محسن رضایی از شهادت باکری میگوید
محسن رضایی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: آذربایجان همیشه برایم یادآور دلاوری و ایثار بوده است و با شهادت آقا مهدی باکری نام آذربایجان بیش از همیشه در قاب ذهنم ماندگار شد.
|
![]() |
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سرلشکر پاسدار "محسن رضایی" فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در صفحه اینستاگرام خود به 31 سال پیش، به روزی که خبر شهادت مهدی باکری را به او دادند اشاره کرد و نوشت:
با احمد کاظمی تماس گرفتم، پرسیدم: «موقعیت؟»
گفت: «دیگر داریم میآییم عقب. منتها روی پل ازدحام است. وضع ناجوری پیش آمده. میترسم عراق پل را بزند و هر هفت هشت هزار نفرمان بمانیم این طرف اسیر شویم.»
آن پل دوازده کیلومتری داستان عجیبی برای خودش داشت. در آن عقبنشینی توانست سه برابر تناژ استانداردش نیرو و ماشین را تحمل کند و نشکند.
به احمد گفتم: «مهدی کجاست؟ حالش چطورست؟»
گفت: «مهدی هم هست. پیش من است. مسئله ندارد.»
دیدم احمد حرف زدنش عادی نیست. رفتم توی فکر که نکند مهدی شهید شده باشد. گمانم به آقای رشید یا آقا رحیم بود که فکرم را گفتم.
گفتم: «احساس میکنم باید برای مهدی اتفاقی افتاده باشد و شما هم میدانید.»
گفتند: «نه، احتمالاً باید زخمی شده باشد و بچهها دارند مداوایش میکنند.»
گفتم: «تماس بگیرید بگویید من میخواهم با مهدی حرف بزنم!»
طول کشید. دیدم رغبتی نشان نمیدهند. خودم رفتم با احمد تماس گرفتم گفتم: «احمد! چرا حقیقت را به من نمیگویی؟ چرا نمیگویی مهدی شهید شده؟»
احمد نتوانست خودش را نگه دارد. من هم نتوانستم سر پا بایستم، پاهام همان طور بیسیم به دست، شل شدند. زانو زدم. ساعتها گریه کردم.
به این ترتیب آقامهدی، 25 اسفند 1363 یعنی 31 سال پیش به سوی آسمان پرواز کرد.
آذربایجان همیشه برایم یادآور دلاوری و ایثار بوده است و با شهادت آقا مهدی باکری نام آذربایجان بیش از همیشه در قاب ذهنم ماندگار شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:50 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم اربعین مدافع حرم شهید"عباس کردونی" ساعت 20 روز چهارشنبه 26 اسفند با حضور جمعی از خانواده های معظم شهدا و عموم مردم در مسجد گلزار شهدای اهواز برگزار می شود.
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:49 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه وجهاد دفاع پرس، مراسم اربعین مدافع حرم شهید"حاج علی محمدقربانی" ساعت 10 الی 12 ظهر روز جمعه 28 اسفند با سخنرانی حجت الاسلام قائد ناظری و با نوای مداحان اهل بیت(علیه السلام) در گلزار شهدای شهرستان اندیمشک برگزار می شود.
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:48 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع حرم استان زنجان ساعت 14:30 الی 16:30 روز پنجشنبه 27 اسفند با حضور خانواده های معظم شهدا و عموم مردم در امامزاده سید ابراهیم (ع) زنجان برگزار می شود.
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:47 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از خراسان رضوی، نخستین یادواره سردارشهید علی اصغرکلاته سیفری، شهیده معصومه کلاته سیفری و 11 شهید دیگر روستای کلاته سیفری با حضور مسئولین ادارات، فرماندهان نظامی و انتظامی شهرستان سبزوار در حسینیه پیرحاجات این شهرستان برگزار شد.
در این یادواره سردار سید محمد باقرزاده فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در سخنانی اظهار داشت: شهدا مایه افتخار و برکت نظام و کشور هستند و امیدوارم خداوند به همه ما توفیق دهد تا بتوانیم ادامه دهنده راه آنان باشیم و به کشور و مردم خود خدمت کنیم.
وی افزود: برگزاری یادوارههای شهدا نقش مؤثری در روشنگری، بصیرتافزایی و دشمنشناسی جامعه دارد و زمینه آشنایی جوانان و اقشار مختلف مردم را با آرمانها و ارزشهای شهدا فراهم میسازد.
