دانشجو؛ حلقه وصل دانشگاه و صنعت در دفاع مقدس
اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم با صدور بیانیه ای به مناسبت 16 آذر، دانشجو را حلقه اتصال دانشگاه و صنعت به معنای واقعی خود در دوران دفاع مقدس خواند.
|
![]() |
به گزارش دفاع پرس از قم، در بیانیه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم به مناسبت 16 آذر آمده است: روز دانشجو، فرصتی دگرباره است تا با احصاء زوایایی از اهمیت، منزلت و ارزش بی شمار قشر دانشجو، به بیان بخشی از حماسه آفرینی های دانشجویان رزمنده و شهید در دوران دفاع مقدس پرداخته شود.
این بیانیه می افزاید: دانشجویان همواره در خط مقدم جنگ سخت و نرم و مبارزه با استکبار جهانی قرار دارند؛ کما اینکه در طلیعه نهضت اسلامی در 16 آذر سال 1332 و در اعتراض به حضور معاون رئیس جمهوری آمریکا، جاری شدن خون بی گناه شهیدان احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا بر صحن مقدس دانشگاه، مهر تاییدی بر ایستادگی دانشجویان بر قله های رفیع سربلندی و هوشیاری و بیداری آنان و تاثیرگذاری عمیق بر معادلات و روابط اجتماعی و سیاسی است.
بیانیه تصریح می کند: حماسه خونین آذر سال 1332 که به عنوان روز ایستادگی دانشجویان در برابر استکبار در تاریخ این کشور ثبت گردید، حلقه نخست از زنجیره حلقاتی بود که با جنبش آزادی خواهی و عدالت طلبی دانشجویی آغاز شد و تداوم یافت و در دوران مبارزات انقلابی دانشجویان در قالب انجمن های اسلامی داخل و خارج کشور و همراه با روحانیت و سایر مردم بیداردل، به اوج خود رسید و در هشت سال دفاع مقدس، جلوه ماندگاری از این قشر فرهیخته ثبت شد؛ پس از آن نیز با نهضت علمی و آرمان گرایی برگرفته از اصول و آرمان های امام عظیم الشان و تبیین آن در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی، تا رسیدن به قله های افتخار، همچنان پویا، بانشاط و پرتحرک در جنبش است.
بخش دیگری از بیانیه اداره کل حفظ آثار با اشاره به نقش دانشجویان در دفاع مقدس می افزاید: دوران دفاع مقدس که تجلی حضور همه جانبه مردم در عرصه دفاع از ارزش های اسلامی بود، از حضور دانشجویان نیز خاطره های ماندگار بسیاری به یاد دارد. یاد حماسه آفرینی های شهدای دانشجویی همچون شهید علم الهدی و دیگر شهیدان سرافراز دانشجو در هویزه که همپا و همراه اساتید شهیدی چون شهید چمران به امر رهبر و امام خویش قهرمانانه در مقابل دشمن بعثی ایستادگی کرده و جان خود را تقدیم نمودند، همچنان در صفحات دیوان زرین انقلاب و دفاع مقدس فروزندگی و تلالو دارد. خط سرخی که پس از دوران دفاع مقدس در دسترسی به تکنولوژی هسته ای با خون سرخ شهدای سرافرازی چون احمدی روشن ها و ... تثبیت و ظهور و بروز یافت.
این بیانیه عنوان می کند: ساخت برخی تجهیزات نظامی در بسیاری از دانشگاه های کشور از جمله افتخارات دانشجویان در دوران دفاع مقدس است که نظیر آن را می توان در مراکزی چون دانشگاه های استان مرکزی، دانشکده فنی دانشگاه تبریز و ... یافت، به طوریکه خون مطهر 22 دانشجوی بسیجی در هنگام ساخت تجهیزات مورد نیاز جبهه ها، بر اثر بمباران هوایی دانشکده فنی تبریز در شبانگاه 27 دی ماه سال 65، برگ افتخار دیگری بر حماسه آفرینی دانشجویان در دفاع مقدس ثبت نمود؛ افتخار بزرگی که در اوج محدودیت ها و تحریم ها و زیر حملات ناجوانمردانه دشمنان، مصداق همکاری موثر دانشگاه با صنعت بود و نیازهای تجهیزات نظامی رزمندگان اسلام را تامین می کرد.
