دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

در مراسم شهادتم شربت و شیرینی پخش کنید

 

در فرازی از وصیت‌نامه شهید "عبدالحسین عرب نژاد" آمده است: در شهادت من همیشه شربت و شیرینی پخش کنید و خوشحال باشید که توانسته‌اید چنین فرزندی را در راه اسلام فدا کنید.

در مراسم شهادتم شربت و شیرینی پخش کنید

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، شهید عبدالحسین عرب نژاد در 23 خرداد سال 67 یعنی سال پایانی جنگ، در 19 سالگی در عملیات بیت المقدس7 به شهادت رسید اما هیچ گاه خبری از پیکر او نرسید و اسمش جزو شهدای مفقود الجسد باقی ماند تا اینکه سه سال پیش نتایج آزمایش DNA که خانواده شهید انجام داده بودند رسما اعلام شد و طبق آن مشخص شد یکی از 5 شهید گمنام مدفون شده در مسجد فائق تهران، شهید عبدالحسین عرب نژاد است.

در ادامه فرازی از وصیت نامه شهید عبدالحسین عرب نژاد را می‌خوانید:

با سلام و درود بر امام زمان(عج) و نایب بر حقش امام خمینی و درود بر رزمندگان جبهه حق و با سلام بر شهیدان راه اسلام به خصوص شهید مظلوم دکتر بهشتی و یارانش.

مادر جان! امیدوارم که مرا حلال کنید. اگر چه من شما را خیلی اذیت کردم و اگر چه من سعادتی نصیبم شد و شهید شدم مبادا در نبودن من گریه کنید. در شهادت من همیشه شربت و شیرینی پخش کنید و خوشحال باشید که توانسته‌اید چنین فرزندی را در راه اسلام فدا کنید. گرچه خون من ارزشی ندارد در برابر اسلام و اگر چنانچه خواستید گریه کنید به یاد عاشورای امام حسین(ع) و به یاد جوان امام حسین(ع) علی اکبر که همگی در روز عاشورا شهید شدند. گریه کنید و همیشه به یاد مصیبت‌های حضرت زینب(س) باشید و گریه کنید و اگر من شهید شدم من را در کنار شهدای دیگر در گلزار شهدای خانوک دفن کنید.

و همگی را به تقوا و صبر الهی دعوت می‌کنم و می‌خواهم همه خواهران و برادرانم را به تقوا دعوت کنید و همیشه با صبر باشید در برابر مشکلات.

از کلیه دوستان در سنگر مدرسه می‌خواهم که سنگرها را حفظ کنند و درسشان را بخوانند و به این کشور مقدس اسلامی کمک کنند تا ما به کشورهای دیگر نیاز نداشته باشیم و دست ظالمان و مستکبران را از این کشور مقدس اسلامی کوتاه کنند. تا بتوانند خود یکی از چرخ‌های این میهن خویش را بچرخانند و از آن‌ها هم می‌خواهم همچنان که درس می‌خوانند، ادامه بدهند و با صبر و با تقوا باشند و مبادا این امام امت را تنها بگذارند و این امام را یاری کنند تا انقلاب مهدی(عج) و همچنین می‌خواهم که به نماز جماعت تا می‌توانند بروند و نمازها را سر وقت بخوانند و خدا را در هر حال در نظر بگیرند و بعد از نمازها دعا کنید به جان امام و پیروزی رزمندگان.

از خواهرانم می‌خواهم که حجاب را رعایت کنند و همیشه پشتیبان امام امت باشند. از شما می‌خواهم که هر روز پنج شنبه سر مزار من بیایید و کمی مکث کنید و به یاد این شهیدان باشید و به یاد شهیدان کربلا باشید.

