برگزاری کارگاه آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور
کارگاه آموزشی، تخصصی، دیداری و شنیداری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور (منطقه 5) با حضور مدیرکل حوزه هنری و مدیر تلویزیون شاهد، معاونین فرهنگی و امور اجتماعی منطقه 5 کشوری، روسا و کارشناسان فرهنگی شهرستان های استان بوشهر برگزار شد.
کد خبر: ۲۳۲۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳ - 15March 2017
به گزارش دفاع پرس از بوشهر، حسین علی بیات مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور و مدیر تلویزیون شاهد ضمن گرامیداشت سالروز بزرگداشت شهید، اظهار داشت: نیروهای بنیاد بسیار خالصانه و با قناعت در امر برنامه ها خدمت کردند.
وی افزود: گروه تلویزیونی شاهد به دلیل مسائل و مشکلات مالی مدتی دچار افت شده بود که به حمدالله با همکاری حجت الاسلام شهیدی و سردار انصاری اکنون در شرایط بهتری قرار داد.
بیات ادامه داد: برنامه های مختلفی در حال ساخت و پخش می باشد که می توان به برنامه قاصدک که هفتهای 40 دقیقه از سیمای جمهوری اسلامی پخش می شود اشاره نمود.
وی افزود: برنامه خط ویژه عشق نیز در حال ضبط می باشد که قرار است به زودی در تایم ثابت به پخش در آید.
مدیر گروه تلویزیون شاهد اظهار داشت: برای عید امسال نیز 15 برنامه متنوع در نظر گرفته ایم که از جمله آن می توان به خاطرات طنز شهدا اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: انتظار داریم بهترین سوژه ها در استان ها شناسایی شده و به اداره هنری معرفی شود تا ما بتوانیم در جهت ترویج و اشاعه هر چه بهتر فرهنگ ایثار و شهادت اثری را تولید کنیم.
سید محسن موسوی معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر نیز طی سخنانی اظهار داشت: آمار جامعه ایثارگر استان بوشهر 2121 شهید، 6000 جانباز و 435 آزاده می باشد که با اجرای برنامه های مختلف و با توجه به منویات مقام معظم رهبری و با اولویت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه سعی در ترویج و اشاعه این فرهنگ ناب و غنی داریم.
وی افزود: سالانه بیش از 450 یادبود و مراسم با مشارکت سایر نهادهای فرهنگی با اعتباری بیشتر از اعتبار تخصیص یافته از مرکز برگزار می شود.
موسوی تصریح کرد: در معاونت فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر فعالیت های فرهنگی متعددی طی سالیان گذشته صورت پذیرفته که می توان به انجام برنامه های فرهنگی در 30 حسینیه شهید استان، چاپ بیش از 250 کتاب در حوزه ایثار و شهادت، بیش از 800 اثر فرهنگی شهدا، ساخت بیش از 1000 مجموعه مستند تلویزیونی، چاپ اولین کتاب فرهنگ اعلام شهدا و ... اشاره نمود.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین نباید فراموش كرد كه فرهنگ ایثار و شهادت دربردارنده آثار و بركات عظیمی است كه به شكل مستقیم و غیرمستقیم جامعهی ما را شامل می شود چرا كه ایثار و شهادت یكی از غنی ترین گنجینه های فرهنگ اسلامی و شیعی است كه جلوه های اعجاب انگیز آن در طول سال های انقلاب و دفاع مقدس به روشنی آشكار گردید و شگرف ترین و عظیم ترین صحنه های از خود گذشتگی انسان ها در آن تبلور یافت.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
