دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

محمدعلی مشاطان

نام پدر: عباس تاریخ تولد: 21/02/1338
محل تولد: - تاریخ شهادت: 01/09/1360
محل شهادت: بیمارستان قزوین طول مدت حیات: 22 سال
مزار شهید: گلزارشهدای قزوین


زندگینامه
محمدعلی فرزند عباس متولد 21 اردیبهشت ماه سال 1338 و مسئول مهندسی سپاه در وقت جبهه بود. ابتکار و نوآوری او در ساخت سنگرهای امن انفرادی و گروهی، به حدی بود که آن سنگر‌ها در کل جبهه‌ها مورد استفاده قرار گرفت. به سنگرهای انفرادی می‌گفتند «مشاطان کوچیک» و به سنگرهای گروهی می‌گفتند:«مشاطان بزرگ».
محمد علی از برادران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قزوین بوده اند که در یک ماموریت کشف و شناسایی خانه تیمی منافقین، پس از چندین روز حضور برادران پاسدار در آن محل یکی از منافقین که متوجه حضور برادران پاسدار می شود، اقدام به تیراندازی و فرار می نماید و مشاطان و چند تن دیگر از پاسداران به تعقیب وی می پردازند. 
در حین تعقیب و گریز در خیابان منتظری قزوین محمد علی مشاطان مورد اصابت گلوله این منافق تروریست قرار گرفته و مجروح می شود که پس از چند روز بستری در بیمارستان در سن 22سالگی در تاریخ 1 آذر ماه سال 1360 به شهادت می رسد. 
مزار پاک و مطهرش در گلزار شهدای شهر قزوین واقع می باشد.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:56 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

علی مزاری

نام پدر: غلام رضا تاریخ تولد: 18/06/1323
محل تولد: ایران - خراسان - بیرجند - مزاریشت تاریخ شهادت: 18/03/1369
محل شهادت: زاهدان طول مدت حیات: 46 سال
مزار شهید: بهشت مصطفی-قطعه1-شماره1-زاهدان


زندگینامه
روستای مزاریشت از توابع شهرستان بیرجند در تاریخ 18/6/1323 ولادت نوزادی را جشن گرفت که مقدر بود بعدها مایه افتخار و مباهات عموم مردم منطقه باشد. پدر که عاشق صادق اهل بیت(ع) بود، به میمنت نام سردمدار مکتب سرخ تشیع، طفل را علی نامید. مزاری دوران تحصیل در مدرسه ابتدایی را همراه با دیگر فعالیت های طاقت فرسای روزانه که از مقتضیات زندگی روستایی بود، گذراند و پا به مرحله جوانی نهاد. او برای تحصیل مقدمات، در حوزه‌ای به نام مدرسه معصومیه به بیرجند رفت و نزد اساتید بزرگواری همچون آیت الله مشکینی، آیت الله کفعمی و شهید هاشمی نژاد، دوره سطح را به پایان رسانید. در سال 1340 برای ترویج احکام اسلامی به زاهدان رفت و در آن جا به محضر مبارک آیت الله کفعمی که محور فعالیت های مذهبی و مقتدای شیعیان منطقه بود، مشرف شد. مرتبه بالای او در تقوی و سعی فراوانش در کسب معارف باعث شد که آیت الله کفعمی او را به دامادی خود بپذیرد. حاج آقا مزاری زیر نظر استاد گرانقدرش فعالیت های مذهبی و امور مساجد و روحانیت را سازماندهی نمود و روحانیون برجسته را از سایر نقاط ایران به این استان دعوت می کرد. مزاری در یکی از سفرهایش به خدمت امام (ره) رفت و با دیدگاه های متعالی و نجات بخش ایشان آشنا شد. او پس از بازگشت از سفر به فعالیت های سیاسی پرداخت و مردم را با اهداف امام و اعمال رژیم طاغوت آشنا نمود و همراه آنان در تظاهرات شرکت کرد. شیخ علی به همراه آیت الله کفعمی و شهید منتظری شبکه عظیمی تشکیل داده بود که با استفاده از نفوذ منطقه‌ای و به کارگیری مبارزین ناشناخته، انقلابیون را از طریق مرزهای شرقی به خارج می بردند. موضوع وحدت شیعه و سنی از مسائلی بود که مسئولیت این روحانی فداکار را مضاعف ساخت. زمانی که آقای خامنه ای دوره تبعیدشان به اتمام رسید، از ایرانشهر به زاهدان آمدند، حاج آقا مزاری مراسم با شکوهی در استقبال از ایشان ترتیب داد. پس از پیروزی انقلاب ایشان در حفاظت از انقلاب و همچنین محرومیت زدایی از مردم منطقه حضور چشمگیری داشت. سرانجام این روحانی بزرگوار در تاریخ 18/3/1369 توسط منافقین کوردل در سن 46 سالگی ترور شد.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:55 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

