دشمن برای تسلیم کردن اسرا سه روز آب را در اردوگاه قطع کرد
دکتر محمد رضا شایق مفسر و حافظ قرآن کریم از آزادگان 8 سال دفاع مقدس است به مناسبت فرا رسیدن 26 مرداد سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی به بیان خاطراتی از زمان اسارت پرداخت.
|
![]() |
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از یزد، دکتر محمد رضا شایق مفسر و حافظ قرآن کریم از آزادگان 8 سال دفاع مقدس است به مناسبت فرا رسیدن 26 مرداد سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی به بیان خاطراتی از زمان اسارت پرداخت.
وی با اشاره به ایثارگریها و فداکاریهای رزمندگان و بسیجیان در 8 سال دفاع مقدس خاطر نشان کرد: ما وارث این بسیجیان شجاع و غیور هستیم؛ آنها برای اینکه این انقلاب در میان ملتها ی جهان سربلند باشد از هیچ فداکاری دریغ نکردندو ما باید در حفظ این نهضت عظیم انقلابی کوشا باشیم.
دکتر شایق با اشاره به دوران اسارت خود گفت: ورودی اردوگاه اسرا با کتک همراه بود، یک شب حتی از شدت ضربات شلاق چشمان دو نفر از حدقه بیرون آمد، برای عراقیها فرقی نمیکرد که فرد در چه وضعیتی است چه مریض و چه دم مرگ او را کتک میزدند.
وی افزود: غذایی در اردوگاه به اسرا می دادند بسیار کم بود به حدی که همه غذایی که برای یک روز می دادند برای یک وعده یک انسان معتدل هم کافی نبود چه برسد به سه وعده؛ ناهار ما یک استکان برنج با خورشت و مقدار کمی نان بود و صبح فقط یک استکان چایی و از شام هم خبری نبود. بچههایی که رزم شبانه میرفتند و خوراک هوخوبی هم داشتند در زمان اسارت با غذایی مواجه شدند که کمتر از یک پنجم غذای یومیه آنها بود تا جایی که برخی از اسرا از شدت گرسنگی خواب نمیرفتند و دست به شکم تا صبح راه میرفتند.
این آزاده 8 سال دفاع مقدس خاطرنشان کرد: دشمن از ما چند خواسته داشت و می گفت اگر این خواسته ها را برآورده کنید غذا و امکانات را به راحتی در اختیار شما قرار میدهیم.
استاد شایق ادامه داد: دشمن از ما می خواست نماز را به جماعت نخوانیم و فرادی بخوانیم، دعا نخوانیم، مختصر فیلمی که از تلویزیون پخش می کنند را ببینیم و مخالفت نکنیم، اما گرسنگیهای طاقت فرسا که گاهی اشک برخی اسرا را در میآورد موجب نشد تا ایرانیان تن به ذلت بدهند.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به آیهای از قرآن کریم که روزی بی حساب خداوند در سایه بندگی اوست، افزود: بدن ما کم کم به این غذای کم و این وضع عادت کرد و گرسنگیها از بین رفت و ما در دوران اسارت به این حقیقت رسیدیم که هر کس برای خدا تسلیم دشمن نشود، خداوند به او قدرت می دهد.
وی با بیان این فرمایش از حضرت علی(ع) که بپرهیزید از قدرت و سطوت و نیرومندی انسان کریم هنگامی که گرسنه میشود، تصریح کرد: دشمن ما را به چه چیز تهدید میکند؛ به تحریم؟! بچههای ما سخت ترین شرایط را تحمل کردند و بدترین روزها را گذراندند اما تسلیم دشمن نشدند.
استاد شایق با اشاره به دیگر سختیهای اسارت ادامه داد: دشمن برای تسلیم کردن اسرا سه روز آب را در اردوگاه قطع کرد تا جایی که از تشنگی خواب چشمه و آب میدیدیم.
وی با اشاره به آیه 186 سوره آل عمران «لَتُبْلَوُنَّ فِی أَمْوَالِکُمْ وَأَنفُسِکُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَابَ مِن قَبْلِکُمْ وَمِنَ الَّذِینَ أَشْرَکُواْ أَذًى کَثِیرًا ...» ادامه داد: دشمن بسیار شما را اذیت خواهد کرد و فکر نکنید از این بوستان گلی خواهید چید و خاری به دستتان نخواهد رفت و اما نباید وصف کسانی نباشیم که حافظ در مورد آنها میگوید: ترسم کزین چمن نبری آستین گل، کز گلشنش تحمل خاری نمی کنی.