7 دی 65  روز یک شنبه

"عبدالحسین عرب نژاد"

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات2 ]

روزشمار دفاع مقدس (29 اردیبهشت 95)

 

امروز 29 اردیبهشت 1395 هجری شمسی برابر با 11 رجب 1437 هجری قمری و 18 می 2016 میلادی

روزشمار دفاع مقدس (29 اردیبهشت 95)

رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (29 اردیبهشت 1395)

• کشته شدن «یپرم خان اَرمنی» از قاتلان شیخ «فضل‏‌الله نوری» (۱۲۹۱ ش)

• آزادی منطقه کوشک از دست دشمن بعثی توسط قوای اسلام (۱۳۶۱ ش)

• دستگیری گسترده اعضای خانواده «آیت‏‌الله حکیم» توسط رژیم بعث عراق (۱۳۶۲ ش)

• در جنگی که بین سپاه سالارالدوله و نیروی دولتی در حوالی کرمانشاه آغاز شده بود سردار یپرم خان، رئیس نظمیه و دکتر سهراب به شهادت رسیدند (۱۲۹۱ش)

• آغاز عملیات بیت‌المقدس شش توسط دلاوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (۱۳۶۷ه. ش)

• درگذشت علامه بزرگ "محمد تقی شوشتری" عالم بزرگ اسلام (1374 ش)


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

بازدید از تالارهای باغ موزه دفاع مقدس رایگان شد

 

همزمان با 29 اردیبهشت ماه روز جهانی موزه بازدید از تالارهای باغ موزه دفاع مقدس برای عموم مردم رایگان است.

بازدید از تالارهای باغ موزه دفاع مقدس رایگان شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، همزمان با 29اردیبهشت ماه روز جهانی موزه بازدید از تالارهای باغ موزه دفاع مقدس برای عموم مردم رایگان است.

بازدید از مجموعه تالارهای هشت گانه موزه دفاع مقدس همانند سال های گذشته در روز جهانی موزه برای عموم رایگان است و بازدید‌کنندگان می‌توانند ضمن بازدید از فضای جذاب و دلنشین محوطه بیرونی شامل ادوات جنگی و خودروهای شهدای هسته‌ای و فضای مفرح و شاد باغ راه؛ به صورت رایگان از داخل تالار ها بازدید به عمل آورند.

کلیه علاقمندان می‌توانند روز چهارشنبه  29 اردیبهشت از ساعت 9 الی 17از این فضای معنوی بازدید کنند.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

جامع ترین کتاب نقش استان یزد در دوران دفاع مقدس

 

کتاب "خط شکن کویر "جامع ترین منبع نقش استان یزد برگرفته از خاطرات شفاهی سردار محمد مهدی فرهنگ دوست توسط اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس یزد به زودی منتشر می شود.

جامع ترین کتاب نقش استان یزد در دوران دفاع مقدس

به گزارش دفاع پرس از یزد؛ کتاب "خط شکن کویر"  خاطرات  فرهنگ دوست از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس به کوشش محمد علی همتی  توسط انتشارات "خط شکنان" وابسته به اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس یزد در آینده ای نزدیک منتشر می شود.

این کتاب حاصل چهل و سه جلسه مصاحبه و قریب به چهل و دو ساعت خاطره گویی از زبان معاون عملیات تیپ مستقل 18 الغدیر در دوران دفاع مقدس می باشد.

عملیات هایی که تیپ الغدیر حضور داشته است، نمونه های حضور پر شور رزمندگان یزدی در جبهه های نبرد حق علیه باطل از مطالب عنوان شده در کتاب "خط شکن کویر" است.

این کتاب با مشارکت گروه تعاون پیشگامان کویر یزد، بنیاد شهید و امور ایثارگران و مرکز حفظ آثار سپاه الغدیر یزد در دست چاپ می باشد.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

خرمشهر آیینه و مظهر تمام دوران دفاع مقدس محسوب می شود

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان خرمشهر را آیینه و مظهر تمام دوران دفاع مقدس عنوان کرد.

