روزشمار دفاع مقدس (12 آبان 94)
13 آبان 1394 هجری شمسی برابر با 21 محرم 1437 هجری قمری و 4 نوامبر 2015 میلادی
|
|
• رحلت عالم مجاهد آیتاللَّه"میرزا حسین حسینی" معروف به "میرزا خلیل"(1287 ش)
• درگذشت ادیب، مصحح و استاد دانشگاه، دکتر"احمد بهمنیار کرمانی" (1334 ش)
• رحلت عارف شهیر و فقیه جلیل علامه "میرزا ابوالحسن شعرانی" (1352 ش)
• اسارت شهید "تندگویان" وزیر نفت دولت شهید رجایی توسط مزدوران بعثی عراق (1359 ش)
• افتتاح ایستگاه رادیویی پرقدرت برون مرزی در آبادان (1377 ش)
• اعلام حمایت آمریکا از نخست وزیری "ازهاری" (1357 ش)
• شهادت شهید هوشنگ خانی (1359ش)
• شهادت شهید مهدی سامع (1361ش)
• داود پیرنیا مؤسس گل های جاویدان و رنگارنگ رادیو تهران درگذشت(1350ش)
• دریابد هالوی فرمانده نیروی دریایی آمریکا وارد تهران شد(1353ش)
• سرانجام در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا «جیمی کارتر» پیروز شد.(1355ش)
• قزاق ها کلیه انقلابیون معروف غیرنظامی را که از کلنل محمدتقی خان حمایت می کردند دستگیر و عده ای از آنها را به جوخه اعدام سپردند (1300ش)
• عزل "امیرکبیر" از صدارت ناصرالدین شاه بر اثر بدگویی دیگران علیه او (1268ق)
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 3 نوامبر 2015 )
• تهاجم صهیونیست ها به شهر "خان یونس" در نوار غزّه (1956م)
• انتخاب "اوتانْتْ" به عنوان سومین دبیر کل سازمان ملل متحد (1961م)
ادامه مطلب
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:44 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قزوین،نماینده کمیته جستجوی مفقودین و شهدای گمنام ستاد کل نیروهای مسلح خبر از تفحص پیکر پاک مهدی طیبی از شهدای مفقود استان قزوین داد.
پیکر پاک شهید مهدی طیبی طی روزهای آینده به استان قزوین منتقل و پس از مراسم استقبال و تشییع بر روی دستان مردم شهید
شهید مهدی طیبی دوازدهم فروردین ۱۳۴۰، در بخش اسفرورین از توابع شهر تاکستان به دنیا آمد وبا شروع جنگ تحمیلی در جبهه های حق علیه باطل با عنوان بسیجی حضور یافت و در هفتم اسفند ۱۳۶۲، در عملیات خیبر منطقه جزیره مجنون عراق به شهادت رسید.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش حماسه و جهاد دفاع پرس، ما باید همواره برای شهدا ارزش و اهمیت ویژه ای قائل باشیم چرا که در عالم ملکوت، علما و بزرگان و زهاد و عبّاد با حسرت به جایگاه شهدا نگاه مىکنند.
از این رو بازماندگان و عزیزان شهدا باید همواره شکرگزار خداوند باشند و ما باید خاطرهى شهدا را در مقابل طوفان تبلیغات دشمن زنده نگهداریم.
زنده نگه داشتن یاد شهداى انقلاب باعث تداوم حرکت انقلاب است و شهداى ما مظهر عقلانیت دینى و مدافع حقانیت و عدالت بودند.
امام (ره) نیز در این زمینه همیشه می فرمودند که مونس شهیدان گمنام حضرت زهرا(س) می باشند و مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند که: شهدای گمنام دفاع مقدس در غربت جان دادند و باعث پیروزی و رشد انقلاب شدند آنها مظلومانه جنگیدند و غریبانه نیز به شهادت رسیدند.
حال با تفاسیری که از ارزش شهید و شهادت گفته شد باز هم دیده می شود که در خیلی از جاها از این ارزش والا به خوبی پاسداری نمی شود و شاید خیلی کم لطفی هایی که شاید ناخواسته هم باشد برای شهیدان به وجود می آید.