[ چهارشنبه 25 اسفند 1395 ] [ 7:33 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان قم گفت: قبور مطهر شهدا، مراکز علمی را با فرهنگ حماسه و ایثار و تفکر اسلام ناب محمدی (ص) پیوند داده و با فرهنگ اهل بیت (ع) و ولایت آشنا می سازند. کد خبر: ۲۳۲۲۲۵ تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲ - 15March 2017 به گزارش دفاع پرس از قم، داود محبی مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان قم در حاشیه اعزام کاروان دانشجویی به اردوی راهیان نور اظهار داشت: عطر حضور شهدا و همچنین زیارت مناطق یادمانی شهیدان در اردوهای راهیان نور، موجب احیای ارزش های اسلام و انقلاب در بین آحاد افراد جامعه می شود. وی افزود: اینکه شهدای مدافع حرم و شهدای بی نشان در فواصل زمانی در شهر تشییع و خاکسپاری می شوند، خود بیدارکننده جامعه از خواب غفلت است. مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان قم همچنین با اشاره مراسم اخیر تشییع و تدفین دو شهید گمنام در دانشگاه حضرت معصومه (س) گفت: برکت حضور شهیدان بیش از پیش مشهود و ملموس است زیرا نفس حضور شهید در یک مکان، برکت آفرین است. وی حضور مخلصانه دانشجویان بسیجی در جلسات ستاد تشییع و تدفین و آماده سازی فضای محیطی مراسم تشییع در دانشگاه حضرت معصومه (س) را یادآور شد و افزود: مزار شهدای بی نشان همچون شمعی است که دانشجویان و اساتید ولایی دانشگاه در مراسمات مختلف پروانهوار گرد آن جمع می شوند و با آرمان های شهدا تجدید میثاق می کنند. محبی عنوان کرد: قبور مطهر شهدا مراکز علمی را با فرهنگ حماسه و ایثار و تفکر اسلام ناب محمدی (ص) پیوند داده و با فرهنگ اهل بیت (ع) و ولایت آشنا می سازند. وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اعزام کاروان های راهیان نور دانشجویی یادآور شد: اولین اعزام خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه های قم از همین دانشگاه حضرت معصومه(س) صورت گرفت. مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان قم اضافه کرد: در سال گذشته یک دستگاه اتوبوس از این دانشگاه اعزام داشتیم اما به برکت حضور شهدا امسال این تعداد به سه دستگاه افزایش یافت. وی با اشاره به همکاری خوب و روحیه جهادی مسئولان دانشگاه در برپایی اردوهای راهیان نور دانشجویی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مسئولان دانشگاه حضرت معصومه(س) هم در سال گذشته و هم در اعزام اخیر، تمامی هزینه های اردو را متقبل شدند. یادآور می شود: پیکرهای مطهر دو شهید بی نشان دفاع مقدس روز دوشنبه 16 اسفند در دانشگاه حضرت معصومه(س) تشییع و خاکسپاری شدند. انتهای پیام/
[ چهارشنبه 25 اسفند 1395 ] [ 7:33 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از مازندران، در راستای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای استان مازندران، خانوادههای معظم شهدا تحت عنوان کاروان راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند. این کاروان با یک دستگاه اتوبوس در 5 روز به مناطق عملیاتی «شلمچه»، «هفت تپه»، «طلاییه»، «چذابه» و دیگر مناطق جنگی راهی میشوند. در این سفر معنوی خانوادههای شهدای مدافع حرم استان نیز حضور دارند. از جمله برنامههای فرهنگی این اعزام، برگزاری یادواره شهدای مدافع حرم استان مازندران با حضور زائران و خادمان شهدا است. انتهای پیام/
[ چهارشنبه 25 اسفند 1395 ] [ 7:33 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
۲۵ اسفند، سالروز شهادت یکی از ماندگارترین سرداران دفاع مقدس است؛ شهیدی که پیکر مطهرش هم به آبهای گرم جنوب پیوست و مانند برادرش حمید، مفقودالاثر شد. کد خبر: ۲۳۲۲۵۴ تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲ - 15March 2017 منبع: مهر
[ چهارشنبه 25 اسفند 1395 ] [ 7:32 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