خرمشهر آیینه و مظهر تمام دوران دفاع مقدس محسوب می شود

به گزارش دفاع پرس از چهارمحال و بختیاری؛ سرهنگ پاسدار عباس عباسی  اظهار کرد: جنگ ها بیشتر در مرزها شکل می گیرد اما گاهی جنگ به شهرها کشانده می شود، شهر جایی است برای زندگی وقتی جنگ در آن رخ می دهد ماهیتش عوض می شود . وقتی مردم شهری تصمیم می گیرند در مقابل دشمن از زندگی و شرف خود دفاع کنند یک موقعیت بی نظیر تاریخی شکل می گیرد و به نماد و سمبل مقاومت تبدیل می شود. در جنگ شهرها استالین گراد بخاطر چنین موقعیتی جایگاهی ویژه پیدا می کند و نماد مقاومت می شود. خرمشهر هم بخاطر مقاومت بی نظیرش نماد و سمبل مقاومت ایرانیان می شود.

وی گفت: هم ایرانیان و همه جهانیان آزادی خرمشهر را نقطه عطفی در انقلاب اسلامی ایران می دانند، بیش از این در ادوار گذشته در پایان هر جنگ سخت یا آسان بخشی از خاک ایران از دست رفته بود اما جمهوری اسلامی ایران در طولانی ترین و سخت ترین جنگ تاریخ ایران یک وجب از خاک خود را از دست نداد.

عباسی بیان کرد: مقاومت در خرمشهر شروع دفاع جانانه و مقاومت در مقابل از دست رفتن خاک کشور بود.

وی با اشاره به استراتژی جنگ ها خاطرنشان کرد: در هر جنگی چه در مقیاس جهانی و یا منطقه ای و بین دو کشور آنچه مهمتر از خود جنگ است استراتژی آن است. اگر استراتژی جنگ محقق نشود بخصوص در مراحل اولیه جنگ یعنی شروع افول و شکست یکی از طرفین. در دفاع مقدس هم همین گونه است دشمنی که آمده انقلاب اسلامی را ساقط کند و سه روزه خوزستان را بگیرد، در خرمشهر 35 روز درگیر و پشت دروازه های شهر می ماند. پس این چنین است که خرمشهر آیینه و مظهر تمام دوران دفاع مقدس حساب می شود. اگر بخواهیم یک روز را به نام دفاع و مقاومت نام ببریم بهتر از روز آزادسازی خرمشهر نیست، اگر بخواهیم یکی از شادی های بزرگ مردم ایران را نام ببریم همین روز سوم خرداد است.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس افزود : از جمله نکات مهم درباره آزادسازی خرمشهر نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

طراحی عملیات که بسیار پیچیده، منسجم، با فرایند دقیق و مهندسی شده بود. علی رغم پیچیدگی های موانع طبیعی ای همچون کارون- اروند-هورالهویزه و کرخه و ساخت موانع مصنوعی مثل آب گرفتگی ها، خاکریز،سنگرهای بتنی دفاعی، میادین مین، تله های انفجاری و دشت وسیع مانور تانک های دشمن.- شناسایی قبل از عملیات که نزدیک به 18 ماه زمان برد. - عبور از کارون که خود بسیار پیچیده و دشوار بود. - سازماندهی 70 هزار بسیجی در 120 گردان سپاه و خلاقیت و ابتکار فرماندهان جوانی همچون حسن باقری که با اخلاص عمل و با توکل به خدا این حرکت عظیم را انجام دادند.

وی در پایان بیان کرد: بنابراین نباید برای خرمشهر فاتح و قهرمان درست کرد زیرا محور این فتح عظیم حضرت امام خمینی (ره) و بسیج و همه ملت ایران اسلامی در سایه صبر و تقوی بودند همانطور که خداوند می فرماید: بَلی‏ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ یَأْتُوکُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا یُمْدِدْکُمْ رَبُّکُمْ بِخَمْسَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِکَةِ مُسَوِّمینَ

آری ، ( امروز هم ) اگر استقامت و تقوا پیشه کنید ، و دشمن به همین زودی به سراغ شما بیاید ، خداوند شما را به پنج هزار نفر از فرشتگان ، که نشانه هایی با خود دارند ، مدد خواهد داد!


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

دیدار مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس آذربایجان غربی با خانواده شهید قشلاخلو

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی با خانواده شهید باقر قشلاخلو دیدار کرد.

