شهید مدافع حرم افغان که مصداق «و السابقون السابقون» شد +تصاویربرایمان مهم بود چه اتفاقی برای شیعیان، زنان و کودکان سوریه میافتد؛ مهم بود بدانیم تکفیریها از حرم حضرت زینب(س) فاصله گرفتهاند، یا هنوز در اطراف حرم هستند؛ تا اینکه مطلع شدیم در لشکر فاطمیون میتوانیم ثبت نام کنیم. |
![]() |
به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، شهید حسین غلامی، برای اولین مرتبه بود که این نام را میشنیدم، اولین سوالی که ذهن مرا درگیر کرد این بود که در ردیف شهدای دفاع مقدس است یا شهدای مدافع عقیله بنی هاشم.
پاسخ شنیدم مدافع حریم عشق شده است و فدایی زینب( سلام الله علیها )، قرار ملاقاتی با خانوادهاش گذاشتیم. ساعت 6 بعد از ظهر، ساعت 5 از شهر دهق راه افتادیم، یکی یکی روستاهای زیبای بعد از شهر را سپری می کردیم، روستاهایی که تنها ارمغانشان طلای قرمز بود و تنها بهانه ماندن ساکنان آن در روستا همین طلای قرمز است.
کوچههای خاکی و گاها آسفالتی روستا را یکی بعد از دیگری پشت سر گذاشتیم. پرسان پرسان رسیدیم به خانه شهید حسین غلامی، خانه با حیاطی که انگار پیشرفت و زندگی مدرن را به خود تجربه نکرده بود. خاکی خاکی، درختهای گردو و آلبالو در این حیاط نه چندان زیبا اما دراندشت خودنمایی میکردند. خانهای قدیمی، سالهای بسیاری از روی ساخت خانه گذر کرده بودند. دیوارهای کاهگلی، آب به دیوارها خورده بود و بوی کاهگل با همه خاطراتش را در فضای غریب حیاط پر کرده بود.
دو اتاق جدا، جدا و یک آشپزخانه در پائین دو اتاق. آشپزخانه ای که پارچه ای با صدها سوراخ درشت و ریز به جای در خودنمایی میکرد. اما ای کاش حداقل این سقف در حال ریزش استیجاری نبود و مالک آن سلمان تنها نان آور خانه بود.
مادر شهید به استقبالمان آمد. با لهجه افغانی خوش آمد گویی گفت و وارد اتاق شدیم. اتاقی کوچک، عکسهای حسین دور تا دور اتاق برای خودش خوش نمایی می کرد. از حسین پرسیدم. حسین چند سالش بود؟ شغلش چه بود؟ تحصیلاتش چه بود؟ چرا به سوریه رفته؟ کارگر مرغداری چه دلیلی داشت که عشق جهاد به سرش بزند. برادرش سلمان درد و دلش را شروع کرد.
من جاماندهام، جا مانده از جهاد، جامانده از جنگ. حسین به سال ایرانی را نمیدانم کی به دنیا آمد، فقط میدانم بیست و دو سالش بود، تا 18 سالگی افغانستان بود و درس میخواند؛ دیپلم دارد.
وقتی دیپلمش را گرفت وارد ایران شد، با هم شروع کردیم به کار کردن تو مرغداری مورچه خورت. گاهی اخباری از جنگ سوریه میشنیدیم؛ پیگیر بودیم.
برایمان مهم بود چه اتفاقی برای شیعیان، زنان و کودکان سوریه میافتد. مهم بود برایمان بدانیم امروز تکفیریها چند کیلومتر از حرم حضرت زینب(سلام الله علیها) فاصله گرفتهاند، یا هنوز در اطراف حرم در حال کشت و کشتار هستند.
تا اینکه مطلع شدیم لشکر فاطمیون میتوانیم ثبت نام کنیم و ما هم سهمی در این جنگ داشته باشیم. من تنها رفتم ثبت نام کردم. حسین تا فهمید گفت: من هم میخواهم بیایم. گفتم: داداش تو بمون خونه پیش مادر و خواهرمون، اگر هر دو تامون برویم که کسی رو دیکه ندارم. تو بمون من بروم و بیایم بعد تو برو. گفت: نه من هم میخواهم بیایم.
