دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

انتشار آلبوم تصاویر یادمان‌های شهدا در خبرگزاری دفاع مقدس

گروه عکس خبرگزاری دفاع مقدس همزمان با دوران اوج سفرهای راهیان نور جنوب اقدام به انتشار تصاویر یادمان‌های شهدا که توسط عکاسان این خبرگزاری به ثبت رسیده، کرده است.

کد خبر: ۲۳۰۴۸۵

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱ - 05March 2017

انتشار آلبوم تصاویر یادمان‌های شهدا در خبرگزاری دفاع مقدسبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، خبرگزاری دفاع مقدس همزمان با دوران اوج سفرهای راهیان نور جنوب اقدام به انتشار تصاویر یادمان‌های شهدا کرده است.

 

در این راستا، هر روز یک آلبوم تصویری از یک یادمان منتشر می‌شود. 

 

این تصاویر توسط عکاسان این خبرگزاری در راهیان نور سال جاری و سال گذشته، ثبت شده‌اند.

 

راهیان نور جنوب امسال با شعار «من انقلابی‌ام» در دو استان ایلام و خوزستان از یادمان مهران تا یادمان والفجر 8، برگزار می‌شود.

 

در ادامه گزارش‌‌های تصویری منتشر شده را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید: 

 

+ یادمان شهدای عملیات رمضان 

 

+ یادمان شهدای گردان حنظله

  

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:36 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

خادمان شهدا به مناطق عملیاتی خوزستان اعزام شدند

دومین مرحله از اعزام خادمان شهدا به مناطق عملیاتی استان خوزستان انجام شد.

کد خبر: ۲۳۰۴۶۲

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳ - 05March 2017

به گزارش دفاع پرس از خوزستان، به منظور خدمت رسانی به زائران سرزمین نور دومین گروه از خادمان شهدا به  مناطق عملیاتی و یادمان های شهدا در استان خوزستان اعزام شدند.

این خادمان به مناطق عملیاتی خوزستان از جمله طلاییه، شلمچه، اروند، فتح المبین، دهلاویه و نهرخین اعزام شدند.

تعدادی از خادمان شهدا نیز برای خدمت به زائران شهدای هویزه و سردار سرلشکر سید محمدحسین علم الهدی، فرمانده سپاه هویزه به این یادمان رفتند.

همچنین یادمان شهدای هور و محل شهادت سردار سرلشکر علی هاشمی، فرمانده قرارگاه سری نصرت و سپاه ششم امام جعفرصادق(ع) و یاران باوفایش نیز میزبان خادمان شهداست.

تعدادی از خادمان شهدا همچنین به محل اجرای عملیات رمضان به یادمان شهدای این عملیات اعزام شدند تا به زائران شهدای گمنام آرمیده در آنجا خدمت کنند.

تعدادی از خادمان شهدا نیز در معراج شهدای اهواز در پادگان شهید علی محمودوند واقع در سه راه خرمشهر، اتوبان سردار شهید اسکندری، کیلومتر 2 جاده اهواز اندیمشک بین سازمان اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه حضرت ولی‌عصر(عج) خوزستان و شهرک شهید میثمی و جنب منازل سازمانی شهید بهشتی مستقر هستند تا به زائران پیکرهای مطهر شهدای تازه تفحص شده خدمت کنند.

خادمان شهدا در بازه زمانی 10 روزه در مناطق عملیاتی و یادمان‌های دفاع مقدس حضور پیدا می‌کنند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:36 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

عکس/ رزمندگان تیپ ۴۴ قمر بنی هاشم

تصویری جالب از رزمندگان تیپ ۴۴ قمر بنی هاشم انتشار یافت.

کد خبر: ۲۳۰۴۹۱

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۴ - 05March 2017

عکس/ رزمندگان تیپ ۴۴ قمر بنی هاشم


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:35 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

خادمان راهیان نور سفیران شهدا هستند

رئیس سازمان بسیج مستضعفین سیره زندگی و وصیت‌نامه‌های شهدا را مهمترین الگوهای تربیتی دانست و گفت: خادمان راهیان نور سفیران شهدا هستند.