ما نیز در صدد برآمدیم تا یکی از گلزار شهدای گمنام واقع در محله لواسانات را برای آشنایی بیشتر مخاطبان معرفی نماییم تا شاید اندک فعالیتی در این زمینه کرده باشیم.
سه شهید گمنام در تاریخ 26 خرداد 91 با موافقت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در قسمت ورودی دو بخش لواسانات و رودبار قصران به خاک آرمیده شدند و آن مکان را با وجود خود عطرآگین نمودند.
شهدا با ورود خود به این منطقه حس و حال عجیبی به وجود آوردند و امدادهای غیبی بسیاری با توسل به این شهدای گمنام به وقوع پیوست و مردم با زیارت این شهدا و توسل به آنها همواره روحیه میگیرند و دست نیاز به سوی آنها دراز میکنند که در خیلی از موارد هم راهگشا بوده است.
اما با وجود کارهای بسیاری که مجموعه خادم الشهدا در این زمینه انجام داده است هنوز هم دیده میشود که این شهدا غریب هستند و خیلی از افراد شناخت چندانی از این مکان معنوی ندارند.
لذا مجموعه ی خادم الشهدا در همین زمینه از عموم علاقمندان به فرهنگ ایثار و شهادت دعوت می نماید که افراد به عضویت این مجموعه در بیایند مکان های معنوی و تاثیر گذار را به دوستان و آشنایان خود معرفی نمایند.
راه های دسترسی به این مجموعه در جهت فعالیت در زمینه ایثار و شهادت نیز به شرح زیر می باشد:
1- تجریش،خیابان فرمانیه،انتهای اتوبان ارتش، جاده ی کوهستانی سوهانک به سمت لواسانات،ابتدای بلوار امام خمینی،جنب ایستگاه امداد خودرو و هلال احمر ورودی آستان مقدس حرم شهدای گمنام تپه ی بیرق الحسین
2-اتوبان شهید بابایی غرب به شرق،بعد از دانشگاه عالی دفاع، ورودی شهر لواسانات (گردنه ی قوچک) ، ابتدای بلوار امام خمینی، جنب ایستگاه امداد خودرو و هلال احمر ورودی آستان مقدس حرم شهدای گمنام تپه ی بیرق الحسین
3-اتوبان امام علی، بزرگراه شهید بابایی غرب به شرق، بعد از دانشگاه عالی دفاع، ورودی شهر لواسانات (گردنه ی قوچک) ، ابتدای بلوار امام خمینی،جنب ایستگاه امداد خودرو و هلال احمر ورودی آستان مقدس حرم شهدای گمنام تپه ی بیرق الحسین
عموم علاقمندان برای دسترسی بهتر نیز میتوانند از مسیرهای پیشنهادی زیر استفاده کنند:
تاکسی: در پایانه ی تاکسیرانی میدان قدس تجریش ،مترو دردشت و همچنین شهرک شهید محلاتی(مینی سیتی) ،در پارک سوار تاکسی های لواسان کوچک سوار شده و از راننده خواهش کنید در ابتدای ورودی شهر جنب ایستگاه هلال احمر ورودی حرم شهدای گمنام تپه ی بیرق الحسین شما را پیاده کنند.
مینی بوس: در پایانه مینی بوس ها در میدان قدس تجریش، در پارک سوار تاکسی های لواسان کوچک سوار شده و از راننده خواهش کنید در ابتدای ورودی شهر جنب ایستگاه هلال احمر ورودی حرم شهدای گمنام تپه ی بیرق الحسین شما را پیاده کنند.
مترو: در ایستگاه مترو شهرک قائم از مترو پیاده شده و از طریق پارک سوار تاکسی های واقع در چهار راه شهرک شهید محلاتی، کوچک سوار شده و از راننده خواهش کنید در ابتدای ورودی شهر جنب ایستگاه هلال احمر ورودی حرم شهدای گمنام تپه ی بیرق الحسین شما را پیاده کنند.
در آخر به اطلاع می رساند به همت خادمین این حرم شریف سایتی با عنوان بیرق الحسین (ع) به آدرسwww.beyraqolhosein.irجهت اطلاع رسانی و ارائه مطالب مرتبط با دفاع مقدس طراحی شده است.
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:42 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
خبرگزاری دفاع پرس، در آستانه 13 آبان و روز دانش آموز عکسی از کودکی شهیدان فهمیده را منتشر کرد.
