یادواره ۳۵۰ آزاده سفر کرده در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) برگزار می شود
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ گفت: بمناسبت سالروز ورود آزادگان یادواره ۳۵۰ سروقامت آزاده سفر کرده در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) با حضور مسئولان و اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد.
|
![]() |
به گزارش دفاع پرس به نقل از فارس، حمید علی صمیمی با گرامیداشت یاد و خاطره آزاده سرافراز حجت الاسلام علی اکبر ابوترابی فرد و تجلیل از آزادگان سفر کرده یادواره ای با عنوان سروقامتان روز پنج شنبه ۲۹ مرداد در محل مهدیه شهدا گلزار شهدای بهشت زهرا(س) با حضور مسوولان، خانواده معظم شهدا، ایثارگران و اقشار مختلف مردم جهت ارج نهادن و بزرگداشت این روز بزرگ برگزار می شود.
وی اظهار کرد: در حاشیه این مراسم باشکوه و معنوی که با حضور خانواده های ۳۵۰ آزاده سفر کرده در تهران بزرگ و خانواده های معظم شهدا و ایثارگران برگزار می شود، نمایشگاه عکس از تصاویر جذاب و به یاد ماندنی ورود آزادگان به میهن اسلامی، پرواز ۳۵۰ کبوتر سپید، رونمایی از تندیس سروقامتان و همچنین کاشت ۳۵۰ سرو در گلزار شهدا به نشان ایستادگی و سربلندی آزادگان گرانقدر و همچنین دعوت از خانواده های آزادگان شاخص و حضور حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد می باشد.
وی برگزاری این یادواره را موجب تقویت همدلی ها و یادآور خاطره های بسیار ارزشمند ایام انقلاب و دفاع مقدس دانست.
صمیمی ادامه داد: آزادگان سرافراز کشورمان الگوی عملی آزادگی و ایثار و استقامت در دفاع از حریم ولایت هستند که به نحو ارزنده ای در این راستا نقش آفرینی کردند.
وی افزود: آزادگان سرافراز کشورمان الگوی عملی آزادگی و ایثار و استقامت در دفاع از حریم ولایت هستند که به نحو ارزنده ای در این راستا نقش آفرینی کردند.
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ تصریح کرد: آزادگان همان گونه که در جبهه های حق علیه باطل پایبندی خود را به انقلاب و امام نشان دادند، در دوران اسارت و در زندان های مخوف رژیم بعثی عراق نیز اقتدار، صلابت و توانمندی خود را حفظ کرده و به همگان به اثبات رساندند.
صمیمی اظهار کرد: جوانان این مرز و بوم با الگو گرفتن از شهدا و ایثارگران و آزادگان سرافراز کشورمان در خط مقدم این جبهه قرار دارند که همواره باید در این راستا با بصیرت و هوشیاری گام بردارند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:56 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:54 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده «کاظم فرجی نوازانی» پنج شنبه 29 مرداد ماه 94 بعد از گذشت 33 سال از شهادتش در تهران برگزار میشود. این مراسم با حضور عموم مردم تهران ساعت 9 صبح از مقابل مسجد سیدالشهدا(ع) واقع در نارمک، خیابان جانبازان، نرسیده به دردشت آغاز خواهد شد.
جمعیت تشییع کننده پیکر مطهر را به سمت منزل مادر شهید واقع در خیابان دردشت تشییع کرده و سپس این شهید والامقام جهت انجام مراسم خاکسپاری به گلزار شهدای بهشت زهرا(س) منتقل خواهد شد.
شهید تازه تفحص شده «کاظم فرجی نوازانی» فرزند روحالله، در سال 1339 در تهران متولد شد. این دانشجوی شهید در سال 61 در عملیات بیتالمقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، در سن 22 سالگی در منطقه پل خرمشهر به شهادت رسید و پیکر او در شمار شهدای مفقودالاثر جای گرفت. بعد از گذشت 33 سال طی عملیات تفحص توسط کمیته جستوجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح پیکر مطهر او کشف شده و هویتش از طریق آزمایش DNA احراز شده است.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:54 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس به نقل از جام نیوز، با اینکه ما خودمان به پول آدامس فروشی نیاز داشتیم، ولی گاهی اوقات علی اجازه نمی داد من یا خودش جنسهایمان را بفروشیم.
