روزشمار دفاع مقدس (13 مهر 94)
13 مهر 1394 هجری شمسی برابر با 21 ذی الحجه 1436 هجری قمری و 5 اکتبر 2015 میلادی
|
|
رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی ( 13 مهر 1394 )
• انتقال حضرت امام خمینی(ره) از ترکیه به عراق (1344 ش)
• هجرت تاریخی حضرت امام خمینی(ره) از عراق به پاریس (1357 ش)
• حمله سنگین متجاوزان بعثی به شهر خرمشهر (1359 ش)
• روز نیروی انتظامی
• شهادت اسحاق عیدی گماردی (1359 ش)
• شهادت سیدمحمدرضا هاشمی محمودآبادی (1359ش)
• تولد "ابن قَفَطی" نویسنده ی نامدار اسلام(568 ق)
• رحلت "آخوند ملامحمد کاظم خراسانی" استاد بزرگ حوزهی علمیهی نجف(1329 ق)
• تولد "دنیس دیدِرو" مؤلف اولین دائرة المعارف جهان (1713م)
ادامه مطلب
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:53 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس از قم، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار طی سخنانی در آخرین شب یادواره مشق عشق با گرامی داشت یاد و خاطر شهدای دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس برگ زرین انقلاب و الگوی مناسبی برای نسل های آینده است و انقلاب ما پرتویی از واقعه غدیر می باشد.
وی با استناد به سخنی از حضرت امام(ره) ابراز داشت: معنای حکومت غدیر حکومت اسلام و دین است. استادبرجسته حوزه علمیه قم با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که فرمودند مراقب نفوذ دشمن در کشور باشید، ادامه داد: امام علی می فرمایند: اگر دشمن پیشنهاد صلح داد اگر رضای خدا را دیدید بپذیرید و مراقب باشید دشمن گاهی نزدیک می شود تا شما غافل شوید و خود را به غفلت می زند، آینده نگر باشید. این ها نشان می دهد که رهبری کاملا هوشیار و بیدار هستند.
وی در ادامه تاکید کرد: رزمندگان اسلام نباید احساس کنند زمان گذشته و همه چیز تمام شده است. چون مقابله با استکبار تازه آغاز شده و مگر جریان حق و باطل به یک نقطه مشترک می توانند برسند. تا زمانی که باطل وجود دارد جنگ بین حق و باطل نیز ادامه خواهد داشت.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: شهدای ما کسانی هستند که از انقلاب دفاع کردند و در پیروزی های دفاع مقدس و در تمام جنگ های امیر المومنین(ع) و حادثه عاشورا تا جنگ های امروز سهم دارند.
وی گفت: اگر امروز اقتدار در کشور است و رهبری نهیب کوچکی به عربستان می زند به برکت خون شهدا و ایستادگی مردم است، صلابت رهبری متکی بر قرآن نهج البلاغه و غدیر است و ما باید غدیر را بشناسیم که اگر نشناسیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را نشناخته ایم.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در پایان با تاکید بر مطالعه وصایای شهدا عنوان کرد: مطالعه وصیت نامه شهدا برای فهم تفکر شهدا است.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس از قم در آخرین شب مراسم یادواره مشق عشق که با حضور آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار برگزار شد، سیده رویا صبح خیز بانوی قمی نایب قهرمان مسابقات تیراندازی آسیا مدال نقره خود را به شهدای دفاع مقدس به ویژه 175 شهید غواص تقدیم کرد.
در این مراسم، امیر آبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، عابدی مدیر کل ورزش و جوانان استان قم حجت الاسلام والمسلمین احمدی مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه امام حسین(ع) و خانواده های معظم شهدا و بسیجیان حضور داشتند.
این مراسم به همت پایگاه شهدای آذر حوزه شهید ورزنده ناحیه بسیج امام حسین(ع) و همکاری نهادهای استان، طی 10 شب با اجرای برنامه های متنوع و تقدیر از 100 خانواده شهید در فضای باز بوستان شهدای آذر قم برگزار شد.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سردار شیخی معاون هماهنگ کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در اولین نشست پژوهشگران دفاع مقدس ضمن یادی از سردار شهید سوداگر که بنیانگذار پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بود، بیان داشت: این پژوهشگاه 3 پژوهشکده و 2 معاونت دارد.