دکتر شایق تأکید کرد: برای اینکه این نهضت اسلامی به مقصد برسد وعلم آن هرچه زودتر به دست علمدار برسد تحمل میخواهد و دشمن یک روز ما را به حال خود رها نخواهد کرد.
این آزاده 8 سال دفاع مقدس افزود: یکی از بالاترین ارزشهایی که ملت ایران برایش جنگید ایمان به مبدا هستی و خدا و عدم اعتماد به دشمن بود؛ در قرآن آمده است به دشمنان ستمگر میل نکنید که در آتش خواهید افتاد و غیر از خدا هیچ کسی ولی شما نخواهد بود؛ برخی مشمول امداد غیبی خداوند هستند، برخی خداوند با آنها قهر می کند و برخی دیگر خداوند امدادشان میکند در جهت سرنگونی. کسانی که به دشمن میل پیدا می کنند خداوند در جهت سرنگونی به آنها امداد میرساند. اگر انسان از مرحله اول به مرحله دوم سقوط کند، این سقوط مقدمهای برای سقوط به پله سوم و مورد غضب گرفتن خداوند خواهد شد.
این استاد برجسته قرآن کریم با تأکید بر اینکه نباید به دشمن اعتماد کرد، گفت: زمانی که جنگ تمام شد، برخی اسرای خوش خیال گفتند دیگر آزاد شدیم؛ هرچه ذخیره کرده بودند خوردند، لباسهایشان را بذل و بخشش کردند، میگفتند مذاکرات انجام شده و وزرای خارجه دو طرف با هم دست دادند و عکسشان را دیدیم و مرحله بعدی آزادی و تبادل اسراست.
دکتر شایق افزود: این حرف ها و اعتماد به غیر خدا این حس را در من به وجود آورد که این اسارت طولانی خواهد بود و اینظور هم شد، 8 دوره مذاکره به شکست انجامید و 2 سال طول کشید، همه امیدها ناامید شد کم کم جمله زیبایی از اسرا شنیده می شد که آزادی ما دست خداست که البته این ضعف مومن است که موقعی که خودش دستش نرسید آن وقت بگوید کار دست خداست. و درست زمانی که عراق به کویت حمله کرد و ایران این حمله را محکوم کرد و به نظر اسرا مدت اسارت باید طولانی تر میشد از جایی که حساب نمی کردیم لطف خداوند شامل حال ما شد و آزاد شدیم.
این آزاده 8 سال دفاع مقدس با بیان اینکه تا آخرین روزی که اسیر دشمن بودیم از هر راهی که از دستش برمی آمد برای تخریب هویت و ارزشهای ما کوتاهی نکرد، یادآور شد: آخرین تیرترکش دشمن در زمان اسارت این بود که موقع آزادی به آنها گفتیم که لباس آستین دار به ما بدهید و آنها ندادند و حتی گفتند باید ریشهای خود بتراشید و از اردوگاه بیرون بروید، با اینکه اسرا التماس کردند که این کار را انجام ندهند دشمن قبول نکرد و این نشان میدهد که دشمن هرگز کوتاه نخواهد آمد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 3:37 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزار ش خبرگزاری دفاع مقدس از استان اردبیل علی واحد مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل با اشاره به اینکه آزادگان عزیز زینب وار با استقامت خودشان جلوه های ماندگاری از ایثار را خلق کردند افزود: تحمل رنج وسختی و شکنجه های بی شمار در اسارت و به دنبال آن صبر واستقامت این عزیزان برگ زرین ماندگاری را در دفتر این مرز و بوم به خود اختصاص داده است که می تواند الگوی آزادگان و رادمردان عالم قرار گیرد.
