اجرای ویژه برنامه "شبی با شهدا" و تجلیل از خانواده های شهدا در سرزمین وحی
برنامهای با عنوان «شبی با شهدا» برای تمام کاروانها در نظر گرفته شده است که در آن خاطراتی از دفاع مقدس و شهدا نقل و از خانوادههای شهدا و ایثارگرانی که در کاروانها حضور داشته باشند تجلیل خواهد شد.
|
![]() |
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، با بیان اینکه برنامههای متنوعی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برای کاروانهای ایرانی حاضر در سرزمین وحی پیشبینیشده است، گفت: برنامهای با عنوان «شبی با شهدا» برای تمام کاروانها در نظر گرفته شده است که در آن خاطراتی از دفاع مقدس و شهدا نقل و از خانوادههای شهدا و ایثارگرانی که در کاروانها حضور داشته باشند تجلیل خواهد شد.
وی افزود: همچنین خانوادههایی که بیش از یک شهید تقدیم انقلاب کردهاند، طی مراسمی تقدیر و تجلیل میشوند.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، حضور در بین جانبازان و ایثارگران و مشاهده فداکاریها و شجاعت این عزیزان را بسیار الهامبخش توصیف کرد و گفت: سال گذشته در کاروان ویژه جانبازان، چند نفر از جانبازان عزیز در شرایطی بودند که حتی امکان استفاده از ویلچر را نداشتند و بر روی تختهای متحرک دراز کشیده بودند، اما در آن حال هم به من میگفتند که وقتی خدمت مقام معظم رهبری رسیدید به ایشان بگویید که ما با تمام وجود ایستادهایم.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر ادامه داد: این موارد برای ما درسهای بزرگی دارد که بهسوی جاذبههای دنیوی نرویم و قدرشناس این فداکاریها باشیم و اهداف این عزیزان را بشناسیم و پاسدار آن باشیم.
وی در انتها گفت: حضور جانبازان در این مراسم معنوی اثرات بسیار خوبی دارد و بهدفعات از مردم شنیدهام که میگویند دیدن این عزیزان در مراسم حج برایشان بسیار الهامبخش است و از این عزیزان التماس دعا دارند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:10 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس و بهمنظور ارج نهادن به حماسه آفرینی های ملت مقاوم کشورمان، نمایشگاهی با همکاری ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس و فرهنگسرای پایداری در محل زمین باغموزه دفاع مقدس خراسان رضوی واقع در مجتمع تفریحی کوهسنگی برگزار می شود.
این نمایشگاه از 25 شهریورماه لغایت 6 مهرماه از ساعت 16 تا 22 پذیرای علاقهمندان است.
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:09 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از یاسوج، سرهنگ پاسدار درفشی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد در جلسه نهایی ستاد هماهنگی بزرگداشت سی و پنجمین سالروز هفته دفاع مقدس از برگزاری و اجرای بیش از 30 برنامه متنوع فرهنگی و هنری در ایام هفته دفاع مقدس خبر داد.
وی گفت: دفاع مقدس ملت ایران در آخرین سال خود شاهد حوادث تلخ و شیرین بسیاری بود. فشار طاقت فرسای قدرت های استکباری جمهوری اسلامی ایران را با مشکلات فراوانی در زمینه های نظامی، سیاسی و اقتصادی مواجه ساخته بود. از سوی دیگر، رژیم متجاوز بعثی نیز با استفاده از حمایت های گسترده شرق و غرب، ضمن بازسازی ارتش شکست خورده عراق، برای هجومی دوباره خود را آماده می کرد.
وی ادامه داد: بر همین اساس در سال پایانی جنگ حوادث و تحولات نظامی و سیاسی روندی پر شتاب به خود گرفت. اجرای موفقیت آمیز عملیات والفجر ده از سوی رزمندگان اسلام بمباران وسیع شیمیایی در حلبچه دور تازه جنگ شهرها، حمله موفق نیروهای عراقی به مواضع رزمندگان ایرانی، پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران، هجوم مشترک ارتش عراق و گروهک خود فروخته منافقین در جبهه های غرب و جنوب و سرانجام یورش سلحشوران ایران اسلامی بر متجاوزان، رویدادهای مهم جنگ در سال هشتم بود که در نهایت به برقراری آتش بس در جبهه های نبرد منجر شد در پایان جنگ، صدام نه تنها از دستیابی به اهداف خود بازمانده بود، بلکه در دور تسلسلی پایان ناپذیر گرفتار شده بود که او را به اشغال کشور کویت ناچار ساخت.