«روزی در کنار شهدا در همین سرزمینها به دفاع از وطن پرداختیم و آنان رفتند و من ماندم و امروز جوانانی در راه دفاع از حرم به شهادت میرسند که مزد خودشان را در لباس خادمی دریافت کردهاند.» کد خبر: ۲۳۲۲۵۸ تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰ - 15March 2017 این خادم هفتاد ساله میگوید: عشق و شوق خادمی و تقوایی که در بین جوانان وجود دارد، من را خجالت زده کرده است. او که از نیروهای سردار رشید اسلام شهید «محمد ابراهیم همت» در دوران دفاع مقدس بوده است، میگوید: روزی که خبر شهادت همت را شنیدیم، تمامی نیروهای لشکر محمد رسول الله(ص) بسیار ناراحت شدند و دسته عزا به راه انداختند و به سمت حسینیه دوکوهه رفتند و در آن حسینیه که امروز مزین به نام حاج همت است، عزاداری کردیم. وثوقی تصریح میکند: حدود 7 سال است که در یادمانهای شهدا خادمی میکنم. سالی در یادمان شهدای شلمچه خدمت میکردم که در اطراف یادمان پلاک و استخوانی یافت شد. آن روز حس و حال خاصی داشتیم. ساعتها اشک ریختیم و عزاداری کردیم. وی در پایان میگوید: من از قافله عقب ماندم، هم از قافله شهدای دفاع مقدس و هم از قافلهی شهدای مدافع حرم؛ بسیاری از خادمان بودند که سالهای قبل در کنار ما و در همین لباس خادمی به زائران خدمت میکردند و مزد شهادت خودشان را گرفتند و در راه دفاع از حرم به شهادت رسیدند. جوانان عزیز نمیگذارند من خادمی بکنم، چرا که هر کاری که میخواهم انجام بدهم آنان پیش قدم میشوند. من هم به آنان میگویم شما خسیس هستید و نمیگذارید اجری ببرم. مثلا تا میخواهم زبالهای از روی زمین بردارم، سه جوان خادم میآیند و آن کار را انجام میدهند. یک بار در یادمان شهدای طلائیه به ناچار کوزهای در دست گرفتم و به زائران آب دادم. انتهای پیام/
[ چهارشنبه 25 اسفند 1395 ] [ 7:32 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام گفت: هیچگاه صلاح نیست که بسیجیها و هیأتیها به طور مشخص از یک کاندیدای خاص حمایت کنند اما وظیفه همه مؤمنان است که ملاکها و معیارهای مدنظر رهبری را خوب بشناسند و بفهمند و آنها را معرفی کنند. کد خبر: ۲۳۲۲۹۰ تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۷ - 15March 2017 منبع: باشگاه خبرنگاران
[ چهارشنبه 25 اسفند 1395 ] [ 7:32 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
وی افزود: پیکر پاک این شهدا در مناطق عملیاتی کربلای ۴، رمضان، خیبر، بدر، محرم، همچنین محور تک پشتیبانی در عملیات والفجر ۸، مناطق جزایر اروند، منطقه کتیبان، شرق دجله و منطقه زبیدات عراق کاوش شد. فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح تصریح کرد: بهفضل الهی امسال با تلاشهایی که صورت گرفت پیکر مطهر ۵۳۶ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس را کشف کردیم که آخرین مرحله روز گذشته بود که ابدان پاک ۲۱ شهید در منطقه سومار کاوش شد. وی با بیان اینکه مجموع شهدای بازگشته به میهن در سال جاری ۵۳۶ شهید بود، عنوان کرد: شهدایی که امروز از آبراه اروند وارد شدند برای برگزاری آئین وداع به شهرستان دزفول منتقل میشوند. باقرزاده در پایان خاطرنشان کرد: مراحل شناسایی پیکر مطهر ۱۶۵ شهید تازه تفحص شده دوران هشت سال دفاع مقدس تا پیش از ماه رمضان انجام میشود. انتهای پیام/
[ یک شنبه 22 اسفند 1395 ] [ 7:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه شهدا زندهاند و نزد خدا روزی میخورند، گفت: شهدا نظارهگر جامعه به ویژه مسئولین هستند و نخستین مسرت آنها در این خواهد بود که ببینند در جامعه راه آنها پیموده میشود. کد خبر: ۲۳۱۷۲۷ تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۵ - 12March 2017 به گزارش دفاع پرس از آذربایجان شرقی، سرتیپ دوم پاسدار عزتالله جعفری مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان شرقی در چهارمین جشنواره «اسوههای صبر و مقاومت» که صبح امروز (22 اسفند) در سالن اجتماعات مصلی اعظم امام خمینی(ره) تبریز برگزار شد، اظهار داشت: شهدا ترجمان آیات الهی و قرآن، کسانی بودند که برای استمرار حیات اسلامی جان خود را فدا نمودند. وی ادامه داد: در زمانی که صدام به نمایندگی از دنیای کفر برای شکست انقلاب اسلامی کمر همت بسته بود، همسران و پدران شما به پا خاستند و