دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

کامران شیخ

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1340
محل تولد: ایران - قزوین - قزوین - شکرناب تاریخ شهادت: 18/02/1361
محل شهادت: خیابان شمشیری_ روبروی پارک طول مدت حیات: 21 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
کامران در سال 1340 در یکی از روستاهای اطراف قزوین به نام شکرناب متولد شد. 4 ساله بود که به همراه خانواده اش به تهران مهاجرت کرد. 7 ساله بود که به مدرسه رفت و تحصیلاتش را تا اخذ مدرک دیپلم ادامه داد.
با اوج گیری انقلاب به صفوف امت حزب الله پیوست و ضمن تشکیل جلساتی با شرکت برخی از دوستانش کوشید تا سهم مؤثری در تحقق اهداف انقلاب داشته باشد. در روزهای 21 و 22 بهمن در تصرف مراکز انتظامی فعالانه حضور داشت.
پس از پیروزی انقلاب، به منظور حراست از دستاوردهای این نهضت الهی به کمیته انقلاب اسلامی پیوست و تا اواخر سال 1358 در این نهاد انقلابی فعالیت نمود. در اواخر سال 1359 به جهادسازندگی آبیک پیوست و با شور و شوقی وصف ناپذیر به روستاهای اطراف قزوین و کرج عزیمت نمود.
در روستاها علاوه بر فعالیت های چشمگیر فرهنگی در امور کشت و برداشت نیز روستاییان را یاری رساند و یک صندوق خیریه به راه انداخت و به اتفاق دوستانش در جهادسازندگی به این امر مهم پرداخت. با آغاز جنگ تحمیلی، عاشقانه عازم جبهه شد و از طریق ستاد جنگ های نامنظم شهید چمران به جبهه رفت اما با اوج گیری اغتشاشات توسط منافقین به تهران بازگشت و به عضویت کمیته های انقلاب اسلامی درآمد. سرانجام در صبح روز 18 اردیبهشت ماه سال 1361 در سن 21 سالگی در خیابان شمشیری به همراه چهار نفر دیگر از همرزمان روبه روی پارک به شهادت رسید.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:46 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مجید شهریاری

نام پدر: - تاریخ تولد: 16/09/1345
محل تولد: ایران - زنجان - زنجان تاریخ شهادت: 08/09/1389
محل شهادت: ميدان دانشگاه شهيد بهشتي _ ولنجک تهران طول مدت حیات: 44 سال
مزار شهید: امامزاده صالح (ع) _ تهران


زندگینامه
مجيد شهرياري در شانزدهم آذر ماه سال 1345 در شهر زنجان ديده به جهان هستي گشود و در دامان پر مهر خانواده پرورش يافت. با آغاز 7 سالگي مجيد با هم‌سالانش راهي مدرسه شد تا توشه‌اي از علم و دانش برگيرد، سال‌ها به سرعت سپري گشت تا پس از گرفتن ديپلم با کسب رتبه دو در سال 1363 در آزمون ورودي دانشگاه صنعتي اميرکبير در رشته الکترونيک پذيرفته شود. او سپس در سال 1367 با کسب رتبه نخست در رشته مهندسي هسته‌اي پذيرفته شد و در نهايت در سال 1377 موفق شد که دکتراي خود را در رشته تکنولوژي فناوري هسته‌اي، از دانشگاه اميرکبير دريافت کند. وي پس از استعفا از دانشگاه اميرکبير به خاطر نبود بستر مناسب براي همکاري وي در سال 1380 به دانشگاه شهيد بهشتي پيوست و در سال 1385 با راه‌اندازي دانشکده مهندسي هسته‌اي دانشگاه شهيد بهشتي به عضويت هيئت علمي آنجا درآمد. برگزاري دوره‌هايي چون کارگاه آموزشي آشنايي با کدهاي محاسباتي راکتورهاي هسته‌اي از جمله سوابق دکتر شهرياري می باشد. يکي از طرح‌هاي مهم وي طراحي‌هاي تئوريک مربوط به ساخت نسل جديد راکتورهاي هسته‌اي است که بازتاب زيادي نيز در مراکز علمي جهان داشت. او از جمله کارشناسان ارشد مبارزه با کرم رايانه‌اي استاکس نت بود. 
فعاليت‌هاي چشمگير اين چهره‌ي علمي کشور باعث شد تا کوردلان منافق حضور وي را تاب نياورند و در حرکتي ددمنشانه توسط افراد موتورسواري با چسباندن يک وسيله انفجاري به خودروي وي در ميدان دانشگاه شهيد بهشتي واقع در بلوار ارتش ولنجک تهران در تاريخ 8 آذر 1389 او را به شهادت برسانند. 
مجيد شهرياري پس از سال‌ها تلاش در ارتقاء سطح علمي کشور سرانجام در حالي که 44 سال از عمر پربرکتش گذشته بود در امامزاده صالح تهران به خاک سپرده شد. از ايشان 2 فرزند به نام‌هاي محسن و زهرا به يادگار مانده است.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