کد خبر: ۲۳۰۴۸۸

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۲ - 05March 2017

لزوم رعایت نظم انقلابی خادمین شهدا در دیدار با رهبر انقلاببه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، گردهمایی دست اندرکاران و خادمان شهدای راهیان نور صبح امروز با حضور سردار «غلامحسین غیب پرور» رئیس سازمان بسیج مستضعفین در حسینیه شهدای بسیج برگزار شد.


سردار غیب پرور در این مراسم با بیان اینکه خادمان شهدا مفتخر به خدمت به راهیان نور هستند، اظهار داشت: خادمان راهیان نور سفیران شهدا هستند. خادمان شهدا فردا در یک روز افتخارآفرین به محضر رهبر انقلاب مشرف می‌شوند. نظم انقلابی تقاضای ما از خادمین شهداست و انسان در اوج احساسات باید منظم عمل کند.

وی با اشاره به تاکیدات سردار کارگر، رئیس ستاد مرکزی راهیان نور برای حفظ نظم انقلابی در دیدار با مقام معظم رهبری، گفت: رعایت نظم در این محفل نقطه آغازی برای شرفیابی مداوم به محضر رهبر معظم انقلاب خواهد بود.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: بین واقعه و حادثه تفاوت است. واقعه عبارت از موضوعی است که ماندگاری دارد. واقعه عاشورا، بعثت پیامبر، هشت سال دفاع مقدس برخلاف برخی اتفاقات که حادثه هستند ماندگار و مانا هستند. شهیدان ما ثمره یک واقعه بزرگ برای دفاع از مکتب، باور و دینشان هستند. این واقعه یک روز و یک سال نبود بلکه هشت سال طول کشید.

سردار غیب پرور گفت: این واقعه یک شکل و بنا دارد. هم جغرافیا و هم زمان دفاع مقدس اهمیت دارد، اما متن قضیه اهمیت ویژه‌ای دارد. کربلای امام حسین(ع) تا قیامت ماندگار شد؛ در حالی که شکل کار محدود است. دفاع مقدس نیز چنین است چون متن کار سرشار از عشق و فداکاری است. آنچه در دفاع مقدس نمایش داده شد غیر از عاشورای امام حسین(ع) نمونه ی دیگری ندارد.

وی تصریح کرد: عملیات بدر تنها عملیاتی بود که دیدم رزمندگان از کثرت ازدحام به همدیگر برخورد می کردند. این جبهه سراسر پر از عشق و فداکاری بود. توصیف جنگ و نقش تربیتی نسبت به جوانان دو وظیفه خادمان شهدا در راهیان نور است. آمریکا و استکبار می‌خواستند نامی از دین و مکتب دینی نباشد. جوانان مکتبی ما از سراسر کشور حرکت کردند و دفاع از اسلام و مکتب را شکل دادند. 

رئیس سازمان بسیج عنوان کرد: مهمترین درس تربیتی دفاع مقدس برای کسانی که جنگ را ندیده اند گفتن روش مبارزه نسل گذشته است. کسانی که تیر و ترکش خوردند اما در آخرین لحظات ذکر «یامهدی»، «یازهرا» و «یاحسین» بر لب داشتند.

سردار غیب پرور بیان کرد: چه کسی باور می‌کند شلمچه قدمگاه حضرت مهدی (عج) و حضرت زهرا (س) باشد. خدا می‌داند شلمچه قدمگاه حضرت مهدی (عج) است. جای‌جای یادمان‌های راهیان نور قدم‌گاه ائمه (ع) و مقدس است. مهمترین الگوی تربیتی سیره، زندگی و وصیت نامه‌های شهداست.

وی گفت: ان‌شاءالله که در ایام عید امسال و در طول سال بتوانیم سفیران خوبی برای شهیدان باشیم. 