ابوالفضل مسعودی

نام پدر: محمد تاریخ تولد: 18/02/1329
محل تولد: - تاریخ شهادت: 07/11/1359
محل شهادت: تهران طول مدت حیات: 30 سال
مزار شهید: بهشت زهرا(س)-قطعه24-ردیف63-شماره27-تهران


زندگینامه
متولد هجدهمين روز از ارديبهشت 1329 بود و ابوالفضل نام داشت. پس از سال‌ها تلاش و تحصيل موفق به کسب مدرک ديپلم گرديد و در رشته‌ي علوم اجتماعي دانشگاه تهران پذيرفته شد. مبارزه با فساد و ظلم سرلوحه‌ي زندگي او بود. دوران خدمت سربازي را در دوگنبدان و گچساران سپري کرد و پس از آن به عضويت انجمن اسلامي سازمان هواشناسي درآمد. او رئيس جهادسازندگي سازمان مذکور نيز بود. 
در جواني تأهل اختيار کرد اما دست از مبارزه نکشيد تا سرانجام در هفتم بهمن 1359 در 30 سالگي در مقابل منزل مسکوني‌اش در تهران آماج گلوله‌هاي منافقين کوردل شد و شهد شيرين شهادت نوشيد. پيکرش را در بهشت زهرا(س) قطعه 24 رديف 63 مزار شماره 27 به خاک سپردند.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:55 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

احمد مسیح

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1332
محل تولد: ایران - تهران - تهران تاریخ شهادت: - / - /1360
محل شهادت: خیابان جردن در تهران طول مدت حیات: 28 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
احمد در سال 1332 در آغوش خانواده جای گرفت ، دوران کودکی را در تهران سپری کرد. از خردسالی علاقه خاصی به مبارزه و حضرت امام خمینی داشت. احمد در هفتمین خزان زندگی به مدرسه رفت و تمام وقت خویش را مصروف آموختن علم نمود، او مشغول به تحصیل در کلاس سوم راهنمایی بود که از نگاه مهربان پدر محروم گشت و گردیتیمی بر چهره اش نشست و مسئولیت سرپرستی خانواده بر دوش او نهاده شد. مسیح تصمیم گرفت که روزها کار کند و شبانه به تحصیل بپردازد او توانست با پشتکار فراوان تا پایان مقطع راهنمایی ادامه تحصیل دهد. پس از اتمام تحصیل در سال 1354 به استخدام سازمان صدا وسیما درآمد و در قسمت ترابری مشغول به فعالیت گردید همزمان با اوج گیری فعالیت های مردمی بر ضد رژیم ستمشاهی احمد نیز به جمع فدائیان روح الله پیوست و در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی ایفا نمود. مسیح سرانجام در سال 1360 پس از رساندن آقای هاشمی رفسنجانی به مقصد مورد حمله منافقین قرار گرفت و بر اثر اصابت گلوله در سن 28 سالگی به جمع شهدای انقلاب اسلامی پیوست و بر سر خوان نعمت الهی میهمان گشت.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:55 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

