شهدایی که با خمپاره افطار کردند |
آفتاب سوزان بر خط پدافندی در منطقه شلمچه میتابید و منتظر آمدن دو تا از بچهها برای تحویل گرفتن پست نگهبانی بودیم؛ اما دیر کردند؛ وقتی برای جویا شدن احوال آنها به سنگر نگهبانی رفتیم، با پیکرهای بی جانی روبرو شدیم که بر اثر موج خمپاره 60 با زبان روزه به شهادت رسیدهاند.
ماه مبارک رمضان فرصتی برای رسیدن به قله عبودیت و بندگی است؛ جبههها در هشت سال دفاع مقدس از این فیوضات مستثنی نبود؛ چه رزمندگان در حالی که روزهدار بودند با لبهایی تشنه و غرق در خون به ملاقات خدا رفتند.
اسماعیل زمانی که از دوران نوجوانی با برادر شهیدش «مهرداد زمانی» در جبهه حضور پیدا کرده، امروز از روزهای ماه رمضان در جبههها و 4 تن از هم سنگرانش که با خمپاره 60 افطار کردند، روایت میکند.
در دوران دفاع مقدس رزمندگان سعی میکردند از فیوضات ماه بیشترین بهره را ببرند؛ در برخی جبههها به دلایل مختلف که نیروها تا 10 روز در جایی مستقر نبودند و بنا به استراتژی جنگ و دستور فرماندهان، گاهی امکان روزه گرفتن برای رزمندگان فراهم نمیشد که آنها حسرت این موضوع را میخوردند، اما چون وظیفه حفظ اسلام بود، تابع شرایط بودند.
بعد از عملیات «کربلای 5» و «والفجر 8» از منطقه شلمچه تا خط کوشک، خط پدافندی بود؛ در سال 1366 و مصادف با 25 شعبان در آن منطقه مستقر بودیم؛ منطقهای با دمای بالای 50 درجه و رطوبت بسیار بالا.
اکثر رزمندگان روزه بودند؛ روزه گرفتن در دوران دفاع مقدس با روزه گرفتن امروزی و وجود تجهیزات سرمایشی خیلی متفاوت بود. بچهها برای خنک شدن در سنگر نگهبانی که درون زمین حفر شده بود، نی روییده در آب را میبریدند و به دریچههای دیدهبانی روی دیواره سنگر نصب میکردند و برای خنک شدن بادی که داخل سنگر میوزید، کمی آب روی نیها میپاشیدند.
برای سحری ساعت 3.5 بامداد تویوتا با یک دیگ غذا وارد منطقه میشد؛ تدارکات سعی میکرد در انتقال ظرفها صدایی بلند نشود که رزمندههایی که خواب بودند، بیدار شوند؛ اوج ایثار و از خودگذشتگی یادگار جبههها بود؛ برخی رزمندهها به سرعت سحری میخوردند تا پست خالی نماند و دوستان دیگر بتوانند سحری بخورند.
پیرمردی در تدارکات دسته قبل از افطار با چوب و هیزم آتش میافروخت و پس از جوشیدن آب، چایی دم میکرد. موقع افطار که میرسید، بچهها را دور سفره جمع میکرد و میگفت «بیایید چای ذغالی بخورید، بعد از چند ساعت تشنگی میچسبد». سفرهای بیریا و ساده با نان و پنیر و خرما در کنار دوستانی که فکر میکردیم همیشه پیش ما خواهند ماند، حال و هوای دیگری داشت
پیرمردی در تدارکات دسته قبل از افطار با چوب و هیزم آتش میافروخت و پس از جوشیدن آب، چایی دم میکرد. موقع افطار که میرسید، بچهها را دور سفره جمع میکرد و میگفت «بیایید چای ذغالی بخورید، بعد از چند ساعت تشنگی میچسبد». سفرهای بیریا و ساده با نان و پنیر و خرما در کنار دوستانی که فکر میکردیم همیشه پیش ما خواهند ماند، حال و هوای دیگری داشت.