بیانیه اداره کل حفظ آثار قم به مناسبت 16 آذر به دیگر نقش آفرینی دانشجویان اشاره می کند و می افزاید: امداد رسانی دانشجویان پزشکی در جبهه ها و حضور دانشجویان دیگر رشته ها به طور سازماندهی شده و یا مستقل و همچنین آمار قابل توجه شهدا و ایثارگران این قشر فرهیخته، خود سند گویای دیگری بر نقش آفرینی، حضور و تاثیرگذاری دانشجویان در مسیر انقلاب و دفاع مقدس با الهام از رهنمودهای پیامبرگونه امام راحل است.
این بیانیه با اشاره به توصیه های مکرر رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان تصریح می کند: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) در پیام های و دیدارهای خود خطاب به دانشجویان به طور مکرر آرمان گرایی، اعتلا طلبی، تهذیب و معنویت، صفا و یکرنگی، شکستن مرزهای محدودیت، راضی نبودن به وضع علمی موجود، جهاد و نوآوری علمی، هوشیاری در برابر دسیسه های استکبار، تعمق و تدقیق و آنچه که از ملزومات دانشجوی تراز انقلاب است، بیان و تاکید فرمودند و انتظار می رود دانشجویان به عنوان قشر ممتاز جامعه، همچون سال های انقلاب و دفاع مقدس، در همه عرصه های مورد نیاز نظام اسلامی حضور بی بدیل خود را تا رسیدن به قله های سرافرازی استمرار بخشند.
در بخش پایانی بیانیه می خوانیم: در این روز تاریخی یاد و خاطره شهدای گرانقدر استان قم بخصوص شهدا و ایثارگران دانشجو را گرامی می داریم و به ارواح قدسی آنان درود می فرستیم.
ادامه مطلب
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 4:01 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، کمتر از دو ماه از کودتای ننگین 28 مرداد می گذشت اولین تظاهرات های مردمی در اعتراض به کودتا منجر به بسته شدن دانشگاه ها و بازار شده بود. سربازان رژیم نیز با تمام توان در حمله به تظاهرات ها وارد معرکه می شدند.
14 آذر و خبر ارتباط با انگلستان
همه چیز از دو روز قبل 16 اذرماه سال 32 شروع شد. ارتشبد زاهدی رسما اعلام می کند که روابط ایران با انگلیس که در جریان ملی شدن صنعت نفت در دولت مصدق قطع شده بود از سر گرفته می شود. همچنین از چندی پیش اعلام شد که نیکسون معاون وقت رئیس جمهور آمریکا به این سفر می کند تا محصول سرمایه گذاری 21 میلیون دلاری سازمان سیا در راه اندازی کودتا و سرنگونی دولت ملی مصدق را ببیند.
از همان روز 14 آذرماه و با علام از سرگیری رابطه با انگلستان و حضور کاردار سفارت انگلستان چند روز بعد در ایران جرقه های شکل گیری تظاهرات های جدید را روشن می کند. در بازار و دانشگاه به دلیل اعتراضات عده ای دستگیر می شوند. اعتراضات و دستگیری ها تا روز 15 اذرماه ادامه پیدا کرد. روز 16 آذرماه رژیم شاه برای حفظ امنیت حضور نیکسون در دانشگاه دستور استقرار نیروهای امنیتی را می دهد.
فضای خفقان و استقرار نظامیان در میانه ی دانشگاه هر لحظه امکان وضعیت هشدار را می داد. نظامیان منتظر کوچکترین حرکتی از دانشجویان بودند تا اعتراضات را خفه کنند. چندین دانشگاه به دستور رئیس دانشگاه تعطیل شد. نیمی از دانشجویان دانشگاه را تخلیه کردند. در این میان نظامیان عده ای را دستگیر کردند.