بخش علی مرسلی

نام پدر: عسکرعلی تاریخ تولد: 04/06/1319
محل تولد: ایران - اردبیل تاریخ شهادت: 02/10/1361
محل شهادت: تکاب-آذربایجان غربی طول مدت حیات: 42 سال
مزار شهید: گلزارشهدای قاسمیه-اردبیل


زندگینامه
بخش علی مرسلی در روز 4 شهریور ماه سال 1319 در استان اردبیل متولد شد. تا دوره ابتدایی به تحصیل پرداخت و به شغل آزاد مشغول به کار شد. وی در شهرستان اردبیل سکونت داشت. او سرانجام در روز دوم دی ماه سال 1361 در شهرستان تکاب مورد سوء قصد سازمان مجاهدین خلق قرار گرفت و به ضرب گلوله اسلحه کمری در سن 42 سالگی به شهادت رسید.
پیکر پاکش را در گلزار شهدای قاسمیه- اردبیل به خاک سپردند.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:55 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

یوسف مرحبا

نام پدر: محمدباقر تاریخ تولد: 12/08/1329
محل تولد: ایران - گیلان - آستارا - ویرمونی تاریخ شهادت: 01/06/1360
محل شهادت: در کنار آموزش و پرورش آستارا طول مدت حیات: 31 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
یوسف در روز دوازدهم آبان ماه سال 1329 در روستای «ویرمونی» از توابع شهرستان آستارا، استان گیلان متولد شد، پدرش محمدباقر، کشاورزی زحمتکش بود، و با سختی روزگار را سپری می کرد، او با تلاش بی حد خانواده پرورش یافت و توانست مدرک دیپلم خود را دریافت نماید، مرحبا در تاریخ 31/3/1354 از دانشگاه فردوسی مشهد در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی فارغ التحصیل شد، او در سالهای تحصیل در دانشگاه به مبارزه علیه رژیم پهلوی روی آورد، وی با پیروزی انقلاب اسلامی تمام تلاش خود را مصروف حمایت از دستاوردهای آن نمود و بعد از تشکیل سپاه پاسداران به عضویت این نهاد مقدس درآمد از جمله فعالیت های او شرکت در انجمن های اسلامی، یاری برادران حزب الله در تشکیل سپاه، ترجمه و تألیف کتبی نظیر تاریخ ادب و ادبا (جرجی زیدان) و قرآن در اسلام، آموزش قرآن در مدارس و پایگاههای سپاه و ریاست دادسرای انقلاب اسلامی آستارا بود. یوسف برای مدتی در جبهه های نبرد حق علیه باطل به نبرد پرداخت، و سرانجام در روز اول شهریور ماه سال 1360 در کنار آموزش و پرورش شهرستان آستارا در سن 31 سالگی بر اثر اصابت گلوله منافقین کوردل به شهادت رسید.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:53 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

محمد مرتضی قلی

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1337
محل تولد: ایران - تهران - ری تاریخ شهادت: 04/10/1362
محل شهادت: گیلانغرب طول مدت حیات: 25 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
کوچه پس کوچه های شهرری در سال 1337 از صدای نوزادی پر شد. نوای جانبخش اذان گوش نوزاد را نوازش نمود و نام محمد به وجودش عزت بخشید. دوران کودکی را در کانون پرمهر خانواده متدینش گذراند و محمد پس از طی مقطع ابتدایی وارد دبیرستان شد و با موفقیت در رشته الکترونیک فارغ التحصیل گشته و همان سال در رشته مهندسی برق دانشگاه پلی تکنیک پذیرفته شد. اما این دانشجوی 17 ساله در انتظار فردایی روشن بود. لذا همگام با مردم به مبارزه علیه طاغوت پرداخت. پس از پیروزی انقلاب به عضویت سپاه پاسداران درآمد و با آغاز تجاوز عراق علیه ایران محمد نیز زندگی در شهر و عافیت طلبی را رها کرده و راهی جبهه های نبرد شد. او یکبار در تپه های بازی دراز از ناحیه شکم مجروح گشت. اما پس از بهبودی با پذیرفتن مسئولیت اطلاعات عملیات گیلانغرب، سومار و ایلام، جبهه غرب را جولانگاه مبارزات خویش نمود. چندی بعد به سمت فرماندهی سپاه گیلانغرب منصوب و با سازماندهی 2000 نیروی بومی تیپ مسلم بن عقیل که متشکل از عشایر بود را تشکیل داد و خود فرماندهی قرارگاه شهید دستغیب ر ا بر عهده گرفت. در واپسین روزهای نبرد در چهارم دی ماه سال 1362 فرمانده سپاه گیلانغرب در جریان سانحه ای ساختگی توسط منافقین به شهادت رسید. کامیون مزدوری اجیر از روی خودرو حامل سردار عبور کرده و گیلانغرب را در غمی سنگین فرو برد. مراسم دامادی محمد در شهرری به غمخانه ای تبدیل شد. اگرچه سردار سپاه اسلام محمد مرتضی قلی ضیافت وصلش را در آسمان جشن گرفت.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:53 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سیدجواد مدرس