انتهای پیام/ 121


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:35 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پیشکسوتان دفاع مقدس در کوهپایه‌های ارتفاعات «سیراب» نهال کاشتند

کوهنوردان بسیجی و دانش آموزان شهرستان «نظرآباد» پس از کوهنوردی در ارتفاعات «سیراب» شهرستان «هیو»، به مناسبت «روز درختکاری» در کوهپایه این منطقه نهال کاشتند.
کد خبر: ۲۳۰۴۸۷
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۲ - 05March 2017
 

به  گزارش خبرنگار دفاع پرس از البرز، پیشکسوتان دوران دفاع مقدس استان البرز به  همراه نمایندگانی از تشکل های مردم نهاد استان، انجمن کوهنوردان بسیجی و دانش آموزان شهرستان «نظرآباد» پس از کوهنوردی و در ارتفاعات «سیراب» واقع در شهرستان «هیو»، به مناسبت «روز درختکاری» در کوهپایه این منطقه نهال کاشتند.

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:34 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

افزایش برنامه‌های تولیدی صدا و سیما در خصوص راهیان نور

رئیس بسیج صدا و سیما و مدیر رادیوهای جوان و بهاران در نشست خبری به تشریح فعالیت‌های جاری سازمان صدا و سیما در خصوص راهیان نور جنوب پرداختند.

کد خبر: ۲۳۰۴۹۶

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸ - 05March 2017

افزایش برنامه‌های تولیدی صدا و سیما در خصوص راهیان نوربه گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، «علی فروغی» رئیس بسیج صدا و سیما در نشست خبری که صبح امروز در خصوص تشریح برنامه‌های راهیان نور صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: راهبردهای پیشنهادی راهیان نور امسال در بسیج صدا و سیما عبارتند از افزایش برنامه‌های تولیدی و کاهش ارتباط های زنده، ارتقای کیفیت آثار تولیدی، عمق بخشی محتوایی و تمرکز بر استفاده از توان مراکز استانی است.


وی افزود: روزانه 100 دقیقه در شبکه‌های اصلی و صدها دقیقه در شبکه‌های استانی صدا و سیما پخش زنده داریم؛ البته به نسبت سال‌های قبل از میزان پخش‌های زنده سعی کردیم بکاهیم زیرا در پخش‌های زنده زیاد نمی‌توان سوژه یابی کرد و به عمق مطالب پرداخت.

 

فروغی خاطرنشان کرد: در رابطه با برنامه‌های تلویزیونی و مستند نیز تولید مستندهای 15 قسمتی دانشجویی و 20 قسمتی دانش آموزی، مستند مقایسه‌ای در رابطه با اقدامات سایر کشورها برای قهرمانان جنگ در هفت قسمت، 10 شب برنامه زنده استودیویی از تهران و 10 شب برنامه زنده هر شب از یکی از یادمان‌ها، بخش دیگری از برنامه‌های بسیج صداوسیما در ایام اعزام کاروان‌های راهیان نور به جنوب است.

 

رئیس بسیج صدا و سیما گفت: در بخش تولیدات کوتاه هم می‌توان به تولید نماهنگ ویژه راهیان نور، موشن گرافیک 5 قسمتی، کمیک موشن 10 قسمتی، ماکت ویدئو 10 قسمتی و قطعات کوتاه راوی محور(75 قطعه‌ای که هر شبکه یک راوی خواهد داشت) اشاره کرد.

 

فروغی عنوان کرد: سیاست‌های کلی در کارهای تولیدی این است که چون سابق بر این، پایان این گونه کارها به شهادت ختم می‌شد، امسال این رویکرد را تغییر دادیم به این شکل که پایان کارها را به حماسه منتهی خواهیم کرد.