همان روزها به همراه یکی از دوستان در پست نگهبانی بودیم؛ قرار بود بعد از ما شهید «پرویز غدیری» و شهید «عبدالرضا خیرالدین» جایگزین شوند؛ ساعت 12 بود و در فاصله 60 متری با عراق مستقر بودیم؛ هوا بسیار گرم بود و منتظر آمدن دوستان و جایگزینی برای پست نگهبانی بودیم. مدتی گذشت اما آنها نیامدند.
برای جویا شدن علت، به محل استراحت آنها رفتیم؛ به محض کنار زدن پتوی نصب شده به در سنگر، دیدم دوستان دراز کشیدهاند اما صدایی از آنها نمیآید؛ متوجه شدم خمپاره 60 از داخل دریچه وارد سنگر شده بود و شهیدان «پرویز غدیری»، «عبدالرضا خیرالدین»، «سید محسن موسوی» و یکی دیگر از شهدا که اسمش در خاطرم نیست، بر اثر موج گرفتگی به شهادت رسیده بودند.
روحشان شاد و یادشان گرامی
ادامه مطلب
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 1:09 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
پیمان 15 برادر در جبهه با تو برادر شدم در راه خدا و صفا کردم .اگر رخصت یافتم که داخل بهشت و جنت شوم ، داخل آن نروم مگر اینکه تو با من باشی. نوشتن پیمان برادری و شفاعت در زمان جنگ ، میان رزمندگان امری رایج و دلچسب بود . خواندن این پیمان نامه ها ، امروز برای حال و هوای ما دنیا زده گان بسیار ضروری است. شاید با مرور چنین اسنادی، این روزها هم جوانانی پیدا شوند و چنین پیمان هایی با هم ببندند. باور کنیم که راه شهادت هنوز باز است، به شرط آن که ... آن چه خواهید خواند شفاعت نامه ای است میان بچه های لشکر 5 نصر خراسان.از 15 نفری که پای این پیمان را امضا کرده اند ، 10 نفر به شهادت رسیده اند. خوش به حال آن 5 نفر. عجب گنجی زیر سر دارند. روحمان با یادشان شاد بسمه تعالی بنام کسی که قلوب مسلمین را به همدیگر نزدیک می کند با تو برادر شدم در راه خدا و صفا کردم . با تو در راه خدا و عهد کردم با خدا و فرشتگانش و کتاب هایش و رسولانش و پیغمبرانش و امامان معصوم علیهم السلام بر این که اگر من از اهل بهشت و مشمول شفاعت بوده باشم و رخصت یافتم که داخل بهشت و جنت شوم، داخل آن نروم مگر اینکه تو با من باشی. ساقط کردم از تو جمیع حقوق برادری را غیر از شفاعت و دعا و زیارت [شهید] محمد رضا عبدی – [شهید] خالق زاده – [شهید] سید حسین دولتی – [شهید] حسین محمد زاده – [شهید] محمد رضا پلنگی – [شهید] علی بهبودی – [شهید] محمد علی دوستی – [آزاده] علی عسگری – [شهید] علیرضا نجفی – [جانباز]محمد صمدی – [جانباز] فکور – [شهید] مجتبی مطیع – [شهید] جواد حلوایی – [جانباز] محمد یوسفی نگارنده : fatehan1 در 1391/08/20 11:05:43.
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 1:08 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
عملیات فاو نزدیک به هفت ماه کار شدید عملیاتی را می طلبید. بعد از این که تمام موقعیت ها آماده شد ما جمعی لشگر 27محمدرسول الله(ص) بودیم. بعد از این که به لشکر اطلاع دادند که عملیات در پیش داریم، نیروها را آماده کردند، ما از منطقه کرخه به اندیمشک به صورت کاملاً استتارشده و در پوشش اتوبوس هایی که روی آنها با پلاکاردهایی بزرگ نوشته شده بود: «بازدید دانش آموزان دبیرستان...