(به نقل از خواهر شهید)
شهید علی حسینی
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:53 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
محمد حمزه زاده مدیر انتشارات سوره مهر و مدیر سازمان سینمایی سوره، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی دفاع پرس با اشاره به کتاب های منتشر شده در حوزه اسرا و آزادگان عنوان کرد: بخش زیادی از کتاب های تولید شده در سوره مهر در خصوص خاطرات آزادگان و اسیران جنگی بوده است.
وی با اشاره به چند عنوان کتاب درخصوص آزادگان تصریح کرد: معروفترین این کتاب ها، کتاب "پایی که جا ماند" اثر سید ناصر حسینی و "زندان الرشید" به روایت سردار علی اصغر گرجی زاده و خاطره نگاری دکتر محمد مهدی بهداروند بوده است که هر دو کتاب جزو پرفروش ها و پرخواهان های انتشارات قرار دارند.
مدیر انتشارات سوره مهر با اعلام خبر تاسیس "دفتر ادبیات ویژه اسیران جنگی" در حوزه هنری، بیان داشت: با توجه به ظرفیت های عظیم این حوزه و با همکاری مرتضی سرهنگی در تدارک هستیم تا دفتر ادبیات اسیران جنگی را به صورت مستقل در کنار دفتر ادبیات و هنر مقاومت تاسیس کنیم تا به شکل مستمر و جدی تر کار در این حوزه پی گرفته شود.
حمزه زاده همچنین به وضیعت ترجمه کتاب های مربوط به خاطرات آزادگان اشاره و تصریح کرد: بسیاری از کتاب های پرفروش که بخشی از آنها مربوط به آزادگان است در مرحله ترجمه قرار دارند که تنها به یک زبان نیز ترجمه نمی شوند و به زبان های مختلف ترجمه خواهند شد. کتاب هایی همچون کتاب "پایی که جا ماند" و "زندان الرشید" در حال ترجمه هستند. کتاب های دیگر نظیر "دا" و "نورالدین پسر ایران" نیز یا ترجمه شده اند یا در دست چاپ هستند.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:53 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از ساری ، نهمین یادواره شهدای گمنام خوشواش آمل ، روز جمعه مورخ 30 مرداد ماه 94 باحضورسردار سرلشکر غلامعلی رشیدجانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و از فرماندهان ارشد دوران هشت سال دفاع مقدس وسردار مرتضی قربانی فرمانده لشگر ویژه 25 کربلا در دفاع مقدس و دیگر فرماندهان عالی و با مداحی حاجصادق آهنگران در آمل، کیلومتر 45 جاده هراز، فرعی هردورود، تپه نور الشهداء خوشواش برگزار می گردد.
این مراسم از ساعت 9 صبح آغاز و با سخنرانی و مداحی و روایتگری ادامه پیدا خواهد کرد.
بخش دوم این برنامه از ساعت 14 با مداحی و رزمایش نیروهای بسیجی آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
سرتیپ دوم پاسدار محمد علیپور مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان در گفتوگو باخبرنگار دفاع پرس، درباره برنامههای این استان در هفته دفاع مقدس گفت: جلساتی با حضور استاندار و عضویت کلیه نهادهای لشکری و کشوری و دبیری بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس پیرامون نحوه برگزاری "هفته دفاع مقدس" تشکیل شده است.
وی با بیان مصوبات این جلسات اظهار داشت: 6 کمیته جهت پیشبرد اهداف این هفته در استان خوزستان تشکیل شده است. "کمیته فرهنگی و هنری، نیروهای مسلح، ایثارگران، تبلیغات و اطلاع رسانی، پشتیبانی و بانوان" وظیفه به ثمر رساندن هر چه بهتر برنامههای هفته دفاع مقدس را به عهده دارند.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان تصریح کرد: بیش از 1500 برنامه در سطح استان از جمله فرهنگی، ورزشی و بصیرتافزایی تعبیه شده و این کمیته های 6 گانه به صورت مجزا وظیفه اجرای آنها را برعهده دارند.