 

وی اضافه کرد: اعزام تیم‌های تولیدی حرفه‌ای به منطقه، اختصاص برنامه‌های روتین شبکه‌ها مانند خندوانه و پایش به موضوع راهیان نور، پخش برنامه‌های خاص این ایام از رادیوهای سراسری و استانی به ویژه رادیو بهاران از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده برای ایام اعزام کاروان‌های راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور است.

 

همچنین در این نشست خبری سیفی مدیر رادیوهای جوان و بهاران هم اظهار داشت: از 15 اسفند تا 15 فروردین هفت شبکه رادیویی اصلی روزانه یک ساعت ویژه برنامه‌های راهیان نور را پخش می‌کنند و در رادیو بهاران نیز علاوه بر برنامه‌هایی که در این زمینه پخش می‌کند، روزانه در بخش‌های خبری اخبار راهیان نور را به اطلاع شنوندگان این رادیو می‌رساند.


رادیو نما نیز که پخش آزمایشی آن مدتی است آغاز شده برنامه‌هایی را با کیفیت بالا پخش خواهد کرد و همچنین رادیو جوان و رادیو بهاران هم به صورت همزمان ویژه برنامه‌های سال تحویل را با حال و هوای دفاع مقدس پخش می‌کنند.

 

انتهای پیام/231


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:34 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمت سربازی ویژه فرزندان ایثارگر

با تصویب مجلس فرزندان ایثارگری که غیبت نداشته باشند، مشمول تخفیف ۵۰ درصدی خدمت وظیفه عمومی شدند.

کد خبر: ۲۳۰۵۰۷

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۹ - 05March 2017

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمت سربازی ویژه فرزندان ایثارگربه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز پارلمان و در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه سال 1396 کل کشور از مجموع 234 نماینده حاضر، با 149 رای موافق جزء الحاقی 3 تبصره 11 این لایحه را تصویب کردند.

در جزء الحاقی 3 تبصره 11 لایحه بودجه 96 آمده است: فرزندان ایثارگران مشمول ماده 45 قانون خدمت وظیفه عمومی مشروط به عدم غیبت آنها و نیز انجام خدمت وظیفه عمومی پدر ایثارگر آنان با هر مقطع تحصیلی، مشمول ردیف اول جدول با اعمال 50 درصد تخفیف می‌شوند.

انتهای پیام/331


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:34 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

فرهنگ ایثار و شهادت باید برای نسل جدید عرضه شود

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: نظام مقدس ‌جمهوری اسلامی ایران بر اساس باورهای اسلامی و شهادت طلبی و ایثار شکل گرفته است و امروز نیز فرهنگ ایثار و شهادت باید به صورت دقیق و قوی­تر برای نسل جدید تبیین شود.

کد خبر: ۲۳۰۴۹۰

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۸ - 05March 2017

به گزارش دفاع پرس از خراسان رضوی، در آستانه 22 اسفند «روز  شهید»، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی و تعدادی از مسئولین این استان با خانواده شهیدان مدافع حرم «محمد محمودیان»، «اسماعیل موسوی»، «حسینعلی میرزایی» و «نیکبخت حسینی»، شهید دوران دفاع مقدس و «قربان تعجعفری» جانباز 70درصد دفاع مقدس دیدار و گفتگو کردند.

عابدین عابدی مقدم، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، اظهار داشت: فرهنگ تکریم جامعه ایثارگری باید برای تمامی مسئولان نهادینه شود.

وی تصریح کرد: نظام مقدس ‌جمهوری اسلامی ایران بر اساس باورهای اسلامی و شهادت طلبی و ایثار شکل گرفته است و امروز نیز فرهنگ ایثار و شهادت باید به صورت دقیق و قوی­‌تر برای نسل جدید عرضه شود.