برای دفاع از شرف، ناموس و وطن قیام کردند. مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان با اشاره به اینکه شهدا زندهاند و نزد خدا روزی میخورند، خاطر نشان کرد: شهدا نظارهگر جامعه به ویژه مسئولین هستند و نخستین مسرت آنها در این خواهد بود که ببینند در جامعه راه آنها پیموده میشود. وی بیان داشت: برخی شهدا همچون «مراثی» و «ذاکری» سیوپنج سال پس از هشت سال دفاع مقدس و علیرغم بازنشستگی ردای شهادت را در میان جنگ بر تن کردند و در جمع مدافعین حرم و دفاع از حریم ولایت شهید شدند. این رزمنده سالهای دفاع مقدس با بیان اینکه اگر شهدا امروز زنده بودند دفاع از نظام اسلامی را سرلوحه عملکرد خود قرار میدادند، تاکید کرد: دفاع همچنان باقی است و امروز جهاد از این نظام و ولایت بر عهدهی ما قرار گرفته است. انتهای پیام/
[ یک شنبه 22 اسفند 1395 ] [ 7:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
یادواره سردار سرلشکر شهید سید محمدحسین علمالهدی فرمانده سپاه هویزه و ۱۲۰ دانشآموز شهید دبیرستان شهید مصطفی خمینی در اهواز برگزار شد. کد خبر: ۲۳۱۷۴۰ تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۸ - 12March 2017 به گزارش دفاع پرس از خوزستان، یادواره سردار سرلشکر شهید سید «محمدحسین علمالهدی» فرمانده سپاه هویزه و 120 دانشآموز شهید دبیرستان شهید «مصطفی خمینی» اهواز با حضور خانواده شهدا و اقشار مختلف مردم در اهواز برگزار شد. این یادواره امروز یکشنبه 22 اسفند ماه همزمان با سالروز رحلت حضرت ام البنین(س) و روز تکریم مادران و همسران شهدا، ساعت 9:30 صبح آغاز شد و مردم خوزستان یاد و خاطره فرمانده برومند عملیات «نصر» و شهدای دانشآموز را گرامی داشتند. این مراسم با حضور آیتالله «سید محمدعلی موسویجزایری»، نماینده ولی فقیه در خوزستان در محل این دبیرستان واقع در خیابان شهید جهانیان پشت مجموعه ورزشی شهید باهنر (کلوب واحدی) برگزار شد. سخنران این مراسم، حجتالاسلام «زرشناس» مسئول بسیج دانشآموزی خوزستان بود. همچنین «حسین روشنازاده» ذکر مصیبت اهل بیت (ع) پرداخت و «سید کریم موسوی» نیز به مبتهل خوانی پرداخت. انتهای پیام/
[ یک شنبه 22 اسفند 1395 ] [ 7:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
پیکر پاک مادر گرانقدر شهید «فرامرز رضازاده»، از شهدای مدافع حرم خوزستان در شهر شهیدپرور «باغملک» تشییع شد. کد خبر: ۲۳۱۷۴۲ تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۵ - 12March 2017 به گزارش دفاع پرس از خوزستان، مردم «باغملک» پیکر پاک و مطهر مادر گرانقدر شهید «فرامرز رضازاده»، از شهدای مدافع حرم خوزستان را بر دوش خود تشییع کردند. در این مراسم که جمعی از مسئولان محلی از جمله رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران باغملک حضور داشتند و به مقام شامخ این مادر شهید ادای احترام کردند. جمعی مسئولین بهویژه رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران باغملک و همچنین خانوادههای معظم شهدای مدافع حرم از جمله خانواده شهید «مجتبی زکویزاده» و خانواده شهید «محمدرضا علیخانی» در آئین تشییع پیکر پاک مادر گرانقدر شهید فرامرز رضازاده، از شهدای مدافع حرم خوزستان حضور داشتند. مادر گرانقدر شهید فرامرز رضازاده، از شهدای مدافع حرم خوزستان و دومین شهید مدافع حرم باغملک در حالی که از دی ماه سال 1394 در غم شهادت فرزندش نشسته بود، روز پنجشنبه 19 اسفند ماه سال 1395 دار فانی را وداع گفت و به فرزند شهیدش پیوست. شهید فرامرز رضازاده به عنوان نخستین فرزند از خانواده شش نفره رضازاده در شهر باغملک خوزستان دیده به جهان گشود که یکی از رزمندگان این شهرستان نیز محسوب میشود. این فرزند دلیر خوزستان که برای دفاع از حرم حضرت زینب کبری (س) و حضرت رقیه (س) عازم سوریه شده بود و