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، محمدحسین فهمیده یکی از هزاران نونهالان و دانش آموزان بسیجی کشور است که با نثار خون خود بر طراوت و سرخی خون شهداء انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی افزوده است.
دوران طفولیت و نوجوانی خود را در حالیکه هر روز آن همراه حادثهای در شکل گیری شخصیت او موثر بود، با همه پستی و بلندیاش گذراند. با سرمایهای عظیم از فهم و درک انقلابی و اسلامی بدنبال طوفان حوادث انقلاب وارد جنگ شد و با وجود سن کم خود را به جبهههای خونبار جنوب و خونین شهر قهرمان رسانید. با اقدامی آگاهانه و شجاعانه، نام خود را در دفتر شهیدان زنده تاریخ به رنگ خون ثبت کرد.
** تصمیم شهید فهمیده برای رفتن به جبهه
حسین فهمیده در همان روزهای نخست شروع جنگ تحمیلی، تصمیم میگیرد به جبهه برود و با متجاوزان حزب بعث عراق بجنگد و از هجوم آنان جلوگیری کند. زمزمه رفتن خود را در خانواده و بین دوستانش میاندازد. در روزهای اول جنگ نگران اوضاع جبهه و حوادث نابسامان آن زمان بود.
روزی خود را به یکی از بیمارستانهای کرج که یکی از دوستانش در آنجا بستری بود، میرساند و با او خداحافظی میکند. از جبهه، جنگ و حفظ انقلاب برای او میگوید و تکلیف الهی خود را گوشزد میکند.
درهمان روزهای شروع سال تحصیلی، بچهها را به مدرسه میبرد و برادر کوچکش را به منزل خواهرش میرساند و بعد به سمت جبهه به راه میافتد.
او که از خانه به بهانه گرفتن نان مبلغ 50 تومان گرفته بود، پول را به دوستش داده و از او میخواهد که نان را بخرد و به منزل آنها ببرد. تصمیم خود را برای رفتن به خوزستان به او میگوید و از او میخواهد که تا سه روز به خانوادهاش خبر ندهد تا آنکه مانع رفتن او نشوند.
دوستش دو روز بعد خبر را چنین میدهد که: «من رفتم جبهه نگران من نباشید».
** پس از شهادت
خبر شهادت و فداکاری حسین فهمیده به امام خمینی (ره) میرسد.
رادیو برنامههای خود را قطع و اعلام میکند که نوجوانی سیزده ساله با فداکاری زیر یک تانک عراقی رفته و آن را منفجر کرده و خود وی نیز به شهادت رسیده است.
این خبر به امام امت رضوان الله تعالی علیه میرسد و امام خمینی (ره) در پیامی جملات معروف خود را پیرامون او میفرمایند: «رهبر ما آن طفل سیزده سالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
در همین رابطه مقام معظم رهبری نیز در خصوص دلاوریهای شهید فهمیده میفرمایند: «زنده نگهداشتن یاد و حادثه شهادت دانش آموز بسیجی، شهید فهمیده از اصالتهای دفاع مقدس میباشد.»
این دانشآموز رزمنده بسیجی، با ایمان و بینش عمیق و استوار خویش در جنگ با دشمن پیش قدم شد و با نیل به شهادت، درس شجاعت، فداکاری و مقاومت را به همه بسیجیان و امت حزب الله آموخت، امام بزرگوارمان از این نوجوانان 13ساله به عنوان رهبر یاد فرموده و بدینگونه نام و یاد او منشاء حماسههای بزرگ شده و تحول عظیم در شیوههای دفاع و نبرد رزمندگان اسلام ایجاد نمود و راه پیروزی و سرافرازی را یکی پس از دیگری، هموار ساخت.
3 سال پس از شهادت حسین برادر بزرگش داود نیز به شهادت میرسد.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:38 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، در جریان عملیات تهاجمی جبهه مقاومت اسلامی علیه نیروهای تکفیری وهابی در سوریه دیروز ایران اسلامی 4 شهید را تقدیم راه دفاع از حرم آل الله کرد. بنابراین از آغاز عملیات نیروهای مقاومت با عنوان عملیات محرم تا به امروز بیش از 30 نفر از رزمندگان ایران اسلامی در این راه به شهادت رسیده اند.