دیدار مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس آذربایجان غربی با خانواده شهید قشلاخلو

به گزارش خبرگزاری دفاع پرس از ارومیه، سردار "سعید قربان نژاد" به همراه جمعی از کارکنان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، در راستای برنامه دیدار با خانواده معظم شهدا، به دیدار خانواده شهید قشلاخلو رفته و از آنها دلجویی کرد.

وی در این دیدار شهدا را افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: همه ما مدیون ایثارگری شهدا در طول دوران دفاع مقدس هستیم و افتخارات امروز ما در عرصه های مختلف نیز مرهون خون پاک شهداست.

در این دیدار، خانواده شهید قشلاخلو به بیان خاطراتی از فرزند شهید خود پرداختند.

گفتنی است؛ شهید باقر قشلاخلو از سربازان یگان اعزامی سپاه بود که طی عملیات مرصاد و در سن 21 سالگی به شهادت رسید.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:15 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

موزه دفاع مقدس استان تا پایان سال جاری تکمیل می شود

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی گفت: تلاش ما تکمیل موزه دفاع مقدس استان تا پایان سال جاری است.

موزه دفاع مقدس استان تا پایان سال جاری تکمیل می شود

به گزارش  دفاع پرس از ارومیه، سردار "سعید قربان نژاد" در جمع دانشجویان دانشگاه ارومیه که برای بازدید از پارک موزه دفاع مقدس  به اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان آمده بودند، گفت: امیدواریم با تکمیل موزه دفاع مقدس استان، بتوانیم تا حد امکان، حق مطلب درباره دوران 8 سال جنگ تحمیلی را در فضای محدودی که داریم به معرض نمایش بگذاریم.

وی با اشاره به بازدید گروه های دانشجویی از پارک موزه دفاع مقدس استان، افزود: یکی از راه های آشنایی بیشتر دانشجویان با فضای دوران دفاع مقدس، بازدید از همین پارک موزه است که امید داریم اساتید واحد درسی دفاع مقدس در طول ترم حداقل یکبار دانشجویان خود را به این مکان بیاورند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی با اشاره به فرارسیدن روز سوم خرداد، فتح خرمشهر را نماد مقاومت مردم ایران دانست و اظهار کرد: در این فتح بزرگ چند ویژگی بزرگ وجود دارد که مدت عملیات یکی از آنهاست؛ چنان که عملیات آزادسازی خرمشهر یا همان بیت المقدس از 10 اردیبهشت آغاز شد و تا 3 خرداد ادامه داشت.

وی ویژگی دیگر این عملیات را نیز وجود 3 عارضه طبیعی شامل رودهای کارون و کرخه و هورالعظیم بر سر راه رزمندگان برشمرد و گفت: رزمندگان اسلام باید از این 3 مانع عبور می کردند به همین جهت عملیات بیت المقدس در 3 مرحله انجام گرفت و در نهایت به فتح خرمشهر ختم شد.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

رضا پس از شهادت "روح الله صحرایی" بی تاب رفتن بود

 

"با روح الله مسابقه‌ای برای وصال به خدا گذاشته بودند که رضا جا مانده و ناراحت بود و هر لحظه دوست داشت توفیق شهادت برایش نصیب شود. رضا و روح الله همچون دو برادر بودند. بعد از شهادت روح الله بسیاری از رفتارهای رضا تغییر کرد."

رضا پس از شهادت

میثم سپاه انگیز از دوستان و همرزمان شهید مدافع حرم "رضا حاجی زاده" که اخیرا در درگیری با ترویست‌های تکفیری در خان طومان به شهادت رسید در گفت‌و‌گو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس اظهار داشت: نحوه آشنایی بنده با این شهید بزرگوار از مقطع کارشناسی دانشگاه آغاز شد. من، ایشان و شهید صحرایی با هم همکلاسی بودیم. من درسم زیاد خوب نبود و میثم نیز زیاد درس نمی‌خواند لذا به رسم دیگر دوستان بعضا ریزنوشته‌هایی را با خود به جلسه امتحان می‌بردیم.(خنده) من از آن ریزنوشته‌ها کمک‌هایی می‌گرفتم به رضا هم می‌دادم تا شاید به کارش آید اما او اعتنایی به کاغذها نداشت و دوست نداشت در امتحانات تقلب کند.