گفتم: برادر جنگ سوریه خطرناکه، میگن احتمال زنده موندن ده درصد، شهادت نود درصد. میروی شهید میشوی، بزار فقط من بروم. خونه یه مرد میخواهد. هر دو تامون برویم نانآور خانه چه کسی میشود. نمیتوانم زن و بچهام و مادر خواهرمان را به امان خدا رها کنیم و برویم. گفت: من می روم و میآیم بعد تو برو. من عشق شهادت در قلبم است. شهادت از عسل برای من شیرین تر است.
حسین هم ثبت نام کرد. شوق و اشتیاق رفتن برای دفاع از حرم عقیله بنیهاشم حتی خواب را از چشمانمان ربوده بود. کم کم آماده می شدیم برای اعزام، به من گفتند تو را نمی توانیم ببریم. چشمت معیوب است، وقتی این را شنیدم انگار دنیا روی سرم آوار شد. از قافله جاماندم. و حسین رفت تا آسمان نشین شود. حسین به عنوان تک تیر انداز وارد سوریه شد.
18 اردیبهشت سال 94، اولین مرتبه بود که به سوریه میرفت.
هر روز تماس میگرفت. هفته اول گفت فقط زیارت میرویم. مناطق جنگی هنوز نرفتهایم. اما از هفته دوم وارد مناطق جنگی شده بودند.
هر مرتبه که زنگ می زد حال و هوایش به کل تغییر کرده بود شادمانی در صدایش موج می زد. تا 45 روزی که قرار بود ماموریتش تمام شود و برگردد. زنگ زد. گفتم: حسین جان 45 روزت تمام شده بر نمی گردی؟ گفت: من دیگه بر نمیگردم. این جا بهترین جا برای جنگ در راه خداست.
وقتی به این جا بیایی چیزهایی میبینی که دیگر پای برگشتی نداری، دوست داری بمانی و تا آخرین نفست و آخرین قطره خونت را در راه دفاع از عقیله بنی هاشم بریزی. و ماند 45 روزش، به دو ماه رسید.
شبهای قدر بود، خیلی نگران حالش بودم. شب 21 ماه رمضان بود. زنگ زد گفت: برای من خیلی دعا کنید، به آرزویم برسم. و از همان شب گوشیاش خاموش شد، نگرانیها هر لحظه بیشتر و بیشتر میشد.
اشکها و دلتنگیهای مادر انبار میشد روی هم. بغضهایش را میخورد و لحظه ای یک بار با صدای گوشی خاموش حسین رو به رو میشد. شب 23 ماه رمضان تک تیر انداز تکفیریها از پشت سر در تدمر حسین را میزند و دعاهای مادرم در شب 21 ماه رمضان در حق حسینش مستجاب شد و عاقبت به خیری نصیبش شد.
اشکهای سلمان جاری شد. مادر با لهجه صحبت میکرد. متوجه نمیشدم، حرفهایش را برایم ترجمه میکردند، بغضهایش را لحظه به لحظه میخورد، میترسیدم نکند روزهاش باطل شود که این همه بغض را نزدیک یک ساعت است میخورد و دم بر نمیآورد. با صدایی گریه به گلو گفت : تنها نان آور خانه ام سلمان است.
کارت اقامت ندارد،نمیدانیم چه کنیم؛ اگر اتفاقی برای سلمانم بیفتد من چه باید بکنم. کاش این مشکل پسرم حل میشد.
از خانه شهید بیرون آمدیم، همان مسیر زیبا و دل انگیز، اما این بار حال من همان حال رفت نبود. چقدر این شهید غریب بود. هیچ کس او را نمی شناخت، حتی مردم روستا نمیدانستند پسر خانواده شهید غلامی مدافع حرم است. مردم شهر من هم هیچ کدام نمی شناختنش. شاید بنرهای مراسم سالگرد در سطح شهر و روستا دلیلی شود برای شناخت حسین.
منبع: مشرق
ادامه مطلب
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:31 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
امام جمعه شهرستان آمل گفت: یادواره سرداران و هزار و ۴۱ شهید و نخستین سالگرد شهید روحالله سلطانی با سخنرانی آیتالله احمد خاتمی خطیب امام جمعه تهران در تیرماه امسال در این شهرستان برگزار میشود. به گزارش دفاع پرس از مازندران، حجتالاسلام سید جلیل مرتضوی امامجمعه شهرستان آمل در جلسه شورای اداری این شهرستان با اشاره بر اقتصاد مقاومتی و تأکید بر توجه این امر با ایجاد قرارگاه فرهنگی در این شهرستان گفت: در این قرارگاه باید گامهای بزرگی برای رشد و توسعه در بخشهای مختلف آمل برداریم.