هادی شهرابی فراهانی

نام پدر: محمد تاریخ تولد: 02/02/1342
محل تولد: ایران - تهران - تهران تاریخ شهادت: 14/09/1360
محل شهادت: خیابان پیروزی-تهران طول مدت حیات: 18 سال
مزار شهید: بهشت زهرا(س)-قطعه24-ردیف114-شماره17-تهران


زندگینامه
هادی شهرابی فراهانی در دوم اردیبهشت ماه سال 1342 در تهران به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا سطح متوسطه ادامه داد و شغل پاسداری را برای خود برگزید، وی متاهل و در تهران سکونت داشت و سرانجام در چهاردهم آذرماه سال 1360 در خیابان پیروزی تهران همراه پسر دایی خود مورد هدف ترور اعضای تروریستی گروهک مجاهدین خلق(منافقین) قرار گرفت و در سن 18 سالگی به شهادت رسید. 
مزار پاک و مطهرش در بهشت زهرا(س) قطعه24-ردیف114-شماره17 قرار دارد. 

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

ایرج شهسواری

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1325
محل تولد: ایران - کردستان - بیجار تاریخ شهادت: 07/04/1360
محل شهادت: ساختمان حزب جمهوری اسلامی طول مدت حیات: 35 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
ایرج در سال 1325 در شهرستان بیجار متولد شد؛ کودکی را در زادگاهش سپری کرد و تحصیلاتش را تا پایان سال اول دبیرستان در این شهر به پایان رساند. سپس به منظور ادامه تحصیل به سنندج مهاجرت نمود. در سال 1343 تدریس در یکی از روستاهای بیجار را آغاز کرد و ضمن آن به صورت متفرقه در امتحانات پایانی سال های آخر دبیرستان شرکت کرد و موفق به اخذ مدرک دیپلم گردید. در تابستان نیز با حضور در مساجد به فراگیری علوم دینی می پرداخت. در بهمن ماه سال 1345 به خدمت نظام وظیفه اعزام شد و بعد از چهار ماه دوره ی مقدماتی در پادگان همدان به عنوان سپاه دانش در روستاهای خراسان تدریس را ادامه داد. در سال 1347 به استخدام آموزش و پرورش درآمد و در روستاهای اطراف زادگاهش مشغول به کار شد. سال 1348 به شهریار (اطراف تهران) انتقال یافت و ضمن تدریس در قسمت شبانه ی مدرسه ی عالی ادبیات در رشته ی زبان و ادبیات فارسی به تحصیل پرداخت. چندی بعد به تهران منتقل شد و باز هم در قسمت شبانه ی دانشکده ی ادبیات دانشگاه تهران در رشته ی ادبیات عرب تحصیل نمود. در سال 53-1352 تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را آغاز کرد. بعد از اتمام تحصیل آموزش قرآن به جوانان را سرلوحه ی زندگی خویش قرار داد و در همین رابطه چند مرتبه اتاقش توسط ساواک مورد بازرسی قرارگرفت. در جریان انقلاب نیز به همراه سید جواد شرافت دانش آموزان جنوب تهران را ارشاد نمود. شهریور ماه سال 1358 با سمت معاون آموزشی ناحیه ی 12 تهران 4 ماه خدمت کرد و سپس ریاست ناحیه ی 13 آموزش و پرورش را تا تاریخ 8/8/1359پذیرفت. آنگاه با صلاح دید آقای "محمدعلی رجایی" به عنوان معاون اداری و مالی وزارت آموزش و پرورش معرفی گردید. سرانجام در تاریخ هفتم تیرماه سال 1360 در حادثه ی بمب گذاری حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین کوردل در سن 35 سالگی به شهادت رسید.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سیدکریم شهیدحسینی