علی واحد با تاکید بر اینکه این ذخایر عظیم انقلاب نباید به دست فراموشی سپرده شوند استفاده از وجود پر برکت آنها در تمامی عرصه ها را خواستار شد و از اعلام آمادگی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل در ثبت و ضبط خاطرات این عزیزان خبر داد و انجام یک کار عظیم فرهنگی را درآینده ای نزدیک دراین باره به اهالی فرهنگ ایثار و شهادت مژده داد.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 3:36 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس در قزوین، این همایش که مصادف بود با آغاز دهه کرامت، صبح روز یکشنبه 25 مرداد ماه، با حضور علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، سعید اوحدی، معاون وزیر و رئیس سازمان حج و زیارت، مدیران و مسئولان استانی و همچنین خانواده های جانباز، شاهد و ایثارگر، در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر قزوین که در این مراسم سخن می گفت، در ابتدای صحبت هایش ضمن تبریک میلاد حضرت موسی بن جعغر (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س)، گفت: در ابتدا لازم می دانم آغاز دهه کرامت را به شما برادران و خواهران گرامی تبریک عرض نمایم، این روزها خواهرانه شروع می شود و برادرانه تمام می شود، چرا که پایان آن مصادف است با میلاد حضرت علی بن موسی الرضا (ع).
وی با اشاره به با ارزش بودن تکریم آزادگان گفت: امروز سالروز بازگشت آزادگان به میهن است، آزادگان سرافراز ما همچون مرحوم ابوترابی، که تعدادی از آن ها امروز در این جمع به همراه خانواده هایشان که سال ها چشم انتظار بودند حضور دارند ، نه تنها الگویی برای ملت های مسلمان می باشند، بلکه قابلیت الگو پذیری و اثر پذیری جهانی دارند و می توانند الگو و نمونه ای برای تمامی ملل مستضعف و دیگر ملل دنیا باشند.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی در ادامه با اشاره به تعبیر رهبری عزیز مبنی بر اینکه سید آزادگان مرحوم ابوترابی همچون خورشید می تابد، گفت: ما همیشه در مسائل مختلف خطوط قرمزی داشتیم که باید رعایت شوند، اما این خطوط قرمز ادامه پیدا می کند و به جایی می رسد که می شود دیوارهای مستحکم، خطوط قرمز طوری است که نباید از آن رد شد و جلوتر رفت ولی خب شاید کسی آن را رعایت نکرد و از آن گذر کرد، اما دیوارهای مستحکمی که خدای متعال بین ما و دشمنان سوگند یاد کرده گذاشته است، باید رعایت شود و رعایت آن الزامیست.
وی گفت: عامل اصلی پیوند دل ها و وحدت ملی که به راستی سرمایه عظیمیست، همین دیوارهای مستحکم هستند.
عابدینی ادامه داد: بین ما و آن هایی که کمر نابودیمان را بسته اند و خانه و زندگیمان و میهن و کشورهای اسلامی منطقه را نشانه گرفته اند، آن هایی که در یمن، غزه، فلسطین، عراق و سوریه، زنان، مردان و کودکان بی گناه را می کشند و به خاک و خون می کشند، سربازان ستمگر مسلح و مجهز با نام داعش که به سرکردگی آمریکا، اسرائیل و آل سعود در این مناطق مرتکب جنایت می شوند، دیوار آهنین و نفوذ ناپذیری وجود دارد، این دژهای مستحکم همان دستورالعمل روحیه سرور آزادگان ابوترابی عزیز بود.
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس در قزوین، امام جمعه این شهر در ادامه صحبت هایش گفت: اگر کسی بخواهد از این دیوار عبور کند، باید آن را دور بزند، یعنی موضع دینی خود را عوض کند، لذا این دیوار نه شکستنی است نه عبور کردنی.
قرآن می گوید اگر شما به میدان مبارزه با کفر، ظلم و فساد آمدید فقط این نیست که به فکر مسلمانان باشید، بلکه باید به فکر همه مستضعفین، زنان، مردان و کودکانی که مورد ظلم واقع می شوند باشید.
وی ادامه داد: بعد از اینکه علی بن موسی الرضا (ع)، با حیله و نیرنگ هارون الرشید به خراسان فراخوانده شد، حضرت معصومه (س) و احمد بن موسی (ع)، که شیراز به نام مقدس او نورانی شده و همه همراهانشان، به دنبال او آمدند تا حجرت ولایت مدارانه و معنوی را به دنیا معرفی کنند و به تبلیغ رسالت و راه امام رضا (ع) بپردازند.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی در پایان گفت: 36 سال مقاومت در برابر مستکبرین جهان، نفوذ سیاسی در کشورهای منطقه، کشورهای مسلمان و بالاتر از آن که همان نفوذ جهانی می باشد، بیداری اسلامی و امثال این ها همه اش مرهون این حکومت است، پس بیاید راه شهدا و آزاد گان را، راه سید آزادگان مرحوم ابوترابی را سرلوحه و دستور زندگی خود قرار دهیم.