وی اضافه کرد: معاونت اسنادی نیز داشتیم که اکنون به سازمان ارتقا یافته و مسئولیت آن بر عهده سردار علاماتی است.
سردار شیخی در ادامه به ماموریتهای این پژوهشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: تدوین 2 واحد درس آشنایی با معارف دفاع مقدس و تایید و معرفی اساتید این درس به دانشگاه برعهده پژوهشگاه است.
وی افزود: در خصوص مقطع دبستان و دبیرستان نیز نمایندگان پژوهشگاه در گروههای تالیف کتب درسی حضور دارند. به طور مثال در کتاب جغرافیای استان یک فصل به نقش آن استان در دفاع مقدس اختصاص داده شده است که توسط این نمایندگان تدوین میشود.
سردار شیخی در رابطه با تحصیلات تکمیلی نیز گفت: 6 رشته مرتبط با دفاع مقدس توسط وزارت علوم مصوب شده است و حدود 7 رشته دیگر در دست بررسی قرار دارد.
معاون هماهنگ کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با اعلام این خبر که در سال جاری اولین گروه دانشجویان ارشد جغرافیای دفاع مقدس فارغ التحصیل شدند، گفت: پس از 3 دوره خروجی در مقطع ارشد، میتوان دوره دکترا را راهاندازی کرد و این امر در دست بررسی قرار دارد.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد موظف است کلیهی کتابهای دفاع مقدسی را جهت تایید محتوا به پژوهشگاه ارجاع دهد، خاطرنشان کرد: اکنون بیش از 2 هزار عنوان کتاب از وزارت ارشاد به پژوهشگاه ارسال شده که در سه مقوله تایید، مشروط به انتشار و غیرقابل انتشار قرار خواهند گرفت.
سردار شیخی دیگر ماموریت این پژوهشگاه را انتشار دایرة المعارف دفاع مقدس عنوان داشت و گفت: جلد سوم این دایرة المعارف در هفته دفاع مقدس در مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از کرمانشاه سرهنگ پاسدار مرادعلی محمدی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اظهار داشت: با همکاری کنگره شهدای استان و ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه پنج عنوان کتاب کودک و نوجوان در حوزه دفاع مقدس تدوین و تالیف شده است.
وی از رونمایی کتاب های قلک(داستان نوجوان)، قول مردانه(داستان نوجوان)، راننده بهشت(شعر کودک)، نگاه بابا(شعرکودک)، بهترین هدیه(داستان نوجوان) در استان خبر داد و گفت: این کتاب ها با محوریت و معرفی شهدای نوجوان که با حمایت کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و 9800شهید استان کرمانشاه و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه در تیراژ 2000نسخه توسط انتشارات دیباچه و سرانه در آبان ماه 1393 و اردیبهشت94 به چاپ رسیده است.
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:51 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش فضای مجازی دفاع پرس، صفحه اینستاگرام طرفداران مقام معظم رهبری عکس یادگاری ایشان را در جبهه های حق علیه باطل همراه با رزمندگان به اشتراک گذاشته است که در این عکس یادگاری می توان شهید حسن طهرانی مقدم را در قسمت بالا سمت چپ عکس مشاهده کرد.
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:51 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، ایام دفاع مقدس گنجینهای سترگ و ماندگار از ارزشهای انسان ایرانی است. گنجینهای که به یک قشر یا طبقه خاص و یا به یک نسل یا دو نسل محدود نخواهد شد. دفاع مقدس و ارزشهای آن را منبعی ارزشمند و همیشگی باید دانست. اما، وجود این ثروت لایزال الهی هنگامی اهمیت بیشتر خواهد یافت که فعالان رسانهای بتوانند به زبان به روز شده در توصیف و بازنمایی , رویدادهای بیبدیل آن ایام را به نیکویی انتقال دهند.