دانشکده فنی با شهادت 3 دانشجو به خاک و خون کشیده شد
نظامیان برای دستگیری دو دانشجوی دانشکده فنی وارد کلاس مهندس شمس می شوند که این حرکت با اعتراض استاد همراه می شود. دستگیری این دو دانشگاه نظم کلاس را بهم می زند. دانشکده فنی بهم می ریزد. در صحن دانشکده فنی به یکباره نظامیان به روی دانشجویان آتش می گشایند در این میان بیش از بیست نفر زخمی و سه دانشجو به نام های قندچی و بزرگ نیا و شریعت رضوی به شهادت می رسند.
این حادثه باعث خشم مردم در تهران و شهرهای دیگر شد. نیروهای حکومتی برای تبرعه کردن خود از این جنایت بهانه های گوناگونی آوردند، پلیس در هان روز و در رادیو اعلام کرد که دانشجویان قصد حمله به پلیس را داشتند و می خواستند اسلحه آنان را بگیرند و پلیس به دفاع از خود برخواست و قصد کشتن دانشجویان را نداشته.
بعد از این واقعه نیکسون به ایران آمد و در همان دانشگاهی که به خون دانشجویان گلگلون شده بود دکترای افتخاری حقوق دریافت کرد. حضور نیکسون همراه شد با کشتار دانشجویان و ثبت روزی به دانشجویان. هر ساله به یاد شهادت سه دانشجوی دانشگاه فنی دانشگاه ها به محلی برای اعتراض و مخالفت به سیاست های پهلوی می شد. واقعه 16 آذر آغاز یک انزجار و بیداری از حکومتی دست نشانده بود که به مدد دست های جنایتکار آمریکا و انگلیس به صحنه آمده بود و با اعتراض و نگاه بیدار دانشجویان مواجه شده بود. خون سه دانشجوی شهید در آذر سال 63 همان نماد استکبار ستیزی و ضد امپریالیستی شعار مرگ بر آمریکایی شد که دهه های بعد امام خمینی(ره) با صدایی رساتر آن را در گوش جهان طنین انداز کرد. از آن روز به بعد روز 16 آذر نماد عدالتخواهی واستکبارستیزی دانشجویان و روز دانشجو نام گرفت.
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 4:01 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات1 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، چه می شود که کسی شهید می شود؟ سوالی که شاید بارها از خودمان پرسیده ایم ولی کمتر جوابی برای آن یافته ایم. شهید همان شاهد بر حق است. کسی که فراتر از زمان می بیند و می شنود. با نگاهی عالمانه به دنبال حق می رود و جان خود را در این راه با خدای خویش معامله می کند. دور از نظر نیست که با چنین تفکر و نگاه عمیقی شهادت را نقطه اوج تعالی یک انسان بداند و آن را با جان و دل خریدار باشد.
16 آذر روز دانشجو به یاد سه شهید دانشجو، احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا نام گذاری شد. خون های ریخته شده در روز 16 آذرماه سرآغاز فریاد عدالتخواهانه دانشجویان سرزمین اسلامی شد. در سال های بعد و در دوره های مختلف دانشجویان دیگری با تفکری برخواسته از بیداری سرفصل های جدیدی از تاریخ را رقم زدند. با نگاهی به وصیت نامه ی چندتن از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی می توان به این سوال پاسخ داد که دانشجویان شهید به چه می اندیشیدند. در زیر بخشی از وصیت نامه این شهدا را می خوانیم.
شهید مجتبی احمدیان، دانشجوی رسته مددکاری اجتماعی
"کمی به زمانی که در آن زندگی می کنیم بیندیشیم. نگذاریم از چپ و راست بر اسلام بتازند و ندای بشر دوستی سر دهند. نگذاریم نعمتی را که خداوند در اختیارمان گذاشته به راحتی از دست برود و از نعمت جمهوری اسلامی و امام می بایست به خوبی استفاده کنیم."