در این دیدار که با هدف تکریم و خدمت به خانواده های شهدا و ایثارگران صورت گرفت، «فتحی­‌نیا» مشاور استاندار در امور ایثارگران و «ملکی» رئیس بنیاد منطقه یک مشهد مقدس نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 1:34 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مسافری از یک کوچه بالاتر

یکی از رزمندگانی که در عملیات خیبر شرکت کرده بود گفت: تعدادی از نیروهایی بسیجی داخل بالگرد ما بودند. یک نفر از آنها که بسیار نوجوان بود، نظرم را جلب کرد. از اسم و فامیل و محل زندگی او که پرسیدم، نشانی محلی را داد که خودم یک کوچه پایین‌تر در خانه‌ای مستأجر بودم.

کد خبر: ۲۳۰۳۴۲

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰ - 04March 2017

مسافری از یک کوچه بالاتربه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، در عملیات خیبر هم همانند دیگر عملیات‌های دوران دفاع مقدس، نیروهای متخصص و فنی هوانیروز نقش بسیار بالایی داشتند. آمار بالای این نیروها و حضور پررنگ آنها در تعمیرات و مهمات‌گذاری انواع بالگردها، سند دیگری از فعالیت‌های درخشان آنها در جنگ می‌باشد. شرکت و حضور متخصصین تعمیرات بالگرد در رده‌های مختلف مثل رادیو و موتور و هیدرولیک و بدنه و مهمات و عمومی و الکتریک و بازرس فنی و سرپرست خط پرواز و کروچیف و ده‌ها تخصص دیگر، باعث می‌شدند که مشکل‌ترین تعمیرات در هر یک از قسمت‌های بالگرد، در منطقه انجام شود و هیچ بالگردی، زمین‌گیر نشود. یکی از این نیروها، ذوالفقار بابایی با تخصص کروچیف بود که قسمتی از خاطرات او را در عملیات بزرگ خیبر می‌خوانیم.


                                                   ****

یکی از عملیات‌های بزرگ ایران پس از حمله بیت‌المقدس 2 و فتح خرمشهر، عملیات خیبر بود که موجب تحسین جهانیان نسبت به نحوه عملیات نیروهای مسلح ایران - به خصوص هوانیروز - در جزایر مجنون عراق شد.

درجه من در زمان عملیات خیبر، استوار دوم بود و در پایگاه مرکز آموزش شهید وطن‌پور 3 اصفهان انجام وظیفه می‌کردم. آن زمان کروچیف بالگرد ترابری 214 بودم و مدام همراه تیم‌های مأموریتی و بالگردها پرواز می‌کردم.

در تاریخ 27/11/1362، من هم در لیست نیروهایی قرار گرفته بودم که باید به منطقه عملیات می‌رفتم. مرکز آموزش به علت این که دانشکده است و نیروهای فنی و خلبان آن همیشه در حال آموزش و تدریس و یاد گرفتن هستند، نمی توانند زیاد در مأموریت‌ها شرکت کنند. این حضور در پاره‌ای از مواقع با استفاده از بالگردهای موجود آن پایگاه و نیروهای کارکشته‌اش، به عنوان کمک به سایر پایگاه‌های هوانیروز انجام می‌شد.

در آن مأموریت، با وجود این که کوچک‌ترین اطلاعاتی از نحوه و محل و زمان مأموریت به ما نگفته بودند، حدس می‌زدیم باید عملیاتی در پیش باشد که حتی از نیروها و بالگردهای پایگاه ما هم می‌خواهند استفاده کنند.

تیم اعزامی پایگاه ما که مشتمل بر بالگردهای شینوک و 214 و کبرا می‌شدند، در همان تاریخ به سوی جنوب پرواز کردند. در پایگاه هوانیروز مسجد سلیمان که فرود آمدیم طوفان شدیدی در گرفت و اجازه پرواز مجدد ندادند و مجبور شدیم شب را در همان پایگاه بمانیم.

فردای آن روز، از شدت طوفان مقداری کاسته شده بود. در میان همان بقایای باد و باران پرواز کردیم و پس از پشت سر گذاشتن اهواز، در دارخوین فرود آمدیم. فرمانده هوانیروز در آن زمان سرهنگ جلالی و فرمانده نیروی زمینی ارتش، سرهنگ صیاد شیرازی بود.