علیپور برنامه های شاخص استان در هفته دفاع مقدس را نیز اینگونه بیان کرد: رژه نیروهای مسلح در تمام استان، صبحگاه مشترک در تمام شهرهای استان، نمایشگاه دستاوردهای دفاع مقدس در تمام شهرهای استان، دیدار با نماینده ولیفقیه، سخنرانی فرماندهان نظامی پیش از خطبه نماز جمعه در کل استان، قدردانی از بانوان ایثارگر، غبارروبی از مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، برگزاری تئاتر مقاومت و جشنواره پنجره که به طور ویژه در آبادان و خرمشهر برگزار میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر شهرهای همجوار خواهان بازدید از یادمانهای دفاع مقدس در این هفته باشند استان خوزستان توانتیی پذیرفتن این زوار را خواهد داشت.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:50 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از یزد، "سیداصغر چاوشیزاده" از آزادگان و جانبازان بالای 40 درصد در مورد نحوه اسارتش میگوید: در عملیات والفجر مقدماتی درتاریخ 21/11/1361 به همراه تعدادی از همسنگرانم به اسارت دشمن بعثی درآمدیم و حدود 90 ماه اسارت ما به طول انجامید.
وی با بیان این که از اولین اسرای یزدی بوده که وارد استان شده، عنوان میکند: افتخار داشتم که اولین کسی که ما را در آغوش گرفت، حجتالاسلام مرحوم حاج آقای صدوقی امام جمعه فقید بود.
این آزاده یزدی میگوید: هنگام ورود به ایران خبرنگاری از من پرسید چه حسی دارید؟ و من در پاسخ به او گفتم: "هیچ حسی!" البته از این که برگشتم خوشحال بودم، ولی برایم عادی بود.
وی اظهار میکند: دوران اسارت با خاطرات تلخ و شیرین بسیاری همراه بود، در واقع اسارت جز بحث اسیری، غربت، بی کسی، دوری از خانواده و اقوام و غیره که برای ما ناخوشایند بود، آثار و برکات زیادی نیز به همراه دارد و در مجموع با توجه به همه آنچه رخ داد، دوران اسارت بالاترین نعمتی بود که در زندگی برای بنده اتفاق افتاد.
چاووشی زاده از اولین خاطرات دوران اسارتش میگوید از همان روز اول اسارت برایش تجلیگر اسارت خاندان اهل بیت امام حسین(ع) بوده است.
وی تصریح میکند: اسرای ایرانی با مظلومیت تمام به اسارت برده میشدند به طوری که ما را داخل ماشینهای روباز عراقی گذاشتند و برای اینکه به مردم عراق حقانیت خود را ثابت کنند و بگویند اینها دشمنان ما هستند، اسرا را خیابان به خیابان در شهر بغداد میچرخاندند، هل هله و رقص و پایکوبی مردم بغداد، کوچه و خیابانها را به لرزه درآورده بود و برای این که ارادتشان را به ما نشان دهند با پرتاب سنگ و آب دهان از ما پذیرایی میکردند.
آزاده دوران دفاع مقدس با اشاره به خاطرهای دیگر از ورودشان به اردوگاه اسرا در موصل، یادآور میشود: موقع ورود به اردوگاه در موصل متوجه صف طولانی سربازان عراقی شدیم که در ان موقع برای ما بسیار تعجببرانگیز و جای سئوال بود ولی بعد متوجه نحوه پذیرایی آنها از ما با کابل شدیم.
وی ادامه میدهد: اسرا یکی یکی پیاده میشدند و الزاماً باید از راهی که عراقیها برای ما آماده کرده بودند، میگذشتند، البته هر کسی سریعتر میدوید، کمتر کابل میخورد اما اسرای زیادی به دلیل مجروحیت نمیتوانستند بدوند و کابلهای زیادی به بدنشان به ویژه زخمهایشان میخورد و تنها در آن لحظه فریاد "یا حسین، یا حسین" همه فضا را پر کرده بود و به گوشمان میرسید.
چاووشیزاده در شرایط سخت زندانهای بعث یا تقویت اعتقادات و ایمانش در طول دو سال موفق به حفظ کل قرآن کریم شده است، یکی از مهمترین نعمات دوران اسارتش را حضور در کنار حاج آقا ابوترابی سید آزادگان عنوان میکند و میگوید: آن بزرگوار خط مشی زندگی ایمانی را به همه اسرا آموخت و به آنها برای زندگی، امید میداد.
وی اضافه میکند: با توجه به این که دعا خواندن به صورت عمومی در اسارت ممنوع بود، بنده به مدت حدود یک سال و اندی، دعاخوان شخصی حاج آقا ابوترابی بودم به طوری که صبحهای پنجشنبه و جمعه هر هفته در گوشه اردوگاه در خلوتی، دعای کمیل و ندبه را از حفظ برای ایشان میخواندم و آنجا بود که فهمیدم معنویت آن مرد بزرگ بی نهایت است.