شهید مجتبی آدینه وند، طلبه و دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی
"اگر می خواهید بدانیم حقیقت کدامست و نهایت لذتش چیست باید از مدخلی عبور کنیم که خوبترین خوبان عالم امکان از آن عبور کردند و اینک جاذبه ی این حقیقت همه ی طالبان را به طرف حماسه خود می خواند، همیشه مدخل شهادت باز نیست که با بهترین مرگ به دیدار رفت، چه بسا دفتر شهادت بسته شود و منتظران کوی دوست در غم چنین مرگ شریفی به نظاره بایستند."
محمد ابراهیم همت، دانشجوی رشته علوم تربیتی
"من در پوست خود نمی گنجم. گمشده ای دارم و خویشتن را قفس محبوس می بینم و می خواهم از قفس به درآیم، سیمای خاردار مانعند، من در دنیای ظاهر فریب مادیان و همه آنچه که از خدا بازم می دارد متنفرم. خداوند تا کنون لطف زیادی به این سراپا گنه کار کرده و توفیق مبارزه در راهش را نصیبم کرده است. اکنون می روم با دنیایی انتظار و وصال و رسیدن به معشوق."
شهید رحیم نیکوکار دانشجوی رشته اقتصاد بازرگانی
"مرگ و ذلت باد بر خائنین و کسانی که با اسم اسلام در ارگان های مملکتی نفوذ کرده اند و در صدد کارشکنی و ضربه زدن به انقلاب اسلامی و حزب الله هستند و از خون شهدای عزیزمان چون نردبانی برای ترقی و کسب مقام استفاده می کنند. ننگتان باد ای خیانتکاران!"
محمد ملاطایفه دانشجوی رشته حسابداری
"مادرم به رهبران مذهبی زمانی شک کن که دیگر هیچ حمله ای به آن ها صورت نمی گیرد. موقعی شک کن که دیگر آنها مورد تهاجم واقع نمی شوند. آنجا یک مسئله ای باید باشد. آنجا یک موضوعی باید باشد. مادر، بزرگترین توصیه من به شما آن است که از خمینی(ره) دفاع کنید که سنگر اسلام و قرآن است و از روحانیت مبارز دفاع کنید که سنگر امام، اسلام و قرآن است."
شهید محمد ورامینی دانشجوی رسته خدمات اجتماعی
"من بوی دست آن پیرمرد یا پیرزنی که نان تهیه کرده و برای ما به جبهه فرستاده به مشامم رسیده است. من چهره آفتاب سوخته ای آن مرد روستایی و یا آن جوان روستایی که فقط به ندای حسین گونه امام لبیک گفته است را دیده ام. من عشق به شهادت جوانان پاک حزب الله را در این جا دیده ام و خیلی چیزهای دیگر که هرکدام گویای حضور مردم در تمام صحنه های حق علیه باطل می باشد."
شهید غلامرضا گلعذاری دانشجوی رشته اقتصاد
"امروز چشم تمامی مستضعفان جهان و محرومان به انقلاب اسلامی ما دوخته شده است. کمترین کوتاهی ما در قبال این مسئولیت عظیم قدم برداشتم بر خلاق خط انقلاب و امام و رهبری است و همه ما باید فردای قیامت در حضور شهدایی که مظلومانه شهید شدند جوابگوی این مسئولیت عظیم باشیم."
شهید غلامرضا سلطانی نماینده ولی فقیه در دانشگاه علامه طباطبایی(ره)
"ای ملت عزیز و عظیم اسلامی ایران باید بدانیم آنچه امروز ممکن است خدای نکرده به انقلاب اسلامی ما ضرر بزند فقط هوا پرستی ها و خودخواهی ها خواهد بود. بکوشید همه تابع حق باشید و از تفرقه دوری کنید. به همه جوانان و دانشجویان و دانش آموزان می گویم که اگر بخوایهم استقلال و آزادی خود را حفظ کنیم بکوشید در رابطه با تزکیه و تعلیم به سر حد کمال برسید و جامعه اسلامی احتیاج به جوانان متدین و دانشمند دارد."