درفشی بیان کرد: اما این اقدام صدام، آخرین حرکت او در صفحه شطرنج سیاست و خفت بارترین تصمیم هایش بود که به سقوط رژیم بعث و اشغال کشور عراق انجامید. اکنون نیز کشور مادر شرایط حساسی است که فقط با همدلی و همزبانی میان ملت و مسئولین می توان از آن به سلامت عبور کرد.
وی اظهار داشت: شبیه سازی عملیات مرصاد، همایش فرماندهان گردان به بالا، سرکشی از خانواده های شهدای عملیات مرصاد، رژه نیروهای مسلح، برگزاری مراسم غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا، همایش پیاده روی بزرگ خانواده مهمترین برنامه هایی است که در هفته دفاع مقدس در استان اجرا خواهد شد.
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:09 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، «پیام دهکردی» که این روزها در نمایش "تکههای سنگین سرب" به نویسندگی و کارگردانی ایوب آقاخانی در نقش شهید دکتر مصطفی چمران ایفای میکند، در دلنوشتهای به بیان حس و حال خود درباره این نقش اشاره کرده است.
متن کامل این دلنوشته که دهکردی آن را با امضای "پیام چمران" نگاشته، بدین شرح است:
گر مرد رهی میان خون باید رفت / از پای فتاده، سرنگون باید رفت
اولین باری که مهدی چمران مرا در شمایل برادر شهیدش، مصطفی چمران دید، من متوجه شدم چقدر منقلب و متاثر شده است. همان لحظه با خودم گفتم این تاثر به خاطر دیدن تو نیست؛ بلکه به خاطر دیدن شمایل و ریختاری از برادرش است و او را به خاطراتی برمیگرداند که شاید یادآوریش هم برایش تلخ باشد.
مواجهه غریبی بود؛ با خودم میگفتم این فرد قرار است برادرش را در قالب نقشآفرینی یک بازیگر ببیند و اضطراب عجیبی داشتم.
در تمام لحظاتی که ما یکدیگر را در آغوش گرفتیم و صحبت کردیم، حس عجیبی داشتم که برایم قابل توصیف نیست؛ چراکه من آقای چمران را از قبل میشناختم، هیچ وقت نه اضطرابی داشتم نه حال عجیب و غریبی ولی این بار برایم متفاوت بود.
نگران بودم زیرا میدانستم رابطه مهدی و مصطفی چمران چگونه بود. شاید اگر غاده جابر هم در سالن بود همین حس را داشتم. این افراد، نزدیکان درجه یک مصطفی چمران هستند و طبیعتا ماجرا برایشان حساس است و اهمیت دارد.
از خدا خواستم مرا روسفید کند. نه به خاطر حضور این آدمها؛ بلکه به این دلیل که اگر آمدند و بازی مرا دیدند، نگویند از خط خارج بودم و حال مصطفی این نبود.
یادم میآید پارسال که ایوب آقاخانی به من بازی در نقش شهیدچمران را پیشنهاد کرد، نپذیرفتم زیرا معمولا از بازی در نقشهایی که مستند و حقیقی است و خصوصا نقشهای اینچنینی همیشه پرهیز و امتناع کردم و دوست داشتم این اتفاق نیفتد. واقعا سخت است که بتوانی خودت را جای این نقشها بگذاری و آن طور که حق مطلب است را ادا کنی. چندین بار این درخواست را رد کردم تا گویی احساسم این بود که انگار فراخوانده شدهام؛ در سلوک شخصی هم باورم بر این است که "الخیر فی ما واقع". آن زمان، در مورد این نقش هم احساس کردم وظیفه است و دلم می خواهد آن را بازی کنم.