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:31 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
در جلسه ای با حضور عالمی نیسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان و مسئول کمیته آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس، مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، مدیران دستگاهای اجرایی، تدوین دانشنامه دفاع مقدس خوزستان در اولویت برنامه های کمیته قرار گرفت. به گزارش دفاع پرس از استان خوزستان، عالمی نیسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری و مسئول کمیته تخصصی آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس گفت: در راستای تدوین نقش استان خوزستان در دفاع مقدس، کلیه دستگاه های اجرایی باید نسبت به تدوین عملکرد خود تلاش مضاعفی را انجام دهند. وی جمع آوری اسناد و آثار دفاع مقدس، تدوین خاطرات و تاریخ شفاهی مدیران دستگاه های اجرایی دوران دفاع مقدس و دانشنامه دفاع مقدس خوزستان را جزومهمترین موضوعات این کمیته برشمرد.
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:30 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
خانواده شهید سیاح طاهری و حبیب احمدزاده امشب مهمان برنامه «ماه نشان» هستند. به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، بیست و پنجمین قسمت برنامه «ماه نشان»، امروز دوشنبه ساعت 22:30 دقیقه روی آنتن شبکه افق سیما میرود.
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:30 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
رئوف شیبانی تاکید کرد که فرضیه زنده ماندن ۴ دیپلمات ایران و انتقال آنها به سرزمین اشغالی به قوت خود باقی است. به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، "محمدرضا رئوف شیبانی"، سفیر ایران در سوریه روز دوشنبه در گفتوگویی با افزود: با توجه به اینکه هنوز مدارک و مستنداتی مبنی بر شهادت این دیپلمات ها به دست ما نرسیده و هیچ طرفی مدرکی برای اثبات شهادت این افراد ارایه نکرده، همچنان فرضیه زنده بودن و انتقال آن ها به سرزمین های اشغالی به قوت خود باقی است. منبع: ایرنا
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:29 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
جشنواره کشوری فیلم کوتاه «عشق ایثار» در بخش های فیلم کوتاه داستانی، فیلم کوتاه مستند و نماهنگ همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار می شود. به گزارش دفاع پرس از بوشهر؛ وحید خرد در این خصوص اظهار داشت: این جشنواره سراسری با همکاری سازمان بسیج هنرمندان کشور و ستاد کنگره بزرگداشت چهار هزار شهید استان گلستان برگزار میشود. مسئول انجمن فیلم سازمان بسیج هنرمندان استان بوشهر افزود: اولین جشنواره فیلم کوتاه «عشق و ایثار» سه بخش فیلم کوتاه داستانی، فیلم کوتاه مستند و نماهنگ برگزار میشود و «بازخوانی ارزشها و آرمان انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس»، «جلوههای ایثار و شهادت»، «ولایت مداری در سیره شهدا»، «استکبارستیزی در سیره شهدا»، «شهدا و اقتدار اسلامی»، «نقش الگویی شهدا برای جوانان»، «حجاب و عفاف در سیره شهدا»، «جلوههای نماز و نیایش در سیره شهدا»، «سبک زندگی ایرانی و اسلامی در سیره شهدا»،«جلوههای استقامت و پایداری خانوادههای معظم شهدا» از محورهای موضوعی این جشنواره است. وی خاطرنشان کرد: هنرمندان هم استانی می توانند تا سی اُم مردادماه آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند و نیمه اول شهریور ماه آثار راهیافته به جشنواره معرفی می شوند. خرد در پایان با بیان اینکه این جشنواره هفته دفاع مقدس برگزار می شود یادآور شد: دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه «عشق و ایثار» در تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان خردمند جنوبی، کوچه مهاجر، پلاک 5، واحد 10 واقع شده است. اولین جشنواره فیلم کوتاه «عشق و ایثار» محورهای موضوعی: جوایز جشنواره: جوایز بخش داستانی جشنواره: ستاد برگزاری جشنواره براساس نظر کارشناسی، امکان حمایت و ساخت برای آثار بعدی کارگرانان منتخب را پیش بینی نموده است. بخش های جشنواره: گاه شمار جشنواره: مقررات عمومی: نحوه ارسال آثار: متقاضیان می بایست آثار خود را تا تاریخ تعیین شده به نشانی دبیرخانه واقع در تهران، خیابان کریم خان زند، خیابان خردمند جنوبی، کوچه مهاجر، پلاک 5، واحد 10 ارسال نمایند. شماره تماس ارتباط با دبیرخانه جشنواره 02188491438 است.
