«دکتر بدو!» از راه رسید
کتاب «دکتر بدو!» به خاطرات سرتیپ دوم غلامحسین دربندی یکی از پزشکان ارتشی در خط مقدم جبهه در دوران دفاع مقدس میپردازد.
|
![]() |
منتظر، همچنین در پایان کتاب به شرح مختصری از هر عملیات و در فهرست اعلام، به شهیدانی که نام آنها درج شده است، میپردازد.
در مقدمه کتاب، در شرح مختصری از زندگینامه و سوابق سرتیپ دوم غلامحسین دربندی، میخوانیم: «سرتیپ دوم دربندی در سال 1334 ه.ش در خانوادهای مذهبی در تهران متولد شد. ایشان در سال 1351 در رسته بهداری به استخدام ارتش درآمد و در مرکز آموزش بهداری نیروی زمینی مشغول به خدمت شد و پس از گذراندن دوره آموزشی در سال 1353 به هوانیروز اصفهان منتقل گردید.
سرتیپ دربندی در دوران پیش از انقلاب، همگام با نیروهای انقلابی و نظامیان همفکر خود به صف تظاهرکنندگان پیوست. او پس از گرفتن دیپلم در سال 1358 و طی دوره افسری، در اول شهریور 1359 به گردان 145 پیاده لشکر 92 زرهی اهواز که در پادگان تیپ 3 دشت آزادگان قرار داشت، منتقل شد. در آن زمان هنوز جنگ آغاز نشده بود.
در 31 شهریور 1359 تهاجم عراق با حمله هوایی به فرودگاههای کشور آغاز شد. از این زمان، سرتیپ دربندی همراه با تیپ 3 در منطقه چزابه حضور پیدا کرد و تا پایان جنگ در مناطق عملیاتی خوزستان به انجام وظیفه پرداخت و در تمام عملیاتها از جمله فتح ارتفاعات اللهاکبر، طریق القدس، فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، خیبر و ... به عنوان افسر بهداری، حضور چشمگیری داشت و در تخلیه مجروحان د رخط مقدم جبههها نقش مهمی ایفا کرد.
سرتیپ دوم دربندی پس از 34 سال خدمت در ارتش جمهوری اسلامی در تاریخ 1/7/1385 بازنشسته شد. ایشان هماکنون عضو هیئت معارف جنگ شهید سپهبد «علی صیاد شیرازی» بوده و در تمام برنامههای رسانهای و مراسمی که در نقاط مختلف کشور در ارتباط با دفاع مقدس برگزار میشود، حضوری فعال داشته و به عنوان راوی به بیان خدمات کارکنان بهداری میپردازد. همچنین سرتیپ دربندی یکی از فعالترین راویان در یادمانهای دفاع مقدس در مناطق عملیاتی میباشد.»
هرچند نقش رسته بهداری، پزشکان، پرستاران، بهیاران، رانندگان آمبولانس و ... در جبهه بسیار پررنگ و با اهمیت بود، اما خاطرات کمتری از آنان در قالب کتاب منتشر شده است.
در صفحه 34 کتاب آمده است: «عملیات طریقالقدس و فتح بستان: از تحرکات، رفت وآمدها و تدارکات پیدا بود که باید خبرهایی باشد. هر وقت در جبهه شام مرغ میدادند، رزمندگان میگفتند: حتما فردا حمله است!
ادامه مطلب
[ چهارشنبه 4 آذر 1394 ] [ 2:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، دریادار پاسدار جانباز شیمیایی علیرضا میرزایی مداح اهل بیت و همرزم شهیدان نادر مهدوی، بیژنگرد و علیرضا ماهینی در جریان پیاده روی اربعین حسینی در اثر بیماری مربوط به جراحات شیمیایی در دوران دفاع مقدس در کشور عراق، شهر نجف اشرف به آرزوی دیرینه خود رسید.
لازم به ذکر است؛ شهید علیرضا میرزایی اهل روستای گزک و ساکن شهر عالیشهر بود.