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 2:09 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع پرس از بیرجند به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، وجه اله خدمتگزار شهدا را الگوی بشریت دانست و تصریح کرد: شهدای دانشجو با قرار گرفتن در میادین رزم درس خودشناسی و خداشناسی به همه علما و فضلا دادند.
وی ادامه داد: شهدای دانشجو بعد ازاینکه در آن زمان احساس کردند ادای دین در جبهه های نبرد حق علیه باطل انجام می شود مشتاقانه دعوت امام راحل را لبیک گفته و در مسیر پر افتخار شهادت گام برداشتند.
وی با بیان اینکه شهدای عزیز راه ایثار و شهادت را آگاهانه ،مخلصانه و متعهدانه انتخاب کردند یادآورشد: این عزیزان با آگاهی از تمامی خطراتی که در این مسیر قرار دارد برای دفاع از کیان ایران عزیز و ارزش های ناب اسلامی سر از پای نمی شناختند.
خدمتگزار به نقش مهم و خطیر خانواده های شهدا در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: این عزیزان نیز با اخلاص، پاکی تعهده و تدین عمیق قلبی و باور و اعتقادی درونی ، ایثارگان و شهدای عزیز را حمایت و پشتیبابی کرده و در مسیری که انتخاب کرده بودند آنها را تنها نگذاشتند.
وی خدمت به خانواده های شهدا را افتخاری بزرگ و الهی برشمرد و یادآورشد: همه مسئولین باید از تمامی توان کاری و اداری خود برای ارائه بهترین خدمات به ایثارگران و خانواده های آنان استفاده کنند.
این گزارش حاکیست، استاندار خراسان جنوبی شب گذشته با خانواده شهید علی یوسفی که در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۵۹ به درجه رفیع شهادت رسیده بود و نیز محمدرضا محمودزاده واشان که در تاریخ ۹ آذرماه ۱۳۶۵ به شهادت رسیده بود و سید علی رمضانی که در تاریخ ۳۰ خرداد ماه ۱۳۶۳ به فیض عظیم شهادت نائل شده بود دیدار کرد و درجریان مسائل ،مشکلات و درخواست های آنان قرار گرفت.
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 2:08 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 2:08 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از شیراز، رئیس کنگره سرداران و 15 هزار شهید استان فارس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دلیل اینکه استان فارس در عملیاتهای دفاع مقدس پیشتاز بوده است و همچنین از حیث آمار یگانهای نظامی فارس تقریباً جزو اولین یا دومین استانی است که یگانهای نظامی اعم از ارتش، سپاه، بسیج و جهاد سازندگی و نیروهای دریایی و بخشی از یگانهای تخصصی نظامی را در خود جای داده است به همین میزان نیز آمار شهدا، مفقودان و رزمندگان بالایی دارد.
رئیس سازمان حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس بسیج و سپاه فجر فارس با بیان اینکه در جستوجوی مفقودان و پیدا کردن پیکر مطهر شهدا فرایندی رخ داده است، افزود: در ابتدای امر تفحص، طبق آمارگیری و نقشهها و کروکیهایی که رزمندگان دفاع مقدس ارائه داده بودند، ابتدا بخشهای داخلی و مناطقی که نزدیک مرز جمهوری اسلامی بود، مورد تفحص قرار گرفتند که آمار بالایی در این زمینه داشتیم و بخش دیگر نیز چند سالی است که آغاز شده است که فراتر از مرزهاست و تعدادی از شهدا نیز در آن مناطق شناسایی میشوند.
سردار مجتبی مینایی فرد در ادامه سخنان خود از ورود، تشییع و خاکسپاری پیکر 5 رزمنده دفاع مقدس به شیراز خبر داد و گفت: پیکر مطهر این شهدا که احراز هویت شدهاند، صبح روز دوشنبه، 16 آذر نیز با حضور اقشار مختلف مردم از فرودگاه به سمت محل کنگره سرداران شهید انتقال داده خواهند شد.
وی با اعلام اسامی این شهدا ادامه داد: شهید محمدرضا شیرمند از شهدای سرباز ارتش استان فارس اهل روستای مظفری در شهرستان کوار است که در عملیات میمک به درجه رفیع شهادت نائل شده و به مدت 27 سال مفقود بوده است و با استفاده از آزمایش DNAشناسایی شده است.