در اولین شبی که دارخوین بودیم، سرهنگ شیرازی و سرهنگ جلالی با یک فروند بالگرد شناسایی 206، برای آخرین هماهنگی به جزیره مجنون پرواز کردند. هنوز در کانکس‌های دارخوین جاگیر نشده بودیم که دستور آمد: «تعدادی از بالگردها به منطقه جفیر پرواز کنند» من هم به علت اینکه کروچیف یکی از بالگردهای اعزامی بودم، همراه آنها رفتم. در منطقه جفیر، کم و بیش اطلاعاتی کسب کردیم که باید هلی برن انجام دهیم. یعنی تعداد زیادی نیرو و ده‌ها تن مهمات را به جزایر مجنون ببریم که در دست نیروهای دشمن بود.

در آن مأموریت، از کارآمدترین نیروهای فنی و متخصص هوانیروز استفاده کرده بودند که هر یک تجربیات بالایی داشتند.

عملیات خیبر با رعایت کامل موارد ایمنی انجام شد. بالگردهای ما آن چنان غافلگیرانه وارد جزیره مجنون شدند و نیرو پیاده کردند که حتی تا سه روز عراق هم خبر نداشت که جزایرش به وسیله نیروهای ایرانی تصرف شده است.

نیروهایی که بالگردها در جزیره پیاده کردند، بلافاصله نیروهای موجود دشمن را خلع سلاح کردند و با قطع نی‌ها، اقدام به خیابان‌کشی در بین نیزارهای جزیره برای تردد قایق‌ها کردند. تعدادی قایق هم با نیروهایی که داخل آنها مجهز به بی‌سیم‌های پی.آر.سی-77 و چراغ‌های قرمز و سفید بودند، وظیفه هدایت بالگردها را برای فرود و تخلیه نیرو و مهمات و بازگشت به جفیر در ساعات شب، به عهده داشتند. خیبر عملیات بزرگی بود که با بیش از صد فروند از بالگردهای مختلف هوانیروز انجام شد.

نیروهای فنی هم یک لحظه در آن عملیات، بی‌کار نبودند. روز در زیر بمباران به بالگردها می‌رسیدند و شب در زیر نورهای ضعیف اقدام به تعمیرات و مهمات‌گذاری بالگردهای جنگنده می‌کردند. در تمام مدت عملیات خیبر از شروع تا پایان که 19 روز فقط در زمان مأموریت من بود، با وجود این که تعدادی از بالگردها هدف قرار گرفتند و نقص‌های متفاوتی پیدا کردند، اما با تلاش نیروهای متخصص یک بالگرد هم زمین‌گیر نشد.

در عملیات خیبر من بیشتر با اساتید خلبان ستوان سالاری و ستوان محمود فلزی پرواز می‌کردم که هر دو نفر از استاد خلبان‌های مرکز آموزش هوانیروز بودند. در بعدازظهر همان روز، طوفان و باران شدیدی، منطقه خیبر را در بر گرفت. بارش باران و شدت طوفان به حدی بود که ظرف یک ربع تمام منطقه جفیر، به صورت یک دریاچه کوچک شد.

نیروها به داخل بالگردها پناه بردند و سنگرها و چادرهای سکونت پر از آب شدند. فقط اگر آن طوفان چند دقیقه بیشتر ادامه پیدا می‌کرد، شاید نتیجه عملیات هم عوض می‌شد؛ اما خوشبختانه زمان وقوع و پایان آن کوتاه بود. با همان شدت که شروع شد با همان شدت هم پایان یافت و تمام آب ها، جذب زمین شدند و بلافاصله چنان آفتابی منطقه را گرفت که انگار اصلا طوفانی نبوده است.