شهید عزت الله سلیمانی
روز گذشته نیز شهید عزت الله سلیمانی فرمانده گردان تکاور تیپ قمر بنی هاشم شهرکرد، سروان سید سجاد حسینی از گروه توپخانه 15 خرداد، حمیدرضا فاطمی اطهر و محمد محرابی پناه از نیروهای صابرین در سوریه به شهادت رسیدند.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:37 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس،کارت ایثارگریای که برای همسران جانبازان 70 درصد صادر شده است به منزله معرفینامه بوده و صاحبان این کارتها میتوانند در صورت لزوم به عنوان هویت ایثارگری از آن استفاده کنند.
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:35 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،در هنگام شناسایی در منطقه پیرانشهر و پنجوین عراق، نیرو به مدت سه روز مجبور به پیادهروی بدون آذوقه میشوند و به همین جهت متحمل ضعف شدید و سختیهای فروان شد.
رضا سلیمانی ابهری فرزند نبیالله در شهریور ماه سال 1347 بدنیا آمد . بعد از گذراندن دوران کودکی پا به مدرسه گذاشت و در دبستان ابنسینا تحصیلات ابتدایی را پشت سر نهاد، سپس در مدرسه راهنمایی امیرکبیر و پس از آن در دبیرستان دکتر شریعتی به ادامه تحصیل پرداخت.
در ایام تحصیل چندین بار به عنوان شاگرد اول و ممتاز از مدرسه و معلمین خود جایزه دریافت کرد و چون از نعمت صوت خوش برخوردار بود ضمن آموزش تجوید و قواعد قرائت در مسابقات مختلف قرآن شرکت کرد و چندین بار در این مسابقات حائز مقام ممتاز شد. او اهل مطالعه بود و با عضویت در مرکز مطالعات اسلامی، در سیر مطالعاتی ارائه شده توسط آن مرکز شرکت کرد. نماز، روزه و دعاهای کمیل و توسل او ترک نمیشد. شجاع، درس خوان، مهربان، دلسوز و خوش خلق بود.
در سال 1362 اولین بار در سن 14سالگی در جبهههای حق علیه باطل شرکت کرد که در هنگام شناسایی در منطقه پیرانشهر و پنجوین عراق، نیرو به مدت سه روز مجبور به پیادهروی بدون آذوقه میشوند و به همین جهت متحمل ضعف شدید و سختیهای فروان شد.
پس از گذراندن دوران طولانی نقاهت، فعالیتهای خود را در زمینه فرهنگی هنری از جمله فعال کردن انجمن اسلامی دبیرستان و اجرای تئاتر و سرود و مطالعات آثار شهید مطهری متمرکز کرد و با فعالیت در پایگاه بسیج به گشت شبانه، آموزش قرآن، راه اندازی حلقههای معرفتی و برپایی مراسم دعای کمیل و توسل در مسجد بابالحوائج اهتمام ورزید و با بهره گیری از اساتید به تقویت مبانی اعتقادی و عرفانی پرداخت و خود را آماده امتحانات سال چهارم دبیرستان و شرکت در کنکور کرد.
در همین حین احساس تکلیف کرد و با لبیک به فرمان حضرت امام (ره) به همراه برادر بزرگترشان به جبهه اعزام و بالاخره در روز 12 اریبهشت ماه سال 1365 به شهادت رسید.
«امیدوارم روزی فرا رسد که بیرق اسلام توسط شما فرزندان اسلام در کربلای حسین (ع) برافراشته شود.
امید دارم آنانکه خود را به فراموشی سپرده اند و به ارزش های والای انسانیت پی نبرده اند ناقوس بیداری شهدا را بشنوند و خود را در برابر جامعه مسئول بدانند.»
منبع: ایسنا
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:33 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از ساری، دوازدهمین سالگرد خاکسپاری پنج شهید گمنام ساعت 19 شب پنجشنبه 14 آبان درجوار حرم مطهراین شهدا واقع در مصلای قدس فریدونکنار برگزار می شود.
این مراسم با سخنرانی سردار کاجی از فرماندهان دفاع مقدس و مداحی حاج علی علیپورهمراه خواهد بود.