برای من تمام ماجرای ایفای نقش شهید چمران به همین شکل بود. مهری هم به این مقوله داشتم و همیشه احترام ویژهای برای کسانی که به خاطر وطن و عشقشان به سرزمین و خاک و باورشان رفتند و در این راه خون دادند، قائل بودم و اگرچه موقعیت مناسبی از نظر روحی و جسمی نداشتم، اما فکر کردم توفیق و سعادتی است که اتفاق افتاده و اکنون دوست دارم آن را بازی کنم و این ماراتن نفسبُر آغاز شد. بدواً 10 کیلو وزنم را کم کردم. فراوان مطالعه کردم، کتاب خواندم، عکس دیدم، فیلم دیدم ولی فیلمی از دکتر چمران ندیده بودم و فقط و فقط بسنده کردم به خواندن یادداشتها و کتابها.
معمولا هم در کارهایی که بازی می کنم دوست دارم آمیزهای از پرسونای خودم و نقش را به تماشاگر تقدیم کنم؛ یعنی حتی در شهید چمران هم پیام دهکردی را میبینیم زیرا دلم می خواسته فرزند زمانه خودم باشم و به این فکر کردم که دکتر مصطفی چمران را در سال 1394 خورشیدی و در این مقطع و بزنگاه تاریخی نمایش دهم. با این وصف، کوشش من این نبود که اگر کسی مرا ببیند، بگوید مثل چمران راه میرفت و حرف میزد؛ بلکه دلم می خواهد مخاطب با انسانی مواجه شود که این ویژگیها را دارد و شاید اسم این انسان، پیام چمران باشد یا مصطفی دهکردی.
همیشه دلم میخواسته به این شکل خودم هم در نقشی که توسط نویسنده خلق شده، خوانشی داشته باشم. بنابراین به عنوان یک بازیگر و برای رسیدن به این نقش کوشش کردم خودم را با حجم عظیمی از دردها و تنهاییهایی شخصی مانند چمران مواجه کنم و از طریق دردهایی که دارم -که شاید قیاس آن مع الفارق باشد با گستره دردهایی که کسی مانند شهید چمران داشته- اما به آنها فکرکنم، به غربتهای درونیام فکرکنم، به دلتنگیهایم فکرکنم و احساس کنم اگر من جای او بودم، چطور بود.
فرایند بسیار سختی بود. واقعیت این است که آدمی در قواره مصطفی چمران، نزدیک به 5 دهه زندگی میکند و با چگالی بالا و پر از دستاورد چه در مدارج و مدارک علمی و چه در نوع سلوکی که انتخاب می کند، تصمیم میگیرد که بهترین امکانات را در امریکا رها کند و برود لبنان و در جنگ ایران و عراق شرکت کند و سلوکی را انتخاب کند که حیرتانگیز است و مثال زدنی. در پروسه تمرین به این شناخت رسیدم و احساس کردم حجمی از یک عشق و عشق بیمانند نسبت به وطن، به خاک و خداوند در این آدم وجود دارد و به همین دلیل رفتن به این سمت برای خود من کاری دشوار بود.
من با تمام قلب و روح و سلولهای تنم کوشش کردم با یک رویکرد کاملا عاطفی و غریزی و حسی با نقش شهید چمران ارتباط برقرار کنم. طبیعتا تمام کوششم را کردم که به سهم خودم ادای دینی کنم به فردی چون مصطفی چمران. اما قضاوت توفیق در این کار با من نیست؛ با اهل آن و آدمهایی است که یا چمران را میشناسند و یا دردآشنا و دردمند هستند. آنها شاید بتوانند از لابلای این شتکها و بغضها و دلتنگیها به یک سویه ای از این کار برسند و بگویند بله؛ حق مطلب ادا شده است.
معمولا هر نقشی که در تئاتر بازی کردم تمام وجودم را درگیر پیاده کردنش گذاشتم و به نظرم این نقش از مجموعهای جهات برای خود من ویژه بود و بزرگترین وجه آن، شخصیتی همچون دکتر چمران بود. ساده نیست آدمی را بازی کردن که ابعاد مختلف و پیچیده و وجوه عمیق و غنی دارد. رفتن به سمت اینها خطرناک است و برای من بعد از این همه سال کار، بازی کردن نقش شهید چمران خطر محض است زیرا معلوم نیست واقعا موفق شوی و ممکن است به شکست برسد ولی من به سمتش رفتم.