هنوز حمله شروع نشده بود. نیمه شب بود. منطقه جفیر با دریایی از انسان‌ها و ده‌ها بالگرد و توده‌هایی از مهمات در شور و غلغله خاصی به سر می‌برد. با این که نصف شب بود و همه می‌بایستی در سنگر و چادرها خواب باشند؛ اما یک نفر هم نبود که داخل سنگر باشد. با شنیدن صدای بالگرد شناسایی، حدس زدیم که فرمانده نیروی زمینی و فرمانده هوانیروز که برای آخرین هماهنگی به جزیره پرواز کرده بودند، در حال بازگشت هستند. چند دقیقه پس از فرود بالگرد، انگار قیامت شد. صداهای تکبیر و مشخص‌تر از همه یا رسول‌الله (ص) سقف آسمان منطقه جفیر را شکافت. جنب و جوش و فعالیت‌ها و چرخش ملخ‌ها یکباره چند برابر شدند. نیروهای پیاده با تجهیزات کامل، پی در پی سوار بالگردهای شینوک می‌شدند و درهای بالگردها پس از کامل شدن بسته می‌شدند. یکباره 6 فروند از بالگردهای غول‌پیکر (شینوک) از زمین کنده شدند و به سوی جزیره پرواز کردند.

من زیباترین صحنه بدرقه را آن شب از نیروهای روی زمین، به دنبال پرواز بالگردهای شینوک دیدم. این پروازها تا سپیده صبح، بدون توقف انجام شد.

بالگردها سریع پر می‌شدند و به سرعت می‌رفتند و تخلیه می‌کردند و بازمی‌گشتند.

تنها سانحه ما در آن شب، مربوط به بالگرد سرگرد داریوش امین طاهری و سرگرد مهدی نکویی بود که مورد اصابت قرار گرفت و مجبور به فرود اضطراری شدند و متأسفانه در آن فرود، تعدادی از نیروهای پیاده به شهادت رسیدند. برای مجروحین آن عملیات، ستادی در منطقه جفیر تشکیل داده بودند که نیروهای مجروح بازگشتی از جزیره را در آن جا پیاده و از آنجا به اهواز تخلیه می‌کردند. مشابه همین ستاد در فرودگاه اهواز نیز تشکیل شده بود که مسئولیت آن به عهده پایگاه هوانیروز مسجد سلیمان و فرمانده‌اش ستوان یکم حسن خوشگفتار بود.

در عملیات خیبر چند فروند از بالگردهای نیروی هوایی و دریایی‌ ارتش هم شرکت داشتند. یکی از بالگردهای شینوک ما که خلبانان آن سروان محمود ترابی‌نژاد و خلبانی از نیروی هوایی به نام سرگرد خالقی بودند، در آن عملیات سانحه دادند و خلبان ترابی‌نژاد و کروچیف آن بایرامعلی یتیم زاده و آن خلبان نیروی هوایی ارتش به شهادت رسیدند.

در یکی از پروازهای شبانه که خلبانان بالگرد ستوان فروردین و ستوان عبدالباقی بودند، تعدادی از نیروهایی بسیجی داخل بالگرد ما بودند.

همه هم اصفهانی بودند. یک نفر از آنها که بسیار نوجوان بود، نظرم را جلب کرد. با دست اشاره کردم به کنارم بیاید. از میان نیروهایی که کیپ نشسته بودند خودش را به من رساند و مقابلم کف بالگرد نشست. چهره‌اش خیلی به نظرم آشنا آمد. از اسم و فامیل و محل زندگی او که پرسیدم، نشانی محلی را داد که خودم یک کوچه پایین‌تر در خانه‌ای مستأجر بودم. او هم مرا می‌شناخت و عنوان کرد: «بارها مرا در آن خیابان و حوالی دیده‌ است.» با توجه به اینکه سن و سال کمی داشت، از او پرسیدم: «چرا به جبهه آمده‌ای؟»

خیلی محکم گفت:

-«شما برای چی آمده‌اید؟»

به او گفتم: «من نظامی هستم و وظیفه‌ام ایجاب می‌کند.»