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:29 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
سرهنگ محمد حسن سلامی گفت: ترویج فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس از ضروریت های امروز کشور است. به گزارش دفاع پرس از سمنان، سرهنگ سلامی در دیدار خود با دکتر هنر بخش رئوف، رییس دانشگاه سمنان اظهار داشت: برای انتقال حماسههای انجامگرفته در دوران دفاع مقدس، ضرورت دارد مجامع علمی و دانشگاهی بهمنظور ثبت و انتقال این فرهنگ و تبیین نقش قشر جوان علمی کشور کوشش کنند.
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:29 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
معاون روابط عمومی و تبلیغات سپاه قائم آلمحمد(عج) استان سمنان گفت: «بهمن حسنی» از شهرستان گرمسار به جمع شهدای مدافع حرم پیوست. به گزارش دفاع پرس از سمنان، مهدی دیابی معاون روابط عمومی و تبلیغات سپاه قائم آلمحمدمحمد (عج) استان سمنان اظهار داشت: شهید «بهمن حسنی» از شهرستان گرمسار برای دفاع از حرم اهلبیت (ع) به مناطق عملیاتی سوریه اعزام شده بود که به جمع شهدای مدافع حرم پیوست.
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:29 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
مراسم شب خاطره ویژه شهدای گردان امام سجاد (ع) لشکر 10 سیدالشهدا (ع)استان البرز با حضور یادگاران گردان امام سجاد (ع)در محل هیئت سجادیون (منزل سردار اسلامی) برگزار شد. به گزارش دفاع پرس از البرز، سردار سرتیپ دوم پاسدار ابوالفضل اسلامی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان البرز در این مراسم گفت: جمهوری اسلامی امروز به برکت خون پاک و مطهر شهدای گرانقدر قدرتمند است و به هیچ عنوان تسلیم زیاده خواهی های دشمن نمیشود. لازم به ذکر است در این مراسم حجت الاسلام میلانی نژاد از روحانیون برجسته استان البرز نیز به ایراد سخن پرداختند و حاضران را به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دعوت کردند و در ادامه نیز شرکت کنندگان بر سر سفره شهدا افطار خود را باز کرده و تعدادی از رزمندگان به بیان خاطرات خود پرداختند.
[ سه شنبه 15 تیر 1395 ] [ 1:28 AM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
کتاب ناگهان جنگ دربرگیرنده خاطرات سردار محمد غفاری است که در روز قلم در مشهد رونمایی شد. به گزارش دفاع پرس از مشهد، همزمان با فرارسیدن ١٤ تیرماه روز قلم، از کتاب «ناگهان جنگ» رونمایی شد.
یادواره سرداران و ۱۰۴۱ شهید آمل و سالگرد شهید روحالله سلطانی برگزار میشود
وی وقف را از مهمترین احکام دینی و آسیب به وقف را آسیب به دین و فرهنگ دیانت بیان و عنوان کرد: واقفان باید در مسیر وقف هدایت شوند و مسئولان اداره اوقاف و امور خیریه این شهرستان باید نگاه واقف را بهصورتکامل عملیاتی کنند.
حجتالاسلام مرتضوی با تأکید بر اینکه آمل از شهرهای شاخص کشور در توجه به وقف و موقوفات است و باید در مسائل فرهنگی، قرآنی و توجه به عترت وقف به جایگاه اصلی خود بازگردد، اظهار داشت: توجه و نگاه بر وقف میتواند باعث پیشرفت جامعه شده و خواستههای بهحق مردم محقق شود.
خطیب نماز جمعه آمل با اشاره به برگزاری یادواره یک هزار و ۴۱ شهید این شهرستان در ۲۴ تیر امسال عنوان کرد: همزمان با برگزاری این یادواره، مراسم نخستین سالگرد شهید روحالله سلطانی معاون عملیات لشگر ویژه ۲۵ کربلا در مصلای نماز جمعه برگزار میشود که در این مراسم آیتالله سید احمد خاتمی نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری و خطیب موقت نماز جمعه تهران بهعنوان سخنران مراسم دعوتشده است.