نام پدر: سیدعلی تاریخ تولد: 01/01/1337
محل تولد: ایران - خراسان - مشهد تاریخ شهادت: 14/08/1360
محل شهادت: خیابان امام رضا(ع)-مشهد طول مدت حیات: 23 سال
مزار شهید: بهشت رضا(ع)-قطعه15-شماره24-خراسان


زندگینامه
سیدجواد در اولین روز از بهار سال 1337 در شهر مشهد متولد شد و بعد از دوران کودکی وارد مدرسه شد و تا کلاس سوم هنرستان درس خواند و بعد از آن در کارخانه قند ناب مشهد مشغول به کار گردید. 
سیدجواد در سال ۱۳۵۶ به سربازی رفت، او جوان مبارز و در راه انقلاب اسلامی فعال بود و هنگامی که امام خمینی(ره) دستور دادند سربازها از پادگان ها فرار کنند، او هم از این فرمان اطاعت کرد و از محل سربازی که در تهران بود فرار کرد و به مشهد آمد. اوائل انقلاب در کمیته های مردمی به فعالیت پرداخت و سپس برای تمام کردن سربازی به تهران رفت و سربازیش را به پایان رساند. 
با آغاز جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران به صحنه های دفاع مقدس رفت و در ذوالفقاری آبادان و بعد از مدتی در جبهه بازی دراز حدود دو ماه مشغول خدمت به اسلام و انقلاب گردید، نزدیک به یک سال در جبهه بود، که به مشهد بازگشت و در اندیشه رفتن به جبهه کردستان از طریق بسیج مردمی بود که در شب تاسوعا مصادف با چهاردهم آبان ماه سال 1360 مقابل منزل در خیابان امام رضا(ع) مشهد در سن 23 سالگی توسط تیم های تروریستی منافقین به شهادت رسید. پیکر پاک و مطهرش را در بهشت رضا(ع) به خاک سپردند.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سیداسدالله مدنی(آیت الله)

نام پدر: آقامیرعلی تاریخ تولد: - / - /1293
محل تولد: ایران - آذربایجان شرقی - آذرشهر - دهخوارقان تاریخ شهادت: 20/06/1360
محل شهادت: میدان نماز تبریز طول مدت حیات: 67 سال
مزار شهید: حرم حضرت معصومه (س)