نقش چمران برای من اینگونه بود. اکنون که فکر میکنم میبینم نقشی است که هر شب از عمر من کم میکند و هر شب مرا با خون جگر عجین می کند؛ اما برای خودم یک پالایش است، یک حال خوش و یک حال بیمانند... و از این بابت خدا را شاکرم.
انتهای پیام/
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:08 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، پدر شهید حسینعلی بالویی نقل می کند که روزی بر سر مزار فرزندم در گلزار شهدای بهشهر رفته بودم. دیدم زن و شوهری بر سر مزار پسرم نشستهاند و به شدت گریه میکنند. رفتم نزدیک قبر و علت را جویا شدم. به آنها گفتم که این سنگ قبر پسر من است اما در این قبر شهیدی نیست که شما اینقدر برایش گریه میکنید. پسر من مفقود الجسد است. در ضمن من اصلا شما را نمیشناسم. از سر و وضعشان هم معلوم بود که شمالی نبودند.
منبع: مشرق
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، تازهترین شماره ماهنامه شاهد یاران ویژه سردار شهید عباس کریمی با مطالبی چون «مروری بر زندگی، زمانه و کارنامه سردار شهید حاج عباس کریمی فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله (ص)»، «شخصیت فرماندهان لشکر محمد رسول الله (ص) در کلام شیخ حسین انصاریان»، «مروری بر روند حضور سردار عباس کریمی در مریوان و لشکر محمد رسول الله (ص) در گفت و شنود شاهد یاران با سردار محسن کاظمینی»، «بازخوانی شخصیت اطلاعاتی سردار شهید عباس کریمی در گفت و شنود شاهد یاران با سعید قاسمی»، «نقش و تأثیر گذاری شهید عباس کریمی در عملیاتهای والفجر 4، خیبر و بدر در گفت و شنود شاهد یاران با نصرت الله اکبری»، «سردار شهید عباس کریمی در قامت یک دوست در گفت و شنود شاهد یاران با حسین رسولیان»، «سردار شهید عباس کریمی در قامت یک همسر در گفت و شنود شاهد یاران با خانم زهرا منصف»، «خاطرات شنیدنی از سردار شهید عباس کریمی در گفت و شنود شاهد یاران با سردار مجتبی عسگری»، «بررسی عملکرد اطلاعات سپاه مریوان در گفت و شنود شاهد یاران با جواد کثیری»، «بررسی نقش شهید عباس کریمی در عملیاتهای منطقه مریوان در گفت و شنود با حجت الاسلام سید رضا حسینی»، «بررسی سال پایانی زندگی سردار شهید عباس کریمی در گفت و شنود شاهد یاران با قاسم صادقی»، «بررسی روحیات اخلاقی و رفتاری شهید عباس کریمی در گفت و شنود شاهد یاران با اکبر ربانی»، «روایتی از حضور شجاعانه شهید عباس کریمی در عملیات بدر در گفت و شنود شاهد یاران با سردار محمد حسین دینی»، «بررسی نحوه ورود سردار شهید عباس کریمی به سپاه کاشان در گفت و شنود شاهد یاران با رضا محمدی»، «سردار شهید عباس کریمی در قامت یک برادر در گفت و شنود شاهد یاران با حمید کریمی»، «خاطراتی از سردار شهید عباس کریمی در گفت و شنود با رضا غزلی»، «روایت یک راوی جنگ از لحظات پایانی عمر سردار شهید عباس کریمی در گفت و شنود با علی مژدهی»، «سخنرانی شهید حاج عباس کریمی در جمع رزمندگان لشکر 27 محمد رسول الله (ص) در سال 1363»، «سردار شهید در قامت یک همکار در گفت و شنود با علیرضا حسینی»، «بررسی عملکرد سازمان پیشمرگان کرد مسلمان در مریوان در گفت و شنود با فرمانده این سازمان» و «متن وصیت نامه سردار شهید حاج عباس کریمی» منتشر شده است.