وی با تأکید براینکه امروزه بر سر سفره شهدا قرار داریم و اگر در دنیا در مسائل هستهای، دیپلماسی، نظامی، امنیتی و سیاسی حرفهای زیادی برای گفتن داریم به برکت خون شهدا است، اظهار داشت: مدیران در حرف و عمل باید رهرو راه شهدا باشند و برای برگزاری یادوارههای شهدا گام مؤثری بردارند.
حجتالاسلام مرتضوی در ادامه با ابراز نارضایتی برعدم توجه به حوزههای علمیه آمل گفت: باید مشکلات و نیازهای حوزه علمیه مشاهده شود و نیازهای تخصصی در جلسات ویژه با حضور مسئولان تصمیم گیریشود.
امامجمعه آمل گفت: باوجود ۲۵۰ طلبه و روحانی در این شهرستان امکانات موجود جوابگوی امور فرهنگی و دینی نیست؛چراکه این ظرفیت در آمل باید به ۲ برابر افزایش یابد هرچند باید دغدغه از مدیران حوزه علمیه به همه مسئولان سوق داده شود.
وی با تأکید بر اینکه باید در آمل نگاه مسجد محور از سوی دستگاههای اجرایی عملیاتی شود، بیان کرد: بازدید از مساجد روستا و شهر از سوی مدیران لحاظ شده و مردم را با برگزاری برنامههای مهم فرهنگی و دینی تشویق به حضور در مسجد کنند.
حجتالاسلام مرتضوی با اشاره به برخورد با علمگردانی در این شهرستان خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت جایگاه فرهنگی آمل در جهت برخورد با علم گردانی بهطور جدی وارد میدان شدیم با توجه به اینکه برخی افراد در این زمینه سکوت اختیار کرده و حتی دست به تخریب و تحریف حرفها زدند.
ادامه مطلب
تدوین دانشنامه دفاع مقدس خوزستان در اولویت برنامه های کمیته قرار گرفته است
عالمی نیسی با اشاره بر جمع آوری بخش قابل توجهی از اسناد جهت برپایی نمایشگاه در هفته دفاع مقدس به راه اندازی کمیته پژوهش در دستگاه های اجرایی تاکید کرد.
مسئول کمیته آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس تصریح کرد:راه اندازی پورتال جامع دفاع مقدس در جهت تدوین نقش استان خوزستان ، رشادتها و حماسههای دوران دفاع مقدس بهعنوان یکی از موضوعات مهم این کمیته پی گیری میشود.
در این جلسه اعضای کمیته پس از بررسی موضوعات مختلف در خصوص شیوههای جمع آوری اسناد به بحث و گفتگو پرداختند.
گفتنی است ؛کمیته آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس یکی از ۷ کمیته تخصصی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است که سومین نشست آن امروز با حضور حداکثر اعضا برگزار که دبیری این کمیته بر عهده ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز بود.
ادامه مطلب
حضور خانواده شهید مدافع حرم در «ماه نشان»
این برنامه تلویزیونی که ویژه شبهای ماه مبارک رمضان است، امشب میزبان خانواده شهید سیاح طاهری میشود.
در این برنامه هدیه قبیشی همسر شهید سیاح طاهری به همراه علیاکبر فرزند شهید و حبیب احمدزاده نویسنده آثار دفاع مقدس حضور دارند و درباره فعالیتهای فرهنگی این شهید بزرگوار گفتگو می کنند.
شهید مدافع حرم حاج سعید سیاح طاهری در سال 1336 در شهرستان آبادان به دنیا آمد. 23 دیماه سال 65 حاج سعید به درجه جانبازی نائل آمد و 29 سال بعد در همین 23 دی ماه در دفاع از حرم حضرت زینب (س) به شهادت رسید.
برنامه «ماه نشان» به تهیه کنندگی پیام ابراهیم پور، هر شب طی ماه مبارک رمضان با اجرای حاج حسین یکتا، ساعت 22:30 به صورت زنده از شبکه افق پخش خواهد شد.
موضوع این برنامه، فعالیت های مردمی است که برای مردم و در راستای خدمت به اجتماع انجام می شوند.
تکرار «ماه نشان» را می توانید ساعت 15:30 دقیقه روز بعد از همین شبکه پخش میشود.