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 1:08 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
روزه داری در گرمای جنگ جوون ترها اشتیاق بیشتری داشتن و بیشتر هم از خودشون استقامت نشون میدادن. روزه داری در گرمای سوزان خرداد ماه خوزستان با توجه به اینکه نیروها تحت آموزش بودن واقعاً طاقت فرسا بود. اوایل خرداد ماه سال 63 مصادف شده بود با ماه مبارک رمضان ما در تیپ آموزشی 20 رمضان مسئولیت نیروهای اعزامی به منطقه را بر عهده داشتیم و در اردوگاهی نزدیک به پادگان دوکوهه در جاده اندیمشک مستقر بودیم. با نزدیک شدن ماه رمضان بچهها در تب و تاب این بودند که بدونن براشون ممکن هست روزه بگیرند یا نه از یه طرف دلمون میخواست روزه بگیریم از طرف دیگه به دلیل جابجایی های مدام طبعاً روزه هامون باطل میشد. چند نفری جمع شدیم رفتیم سراغ روحانی اردوگاه گفت : اگر بتونین قصد ده روز کنین میتونین روزه بگیرین با فرمانده تیپ مشورت کردیم گفت : بعیده که به این زودیها تغییر موقعیت بدیم به بچهها اعلام کردیم که هر کس بخواد و براش سخت نیست میتونه روزه بگیره. تقریباً تمام بچهها روزه گرفتن. اما جالب بود که جوونترها اشتیاق بیشتری داشتن و بیشتر هم از خودشون استقامت نشون میدادن. با نزدیک شدن ماه رمضان بچهها در تب و تاب این بودند که بدونن براشون ممکن هست روزه بگیرند یا نه از یه طرف دلمون میخواست روزه بگیریم از طرف دیگه به دلیل جابجایی های مدام طبعاً روزه هامون باطل میشد روزه داری گرمای سوزان خرداد ماه خوزستان و فعالیتهای زیاد روزانه، با توجه به اینکه نیروها تحت آموزش نظامی بودن واقعاً طاقت فرسا بود. هر روز صبح بعد از خوردن سحری و اقامه نماز جماعت برنامه صبحگاه و بعد هم آموزشهای سخت نظامی شروع میشد و تا ظهر ادامه داشت. بعد از نماز ظهر بچهها 2 ساعتی میرفتند تو چادرهاشون و استراحت میکردند گرمای هوا باعث میشد داخل چادر شبیه سونا بشه. بچهها یه سطل آب میذاشتن وسط چادر و دراز می کشیدن دورش و چفیه هاشونو تو سطل خیس می کردن و چفیه رو می کشیدن رو بدنشون تا کمی خنک بشن. اون ماه رمضان با همهی سختیهاش گذشت و حالا فقط حسرت آن روزهای سخت اما با صفا به دلمون مونده! نگارنده : fatehan1 در 1391/08/20 10:59:37.
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 1:08 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
امروز 28 اردیبهشت 1395 هجری شمسی برابر با 10رجب 1437 هجری قمری و 17 می 2016 میلادی رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (28 اردیبهشت 1395) • سقوط منطقه مهران توسط رژیم بعث عراق در جریان جنگ تحمیلی (۱۳۶۵ ش) • شهادت شهید مصطفی شهیدزاده (۱۳۶۰ش) • روز بزرگداشت حکیم عمر خیام رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی (17 می2016) • روز جهانی گنجینه و میراث فرهنگی (روز جهانی موزه)
[ سه شنبه 28 اردیبهشت 1395 ] [ 2:46 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، مراسم یکیمن سالگرد درگذشت مرحوم حاج محمد علی دل آذر پدر سردار شهید محمد جواد دل آذر فرمانده عملیات لشکر 17، روز پنجشنبه 30 اردیبهشت از ساعت 17:30 تا 19 در مسجد امام زین العابدین(ع) واقع در خیابان انقلاب، چهارراه سجادیه و سپس بر مزار آن مرحوم در گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) برگزار می گردد.