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: این یادوارهها میتواند فرهنگ جوانمردی شهیدان را نشان دهد تا بتوانیم روش و منش زندگی آنان را در زندگی خود به کارگیریم.
وی با اشاره به راهکارهای مقابله با نفوذ دشمن در جامعه گفت: با توجه به اینکه ملت ایران از 37 سال گذشته یعنی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب بودهاند و از ایشان پیروی کردهاند، باید در شرایط حساس کنونی نیز ضمن تبعیت محض از فرامین رهبر معظم انقلاب، با یکدیگر اتحاد و تعاون داشته و فریب تبلیغات دشمنان را نخورند.
در پایان این یادواره که به همت ناحیه مقاومت بسیج سبزوار و با همکاری پایگاه مقاومت بسیج روستای کلاته سیفری برگزار شد از خانوادههای شهدای این روستا با اهداء لوح یادبود تقدیر و تجلیل شد.
لازم به ذکر است شهیدان علی اصغر و معصومه کلاته سیفری به ترتیب در سال 1361 در عملیات والفجر و در سال 1389 در حمله انتحاری تکفیریها در کربلای معلی به شهادت رسیدند.
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:46 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار دفاع پرس در جهاد رسانهای شهید رهبر، جمعی از دانشجویان اهل کشور چین از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس و یادمانهای فکه، فتح المبین، هور، طلائیه و هویزه بازدید کردند.
این زائران از دانشجویان ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی قزوین هستند که از 2 روز پیش به منظور بازدید از یادمانهای دفاع مقدس وارد استان خوزستان شدند و از مناطق بازدید کردند. در جریان این بازدیدها با حماسههای هشت سال دفاع مقدس رزمندگان آشنا شدند.
انتهای پیام/
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس به نقل از عروهالوثقی نوشت:
این زمین علاوه بر آن که مشهد تعداد قابل توجهی از رزمندگان اسلام است، شاهد شهادت فرمانده بزرگ جنگ، شهید حاج حسن باقری و شهید مجید بقایی بوده است.
فکه روایت سرزمینی است که رمل های آن پیکر خونین بسیاری از عزیزان این سرزمین را کفن شده است.
فکه یعنی با خدا همسایگی، فکه عطشگاه شهیدان ...
فکه یادآور نام چهار عملیات است:
1 - عملیات والفجر مقدماتی ( 18 بهمن 1361 )
2 - عملیات والفجر یک ( 20 فروردین 1362 )
3 - عملیات عاشورای سه ( 25 مرداد 1364 )
4 - عملیات ظفر چهار ( 28 آبان 1366 )
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:44 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار دفاع پرس در جهاد رسانهای شهید رهبر، با حمله صدام به مرزهای کشور ایران اسلامی بسیاری از عشایر عرب خوزستان و مرزنشینان از مرزهای کشور دفاع کردند. بسیاری از این عشایر با وجود نداشتن مهمات و اسلحه تا روزها در مقابل ارتش مجهز صدام ایستادند و دفاع جانانهای کردند.
از جمله شهرهایی که در طول جنگ 8 ساله عراق علیه ایران بارها مورد تجاوز دشمن بعثی قرار گرفت شهر هویزه بود.
در کنار یادمان هویزه قبور غریب 26 شهید خوزستانی قرار دارد که به نام شهدای "کرخه نور" مشهور است.
در زمان تجاوز صدام اهالی یکی از روستاهای هویزه به خلبان مجروح ایرانی که هواپیمایش توسط نیروهای عراقی منهدم شده بود یاری رساندند. نیروهای عراقی در جستجوی خلبان مجروح به این روستا آمدند و از کمک اهالی به خلبان مطلع میشوند به همین دلیل تمامی اهالی روستا را به شهادت رساندند و در گوری دستهجمعی دفن کردند.
سالها بعد در عملیات تفحص این شهدا در نزدیکی مزار شهدای دانشجوی هویزه کشف شدند.
با سفر هر ساله زائران راهیان نور به یادمانهای دفاع مقدس از جمله یادمان شهدای هویزه، یادمان دیگری به نام شهدای کرخهنور محل خاکسپاری شهدای عشایر هویزه در حال تاسیس است که محل زیارت عاشقان شهادت خواهد بود.