انتهای پیام/
[ سه شنبه 12 آبان 1394 ] [ 2:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، یکبار سال 62 یا 63 بچههای سپاه که دم درب ریاست جمهوری بودند گفتند یک پیرزنی از اراک آمده و میگوید من حضرت آقا را میخواهم ببینم.
من رفتم گفتم بفرمایید مادر! کاری داری شما؟ گفت که وا... هر چی دارم و ندارم برداشتم آوردم بدهم به آقا برای جبهه. من رفتم خدمت حضرت آقا و عرض کردم این طور شده است.
گفتند سریع بگویید بیاید داخل. رفتم او را آوردم داخل. یک زیلو، یک سجادة نماز، یک انگشتر یا النگو - در حدّ همین چند قلم بود که - به حضرت آقا داد و گفت من دیگر امیدی به زنده بودن ندارم.
همینها را دارم از مال دنیا و آمدم اینها را از طریق شما به جبههها بدهم و به این وسیله دِین خودم را ادا کرده باشم.
حالتی در آقا به وجود آمده بود که اصلاً وصفناپذیر بود. عظمت این زن را میدید که از اراک راه افتاده آمده و هر آنچه دارد و ندارد برای جبههها میدهد. او بعد مورد تفقد حضرت آقا قرار گرفت و تشکر کردند.
بعد از اینکه آن پیرزن رفت، آقا یکی از کارمندان دفتر را صدا کردند و گفتند بروید آدرسش را بگیرد و در حدّ ممکن نیازهای اولیهاش را برطرف کنید. آن سجاده را آقا تا زمانی که در ریاست جمهوری بودند به عنوان سجاده خودشان حفظ کردند.
البته چندین برابر پول آن را آقا به حساب جبهه واریز کردند، یعنی در واقع آن را خریدند. بعد فرمودند که بقیهاش هم در موزه باید باشد.
منبع: KHAMENEI.IR
پیکر شهید مهدی طیبی در جزیره مجنون تفحص و شنایی شد
ادامه مطلب
مقبره شهدای گمنام را به دوستان خود معرفی کنید
انتهای پیام/
ادامه مطلب
عکس/کودکی شهیدان فهیمده همراه با خانواده
ادامه مطلب
حسین فهمیده به بهانه خرید نان به جبهه رفت
خانواده شهید فهمیده در مشهد مقدس
شهید محمدحسین فهمیده در کنار برادر شهیدش داود فهمیده
ادامه مطلب
چهار شهید دیگر به جمع شهدای مدافع حرم پیوستند
ادامه مطلب
کارت ایثارگری همسران جانبازان 70 درصد صادر شد
حجتالله فرهادی مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص صدور کارت ایثارگری برای همسران جانبازان 70 درصد، گفت:بر اساس ابلاغیه شورای عالی اداری دولت در خصوص کارتهای ایثارگری،کارتهایی که برای همسران جانبازان 70 درصد صادر شده است به منزله معرفینامه بوده و صاحبان این کارتها میتوانند در صورت لزوم به عنوان هویت ایثارگری از آن استفاده کنند.
فرهادی افزود: تاکنون تعداد 2772 درخواست از سوی همسران جانبازان 70 درصد برای دریافت کارت ایثارگری ثبت شده است که از این تعداد، 2187نفر کارت خود را دریافت کردهاند و درخواست مابقی افراد نیز به دلیل قرار گرفتن در روند بررسی و تایید در حال طی فرایند صدور کارت است.
وی در خصوص تمدید کارت ایثارگری خانوادههای شهدا و جانبازان 70 درصد،گفت: فرآیند صدور کارت جدید در حال انجام است که در این فرآیند، نیازی به حضور خانوادههای ایثارگران در بنیاد برای ثبت درخواست نیست و افراد میتوانند تقاضای خود را از طریق اینترنت ثبت کنند. ارسال کارت برای خانوادهها نیز از طریق پست انجام خواهد شد.
ادامه مطلب
شهید شاخص بسیج دانشآموزی در یک نگاه
نخستین حضور در جبهه
فرازی از وصیت نامه شهید
ادامه مطلب
دوازدهمین سالگرد پنج شهید گمنام در فریدونکنار برگزار می شود
ادامه مطلب
پیرزنی که هستیاش را به جبهه اهدا کرد
خاطره یکی از کارمندان روابط عمومی وقت ریاست جمهوری
ادامه مطلب