شهید محمد جواد دل آذر از مبارزان دوران پیروزی انقلاب اسلامی و از فرماندهان شجاع دوران دفاع مقدس و فرمانده محور و عملیات لشکر 17 امام علی بن ابی طالب(ع) بود که در 13 اسفند سال 1364 در عملیات والفجر هشت به شهادت رسید.
مرحوم محمد علی دل آذر نیز از فعالان پشتیبانی جبهه و از مبارزان دوران پیروزی انقلاب بود.
[ سه شنبه 28 اردیبهشت 1395 ] [ 2:41 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از سمنان، عملیات بیت المقدس 6 درآخرین ساعات شامگاه سه شنبه هم زمان با شب های لیالی قدر ماه مبارک رمضان مورخ 27/2/67 با رمز مبارک "یا امیر المومنین(ع)" در منطقه عمومی سلیمانیه عراق برای پاسخ به شرارتهای دشمن در خلیج فارس و روستاهای مرزی کشور و با هدف خارج کردن نیروهای خودی از تیررس دشمن و اشراف بر سد دوکان به مرحله اجرا گذاشته می شود.
رزمندگان سپاه پاسداران با حمله به مقر دشمن د رعمق خاک عراق، موفق می شوند ارتفاعات آسوس، استرک، شیخ محمد و ارتفاعات مهم 2266 و 2100 را آزاد سازند. در این تهاجم، یگانهایی از دشمن از جمله سه تیپ منهدم می شوند و تلفات و خساراتی بر آنها وارد می آید. با فشار قوای اسلام، مواضع رزمندگان از دید و تیررس خارج و سد و شهر دوکان نیز تحت کنترل آنها در می آید. در حالی که دشمن از تحرکات رزمندگان آگاه شده بود مرحله دوم این عملیات در منطقه عمومی ماووت از استان سلیمانیه آغاز و مواضع بعثیان را مورد هجوم قرار داد. تعداد دیگری را کشته و زخمی و عده ای را از جمله سرهنگ دوم صلاح احمد حسن، فرمانده گردان دوم از تیپ 448 و چند افسر بلند پایه را به اسارت درآوردند.
تلاش دشمن برای بازپس گیری مواضع از دست داده بی نتیجه می ماند. دشمن در اوج استیصال به سلاح شیمیایی متوسل می شود که با عکس العمل پدافند شیمیایی مواجه می شود. در این عملیات تیپ 76 از لشگر پیاده و 30 تا 70 درصد از تیپهای 448 و 606 از لشگر 4 پیاده منهدم شد و بیش از 2000 نفر کشته و زخمی و 400 نفر نیز به اسارت قوای اسلام در آوردند.
نقش تیپ پیاده مستقل 12 قائم(عج) در این عملیات:
با ا بلاغ ماموریت از سوی فرمانده قرارگاه نجف اشرف سرلشکر شهید نورالله شوشتری ، تیپ 12 قائم(عج) با داشتن ماموریت پدافندی جزیره مجنون خط خندق که یک گردان رزمی و تعدادی از واحدهای پشتیبانی رزم در آن خط مستقر بودند. در منطقه عملیاتی بیت المقدس 6 با استعداد دو گردان رزمی ذوالفقار و سیدالشهداء(که هر دو از شهرستان شاهرود) یک گردان رزمی پشتیبانی قمر بنی هاشم(ع) از شهرستان دامغان که یک گروهان از نیروهای گرمسار به این گردان مامور گردیدند کار پشتیبانی از دو گردان را به عهده داشتند. ضمنا 9 گردان پشتیبانی رزم نیز از گردانهای رزمی، پشتیبانی و حمایت می کردند.