وی افزود: پس از آن در یکی دو رزمایش دوستی ما بیشتر شکل گرفت تا اینکه سال گذشته همراه با ایشان و شهید صحرایی عازم سوریه شدیم. شهید روح الله صحرایی در آن ماموریت به شهادت رسید و از آن پس دیگر رضا احساس تنهایی می‌کرد و بی‌تاب بود. با روح الله مسابقه‌ای برای وصال به خدا گذاشته بودند که رضا جا مانده و ناراحت بود و هر لحظه دوست داشت توفیق شهادت برایش نصیب شود. رضا و روح الله همچون دو برادر بودند. بعد از شهادت روح الله بسیاری از رفتارهای رضا تغییر کرد.

سپاه انگیز تصریح کرد: بعد از شهادت روح الله صحرایی مدت 20 روز در منطقه بودم. آسمانی شدن روح الله موجب شد که من به او بیشتر نزدیک شوم. به ایران که برگشتیم در شهر خودمان یعنی آمل هم که ایشان را می‌دیدم این بی‌تابی‌ش را واگویه می‌کرد. بار آخری که می‌خواست برود خانواده‌اش خیلی تلاش کردند تا مانع رفتنش بشوند اما موفق نشدند. رضا به خانواده‌اش گفته بود که این رفتنم دیگر برگشتی ندارد و خانواده‌اش هر لحظه انتظار شهادت رضایشان را داشتند.

این مدافع حرم خاطرنشان کرد: رضا چه آن وقتی که در ایران بود و چه بعد از آن که در سوریه بود بیشتر مشغول انجام ماموریت‌ها بود و کمتر در شهر و مقر حضور داشت. قبل از سوریه در کرمانشاه مشغول انجام ماموریت بود و پس از آن به لشکر عملیاتی 25 کربلا آمد و عاشقانه به سوریه رفت.

سپاه انگیز بیان داشت: آبان ماه سال گذشته در درگیری که در عملیات جعفر طیار داشتیم رضا دستش تیر خورد و باید به عقب می‌رفت اما با همان حال سرپایی خود را درمان کرد و در منطقه ماند و می‌گفت بالاخره بدون یک دست هم می‌شود جنگید و دفاع کرد.

وی در خصوص نحوه شهادت این مدافع حرم گفت: اینگونه روایت می‌کنند که در درگیری‌های اخیر خان طومان این شهید به دلیل اینکه تک تیرانداز بود جلوتر از دیگر نیروها بود. بالای ساختمانی مستقر بود و هر کدام از تکفیری‌ها که جلو می‌آمدند را به هلاکت می‌رساند. از آن ساختمان به ساختمان دیگری تغییر مکان می‌دهد و سپس به سمت تانکی که در آن نزدیکی بوده می‌رود تا با نارنجک آن تانک را منفجر کند اما از دور تیری به سوی او شلیک می‌شود و به شهادت می‌رسد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

فراخوان دریافت آثار شانزدهمین جشنواره شهیدحبیب غنی‌پور

 

فراخوان دریافت آثار شانزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنی پور منتشر شد.

فراخوان دریافت آثار شانزدهمین جشنواره شهیدحبیب غنی‌پور

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، دبیرخانه شانزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال شهید غنی‌پور فراخوان این دوره را منتشر کرد.

در این فراخوان آمده است، از نویسندگان مولفان و ناشران دعوت می‌شود یک نسخه از آثار خود را در 4 شاخه داستان کودک، نوجوان، داستان و رمان‌های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و رمان بزرگسال با موضوع آزاد به دبیرخانه ارسال کنند.

مهلت دریافت آثار توسط دبیرخانه تا 30 خرداد ماه سال جاری است.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395  ] [ 1:11 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]