منبع: روزنامه جمهوری اسلامی
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:49 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مرتضی سرهنگی پژوهشگر حوزه دفاع مقدس در اولین نشست ملی پژوهشگران دفاع مقدس که شب گذشته در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به گفتوگوی خود با یکی از سرهنگهای عراقی به نام عبدالکاظم الاسدی فرمانده تیپ 111 که به اسارت نیروهای ایرانی درآمد، گفت: این سرهنگ عراقی می گفت من به محافظانم سپرده بودم که هر وقت دیدید من دارم اسیر می شوم، قبل از اسارت من را بکشید. چون ایرانی ها من را تکه تکه میکنند.
وی به نقل از آن سرهنگ عراقی اضافه کرد: شب عملیات والفجر 8 که نیروهای ایرانی حمله کرده بودند صبحاش شش نفر از وزارت دفاع آمدند و دستور دادند تیپ را به سمت شرق بصره ببریم. چرا که احتمال میدادند ایران میخواهد از آن سو حمله کند. این شش نفر پیش من ماندند. شب عملیات نیروهای شما قرارگاه من را رد کردند و فردا ظهرش به قرارگاهم که حدودا 40 نفر بودیم، آمدند. به محافظانم گفتم که مرا بکشید اما این کار را انجام ندادند.
سرهنگی به نقل از الاسدی خاطرنشان کرد: نیروهای شما من را شناختند و سوار بر موتور به عقبه خود بردند. در آنجا سفره ای انداختند و یک بشقاب عدس پلو و یک کاسه ماست به من دادند. بعد از چند دقیقه یک آقایی با یک ظرف عدس پلو و یک کاسه ماست در دست به آنجا آمد و با من خوش و بش کرد. گفت من رفیق دوست هستم. پس از چند دقیقه باز یک نفر دیگر با همان وضعیت آمد و گفت من شمخانی فرمانده نیروی زمینی سپاه هستم و برای من بسیار عجیب بود که هر سه یک غذا در دست داریم.
سرهنگی بیان داشت: این سرهنگ عراقی در مدت 5 سال نفهمیده بود که با چه کسانی میجنگد. وقتی به اسارت درآمد متعجب شد؛ لذا اگر ما پژوهشگران نیز ندانیم که رزمندگان و فرماندهان ما چه روحیه ای داشتند دچار آن اشتباه میشویم.
این پژوهشگر دفاع مقدس تصریح کرد: اسرای عراقی توسط ارتش ایران نگهداری میشدند و قوانینی که برای نگهداری از این اسرا تدوین شده بود، بسیار انسانیتر از کنوانسیون ژنو است که چهار سال بعد از پایان جنگ تصویب شد.
سرهنگی گفت: جنگهای دفاعی مردمی است و خانوادهها خیلی در این نوع جنگها نقش دارند و مقاومت مردان در جبههها بستگی به ایستادگی زنان در پشت جبهه دارد. فشاری که این زن ها در جنگ های دفاعی تحمل می کنند بی نظیر است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نوشته ها خواهند گفت که یک ملت چگونه توانست مقاومت کند. خاطرات نقش بازنمایی مقاومت برای آن کسانی که جنگ را ندیده اند، دارد.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:49 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس در دومین روز از برگزاری نشست ملی پژوهشگران حوزه دفاع مقدس که در باغ موزه دفاع مقدس تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: حماسه دفاع مقدس و نتایج آن بسیار عظیم است که از ذهن ملتها پاک نمی شود.
وی اضافه کرد: از ابعاد و زوایای مختلف باید به دفاع مقدس نگاه کنیم چرا که مسائل مهمی در آن اتفاق افتاده که هویتساز است و اینها باید نشر یابد.
مجتهدزاده تصریح کرد: مفاهیم و ارزش های دفاع مقدس باید با روشها و چهارچوبهای مفهومی توسط پژوهشگران منتقل شود.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس در پایان گفت: بانوان در دفاع مقدس نقش پشتیبانی اصلی تشویق را داشتند.