انتهای پیام./
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 3:33 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش سرویس اجتماعی دفاع پرس، مردان صبوری که بلندترین قلههای پایداری را فتح کردند تا دشمن به زانو درآید و عجز خویش را لابه کند و به یُمن ورود این دلاورمردان سرافراز، دلها غرق در شوق شد و چهرهها پس از سالها با لبخند آشتی کردند ، یوسفهای غریبی که از راه رسیدند تا وطن، آنها را در آغوش کشد و بر پاهای استوارشان بوسه زند و آنان نیز در سجده شکر بر خاک وطن افتاده و صدایی لرزان داشتند. شوق مردم و خانواده آزادگان در آن روز به یاد ماندنی، وصف ناپذیر است.
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 3:32 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از یاسوج؛ در بیانیه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت 26 مرداد، امروز یادآور بازگشت غرورآفرین مردان و زنان آزاده ای است که پس از تحمل سال ها شکنجه و دوری از عزیزان خویش، به وطن بازگشتند و به انتظار میلیون ها ایرانی پایان دادند. در این روز، شکیبایی مادران، پدران، همسران و فرزندان این آزادمردان به بار نشست و سال های نگرانی و شوق دیدار به پایان رسید و وعده الهی تحقق یافت.
در این بیانیه آمده است: نه تنها استقامت آزادگان در اردوگاه های دژخیمانه رژیم بعث، بلکه صبر و پایداری خانواده های این عزیزان ستودنی است. عرصه پر برکت دفاع مقدس، صحنه حضور مردان و زنان با ایمانی بود که با پیروی از تعالیم عالیه اسلام و تحت رهبری حکیمانه حضرت امام خمینی (ره) توانستند حماسه ای به یادماندنی و جاودان از خود به یادگار بگذارند. اینان اگر چه در بازگشت از اسارت، مقتدا و امام خویش را ندیدند، اما با نایب بر حق وی میعادی همیشگی بستند و بر عهد خویش با خون شهیدان پایبند ماندند. آزادگان دلاور و سرافراز با الهام از مکتب انسان ساز اسلام و سیره ائمه اطهار و با درس گرفتن از زندگی انقلابی و حماسه ساز حضرت زینب (س) که اسوه صبر و پایداری بود، توانستند دوران دشوار اسارت را پشت سر نهند و شکوه مقاومت و سرافرازی را بر صحیفه درخشان ایران اسلامی ثبت کنند. بی شک سال ها محرومیت این سرو قامتان تاریخ باعث شد که آنان امروز بیش از هر فرد دیگری در مسیر سبز موفقیت گام بردارند و الگو، اسوه و افتخار میهن خویش باشند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: این روز بزرگ برای هر ایرانی منشأ غرور و افتخار به انسانهای نیکو سرشت و معتقدی است که با وجود تمامی شکنجهها، مصائب و سختیهای سالهای اسارت در برابر رژیم بعث عراق و حامیان آن نه تنها ذرهای از اعتقادشان کاسته نشد بلکه جهان و جهانیان را مبهوت استقامت، رشادت و مقاومت خویش ساختند.
در پایان این بیانیه آمده است: اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد، ضمن ارج نهادن به مقام شامخ شهدای معزز و از جمله شهدای معظم آزاده، این روز را به تمامی آزادگان سرافراز تبریک و تهنیت عرض می نماید.
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 3:32 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، "حسین شیخ شعاعی" در گفتوگویی، درباره ماجرای محل تدفین پدر شهیدش گفت: خانواده ما (فاطمه، زینب، من و مادرم) در حدود ۲۵ سال ساکن و شاغل در شهر قم هستیم.