در «شخصیت فرماندهان لشکر محمد رسول الله (ص) در کلام شیخ حسین انصاریان» میخوانیم: شهید کریمی آدم جسور، شجاع و بسیار زیرک بود. یعنی کسی که دشمن را در همان روزهای اول به خوبی شناخت و تاکتیکها و حربههایشان را به دست آورد. شناخت خیلی خوبی به مسائل سیاسی، نظامی و کارهای ضد انقلاب پیدا کرد. همین امر باعث شد ما بتوانیم عملیاتهایمان را برای پاکسازی مریوان به صورت پی در پی انجام بدهیم. تنها جایی که به نظر من بیشترین موفقیتها و پیروزیها در منطقه کردستان به دست آمد و توانست آرامش را به شهر و جادههای مواصلاتی آن بوجود بیاورد مربوط به شهر مریوان بود.
در بخشی از «نقش و تاثیرگذاری شهید عباس کریمی در عملیاتهای والفجر 4، خیبر و بدر در گفت و شنود شاهد یاران با نصرت الله اکبری» میخوانیم: در عملیات والفجر چهار حاج عباس از قسمت اطلاعات لشکر آمد و به عنوان مسئول یکی از تیپهای لشکر شد. در آن مقطع تصمیم گرفته شده آقای حاجی پور فرمانده تیپ یک عمار، آقای عباس کریمی فرمانده تیپ دو سلمان و آقای رضا دستواره فرمانده تیپ ابوذر شوند.
در «سردار شهید عباس کریمی در قامت یک همسر در گفت و شنود شاهد یاران با خانم زهرا منصف» آمده است: روز بعد از مراسم عقد با عباس به مزار شهیدان رفتیم. عباس گفت: وقتی برای خواستگاری به سراغت آمدم بار سنگینی بر سینهام حس میکردم. این حال من با شنیدن نامت (زهرا) آرام شد و وقتی به درخواست من برای ازدواج جواب مثبت دادی انگار همه درهای بسته به رویم گشوده شد.
در «بررسی عملکرد اطلاعات سپاه مریوان در گفت و شنود شاهد یاران با جواد کثیری» میخوانیم: آقای هدایت با شهید بروجردی هماهنگ کردند و در مدت کمتر از یک هفته نیروهایی آماده کردند. آقای هدایت حکم مرا به عنوان مسئول اطلاعات مریوان و آقای بروجردی هم حکم برادر احمد را به عنوان فرمانده سپاه مریوان صادر کردند و گفتند: یک شنوک شما را به مریوان میبرد. یادم هست که من حکم برادر احمد را در شنوک به او دادم. من تا قبل از این حاج احمد را ندیده بودم.
در قسمتی از «روایتی از حضور شجاعانه شهید عباس کریمی در عملیات بدر در گفت و شنود شاهد یاران با سردار محمد حسین دینی»، آمده است: حاج عباس به من گفت: احمد کاظمی را بگیر. من هم شروع کردم: احمد، احمد، عباس. آن طرف بیسیم جواب نداد. چند بار حاج احمد را بیسیم صدا زدیم اما جوابی نشنیدیم. تا اینکه حاج عباس گوشی بیسیم را از من گرفت و با لهجه اصفهانی گفت: «اَحمِد». یک دفعه احمد کاظمی فوری گفت: به گوشم. حاج عباس به من گفت: احمد برای اینها معنا ندارد، باید به اینها اَحمِد بگویید.
در «روایت یک راوی جنگ از لحظات پایانی عمر سردار شهید عباس کریمی در گفت و شنود با علی مژدهی» میخوانیم: حاج عباس فردی بسیار منضبط و شجاع بود که بارها خودم شاهد شجاعت او در صحنههای مختلف بودم. او مدتی در زمان فرماندهی همت، مسئول اطلاعات و عملیات لشکر بود. با این حال در تمام شناساییها در کنار دیگر نیروهایش حضور پیدا میکرد. با اینکه میتوانست این کار را انجام ندهد اما در شناساییها حاضر میشد و وقتی تسلط به اطلاعات پیدا میکرد در جلسات متعدد به فرمانده لشکر و دیگر فرمانده گردانها گزارش کار را ارائه میداد.