ادامه مطلب
فرضیه زنده ماندن ۴ دیپلمات ایرانی و انتقال آنها به سرزمین اشغالی به قوت خود باقی است
وی اضافه کرد: این دیپلمات ها در مسیر دمشق به بیروت به دلیل بسته بودن مسیر، روز 14 تیرماه از شمال لبنان وارد این کشور می شوند که در مسیر طرابلس در یک ایست و بازرسی متعلق به نیروهای فالانژ در منطقه 'البرباره' متوقف می شوند و از آن زمان به بعد اطلاعی از این افراد در دست نیست.
شیبانی اظهار داشت: طبیعی است درهرکشوری حفظ امنیت و سلامت مجموعه های دیپلماتیک براساس کنوانسیون های بین المللی برعهده دولت میزبان است و لبنان نیز تاکنون از این مسئولیت خود دراین باره سر باز نزده و همواره بر همدلی و همراهی و ضرورت روشن شدن وضعیت این دیپلمات ها تاکید دارد.
وی بیان کرد: البته به دلیل شرایط ویژه لبنان در آن سال ها و اشغال این کشور توسط رژیم صهیونیستی و رشد بی رویه جریان های مسلح غیر مسئول، اعمال کامل حاکمیت توسط دولت و دستگاه های نظامی و انتظامی این کشور امکان پذیر نبوده است.
سفیر سابق ایران در لبنان گفت: نیروهایی که مسئولیت آن ایست و بازرسی را برعهده داشتند، در ارتباط مستقیم با رژیم صهیونیستی بودند.
شیبانی تصریح کرد: نقل قول های مختلفی درباره سرنوشت این افراد بعد از دستگیری مطرح است که از احتمال شهادت در محل تا دستگیری و انتقال به سرزمین های اشغالی متفاوت است.
وی افزود: عقل حکم می کند تا زمانی که اثبات نشود که این دیپلمات ها به شهادت رسیده اند فرضیه زنده بودن و تحویل این افراد توسط فالانژها به رژیم صهیونیستی و حضور آن ها در زندان های این رژیم مطرح باشد.
شیبانی اضافه کرد: ارتباط مستقیم فالانژها با رژیم صهیونیستی یک موضوع پذیرفته شده است و زمانی که یک عنصر مهم مانند دیپلمات و کاردار جمهوری اسلامی ایران به دست این افراد می افتد طبیعی است که بدون هماهنگی با رژیم صهیونیستی اقدامی انجام نمی دهند.
سفیر جمهوری اسلامی در سوریه گفت: در دوره ای که سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان بودم، در سفارت کشورمان اقدامات و پیگیری های جدی برای زنده نگه داشتن این موضوع و فعال کردن دستگاه های حکومتی لبنان انجام شد.
شیبانی اضافه کرد: تماس های پیوسته ای با وزارت خارجه لبنان، نشست های مختلف با وزیرخارجه و وزیر دادگستری لبنان که در آن زمان از نیروهای لبنانی در کابینه بود انجام شد و به توافقات اولیه نسبت به ضرورت پیگیری مشترک ایرانی لبنانی پیرامون این موضوع دست یافتیم.
وی بیان کرد: همچنین با اقداماتی که انجام شد برای نخستین بار به موضوع مفقود بودن این دیپلمات ها در گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره تحولات لبنان اشاره شد.
شیبانی افزود: خانواده های این عزیزان نیز همه ساله سفرهایی به لبنان و دیدارهایی با مسئولان لبنانی داشتند.
وی اظهارداشت: با برخی از شخصیت هایی که در آن دوران ارتباط نزدیکی با نیروهای فالانژ داشتند مانند 'کریم بقرادونی' که عضو کتائب بود نیز دیدارهایی داشتیم و جلساتی را برگزار کردیم که وی اطلاعات خوبی دراین باره دراختیار داشت.
سفیر سابق جمهوری اسلامی در لبنان بیان کرد: فرزند آقای موسوی نیز سفرهایی به لبنان داشت و برنامه ریزی کردیم دیدارها و جلسات مختلفی با افراد مطلع برگزار شد.
شیبانی اضافه کرد: این یک موضوع شخصی، خانوادگی و در سطح محدود نیست بلکه مسئله ای است که باید در سطح ملی مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران درباره حوادث و تحولات لبنان و ارتباط این تحولات با اتباع خود دو مسئله اساسی یعنی ربایش امام موسی صدر و چهار دیپلمات مفقود دارد که هر دو دریک فضا مطرح و قابل بررسی است.