منبع: ایسنا
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 2:58 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قزوین، سرهنگ پاسدار مهدی طاهر خانی در گفتگو به دفاع پرس گفت: به حوزه دفاع مقدس با افق دور برای نسلهای آینده نگاه شود و عمل به حفظ و نشر آن در اولویت کار مدیران استان باشد
وی تصریح کرد: شورای هماهنگی استانها وظیفه هماهنگ نمودن وظایف و مسئولیت دستگاهها و تسهیل ارجاع مصوبات و آسیبشناسی وضع موجود در حوزه دفاع مقدس و احصاء مستندات ارزشی ـ تاریخی مرتبط با امنیت و دفاع مقدس و نقاط جغرافیایی باقیمانده دفاع مقدس و احداث یادمان مربوطه و فراهم ساختن زمینه مشارکت مؤثر در همافزایی برای احداث ، حفظ ، نگهداری و اداره مطلوبتر مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان را بر عهده دارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: شورای هماهنگی دفاع مقدس استانها دارای 25 عضو بوده که همگی از مدیران و مسئولین استان هستند در رأس آن نماینده ولیفقیه و امامجمعه مرکز استان و با ریاست استانداران و دبیری مدیر کل حفظ آثار است.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 2:58 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سای رسانه های دفاع پرس، این روزها برنامه خندوانه در شبکه نسیم به یکی از پر بینندهترین برنامههای تلویزیون تبدیل شده است. رامبد جوان مدتی است که با دعوت مهمانانی خاص ضمن خنداندن تماشاگر، پیامها و نکات اخلاقی بسیاری را در قالب این برنامه انتقال میدهد و در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. او در قسمتهایی از این مجموعه به سراغ افراد و موضوعاتی رفته است که شاید مدتهاست در میان بافت جامعه به فراموشی رفته و یا مورد غفلت و بیمهری واقع شده است. کار او برای پرداختن به موضوعات اخلاقی و دعوت مهمانانی شاخص در این زمینه بسیار ارزنده و قابل تقدیر است. طرح بعضی موضوعات به جسارتی مثبت نیاز دارد که رامبد جوان توانسته است بدون پیچیدگی خاصی کار مؤثری به مخاطبان برنامهاش ارائه دهد.
موضوع شب گذشته این برنامه به «آزادگان» اختصاص داشت. فضایی صمیمانه که در کنار آزادگان و خانوادههای ایثارگر آنان شکل گرفت. به مناسبت 26 مرداد ماه و سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی خود، برنامه خندوانه و رامبد جوان میزبان آزادگانی بودند که شکستگی ناشی از رنج اسارت در چهره همهشان موج میزد. برای ساعتی دوربین خندوانه روایتگر خاطرات شیرینی بود که از زبان آزادگان و خانوادههای آنان نقل میشد.
این قسمت از برنامه خندوانه حاصل همکاری مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان با مجموعه خندوانهایها بود که دقایق بسیار خوشایندی را رقم زد، هم برای آنهایی که در استودیوی خندوانه حضور داشتند و هم برای آنهایی که از قاب شبکه نسیم به تماشای آن نشسته بودند. شاید برای نخستین بار بود آزادگانی با خانوادههای خود در مقابل دوربینی قرار بگیرند که برای شادی و لبخند آنها طرح و برنامه ریخته است. فریبرز خوبنژاد قائم مقام مؤسسه پیام آزادگان نیز در برنامه حضور داشت.
اینکه تمام مدت ِ پخش این برنامه لبخند از لبهای هیچ یک از مهمانان کنار نرفت و همه خاطرات سالهای اسارت روایت شد شادی را به قلب مخاطبان هدیه کرد. در این قسمت یکی از بخشهای کُمدین ِ برنامه هم به دو تن از آزادگان واگذار شد و آنها از شیرینترین خاطرات دوران اسارت حرف میزدند. یکی از آزادگان از خاطرات اردوگاه میگفت که به خاطر تسلط به تنها 17 کلمه عربی، نیروهای بعثی گمان میکردند او در این زبان حرفهای است و به عنوان مترجم از او کمک میگرفتند. یا شخص دیگری درمورد برنامههای فرهنگی و هنری اردوگاه حرف میزد. آنها با برنامه ریزی از رادیویی که داشتند بعضی اخبار را گوش داده و مثل یک برنامه رسمی خبری تلویزیونی برای دیگر اسرا اجرا میکردند.
یکی از آزادگان خاطرهای از حاج آقا ابوترابی روایت کرد و گفت حاج آقا یکبار به من سفارش کرد که در گروه تئاتر طنزی عضو بشوم و رزمندگان دیگر را در این قالب بخندانم اما من در پاسخ به ایشان گفتم چرا اینکار را بکنم؟ به جای آن میروم چند رکعت نماز میخوانم. حاج آقا گفت نماز خواندن فقط برای خودت ثواب دارد اما با این کار تو میتوانی دل رزمندگانی را که در غربت اسارت فرو رفتهاند، شاد کنی و قطعا ثوابش چند برابر نماز خواند خواهد بود.