انتهای پیام/
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:05 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم رونمایی از مستند شهید ذوالفقاری از شهدای مدافع حرم در عراق، با نام «عارف مسلح»، سهشنبه 24 شهریور برگزار میشود.
در این مراسم خانواده شهید، اعضای شورای شهر تهران و اصحاب رسانه حضور خواهند داشت و حضور سایرین نیز بلامانع است.
گفته میشود در این مراسم کتاب شهید نیز رونمایی خواهد شد.
این مراسم ساعت 17 تا 19 در مسجد موسی بن جعفر(ع)، اتوبان شهید محلاتی، نرسیده به میدان محلاتی، انتهای خیابان ارجمندیراد برگزار خواهد شد.
شهید محمد هادی ذوالفقاری شهید مدافع حرم، روز بیست و ششم بهمن 94 در سامرا به فیض شهادت نائل آمد.
انتهای پیام/
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:04 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، عیسی علیزاده، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از ساخت سردیس 15 شهید در هفته دفاع مقدس خبرداد و گفت: سردیس شهیدان سردار علی هاشمی، سپهبد قرنی، جواد فکوری، مصطفی احمدی رستم، مجید شهریاری، حسین تهرانی مقدم، ولی فلاحی، محمد بروجردی، علی زارع نعمتی، مسعود علیمحمدی، مهدی زین الدین، موسوی نامجو، سردار داوود کریمی، احمد کاظمی و عباس دوران توسط هنرمندان برجسته ساخته خواهد شد.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به اینکه هنرمندان برجسته حوزه مجسمه سازی از 21 شهریور ماه ساخت سردیس ها را در باغ موزه دفاع مقدس آغاز می کنند، ادامه داد: این رویداد هنری تا 27 شهریور ماه ادامه داشته و در نهایت سه نفر برگزیده از سوی هیات داوران در روز اختتامیه معرفی می شود.
وی با بیان اینکه استقبال خوب هنرمندان در دوره اول و دوم این سمپوزیوم ضرورت برگزاری آن برای سومین بار را دوچندان کرده است، افزود: دور سوم با دعوت از 15 هنرمند برجسته حوزه مجسمه سازی از سوی شورای سیاستگذری به صورت رقابتی برگزار می شود.
به گفته علیزاده سومین دوره این سمپوزیوم همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار می شود تا ضمن ارج نهادن به مقام شامخ شهدا، فرصت مناسبی برای ارائه طرح های هنرمندان برجسته در مورد این افراد باشد.
گفتنی است سومین سمپوزیوم مجسمه سازی هفته دفاع مقدس 21 شهریور ماه در باغ موزه دفاع مقدس آغاز شده و تا 27 شهریور ماه ادامه دارد، علاقه مندان برای بازدید از این رویداد هنری می توانند در این تاریخ از ساعت 10 صبح تا 5 بعدظهر به محل باغ موزه دفاع مقدس مراجعه کنند.
انتهای پیام/
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:03 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سردار "جواد خضرایی" مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت در همایش هماندیشی اساتید درس آشنایی با مبانی دفاع مقدس در دانشگاههای استان تهران اظهار داشت: آن کسانی که در دفاع مقدس حضور داشتند با رویکردی از دفاع مقدس آشنا هستند که نمیشود همه وجوه دفاع مقدس را در مقیاس واقعی ارائه بدهیم.
وی ادامه داد: آنچه در باغ موزه دفاع مقدس مورد بازدید شهروندان قرار میگیرد دربرگیرنده رویکردهایی از دفاع مقدس است که مورد نیاز جامعه است.
سردار خضرایی تصریح کرد: به نظر میرسد نیازی به ارائه برخی از بخشهای تاکتیکی جنگ در باغ موزهای که مورد بازدید عموم است، نیست و این باید در دانشگاههای دفاعی ارائه شود.