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1342
محل تولد: ایران - گلستان - گرگان - دودانگه تاریخ شهادت: 28/06/1360
محل شهادت: - طول مدت حیات: 18 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
سیدکریم در سال 1342 در روستای دودانگه شهرستان گرگان دیده به جهان گشود. 6 سال گذشت و سید در شهر گرگان آموختن را تجربه نمود . چندی بعد در سال 1357 در مدرسه ی امام صادق (ع) به فراگیری علوم اسلامی پرداخت. درجریان قیام امام امت با حضور در راهپیمایی و تظاهرات این نهضت اسلامی را یاری رساند. وی با آغاز جنگ راهی میدان نبرد گردید و در آبادان به علت اصابت ترکش مجروح گشت. 
سید به ناچار به حوزه بازگشت و در آنجا مبارزاتش را برای دفاع از انقلاب و جلولیری از کینه ی منافقین ادامه داد. 
حسینی سرانجام در تاریخ 28/6/1360 درحالی که به همراه حجت الاسلام طاهری از نماز عشا بازمی گشت از پشت مورد حمله ی مناففقین قرار گرفت و در سن 18 سالگی به شهادت رسید. حجت الاسلام طاهری نیز در این حادثه به شدت مجروح شد.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

عبدالکریم شهریکندی

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1305
محل تولد: ایران - آذربایجان غربی - بوکان - سیوه دین تاریخ شهادت: 02/01/1361
محل شهادت: مقابل مسجد مولوی طول مدت حیات: 56 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
عبدالکریم در سال 1305 در روستای «سیوه دین» از توابع شهرستان بوکان متولد شد. کودکی اش را در آغوش پر مهر مادر سپری کرد و چندی بعد به آموختن معارف اسلامی روی آورد. سالهاگذشت و عبدالکریم در سال 1331 به امام جماعت روستای «خلیغلیان» منصوب گردید. زمانیکه انقلاب به اوج خود رسید صادقانه تلاش کرد پایه های انقلاب استوار گردد و محرومیت از منطقه کردنشین زادگاهش رخت بربندد. 
سرانجام عبدالکریم در ساعت 13:20 بعدازظهر روز دوشنبه مورخ 1361/1/2 پس از اقامه ی نماز جماعت ظهر و خروج از مسجد مولوی در سن 56 سالگی به دیدار حق شتافت و لکه ی ننگ دیگری در پرونده ی منافقین ثبت کرد.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سیداحمد شوقی مزار(حجت الاسلام)

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1339
محل تولد: ایران - خراسان - گناباد - مزاربجستان تاریخ شهادت: 18/02/1366
محل شهادت: کاشمر طول مدت حیات: 27 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
سیداحمد شوقی، سال 1339 در روستای مزار بجستان از توابع گناباد در خانواده ای مذهی و بزرگوار دیده به دیدار جهان گشود و در محیط پاک و بی آلایش روستا و زیر چتر پرعطوفت خانواده اش به کسب معنویات پرداخت. تربیت صحیح و اسلامی خانواده و زمینه های روشنای و پاکی که در وجودش بود راه آینه و زندگی جاودانه وی را به خوبی ترسیم نمود و باعث شد که او از همان کودکی به مسایل دینی، مذهی و اعتقادی عشق بورزد.
با اهتمام وافر پای در فراگیری مفاهیم دینی و حوزوی نهاد و در سن جوانی به عنوان طلبه ای آگاه و خودساخته به هدایت و آگاهی مردم اطرافش پرداخت. با نفرت و انزجار که از حکومت ستمگر شاه داشت، به پیروزی از رهبر و مریدش در فعالیت های ضّدشاهی و پخش و تکثیر اعلامیه ها و نوشته های حضرت امام (ره) همت گمارد. پس از پیروزی حکومت اسلامی و انقلاب عزیز اسلامی در سال 1359 به استخدام کمیته انقلاب اسلامی بجستان درآمد و با آمادگی و حضوری فعال از دستاوردهای گران قدر انقلاب دفاع کرد.
پس از 5 سال جان فشانی و فعالیت بی دریغ به علت نیاز مبرم به عنوان فرمانده کمیته انقلاب اسلامی کاشمر منصوب شد. پس از انتصاب به فرماندهی کاشمر به این شهرستان منتقل شد. همیشه با غیرت و شهامتی که داشت، در درگیری ها حضور پیدا می کرد و در دهم ماه مبارک رمضان سال 1407هجری قمری مصادف با هجدهمین روز اردیبهشت ماه سال 1366 در درگیری با منافقین کوردل در کاشمر در سن 27 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد و به خیل شهدای جان بر کف اسلام پیوست.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