زندگینامه
سید اسدالله مدنی درسال 1293 ه.ش در دهخوارقان دیده به جهان گشود. پدرش آقا میر علی بزاز بود. در 4 سالگی مادر و در 16سالگی پدر خود را از دست داد. در عنفوان جوانی جهت کسب معارف اسلامی وارد شهر قم شد. او مبارزه خود را علیه رژیم پهلوی این شهر آغاز کرد و به دلیل همین تحرکات به آذرشهر تبعید شد. درآذر شهر در اولین اقدام با فرقه ضاله بهائیت به مبارزه برخاست و مردم را در برچیدن کارخانه مشروب سازی این شهر دعوت نمود. به دلیل ادامه مبارزات مجبور به ترک شهر شد و به نجف اشرف عزیمت کرد. او پس از تبعید امام همواره در کنار ایشان بود و بارها و بارها به ایران آمده و در شهرهای مختلف پیام آور ادامه مبارزه شد و به همین دلیل شدیداً تحت نظر ساواک بود. در سال 1351 به خرم آباد آمده با سمت نماینده و وکیل تام الاختیار امام در مبارزه، به فعالیت پرداخت. ساواک که ازنفوذ ایشان در بین مردم می ترسید با نوشتن شب نامه و نامه های توهین آمیز سعی در ترور شخصیت ایشان کرد که با هوشیاری مردم و علما این طرح ناکام ماند. ناگزیر در سال 1354 ایشان را به نوآبار ممسنی تبعید کردند ولی سخنرانی ها و افشاگری ها و محبوبیت ایشان در بین مردم باعث شد تا از آن جا به گنبد کاووس تبعید شوند اما از آن جا که در هر جا پا می گذاشت آن جا را به کانون مبارزه بدل می کرد ساواک او را به بندر کنگان و سپس به مهاباد تبعید کرد. در تمام این شهرها مردم را به تقلید از امام دعوت کرده و رساله ایشان را با تمام محدودیت های موجود بین مردم پخش می کرد. پس از پیروزی انقلاب به عنوان نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان قانون اساسی برگزیده و پس از شهادت اولین شهید محراب شهید قاضی طباطبایی-امام جمعه تبریز- ایشان از طرف امام نماینده و امام جمعه تبریز شدند. در آن ایام در خنثی کردن فتنه های حزب خلق در تبریز نقش به سزایی داشتند و با حضور خود درجبهه ها و بوسیدن دست رزمندگان و شرکت در مراسم دعا و نیایش مشوقی برای رزمندگان بودند. سرانجام این مجاهد خستگی ناپذیر در شهریور سال 1360 در حال اقامه نماز جمعه به دست منافقین کوردل به شهادت رسیدند.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

حسین علی مرادی

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1314
محل تولد: ایران تاریخ شهادت: 18/02/1361
محل شهادت: تهران_ شمشیری طول مدت حیات: 47 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
حسین علی در سال 1314 دیده به جهان هستی گشود. کودکی و نوجوانی اش در رنج و محنت می گذشت اما از لطف خدا ناامید نشد و با توکل به خدا زندگی اش را با شادی گذراند. به سن جوانی که رسید ازدواج کرد و خداوند به او 6 فرزند هدیه کرد.
وی برای تأمین معاش خانواده به شغل رانندگی مشغول شد و تا پیروزی انقلاب به همین شغل اشتغال داشت. در جریان انقلاب در کنار امت شهیدپرور علیه بساط ننگین ستمشاهی فریاد مرگ بر شاه سر داد.
با پیروزی انقلاب، به عضویت کمیته انقلاب اسلامی درآمد و با شروع جنگ تحمیلی چون بسیاری از عاشقان شهادت به جبهه های حق علیه باطل عزیمت کرد و مدت 4 ماه با بعثیان مبارزه کرد.
او علی رغم کهولت سن همواره داوطلب انجام کارهای سخت بود و برای جوانان بسیجی پدری مهربان به شمار می رفت.پس از اتمام مأموریت به تهران بازگشت و مجدداً در سنگر کمیته به انجام وظایف شرعی ادامه داد.
مرادی در اواخر شب هفدهم اردیبهشت ماه 1361 تا صبح به انجام وظیفه مشغول بود. اما صبح خبر رسید که توطئه ای در حوالی خیابان شمشیری در شرف وقوع است. حسین علی علیرغم خستگی کارشبانه به محل حادثه رفت، در آنجا منافقین ناجوانمردانه اتومبیل حامل این عزیزان را هدف رگبار گلوله قرار داند. و او در 47 سالگی به شهادت رسید.

 


ادامه مطلب

[ جمعه 23 مرداد 1394  ] [ 5:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 25 ] [ 26 ] [ 27 ] [ 28 ] [ 29 ] [ > ]