برای شناسایی وقت چندانی نبود. نیروهای شناسایی حرکت کردند. در مسیر ارتفاع، خارهایی را در مسیر خود قرار داده تا به ارتفاع استرک رسیده، از آن جا به سمت ارتفاعات آسوس و ... شناسایی را انجام دادند. آسوس، ارتفاع شیخ محمد مشرف بر شهر بودند. یکی از مسئولین گفته بود هر کسی این ارتفاعات در دست او باشد حرف اول را می زند.تشنگی و گرسنگی بر نیروهای شناسایی غلبه پیدا کرده بود. از برف ها برای وضو استفاده می کردند و از علف های شنگی برای گرسنگی استفاده می کردند تا به عقب برگردند. شناسایی کامل گردید. گردان ها به علت صعب العبور بورن و فاصله با دشمن یک شب جلوتر به منطقه رفتند. با توجه به مسیر سخت نیروها در ساعات اولیه شب به بالای ارتفاع رسیدند و پس از درگیری بیشتر سنگرها فتح و عده زیادی نیز اسیر شدند. موفقیت کامل انجام شد و به اهداف از پیش تعیین شده نیز رسیدند. با توجه به نبود جاده وسایل تدارکاتی از طریق قاطر و هلی کوپتر به نیروها ی پشتیبانی می شد.
پس از اتمام عملیات مدتی نیز در ارتفاعات آسوس- استرک و شیخ محمد توسط گردان های قمر بنی هاشم و امام موسی بن جعفر (ع) خط پدافندی عهده دار شده و در این عملیات12 نفر از بهترین عزیزان و دلاوران عرصه نبرد به شهادت و تعدادی نیز مجروح گردیدند.به روح گرانقدر آنان درود میفرستیم.
[ سه شنبه 28 اردیبهشت 1395 ] [ 2:41 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از سمنان ، به دنبال عملیات غافلگیر کننده والفجر 8 و تصرف شهر استراتژیک فاو توسط رزمندگان اسلام و به هم خوردن توازن سیاسی- نظامی به نفع جمهوری اسلامی، رژیم عراق شیوهای جدید برگزید و درصدد فعال شدن در جبهه زمینی و موضع تهاجمی برآمد و این استراتژی را بعد از اشغال مهران، به استراتژی دفاع متحرک نامگذاری کرد.
هجوم سنگین دشمن به مهران در تاریخ 27/2/1365 نقطه اوج استراتژی دفاع متحرک عراق بود و عراق با موفقیتی که در این مرحله به دست آورد جرأت یافت اتخاذ استراتژی جدیدی موسوم به دفاع متحرک را اعلام کند. رژیم عراق در تبلیغات خود اعلام میکرد که تنها در مقابل عقب نشینی قوای ایران از مناطق عراق به ویژه فاو، مهران را پس خواهد داد. سپاه پاسداران با وارد کردن 18 گردان به مدت 20 روز توانست جلو ادامه ی نفوذ دشمن را گرفته و اگر اشغال مهران ادامه می یافت احتمال حمله ارتش عراق به شهر دهلران در 100 کیلومتریجنوب شرقی مهران نیز وجود داشت .
برادر سید تقی شاهچراغی فرمانده گردان حضرت رسول(ص) میگوید: همزمان با اشغال مهران توسط دشمن گردانهای استان پس از استقرار در خطوط پدافندی فاو بیش از یک ماه در مقر تیپ 21 امام رضا(ع) در اردوگاه حمیدیه حضور داشتند. بعداز ابلاغ توسط فرمانده تیپ گردانها به سمت آن منطقه حرکت کردند.
عراق شهر مهران را اشغال کرده بود و جاده ارتباطی اندیمشک - مهران در تیررس آتش دشمن قرار داشت بنابراین گردانها از طریق جاده خرم آباد - اسلام آباد و ایلام به سمت مهران آمدند و در نزدیکی مهران و کنارههای رودخانه کنجانچم مستقر شدند.
تا قبل از تثبیت کامل خط توسط دشمن میبایست در اولین فرصت عملیات آغاز شود. بنابراین شناسایی تعجیلی انجام شد. قرار شد گردان موسی بن جعفر(ع) به فرماندهی محمد ابراهیم غریبشاهیان در تپههای رضا آباد مهران و گردان کربلا به فرماندهی برادر علی استاد حسینی در منطقه باغ کشاورزی وارد عمل شده و دشمن را به عقب برانند.