وی میگوید: این سید بزرگوار به اسرا میفرمود اگر زمانی به میهن اسلامی بازگشتید، سعی کنید بین مردم طوری زندگی کنید که احساس کنید همه از شما انتظار دارند، اما شما از هیچکس انتظار نداشته باشید، آن وقت است که میفهمید در زندگی چه آرامشی به دست آوردهاید.
این جانباز یزدی از خاطرات شیرین اسارت نیز به زمانی که از موصل به الرمادی آورده میشود، اشاره میکند و میگوید: در الرمادی یک اردوگاه اطفال بود که "بین القفصین" نام داشت و همهی اسرای کم سن و سال در آنجا نگهداری میشدند و این اردوگاه جنبهی تبلیغاتی برای عراقیها داشت.
به گفته وی، یک روز ماشین هدایایی از سوی ایرانیان مقیم تگزاس به آنجا آمد که پر از انواع سیگارها، شکلات و مواد خواراکی دیگر بود، ولی بصیرت بالای اسرای نوجوان و اعتقادی که به نظام مقدس اسلامی و عشق به امام داشتند باعث شد تا نه تنها هدایا را مصرف نکنند بلکه همه آنها را در چاه فاضلاب بریزند و صحنه بسیار جالبی که در این زندان دیدیم این بود که عراقیها این هدایا را از چاه خارج میکردند و از سیگارهای آنها استفاده میکردند.
چاووشیزاده که در زمان اسارت 17 سال و در زمان بازگشت به میهن 25 ساله بوده است، از سال 87 تاکنون مدیریت گمرک استان یزد را برعهده دارد.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:49 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس، تشییع و تدفین شهدای غواص دست بسته در سراسر کشور اتفاقی بزرگ بود که توانست دل میلیونها ایرانی را بازهم با یاد و نام دفاع مقدس نرم کند. اتفاقی که با حماسه و خیزش سراسری تهرانیها شروع شد و شهر به شهر در سراسر کشور گسترده شد. همان ابتدا و پس از تشییع شهدا در تهران، رهبر انقلاب با صدور پیامی این واقعه را «یکی از به یاد ماندنیترین حوادث انقلاب» خواندند.
[ سه شنبه 27 مرداد 1394 ] [ 9:48 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از گرگان، به منظور تجدید میثاق با آرمانهای شهدا و امام شهیدان، سی و یکمین یادواره کبوترهای خونین بال روستای شاهکوه سفلی از توابع شهرستان گرگان، پنجشنبه 29 مردادماه همزمان با نماز ظهر و عصر با حضور اقشار مختلف مردم در مسجد جامع این روستا برگزار می گردد.
خاطر نشان می شود سخنران این مراسم دکتر حسن صادقلو استاندار گلستان و مداحی این مراسم معنوی، کربلایی محمد برزگر نژاد خواهند بود.
لازم به ذکر است روستای شاهکوه سفلی، چهل شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
پیکر مطهر شهید "کاظم فرجی نوازانی" در نارمک تشییع میشود
ادامه مطلب
تو برو آدامس و شکلاتت را بفروش!
وقتی می دید بچه ای از خودش فقیرتر است و وضع و حالش از ما بدتر است، او را جلو می فرستاد و می گفت: «تو برو و تو اون ماشین آدامس و شکلاتت را بفروش!»
خودش کنار می ایستاد و نگاه می کرد. من از این کار علی خیلی خوشم می آمد.
با اینکه علی آن موقع شاید کلاس دوم یا سوم ابتدایی بود، من همه کارهایش را بی بروبرگرد قبول داشتم. می دانستم درست عمل می کند.
ادامه مطلب
تاسیس دفتر ادبیات ویژه اسیران جنگی در حوزه هنری
ادامه مطلب
نهمین یادواره شهدای گمنام خوشواش آمل برگزار میشود
ادامه مطلب
یادمانهای دفاع مقدس پذیرای زوار در هفته دفاع میشود
ادامه مطلب
دعاخوان شخصی حاج آقا ابوترابی بودم/ ماجرای هدیهی ایرانیان مقیم تگزاس به اسرا
ادامه مطلب
پوستری بینظیر از شهدای غواص که به معراج الشهدا رسید + عکس
ادامه مطلب
یادواره شهدای روستای شاهکوه سفلی برگزار میشود
ادامه مطلب