انتهای پیام/
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم یادواره شهید حجت الاسلام "نصرتاله انصاری" و شهدای عصمتآباد با حضور مسئولین و مردم شهیدپرور به ویژه خانوادههای شاهد و ایثارگر ساعت 14 روز پنجشنبه 27 اسفند در مسجد جامع شهید انصاری عصمتآباد از توابع شهرستان بویینزهرا برگزار میشود.
انتهای پیام/
[ چهارشنبه 26 اسفند 1394 ] [ 1:42 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، عملیات ظفرمند امام مهدی «عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف» بدون دخالت بنیصدر و تفکرات لیبرالی وی طراحی شد و توسط نیروهای سپاهی و مردمی از داوطلبان سراسر کشور و عشایر منطقه و با حمایت توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران در 26 اسفند ماه 1359 در غرب شهر سوسنگرد به اجرا درآمد. این عملیات با غافلگیری تمام منجر به انهدام کامل یگان مکانیزه دشمن با بیش از 200 نفر کشته و مجروح و اسارت 68 نفر و اخذ غنائم قابل توجهی شد که اثرات مثبت آن در سراسر کشور و جبههها، در آستانه عید نوروز 1360 نمایان و دل امام عزیز(ره) و مردم همیشه در صحنه را شاد و امیدوار به پیروزیهای آتی کرد.
مختصری از زندگینامه شهید اسحاق عزیزی فرمانده عملیات امام مهدی(عج) سوسنگرد بهروایت برادر شهید در ادامه میآید:
شهید اسحاق عزیزی فرزند ابراهیم در تاریخ 1328.1.1 در سربند اراک متولد شد. این شهید پس از گذراندن دوران ابتدایی به کار مشغول شد. شهید اسحاق عزیزی در یک کارخانه چرمسازی کار میکرد و کارگری فعال و فهمیده بود. او برای کارگران اعلامیه و نوارهای امام خمینی(ره) را میبرد و در گوشه و کنار با آنها صحبت میکرد و از امام میگفت، از تبعید شدن امام به نجف و از چیزهایی که در سال 42 دیده بود برای آنها تعریف میکرد. او همیشه میگفت «در کارخانه دو نفر هستند که خیلی خوب اسلام را درک میکنند. وقتی از امام صحبت میکنم آنها اصرار میکنند که "باز هم بگو"».
او نقش فعالی در کارخانه داشت، تا اینکه کمکم تظاهرات خیابانی شروع شد، دیگر عزیزی یک کارگر فعال نبود چون بیشتر اوقات در راهپیماییها شرکت میکرد و حتماً هم باید شرکت میکرد و بالاخره کارها را رها کرد و شب و روز فعالیت میکرد. برای آماده کردن وسایل مورد نیاز آن زمان نظیر درست کردن کوکتل مولوتف، پارچه و باند برای بستن زخم مجروحین، پخش اعلامیه و عکسهای حضرت امام(ره)، و همچنین رساندن وسایل مورد نیاز به مردم و کمک و... از هیچ تلاشی فروگذار نمیکرد. بیشتر اوقات با دست و پای خونی و غبارآلود به خانه برمیگشت، حتی یک شب وقتی به خانه برگشت تمام لباسهایش خونآلود بود، خانواده از او پرسید چه شده است، گفت: «دیگر نباید کسی در خانه بنشیند باید به مبارزه بپردازیم، رژیم کثیف شاه دست به کشتار مردم بیگناه زده است و امروز تعداد زیادی از جنازههای برادران خود را من حمل میکردم».
تا اینکه 17 شهریور جمعه سیاه فرا رسید. شهید عزیزی میگفت: «چرا من شهید نشدم شاید سعادت نداشتم.» او میگفت: «چرا 5 هزار نفر کشته شوند و ما هنوز زنده باشیم و حال که ما زندهایم باید مبارزه کنیم». همیشه به شهادت در راه خدا فکر میکرد. هر زمان که به خانه میآمد درباره شهدا صحبت میکرد. ایشان بسیار مهربان بود. برای ایشان فرقی نداشت طرف مقابل دوست، فامیل، آشنا یا غریبه باشد همیشه هر کمکی از دستشان برمیآمد به دیگران میکردند تا جایی که پیش از انقلاب به یاد دارم که برای خانوادههای محتاج نفت خریداری کرده و میبرد و در خانه با چوب، کرسی را گرم نگه میداشتیم. وقتی صحبتی میشد، میگفت: «مردم گرفتارند، مردم مهمترند»؛ بسیار مردمدار بودند، وقتی مهمانی وارد خانه میشد، هر چیزی که در توان داشتند برای پذیرایی مهیا میکردند.
