمان يك روز راه پيمودن، از اندازه گيرى بسنده مى كند. و اگر مسافت به هر دو اعتبار شده و با هم ناهمگون شدند، ظاهرتر اين است كه در لزوم قصر، به رسيدن مسافت به يكى از آنها بسنده شود. لكن جدّ من، در پارهاى از آثار خود، مقدم شدن پيمودن يك روز راه را احتمال داده؛ زيرا كه آن قانون مند تر است و چون اصلى كه مصنف در اندازه گيرى ميل به آن اعتماد كرده و آن مناسب است با مسير يك روز ـ رجوعش به سير است. ولى چه بسا از كلام شهيد در ذكرى به نظر برسد كه تقدير و اندازه گيرى را مقدم داشته و شايد به اين جهت كه مسافت دقيق و تحقيقى است، ولى سير يك روز تقريبى است.
ادامه مطلب
یک شنبه 5 بهمن 1393 | றojdeh