گردان کربلا در مورخه 29/2/65 با آتش سنگین و کمینهای دشمن مواجه شده و جنگ سخت و تن به تن رخ میدهد و پیکر بیش از 35 تن از شهدای عزیز در منطقه میماند.
گردان موسی بن جعفر(ع) با شکست خط دشمن خود را به تپههای رضا آباد رسانده ولی به دلیل عدم الحاق با سایر یگانها صبح به مواضع قبلی خود برمیگردد.
قرار شد در شب بعد گردان های حضرت رسول (ص) از سمنان و چند گردان از مشهد مقدس وارد عمل شوند برای این کار اقایان سید اسماعیل سیادت و خسروی که سابقه طولانی در اطلاعات عملیات داشتند برای شناسایی تپه رضا اباد رفته و رودخانه ای خشک و با ارتفاع مناسب که تا نزدیکی دشمن ختم می شد را شناسایی و مطالب را به فرمانده گردان انتقال دادند و شب مسیر را به راحتی تا نزدیک دشمن طی نمودند .
پس از برخورد با دشمن و انهدام تانکها و نفرات موفق میشوند در ارتفاعات رضا آباد مستقر شوند. و مدت 3 روز خط پدافندی را اداره نمایند . تا زمینه را برای انجام عملیات بعدی فراهم گردد. در این حماسه و مقابله با تک دشمن تعداد 78 نفر به فیض شهادت نائل میآیند.
انتهای پیام /
[ سه شنبه 28 اردیبهشت 1395 ] [ 2:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
سردار سید جواد هاشمی در گفتگو با خبرنگار دفاع پرس در قم عنوان کرد: ترویج فرهنگ آرمانی و ارزشی ایثار و شهادت زمینه ساز حل بسیاری از گره ها بوده و ما در این راستا از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه استان قم نخستین استانی است که در نصب بنرهای تصاویر شهدا همراه با وصیتنامه آنان به طور گسترده فعالیت می کند، افزود: این اقدام، تحسین و حمایت مراجع عظام تقلید، خانواده های معظم شهدا و پیشکسوتان دفاع مقدس و دیگر نخبگان و آحاد جامعه را در پی داشته است و ما تمام توان خود را در این زمینه به کار خواهیم گرفت.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم تاکید کرد: در این راستا تصاویر شهدا همراه با بخشی از وصیتنامه های آنان با همکاری جامعة المصطفی(ص) به زبان های انگلیسی، عربی، اردو، فرانسه و ... ترجمه و در کنار تصاویر نورانی آنان در معابر عمومی نصب می گردد.
وی ادامه داد: علاوه بر تصاویر شهدای بزرگوار انقلاب و دفاع مقدس، نصب تصاویر همراه با وصیتنامه حدود 130 شهید مدافع حرم که قبور مطهرشان در استان قم قرار دارد، نیز از جمله اولویت های در حال اجرای بنیاد شهید استان می باشد.
[ سه شنبه 28 اردیبهشت 1395 ] [ 2:38 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرگزاری دفاع پرس از یزد، یادواره شهدای بخش عقدا با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی و اجرای گروه فدک و مجری گری آقای سهرابی جمعه شب 95/2/31 به مدت دو شب در کیلومتر 35 اردکان- عقدا امامزاده سید محمد هفتادر به همت ستاد برگزاری یادواره شهدا بخش عقدا برگزار می شود.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
روزشمار دفاع مقدس (28 اردیبهشت 95)
ادامه مطلب
مجلس بزرگداشت پدر شهید دل آذر در قم برگزار می شود
ادامه مطلب
گذری به عملیات بیت المقدس 6 و نقش تیپ مستقل 12 قائم(عج) سمنان در این عملیات
ادامه مطلب
نقش رزمندگان سمنان در مقابله پاتک دشمن در مهران
ادامه مطلب
وصیتنامه شهدا حداقل به سه زبان زنده ترجمه می شود
ادامه مطلب
یادواره شهدای بخش عقدا برگزار می شود
ادامه مطلب