در روز ورود امام(ره) به تهران سرپرست انتظامات یک منطقه بود، بعد از ورود امام(ره) او حتی دیگر شبها به خانه نمیآمد تا اینکه یوم الله فرا رسید و طاغوت در 22 بهمن در هم شکسته شد و ما نیز شاهد جانبازی عزیزی و عزیزیها بودیم.
پس از پیروزی انقلاب، کمیته و سپاه بهفرمان امام(ره) شروع به کار کردند. شهید عزیزی هم در کمیته مسجد حسینی شروع به فعالیت کرد و در دستگیری ضدانقلاب و مزدوران طاغوت نقش مؤثری داشت.
بعد از مدتی به سپاه پاسداران پیوست و چون پاسدار فعالی بود در درگیریهای کردستان وجودش بسیار مؤثر بود، حتی یکبار بهوسیله کردها اسیر شد اما پس از مدتی آزاد شد تا اینکه جنگ میان کفر و اسلام در گرفت و عراق به ایران تجاوز کرد. شهید عزیزی هم به جبهه اعزام شد، چندین بار از افراد محلی را بسیج کرد و به جبهه برد تا اینکه فرماندهی عملیات سوسنگرد را بهعهده گرفت و از کسانی که با این شهید بودهاند باید پرسید که چطور فرماندهی بوده است، پس از حمله شدیدی که بر مزدوران عراقی وارد آوردند تعداد زیادی اسیر و مقدار زیادی غنائم جنگی گرفتند و در شهر سوسنگرد کانالی است که با نقشه شهید اسحاق عزیزی کنده شد که از همان کانال حمله شدیدی بر بعثیان داشتند. پس از چندی جهاد در راه خدا در مورخه 60.1.8 در سوسنگرد پس از عملیات امام مهدی(عج) بر اثر ترکش خمپاره به درجه رفیع شهادت نائل آمد. پیکر مطهر این شهید در قطعه 24 بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
آخرین نامه شهید عزیزی به فرزندش جعفر:
بسمه تعالی
تاریخ: 59.12.28
پس از عرض سلام امیدوارم همه سالم و شاد بوده باشید. سلام مرا به تمام نزدیکان و خویشاوندان برسانید، سخنی چند با فرزند عزیزم جعفر آقا دارم . جعفرجان، همانطور که میدانی طرحی بهنام طرح مهدی(عج) داشتیم بهیاری خداوند متعال و همکاری برادران سپاه پاسدار و پشتیبانی توپخانه ارتش جمهوری اسلامی دشمنان اسلام و کفار متجاوز بعثی را نابود کردیم و تعدادی از آنها را اسیر و کشته و تانکهای آنها را به آتش کشیدیم.
فرزندم، عیدی عمهها و خالههایت را خود ببر چون من در تهران نخواهم بود. البته بهنظر من همانطور که امام خمینی گفته بود که عید نیست بهجای عید به خانواده شهدا و ستمدیدگان بروید. سعادت شما را در سال نو از خداوند تبارک و تعالی خواستارم.
والسلام اسحاق عزیزی
خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگهدار ــ رزمندگان اسلام نصرت عنایت فرما
منبع:تسنیم
چهارشنبه 26 اسفند/ مراسم اربعین مدافع حرم شهید عباس کردونی
ادامه مطلب
جمعه 28 اسفند/ چهلمین روز شهادت فرمانده فاتح شهرهای شیعه نشین نبل و الزهرا
ادامه مطلب
پنجشنبه 27 اسفند/ مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع حرم استان زنجان
ادامه مطلب
برگزاری یادوارههای شهدا بصیرت و دشمن شناسی را برای مردم به ارمغان میآورد
ادامه مطلب
حضور کاروان دانشجویان چینی در یادمانهای دفاع مقدس
ادامه مطلب
عکس/ فکه یعنی با خدا همسایگی!
ادامه مطلب
ساخت یادمان شهدای "کرخه نور" در جوار قبور شهدای هویزه
ادامه مطلب
پنجشنبه 27 اسفند/ یادواره شهدای عصمتآباد بوئینزهرا
ادامه مطلب
از مبارزات سال ۴۲ تا شهادت در آستانه نوروز
ادامه مطلب