انتهای پیام/
[ دوشنبه 13 مهر 1394 ] [ 1:48 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مراسم رونمایی از هفت کتاب تازه منتشر شده در حوزه ادبیات دفاع مقدس، همزمان با برگزاری نمایشگاه ادوات و تجهیزات دریایی سپاه، روز سهشنبه 14 مهر در کنار دریاچه خلیج فارس واقع در پارک چیتگر برگزار میشود.
منبع: روزنامه کیهان
دفاع مقدس برگ زرین تاریخ انقلاب است
ادامه مطلب
بانوی قمی مدال نایب قهرمانی مسابقات تیراندازی آسیا را به شهدای غواص اهدا کرد
ادامه مطلب
ارسال بیش از 2 هزار عنوان کتاب دفاع مقدسی از وزارت ارشاد به پژوهشگاه جهت تایید محتوا
ادامه مطلب
رونمایی از "5 عنوان کتاب کودک و نوجوان در حوزه دفاع مقدس"
ادامه مطلب
رهبر انقلاب در میان رزمندگان+عکس
ادامه مطلب
فعالان رسانهای ودفاع مقدس
در تعریف رسانه در دانشنامه علوم اجتماعی گفته شده که: رسانههای گروهی یک نهاد اجتماعی را تشکیل میدهد که به تولید و توزیع دانش و در حیطهای فراتر از کلمات میپردازد و دارای مشخصهای برجسته و بارز چون استفاده نسبی از فن آوری پیشرفته در تولید و پخش پیامها میباشند نظام مندی و قواعد اجتماعی موجود در این نهاد و سمت و سوی پیامها، مخاطبین گستردهای را در بر میگیرد که برای فرستنده پیام مشخص نیست.
در این تعریف رسانه به معنی گستره آن، شامل انواع ابزارهای سنتی و مدرن، چون مطبوعات، صدا، عکس و نقاشی و گرافیک و کتاب و فیلم و سینما و ….را در بر میگیرد.
انتقال پیامهای جاودانه دفاع مقدس با هدف جامعه پذیری و پیوند میان نسلی باید انجام شود. انتقال پیام از فرستنده به گیرنده، هدف اصلی رسانه است.
حال تا چه حد فعالان رسانهای پس از جنگ توانستهاند این وظیفه اسلامی و میهنی را ایفاء نمایند؟ تلاشهای زیاد و ارزشمند و بزرگی تاکنون انجام شده، اما به نظر میآید هنوز هم کارهای زیادی مانده است که باید با شناسایی و تقویت نقاط قوت و همچنین با شناخت نقاط ضعف برای رفع آنها تلاش کرد.
جامعه ایران جامعه جوان و پویایی است. این جمعیت جوان به شدت کنجکاو و جستجوگر است. این جمعیت عظیم به دنبال تحلیل عقلانی و استدلالی تمامی رویدادهای تاریخی است. دسترسی این جمعیت بسیار بیشتر و متنوعتر و فراگیرتر از نسل پدران و مادران خویش است. حتی میتوان گفت این قشر بزرگ اجتماعی از نهادها و مسئولان رسمی رسانهای جلوتر هستند. این واقعیتها، کار را برای فعالان رسانهای روز به روز مشکلتر و سختتر میکند. به بیان دیگر فعالان رسمی و غیر رسمی رسانهها، گاهی عقبتر از مخاطبان خویش هستند. در حالی که هدف اصلی و کارکرد رسانه در تعریف ارتباط موثر، فن انتقال اطلاعات، با ابزارهای مختلف به مخاطبان است.
رویداد دفاع مقدس لایههای مختلفی دارد. شاید لایه ظاهری آن، مثل هرجنگ و درگیری، در هر کجای دیگری شبیه هم باشد، اما آنچه آن را از دیگر حوادث متمایز میکند، روح و جوهر این حوادث است. روح ایثارگری و شهادت، دفاع از اسلام و امام، فداکاری و از جان گذشتگی، عرفان و عبادت و شب زندهداریها، گذشت و صمیمیت و خلوص رزمندگان، بسیجیان و سپاهیان و ارتشیان و حضور مردم شهری و روستایی و عشایری، معلمان، دانشجویان و اساتید دانشگاهها، طلاب و روحانیون و همه و همه، نمادی همیشگی از پیوند امام و امت خویش بود.