داریوش شهرزادی

نام پدر: - تاریخ تولد: 16/09/1328
محل تولد: ایران - تهران - تهران تاریخ شهادت: 06/09/1360
محل شهادت: تهران_ تقاطع طالقانی و شهید قرنی طول مدت حیات: 32 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
داریوش در روز شانزدهم آذرماه سال 1328 در تهران دیده به جهان گشود. کودکی را در خانواده ای زرتشی گذراند و تحصیلات خود را تا اخذ مدرک دیپلم ادامه داد. سپس به دانشگاه علم و صنعت راه یافت و تا اخذ مدرک کارشناسی در رشته الکترونیک درس خواند. شهرزادی در این زمان به استخدام واحد فنی صدا و سیما درآمد. در زمان مبارزات ملت غیور ایران به منظور حمایت از نهضت عظیم امام خمینی (ره) در تظاهرات حاضر شد. او سرانجام در روز ششم آذرماه سال 1360 در سن 32 سالگی در بمب گذاری منافقین در خیابان طالقانی تهران به لقاء الله پیوست و از او یک فرزند پسر به یادگار ماند.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

میربهزاد شهریاری

نام پدر: - تاریخ تولد: - / - /1333
محل تولد: - تاریخ شهادت: 07/04/1360
محل شهادت: ساختمان حزب جمهوری اسلامی طول مدت حیات: 27 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
میربهزاد در سال 1333 دیده به جهان گشود. کودکی او در خانواده ای روحانی و متدین سپری گشت. پدرش از روحانیون مبارز علیه بی حجابی و ظلم رضاخان بود. لذا به ناچار به زادگاهش مهاجرت کرد و آنجا علاوه بر انجام کار کشاورزی علوم دینی و اسلامی را فرا گرفت. میربهزاد در سایه ی چنین پدری بزرگ شد و در سن 6 سالگی از ایشان قرآن را آموخت. آنگاه به تشویق پدر به مدرسه رفت. دوره ی ابتدایی را در رودباران سپری کرد و مدرک دیپلم ادبی را با نمره ی ممتاز در نوشهر دریافت نمود. شهریاری هیچ گاه از آموختن علوم حوزوی غافل نشد و با آغاز انقلاب مبارزات آشکار و پنهان خود را شروع کرد. سال 1355 در رشته ی الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مشهد فارغ التحصیل شد و در حوزه ی علمیه ی این شهر نیز در محضر آیت الله سید علی خامنه ای به کسب علم پرداخت. در دوران خدمت نظام وظیفه افشاگری علیه ظلم پهلوی را سرلوحه ی زندگی خویش قرار داد. پخش اعلامیه ی امام (ره)در پادگان از جمله اقدامات او بود. چندی بعد به فرمان امام(ره) از آنجا گریخت و به قم رفت. اما با مشورت دوستان به زادگاهش برگشت و اولین راهپیمائی با شکوه را در آنجا سازمان داد. پس از پیروزی انقلاب به استخدام آموزش و پرورش درآمد. در آنجا نیز با قاطعیت در مقابل اندیشه های گروهکهای وابسته به شرق و غرب مبارزه نمود. 26 ساله بود که به عنوان نماینده ی شهرستان رودباران به مجلس شورای اسلامی راه یافت و عضو کمیسیون کشاورزی عمران روستائی مجلس گشت. اما روز هفتم تیرماه سال 1360 روز پرواز او به آسمان بود. شهریاری در جریان بمب گذاری ساختمان حزب جمهوری اسلامی در سن 27 سالگی به شهادت رسید. از او دو فرزند به یادگار ماند.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