در روز یکشنبه 29 آذر ماه سال 1394 همزمان با هشتم ربیعالاول سال 1437 هجری قمری و سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) در استان حلب سوریه به شهادت رسید. در این روز یکی از دوستان قدیمی شهید رضازاده، به نام شهید محمدرضا علیخانی به شدت مجروح شد و چند روز بعد یعنی در روز چهارشنبه دوم دی ماه سال 1394 مقارن با 11 ربیع الاول سال 1437 هجری قمری در شهر «خان طومان» استان حلب سوریه شربت شهادت را نوشید. پیکر مطهر این شهید مدافع حرم در روز جمعه 4 دی ماه 1394 از طریق فرودگاه بینالمللی اهواز و با استقبال بینظیر مردم و مسئولان به خوزستان منتقل شد. مردم خوزستان با حضور در شهر باغملک و استقبال بینظیر، پیکر مطهر شهید فرامرز رضازاده را در بر دوش خود تشییع کردند، پس از آئین تشییع پیکر مطهر این شهید مدافع حرم خوزستانی در گلزار شهدای منطقه منجنق سفلی باغملک آرام گرفت. از شهید فرامرز رضازاده سه فرزند پسر به نامهای «مجتبی»، «مصطفی» و «محسن» و یک دختر به یادگار مانده است . انتهای پیام/
قبور شهدا، مراکز علمی را با فرهنگ حماسه و ایثار پیوند داده است
ادامه مطلب
اعزام خانواده شهدای استان مازندران به اردوی راهیان نور
ادامه مطلب
شهیدی که پیکر مطهرش در آبهای گرم جنوب آرمیده است
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، شهید مهدی باکری از سرداران صادق و مخلص انقلاب و دفاع مقدس بود؛ فرمانده شهیدی که رهبر مجاهد انقلاب دربارهاش میفرمایند: «...شهید باکری یکی از همین جوانهاست؛ من آن شهید را قبل از انقلاب از نزدیک می شناختم. این جوان مومن و صالح مشهد پیش من آمد؛ حقِ او بود که بعد از انقلاب یکی از سرداران این انقلاب بشود؛ چون صادق و مخلص بود و حق او بود که شهید بشود...»
سخن از مهدی باکری است؛ متولد سال ۱۳۳۳ در میاندوآب. کودک بود که مادرش را از دست داد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ارومیه گذراند و البته از همان ایام، رنج نیازمندان و مردم محروم را میفهمید. نقل است که روزی در حالیکه گونهها و دستهایش سرخ و کبود شده بود؛ از مدرسه به خانه میآید؛ پدرش همان شب تصمیم میگیرد که پالتویی برایش تهیه کند.
دو روز بعد با پالتویی نو و زیبا به مدرسه میرود. غروب که از مدرسه بر میگردد، پالتو را با کمال ناراحتی به گوشه اتاق پرت می کند و وقتی با نگاه بُهت زده اعضای خانواده رو به رو می شود، در حالی که می گرید؛ می گوید: «چطور راضی میشوید که من پالتو بپوشم؛ اما دوست بغل دستی من در کلاس از سرما بلرزد!؟»
او نوجوان بود که برادرش علی باکری به دست دژخیمان ساواک به شهادت رسید. شاید همین امر هم سبب شد تا وی با مبارزان انقلابی آشنا شود و به جمع انقلابیون بپیوندد. اینگونه بود که وی به همراه برادرش حمید، در مبارزات انقلابی مردمی شرکت می کرد و حتی برای تهیه اسلحه، حمید را به خارج از کشور میفرستاد؛ این بود که وی و حمید، همیشه تحت نظارت و ردیابی مأموران ساواک بودند و البته زندگی مخفیانهای داشتند.
مهدی در آن سالها از ادامه تحصیل هم غافل نبود و در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز پذیرفته شد.
انقلاب اسلامی که به پیروزی رسید، مهدی به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در سازماندهی سپاه ارومیه ایفاگر نقش فعال بود. او در همان سالها، حدود یک سال هم به عنوان شهردار ارومیه برگزیده شد که آن روزها، یادآور خاطرات یک شهردار مردمی برای اهالی ارومیه است.
همسر شهید مهدی باکری از آن روزها خاطرهای دارد: «زمانی که آقای مهدی شهردار ارومیه بودند؛ شبی باران بسیار تندی باریدن گرفت. میخواست از منزل خارج شود که پرسیدم این موقع و توی این هوا کجا می روی؟ گفت باید بروم. حسّ کنجکاوی مرا بر آن داشت تا همراهش بروم. با لندور شهرداری راه افتادیم تو شهر.