رئیس کنگره سرداران و 15 هزار شهید استان فارس با بیان این که محمودرضا غواصه اهل شیراز و از شهدای تپه 175 تیپ المهدی، سهراب جوکار اهل فراشبند و از شهدای منطقه عملیاتی حاج عمران، حاج آقا دهقان و مهدی طاهری اهل شهرستان کازرون این شهدای شناسایی شده هستند افزود: یکی از این شهدا ساعت 9 صبح روز پنجشنبه همزمان با سالروز شهادت حضرت محمد(ص) در شهر شیراز تشییع می شود و چهار شهید دیگر به شهرستان های خود منتقل و پس از برگزاری مراسم های وداع با شهدا صبح روز جمعه با حضور مردم به خاک سپرده می شوند.
مینایی فرد خاطرنشان کرد: این شهدا به مدت دو روز در شهر شیراز حضور دارند که برنامه های متعددی از جمله حضور در ویژه برنامه های روز دانشجو در دانشگاه و مراسم وداع با شهدا در حرم مطهر شاهچراغ(ع)، برای حضور این شهدا از سوی ارگان های مختلف برنامه ریزی شده است.
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 2:07 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از بوشهر؛ صبح امروز پیکر پاک و مطهر شهید محمد احمدی جوان نخستین شهید مدافع حرم استان بوشهر با حضور گسترده و پرشور مردم قدرشناس و ولایتمدار استان بوشهر از سپاه شهرستان بوشهر تشییع شد و پس از مراسم، پیکر وی برای تدفین به روستای زادگاهش در باشی تنگستان منتقل شد.
از ساعتها قبل از آغاز مراسم تشییع پیکر شهید احمدی جوان، قشرهای مختلف مردم از شهرها و روستاهای دور و نزدیک خود را به بوشهر و بسیج مرکزی رسانده بودند تا در این آیین باشکوه حضور یابند.
علاوه بر مردم و مسئولان، خانواده و دوستان نزدیک شهید احمدی جوان نیز در این مراسم حضور داشتند، قرائت زیارت عاشورا و مداحی فضایی معنوی را به مراسم تشییع پیکر شهید احمدی جوان داده بود و جمعیت حاضر در بسیج مرکزی که تا خیابان امام خمینی (ره) هم ادامه داشت همصدا با نوحهخوان مراسم، زیارت عاشورا را قرائت کردند.
در این مراسم که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر برگزار شده بود، پس از قرائت زیارت عاشورا، پیکر مطهر شهید احمدی جوان به روی دستان مردم ولایتمدار استان بوشهر به سمت خیابان توحید منتقل شد.
حجم جمعیت حاضر در این مراسم به حدی بود که تا ساعتها بخشهایی از خیابان امام خمینی بوشهر مسدود شده بود و حرکت پیکر شهد از خیابان توحید دنبال شد.
پس از پایان این مراسم پیکر شهید احمدی جوان برای دفن به روستای باشی در شهرستان تنگستان منتقل شد.
شهید محمد احمدی جوان متولد 1369 اهل روستای باشی از توابع دلوار است که در روز تاسوعا در حومه حلب در کشور سوریه در حال امدادرسانی و کمک به یک مجروح توسط تکفیریها مورد اصابت ترکش قرار گرفت.
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 2:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، هویت پیکر مطهر 24 شهید تازه تفحص شده شناسایی شد. هویت پیکر مطهر این شهدای هشت سال دفاع مقدس که به تازگی توسط کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح کشف شده بودند، محرز شد. مشخصات 24 شهید تازه شناسایی شده از 11 استان اصفهان، مازندران، فارس، مرکزی، زنجان، قم، همدان، کرج، تهران،آذربایجان غربی و بوشهر به شرح زیر است:
استان اصفهان:
شهید غلامرضا الماسی زخریی، فرزند محمدعلی، متولد 1349 است که در تک دشمن در سال 1367 و در منطقه فاو به شهادت رسیده است..