[ چهارشنبه 4 آذر 1394 ] [ 2:37 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
ابوالفضل طاهرخانی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس با اشاره به مراحل تدوین کتاب «رهبر به روایت همسر شهید» گفت: متن مصاحبههای این کتاب شامل خاطرات همکاران و خانواده شهید، در اختیار من قرار داده شد تا آنها را در قالب مستند به رشته تحریر درآورم.
وی ادامه داد: این کتاب بر اساس خاطرات فریبا انصاری همسر شهید رهبر و نیز خاطراتی از خانواده و همکاران شهید، در ساختاری روایی نوشته شده که توسط انتشارات روایت فتح در 80 صفحه با قطع پالتویی منتشر شده است.
نویسنده کتاب شهید رهبر بیان کرد: شهید غلامرضا رهبر از خبرنگاران دفاع مقدس بود که با حضور در صحنه های دفاع مقدس، نقش مهمی در انعکاس رشادت های رزمندگان بر عهده داشت. در روزهای حصر آبادان نیز به عنوان خبرنگار رادیو، شجاعانه به انعکاس دلاوری های رزمندگان از رادیو آبادان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه شهید غلامرضا رهبر در امور خبری مهارت زیادی داشت، خاطرنشان کرد: وی در دوران دفاع مقدس به عنوان نماینده صدا و سیما در قرار گاه کربلا و خاتم الانبیا نقش موثری در پوشش خبری صحنه های نبرد دفاع مقدس داشت.
طاهرخانی اظهار داشت: این شهید خبرنگار در عملیات های زیادی از جمله اسکله الامیه، شکست حصر آبادان، خرمشهر، کربلای چهار و پنج، آزادی سوسنگرد و .. حضوری چشمگیر داشت و سرانجام با رشادت و مجاهد ت زیاد در 21 دی ماه 1365 در منطقه عملیاتی کربلای پنج به شهادت رسید.
یادآور می شود؛ کتاب «رهبر به روایت همسر شهید» از سلسله کتابهای نیمه پنهان است که توسط انتشارات روایت فتح منتشر شده است. نویسنده این کتاب، ابوالفضل طاهرخانی، از نویسندگان و منتقدان ادبی است که تاکنون آثاری مانند شب نشینی با گرگ ها، در مسیر هدایت، در آرزوی وصال و ... را منتشر کرده، این کتاب را به رشته تحریر در آورده است.
در بخشی از کتاب آمده است: «شب قبل، کوله پشتی اش را شسته بودم. صبح که میخواست برود ماموریت، رفتم کوله پشتی را آوردم. وسایلی که همیشه همراهش می برد، گذاشتم توی کوله پشتی. یک دفترچه یادداشت، یک خودکار، یک چفیه سفید رنگ، شیشه عطر گل محمدی، تسبیح، مهر و قرآن با چند برگ کاغذ یادداشت. از اتاق که بیرون میرفت، طبق معمول، به ظاهر لبخند میزدم، اما با رفتنش در دلم چیزی را چنگ میزد. فاطمه خوابیده بود. ایستاد بالای سرش. بدون صدا برایش شکلک درآورد و بعد به آرامی زانو زد و صورتش را بوسید، طوری که بیدار نشود. دلش نمی آمد بیدارش کند، اما دلم می خواست بیدار می شد، گریه می کرد، به کمکم می آمد و نمی گذاشتیم از درِ اتاق بیرون برود، اما اینها همه در خیالم بود...»
[ چهارشنبه 4 آذر 1394 ] [ 2:36 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، «محسن مقدسی» جانباز 70 درصد شیمیایی روز گذشته پس از تحمل سالها جراحات جا مانده از دوران دفاع مقدس بر اثر ایست قلبی در بیمارستان ساسان تهران به خیل همرزمان شهیدش پیوست.
لازم به ذکر است؛ پیکر مطهر این شهید بزرگوار در دستان شهید مردم پرور استان و خانواده معظم شهدا و جانبازان تشییع و در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) به خاک سپرده میشود.