فعالان رسانهای باید ابتدا، روح و جوهر پیام دفاع مقدس را بشناسند و سپس با ابزار و تکنیکهای رسانهای جدید آن را به جوانان انتقال دهند. ساخت فیلم، اجرای نمایش، جلسات خاطره گویی، انتشار کتاب خاطرات رزمندگان و مردم کوچه و بازار و مهاجران جنگ تحمیلی و نشر کتابهای تحلیلی از چرایی جنگ و….. از طریق دهها نوع فعالیت امکان انتقال و جامعه پذیر کردن جوانان را خواهد داشت.
با مقایسه حجم کارهایی عظیم و تاثیر گذار که در زمینه سینما و رمان و … در مورد دو جنگ جهانی توسط غربیها تا کنون ساخته شده، کافی است تا کم کاری ما را در این زمینه آشکار کند. پس از جنگ جهانی این باور در جامعه جهانی بوجود آمد که رسانهها قادر به دگرگون ساختن افکار عمومی و سوق دادن مردم به طرف هر دیدگاهی است. (نظریه گلوله جادویی یا سوزن تزریقی) به همین دلیل فعالیتهایی گسترده خصوصا در حوزه سینما انجام شد.
خاطره شهدا و حضور جانبازان و ایثارگران همیشه بارمسئولیت را بر ما و فعالان رسانهای یاد آوری میکند. هزاران حادثه کوچک و بزرگ در دفاع مقدس روی داده است. کار فعالان رسانه، تنها بیان و به تصویر کشاندن نیست، کار فعالان رسانهای درمورد دفاع مقدس، بیان هنرمندانه و زیبا شناسانه دفاع مقدس است.
ارزشهای دفاع مقدس، مثل گذشته میتواند عامل مهمی در تقویت همبستگی اجتماعی و ترویج ارزشهای دینی و میهنی جامعه جوان ما باشد.
دفاع مقدس منبع و گنجینه لایزال از ارزشها و هزاران حادثه زیبای انسانی را در دل خود دارد. خالق همه این ارزشها، سربازان جان برکفی بودند که آسایش امروز ما مرهون فداکاریهای آنهاست. شهداء رفتند و وظیفه انتقال پیام آنها بر دوش اصحاب رسانه و هنرمندان و نویسندگان سنگینی میکند. یادشان و نامشان همیشه گرامی باد.
جمعیت جوان ایران به شدت کنجکاو و جستجوگر است. این جمعیت عظیم به دنبال تحلیل عقلانی و استدلالی تمامی رویدادهای تاریخی است و دسترسی بسیار بیشتر و متنوعتر و فراگیرتر از نسل پدران و مادران خویش دارد و از نهادها و مسئولان رسمی رسانهای جلوتر هستند. این واقعیتها، کار را برای فعالان رسانهای روز به روز مشکلتر و سختتر میکند.
*فعالان رسانهای باید ابتدا، روح و جوهر پیام دفاع مقدس را بشناسند و سپس با ابزار و تکنیکهای رسانهای جدید آن را به جوانان انتقال دهند.
ادامه مطلب
قوانین نگهداری اسرا در ایران از کنفوانسیون ژنو هم انسانیتر بود
ادامه مطلب
ارزشهای دفاع مقدس باید با روشهای مفهومی توسط پژوهشگران منتقل شود
ادامه مطلب
۷ کتاب دفاع مقدسی جدید رونمایی میشود
در این مراسم از کتابهای «از جنس نور» نوشته مریم عرفانیان، «پشت بام بهشت» نوشته مریم جهان گشته، «رادیوی روشن» نوشته کافیا آجیلی، «دریای چشم نادر» و «نادر، نادر بود» هر دو درباره شهید نادر مهدوی نوشته حسن و حسین شیردل و دو مجموعه شعر «فرمانروای دریا» و «لالایی پدر» هر دو از سما جلالی رونمایی میشود.
ادامه مطلب