کُمدین ِ دیگر این قسمت، مهران غفوریان بود. او هم تحت تأثیر حضور آزادگان در برنامه؛ خاطرهای از سالهای دورش را روایت کرد که به اجرای نمایشی با موضوع دفاع مقدس مربوط میشد. یکی از همایشهای اردوگاهی که به دید و بازدید آزادگان اختصاص دارد، در قالب یک میانبرنامه به تصویر کشیده شد. آزادگان هر کمپ و هر اردوگاه که پس از سالها همدیگر را پیدا کردهاند گاهی در قالب اردوهای تفریحی با هم دیدار میکنند و زنده کردن خاطرات خوش دوران اسارت غم آنها را کمی تسلی میدهد.
در اردوگاههای عراقی، اسرای ایرانی برای بهبود روحیه یکدیگر و تغییر فضا به وضعیتی که قابل تحمل باشد، کارهای فرهنگی بسیاری انجام میدادند تا در این مسیر استعدادهای رزمندگان تقویت شود. هرکس با هر میزان استعداد در رشتههای مختلف فعالیتهایی ترتیب میداد گروهی که استعداد بازیگری داشتن، در حوزه تئاتر، گروهی که صدای خوبی داشتند برای خواندن، گروهی شعر میسرودند و از این قبیل کارها. شعرهای بسیاری در دوران اسارت توسط رزمندگان سروده شد که آنها به صورت دستهجمعی آن را حفظ کرده و برای آن آهنگی در نظر میگرفتند. به خواست رامبد جوان؛ یکی از آزادگان حاضر در برنامه یکی از اشعار آن دوران را در برنامه خواند و آزادگان دیگر نیز هم نوا با او این شعر را زمزمه کردند. هرچند محتوای طنزی نداشت اما برای بسیاری از آزادگان دفاع مقدس به نوستالوژی روزهای مقاومت تبدیل شده بود.
پایان برنامه هم که طبق رسم هر روز خندوانه، حاضران ِ در استودیو به احترام ملت ایران میایستند این بار رامبد جوان از مردم ایران و تماشاگران خندوانه خواست تا کار متفاوتی انجام دهند و این بار آنها به احترام همه آزادگانی که سالهای بسیاری در بند اسارت و تحت شکنجههای بیرحمانه نیروهای بعثی بودند، ایستادند.
منبع: تسنیم
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 2:55 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم هفتمین روز خاکسپاری پیکرهای پاک شهدای غواص با حضور جمعی از مسئولان، هنرمندان و ادیبان حوزه هنری در مسجد آیتالله خامنهای حوزه هنری برگزار میشود.
این مراسم با عنوان «سوره اخلاص» به پاس گرامیداشت مقام و منزلت شهدای 8 سال جنگ تحمیلی با شعرخوانی شاعران و مرثیهسرایی مداحان اهل بیت(ع) و خاطرهگویی جانبازان دفاع مقدس همراه خواهد بود.
این مراسم روز سهشنبه، 27 مردادماه، از ساعت 18 تا اذان مغرب در مسجد آیتالله خامنهای حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 26 مرداد 1394 ] [ 2:54 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، مدیریت فرهنگی هنری منطقه 21 با مشارکت شهرداری منطقه 21 و سرای محله باشگاه نفت تهرانسر، به مناسبت سالروز شکوهمند آغاز بازگشت آزادگان به ایران اسلامی ویژه برنامهای با عنوان «آنهایی که ماندند» را برگزار خواهد کرد. این ویژه برنامه در روز سه شنبه 27 مرداد ماه 94 از ساعت 18 الی 20 و با حضور جمعی از آزادگان و ایثارگران برگزار خواهد شد.
خاطرهگویی آزادگان و ایثارگران، پخش کلیپهای تصویری ویژه آزادگان، اجرای تئاتر «کات» به کارگردانی فرامرز قلیچ خانی با موضوع دفاع مقدس، برگزاری نمایشگاه عکس، مسابقه ویژه خانوادههای آزادگان، تقدیر و تجلیل از آزادگان و خانواده ایشان و برنامههای متنوع فرهنگی هنری، بخشهای متنوع و ارزشمندی است که در این برنامه اجرا میشود. علاقهمندان میتوانند در تاریخ مذکور به تهرانسر، بلوار اصلی بعد از میدان کمال الملک، نبش کوچه سوم، سینما ققنوس مراجعه کنند.