[ چهارشنبه 4 آذر 1394 ] [ 2:34 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از کرمان، آیین افتتاح یادمان شهدای دانشگاه علوم پزشکی و یادمان شهید حمید ادیبی شهید گمنامی که نامدار شد با حضور پدر شهید ادیبی، نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مسئول بسیج دانشجویی استان و جمعی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و خانوادههای معظم شهدا در این دانشگاه برگزار شد.
[ چهارشنبه 4 آذر 1394 ] [ 2:32 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، بیژن حافظی فرزند تقی، متولد سال ۱۳۳۹ و اعزامی از استان مازندران است و در سال ۵۹ از طریق ارتش به جنگ اعزام و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پیکر شهید بیژن حافظی در تاریخ 20 دی ماه 1390 در بهشت زهرا (س) تهران، قطعه ۵۰ به عنوان شهید گمنام تشییع و به خاک سپرده شد.
[ چهارشنبه 4 آذر 1394 ] [ 2:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از استان گلستان، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره رسانه ای شهدای غواص و شهدای مدافع حرم استان گلستان، ساعت 8 صبح امروز چهارشنبه چهارم آذرماه با حضور رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس و فعالان اصحاب رسانه استان، در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد.
سرهنگ محمدعلی جعفری رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه نینوا گلستان، ضمن گرامیداشت شهدای غواص، شهدای مدافع حرم و شهدای پنجم آذر گرگان اظهار داشت: هدف از تشکیل بسیج رسانه، انسجام اصحاب رسانه در ایجاد جبهه ای متحد در برابر دشمنان برای حفظ انقلاب اسلامی است.
در ادامه مراسم ازخانواده های معظم شهدای مدافع حرم استان گلستان، تجلیل بعمل آمد.
قرائت دکلمه ای خطاب به شهید "اسماعیل زاهد پور" پنجمین شهید مدافع حرم استان توسط فرزندش و رونمایی از سند سجلی شهدای مدافع حرم استان از دیگر برنامه های این جشنواره بود.
در پایان از برگزیدگان آثار ارسالی به این جشنواره تقدیر بعمل آمد.
خاطرنشان می شود استان گلستان 5 شهید به نام های "غلامعلی تولی"، "احسان حاجی حتم لو"،"قاسم غریب"، "محمدحسین میردوستی" و "اسماعیل زاهدپور" در راه دفاع از حریم اهل بیت(ع) تقدیم کرده است.
جانباز شیمیایی بوشهری آسمانی شد
ادامه مطلب
زندگینامه یک خبرنگار شهید در پیشخوان روایت فتح
ادامه مطلب
جانباز 70 درصد شیمیایی به خیل همرزمان شهیدش پیوست
ادامه مطلب
از یادمان شهدای دانشگاه علوم پزشکی کرمان رونمایی شد
محمدحسین ایرانمنش، مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه علوم پزشکی در حاشیه این آیین گفت: این یادمان دارای فضای یک هزار و 200 مترمربع که 150 مترمربع گنبد است که از سال 91 به شکل مقطعی ساخت آن آغاز شده بود.
در کنار این آیین نیز یادواره 17 سجاده نشین ره عشق دانشگاه علوم پزشکی کرمان با حضور دانشجویان برگزار شد که در این آیین از 17 خانواده شهید دانشگاه علوم پزشکی تجلیل شد.
این یادواره که با همکاری بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد، با پردهخوانی، دکلمهخوانی و مداحی همراه بود.
خانواده شهیدان حمید ادیبی، رضاخدمتگزار، حسین حیدری مقدم، محسن کرم وند،علی بهزادی، سهراب داداش نیا، تراب شیرازی، احمد ابراهیم پور، احمد رئیسی، محمد تاج پور، غلام حسین داوری، محمد دهقانی، محمود قائمی فرد، امرالله امیر تیموری، علی ابراهیمی، رضا توانا و حسن حسن رضا پور در این مراسم تجلیل شدند.
ادامه مطلب
شهید گمنام مازندرانی شناسایی شد
ادامه مطلب
اختتامیه جشنواره رسانهای شهدای غواص و مدافع حرم در گرگان برگزار شد
ادامه مطلب