شهید عزیزالله عبدیزدان، فرزند عباس، متولد 1311 است که در تک دشمن در سال1367 و در منطقه عملیاتی فاو به شهادت رسیده است.
شهید علیرضا علیعسگری، فرزند غلامحسین، متولد 1319 است که در تک دشمن در سال 1367 و در منطقه عملیاتی فاو به شهادت رسیده است.
شهید سیدمحمد کاظمزاده قصاب، فرزند اکبر، متولد 1339 است که در عملیات والفجر1 در سال 1362و در منطقه عملیاتی فکه به شهادت رسیده است.
شهید علی یوسفی شیرانی، فرزند حبیب الله، متولد 1343 است که در عملیات بدر و در سال 1363 و در منطقه مجنون به شهادت رسیده است.
شهید ابوالقاسم رئیسی، فرزند کریم، متولد 1343 است که در عملیات والفجر مقدماتی در سال 1361 و در منطقه عملیاتی فکه به شهادت رسیده است
شهید مسعود وحید دستجردی، فرزند غلامرضا، متولد 1340 است که در عملیات خیبر و در منطقه مجنون به شهادت رسیده است..
استان مازندران:
شهید حمیدرضا راعی مکاری، فرزند حسن، متولد 1342است، اعزامی از ناجا جمهوری اسلامی ایران که در درگیری با رژیم بعث در سال 1365 و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است.
شهید علی اصغر گرجی، فرزند محمد حسن، متولد 1339 است، اعزامی از ارتش جمهوری اسلامی که در عملیات والفجر2 و در سال 1362 و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
شهیدسید حسین عباس زاده، فرزند سید مرتضی، متولد 1349 است اعزامی از ارتش جمهوری اسلامی ایران که در درگیری با رژیم بعث و در منطقه عملیاتی سیرکان به شهادت رسیده است.
استان بوشهر:
شهید حمزه سمعتی، فرزند عباس، متولد اول فروردین ماه 1342 اعزامی از ارتش جمهوری اسلامی که در سال 1362 و در عملیات والفجر2 و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است.
استان فارس:
شهید محمودرضا غواصه، فرزند شجاع، متولد 1342 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که در عملیات محرم و در منطقه عملیاتی شرهانی به شهادت رسیده است
شهید سهراب جوکار، فرزند غلامحسن، متولد 1338 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که در عملیات والفجر2 و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
شهید حاج آقا دهقان، فرزند رمضان، متولد 1341 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که در عملیات والفجر و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
شهید مهدی طاهری، فرزند محمد، متولد 1341 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که در عملیات والفجر2 و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
شهید محمدرضا شیرمندمظفری، فرزند شیرمحمد، متولد 1339 است، اعزامی از ارتش جمهوری اسلامی که در عملیات تک دشمن و در منطقه عملیاتی میمک به شهادت رسیده است
استان زنجان:
شهید بیوک آقا حسامی، فرزند محمدعلی، متولد 1343 است، اعزامی از ارتش جمهوری اسلامی که در درگیری با رژیم بعث و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
شهید رجبعلی آدینه لو، فرزند محمدرحیم، متولد 1342 است، اعزامی ازارتش جمهوری اسلامی که در عملیات والفجر و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
استان مرکزی:
شهید ابوالفضل زنجبر، فرزند کوچک، متولد 1341 است، اعزامی از ارتش جمهوری اسلامی که در درگیری با رژیم بعث در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
استان قم:
شهید محسن مسعودی، فرزند منوچهر، متولد 1346 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که در عملیات خیبر و در منطقه عملیاتی مجنون به شهادت رسیده است
استان همدان:
شهید جابر شیرزادی، فرزند حسین، متولد 1341 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که در درگیری رژیم بعث و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
استان البرز:
شهید مسعود جوادی، فرزند حسین، متولد 1343 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که درعملیات نصر3ودر منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است
استان آذربایجان غربی:
شهید حسین کوه کمری ودیق، فرزند اسمعیل، متولد 1342 است، اعزامی از سپاه جمهوری اسلامی که در درگیری با رژیم بعث و در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسیده است.