نورعلی شوشتری

نام پدر: فرج الله تاریخ تولد: 12/02/1327
محل تولد: ایران - خراسان - نیشابور - سرولایت تاریخ شهادت: 26/07/1388
محل شهادت: منطقه پیشین سیستان طول مدت حیات: 61 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
نورعلي در روز دوازدهم ارديبهشت ماه سال 1327 در روستاي "ينگجه" سرولايت نيشابور پا به عرصه هستي نهاد و کودکي بيش نيود که با قرآن کريم آشنا شد و در 7 سالگي به مدرسه رفت. دوره‌ي راهنمايي را در "چکنه" به پايان رساند. 
وي در مراسم سوگواري سالار شهيدان کربلا همواره به عنوان مداح حضور داشت. سال 1347 به عنوان سرباز وظيفه در تهران به خدمت پرداخت و پس از پايان خدمت درتاريخ 26بهمن1349 با خانم "طيبه درري سرولايتي" ازدواج کرد. چندي بعد به علت خشکسالي و قحطي در روستا به اهواز رفت و به مدت 3 سال به کار جاده‌سازي مشغول بود. اما با فوت پدر دوباره به روستا برگشت. 
او که پيش از انقلاب، در فعاليت‌هاي ضد رژيم ستم‌شاهي نقش بسزايي داشت، پس از پيروزي انقلاب و تشکيل سپاه پاسداران، جزو نخستين کساني بود که به عضويت اين نهاد مقدس درآمد. 
شوشتري با آغاز غائله کردستان همراه بسيجيان به آن‌جا رفت و فرماندهي اين گروه را پذيرفت و توانست سنندج را از اشغال عوامل بيگانه بيرون آورد. 
او با ورود به جبهه، سلسله مراتب فرماندهي را در پرخطرترين معرکه‌هاي جنگ به دست آورد و از فرماندهي گروهان، گردان، محور، تيپ، لشکر تا هدايت عمليات را طي کرد. برخي از مسئوليت‌هاي ايشان عبارتند از: معاونت و فرماندهي تيپ جوادالائمه (ع)، جانشيني و فرماندهي لشکر 5 نصر، فرماندهي قرارگاه نجف اشرف، جانشيني و فرماندهي سپاه هشتم ثامن الائمه (ع)، فرماندهي قرارگاه ثامن الائمه (ع)، فرماندهي ارشد سپاه در استان خراسان، فرماندهي قرارگاه حمزه سيدالشهداء، فرماندهي قرارگاه قدس و جانشين فرماندهي نيروهاي زميني سپاه. 
شوشتري تقريباً در همه‌ي عمليات‌هاي بزرگ دوران دفاع مقدس به جز محرم در منطقه جنگي حضور داشت و 7 مرتبه زخم عشق را به جان خريد. با شروع عمليات مرصاد، به توصيه مقام معظم رهبري مسئوليت اين عمليات دشوار را بر عهده گرفت و به روايت شهيد صياد شيرازي، قرماندهي خوبي از خود به نمايش گذاشت و امام (ره) به ايشان فرمودند: «در اين دنيا که نمي‌توانم کاري بکنم، اگر آبرويي داشته باشم در آن دنيا قطعاً شما را شفاعت خواهم کرد.» 
با پايان جنگ به منطقه شمال غرب رفت و با پذيرش فرماندهي قرارگاه حمزه سيدالشهدا (ع) تداوم‌بخش راه نوراني شهيد بروجردي گرديد. چندي بعد به سمت جانشيني فرماندهي نيروي زميني سپاه نايل آمد و سازماندهي نوين نيروي زميني سپاه را بر عهده گرفت و در دوران طولاني در اين سمت باقي ماند و با حفظ سمت و هدف تأمين امنيت پايدار و حمايت از مردم منطقه سيستان و بلوچستان به عنوان فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق منصوب شد. 
شوشتري طرح‌هاي زيادي براي برقراري امنيت در منطقه سيستان و بلوچستان داشت. عملکرداو در مدت کوتاهي موجب ترس ضد انقلاب و عناصر وابسته به بيگانگان شده بود. طرح‌ شوشتري در سيستان، متضمن ايجاد شغل و امنيت پايدار از طريق تأسيس بازارچه‌هاي مرزي و... بود. 
سران عشاير نيز با رويي گشاده براي اجراي طرح‌هاي شوشتري اعلام آمادگي کرده و مشتاقانه پيگير عملي شدن آن‌ها بودند. 
سرانجام در يکشنبه خونين 26مهر ماه1388 در منطقه پيشين سيستان در سن 61 سالگي طي يک عمليات تروريستي به شهادت رسيد. از او 6 فرزند به يادگار ماند.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 17 مرداد 1394  ] [ 2:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 60 ] [ 61 ] [ 62 ] [ 63 ] [ 64 ] [ 65 ] [ 66 ] [ 67 ] [ 68 ] [ 69 ] [ > ]