نزدیکیهای فرودگاه یک حلبی آباد بود. رفتیم آنجا. توی کوچه پس کوچههایش پر از آب و گل بود. آب وسط کوچه صاف میرفت توی یکی از خانهها. در خانه را که زد پیرمردی آمد دم در. ما را که دید شروع کرد به بد و بیراه گفتن به شهردار. میگفت آخه این چه شهرداریه که ما داریم؛ نمییاد یه سری بهمون بزنه ببینه چی میکشیم. آقا مهدی بهش گفت خیلی خب پدر جان؛ شما یه بیل به ما بده درستش میکنیم. پیرمرد گفت برید بابا شما هم؛ بیلم کجا بود! از یکی از همسایه ها بیل گرفتیم. تا نزدیکیهای اذان صبح توی کوچه آبراه می کندیم.»
مهدی در آن سالها و در مقطعی، مسئولیت جهاد سازندگی استان آذربایجان غربی را هم بر عهده گرفت و البته روزهایی هم به ضرورت، دادستان دادگاه انقلاب ارومیه شد.
جنگ که آغاز شد، او به جبهه ها شتافت و معاونت تیپ نجف اشرف را پذیرفت. مهدی باکری در عملیاتهای متعددی شرکت کرد که فتح المبین، والفجر مقدماتی، والفجر یک تا چهار، مسلم بن عقیل، رمضان و بیت المقدس از آن جمله است. او بعدها به فرماندهی تیپ عاشورا رسید؛ تیپی که چندی بعد به لشکر تبدیل شد و به عنوان یکی از لشکرهای خط شکن دفاع مقدس شناخته میشد.
مهدی باکری در چند عملیات هم مجروح و به عقب جبهه منتقل شد که البته تلاش داشت تا به سرعت به خط بازگردد. در عملیات خیبر بود که برادرش، حمید به شهادت رسید و او، شهادت حمید را از الطاف الهی دانست. پیکر حمید البته امکان انتقال به پشت جبهه را نیافت و وقتی برخی از رزمندگان با اصرار میخواستند تا برای انتقال پیکر مطهر حمید به جلو بروند؛ مهدی باکری به آنان گفت: «هرگاه فرصتی پیش آمد تا پیکر مطهر همه رزمندگان را به عقب منتقل کنیم؛ آنوقت پیکر حمید را هم میآوریم.»
همان روزها بود که مهدی برای پابوسی امام رئوف(ع)، به مشهد مقدس رفت و از آن حضرت تقاضای شهادت کرد. او سپس به محضر امام امت و سپس آیتالله خامنهای شرفیاب شد و از ایشان هم خواست تا برای شهادتش دعا کنند.
مهدی باکری در شب عملیات بدر برای رزمندگان سخن گفت و در بخشی از بیاناتش چنین بیان کرد: «... من به خاطر سختی عملیات تاکید می کنم که شما باید مثل حضرت ابراهیم(ع) باشید که رحمت خدا شامل حالش شد؛ مثل او در آتش بروید. خداوند اگر مصلحت بداند به صفوف دشمن رخنه خواهید کرد. باید در حد نهایی از سلاح مقاومت استفاده کنیم؛ هرگاه خداوند مقاومت ما را دید رحمت خود را شامل حال ما میگرداند ... فرمانده اصلی ما، خدا و امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف است. اصل، آنها هستند و ما موقت هستیم؛ ما وسیله هستیم برای بردن شما به میدان جنگ. وظیفه ما مقاومت تا آخرین نفس و اطاعت از فرماندهی است... تا موقعی که دستور حمله داده نشده؛ کسی تیراندازی نکند. حتی اگر مجروح شد سکوت را رعایت کند؛ دندانها را به هم بفشارد و فریاد نکند. با هر رگبار سبحان الله بگویید. در عملیات خسته نشوید. بعد از هر درگیری و عملیات، شهدا و مجروحان را تخلیه کرده و با سازماندهی مجدد کار را ادامه دهید. حداکثر استفاده را از وسایل بکنید. اگر این پارو بشکند، به جای آن پاروی دیگری وجود ندارد. با همین قایقها باید عملیات بکنیم. لباسهای غواصی را خوب نگهداری کنید. یک سال است دنبال این امکانات هستیم ...»
و سرانجام او در همین عملیات و در مانند چنین روزی، یعنی در بیست و پنجمین روز از اسفند ماه سال ۱۳۶۳ به معراج رسید و وقتی همرزمانش تلاش داشتند تا پیکرش را به پشت جبهه منتقل کنند؛ قایق حامل پیکر مطهر، بر اثر اصابت آر پی جی منهدم شد و جسد مطهر سردار شهید مهدی باکری به آبهای هورالعظیم و دجله پیوست.