شیبانی گفت: هر دو موضوع باتوجه به اهمیت آن در سطح ملی بررسی می شود و همه نهادها و ارگان های مربوطه باید این دو موضوع را در دستورکارخود قرار دهند و از ظرفیت ها و توانمندی همه نهادها برای مشخص شدن سرنوشت این عزیزان استفاده شود.
وی اظهارداشت: این دو موضوع در دولت های مختلف جمهوری اسلامی ایران در دستور کار بوده ولی باید اهتمام و پیگیری های جدی تری را شاهد باشیم.
شیبانی تصریح کرد: نیروهای فالانژ یا نیروهای قوات لبنانی شاه کلید این معما را در اختیار دارند و باید با طراحی یک راهکار مناسب زیر نظر وزارت امورخارجه و پیگیری این موضوع از کانال های مناسب و بدون ایجاد حساسیت های غیرضروری به سرانجام برسد.
چهار دیپلمات ایرانی با نام های محسن موسوی کاردار سفارت ایران در بیروت، احمد متوسلیان وابسته نظامی سفارت، کاظم اخوان خبرنگار و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی و تقی رستگار مقدم راننده سفارت که درتابستان سال 61 از دمشق عازم بیروت بودند در 40 کیلومتری شمال این شهر و در ایست و بازرسی 'البرباره' ابتدا توسط نیروهای فالانژ لبنان ربوده شده و سپس تحویل نظامیان رژیم صهیونیستی داده شدند.
ادامه مطلب
جشنواره فیلم کوتاه «عشق و ایثار» برگزار میشود
ادامه مطلب
انتقال دانش های مربوط به دفاع مقدس به نسل های حال و آینده
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان، دو واحد درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس را که توسط پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس تدوینشده، مهم ارزیابی کرد و افزود: دانشگاه سمنان از ترم دوم تحصیلی 90-89 دو واحد درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس را ارائه و خواستار عنایت خاص دستاندرکاران دانشگاه نسبت به ارائه بهتر این درس و ایجاد انگیزه بیشتر دانشجویان جهت فراگیری این واحد درسی شد.
سرهنگ سلامی در ادامه سخنان خود به تدوین دانشنامه استانی و تنظیم دایره المعارف دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دانشگاه سمنان بهعنوان دانشگاه مادر استان میتواند نقش مثمرثمری در زمینه اقدامات تحقیقاتی، پژوهشی و علمی، استفاده از ظرفیت پایاننامه دانشجویی با موضوع دفاع مقدس در تدوین دانشنامه استانی، برگزاری کارگاهها و جلسات آموزشی و غیره داشته باشد.
وی همچنین افزود: جمعآوری اسناد و مدارک، صوت، عکس و فیلم و متن از کارکنان رزمنده دانشگاه میتواند در تدوین این دانشنامه راهگشا باشد.
سرهنگ محمدحسن سلامی برگزاری اقدامات فرهنگی ازجمله گرامیداشت عملیاتهای هشت سال دفاع مقدس و برگزاری مراسم بزرگداشت در مناسبتهای سال را از دیگر انتظارات یادکرده و تصریح کرد: ایجاد فضای فرهنگی، تبلیغی، نمایشگاهی، هنری و برنامههای ورزشی در مناسبتهای دفاع مقدس در خلق روحیه حماسی و تحول و نشاط جمعی و اجتماعی دانشگاه اثرگذار است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان تأکید کرد: کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان سمنان با بیش از ۴۵۰۰ عنوان و ۱۱۰۰۰ جلد کتاب مجموعهای کمنظیر از متون مکتوب را در اختیار داشته که پذیرای مراکز آموزشی و علمی، اساتید و دانشجویان و نویسندگان است .
سرهنگ سلامی تأکید کرد: جهت افزایش بهره روی و غنای محتوایی کتابخانه یک نسخه از پایاننامه دانشجویی با موضوع دفاع مقدس در اختیار این کتابخانه قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت انتقال دستاوردها و ارزشهای گرانسنگ هشت سال دفاع مقدس خاطرنشان کرد: اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان آمادگی دارد با بهرهگیری از اساتید مجرب و پیشکسوتان هشت سال دفاع مقدس، دوره آموزشی ضمن خدمت کارکنان دانشگاه سمنان را جهت آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس به مدت ۱۲ ساعت برگزار نماید.