همچنین یک شهید تازه تفحص شده تهرانی نیز شناسایی شده است که بعد از اطلاع رسانی به خانواده معظم این شهید بزرگوار، مشخصات وی نیز متعاقبا اعلام خواهد شد.
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 2:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی ( 16 آذر 1394 )
• کشتار دانشجویان معترض به حضور آمریکائیان در دانشگاه تهران (1332ش)
• روز دانشجو
• شهادت بهمن موروثی (1361ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 7 دسامبر 2014 )
• ترور "عبدالوهاب کِیالی" مبارز آزادی خواه فلسطینی (1981م)
[ دوشنبه 16 آذر 1394 ] [ 2:05 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
ابتدا پس از موافقت مرحوم حاجآقا دعاگو (امامجمعه سابق شمیرانات) و پیگیری و انجام یک سری کارها، توانستیم موزه با بهتر بگوییم گنجینه آثار شهدای قائم لواسانات و رودبار قصران را در قسمت ورودی مصلی راهاندازی کنیم (حدود سال 1380). با راهاندازی این مکان به دنبال انجام فعالیتهای جدیدی بودیم اما متأسفانه چون ساختمان گنجینه نقایص فنی زیادی داشت و چندین بار خسارات جدی، خصوصاً در ایام بارندگی به اثاثیه موجود در گنجینه وارد شد، این مشکلات و یک سری موانع و عدم همکاری از جهاتی دیگر که به این مجموعه مربوط میشود مانع از تحقق اهدافمان گردید.
در ادامه این مشکلات پس گذشت چند سال و پیگیری های مداوم برای تعمییر و مرمت مکان گنجینه ی آثار شهدای قایم شمیرانات ،از سوی تصمیم گیران امر دائر بر آن شد که این آثار تا ساخت مکانی دیگر و استفاده از مکان فعلی برای دیگر امور مصلی قایم شمیرانات انبار گردند،که این امر به حق مخالف فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و توصیه بنیان گزار انقلاب برای تامل و تفکر در آثار و وصیت نامه های گرانبار شهدا است،با توجه به این مهم تعدادی از خادمین و دلسوختگان شهدا با ارائه درخواستی به تولیت آستان مقدس حرم شهدای گمنام تپه ی بیرق الحسین علیه السلام و موافقت و مساعدت شخص حاج محمد جشنی تهرانی آثار این موزه به این مکان تا احداث مکانی جدید برای رشد و تعالی فرهنگ ایثار و شهادت و عرضه ی یادگارهای شهدای منطقه به نسل های بعدی منتقل شد که این کار نیز مشکلات فراوانی را در پی داشت که از جمله محدودیت جای فراوان برای نگهداری از آثار و اقلام موزه ی شهدا که فعلا با تدابیری از گزند بارندگی محفوظ مانده اند...
باشد که با احداث مکانی به کمک خیرین بتوانیم در حفظ و حراست از کمترین آثار برجامانده از تاریخ انقلاب و شهدا کوشا باشیم...
شهادت 3 دانشجو و مرگ بر آمریکایی که با خون نوشته شد
ادامه مطلب
دانشجویان شهید به چه می اندیشیدند؟
ادامه مطلب
دفاع مقدس، دانشگاهی برای خودشناسی شهدا بود
ادامه مطلب
عکس/ لباس سوغاتی شهید مدافع حرم برای فرزندانش
ادامه مطلب
سومین حرم میزبان کبوتران خونین بال هشت سال دفاع مقدس
ادامه مطلب
اولین شهید مدافع حرم در بوشهر تشییع شد
ادامه مطلب
شناسایی هویت ۲۴شهید تازه تفحص شده از ۱۱ استان +مشخصات
ادامه مطلب
روزشمار دفاع مقدس (16 آذر 94)
ادامه مطلب
گنجینه ای که انبار شد
می توانید تصاویر مراحل انتقال و احداث مکانی برای نگهداری وسایل را در گزارش تصویری پیگیری کنید...
ادامه مطلب