وی با بیان اینکه در این موزه تلاش شده است تا از امکانات دیجیتالی و هنری برای به تصویر کشیدن واقعیتهای دفاع مقدس استفاده شود، گفت: جامعه امروز ما از زاویه تصویر رغبت میکند تا نگاهی به تاریخ داشته باشد.
مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس اضافه کرد: دفاع مقدس تنها جنگی پس از صدر اسلام بود که موجب رشد معنویت رزمندگان شد. دفاع مقدس مظهر خداجویی بود.
سردار خضرایی بیان داشت: کار با دانشجویان از 2 منظر سخت است؛ نخست به این دلیل که نسل کنونی با دفاع مقدس آشنایی کمی دارد و دیگر اینکه این نسل به دلیل عدم فهم مناسب از جنگ، این را به عنوان رویکرد ارزشی نمیشناسد. لذا باید آشنایی با دفاع مقدس از منظر اخلاقی و ارزشی را دستور کار قرار دهیم.
وی تصریح کرد: جامع ترین کتابخانه دفاع مقدس در مدت سه سال در باغ موزه دفاع مقدس با 15 هزار عنوان کتاب که از روزهای جنگ به نگارش درآمده است، برپا شده است و اساتید میتوانند از این کتابها استفاده کنند.
سردار خضرایی گفت: این باغ موزه همچنین اقدام به اعزام شهروندان تهرانی به مناطق عملیاتی دفاع مقدس داشته است که این کار از 4 سال پیش آغاز و امروز بیست و یکمین کاروان راهیان نور از منطقه 19 تهران عازم یادمانهای غرب و شمالغرب کشور شدند.
مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس در رابطه با برگزاری جلسات ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت اظهار داشت: اگرچه مردم دلدادهی دفاع مقدس هستند اما از برنامههای دفاع مقدسی بهرهبرداریهای اخلاقی و رفتاری صورت نرگفته است. لذا جلساتی را باحضور شخصیتهای فرهیخته نظامی و فرهنگی برگزار کردیم که 61 برنامه در جهت ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت احصا شد.
وی افزود: اکنون 19 طرح تحقیقی این 61 برنامه توسط اساتید تدوین شده است که امید است تا پایان سال سایر طرحهای تحقیقی نیز آماده و وارد فاز تحقیق شود.
انتهای پیام/
[ شنبه 21 شهریور 1394 ] [ 5:03 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش فضای مجازی دفاع پرس، به مناسبت دومین سالگرد فوت مادر سرلشکر قاسم سلیمانی عکس کمتر دیده شده از بوسه سردار بر صورت مادرش را از نظر می گذرانید.
انتهای پیام/
نمایشگاه هفته دفاع مقدس در مشهد برگزار میشود
ادامه مطلب
اجرای بیش از 30 برنامه متنوع فرهنگی و هنری به مناسبت هفته دفاع مقدس
ادامه مطلب
بازی در نقش شهید «چمران»؛ یک حال خوش و بیمانند
تو پای در راه نه و هیچ مپرس / خود راه بگویدت که چون باید رفت
ادامه مطلب
شهیدی که با قبر خالی بیماری را شفا داد +عکس
من تمام گلزار شهدای شهرهای مازندران را یک به یک رفتم و روی سنگ مزارها را خواندم. تا اینکه بالاخره در گلزار شهدای بهشهر (اینجا) این سنگ قبر را پیدا کردم. پدر شهید میگفت: نشستم و دوباره برایم مسلم شد که فرزندم زنده حقیقی است و براستی شهدا صاحب حیات طیبهاند.
ادامه مطلب
«شاهد یاران» یادمان سردار شهید عباس کریمی منتشر شد
ادامه مطلب
مستند شهید ذوالفقاری با نام «عارف مسلح» رونمایی میشود
ادامه مطلب
سردیس ۱۵ شهید در هفته دفاع مقدس ساخته میشود
ادامه مطلب
آشنایی با دفاع مقدس باید از منظر اخلاقی و ارزشی صورت بگیرد
ادامه مطلب
تصویر کمتر دیده شده از قاسم سلیمانی در کنار مادرش
ادامه مطلب