درباره سیره و توصیههای شهید باکری سخنان زیادی گفته شده است؛ اما باید گفت یکی از مهمترین سفارشات او درباره اطاعت از ولایت و رهبری بود؛ او معتقد بود سخنان امام خمینی الهام گرفته از آیات الهی است که باید جلو چشمان ما باشد تا همیشه آنها را ببینیم و از یاد نبریم؛ به همین دلیل بود که عادت داشت تا سخنان امام را بشنود و آنها را بنویسد؛ همچنین اگر فرصت شنیدن پیدا نمی کرد؛ سفارش می کرد تا سخنان امام را برای او ضبط کنند تا بتواند بعدا آنها را بشنود و درس بگیرد.
او وصیتنامهاش را در روزهای ابتدایی سال شهادتش یعنی در فروردین ماه سال ۱۳۶۳ نوشت که بخشهایی از آن، پایان بخش این گفتار خواهد بود:
«بسم الله الرحمن الرحیم
یا الله یا محمد(ص) یا علی(ع) یا فاطمه زهرا(س) یا حسن(ع) یا حسین(ع) یا علی(ع) یا محمد(ع) یا جعفر(ع) یا موسی(ع) یا علی(ع) یا محمد(ع) یا علی(ع) یا حسن(ع) یا حجه(عج)
و شما ای ولیّ مان یا روح الله و شما ای پیروان صادق امام، ای شهیدان.
خدایا چگونه وصیت نامه بنویسم در حالیکه سراپا گناه و معصیت، سراپا تقصیر و نا فرمانی ام. گرچه از رحمت و بخشش تو ناامید نیستم ولی ترسم از این است که نیامرزیده از دنیا بروم. میترسم رفتنم خالص نباشد و پذیرفته درگاهت نشوم. یا رب العفو ... آه چقدر لذت بخش است انسان آماده باشد برای دیدار ربّ اش؛ ولی چه کنم تهیدستم؛ خدایا قبولم کن. سلام بر روح خدا! نجات دهنده ما از منجلاب عصر حاضر؛ عصر ظلم و ستم، عصر کفر و الحاد، عصر مظلومیت اسلام و پیروان واقعی اش. عزیزانم! اگر شبانه روز شُکرگزار خدا باشیم که نعمت اسلام و امام را به ما عنایت فرموده باز کم است. آگاه باشیم که سرباز راستین و صادق این نعمت شویم. خطر وسوسه های درونی و دنیافریبی را شناخته و بر حذر باشیم که صدق نیت و خلوص در عمل تنها چارهساز ماست. ای عاشقان ابا عبدالله! بایستی شهادت را در آغوش گرفت؛ گونه ها بایستی از حرارت و شوقش سرخ شود و ضربان قلب تندتر بزند. بایستی محتوای فرامین امام را درک و عمل نماییم تا بلکه قدری از تکلیف خود را در شکرگزاری بجا آورده باشیم ...»
سردار شهید مهدی باکری وصیت نامه اش را با این عبارت به پایان می آورد: «خدایا مرا پاکیزه بپذیر.»
ادامه مطلب
از قافله شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم جا ماندهام
به گزارش خبرنگار دفاع پرس در جهاد رسانهای شهید رهبر، «اکبر وثوقی» خادم اردوگاه مسعودیان اهواز است. او که موهایش سفیده شده است در کنار نوجوانان و جوانان با عشق و علاقه به خادمی میپردازد.
ادامه مطلب
بسیجیها و هیأتیها نباید از کاندیدای خاصی حمایت کنند
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، سردار محمداسماعیل مداحی، مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام درباره ولادت حضرت زهرا(س) گفت: بیش از 30 سال است که شعرا و مداحان در سالروز ولادت با سعادت حضرت زهرا(س) با رهبر معظم انقلاب دیدار میکنند.
وی در ادامه بیان کرد: در این سال های اخیر حدود 400 نفر از مداحان خواهر از سراسر کشور نیز در این دیدارها شرکت میکنند.
مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام اظهار داشت: ما پیش از این که بخواهیم به عزاداری ایام فاطمیه توجه داشته باشیم، باید به هدف ایشان توجه داشته باشیم که این بانوی بزرگوار هدفشان دفاع از ولایت بود.