انتهای پیام/
آزادگان وارثان خون و حماسه هستند
ادامه مطلب
راه مرحوم شهید ابوترابی را سرلوحه خود قرار دهیم
ادامه مطلب
ادامه مطلب
آزادگان، جهان و جهانیان را مبهوت استقامت خویش ساختند
ادامه مطلب
شهیدی که محل دفنش را در خواب به پسرش گفت!
وی افزود: از همان ابتدا که به ما و مادربزرگمان اطلاع دادند که پیکر مطهر شهید شیخ شعاعی جزو ۱۷۵ شهید غواص است،به سمت ستاد معراج تهران پرکشیدیم تا بعد از ۲۹ سال دوری و چشم انتظاری پیکر مطهر پدرمان را در آغوش بکشیم و زیارتشان کنیم.
شیخ شعاعی ادامه داد: از همان ابتدای امر، هر سه نفرمان (فرزندان شهید) مصرا نظرمان بر برگزاری مراسم تشییع و تدفین پدرمان در گلزار شهدای قم بود که در همین راستا نیز طی نامهای مکتوب از ریاست کل بنیاد شهید خواستیم که پیکر مطهر پدرمان در قم دفن شوند که مورد موافقت ایشان و دیگر مسئولان قرار گرفت.
فرزند سردار شهید «محمد شیخ شعاعی» با اشاره به فتوای امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «در موضوع حضانت، فرزندان شهید را از مادرشان جدا نکنید و در موضوع محل دفن، محل سکونت و خواست فرزندان را در نظر بگیرید»،افزود: بر همین اساس، مقرر گردید که تدفین شهید شیخ شعاعی در گلزار شهدای قم برگزار شود.
حسین شیخ شعاعی با بیان اینکه مادربزرگمان در روستای اختیارآباد کرمان زندگی میکنند و همچنین پدربزرگمان فوت شدهاند،افزود: از همان ستاد معراج تهران، به رسم ادب با یک جلد قرآن نفیس به سمت کرمان و خانه مادربزرگمان آمدیم تا رضایت عاطفی ایشان مبنی بر دفن پدر شهیدمان را در شهر قم جلب کنیم اما با وجود التماس و پابوسی ایشان، راضی نشدند.
وی ادامه داد: شب قبل از برگشت به قم، بنده قبل از خواب وضو گرفتم و به روح بزرگوار پدرم متوسل شدم که خودشان گرهگشایی کنند. صبح روز بعد برای خداحافظی به منزل مادر بزرگ و از آنجا به گلزار شهدای کرمان رفتیم. به محض ورود به گلزار خواهرم زانو زد و اشک از چشمانش سرازیر شد و گفت: «دیشب در عالم خواب دقیقا همین منطقه با کوهها و مناطق سرسبزش را دیدم».
شیخ شعاعی با بیان اینکه پدر شهیدمان گلزار شهدای کرمان را در خواب به ما نشان داده بودند، افزود: خواهرم برای اولین بار بود که به گلزار شهدای کرمان آمده بود و همان جا بود که در کنار مقبره شهدای گمنام، تصمیم گرفتیم که از حق قانونی و شرعی خود گذشت کنیم و اجازه بدهیم پیکر پدر شهیدمان در جایی که خودش دوست دارد آرام بگیرد.
فرزند سردار شهید «محمد شیخ شعاعی»گفت: وقتی که در حضور مدیرکل بنیاد شهید، مادربزرگمان و عمویمان متوجه تصمیم و گذشت ما شدند، بسیار خوشحال شدند و نماز شکر به جا آوردند چون مادربزرگمان به ما میگفت «پدرتان را کرمان بیاورید. یا بم، نمیدانم، جیرفت دفنش کنید» و ما مجبوریم برای زیارت آرامگاه پدرمان هر چهارشنبه ۹۰۰ کیلومتر مسافت قم تا تهران را طی کنیم و جمعه به قم برگردیم اما تحمل این سختی را و دوری از پدرعزیزمان را به جان میخریم.
ادامه مطلب
باید به حوزه دفاع مقدس با افق دور برای نسلهای آینده نگاه شود
ادامه مطلب
«خندوانه»ایها به احترام «آزادگان» ایستادند
ادامه مطلب
گرامیداشت هفتمین روز خاکسپاری شهدای غواص در حوزه هنری برگزار میشود
ادامه مطلب
همایش "آنهایی که ماندند" در تهرانسر برگزار میشود
ادامه مطلب