دکتر عباس هنربخش رئوف نیز طی سخنانی اقدامات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را برجسته خواند و در خصوص همکاری و تعامل افزونتر قول مساعدت داد.
ادامه مطلب
بهمن حسنی از گرمسار به جمع شهدای مدافع حرم پیوست
وی تصریح کرد: این شهید والامقام درگیری با تروریستهای داعشی و تکفیری در کشور سوریه و در دفاع از حرم آلالله (ع) شهید شد و پیکر مطهر وی بهزودی در شهرستان گرمسار مورد استقبال قرار میگیرد.
معاون روابط عمومی و تبلیغات سپاه قائم آلمحمد (عج) استان سمنان ادامه داد: زمان و مکان برگزاری آیین تشییع باشکوه پیکر این شهید والا مرتبه بهزودی اعلام میشود.
ادامه مطلب
شبی با خاطره شهدای گردان امام سجاد (ع) لشکر 10 سیدالشهدا (ع)استان البرز
اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تنها نظامی است در دنیا که برای به ثمر رسیدن آن همه ملت در آن سهیم و شریک بودند، افزود: این از ابهت و عظمت نظام است که امام راحل همه را وارد صحنه کرد و در جنگ تحمیلی نیز ملت با تمام توان وارد صحنه دفاع شدند و از اسلام و نظام صیانت کردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک عزیز جمهوری اسلامی به دست دشمن باقی نماند و این بسیار برای ما مهم و بی سابقه است.
سردار اسلامی تصریح کرد: ما افتخار میکنیم در هشت سال دفاع مقدس هم فرمانده پاک، هم هدف پاک و انسانهای پاک داشتیم و نتیجهاش این شد که توانستیم بر دشمن پیروز شویم و در این بین عملکرد رزمندگان گردان امام سجاد (ع) لشکر 10 سیدالشهدا (ع) نقش بسزایی در به سر انجام رسیدن برخی از عملیاتها داشت تا جایی که در بسیاری از مواقع این گردان به عنوان اولین گردان عمل کننده به خط و حد دشمن وارد میشد و گواه این حرف تعداد شهدای معزز این گردان است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان البرز با بیان اینکه شهدای ما مظلومانه برای نیل به اهداف مقدس جمهوری اسلامی تلاش کردند و در این راه به شهادت رسیدند، ادامه داد: امروز جمع شدهایم تا بهانهای باشد برای تجدید بیعت با شهیدان و اینکه راه آنان را که راه عزت و سرافرازی نظام است ادامه دهیم.
به گفته وی، این مملکت پر از ستارگان "شهداست "که کسی نمیتواند به این نظام آسیب وارد کند.
وی در پایان بیان کرد: خدا را شاکریم شهدای ما با تاسی از ولایت از اسلام، قرآن، دین و نظام جمهوری اسلامی دفاع کردند و در این راه عزتمند و سرافراز شدند.
بنابراین گزرش، در این مراسم جمعی از مسئولان و جانبازان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس استان البرز حضور داشتند.
ادامه مطلب
مراسم رونمایی از کتاب ناگهان جنگ برگزار شد
در این مراسم که روز ۱۴ تیرماه در هنرستان هنرهای زیبا برگزارشد از نویسنده کتاب و خانواده شهدای قلم با همکاری معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، انجمن بانوان ناشر و اهل قلم تجلیل به عمل آمد.
جلد اول مجموعه چند جلدی کتاب «ناگهان جنگ» به قلم «مریم جهان گشته» به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب در قالب مصاحبه به سبک تاریخ شفاهی است و بر اساس زندگی واقعی سردار محمد غفاری، معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی نگارش شده است، که جلد اول آن دربرگیرنده خاطرات و وقایع۲۰ سال ابتدایی زندگی وی تا سال ۱۳۶۳ است.
در جلد نخست این مجموعه، دوران کودکی و نوجوانی، فعالیتهای قبل از انقلاب، حضور در حوزه علمیه و سپس ورود ناگهانی این پیشکسوت دفاع مقدس به جبهه کردستان و شرکت در عملیاتهای چریکی در این منطقه برای خوانندگان تصویر سازی شده است.
کتاب «ناگهان جنگ» در قطع رقعی و با تیراژ هزار جلد توسط انتشارات «طنین قلم» ناشر برگزیده سال ۱۳۹۳در خراسان رضوی چاپ و منتشر شده است.
ادامه مطلب