مداحی تأکید کرد: ما در ولایتمداری و دفاع از ولایت الگو و شاخصی بهتر از ایشان در اسلام نداریم؛ اگر حضرت زهرا(س) در آن مقطع زمانی از ولایت دفاع نمیکردند، مردم تصور میکردند چون دختر پیامبر اکرم(ص) در این حادثه سکوت کردهاند، پس حتما حق با غاصبانی است که به خانه ایشان یورش برده بودند.
وی با بیان این که حضرت زهرا(س) در مقابل منافقان و غاصبان ایستادند و با خطبه ها و موضع گیری های شفاف به مردم ثابت کردند که آن ها منافق و غاصب هستند، توضیح داد: ایشان ولایتمداری خود را با زحمات، لطمات و زجرهایی که کشیدند ثابت کردند و در همین راه هم به شهادت رسیدند.
مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام ادامه داد: ما باید به جای اظهار نظر شخصی، نظرات رهبر معظم انقلاب را مدنظر قرار دهیم و ایشان نظرشان این است که عزاداری ایام فاطمیه در حسینیهها و مساجد برگزار شود و در قالب دسته جات عزاداری و به خیابانها کشیده نشود.
مداحی با تأکید بر این که از ولایتمداری حضرت زهرا(س) باید الگو بگیریم و نظرات ولایت را اجرایی کنیم، اشاره کرد: ما نسبت به شناخت ابعاد متخلف زندگی حضرت زهرا(س) و تبلیغ و انتشار آن در میان نسل جوان کوتاهی کرده و با ضعف رو به رو هستیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از دختران و زنان جامعه ما نسبت به حجاب توجیه نیستند و خودشان هم نمی دانند که نسبت به این احکام ناآگاه هستند؛ از طرف دیگر برخی مردان هم از انگشتر و گردنبند طلا استفاده می کنند که از حرمت آن آگاه نیستند.
مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام یکی از وظایف علما، بزرگان و مبلغان حوزه علمیه را تبیین شخصیت حضرت زهرا(س) برای دختران و زنان جامعه افزود: وظیفه مدیران اجرایی و هیأت های مذهبی نیز این است که این سیره را به شکل جزئی به نسل جوان، با ابزار مختلف بشناسانند.
مداحی تأکید کرد: هیچ گاه صلاح نیست که بسیجی ها و هیأتی ها به طور مشخص از یک کاندیدای خاص حمایت کنند اما وظیفه همه مؤمنان است که ملاک ها و معیارهای مدنظر رهبری را خوب بشناسند و بفهمند و آن ها را معرفی کنند؛ چرا که بسیاری از مردم به این دلیل که با این ملاک ها آشنا نیستند، در بزنگاه ها دچار اشتباه می شوند.
وی ادامه داد: این اشتباه در انتخاب سبب می شود که نظام جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی عقب بماند و شاهد پیشرفت چشمگیری نباشد؛ برای این کار باید از ابزار و روش های مختلف مثل اینترنت و فضای مجازی بهره گیری شود.
مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام با اشاره به یکی از ویژگی های نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهور مدنظر رهبر معظم انقلاب، ابراز کرد: رییس جمهور ایران باید در مقابل بیگانه ها و دشمنان انقلاب و اسلام، مقاوم، خستگی ناپذیر و شجاع باشد.
مداحی در پایان خاطرنشان کرد: ریاست جمهوری ایران در مقابل اسرائیل و آمریکا باید طوری عمل کند که این مستکبران حتی جرأت حمله لفظی هم به ما نداشته باشند چه رسد به حمله نظامی و یا این که بخواهند گزینه های روی میز را به رخ ما بکشند.
ادامه مطلب
پیکر ۱۶۵ شهید تازه تفحص شده تا پیش از ماه رمضان شناسایی میشود
به گزارش دفاع پرس از خوزستان، سردار سید محمد باقرزاده صبح امروز در حاشیه آئین تبادل پیکر مطهر ۱۶۵۵ شهید تازه تفحص شده دوران هشت سال دفاع مقدس در جمع خبرنگاران در مرز شلمچه اظهار داشت: پیکرهای طیبه شهدایی که از آبراه بینالمللی اروند وارد کشور شدند در طول روزهای اخیر کشف شدند.
ادامه مطلب
شهدا نظارهگر جامعه ما بهویژه مسئولین هستند
ادامه مطلب
یادواره شهید «محمدحسین علم الهدی» و ۱۲۰ دانشآموز شهید اهوازی برگزار شد
ادامه مطلب
پیکر پاک مادر شهید «فرامرز رضازاده» در «باغملک» تشییع شد
ادامه مطلب