در جوابم با طنز گفت: «اگر من نیامده بودم، شما الان چه کسی را به منطقه می‌بردید؟ منم مثل شما.»

آن پرواز را انجام دادیم و نیروهای داخل و آن نوجوان را در جزیره پیاده کردیم. نمی‌دانم چرا چشمانم یک لحظه از تعقیب او دست برنمی‌داشتند. تا زمانی که سوار قایق شد و قایق در بین نیزارها گم شد همچنان چشم به او دوخته بودم که با فریاد ستوان فروردین به خودم آمدم: «بابایی حواست کجاست؟ گفتم بیا بالا در را ببند، می‌خواهیم پرواز کنیم.»

پس از آن پرواز، سه یا چهار سورتی هم تا عصر انجام دادیم. در آخرین سورتی تعدادی شهید به داخل بالگرد آوردند. من کنار بالگرد، دریچه محافظ موتور را کنار زده بودم و نگاه می‌کردم ببینم ترکش یا گلوله‌ای به موتور اصابت کرده است یا نه. این بار ستوان عبدالباقی صدایم کرد: «بابایی ظرفیت اور شد. بپر بالا تا برویم!»

خوشبختانه اثری از اصابت ترکش و گلوله ندیدم. دریچه را بستم و سوار بالگرد شدم. داخل بالگرد، پر از پیکر شهید بود. همان پشت در با جمع کردن پاهای یکی از آنها، فضای کوچکی برای خودم باز کردم و نشستم. ستوان فروردین که ناخودآگاه چشم به من داشت و تلاش من را برای نشستن می‌دید، با صدای بلند گفت: «ذوالفقار! انگار باز هم جا نداری؟»

سربلند کردم جواب او را بدهم که چشمانم میخکوب ماندند. صورت یکی از آن جنازه‌هایی که تازه شهید شده بودند، به نظرم خیلی آشنا آمد. نیم‌خیز شدم و با دست گذاشتن روی جنازه‌ها به صورت آن شهید نگاه کردم. صورتش در میان گل و لای و خون پوشیده شده بود. با گوشه دستمال گردن خودش که صورتش را پاک کردم، بی اختیار تکان خوردم. همان دستمال را روی صورت او کشیدم و ناراحت به جای خودم بازگشتم. او همان بسیجی بود که یک کوچه بالاتر از خانه اجاره‌ای من، خانه خود و خانواده‌اش بود.

 

منبع: فارس


ادامه مطلب

[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 7:44 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پیکر دو شهید گمنام در دانشگاه حضرت معصومه (س) خاکسپاری می شود

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم از برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری دو شهید بی نشان دفاع مقدس در روز دوشنبه (16 اسفند) در دانشگاه حضرت معصومه (س) خبر داد.

کد خبر: ۲۳۰۳۱۱

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۳ - 04March 2017

سید احمد حسینی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم در گفتگو با خبرنگار دفاع پرس، اظهار داشت: پیکرهای مطهر دو شهید گمنام و بی نشان دفاع مقدس ساعت 9 صبح روز دوشنبه (16 اسفند) در دانشگاه حضرت معصومه (س) قم، انتهای بلوار غدیر، تشییع و تدفین می شود.

 

وی با اشاره به مشخصات شهدا افزود: دو شهید بی نشان والامقام 19 و 17 ساله دفاع مقدس مربوط به عملیات والفجر 4 (پنجوین) و عملیات بدر (شرق دجله) می باشند.

یادآور می شود، مراسم تشییع پنج شهید گمنام و 3 شهید مدافع حرم، روز پنجشنبه (12 اسفند) مصادف با سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) به طور تجمیعی در قم برگزار شد؛ پیکرهای مطهر شهدای مدافع حرم در قطعه 31 بهشت معصومه (س)، دو شهید گمنام در شهر «جعفریه» و یک شهید بی نشان نیز در شهر «پردیسان» خاکسپاری شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 7:44 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]